.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όλοι και όλες στην Αντιπολεμική πορεία στις 24/10, Προπύλαια – Καμάρα


Αγώνας για την ειρήνη και τη φιλία των λαών / όχι στην πολεμική προετοιμασία

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 24/10/2020 ΣΤΙΣ 13:00

ΑΘΗΝΑ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ

Λαός και νεολαία δεν είναι αναλώσιμοι. Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας, δεν πολεμάμε για κεφάλαιο, πολυεθνικές, εξορύξεις, ΝΑΤΟ!

Η πολεμική απειλή που εντείνεται στην περιοχή επιβάλλει την αντιπολεμική κινητοποίηση εργαζομένων και νεολαίας. Η χώρα μας γεμίζει επικίνδυνες αμερικανικές βάσεις και γίνεται πολεμικό ορμητήριο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ με τη συμφωνία των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ανταγωνισμός, ο εθνικισμός, η διεκδίκηση “ζωτικού χώρου” για την εκμετάλλευση των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της, για το ποιες εταιρείες θα εκμεταλλευτούν τις ΑΟΖ και τους υδρογονάνθρακες οδηγεί σε μια επικίνδυνη αντιδραστική κλιμάκωση του ανταγωνισμού και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου. Εντείνονται οι απάνθρωπες πολιτικές ενάντια στους πρόσφυγες στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου.

Τη στιγμή που η κοινωνία στενάζει από τις συνέπειες της κρίσης και του 10χρονου μνημονιακού κεκτημένου, τη στιγμή που τα νοσοκομεία και το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας δοκιμάζεται από την πανδημία του covid19, η κυβέρνηση επιλέγει να διαθέσει περισσότερα από 10 δισ. για εξοπλισμούς! Ήδη το προσχέδιο προϋπολογισμού προβλέπει πενταπλασιασμό των εξοπλιστικών δαπανών από 0,5 στα 2,5 δισ. για το 2021!

Αντί να προσλάβουν υγειονομικούς, δάσκαλους, οδηγούς για τις συγκοινωνίες, προσλαμβάνουν 15.000 νέα μόνιμα στελέχη στις ένοπλες δυνάμεις, στην κατεύθυνση του να μετατραπεί ο στρατός σε επαγγελματικό, να είναι ακόμα πιο απόμακρος και εχθρικός στον λαό.

Η νεολαία πληρώνει ίσως το βαρύτερο τίμημα των πολεμοκάπηλων σχεδίων της κυβέρνησης. Πέρα από τις άθλιες εργασιακές συνθήκες, την παιδεία της αγοράς, την ανεργία και τη μετανάστευση η νεολαία αύξησε την θητεία στους 12 μήνες, ενώ ετοιμάζεται να ντύσει στα χακί από τα 18 τους νέους.

Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας και η υποχρεωτική στράτευση στα 18 αποτελούν ουσιαστικό πλήγμα στα δικαιώματα της νεολαίας. Επιβαρύνει οικονομικά τις οικογένειες των νέων στρατευμένων, δημιουργεί κλίμα μιλιταριστικής και εθνικιστικής λοβοτομής. Αντί ο νέος να παίρνει την πανεπιστημιακή γνώση και να ετοιμάζεται καλύτερα για να αντιμετωπίσει τη ζωή, θα περνά την πύλη του στρατοπέδου και θα παραδίδεται στον μιλιταρισμό, και τη βία του στρατιωτικού μηχανισμού από τα 18 του χρόνια, ίσως γιατί νομίζουν ότι θα διαμορφώσουν προσωπικότητες χωρίς σκέψη και κριτική αμφισβήτηση, έτοιμους να σκοτώσουν και να σκοτωθούν επειδή θα διατάξει ο ανώτερος..

· Όχι στην αύξηση της θητείας, όχι στράτευση στα 18. Αγώνας για μείωσή της και για πλήρη δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα στους φαντάρους.

· Όχι στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα – κονδύλια για την παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές ανάγκες.

· Έξω οι βάσεις, έξοδος από το ΝΑΤΟ, καμιά συμμετοχή του στρατού σε επιχειρήσεις εκτός συνόρων.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 87.14% ( 7
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όλοι και όλες στην Αντιπολεμική πορεία στις 24/10, Προπύλαια – Καμάρα

  1. Ανώνυμος

    Πολύ σωστή η θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ανάγκη ακύρωσης των εξορύξεων, των αοζ και της πολεμικής προετοιμασίας Τουρκίας και Ελλάδας! Διότι αν συμβούν όλα αυτά, οι λαοί από εδώ και από εκεί, θα περάσουν πολύ μαύρες κ απάνθρωπες μέρες! Αλήθεια ομως, πως είναι δυνατόν να παραμένει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ η ΑΡΙΣ η οποία έχει αντίθετες θέσεις με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε αυτό το πεδίο; Πώς είναι δυνατόν να παραμένει η αρις στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά και από τόσους τραμπουκισμους που έχει κανει;

    Γιατί δεν φεύγει ή γιατί δεν την ξαποστελνουν οι υπόλοιποι;

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.