.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Βουλεύτρια του ΕΜΕΡ χαιρετίζει την εργατική τάξη της Ελλάδας στα ελληνικά (Βίντεο)


“Πόσο μοιάζουν οι απαιτήσεις των δύο λαών…”

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Η βουλεύτρια του Κόμματος Εργασίας της Τουρκίας (ΕΜΕΡ), Σεβδά Καρατζά, μιλάει για τους αγώνες της εργατικής τάξης στην Ελλάδα απευθύνοντας χαιρετισμό στα ελληνικά κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 στο κτήριο της Τουρκικής Βουλής.

Αφού αναφερθεί στους αγώνες, τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των εργατών και εργαζομένων της Τουρκίας, η Σεβδά Καρατζά περιγράφει τα αντίστοιχα προβλήματα των εργατών και εργαζομένων της Ελλάδας, με τα υπέρογκα κέρδη των βιομηχάνων και τους χαμηλούς μισθούς. Μιλάει για την χθεσινή (Τετάρτη 17 Απρίλη,σ.σ.) απεργία του κόσμου της εργασίας της Ελλάδας που βλέπει τα κέρδη των βιομηχάνων, εφοπλιστών και τραπεζών να πολλαπλασιάζονται στην χώρα, την ίδια ώρα που οι μισθοί πέφτουν ενώ η ακρίβεια εκτοξεύεται.

Οι εργάτες με τις κινητοποιήσεις τους διεκδικούν ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα, ασφάλεια στη δουλειά, προστασία των ανέργων, να βρίσκουν δουλειά. “Πόσο μοιάζουν οι απαιτήσεις των δύο λαών…”, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σε κάποιο μάλιστα σημείο της συνέντευξης, η βουλεύτρια του ΕΜΕΡ απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στην από εδώ πλευρά του Αιγαίου:

“Χαιρετίζουμε τον αγώνα των εργατών και των εργαζομένων της Ελλάδας ενάντια στις συμφωνίες του κεφάλαιου. Καλή επιτυχία”, ανέφερε στην ελληνική γλώσσα.

Ακούστε την ομιλία της:

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.