.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Άλλο ένα ατύχημα στην Πρέβεζα: Διανομέας με κάταγμα στο πόδι…


ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ

Άλλο ένα ατύχημα διανομέα εν ώρα εργασίας έρχεται να προστεθεί στο τεράστιο κατάλογο εργατικών ατυχημάτων. Αυτή τη φορά έχουμε συνάδελφο διανομέα με κάταγμα στο πόδι ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Πρέβεζας και από εκεί στο νοσοκομείο Λευκάδας επειδή δεν υπήρχε ορθοπεδικός στην Πρέβεζα!!!

Η εντατικοποίηση της εργασίας (σε αυτές τις περιπτώσεις να πάνε οι παραγγελίες οπουδήποτε και με κάθε τρόπο), τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, η διάλυση- απουσία ελεγκτικών μηχανισμών, η απουσία και η μη εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η έλλειψη εργατικής συνδικαλιστικής οργάνωσης στον κλάδο του επισιτισμού αλλά και η πλήρης απουσία του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος από τους χώρους δουλειάς πάνε χέρι-χέρι με την υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Ο αγώνας για τα εργασιακά μας δικαιώματα και τη καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας συνδέεται άμεσα με τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και την ενίσχυση του νοσοκομείου της πόλης με προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφο

1) Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες και ορισμός χιλιομετρικής απόστασης και εμβέλειας διανομής.

2) Με ευθύνη κυβέρνησης-εργοδοσίας να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης-προστασίας-υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Γιατρός εργασίας, τεχνικός ασφαλείας σε κάθε επιχείρηση. Να υπογραφούν και να εφαρμόζονται συλλογικές συμβάσεις εργασίας που να προβλέπουν όλα αυτά τα μέτρα.

3) Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Επιθεώρηση Εργασίας κ.α.). Να σταματήσει η υποστελέχωση αυτών των υπηρεσιών που έχουν μετατραπεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα σε απλούς παρατηρητές.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ –ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.