.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΕΔΟΘ: ΠΑΣΟΚ ψήφισε η ΛΑΕ, τι απαντά ο Λαφαζάνης (βίντεο)


 

Η ηγεσία του ΜΕΤΑ-ΛΑΕ έφτασε στο απαράδεκτο σημείο, στην ΕΔΟΘ (το μεγαλύτερο παράρτημα της ΑΔΕΔΥ), στην ψηφοφορία για την Εκτελεστική Επιτροπή όχι μόνο να μη στηρίξει τις Παρεμβάσεις αλλά να ψηφίσει ΠΑΣΚ(!) και να πρωτοστατήσει στην υφαρπαγή της έδρας που δικαιούταν η αντικαπιταλιστική αριστερά με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα του πρόσφατου συνεδρίου.

Αυτή την ερώτηση έθεσε ο Χρήστος Αβραμίδης από την εφημερίδα ΠΡΙΝ στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οπόιος αφού δήλωσε άγνοια έβγαλε και έναν δεκάρικο περί ταξικού συνδικαλισμού!

Φυσικά περιμένουμε, όταν θα ενημερωθεί, να δούμε την οργισμένη του αντίδραση…

Δείτε αναλυτικά την ερώτηση του Χ. Αβραμίδη και την απάντηση του Π. Λαφαζάνη:

Χρήστος Αβραμίδης (εφημερίδα «ΠΡΙΝ»): Χθες η παράταξη που πρόσκειται στη ΛΑΕ ψήφισε την παράταξη του ΠΑΣΟΚ για τη διοίκηση στο μεγαλύτερο παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, αυτό της Θεσσαλονίκης. Αλλοίωσε έτσι την ψήφο των εργαζομένων και υφαρπάχτηκε μια έδρα από την Αντικαπιταλιστική Αριστερά. Ποια σκοπιμότητα οδηγεί σε μια τέτοια στήριξη του συνδικαλισμού του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σε βάρος της μαχόμενης αριστεράς;

Παναγιώτη Λαφαζάνης: Όσον αφορά την ΑΔΕΔΥ, δεν το ξέρω αυτό. Εγώ σήμερα ήρθα στη Θεσσαλονίκη. Δεν έχω πληροφορηθεί τι έχει γίνει ακριβώς στην ΑΔΕΔΥ. Βεβαίως με το που θα λάβουμε μια καλύτερη πληροφόρηση, μια ουσιαστικότερη πληροφόρηση εμείς θα τοποθετηθούμε. Σε κάθε περίπτωση δεν έχουμε καμία συνεργασία και δεν μπορεί να έχουμε συνεργασία με το παραδομένες συμβιβασμένες και εργοδοτικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, όπως είναι η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ και η νέα παράταξη την οποία έχει διαμορφώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καμία συνεργασία και πουθενά.

Το μέτωπό μας έχει σταθερή ταξική κατεύθυνση και η προσπάθειά μας είναι για ένα αγωνιστικό ταξικό μέτωπο με όλες τις δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος που έχουν ταξική αναφορά και ταξικό προσανατολισμό.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 99.00% ( 10
Συμμετοχές )



91 σχόλια στο “ΕΔΟΘ: ΠΑΣΟΚ ψήφισε η ΛΑΕ, τι απαντά ο Λαφαζάνης (βίντεο)

  1. Κώστας

    Για εξηγείστε το ρε παιδιά γιατί γενικά οι έδρες βγαίνουν με απλή αναλογική και αυτό που λέτε θα ακυρωθεί αν γίνει ένσταση.

    Άλλο αν μιλάμε για εκλογή, η ερώτηση μιλάει περίπου για νοθεία. Αλλά εξηγείστε, σε τι αρχαιρεσίες ? Σε προεδρείο ? Σε ποιανού σώματος το προεδρείο ? Ποιες οι έδρες του σώματος ? Ποιες προτάσεις για προεδρεία κατέβηκαν, πως εξελίχτηκαν οι ψηφοφορίες, κλπ κλπ.

    Κανένας δεν καταλαβαίνει τι λέει η ερώτηση, όχι μόνο ο Λαφαζάνης.

    Κώστας

    Reply
    1. Ανώνυμα

      είναι απλό: στο 50μελές Γενικό Συμβούλιο έγινε εκλογή της 11μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής. Η δεύτερη ΠΑΣΚ βγήκε… πρώτη με τις 2 ψήφους της ΛΑΕ και μιας από την παράταξη “Διέξοδος”, δήθεν ανεξάρτητης αγνώστων λοιπών στοιχείων. Η ΠΑΣΚ χρειαζόταν μία ψήφο για να συμπληρώσει το μέτρο και να εκλέξει 3 έδρες στην ΕΕ, αντί 2 που της αναλογούσαν. Η τρίτη έδρα κανονικά αναλογούσε στις Παρεμβάσεις.
      Δεν έγινε νοθεία: η ΛΑΕ ψήφισε ΠΑΣΟΚ. Προφανώς για να ενισχυθεί το αντιμνημονιακό μέτωπο… Τι ξεφτίλα.
      Για την ιστορία οι δυο της ΛΑΕ που πήραν μέρος στη συναλλαγή είναι το στέλεχος της ΔΕΑ Νίκος Δασκάλου και ο προερχόμενος από το Αριστερό Ρεύμα Μηνάς Μοναστηρίδης.

      Reply
      1. Κώστας

        επαναλαμβάνω την έκληση μου κάποιος να μας πει τι συνεβη στην ΕΔΟΘ. ¨Οχι όμως πως 50 ήταν να εκλέξουν 11 και πως μια παράταξη με 6 δικαιούται 3 και μια παράταξη με 10 δικαιούται 2 όπως μας λέει ο ανώνυμος 02:12. Αυτό δεν είναι ενημέρωση. Είναι μια άποψη που λέει πως τα προεδρεία πρέπει να είναι αναλογικά και με σειρά άρα η κάθε παράταξη να έχει όσους της αναλογούν και στις θέσεις που αναλογούν, άρα έπρεπε να βγάλει πρόεδρο η ΔΑΚΕ και μια παράταξη με 6/50 δικαιούται 3/11 ενώ η άλλη με 10/50 δικαιούται 2/11. ¨Αρα όχι αναλογικά κλπ, που τα πολιτικά προεδρεία υποστηρίζουμε πάντα σαν Παρεμβάσεις άρα δεν σημαίνει εξ ορισμού πως έπρεπε να βγάλει πρόεδρο η ΔΑΚΕ.

        http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/130658/oloklirothikan-oi-ergasies-toy-9oy-synedrioy-tis-edoth

        Αφήνω εδώ τις έδρες. Δεν προλαβαίνω να ψάξω τώρα για το τι έγινε στην εκλογή των 11 αλλά καλό είναι το βάρος της απόδειξης να φορτώνει κάποιον που υποστηρίζει κάτι. Απ ότι ξέρω οι ψηφοφορίες είναι με την σειρά, πχ πρώτη θέση, δεύτερη κλπ, και δεν ξέρω αν είναι μυστικές ή φανερές. Συνηθως νομίζω μυστικές. Επειδή λοιπόν μπήκε μια καταγγελία με πολύ αυστηρό τόνο αλλά μέχρι τώρα χωρίς να μας δίνει να καταλάβουμε ξανά ζητάω συγκεκριμένα στοιχεία για την ψηφοφορία απ όπου να αποδεικνύονται οι ψήφοι.

        έτσι κάνουν οι κανονικοί άνθρωποι. Πρώτα λένε τι συνέβη και μετά λένε την γνώμη τους. Ή πρώτα ρωτάνε τι συνέβη και αν το μάθουν λένε την γνώμη τους

        Κώστας

        Reply
        1. Ανώνυμα

          Μάλλον κάνεις ότι δεν καταλάβαίνεις. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Δεν πρόκειται για εκλογή προεδρείου όπως γράφεις για να μπερδεύεις τα πράγματα.
          Τα 50 μέλη του ΓΣ της ΕΔΟΘ ψήφισαν για την εκλογή 11 μελών της ΕΕ, επιλέγοντας από ψηφοδέλτια. Η 11μελής ΕΕ θα εκλέξει προεδρείο και εκεί ίσως ισχύουν αυτά που λες. Αυτά γίνονται σε όλες τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν τη δομή ΓΣ και ΕΕ, όπως η ΠΟΕ-ΟΤΑ, το ΕΚΘ, αλλά και η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ σε τριτοβάθμιο επίπεδο.

          Η σύνθεση του ΓΣ είναι: 12 ΔΑΚΕ, 10 ΠΑΣΚ, 9 ΠΑΜΕ, 8 ΣΥΡΙΖΑ, 6 Παρεμβάσεις, 2 Δημοσιοϋπαλλική Ανατροπή, 2 ΜΕΤΑ (ΛΑΕ), 1 Διέξοδος.

          Με απλή αναλογική αντιστοιχούν στην ΕΕ: 3 ΔΑΚΕ, 2 ΠΑΣΚ, 2 ΠΑΜΕ, 2 ΣΥΡΙΖΑ, 2 Παρεμβάσεις.

          Στην εκλογική διαδικασία ψηφοδέλτιο δεν κατέβασαν οι παρατάξεις ΜΕΤΑ, Δημ. Ανατροπή και Διέξοδος, οι οποίες δεν είχαν ελπίδα να εκλέξουν.

          Η Δημ. Ανατροπή είχε δηλώσει εξαρχής ότι δε θα διεκδικήσει θέση ούτε θα ψηφίσει κανένα και θα ψηφίζει “Παρών”. Πράγματι, βρέθηκαν 2 ψηφοδέλτια που έγραφαν “Παρών”.

          Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν: ΠΑΣΚ 13, ΔΑΚΕ 12, ΠΑΜΕ 9, ΣΥΡΙΖΑ 8, Παρεμβάσεις 6. Οι 3 επιπλέον της ΠΑΣΚ, που της εξασφάλισαν την πρώτη θέση και την 3η έδρα. Οι κατάπτυστοι του ΜΕΤΑ παραδέχτηκαν φυσικά αυτό που είναι ολοφάνερο: ότι ψήφισαν ΠΑΣΚ. Είναι ξεφτιλισμένοι και υπόλογοι. Η ΛΑΕ αν δεν τους καταγγείλλει και δεν τους διαγράψει, δείχνει πόση αξία έχουν τα δήθεν ενωτικά καλέσματα και τα αντιμνημονιακά μεγάλα λόγια.

          Αυτά έγιναν, είναι γνωστά και όσα δικολαβίστικα σχόλια και βάλει ο Κώστας, δεν υπάρχει κανείς που να μην καταλαβαίνει ότι έχουμε μια συναλλαγή της ΛΑΕ με το ΠΑΣΟΚ.

          Φυσικά δε θα περάσει έτσι αυτό…

          Ντροπή στους ξεφτιλισμένους του ΜΕΤΑ

        2. Κώστας

          Κανένας δεν γράφει για να θολώσει τίποτα, ρωτάω και ξαναρωτάω για να καταλάβω τι έκανε το ΜΕΤΑ , μια από τις παρατάξεις που στηρίζει η ΛΑΕ δηλ. Αν δεν έπρεπε να ρωτήσω γιατί μπήκαν περισότερες λεπτομέρειες ? ¨Αρα είχα δίκιο πως χρειάζονταν, τι πατάτε dislike όταν κάποιος λέει πως δεν ξέρει κάτι και δεν το καταλαβαίνει, δεν το καταλαβαίνω. Ούτε είμαστε όλοι επαγγελματίες του συνδικαλισμού να ξέρουμε την διαφορά Εκτελεστικής Επιτροπής από προεδρείο. Κατά τα λοιπά όταν υπάρχει πλήρης εικόνα προφανώς και εδώ είμαστε, αν μιλάμε σαν άνθρωποι όμως και όχι σαν ΖΩΑ.

          Κωστάκη, ντροπές απειλές του στυλ δεν θα περάσει έτσι, στα τσακίδια, ουστ, αλλού. Γκέγκε ?

          Επίσης αλλού τα “είναι γνωστό” “είναι λογικό”, “όλοι το λένε”, “τα μέλη της ΛΑΕ το παραδέχτηκαν”κλπ.Προφανώς θα τοποθετηθεί το ΜΕΤΑ ΕΔΟΘ και προφανώς θα πούμε ότι θέλουμε όταν ΄ξέρουμε τι συνέβη, αλλά σαν άνθρωποι.

          Κώστας

        3. Ανώνυμα

          το “σαν ΖΩΑ” σου επιστρέφεται
          Δηλαδή όποιος δε διαστεβλώνει τα πάντα είναι “επαγγελματίας του συνδικαλισμού”;
          Το ΜΕΤΑ είναι “μία από τις παρατάξεις που στηρίζει η ΛΑΕ”; Δεν ντρέπεσαι λίγο; Σε ποιους απευθύνεσαι και νομίζεις ότι μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες;

          Ήδη ο ένας ξεφτιλισμένος παραιτήθηκε. Φυσικά δεν παραδέχεται τι έκανε, μιλάει αόριστα ότι έκανε το “λιγότερο κακό”. Δηλαδή λιγότερο κακό για τον αγωνιστή της δεκάρας και ινσρούχτορα του Ενιαίου Μετώπου είναι να βοηθάς την ΠΑΣΚ να κλέψει την έδρα των Παρεμβάσεων… Νόμιζε ότι θα περάσει έτσι, αλλά πάει η καριέρα…

          Και εσύ “Κώστα” μπορείς να συνεχίσεις να γράφεις για να δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα. Σαν κλασικό κομματόσκυλο ούτε για το κίνημα ούτε καν για την αλήθεια δεν έχεις έννοια, μόνο για δικαιώσεις το κόμμα σου, ακόμα και αν έχει διασύρει την Αριστερά με τέτοιο τρόπο.

          Ίδου η άθλια δήλωση…

          ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Γ.Σ. ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΔΟΘ.
          Στις 11/9 έγιναν οι αρχαιρεσίες για την Ε.Ε. της ΕΔΟΘ. Ως ένα από τα μέλη που εκπροσωπούσα την παράταξη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, έκανα λάθος εκτίμηση και χειρισμό που υπέκυπτε στη λογική του μικρότερου κακού και όχι βέβαια από κάποια συναλλαγή χωρίς αρχές, κάτι στο οποίο είμαι αντίθετος. Θεωρώ ότι έτσι υπονόμευσα τους όρους για την ενότητα δράσης της Αριστεράς που στη σημερινή συγκυρία, ειδικά μετά την προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ και τα συνεχή μνημόνια που εφαρμόζει τόσο η σημερινή όσο και οι κυβερνήσεις που προηγήθηκαν, αποτελεί τη μοναδική ελπίδα να ανασυγκροτηθεί το κίνημα και να ξαναβγεί στην αντεπίθεση.
          Επειδή ποτέ δε με ενδιέφεραν καρέκλες και πόστα που δεν υπηρετούν την υπόθεση του κινήματος, αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί και παραιτούμαι από τη θέση του του προέδρου αλλά και του απλού μέλους του Γ.Σ. της ΕΔΟΘ, για να μπορώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την ανάκαμψη της αντίστασης των εργαζόμενων στον εργασιακό μου χώρο, για την αγωνιστική ενότητα του εργατικού κινήματος και για την ενότητα δράσης της Αριστεράς.
          Νίκος Δασκάλου

        4. Κώστας

          Ποιο κόμμα μου ? Στήριξα την ΛΑΕ το 2015 και καλά έκανα γιατί η γραμμή μετάθεσης της εξόδου από την ΟΝΕ και την ΕΕ στον σοσιαλισμό που είχαμε σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέτυχε όταν δεν μπορέσαμε να κινήσουμε ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ απέναντι στο Μνημόνιο Τσίπρα για την υπεράσπιση του ΟΧΙ του λαού. Έκτοτε το μόνο που έχω πει εδώ είναι πως η ΛΑΕ δεν είναι το μέτωπο της αριστεράς που χρειαζόμαστε, φυσιογνωμικά, όσον αφορά την εκπροσώπηση κρίσιμων κοινωνικών μερίδων και την διάχυση του δυναμικού της στους κοινωνικούς χώρους σε ανεξάρτητα αριστερά σχήματα υπεράνω των κομματικών γραμμών, οπως ήταν πάντα τα σχήματα αρκεί οι κεντρικές πολιτικές αναφορές τους να μην είναι μετωπικά αντετιθέμενες όπως δεν είναι σήμερα αν ξεπεραστεί η έξοδος από την ΕΕ στον σοσιαλισμό που είναι σοβαρό θέμα βέβαια. Από που κι ως που είναι … το κόμμα μου, επειδή ρωτάω τι έκανε το ΜΕΤΑ που αρκετά μέλη της ΛΑΕ στηρίζουν, όπως άλλα στηρίζουν τις Παρεμβάσεις ?

          Κατά τα άλλα βρίσκετε συνέχεια ένα παραμύθι, μια μισή αλήθεια, ένα τέχνασμα για πολιτικό ντούρωμα. Η ΛΑΕ είναι με την Δούρου λέγατε κάποτε, το κόψατε γιατί δεν πούλαγε πια, μετά λέγατε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο ΜΕΤΑ, τώρα λέτε ότι είναι με την … Φώφη και τον Καμίνη και δεν ξέρω γω ποιον άλλον. Δεν αναδεικνύονται έτσι τα ζητήματα που πρέπει να αναδειχτούν, δεν μπορεί να συνολικοποιηθεί κανένα συμπέρασμα, δεν έχουν πολιτική συμπύκνωση και εξαγώμενο. Δεν μπορεί να συζητάμε ότι κάποιος εκλέχτηκε σε μια διακοσμητική θέση στις 28 Αυγούστου και αποδείχτηκε το κομπρεμί στις 11 Σεπτεμβρίου, αλλά παραιτήθηκε στις 12 αλλά υπάρχουν και … μυστικά ανταλλάγματα, να τον διορίσει το ΠΑΣΟΚ, Ελιά, ΔΣ όταν πάρει 8% στις εκλογές. Επίσης δεν λέει πως έκανε το μικρότερο κακό, λέει πως έκανε λάθος πιστεύοντας πως κάνει το μικρότερο κακό, προφανώς σε μια εκτίμηση πως μια πανηγυρική νεοφιλελέ παλινόρθωση στην ΕΔΟΘ με την ΔΑΚΕ του Κούλη δίνει κακό μύνημα κλπ, το λέει ο ίδιος πως ήταν λάθος.

          Αυτή η ιστορία με τον κάθε απίθανο τύπο, με υπαρκτή ή όχι σχεση με την ΛΑΕ δεν το ξέρω που ανακαλύπτετε και λέτε πως … αυτός είναι η ΛΑΕ και όχι ο Λαφαζάνης, τα όργανα της, το ΠΣ και η ΠΓ της καλό είναι και αυτή κάποτε να τελειώνει. Να τελειώνουν τα κομματικά πειράματα όπως αυτό που παίζεται στις Παρεμβάσεις από το ΝΑΡ για αλλοίωση του χαρακτήρα τους σαν σχήμα σε παραταξιακή μορφή, ή η προσπάθεια του ΑΡ και του ΚΔ να διατηρούν δική τους, του ΑΡ και του ΚΔ δηλ, κομματική παράταξη, το ΜΕΤΑ. Και να βγάζουν κάθε τόσο και στρεβλά αντανακλαστικά και διαχειριστικά κριτήρια και πρακτικές όπως, φαίνεται αφού το λέει ο ίδιος ο σύντροφος, έγινε στην ΕΔΟΘ.

          Σταματήστε όμως σας παρακαλώ να βρίζετε, να βάζετε λόγια στο στόμα μου και όλα αυτά.

          Κώστας

        5. Νικος

          Δε ντρέπεστε λιγάκι βρε Κώστα? κλαψουρίζεις για την θιγόμενη ανεξαρτησία σου απο τα σχόλια που αναδεικνύουν την ξεφτίλα του ΜΕΤΑ και στο καπάκι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣ τα παντα και τους παντες? ΛΙΓΗ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΖΗΤΑΜΕ Πες καναμε αλητεια και ζητα συγνωμη απο το κοσμο, κυριως αν θες της ΛΑΕ και του ΜΕΤΑ που δεν ειναι σαν τα τσογλανια του ΜΕΤΑ στην Θεσσαλονικη. Καταλαβαίνεις τι δικαιολογείς? Παλινόρθωση της ΔΑΚΕ και κουραφέξαλα πατε καλα? Δηλ. τωρα εχουμε σοσιαλοδημοκρατες στο συμβουλιο και υπαρχουν δυνατοτητες αγωνιστικης συμπορευσης? δεν ειναι τα καθικια του Βενιζελου του Καστανιδη και του Σημιτη, τα καθάρματα που συκοφάντησαν τον συνδικαλισμό 30 χρόνια αυτοι που ψήφισε ο ξεφτιλας της ΔΕΑ? Ανιατος και βαθυς κομφορμισμος, κατα τα αλλα το ΝΑΡ σε μαρανε…

        6. Κώστας

          Ρε Νίκο, διάβασε τι λέω, δεν γίνεται άλλο αυτό το πράγμα να λέω πως είναι τραγική διαχειριστική κίνηση και συ να μου λες πως το δικαιολογώ και πως πρέπει να απολογηθώ σε κάποιους καλούς της ΛΑΕ και του ΜΕΤΑ.Σε ποιους να απολογηθώ ? Σε αυτούς που λένε το ίδιο με μένα ?

          Αλλά ότι είναι η ΛΑΕ με την Φώφη γελάνε και οι ρέγγες, πως να το κάνουμε δηλ. Εγώ βλέπω χτες βράδυ, από την αρχή δηλ την ηγεσια του ρεύματος και της ΛΑΕ Θεσσαλονίκης να είναι σφόδρα αντίθετες με αυτό το πράγμα που έγινε και εδώ λέμε πως η ΛΑΕ είναι κάποιος Νίκος τάδε. Δεν είναι ο Λαφαζάνης, δεν είναι η Σουλτανίδου είναι κάποιος που έκανε μαλακία. Και έκανε μαλακία γιατί παίζονται 2 κομματικά παιχνίδια στον χώρο του ανεξάρτητου ταξικού συνδικαλισμού, η αριστερή αντιμνημονιακή παράταξη, που γλιστράει σε κληρονομημένα διαχειριστικά χούγια, και η αντικαπιταλιστική παράταξη και το αυτόκλητο Κέντρο Αγώνα, που πάλι ένα διαχειριστικό τρυπάκι είναι, ο κόκκινος κομματικός συνδικαλισμός

          Αν θεωρείτε πως αυτό είναι πολιτική συζήτηση συνεχίστε το, η ΛΑΕ είναι κάποιος Νίκος από την Θεσσαλονίκη και η ΛΑΕ είναι με την Φώφη

          Κώστας

        7. Νικος

          Κωστα δε γελαει καμια ρεγγα και θα το καταλαβεις και πολυ συντομα κιολας. Το οτι εξομοιώνεις την προσπάθεια για εργατικο κινημα που να αξιζει το ονομα του με τις καφριλες του ΜΕΤΑ στην ΕΔΟΘ και ευρυτερα με τον σαπιο και αθλιο μηχανισμο της εργοδοσιας που ονομαζεται ΓΣΕΕ και που ειναι βουτηγμένη μεχρι το λαιμό η ΛΑΕ και το ΜΕΤΑ δειχνει αυτο που εγραψα ξανα οτι η αποσυριζοποιηση ειναι επείγουσα αναγκη για την αριστερα. Κοκκινος συνδικαλισμος, αυτοκλητο Κεντρο αγωνα.. με αυτά να βαυκαλίζεσαι και θα πας μπροστά. Εχει πολλους ΠΑΣΟΚους ακομα …στα συνδικατα να φραξεις το δρομο …στην Δεξια.

        8. Νικος

          Κωστακη το κομματιδιο σου και εσυ μαζι ειστε ηδη στα αζητητα της ιστοριας και δεν το εχετε καταλαβει ακομα. Γκεγκε? σιγα μην σε απειλουμε κιολας, δεν βρεχει Κωστακη σε φτυνουν!

        9. μέλος του ΝΑΡ

          Σου απάντησαν Κωστάκη! Το ΜΕΤΑ/ΛΑΕ επέλεξε να ψηφίσει ΠΑΣΚΕ στις αρχαιρεσίες της εδοθ/αδεδυ. Κώστα τετια “αριστερά” ΔΕΝ την χρειαζόμαστε. Στα τσακίδια! Ζημια κάνει.

        10. Ανώνυμα

          καλά, μην παίρνεις και πολλή φόρα γιατί εδώ είμαστε, σας βλέπω να τους ξαναπαρακαλάτε για κανένα “αντικαπιταλιστικό” μέτωπο πριν τις εκλογές…

        11. Ανώνυμα

          O ανώνυμος κύριος λησμονεί ότι ποτέ δεν παρακάλεσε κανείς τη ΛΑΕ για αντικαπιταλιστικό. Τέτοιου είδους ψέματα οι παλιοί τα έλεγαν γκεπελισμό… Εκτός και αν λόγω ιδεολογίας δεν ιδρώνει το αυτί σου από αυτά.

        12. lathranagnostis

          Ε, όχι και δεν “παρακάλεσε”……Εν τάξει, εσεις το λέγατε “κάλεσε”……..και μάλιστα με επιστολές, απαντήσεις και ανταπαντήσεις γαι την δημιουργία του νέου “επαναστατικού υποκειμένου”…..! Με τη ΛΑΕ, τον “εργατικό αγώνα” κλπ…..

        13. μέλος του ΝΑΡ

          Λαθραναγνώστη, καλό είναι να βλέπεις και την καμπούρα του ΚΚΕ πριν κατηγορήσεις τους άλλους! Το οποίο, απέχει από κάθε λαϊκό και εργατικό αγώνα που δεν ελέγχει, απορρίπτει την δημοκρατία των συνελεύσεων στα σωματεία και φτάνει και στο σημείο να είναι υπέρ του καπιταλιστικού μοντέλου ανάπτυξης της χώρας μιας και είναι υπέρ της εξόρυξης στην Χαλκιδική πχ.

          Τα της ΛΑΕ φυσικά και τους τα λέμε, εκτιμώντας στην πράξη πως πρόκειται για ΣΥΡΙΖΑ νο2.

        14. μεταβατικός σοσιαλιστής

          Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι θέλουν να φτιάξουν κομμουνιστικό κόμμα χωρίς κομμουνιστές!
          ΚΚΕ εσωτερικού vol.2 μου μυρίζεται, αν προχωρήσει το ντιλ…

  2. Νικος

    ΛΑΕ, οπως λεμε σαπιλα. Ο ενας απιθανος που ψήφισε ΠΑΣΚ ειναι μελος της ΔΕΑ. Αμεσα αναμενουμε ανακοινωση που θα εξηγει οτι η χθεσινη ξεφτίλα ειναι μια εμπνευσμένη εφαρμογη του ενιαιου μετωπου του Λενιν -Τροτσκι. Ο αλλος μαλλον Αριστερο Ρευμα. Θα μπορουσες να μπεις στον πειρασμο να σκεφτεις οτι αν δεν παζαρεψαν προσωπικά οφέλη ειναι απλα αναγκεφαλοι. Αυτο ομως θα ηταν τελικα πολυ βολικο. Ειναι η γενιικη πολιτικη κατευθυνση της ΛΑΕ που γεννα αυτά τα τερατα. Και ο βαθύς, βαθύτατος κομφορμισμός οσων εβαλαν πλατη στο σχεδιο ΣΥΡΙΖΑ. Το προβλημα της αριστερας δεν ειναι η ενοτητα της αλλα η επειγουσα αναγκη αποσυριζοποιησης της. Οποιος ακουμπαει τη ΛΑΕ θα αρχιζει να μουχλιαζει ταχυτατα, προσοχη…

    Reply
    1. μεταβατικός σοσιαλιστής

      Το Λένιν-Τρότσκι απλά δεν μπαίνουν δίπλα δίπλα, δεν κάνει καλά στο μάτι.

      Το ότι ο Τρότσκι απλώς ξεπατίκωσε το Ε.Μ. του Λένιν δε σημαίνει ότι είχε καμιά συμβολή αυτός στην επεξεργασία του ή ότι η εφαρμογή είναι όπως διαχρονικά το έχουν χρησιμοποιήσει οι τροτσκιστές για να κρυφτούν πίσω από τα πανό των ΠΑΣΟΚων…

      Reply
    1. ΟΙ παλιοί ξέρουν

      Στην εκλογική διαδικασία ψηφοδέλτιο δεν κατέβασαν οι παρατάξεις ΜΕΤΑ, Δημ. Ανατροπή και Διέξοδος, οι οποίες δεν είχαν ελπίδα να εκλέξουν.

      Η Δημ. Ανατροπή είχε δηλώσει εξαρχής ότι δε θα διεκδικήσει θέση ούτε θα ψηφίσει κανένα και θα ψηφίζει «Παρών». Πράγματι, βρέθηκαν 2 ψηφοδέλτια που έγραφαν «Παρών».

      ΟΙ λαε το εκανε αλλα κανεις δεν εχει στοιχεια. απλα ενας ανωνυμος βγαινει και λεει οτι καπου καπως το παραδεχτηκαν.

      πρωτον κανεισ δεν ψηφισε πασοκ στην θεσ/νικη. δευτερον αντε μαμηθειτε σκατο σεχταριστες μας τα εχετε κανει τοσα. Αν δεν γουσταρετε πισω στο κκε και στο χημειο. ξερουν οι ναριτες που σημερα το παιζουν επαναστατες αντικαπιταλιστες

      Reply
      1. Νικος

        λετε να ειναι η νεα γραμμη αυτή? φουλ επίθεση να δικαιολογήσουμε την ξεφτίλα για να σώσουμε οτι σώζεται? γιατι στελεχη της ΛΑΕ Θεσσαλονικης στα μεσα κοινωνικης δικτυωσης χθες εντρομα προσπαθουσαν να διαχωριστούν απο την αλητεια των συνδικαλιστων τους στην ΕΔΟΘ και μαλιστα μιλουσαν για συνεδριαση οργανων, καταδικης της αλητειας κτλ. Μεχρι και αποκήρυξη μετα βδελυγμίας υπηρχε για τον εναν απο τους δυο απο μελη του ΑΡ. ακους μπατσακο?

        Reply
        1. φάνηκες..

          μπάτσος είναι αυτός που φακελώνει πιστεύω. ψάξου λίγο…

        2. Νικος

          δεν φακελωσα κανενα. Τα τομαρια του ΜΕΤΑ εκαναν την βρωμοδουλεια τους στο φως της ημερας, με το ονοματεπώνυμο τους. Οι σύντροφοι τους τους δίνανε στο facebook. Την ανακοίνωση παραίτηση του το μελος της ΔΕΑ την υπεγραψε με το ονομα του και οχι ως …το φερόμενο μελος της ΔΕΑ ή του ΓΣ της ΕΘΟΔ. Και τελος τυχαινει να ειμαι απο τη Θεσσαλονικη, οποτε τους ξερω και προσωπικά…τιποτα αλλο μπατσακο?

      2. Ανώνυμα

        Δεν του λες τότε αυτού του ξεφτίλα να ξε-παραιτηθεί, αφού μόλις ανακάλυψες ότι δεν έγινε τίποτα:

        ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Γ.Σ. ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΔΟΘ.
        Στις 11/9 έγιναν οι αρχαιρεσίες για την Ε.Ε. της ΕΔΟΘ. Ως ένα από τα μέλη που εκπροσωπούσα την παράταξη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, έκανα λάθος εκτίμηση και χειρισμό που υπέκυπτε στη λογική του μικρότερου κακού και όχι βέβαια από κάποια συναλλαγή χωρίς αρχές, κάτι στο οποίο είμαι αντίθετος. Θεωρώ ότι έτσι υπονόμευσα τους όρους για την ενότητα δράσης της Αριστεράς που στη σημερινή συγκυρία, ειδικά μετά την προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ και τα συνεχή μνημόνια που εφαρμόζει τόσο η σημερινή όσο και οι κυβερνήσεις που προηγήθηκαν, αποτελεί τη μοναδική ελπίδα να ανασυγκροτηθεί το κίνημα και να ξαναβγεί στην αντεπίθεση.
        Επειδή ποτέ δε με ενδιέφεραν καρέκλες και πόστα που δεν υπηρετούν την υπόθεση του κινήματος, αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί και παραιτούμαι από τη θέση του του προέδρου αλλά και του απλού μέλους του Γ.Σ. της ΕΔΟΘ, για να μπορώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την ανάκαμψη της αντίστασης των εργαζόμενων στον εργασιακό μου χώρο, για την αγωνιστική ενότητα του εργατικού κινήματος και για την ενότητα δράσης της Αριστεράς.
        Νίκος Δασκάλου

        Πάει να κρυφτεί ο ένοχος και παραιτείται με μισόλογα, αλλά το κομματόσκυλο της ΛΑΕ μας δουλεύει και τους φταίει το ΝΑΡ… Με σαβούρα πάει να χτίσει το ΣΥΡΙΖΑ 2 η ΛΑΕ

        Reply
      3. Ανώνυμα

        Προφανώς δε σου κάνει εντύπωση ότι η ΛΑΕ και το ΜΕΤΑ κάνουν την πάπια και δεν μπαίνουν στον κόπο να απαντήσουν σε τέτοιες βαριές κατηγορίες. Αν ήταν ψέματα δεν έλεγαν μια κουβέντα; Έλεος με το παραμύθιασμα

        Reply
    2. ελεος

      δλδ η δημοκρατικη ανατροπη και η διεξοδος δεν ψηφισαν πασοκ γιατι ειπαν πας θα ψφγισουν κατι αλλο η τπτ. αρα η λαε το εκανα. το μπουζουκι ειναι μπατσος παιδια

      Reply
      1. Ανώνυμα

        Μόνο η Δημ. Ανατροπή δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ. Είπε ότι θα ψηφίσει άκυρο που θα γράφει “παρών” και όντως βρέθηκαν δυο ψηφοδέλτια τέτοια. Η ΛΑΕ και η Διέξοδος ψήφισαν ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου δεν το αρνήθηκαν ποτέ. Εξάλλου ο ένας ξεφτιλισμένος, από τη ΔΕΑ, παραιτήθηκε με μια γελοία δήλωση που λέει μισόλογα:

        ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Γ.Σ. ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΔΟΘ.
        Στις 11/9 έγιναν οι αρχαιρεσίες για την Ε.Ε. της ΕΔΟΘ. Ως ένα από τα μέλη που εκπροσωπούσα την παράταξη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, έκανα λάθος εκτίμηση και χειρισμό που υπέκυπτε στη λογική του μικρότερου κακού και όχι βέβαια από κάποια συναλλαγή χωρίς αρχές, κάτι στο οποίο είμαι αντίθετος. Θεωρώ ότι έτσι υπονόμευσα τους όρους για την ενότητα δράσης της Αριστεράς που στη σημερινή συγκυρία, ειδικά μετά την προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ και τα συνεχή μνημόνια που εφαρμόζει τόσο η σημερινή όσο και οι κυβερνήσεις που προηγήθηκαν, αποτελεί τη μοναδική ελπίδα να ανασυγκροτηθεί το κίνημα και να ξαναβγεί στην αντεπίθεση.
        Επειδή ποτέ δε με ενδιέφεραν καρέκλες και πόστα που δεν υπηρετούν την υπόθεση του κινήματος, αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί και παραιτούμαι από τη θέση του του προέδρου αλλά και του απλού μέλους του Γ.Σ. της ΕΔΟΘ, για να μπορώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την ανάκαμψη της αντίστασης των εργαζόμενων στον εργασιακό μου χώρο, για την αγωνιστική ενότητα του εργατικού κινήματος και για την ενότητα δράσης της Αριστεράς.
        Νίκος Δασκάλου
        Αλλά για τα ανώνυμα κομματόσκυλα, τίποτα δεν έγινε..

        Reply
  3. Νίκος

    Γιατί ήταν “αριστερή” η ΛΑΕ ποτέ,για να την αμφισβητούμε τώρα για έλλειψη αριστεροσύνης; Τι να πρωτοθυμηθούμε…την Περιφέρεια Αττικής,την ΑΔΕΔΥ,την ουρά που έκανε στη ΓΣΕΕ,τη σύμπραξη με τη φασιστοΡαχήλ και την Κωσταντοπούλου που έκανε πλάτη στους Χρυσαυγοβουλευτές,την επικείμενη συνεργασία με τον εθνικιστή Καζάκη του ΕΠΑΜ; Πραγματικά απορώ με ορισμένους συντρόφους που παραμένουν ακόμα εκεί.Αν και δε θα’ναι για πολύ ακόμα…

    Reply
  4. ΓΚ1

    Λεει “σημερα ηρθα στη Θεσσαλονικη και δεν ξερω τιποτα..”.Στις φωτο του Σαββατου,ο σωσιας του ειναι στην κεφαλη του μπλοκ της ΛΑΕ; Δεν συναντηθηκε με τα στελεχη της Σαλονικης,δεν ενημερωθηκε; Ποιος προσπαθει να τρελανει ποιον;

    Reply
    1. ΕΛΑ!!!

      παντού υπάρχουν μαλάκες. Πολλά αναπάντητα ερωτήματα όμως.
      Το ΣΕΚ τελικά ψήφισε ποτέ πασόκ??
      Οι ναρίτες ψάχνουν ακόμα τους εργάτες στην ταξική συγκέντρωση?
      Οι φοιτητές είναι εργάτες? αν όχι γιατί κρατανε τα πανό του συντονισμού?
      Υπάρχουν βέβαια και οι προλετάριοι μηχανικοί. ΜΗΝ ξεχνάμε και τους καθηγήτες.
      Ο καπιταλισμός καταρρέει?

      Καλά ποιος χέστηκε για όλα αυτά, την βρήκαμε την λύση θα κραξουμε τη ΛΑΕ.

      ΥΓ:Ο μένιος φουρθιώτης είναι καλό παιδί

      Ξυπνήστε!! Ο καιρός γαρ εγγύς!!!

      Reply
      1. Ανώνυμα

        ναι βέβαια. Πες και άλλα:
        -έχετε πρόταση για την προστασία των αδέσποτων;
        -αντέγραφες στο σχολείο;
        -έχεις διαβάσει την Αγία Οικογένεια του Μαρξ;

        Άρα η ΛΑΕ δικαιούται να ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ για να κάνει τα σωματεία τύπου ΓΣΕΕ, αλλά κανείς δε δικαιούται να της κάνει κριτική…

        Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ΛΑΕ ή το ΜΕΤΑ δεν τολμούν να πάρουν θέση.

        Τη δουλειά θα κάνουν οι ανώνυμοι λασπολόγοι. Αν και μάλλον είναι το ίδιο κομματόσκυλο.

        Reply
        1. Κώστας

          H ΛΑΕ εκφράζεται από τα όργανα της, κεντρικά και πανελλαδικά και προφανώς η δήλωση του γραμματέα του ΠΣ είναι θέση της ΛΑΕ. Καμία δουλειά δεν έχουν οι παρατάξεις που η ΛΑΕ στηρίζει δηλ οι Παρεμβάσεις και το ΜΕΤΑ με τον υποταγμένο συνδικαλισμό.

          Κώστας

        2. Νικος

          να που συμφωνουμε και σε κατι Κωστα εστω στο μισο, αυτο που λες για τις παρεμβασεις και τον υποταγμενο συνδικαλισμο

        3. Ανώνυμα

          Πρώτα από όλα είναι αλητεία να συνδέεις τις Παρεμβάσεις με τη ΛΑΕ. Μόνο στο ανώνυμο σχόλιό σου υπάρχει στήριξη της ΛΑΕ. Το αν κάποια μέλη της ΛΑΕ επέλεξαν, προς τιμή τους, να ακολουθούν την κομματική παράταξη και το αδιέξοδό τους, δεν είναι επιλογή της ΛΑΕ.

          Για αίσχος της Θεσσαλονίκης, όπου οι συνδικαλιστές της ΛΑΕ στην ΕΔΟΘ ψήφισαν την ΠΑΣΚ για την Εκτελεστική Επιτροπή, βοηθώντας τους πασόκους να κλέψουν μια έδρα από τις Παρεμβάσεις (τόσο ξένοι νιώθουν με τις Παρεμβάσεις τα στελέχη της ΛΑΕ), ούτε η ΛΑΕ πήρε θέση ούτε το ΜΕΤΑ. Άρα τους καλύπτει και αυτό είναι ξεκάθαρο.

        4. Κωστας

          Το πως γινεται η μιση ΛΑΕ να αναφερεται στις Παρεμβασεις και τα ΚΟΙΝΑ ΣΧΗΜΑΤΑ Παρεμβασεων – ΜΕΤΑ στα οποια αναφερεται ολη η ΛΑΕ αλλα η ΛΑΕ να μην εχει σχεση με τις Παρεμβασεις ειναι κατι που λογικη απαντηση δεν εχει, γι αυτο εχει την ευκολη του υβρεολογιου.

          Η ΛΑΕ πηρε θεση, σχολιαζουμε κατω απο αναρτηση που περιεχει την θεση αυτη.

          Κωστας

        5. Ανώνυμα

          Αυτό “που σχολιάζουμε” είναι ότι ο κος Λαφαζάνης είπε ότι δε γνωρίζει τι έγινε. Μπορεί να είναι αλήθεια. Αλλά θέση της ΛΑΕ ή του ΜΕΤΑ δεν είδαμε.

          Τα άλλα που γράφεις για τη μισή ΛΑΕ που αναφέρεται στις Παρεμβάσεις είναι για γέλια. Ούτε μισή ντουζίνα άτομα της ΛΑΕ δεν αφορά η υπόθεση. Όσο για τα κοινά σχήματα, και με κεφαλαία να το γράφεις και με φώτα νέον να βάλεις είναι λίγα και αποτελούν εξαίρεση, αφού η κομματικοκεντρική γραμμή του ΜΕΤΑ δεν επιτρέπει συνεργασίες. Το είδαμε στην ΕΔΟΘ πόσο κοντά είναι στις Παρεμβάσεις. Ακόμα και ο Δασκάλου της ΔΕΑ, ο ένας από τους δυο που ψήφισε ΠΑΣΟΚ, στη δήλωση παραίτησης από το ΓΣ της ΕΔΟΘ μετά το κράξιμο, λέει ότι το λάθος του ήταν ότι ακολούθησε τη λογική του μικρότερου κακού. Δηλαδή ο αμετανόητος τυχοδιώκτης θεωρεί μικρότερο κακό να ψηφίζει ΠΑΣΚ και να κλαπεί έτσι η έδρα από τις Παρεμβάσεις

        6. Κώστας

          1)Πρέπει να σταματήσετε να μιλάτε για κλοπή έδρας δηλ νοθεία. Το τι ψηφίζει η κάθε παράταξη είναι πολιτική επιλογή γι αυτό γίνεται ψηφοφορία, γι αυτό ένα σώμα είναι κυρίαρχο και εκλέγει. Το ΜΕΤΑ έπρεπε να μας ψηφίσει αλλά ορθά υπάρχει ψηφοφορία, όπως ορθά οι σύνεδροι εξέλεξαν τους 50. Στηρίξαμε σαν Παρεμβάσεις πάντα τις επιλογές πολιτικής ευθύνης και απόφασης από το ένα επίπεδο του συνδικαλισμού στο πιο πάνω, ότι πρέπει τα όργανα να εκλέγονται με πολιτικές επιλογές και συμφωνίες και έτσι να έχουμε πχ πολιτικά προεδρεία και όχι απαραίτητα πρόεδρο από την πρώτη παράταξη. Αυτό άλλωστε είναι απλή αναλογική. Το ΜΕΤΑ έπρεπε να μας ψηφίσει αλλά δεν ήταν υποχρεωτικό να μας ψηφίσει. Αν είχε γίνει το αυτονόητο της κοινής καθόδου Παρεμβάσεων και ΜΕΤΑ δεν θα υπήρχε το θέμα που συζητάμε καν. Θέλεις να μου πεις ότι το μέλος της ΔΕΑ αν η μερίδα που θέλει να κομματικοποιήσει τις Παρεμβάσεις είχε δεχτεί την Ενότητα, σαν εκπρόσωπος του ενιαίου σχήματος θα έκανε το ίδιο ? Είναι οι δίδυμες διαχειριστικές λογικές του “κόκκινου” κομματικού συνδικαλισμού και του μικρότερου κακού. Που ο άνθρωπος λέει πως ήταν λάθος και λες πως λέει ότι ήταν σωστό, γιατί ?

          2)Η ΛΑΕ πήρε θέση, ο Λαφαζάνης δεν λέει πως δεν ξέρει τι έγινε, λέει ότι αν έγινε αυτό που λέει ο Αβραμιδης, ήταν λάθος. Που ο Αβραμίδης μιλάει για νοθεία βέβαια έξω και απέναντι στις διαχρονικές επιλογές των Παρεμβάσεων για πολιτική και όχι αναλογική εκλογή των οργάνων.

          3) Ότι τα μέλη της ΛΑΕ που είναι στις Παρεμβάσεις είναι κάτω από 6, όπως λες, περνάει στην σφαίρα του cult σαν απόδειξη της προσπάθειας αλλοίωσης του χαρακτήρα τους, διάλυσης του ως αυτό που είναι και κομματικής καπηλείας του ονόματος τους. Δεν θα περάσει, να είσαι σίγουρος. Το ΝΑΡ είναι σημαντικό στις Παρεμβάσεις, είναι σύντροφοι ετών αλλά οι Παρεμβάσεις δεν είναι του ΝΑΡ, είναι και ανένταχτοι, η πλειοψηφία, είναι και το ΜΛ ΚΚΕ, είναι και η ΑΡΑΝ και δεν ξέρω ποιος άλλος.

          Κώστας

        7. Ανώνυμα

          Η υποκρισία και η συστηματική προσπάθεια να αλλοιώνεις ότι γράφει ο άλλος θυμίζουν παπά. Και μάλιστα ιησουήτη (“ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”). Δεν έχεις καμία σχέση με τις Παρεμβάσεις, είναι ντροπή σου να μιλάς στο πρώτο ένικο (αν εννοείς τι είναι αυτό, αν έχεις τσίπα). Απορώ ποιος άτυχος πολιτικός χώρος σε φιλοξενεί.

          Σαφώς και έχουμε νόθευση του αποτελέσματος. Το συνέδριο της ΕΔΟΘ έδωσε στις Παρεμβάσεις 6 μέλη στο ΓΣ της ΕΔΟΘ και τη δυνατότητα να εκλέξουν 2 μέλη στην ΕΕ. Η νόθευση ήρθε όταν το ΜΕΤΑ έδωσε στο ΠΑΣΟΚ τη δυνατότητα να υφαρπάξει την 2η έδρα των Παρεμβάσεων. Ποιες είναι οι πολιτικές επιλογές και συμφωνίες που έκανε το ΜΕΤΑ; Σε αυτό το θέμα σιωπά το ΜΕΤΑ, η ΛΑΕ και ο Λαφαζάνη κάνει την πάπια.

          Βαφτίζεις το κρέας ψάρι όταν προσπαθείς να δικαιολογήσεις τη χυδαιότητα του ΜΕΤΑ που αντίθετα από τις αντιμνημονιακές μεγαλοστομίες, ψήφισε ΠΑΣΚ, επειδή δήθεν δεν έγινε συνεργασία. Δηλαδή ο σεχταρισμός των Παρεμβάσεων ώθησε το ΜΕΤΑ να ξεπουληθεί με αντάλλαγμα μια θέση προέδρου του ΓΣ; Αν δεν υπήρχαν Παρεμβάσεις στην ΕΔΟΘ, τι θα έλεγες δηλαδή;

          Οι διαχρονικές επιλογές των Παρεμβάσεων δεν έχουν καμία σχέση με την ξεφτίλα του ΜΕΤΑ και την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ. Μην συνεχίζεις τη φτηνή σου προσπάθεια να σπιλώσεις το χώρο των Παρεμβάσεων.

          Τα άλλα περί ΛΑΕ στις Παρεμβάσεις, το ΝΑΡ κλπ είναι φτηνά κόλπα και δεν πείθουν κανένα. Ειδικά όποιος συμμετέχει στις Παρεμβάσεις ξέρει ότι ψεύδεσαι χυδαία.

          Τέλος το να λασπολογείς σε βάρος του ΝΑΡ, μπορεί να σε κάνει αρεστό σε διάφορους. Όμως το να διασκεδάζεις όσους δε γουστάρουν το ΝΑΡ δε σε κάνει πιο πειστικό, το αντίθετο μάλλον γίνεται

        8. Κώστας

          Εσύ τι είσαι ο μπάτσος των Παρεμβάσεων ? Από πότε είναι μια παράταξη μόνο του ΝΑΡ ? Οι άλλες δυνάμεις που αναφέρω δεν είναι στις Παρεμβάσεις ?

          Είσαι Παρεμβάσεις και μας λες ότι δεν είναι με τα πολιτικά προεδρεία ? Ούτε αυτό δεν ξέρεις ?

          Σταμάτα λοιπόν να λερώνεις τις Παρεμβάσεις, δεν θα περάσει η προσπάθεια διάλυσης τους.

          Κώστας

        9. lathranagnostis

          “Σταμάτα λοιπόν να λερώνεις τις Παρεμβάσεις, δεν θα περάσει η προσπάθεια διάλυσης τους.”
          Σωστόοοοος ο Κώστας!!!!
          Ήρθαν τ άγρια να διώξουν τα ήμερα!
          ……..αλλά αφού τα ήμερα ήταν χαζά……..!!

        10. Ανώνυμα

          Είμαι μέλος των Παρεμβάσεων.

          Όσο για το ΝΑΡ, εσύ το μπλέκεις. Την ανακοίνωση όμως των Παρεμβάσεων δεν την έβγαλε το ΝΑΡ , αλλά τα μέλη των Παρεμβάσεων στο ΓΣ της ΕΔΟΘ.

          Όσο για το πώς βλέπει η ΛΑΕ τις Παρεμβάσεις, ζήτα τα ρέστα από τον Μοναστηρίδη και το ΜΕΤΑ που γράφει “Ψεύδονται όμως οι Παρεμβάσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)”

          Αυτό με τα πολιτικά προεδρεία δεν έχει καμιά σχέση με το ξεπούλημα του ΜΕΤΑ. Το παζάρι για την έδρα τι είδους πολιτικό προεδρείο είναι με το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ.

          Αν κινδευνεύουν από κάποιον οι Παρεμβάσεις είναι από την ακατάσχετη λασπολογία και ψευδολογία που διακινείς στην Παντιέρα γράφοντας με διάφορα ψευδώνυμα.

          Το ενδιαφέρον σου είναι υποκριτικό και δεν κρύβεται σε όσα γράφεις σαν καλόγερος του μεσαίωνα, διαστρεβλώνοντας και συκοφαντώντας.

        11. Κώστας

          Εγώ δεν αμφισβήτησα πως υπάρχουν μέλη των Παρεμβάσεων με άλλη πολιτική ένταξη σε οργάνωση και πολιτικό μέτωπο, το ακριβώς αντίθετο. Εδώ κάποιος είπε πως οι Παρεμβάσεις δεν έχουν μέλη της ΑΡΑΝ και της ΛΑΕ. Εδώ μου λένε, δεν ξέρω αν είσαι ο ίδιος πως δεν είμαι Παρεμβάσεις αν είμαι ΛΑΕ όταν όλοι ξέρουν πως οι Παρεμβάσεις δεν είναι ούτε ΝΑΡ, ούτε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε ΑΡΑΝ, ούτε ΛΑΕ ούτε ΜΛ ΚΚΕ κλπ αλλά όλοι αυτοί συμμετέχουν και τις στηρίζουν. Όχι όλη η ΛΑΕ, ούτε όλη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Συμφωνούμε στο τι είναι οι Παρεμβάσεις ?

          Δεν είπα πως η ψήφος του ΜΕΤΑ (και κανένα παζάρι βέβαια εφόσον δεν υπάρχει αντάλλαγμα,) είναι αντίληψη πολιτικών προεδρείων. Το ακριβώς αντίθετο από την πρώτη στιγμή συμφώνησα με την θέση της ΛΑΕ και των Παρεμβάσεων, όπως την διατύπωσε ο Λαφαζάνης πως κακώς ψήφισαν την ΠΑΣΚΕ. Μάλιστα είπα πως έπρεπε να ψηφίσουν Παρεμβάσεις δηλ συμφωνώ με την θέση του σχήματος μας. Αυτό είναι δικό μου, προφανώς η θέση της ΛΑΕ είναι και η θέση του ΜΕΤΑ ότι έπρεπε να ψηφίσουν λευκό για … σπάσιμο στο στήσιμο κομματικής παράταξης από το ΝΑΡ. Το ότι υπάρχει σχέδιο στησίματος κομματικής παράταξης φαίνεται από το ότι λέτε ξανά και ξανά πως δεν υπάρχει η ΛΑΕ και η ΑΡΑΝ στις Παρεμβάσεις. Ο Μοναστηρίδης κακώς λέει Παρεμβάσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) γιατί δεν ισχύει και δεν το θέλετε και σεις γιατί με το ΣΕΚ έχετε μια εκλογική και μόνο σχέση, εσείς είστε με το Παρεμβάσεις (ΝΑΡ). Επίσης φαίνεται από το ότι ο Αβραμίδης έκανε μια ερώτηση με ψέματα για νοθεία (καμία έκπληξη, για αυτή την ΄δημοσιογραφική” ερώτηση στον Λαφαζάνη ανυπομονει για έναν χρόνο, να αραδιάσει ένα κάρο ψέματα και να λέει “δεν πήρα απάντηση”) για νοθεία κλπ και εξακολουθείτε να λέτε πως .. η ΛΑΕ στήριξε την ΠΑΣΚΕ ενώ το έκανε το ΜΕΤΑ, μια από τις 2 παρατάξεις που η ΛΑΕ στηρίζει και η ΛΑΕ κεντρικά από την πρώτη στιγμή διαχωρίστηκε. ¨Οπως διαχωρίστηκε και το ΜΕΤΑ με την αυτοκριτική των 2. Η ΛΑΕ και το ΜΕΤΑ προφανώς είναι με το ότι το ΜΕΤΑ έπρεπε να ψηφίσουν λευκό γιατί το ΑΡ και το ΚΔ συμμετέχουν στον κομματικό πόλεμο με το ΝΑΡ. Εγώ λέω πως ο κομματικός αυτός πόλεμος είναι έξω και απέναντι στις ανάγκες της ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος, το ΜΕΤΑ έπρεπε να μας ψηφίσει παρά το σχέδιο κομματικού συνδικαλισμού που παίζεται στις Παρεμβάσεις ακυρώνοντας την φυσιογνωμία τους την οποία και θα υπερασπιστούμε όσοι τέλος πάντων μας αφορά.

          Επίσης συνεχίζετε τα ψέματα για νοθεία, αν είναι δυνατόν. Σε πιο λεξικό νοθεία είναι ψηφίζεις ότι θες ? Την έδρα θα την παίρναμε αν το ΜΕΤΑ μας ψήφιζε, όπως έπρεπε και αν είχαμε κατέβει μαζί όπως ήταν το αυτονόητο, για να ζητάμε σήμερα από το ΜΕΤΑ τα ρέστα. Γιατί πρέπει να γίνει κατανοητό πως η πρόταση του ΜΕΤΑ, τότε, δεν ήταν καν για το σωστό, δηλ για κοινά σχήματα στους χώρους, για ενότητα ΜΕΤΑ-Παρεμβάσεων όπως στον κρίσημο χώρο της Δημόσιας Υγείας, ή στις τηλεπικοινωνίες με το Radical IT. H πρόταση του ΜΕΤΑ ήταν για συνεργασία στο … συνέδριο, για το αυτονόητο δηλ. Το ότι βρήκαν την πόρτα κλειστή γιατί οι Παρεμβάσεις είναι ΝΑΡ, όπως λέτε, και το ΜΕΤΑ ΛΑΕ ήταν μια πολιτική επιλογή την οποία εσείς που την κάνατε καλείστε να τηρήσετε μέχρι τέλους. Αν αρνήστε με το ΜΕΤΑ την στοιχειώδη συννεονόηση σε ένα Συνέδριο, κακώς αυτό μας επιστρέφει (το πληρώνουμε σαν Παρεμβάσεις και ας το κάνει το ΝΑΡ μόνο του) τα ίσα. Αυτός όμως που είπε “καμία συζήτηση με το ΜΕΤΑ” , ε ας είναι σεμνός μετά. ¨Οσοι στις Παρεμβάσεις ήμασταν και είμαστε με την κοινή δράση δικαιούμαστε να κάνουμε κριτική στο ΜΕΤΑ.

          Κώστας

        12. Ανώνυμα

          Σύντροφε Κώστα κάνεις ένα λάθος. Την έδρα θα την παίρναμε χωρίς την ψήφο του ΜΕΤΑ, μια απλή διαίρεση αρκεί για να το δεις.

        13. Κώστας

          Σύντροφε δεν ξέρω ποια πράξη κάνεις αλλά δεν κάνεις την σωστή

          Η σωστή πράξη είναι πως
          η ΠΑΣΚΕ με 11, 10 δικούς της και τον 1 από μια παράταξη που δεν θυμάμαι πως λέγεται έχει 11*11/50=2,42

          Εμείς έχουμε 6*11/50=1,32

          Αν το ΜΕΤΑ μας στήριζε θα είχαμε 88/50=1,76

          Επιλογή λευκού ή καθόδου από το ΜΕΤΑ έδινε τρίτη έδρα στην ΠΑΣΚΕ, θέλαμε να μας ψηφίσει και γι αυτό διαμαρτυρόμαστε. Δεν είναι σοβαρό το “ΑΑΑΑΑ, τώρα είμαστε καλοί ?” που μας λέει το ΜΕΤΑ αλλά έχουμε ευθύνη, αν δεν μπορούμε να κάνουμε τα αυτονόητα σε ένα Συνέδριο. Πως στα ρημάδια έχουμε κοινά σχήματα, και ας διατηρούν και μετωπικά χαρακτηριστικά ίσως στους γιατρούς του δημοσίου, σε κάθε χώρο εργασίας και στους ΔΥ της Θεσσσαλονίκης δεν γίνεται συννενόηση, δεν πρέπει λέμε, ούτε σε ένα Συνέδριο ?

          Κώστας

        14. Ανώνυμα

          Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών ισχύουν τα παρακάτω:
          ΜΕΤΡΟ: 50/11= 4.54
          ΠΑΣΚΕ: 10/4.54=2.2 δλδ 2 έδρες
          ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: 6/4.54=1.32 δλδ 2 έδρες
          Τον συνήγορο της ΠΑΣΚΕ δεν χρειάζεται να τον κάνεις εσύ, αρκεί ο Μοναστηριώτης με την απαράδεκτη δήλωσή του που πιστεύω πως εκθέτει κάθε τίμιο μέλος της ΛΑΕ
          http://pandiera.gr/%ce%b5%ce%b4%ce%bf%ce%b8-%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%b5%ce%bb%cf%8e%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bb%ce%b1%ce%b5-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb/

        15. Κώστας

          Η ΠΑΣΚΕ έχει 11, την ψήφισε μια παράταξη που είχε έναν, μου απαντάς χωρίς να διαβάσεις ?

          Κώστας

        16. Ανώνυμα

          Βασικά Κώστα η ΠΑΣΚΕ είχε 13, την ψήφισε μια παράταξη που ειχε 1 και μια ακόμα παράταξη που είχε 2 (το ΜΕΤΑ)

        17. Ανώνυμα

          Λες συνεχώς ψέμματα, το τελευταίο ότι η ΠΑΣΚ έχει 11.
          Έχει 10.
          Κάλπη πήρε 13, δηλαδή του 10 δικούς της, του δύο της ΛΑΕ και τον 1 της παράταξης Διέξοδος.

          Κοινό σχήμα δεν υπάρχει σε κανένα σωματείο του δημόσιου τομέα από τα δεκάδες που είναι μέλη της ΕΔΟΘ.

          Όλα τα σχόλια σου είναι γεμάτα από ψέματα αυτού του είδους. Με αυτό το θλιβερό τρόπο προσπαθείς να προσπεράσεις την κατάπτυστη συναλλαγή του ΜΕΤΑ με την ΠΑΣΚ, ότι έδωσε την ψήφο στην ΠΑΣΚ για κλέψει μια έδρα από τις Παρεμβάσεις για να πάρει την ψήφο της ΠΑΣΚ για την θέση του προέδρου του ΓΣ.

          Είναι απλό και δείχνει πόσο βρόμικη είναι η στάση του ΜΕΤΑ.

          Όλα τα άλλα παπαδίστικες σοφιστείες που δείχνει απλά το επίπεδο σου και πόσο εχθρεύεσαι το χώρο των Παρεμβάσεων. Κατά άλλα υποστηρίζεις και μέτωπα. Πόση υποκρισία πια!

        18. Κώστας

          To να μην έχεις περάσει έξω από τον συνδικαλισμό και να θες να γράφεις για τέτοια θέματα δεν σε τιμάει Η ΠΑΣΚΕ είχε 11 ψήφους χωρίς το ΜΕΤΑ και αυτό σημαίνει 2,42 έδρες. Το ότι η μια ψήφος ήταν άλλης παράταξης δεν σημαίνει πως δεν .. μετράει! Εμείς είχαμε 6 ψήφους, χωρίς το ΜΕΤΑ, και αυτό σημαίνει 1,32 έδρες. Το ΜΕΤΑ έπρεπε να μας ψηφίσει και όποιος το λέει αυτό λέει πολύ απλά πως έπρεπε να κατέβουμε μαζί. Σωστό. Ότι άλλο και αν έκανε εκτός από το να μας ψηφίσει την έδρα την έπαιρνε η ΠΑΣΚΕ. Επίσης δεν υπάρχει νοθεία όταν κάποιος ψηφίζει κάτι, 6 δεν πήραμε στους 50. Δεν βγαίνει 1,32 ? Οι 11 της ΠΑΣΚΕ δεν βγαίνουν 2,42 και οι 13 ακόμα παραπάνω ? Η νοθεία που είναι ?

          Κώστας

        19. Ανώνυμα

          Γίνεσαι γελοίος, εκτός από ψεύτης. 10 έδρες είχε η ΠΑΣΚ και φαίνεται εδώ στον πίνακα των αποτελεσμάτων:

          http://www.alfavita.gr/arthron/anakoinoseis/agonistikes-paremvaseis-dimosioy-apotelesmata-kai-ameses-ektimiseis-apo-9o

          Η νόθευση του αποτελέσματος έρχεται από τις ψήφους του ΜΕΤΑ στην ΠΑΣΚ που της έδωσαν τη δυνατότητα να υφαρπάξει την έδρα των Παρεμβάσεων.

          Το ΜΕΤΑ δεν έχει πάρει θέση για το γεγονός, ενώ τα στελέχη του διακινούν την κατάπτυση δήλωση Μοναστηρίδη

          Το “εμείς είχαμε” που γράφεις για τις Παρεμβάσεις δεν απλά είναι ακόμα πιο γελοίο. Δείχνει και πόσο υποκριτής είσαι. Τις Παρεμβάσεις και τον κόσμο τους τον φτύνεις συστηματικά και τώρα θυμήθηκες ότι είσαι στις Παρεμβάσεις.

          Προφανώς οι Παρεμβάσεις,πέρα από τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς για τους οποίους δε συνεργαστηκαν με το ΜΕΤΑ, έχουν έναν ακόμα: να προστατευτούν από τις βρόμικες πρακτικές συναλλαγής με το ΠΑΣΟΚ των στελεχών της ΛΑΕ και του ΜΕΤΑ

        20. Κώστας

          ρε καραγκιόζη ,10 και 1 από τους τάδε 11. Με 11 ψήφους είχε 2,42 που παίρνει 3 έδρα και όχι το 1,32 το δικό μας δεύτερη γιατι 0,42>0,32

          να περάσει, έβρισε πρώτος

          Κώστας

        21. Ανώνυμα

          Τι θα πει “1 από τους τάδε 11”. Επειδή στη συναλλαγή μπήκε και η παράταξη Διέξοδος, επιτρέπεται το ξεπούλημα του ΜΕΤΑ και η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ;

          Η αλήθεια είναι μία: η ΠΑΣΚ είχε 10 έδρες και ψηφίστηκε από 13 για να βγει πρώτη , αλλά και να πάρει την έδρα των Παρεμβάσεων. Όλα οι αθλιότητες και τα ψέματα που αραδιάζει συστηματικά επιδιώκουν να το δικαιολογήσουν. Αυτό δείχνει την ηθική ποιότητα τη δική σου προφανώς. Δείχνει και πολλά βέβαια για το περιβάλλον της ΛΑΕ το οποίο σε ανέχεται.

          Το καραγκιόζης προφανώς σου επιστρέφεται. Φυσικά δε φτάνει για να περιγράψει τι είδους λούμπεν κομματόσκυλο είσαι.

        22. Κώστας

          Δεν είπα πως ήταν ένας από τους τάδε 11. Είπα πως αν το ΜΕΤΑ δεν ψήφιζε ΠΑΣΚΕ η ΠΑΣΚΕ πάλι έπαιρνε τρίτη έδρα με τις 11 ψήφους που είχε, γιατί μου λένε εδώ πως η ΠΑΣΚΕ πήρε 10 ψήφους και όχι 11. Εκτός αν το ΜΕΤΑ ψήφιζε Παρεμβάσεις. Πολύ καλά κάνουμε και κατηγορούμε το ΜΕΤΑ που δεν μας ψήφισε και είναι και παραδοχή πως έπρεπε να κατεβούμε μαζί΄

          Εδώ έχουμε ενιαία σχήματα με το ΜΕΤΑ στα νοσοκομεία σε ένα …. Συνέδριο δεν μπορούμε να κάνουμε συννενόηση ? Σε έναν εργασιακό χώρο που η σύγκλιση Παρεμβάσεων και ΜΕΤΑ είναι έτσι κι αλλιώς σημαντική με κοινά πλαίσια, ενιαία σχήματα, συνεργασία σε όργανα, συνελεύσεις και Συνέδρια. Η μαλακία που έκαναν 2 του ΜΕΤΑ για να απαντήσουν στην γραφειοκρατική σκλήρυνση των Παρεμβάσεων και το δώρο που κάναμε σαν Παρεμβάσεις στον υποταγμένο συνδικαλισμό στην ΑΔΕΔΥ και την ΕΔΟΘ δεν πρέπει να δηλητηριάσει το κεκτημένο της ανοιχτής διαδικασίας κοινής δράσης και ενότητας ανάμεσα σε μας και το ΜΕΤΑ. Είναι δυο κομματικά σχέδια που παίζονται από το ΜΕΤΑ και από μερίδα των Παρεμβάσεων που δεν έχουν σχέση με το εργατικό κίνημα αλλά μόνο με τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Θέλουν να σαμποτάρουν κάθε δίαυλο ανάμεσα στην ΛΑΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και είναι πρόθυμοι, το ΑΡ, η ΔΕΑ και το ΝΑΡ, να σαμποτάρουν το εργατικό κίνημα.

          Τα περί νοθείας που έβγαλαν κάποιοι χρησιμοποιώντας την υπογραφή των Παρεμβάσεων είναι ανέντιμα γιατί 0,42>0,32. Δεν μας φταίει το ΜΕΤΑ σε αυτό, μάλλον η Γραμμική Άλγεβρα. Ας μου πει κάποιος πως γινεται να μην πάρει έδρα το 0,42 αλλά το 0,32.

          Κώστας

        23. Κ.Σ.

          Ο μόνος ανέντιμος που ασχολείται με θέμα είσαι εσύ. γράφεις ψέματα συνεχώς χωρίς ντροπή:

          Ψέμα πρώτο: αυτό που λες συνέχεια είναι ότι η ΠΑΣΚ είχε εξασφαλίσει 11. Η πραγματικότητα είναι ότι η ΠΑΣΚ είχε 10. Εξασφάλισε με αντάλλαγμα τη θέση του προέδρου του ΓΣ της ΕΔΟΘ τις ψήφους του ΜΕΤΑ και με άγνωστο αντάλλαγμα την ψήφο της Διεξόδου. Και οι τρεις ψήφισαν ΠΑΣΚ για να βγει πρώτη σε σχέση με τη ΔΑΚΕ που είχε 12 και για να υφαρπάξει την έδρα.

          Ψέμα δεύτερο: τα ενιαία σχήματα. Πρόκειται για εξαιρέσεις και η πολιτική αλητεία του ΜΕΤΑ ότι πάει για άλλες πολιτείες. Στο ψηφοδέλτιο των Παρεμβάσεων στο συνέδριο της ΕΔΟΘ κανείς από τους 50 υποψηφίους δεν προέρχεται από σχήμα όπου συμμετέχει το ΜΕΤΑ. Αντίθετα, στο ψηφοδέλτιο του ΜΕΤΑ υπάρχαν άτομα που εκλέχτηκαν σε κοινό σχήμα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

          Ψέμα τρίτο: δεν πρόκειται για 2 του ΜΕΤΑ που ψήφισαν την ΠΑΣΚ, που γράφεται υπονοώντας ότι υπάρχουν και άλλοι που διαφωνούν. Οι 2 είναι το σύνολο του ΜΕΤΑ, πρόκειται για συλλογική κίνηση της παράταξης. Καθόλου τυχαία δεν αποδοκιμάστηκαν από τα κεντρικά όργανα του ΜΕΤΑ ούτε της ΛΑΕ.

          Ψέμα τέταρτο: η ανακοίνωση των Παρεμβάσεων δε βγήκε επειδή κάποιοι χρησιμοποίησαν τον τίτλο. Είναι ανακοίνωση από τις συλλογικές διαδικασίες. Εξάλλου πουθενά στις Παρεμβάσεις δεν αμφισβητήθηκε το θέμα. Είσαι ο μόνος που το κάνει εδώ με απαράδεκτο τρόπο, όπως εξάλλου συνηθίζεις.

          Όσο για τα άλλα είναι απλά παραμύθια που γράφεις σε μια απελπισμένη προσπάθεια να αθωώσεις τη ΛΑΕ ότι δήθεν δεν έκανε τίποτα παραπάνω από απλά λάθη, ίσης αξίας με τους (φανταστικούς) σχεδιασμούς με το ΝΑΡ, το οποίο για κάποιο λόγο σε αρρωσταίνει λίγο περισσότερο από τον καπιταλισμό.

          Η ξεφτίλα και η βρομιά της συναλλαγής του ΜΕΤΑ με την ΠΑΣΚ δε σβήνει με τα σχόλια που αραδιάζεις γράφοντας ακούραστα ψέματα.

          Όσο για την αστεία προσπάθειά σου να οικειοποιηθείς τις Παρεμβάσεις γράφοντας για αυτές στο α’ ενικό, είναι φανερό ότι έχεις τόσο σχέση με αυτές όση και ένας αρχιεπίσκοπος.

        24. Ανώνυμα

          Κανείς δεν είπε ότι δεν Παρεμβάσεις επειδή είσαι ΛΑΕ. Επειδή είσαι ολοφάνερα άσχετος, όπως φαίνεται από όσα γράφεις, τα ψέματα και τις φανταστικές ιστορίες.
          Δυστυχώς δεν έχεις σχέση με τους αγωνιστές της ΛΑΕ, αλλά με τα φανατικά κομματόσκυλα, που δεν έχει λίγα

        25. Κώστας

          Φαίνεται αυτό που λες από το ότι έχω πει 1.000.000 φορές πως δεν είμαι καν μέλος της ΛΑΕ με κάποιον ενεργό τρόπο και πως στο τρέχον θέμα το ΜΕΤΑ έπρεπε να μας ψηφίσει.

          Κομματόσκυλο δεν είναι όποιος λέει πως είναι νοθεία οι 1,32 έδρες να χάνουν έδρα στα υπόλοιπα από τις 2,42. Δηλ 0,32>0,42. Όποιος πει, όχι ρε σύντροφε δεν είναι σωστό αυτό, είναι κομματόσκυλο

          Συνεχίστε έτσι.

          Κώστας

        26. Κ.Σ.

          Κομματόσκυλο είσαι γιατί κάνεις το εξής εξωφρενικό: υπολίζεις τις έδρες της ΠΑΣΚ αθροίζοντας άλλη μία της παράταξης Διέξοδος, ώστε να αλλάξει με την αλλαγή του αποτελέσματος να φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ εξασφάλιζε μία έδρα παραπάνω (3) και οι Παρεμβάσεις μία (1). Άρα οι Παρεμβάσεις λένε ψέματα και το ΜΕΤΑ ψηφίζοντας το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε καμιά ζημιά.

          Φυσικά όλα αυτά είναι ψέματα, αλλά δε σε ενδιαφέρει καθόλου. Το μόνο που σε νοιάζει είναι να βγάλεις λάδι το ΜΕΤΑ και τη ΛΑΕ για το γεγονός ότι ψήφισαν ΠΑΣΚ, δίνοντας στο ΠΑΣΟΚ την ευκαιρία να κλέψει την έδρα των Παρεμβάσεων. Και μάλιστα με ανταλλάγματα που αφορούν θέσεις. Και αντί, αν είσαι στοιχειωδώς αριστερός να σε εξοργίζει αυτό, προσπαθείς να το δικαιολογήσεις με κάθε τρόπο (ανεπιτυχώς) και βγάζεις το αντισυντροφικό σου μένος για τις Παρεμβάσεις, αλλά και για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ.

          Μόνο ένα κομματόσκυλο μπορεί να φανταστεί ότι κάτι κάνει αραδιάζοντας ψεύδη σε ανώνυμα σχόλια όταν η σκληρή πραγματικότητα λέει άλλα. Αγωνιστές του ΜΕΤΑ του ΛΑΕ είναι ενοχλημένοι με την στάση της παράταξης στην Θεσσαλονίκη, ζητούν εξηγήσεις και ξεκαθάρισμα από τυχοδιωκτικά στοιχεία (μάταια μάλλον), ο διαδικτυακός φανατικός όμως επιμένει ότι αριστερή στάση είναι να βαφτίζεις το κρέας ψάρι…

          Ας σκεφτεί ο καθένας τι σημαίνει στο εξής η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σε σημαντικά συνδικαλιστικά είναι κάτι που νομιμοποιείται πια στην Αριστερά, διότι το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι η τιμωρία του ΝΑΡ, σύμφωνα με τις χυδαιότητες του “Κώστα”

        27. Κώστας

          Κομματόσκυλο είσαι εσύ που λες πως με 2,42 έδρες η ΠΑΣΚΕ και 1,32 εμείς την έδρα την παίρναμε εμείς και έγινε νοθεία να μην την πάρουμε. Νοθεία θα ήταν να την παίρναμε με μικρότερο υπόλοιπο.

          Κομματόσκυλο είσαι εσύ που μιλάς για .. ανταλλάγματα, δηλ να είναι ένας σε μια διακοσμητική θέση για 2 βδομάδες, με την ψήφο των Παρεμβάσεων. Γιατί τον ψηφίσαμε μαζί με την ΠΑΣΚΕ τότε ? Τι ανταλλάγματα πήραμε ?

          Κομματόσκυλο είσαι που μου βάζεις λόγια στο στόμα από την αρχή είπα πως διαφωνώ με αυτό που έκαναν τα 2 μέλη του ΜΕΤΑ και πως είναι αυτονόητο πως έπρεπε να κατεβούν μαζι μας και να ψηφιστούμε μαζί. Αλλά και με το αισχρό σχέδιο διάλυσης των Παρεμβάσεων που τρέχει από το ΝΑΡ πάλι έπρεπε το ΜΕΤΑ να ψηφίσει αλλά τα αδερφάκια με το παρελθόν από το ΚΚΕ, τα Αριστερά Ρεύματα, είναι το να χέρι νίβει τ άλλο και τα 2 το πρόσωπο, κάνουν προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές στην πλάτη των συνδικάτων.

          Κώστας

        28. Κ.Σ.

          Για άλλη μια φορά λές ψέματα με κάθε σου φράση:

          Νέο ψέμα: Για το υπόλοιπο της ΠΑΣΚ υπολογίζεις 11 έδρες ενώ έχει 10. Η νοθεία ήταν αναγκαία στην ΠΑΣΚ και το ΜΕΤΑ μαζί τη Διέξοδο τη βοήθησαν και από 10 πήγε στις 13 ψήφους. Οι Παρεμβάσεις θα έβγαζαν την 2η έδρα αν δε γινόταν το αλισβερίσι και η πριμοδότηση της ΠΑΣΚ από ΜΕΤΑ και Διέξοδο.

          Ψέμα 2ο: η “διακοσμητική θέση” δεν έχει θητεία 2 εβδομάδες, αλλά 3 χρόνια. Το ότι παραιτήθηκε ήρθε σαν συνέπεια από τις αποκαλύψεις και την κριτική των Παρεμβάσεων. Αν δεν υπήρχε θέμα, γιατί παραιτήθηκε;

          Ψέμα 3ο: επιμένεις να μιλάς για “δυο μέλη του ΜΕΤΑ” είναι η συναλλαγή αφορά την παράταξη και όχι μεμονωμένα στελέχη.

          Φυσικά δείχνει και το (ανύπαρκτο) ήθος σου, υιοθετώντας τη λογική του κατάπτυστου Μοναστηρίδη που αντί παραιτηθεί, λασπολογεί τις Παρεμβάσεις για να συναλλαγή με την ΠΑΣΚ! Γιατί; Επειδή ψήφισαν τον υποψήφιο του ΜΕΤΑ! Φυσικά χωρίς συνεννόηση με κανένα. Οι Παρεμβάσεις δεν ακολουθούν τον κατήφορο των στελεχών του ΜΕΤΑ.

          Είσαι τόσο κομματόσκυλο που την προφανή ξεφτίλα του ΜΕΤΑ να στηρίξει την ΠΑΣΚ τη βάζεις στη ζυγαριά με ανύπαρκτες συνωμοσίες του ΝΑΡ. Δε σου περνάει από το μυαλό να δεχτείς ότι ήταν μεγάλη αλητεία αυτό που έγινε τελεία και παύλα. Πρέπει να βγάλεις από το στομάχι σου βρομιά και για το ΝΑΡ.

          Τέλος το ότι γράφεις για τις Παρεμβάσεις σε α’ πληθυντικό προκαλεί μόνο γέλια. Είναι φανερό από την ασχετοσύνη ότι δεν έχεις την παραμικρή σχέση με σχέση με σχήμα των Παρεμβάσεων. Αλλά και από το γεγονός ότι δεν σε ενοχλεί η άθλια στάση του ΜΕΤΑ δείχνει ότι δεν έχεις ούτε ηθική και πολιτική σχέση με όσα εκπροσωπούν οι Παρεμβάσεις.

          Με συνεχή ψέματα, διαστρέβλωση της πραγματικότητας και συκοφαντία προσπαθείς να καλύψεις ηθικά και πολιτικά το χώρο της ΛΑΕ. Ότι κάνει ένα τυπικό κομματόσκυλο.

        29. Κώστας

          έχει τελειώσει το θέμα, η γραμμή της ενότητας προχωράει γιατί έχει κοινωνικό ακροατήριο και κοινωνικά αποτελέσματα και φαίνεται από τα “ΜΠΟΥΧΟΥΥΥΥΥΥ, ΣΝΙΦ ΚΛΑΨ, ΛΥΓΜ, ΤΟ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕ” που μιξοκλαίμε τώρα, καλά να πάθουμε, καλά να πάθει και το ΜΕΤΑ που για να μας κάνει σπάσιμο έγινε ρόμπα. Γιατί όπως το ΜΕΤΑ έκανε κατι και το πήρε πισω έτσι κάναμε και μεις, εμείς γιατί μιξοκλαίμε που δεν μας ψήφισε το ΜΕΤΑ ? Πριν λίγες βδομάδες λέγαμε “καμία κοινή δράση με το ΜΕΤΑ”, τώρα το μετανιώσαμε γιατί θέλαμε τα κουκιά.

          τι να κάνουμε, με αυτά τα υλικά τα παλιά της ήττας, γεμάτα και με Ανθρωπάκια του Τσίρκα σαν αυτά που πήραν τις 3 αυτές αποφάσεις (του σαμποταρισματος της ενότητας από τις Παρεμβάσεις, της ψήφου στην ΠΑΣΚΕ από το ΜΕΤΑ και του μυξοκλάματος από τις Παρεμβάσεις). Αυτοί είμαστε, αυτούς τους παραγοντίσκους έχουμε, εντελώς άλλη κατάσταση με παρθενογέννεση δεν μπορούμε να φτιάξουμε

          Κώστας.

        30. Ανώνυμος

          είσαι αδιανόητος, ειλικρινά ντροπή σου

        31. Κώστας

          ο τρόπος που συζητάμε δεν περιποιεί τιμή αλλά πρόσεξε μην στάξει η ουρά του γαϊδάρου.

          Κώστας

        32. Κ.Σ.

          Αν απέφευγες να γράφεις συκοφαντικά ψέματα σε κάθε σου σχόλιο, ίσως γιντόταν συζήτηση…

        33. Κώστας

          ενδιαφέρουσα άποψη κάτω από μια συκοφαντική κίτρινη ανάρτηση που περιγράφει μια συκοφαντική “δημοσιογραφική” ερώτηση και την συκοφαντική “δημοσιογραφική” αποτίμηση της απάντησης, οπότε για άλλη μια φορά θα σου πω σιγά μην στάξει η ουρά του γαιδάρου.Εδώ πουλάνε κιτρινισμό ιστορικά αριστερά έντυπα και κάθεσαι και κοιτάς έναν ανώνυμο

          Κώστας

        34. Ανώνυμος

          Γιατί είναι κίτρινη η ανάρτηση; Λέει μήπως κάποιο ψέμα, σαν αυτά που αραδιάζεις εσύ συνέχεια; Με κάτι τέτοιους σαν και σένα και τα δύο φυντάνια που υποστηρίζετε, θα πάει μπροστά το κίνημα… ΝΤΡΟΠΗ!

        35. Κώστας

          ε καλά, δεν λέει και κάποια αλήθεια, όταν λέει πως … η ΛΑΕ ψήφισε ΠΑΣΟΚ, και ο Λαφαζάνης δεν απάντησε και η αλήθεια είναι πως το ΜΕΤΑ στην ΕΔΟΘ ψήφισε ΠΑΣΚΕ, μια από τις παρατάξεις δηλ που η ΛΑΕ στηρίζει και όχι η ΛΑΕ, και η ΛΑΕ πήρε θέση από την πρώτη στιγμή απέναντι και αυτή είναι και η θέση του ΜΕΤΑ, ούτε καν τα 2 μέλη του δεν υπερασπιζονται την ψήφο τους.

          Επίσης είναι ψέμα, το απέδειξα γύρω στις 20 φορές με πράξεις πως χάθηκε έδρα από τις Παρεμβάσεις. Προφανώς και συμφωνώ με τις Παρεμβάσεις πως Παρεμβάσεις και ΜΕΤΑ έχουν 8 στους 50 και 2 στους 11, αλλά από αυτό πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα για το αν η γραμμή “καμία κοινή δράση με το ΜΕΤΑ” που εφαρμόσαμε, με εσωτερικές διαφωνίες, σαν Παρεμβάσεις είναι σωστή.

          όταν όμως μιξοκλαίμε για το ΜΕΤΑ που δεν μας ψήφισε αυτό θα το αποτιμήσουμε. Μιξοκλαίμε που το ΜΕΤΑ δεν έπαιξε την γραμμή της ενότητας, αυτήν δηλ που έχει φέρει νίκες και αντιστάσεις στο δημόσιο (αξιολόγηση, γιατροί και αλλού) ενώ εμείς την απορρίψαμε και το ΜΕΤΑ ακολούθησε την γραμμή μας δηλ να μην μας ψηφίσει για να πάρουμε την έδρα, Για το ότι ψήφισε ΠΑΣΚΕ για να μην βγει η ΔΑΚΕ ήταν ακόμα χειρότερο από την θέση του ΜΕΤΑ για λευκό αλλά διαχωρίστηκε το ΜΕΤΑ και οι 2 συνδικαλιστές του.

          Κώστας

        36. Κ.Σ.

          Για άλλη μια φορά “Κώστας” γράφει ψέματα για να υπερασπιστεί τις αθλιότητες του ΜΕΤΑ, της παράταξης της ΛΑΕ:

          1. Η ΛΑΕ και το ΜΕΤΑ δεν έχουν πάρει θέση για την ξεφτίλα του ΜΕΤΑ στην ΕΔΟΘ να ψηφίσει ΠΑΣΚ και έτσι οι πασόκοι να κλέψουν την έδρα των Παρεμβάσεων. Δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για το θέμα. Ίσα ίσα στην ιστοσελίδα του ΜΕΤΑ υπάρχει η δήλωση του κατάπτυστου Μοναστηρίδη, ενός από τους… ¨”ψηφοφόρους” της ΠΑΣΚ που τολμάει και τα βάζει με τις Παρεμβάσεις, ενώ περνάει στα ψιλά το αίσχος της πράξης του.

          2. Γράφει ψέματα ότι οι Παρεμβάσεις δεν είχαν εξασφαλίσει την έδρα και μάλιστα δεν ντρέπεται να γράφει ότι το έκανε 20 φορές με πράξεις!
          Οι πράξεις λένε άλλα:

          στο Γενικό Συμβούλιο των 50 μελών, το εκλογικό μέτρο για την Εκτελεστική Επιτροπή είναι 50/11=4,5.

          Άρα στην α’ κατανομή η ΠΑΣΚ με 10 έδρες έπαιρνε 2 έδρες με τις 9 ψήφους και είχε υπόλοιπο 1 μία.

          Οι Παρεμβάσεις με τις 6 έδρες στο ΓΣ έπαιρναν 1 έδρα που αντιστοιχεί σε 4,5 και είχαν υπόλοιπο 1,5.

          Η ΔΑΚΕ με 13 ψήφους είχε 2 έδρες και υπόλοιπο 3, το ΠΑΜΕ είχε 2 έδρες και υπόλοιπο 0 και ο ΣΥΡΙΖΑ 1 έδρα και υπόλοιπο 3,5.

          Οι άλλες παρατάξεις δεν είχαν ψηφοδέλτιο (Δημ. Ανατροπή 2, ΜΕΤΑ 2, Διέξοδος 1).

          Από την α’ κατανομή αδιάθετες έδρες έμεναν 3.

          Άρα κανονικά αντιστοιχούσε από μία στα τρία μεγαλύτερα υπόλοιπα, δηλ.

          1 ΣΥΡΙΖΑ με υπόλοιπο 3,5,
          1 ΔΑΚΕ με υπόλοιπο 3 και
          μία Παρεμβάσεις με υπόλοιπο 1,5.

          Δεν έπαιρναν έδρα η ΠΑΣΚ με υπόλοιπο 1 και το ΠΑΜΕ με υπόλοιπο 0.

          Αυτό άλλαξε με την ψήφο του ΜΕΤΑ και της Διεξόδου, οπότε η ΠΑΣΚ πήρε 13, οπότε έβγαλε 2 έδρες από την α’ κατανομή με υπόλοιπο 4. Έχοντας εξασφαλίσει χάρη στο ΜΕΤΑ το μεγαλύτερο υπόλοιπο πήρε πρώτο έδρα στη β’ κατανομή.

          Αυτό είναι το ολοφάνερο αποτέλεσμα της υφαρπαγής της έδρας με τις πλάτες του ΜΕΤΑ και της Διεξόδου και ο “Κώστας” επιμένει να το αρνείται.

          Είναι τόσο φανατικό κομματόσκυλο που αρνείται μια τόσο προφανή αλήθεια και επιμένει να σπιλώνει τις Παρεμβάσεις. Τέτοια αθλιότητα!

          3. Άλλο ψέμα είναι ότι οι Παρεμβάσεις μιξοκλαίνε γιατί δεν τις ψήφισε το ΜΕΤΑ. Δεν χρειαζόταν οι ψήφοι του ούτε και τις ζήτησαν. Ο “Κώστας” συνεχίζοντας τις αθλιότητες θέλει να σπιλώσει τις Παρεμβάσεις, να τις εμφανίσει σαν κάποιους που καταγγέλλουν χωρίς ουσιαστικό λόγο, χωρίς ηθικό ανάστημα. Φυσικά όταν τα γράφει αυτά ένας συστηματικός ψεύτης και λασπολόγος δεν μπορεί να αγγίξει τις Παρεμβάσεις.

          4. Ψέμα επίσης είναι η σχέση που αποδίδει στις Παρεμβάσεις με τη ΛΑΕ. Η παράταξη της ΛΑΕ είναι το ΜΕΤΑ, το οποίο διαφωνεί σε κρίσιμα θέματα με τις Παρεμβάσεις, ειδικά στη σχέση ουράς που έχει αναπτύξει το ΜΕΤΑ στο σχεδιασμό της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Συνέπεια αυτών είναι η συνεργασία του ΜΕΤΑ με το ΣΥΡΙΖΑ (ΓΣΕΕ, ΕΚΑ), η συκοφαντία της προσπάθειας για συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, η συμμετοχή στη θλιβερή φιέστα της ΓΣΕΕ στη ΔΕΘ. Το ότι κάποιοι αγωνιστές από τη ΛΑΕ, σε μονοψήφιο αριθμό, συμμετέχουν στις Παρεμβάσεις, είναι προς τιμήν τους, αλλά δε χαρακτηρίζει φυσικά τη ΛΑΕ. Καθόλου τυχαία στους καθηγητές οι προερχόμενοι από το Αριστερό Ρεύμα απλά αποχώρησαν από τη ΛΑΕ και παραμένουν σαν ανένταχτοι.

          Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι το κομματόσκυλο της ΛΑΕ αραδιάζει ψέματα και μάλιστα συστηματικά. Είτε είναι αργόσχολος που τρολάρει είτε γκεπελίσκος δείχνει πολλά για το ήθος και ύφος της Αριστεράς τύπου ΛΑΕ

        37. Κώστας

          Για άλλη μια φορά ο ΚΣ λέει ψέματα για το ότι με 11 ψήφους και 2,42 έδρες η ΠΑΣΚΕ δεν έπαιρνε τρίτη έδρα αλλά την πέρναμε εμείς με 1,32 έδρες. Η δεύτερη κατανομή όπως ξέρει η 7χρονη ανηψιά μου γίνεναι ως εξής: την έδρα την παίρνει το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ υπόλοιπο. Δώσε βάση τώρα, θα χρησιμοποιήσω ανώτερα μαθηματικά επιπέδου Master oof Science στο ΣΕΜΦΕ. Το 2,42 βγάινει με αναγωγή του 11/50 στους 11, δηλ ποσοστό στους 50 επί 11. ¨Ομοια βρίσκουμε πως οι 6 στους 50 δίνουν 1,32 στους 11. Οι 8 στους 50 που είχαμε δίνουν 1,76 και προφανώς παίρναμε έδρα αν δεν είχε επιβληθεί η γραμμή καμία κοινή δράση με το ΜΕΤΑ. Τώρα, δώσε βάση σε αυτό γιατί σε μπερδεύει 0,42>0,32 άρα την έδρα την παίρνει η ΠΑΣΚΕ,

          Το σημαντικό είναι πως όλοι, και οι 4 εμπλεκόμενοι στην κουβέντα (Παρεμβάσεις, ΜΕΤΑ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) συμφωνούμε πως είχαμε 8 έδρες στους 50 και 2 στους 11 και είναι συλλογική πολιτική μας ήττα το ότι χάσαμε έδρα για το κομματικά παιχνίδια των Αριστερών Ρευμάτων,.Η γραμμή του “καμία κοινή δράση” που επιβλήθηκε στις Παρεμβάσεις αποτιμήθηκε ομόφωνα σαν λάθος και αυτό μας τιμάει σαν Παρεμβάσεις.

          Κώστας

        38. Κ.Σ.

          Για άλλη μια φορά λες ψέματα αφού η ΠΑΣΚ είχε 10 έδρες. Επιμένεις να ψεύδεσαι και να λες ότι είχε 11. Είχε 10 και στην κάλπη βρέθηκαν 13, δηλαδή οι 10 πασόκοι, οι 2 της ΛΑΕ και του ΜΕΤΑ και 1 της Διεξόδου, των δήθεν ανεξάρτητων.

          Είναι δεδομένο ότι οι Παρεμβάσεις με 6 έδρες είχαν μεγαλύτερο υπόλοιπο, δεδομένου ότι το μέτρο ήταν 4,5, και θα εξασφάλιζαν δυο έδρες στην 11μελή Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ που θα εκλεγόταν από το 50μελες ΓΣ.

          11 ψήφους δεν είχε καμιά παράταξη σε καμιά διαδικασία. Το έχεις βγάλει από το στομάχι σου για να στηρίξεις το παραμύθι σου ότι μόνο με τις πλάτες της ΛΑΕ θα εξασφάλιζαν τη δεύτερη έδρα οι Παρεμβάσεις. Τα υπόλοιπα, η προσπάθεια να αθωώσεις το ΜΕΤΑ και τη ΛΑΕ για την συναλλαγή με την ΠΑΣΚ, να σπιλώσεις την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΝΑΡ, να ανακαλύπτεις ότι έκανες αποτιμήσεις με τις Παρεμβάσεις και μάλιστα ομόφωνες, δεν είναι παρά δείγματα της αθλιότητας που χαρακτηρίζει τα σχόλιά σου.

          Τι άλλο θα περίμενε κανείς από ένα κομματόσκυλο της ΛΑΕ που λειτουργεί σαν γκεπελίσκος για να κουκουλωθεί το αίσχος της συναλλαγής του ΜΕΤΑ με την ΠΑΣΚ;

        39. Κώστας

          οι έδρες δεν βγαίνουν από τις έδρες αλλά από τις ψήφους οπότε, μέτρα με τα δάχτυλα δεν είναι ντροπή, 10+1 =11/50=2,42/11.

          εμείς είχαμε 8/50=1,76/11 και προφανώς πρέπει να απολογηθεί η μερίδα των Παρεμβάσεων που επέβαλλε το “καμία κοινή δράση” και το ΜΕΤΑ που με τις μαλακίες σας χάσαμε την έδρα.

          το να λες συνέχεια πως εγώ λέω πως δεν πειράζει αυτό που έκανε το ΜΕΤΑ σε γελοιοποιεί , απλά δεν αφήνω τις δικές μας ευθύνες των Παρεμβάσεων που θυμηθήκαμε τώρα να λέμε πως στις 8 έδρες που είχαμε σαν Παρεμβάσεις – ΜΕΤΑ αντιστοιχούν 2 στους 11/

          πολύ αργά, δεν θα περάσει έτσι αυτό στις διαδικασίες των Παρεμβάσεων, φιλάκια

          Κώστας

        40. Κ.Σ.

          Αν κάποιος γελοιοποιείται είσαι εσύ όταν επιμένεις να γράφεις ότι η ΠΑΣΚ είχε 11 ή 10 συν 1=11… Είχε 10. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

          Το 10 έγινε 13 με τις ψήφους ΜΕΤΑ και Διεξόδου στην πραγματικότητα. Στα δικά σου συνεχή ψέματα αθροίζεις μόνο τη Διέξοδο στην ΠΑΣΚ, λες και έτσι μπορείς να καλύψεις το ξεπούλημα του ΜΕΤΑ.

          Συνεχίζεις να λες ψέματα ότι στις Παρεμβάσεις δεν αντιστοιχούσαν 2 έδρες.

          Αθροίζεις τις Παρεμβάσεις με το ΜΕΤΑ λες και ταυτίζονται. Στην πράξη φάνηκε ότι κάτι δεν είναι ισχύει. Οι εκπρόσωποι του ΜΕΤΑ ούτε που σκέφτηκαν να ψηφίσουν Παρεμβάσεις. Τα λένε και οι Μοναστηρίδης και Δασκάλου, οι κατάπτυστοι εκπρόσωποι στις δηλώσεις τους.

          Τα άλλα φαιδρά για τις διαδικασίες των Παρεμβάσεων, όπου δήθεν “δε θα περάσει έτσι αυτό” δείχνει τόσο ότι θέλεις τελικά να αθωώσεις το ΜΕΤΑ για τη συναλλαγή με το ΠΑΣΟΚ και να εγκαλέσεις τις Παρεμβάσεις, κάνοντας το άσπρο μαύρο, με γκεπελίστικα ψεύδη.
          Δείχνει επίσης πόσο ξένος είσαι με τις Παρεμβάσεις, τις διαδικασίες και την ηθική τους.
          Για να μην έχεις αγωνία από τις διαδικασίες των Παρεμβάσεων, αυτό δεν πέρασε έτσι. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το δρόμο μας, αφήνοντας στην άκρη τις αθλιότητες του ΜΕΤΑ, την εκλογικίστικη λογική του και τον αδιέξοδο δρόμο που προτείνει να ακολουθήσουμε αγκαλιά με τη γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

        41. Κώστας

          H ΠΑΣΚΕ είχε 11 ψήφους χωρίς το ΜΕΤΑ και στις 11/50 αντιστοιχούν 2,42 ενώ εμείς είχαμε, μετά την τεχνητή διάσπαση των 8 εδρών μας, 1,32. Και ναι 10+1=11#10, δεν καταλαβαίνεις πως γελοιοποιήσαι ? Αν το ΜΕΤΑ ψήφιζε λευκό δεν υπήρχε τρόπος να πάρουμε την έδρα με μικρότερο υπόλοιπο.

          Πιο κάτω ομολογείς αυτό που λέω, πως θέλαμε το ΜΕΤΑ να μας ψηφισει. Έπρεπε αλλά έπρεπε να κατέβουμε και μαζί, κάποτε λέγατε, σε βουλευτικές εκλογές, πως δεν συζητάτε οτιδήποτε λιγότερο από ισότιμο όνομα. Η απαίτηση μια παράταξη, με την οποία έχουμε κοινά σχήματα στον χώρο που το συνέδριο αφορούσε, να … αυτοκαταργηθεί δεν έχει λογική και εντιμότητα. Το κεκτημένο των Παρεμβάσεων είναι με όρους κοινωνικής λογοδοσίας και εργατικής δημοκρατίας να δημοσιοποιήσουν την πολιτική τους επιλογή πως 8 έδρες στις 50 βγάζουν 2 στους 11 και όχι να ζητάνε τσόντες με υπόγεια κομπρεμί. Βέβαια τα Ανθρωπάκια και οι Κομμένες Κεφαλές του ΜΕΤΑ, γιατί δεν έχουμε μόνο στις Παρεμβάσεις τέτοιους, έβγαλαν τα μάτια τους με τα χεράκια τους με το να μην ρίξουν λευκό

          Κώστας

        42. Κ.Σ.

          Λες συνεχή ψέματα. Ανεξάρτητα αν πρόκειται για εμμονή, διάθεση τρολαρίσματος ή άθλια πολιτική σκοπιμότητα, ας τα δούμε ένα ένα:

          Η ΠΑΣΚ είχε και έχει 10 έδρες. Αυθαίρετα προσθέτεις 1 έδρα της Διεξόδου όπως αυθαίρετα αφαιρείς 2 του ΜΕΤΑ. Οι 3 “κύριοι” πάρεα ψήφισαν ΠΑΣΚ. Το 11 είναι νούμερο που υπάρχει στη φαντασία σου.

          Τεχνητή διάσπαση δεν υπάρχει σε χώρους ανεξάρτητους. Γράφεις ψευδώς “έχουμε κοινά σχήματα στον χώρο που το συνέδριο αφορούσε” (αφήνουμε τη φαιδρότητα του α’ πληθυντικού από έναν άσχετο με τις Παρεμβάσεις) ενώ σε κανένα σωματείο της ΕΔΟΘ δεν υπάρχει τέτοιο σχήμα. Σχήμα του ΜΕΤΑ με το ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει, έτσι εκλέχτηκαν ένας από τους δυο εκπροσώπους του ΜΕΤΑ.

          Τα άλλα περί βουλευτικών εκλογών είναι σάλτσες, αλλά δεν αφορούν τις Παρεμβάσεις τα σενάρια που πλέκεις.

          Φυσικά και κανείς στις Παρεμβάσεις δε ζήτησε την ψήφο του ΜΕΤΑ, αφού έτσι και αλλιώς βγάζαμε τις 2 έδρες στην ΕΕ της ΕΔΟΘ, αλλά και για λόγους πολιτικών και συνδικαλιστικών διαφορών και αυτοτέλειας. Υπό την προϋπόθεση ότι το ΜΕΤΑ δε θα είχε ξεπουληθεί στην ΠΑΣΚ.

          Τα άλλα όνειρα φθινοπωρινής νυκτός ενός αργόσχολου κομματόσκυλου του ΛΑΕ, όπως εσύ.

        43. Κώστας

          ΚΣ την έδρα που δώσατε στην ΠΑΣΚΕ εσείς διασπώντας τις 8 μας έδρες και το ΜΕΤΑ που δεν μας ψήφισε θα την πληρώσετε, στο ορκίζομαι. Απλά το ΜΕΤΑ ξέρεις με αφορά και λιγότερο, οι Παρεμβάσεις να δίνουν έδρα στην ΠΑΣΚΕ, δεν θα περάσει έτσι.

          για τελευταία φορά η ΠΑΣΚΕ είχε 10 έδρες και 13 ψήφους. Αν το ΜΕΤΑ ψήφιζε λευκό θα είχε 11/50=2,42/11, εμείς ενώ είχαμε 8/50=1,76/11 με την τεχητή διάσπαση σε 6+2 είχαμε 6/50=1,32/11. Μπορείς να μου πεις πολύ συγκεκριμένα, εφόσον λες πως αρκούσε το λευκό του ΜΕΤΑ και δεν λέμε να μας ψήφιζε, πως το 0,42 δεν παίρνει έδρα και την παίρνει το 0,32 ? Μην μου πεις ότι είχε 13, αν είχε 11 και 2,42 και εμείς 1,32, αν δηλ το ΜΕΤΑ είχε ρίξει λευκό. Πολύ συγκεκριμένα σε αυτό αλλά σιγά μην πεις.

          Κώστας

        44. Κ.Σ.

          Δείχνοντας πόσο αλητήριος είναι ο “Κώστας” κατηγορεί ευθέως τις Παρεμβάσεις ότι έδωσαν την έδρα που δικαιούνται στην ΠΑΣΚ!
          Δεν αρκείται να αθωώνει το ΜΕΤΑ για τη συναλλαγή με το ΠΑΣΟΚ, αλλά κατηγορεί και λασπολογεί. Απειλεί μάλιστα ο ανώνυμος θρασύδειλος ότι θα το πληρώσουν οι Παρεμβάσεις! Ορκίζεται μάλιστα αυτός που …δεν έχει το θεό του.

          Άλλο τα περί διάσπασης. Οι Παρεμβάσεις και το ΜΕΤΑ είναι διακριτοί χώροι. Αρέσει δεν αρέσει στα κομματοσκυλα της ΛΑΕ που ψάχνουν βασταζους για να εξασφαλίσουν καρέκλες. Έχετε την περιφρόνηση των αγωνιστών μετά τη συναλλαγή με την ΠΑΣΚ. Δεν είστε να βάζετε όρους και να απειλείτε με τέτοιο πρόστυχο τρόπ
          Όσο για τους ψήφους της ΠΑΣΚ και την επιμονή σου ότι ήταν 11 κλπ. Τα πράγματα είναι απλά. 13 πήρε η πασκ στην κάλπη και από πουθενά δεν προκύπτει ότι το ΜΕΤΑ ήταν λιγότερο δεδομένο από τη Διέξοδο. Το ίδιο τυχοδιώκτες είναι. Η μόνη διαφορά είναι ότι η ΛΑΕ έχει μένος με τις Παρεμβάσεις. Απόδειξη είναι η συστηματική ψευδολογία και λασπολογία, και η εμπάθεια που βγάζεις.

        45. Κώστας

          Κανέναν δεν αθωώνω, όταν τους αποκαλώ Ανθρωπάκια και Κομμένες κεφαλές που έπρεπε να μας ψηφίσουν, για να μην τους χαρακτηρισω έτσι.

          Δεν αθωώνω όμως και το να λένε οι Παρεμβάσεις ψέματα πως χάσανε έδρα, και αυτό υπάρχει μια μέθοδος, οι πράξεις που βγάζουν για τις 11 ψήφους της ΠΑΣΚΕ αν το ΜΕΤΑ έριχνε λευκό 2,42 και εμείς με 6 1,32. Αυτούς που λένε πως το 0,42<0,32 δεν τους αθωώνω. Λένε αισχρά ψέματα για να μην πουν πως θέλαμε να μας ψηφίσει το ΜΕΤΑ.

          Έπρεπε να κατέβουμε μαζί. Το ότι κοντεύουν 15 μέρες και το γνωστό τρολ, κομματικό όμως, ΚΣ το συνεχίζει το θέμα τι δείχνει ? Πρώτα απ όλα έχουμε καταλάβει το θέμα ? Μιλάμε για ψήφο στο .. τρίτο επίπεδο εκπροσώπησης. Μετράτε, Σωματεία, Συνέδριο, ΓΣ. Για έναν χώρο στον οποίο έχουμε κοινά σχήματα, πχ στα Δημόσια Νοσοκομεία, που ο ΚΣ λέει πως στην Θεσσαλονίκη δεν έχει Δημόσια Νοσοκομεία, εγώ πιστεύω πως έχει. Μιλάμε για ψήφους στο τρίτο επίπεδο εκπροσώπησης, για πράγματα που τέτοια και χειρότερα έχουν γίνει πολλές φορές.

          Το θέμα είναι να διορθώνονται, όπως έγινε, να μην είναι αντικείμενο συναλλαγής, όπως αποδείχτηκε, και να βγαίνουν συμπεράσματα, όπως δεν έγινε. Πως γίνεται οι άνθρωποι με τους οποίους έχουμε σχήματα στον εργασιακό χώρο να είναι … με την ΠΑΣΚΕ ? Γιατί αυτό που διακινούν οι "ΚΣ" είναι πως το έκανε το ΜΕΤΑ, κεντρικά, πανελλαδικά. Μια προηγούμενη περίοδο, αναγκαστικά, όλοι στις Παρεμβάσεις και πολιτικοί φορείς εκτός ΛΑΕ, πχ ΝΑΡ, είχαν αποδεχτεί πως "στο δημόσιο η ρήξη του ΜΕΤΑ είναι θετική" για να λένε βέβαια ψέματα πως το ΜΕΤΑ είναι ενιαίο στον ιδιωτικό τομέα εκμεταλλευόμενη την αντικανονική χρήση της υπογραφης του στο ΕΚΑ και αλλού. Τώρα μπαίνει εδώ μέσα ένα τρολ, ο ΚΣ, μιλάει για κοινά σχήματα με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη η οποία δεν έχει δημόσια νοσοκομεία και έτσι δεν υπάρχει ενότητα Παρεμβάσεων και ΜΕΤΑ.

          Εγώ δεν θα πω πως ο ΚΣ δεν είναι στις Παρεμβάσεις όπως κάνει αυτός για μένα λες και δεν είναι δημόσια κατατεθειμένα αυτά που λέω.http://antapocrisis.gr/articles/item/1540-synedrio-adedy. Αυτό δεν είναι κείμενο στις Παρεμβάσεις δηλ ΚΣ που μας λες πως στις Παρεμβάσεις είναι μόνο η κομματική σου άποψη ?To Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή http://ergasianet.gr/2017/06/15/%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-2/ δεν υπάρχει δηλ, με συνεργάτες της ΠΑΣΚΕ κάναμε ενότητα με ενιαίας κοινές διαδικασίες βάσης ? Και βρήκα από συγκεκριμένο νοσοκομείο, υπάρχει πανελλαδικά, αλλοίμονο θα υπάρχει και στην Θεσσαλονίκη που, επιμένω, νομίζω έχει δημόσια νοσοκομεία.

          Ας σταματήσει λοιπόν ο κομματικός πόλεμος, η θολούρα, η προβοκάτσια, το τρολλάρισμα, η επιλεκτική παρουσίαση και ερμηνεία κινήσεων που γίνονται κάθε μέρα με διάφορους αυτουργούς να πιάσουμε το νήμα της ενότητας που είναι το μόνο που έχει φέρει αγώνες και νίκες. Ή να καταγγείλουμε ξέρω γω την ΑΡΣΙ πως είναι με την ΠΑΣΚΕ, με τους κολαούζους της ΠΑΣΚΕ τέλος πάντων, σε κοινά σχήματα από πάνω μέχρι κάτω. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Αυτά.

          Κώστας

        46. μέλος του ΝΑΡ

          Μην κολλαμε στους αριθμούς. Η ουσία είναι πως και οι 2 εκπρόσωποι του ΜΕΤΑ στην εδοθ κανανε κολλέγια με την πασκε. ΑΥΤΗ είναι η ουσία. Δλδ το ΜΕΤΑ θεσνικης αναπαρήγαγε για μίαν ακόμα φορά την γραφειοκρατική αντίληψη για τον συνδικαλισμό. Μας πάει ως εργατικη ταξη συντροφοι του μετά πουθενά αυτή η λογική που έχετε και εσείς; Και όπου το ΜΕΤΑ εμφορείται από τετιες αστικές αντιλήψεις για τον συνδικαλισμό γιατί να συνεργαστούμε; Κακό θα κάνει στην εργατική τάξη μια συνεργασία με ανθρώπους που εμφορούνται από τετιες αντιλήψεις! Διότι η ενότητα σε αυτές τις περιπτώσεις κ υπο αυτες τις αντιληψεις, κάνει ζημια.

        47. Κ.Σ.

          Ο “Κώστας” είναι συστηματικός ψεύτης που θολώνει τα νερά. Ένα δεν μπορεί να παραδεχτεί: ότι το ΜΕΤΑ ψήφισε με την ΠΑΣΚ και αυτό πρέπει να καταδικαστεί. Χωρίς συμψηφισμούς με τα φανταστικά προβλήματα των Παρεμβάσεων, τα λάθη του ΝΑΡ κ.ο.κ.

          Είναι τόσο ψεύτης που ισχυρίζεται ότι αρνούμε την ύπαρξη… δημόσιων νοσκοκομείων στη Θεσσαλονίκη. Στην πραγματικότητα απλά αναφέρω ότι δεν υπάρχει ούτε ένα σχήμα στο δημόσιο που συμμετέχουν από κοινού Παρεμβάσεις και ΜΕΤΑ. Ούτε σε δημόσια νοσοκομεία ούτε δημοτικά σχολεία ούτε γυμνάσια ούτε δήμοι… Γι’ αυτό και ούτε ένας από τους αντιπροσώπους των Παρεμβάσεων στο συνέδριο της ΕΔΟΘ δεν προέρχεται από σχήμα συνεργασίας με το ΜΕΤΑ.

          Είναι αλήθεια όσο και αν δεν αρέσει στο κομματόσκυλο της ΛΑΕ ότι το ΜΕΤΑ συνεργάζεται με το ΣΥΡΙΖΑ σε κάποιες περιπτώσεις. Ο ένας από τους δυο εκπροσώπους του ΜΕΤΑ που ψήφισε ΠΑΣΚ, ο Νίκος Δασκάλου, στέλεχος της ΔΕΑ, εκλέχτηκε στο συνέδριο της ΕΔΟΘ από το δήμο Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας σε κοινό με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και μέλος της Νομ. Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνυποψήφιός του.

          Φυσικά και ισχυρίζομαι ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις Παρεμβάσεις. Αν ήταν μέλος των Παρεμβάσεων, δε θα ήταν τόσο άσχετος στο βαθμό που δείχνουν τα ψεύδη του και όσα απίθανα γράφει. Αν είναι μέλος κάποιας συνιστώσας της ΛΑΕ, αυτό δε σημαίνει ότι έχει και το δικαίωμα να το παίζει… μέτοχος των Παρεμβάσεων, να απειλεί και να… ορκίζεται (ήμαρτον!) ότι κάποιοι θα το πληρώσουμε.

          Τα άλλα, το ίδιο άσχετα με την πραγματικότητα λέγονται για να προκαλούν σύγχυση. Για να μένουν οι εντυπώσεις ότι το ΜΕΤΑ δε είναι δα το μόνο έχει πρακτικές εχθρικές προς την ηθική της Αριστεράς και τις ανάγκες του κινήματος. Αλλά και για μην καταδειχτεί το προφανές: ότι όταν γίνεται το ΜΕΤΑ δωρητής σώματος στην ΠΑΣΚ σε μια συνδικαλιστική οργάνωση όπως η ΕΔΟΘ, δεν μπορεί κάποιος να ζητάει συγχώνευση με τις Παρεμβάσεις, παραγνωρίζοντας φυσικά τις ουσιαστικές διαφορές

        48. Κ.Σ.

          Συνεχίζεις να ψεύδεσαι και να δείχνεις ότι βλέπεις σαν εχθρό τις Παρεμβάσεις.

          Οι Παρεμβάσεις με τον πιο σαφή και δημόσιο τρόπο δήλωσαν ότι δε ζήτησαν την ψήφο κανενός. Ούτε καταγγέλλουν το ΜΕΤΑ γιατί δεν ψήφισε Παρεμβάσεις. Το καταγγέλλουν με τον πιο έντονο τρόπο γιατί ψήφισαν το συνδικαλιστικό παραμάγαζο του ΠΑΣΟΚ.

          Οι ψήφοι των Παρεμβάσεων ήταν αρκετοί για να εκλέξουν 2 έδρες στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ, από 1 που είχαν εξασφαλίσει το 2014. Το πρόβλημα με τη στάση του ΜΕΤΑ είναι ότι ψήφισαν ΠΑΣΚ και έτσι αυτή υφάρπαξε την δεύτερη έδρα των Παρεμβάσεων.

          Η ξεφτίλα από αυτήν την κατάπτυστη πράξη δε σβήνει και συνοδεύει τα στελέχη του ΜΕΤΑ που το έκαναν. Το γεγονός ότι ο ένας παραιτήθηκε μετά την ανακοίνωση των Παρεμβάσεων, είναι έμμεση παραδοχή της ενοχής του στελέχους του ΜΕΤΑ.

          Επίσης δε σβήνουν όσα κατάπτυστα γράφεις για “ανθρωπάκια” που έκαναν υποτίθεται 3 καταδικαστέες πράξεις, δηλαδή το ξεπούλημα του ΜΕΤΑ στην ΠΑΣΚ και όσα φανταστικά αποδίδεις στις Παρεμβάσεις. Η αναισχυντία σου δεν έχει όριο όταν επιμένεις να συμψηφίζεις από τη μια τη συναλλαγή του ΜΕΤΑ με την ΠΑΣΚ και από την άλλα ψεύτικες ιστορίες που μόνο στο μυαλό σου υπάρχουν. Αλίμονο στη ΛΑΕ που έχει στις γραμμές της τέτοιους συστηματικούς ψεύτες χωρίς ίχνος, δεν έχουν το σθένος να παραδεχτούν ότι το ΜΕΤΑ στην ΕΔΟΘ έκανε κάτι ηθικά κατακριτέα, τελεία και παύλα. Χωρίς χυδαιότητες του τύπου “ναι αλλά οι Παρεμβάσεις…”

          Όσο για τη γραμμή ενότητας φυσικά και θα προχωρήσει. Όχι όμως όπως φαντάζεται το μυαλό σου, με τις Παρεμβάσεις να γίνονται οι βαστάζοι ώστε η γραφειοκρατία του ΜΕΤΑ, οι Δασκάλου και οι Μοναστηρίδες να κατακτούν καρέκλες… Η ενότητα θα προχωρήσει σε ρήξη με τη γραμμή του ΜΕΤΑ που δεν μπορεί να βγει από το σχεδιασμό ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, συνεργάζεται με το ΣΥΡΙΖΑ σε ΓΣΕΕ και ΕΚΑ, ενώ στη ΔΕΘ γίνεται κλακαδόρος του Παναγόπουλου. Ίσως γι’ αυτό στους καρεκλοκένταυρους του ΜΕΤΑ και της ΛΑΕ δεν θεωρείται και κάτι φοβερό να στηρίξουν την ΠΑΣΚ στην ΕΔΟΘ και ψάχνουν δικαιολογίες συκοφαντώντας τις Παρεμβάσεις.

        49. Λολ

          Ναι το βρήκες. Το ότι ένας μαλακας ψήφισε δεν σημαίνει ότι το άρθρο ή λαε ψηφίζει πασοκ δεν είναι ψεμμα. Γιατί έτσι έχουν ψηφίσει και άλλοι πασοκ. Αλλά δεν πιάνεις το νόημα του ποστ.

          Α ΑΑΑΑ ο Πολακης τι έλεγε για ΤΝ ολοκληρωτικό καπιταλισμο μέχρι το 2010 που ήταν στο ναρ;

          Καταλαβαινεις ότι το να γενικευεις κατάστασης είναι λάθος ? Αλλά η τρολια σε πείραξε γιατί είναι εν μέρη αλήθεια.

        50. Ανώνυμα

          Με τέτοιες βρομιές δε σώζεται η ΛΑΕ από την ξεφτίλα.

          Δεν ψήφισε “ένας μαλάκας”. Ψήφισαν την παράταξη του ΠΑΣΟΚ και οι δύο, αυτοί είναι όλοι και όλοι, που εκπροσωπούν το ΜΕΤΑ στο Γενικό Συμβούλιο της ΕΔΟΘ. Και ούτε η ΛΑΕ ούτε το ΜΕΤΑ αποδοκίμασε την στάση τους. Ούτε έχει τοποθετηθεί για το γεγονός ότι δήθεν “αντιμνημονιακοί” ψήφισαν την παράταξη του ΠΑΣΟΚ.

          Ο Πολάκης φυσικά δεν ήταν στο ΝΑΡ το 2010. Αλλά όποτε και αν έφυγε, επιτρέπει αυτό στο ΜΕΤΑ να ψηφίζει ΠΑΣΟΚ; Ή απαγορεύει την κριτική στο ΜΕΤΑ. Πολύ “Πρώτο Θέμα” διαβάζεις…

        51. ΤΕΛΟΣ

          Πάλι γενικεύεις αλλά οκ δεν έχει νόημα. Θέλω να σου πω επειδή ΔΥΟ (και όχι ένας όπως λεω) το ΚΑΝΑΝΕ είναι όλοι έτσι??? Σε αυτό εξυπηρετεί το παράδειγμα με τοΝ ΠΟλάκη και με το 1/3 του υπουργικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

          Οχι δεν δικαιολογεί κανέναν να ψηφίζει αλλα την λογική την πιάνεις ή είσαι μέσα στο μοναστήρι (μικρό βέβαια) και ανάβεις κεράκι?
          Γιατί εγω φίλε μου σε κανένα μοναστήρι δεν είμαι. Ξεφτιλίκια έχουν κάνει όλοι αυτό θέλω να σου πω. Το θέμα είναι να τα διαγράψουμε και να προχωρήσουμε και να μη γίνουν.

          Ο ηθικισμός έχει και τα όρια του. Αυτοί οι δύο ή ένας κάνανε μαλκία. Εσείς έχεις απαρριθμίσει ποσες έχετε κάνει?? Η νομίζεις ότι έχεισ το αλάθητο? Και μην πεις ότι πασοκ ποτέ δεν ψήφισες γιατί το έχεις κάνει ( όχι έσυ προφανώς). Αρά όλοι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ψήφισαν πασόκ?? Ολοι στο ΚΚΕ όταν ψήφιζε υπέρ σε νόμους του πασόκ?? (ή και σε άλλους?)

          Μη γελιόμαστε το παιχνίδι της γενίκευσης και της λασπολογίας μπορεί να αναπαράγεται σε ένα σαιτ αλλα η αληθειά λέει αλλα.. ( βλέπε πληστειριασμούς, παραποίηση δηλώσεων κτλ)

          Πολυ πρώτο θέμα διαβάζω έδώ/ Τουλάχιστον είπαμε ούτε με τον μένιο όυτε με τον βαγγέλη είμαι εγώ. Συνέχισε/στε να γράφεις/φετε με τέτοιον τρόπο κακό σε έσας κάνετε.

        52. Ανώνυμα

          Δεν υπάρχει καμία γενίκευση. Το ΜΕΤΑ στην ΕΔΟΘ έχει 2 μέλη και αυτοί ακολούθησαν τη γραμμή και έκαναν κάτι κατάπτυστο. Εκλέχτηκαν στο όνομα του αντιμνημόνιου και ψήφισαν ΠΑΣΚ. Μάλιστα όταν παρακαλούσαν για ψήφο τους συνέδρους της ΕΔΟΘ, διαβεβαίωναν ότι στην ΕΕ θα ψηφίσουν τις Παρεμβάσεις.

          Προσπαθείς αυτή την ολοφάνερη αλητεία να την συμψηφίσεις με αοριστολογίες περί Πολάκη, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ. Δηλαδή επειδή κάποιος έκανε κάτι στο παρελθόν, το ΜΕΤΑ δικαιολογείται να ξεπουλιέται;

          Προσπαθείς να μας πείσεις δηλαδή ότι όλοι το ίδιο είναι, ξεφτιλισμένοι. Με κάτι τέτοια στέλνετε τον κόσμο της ΛΑΕ στο ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό τον κατήφορο θα μείνετε μόνοι

  5. Ανώνυμα

    Εντάξει η ΛΑΕ, για το ΣΕΚ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ που επί χρόνια ολόκληρα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ γιατί δε λέτε;!

    Reply
    1. Ανώνυμα

      γιατί δε θέλουμε να συγκαλύψουμε το αίσχος της ΛΑΕ που πετάει την μπάλα στην κερκίδα

      Reply
    1. Κ.Σ.

      Εδώ οι λαετζήδες παραδέχονται ότι ψήφισαν ΠΑΣΚ, το ΠΑΜΕ ακόμα ψάχνεται και μιλάει για κάποια “μικρότερη παράταξη”. Φυσικά δεν ξεχνάει να κατηγορήσει τις Παρεμβάσεις για παζάρια …επωνύμως

      Reply
  6. lathranagnostis

    Πάντως, κάτι δεν παέι καλά σ αυτή την υπόθεση.
    Πως γίνεται να μην φταίει καθόλου το ΚΚΕ?
    Για κάντε μια καλύτερη ανάλυση, πιό βαθειά και λεπτομερή! Κάπου στο βάθος, ο ύπουλος κκες έχει βάλει το χεράκι του…..!

    Reply
    1. μέλος του ΝΑΡ

      Όταν κατανοήσεις βαθια οτι το κκε δεν είναι το κέντρο του κόσμου, θα θέσεις και πιο γόνιμα ερωτηματα

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.