.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Τι γίνεται με την απεργία στο ΣΕΤΗΠ;


Απεργία 14 ή 28/11; Ξεκάθαρα λόγια: Οι δυνάμεις του αγώνα δεν πρέπει να υποτάσσονται στις διασπαστικές αποφάσεις των συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Για ΑΚΟΜΗ μια φορά αλλάζει η απεργιακή κινητοποίηση μέσα στο Νοέμβρη, με τη σφραγίδα του εργοδοτικού συνδικαλισμού και τη στήριξη του ΠΑΜΕ. Γεγονός που μπαίνει εμπόδιο στο να δημιουργηθούν οι όροι για μια μαζική και διεκδικητική απεργία.

Για τα γεγονότα, στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΑ, οι παρατάξεις των εργοδοτών, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΜΕΙΣ και ΕΑΣ (Συριζα) θέλοντας να μην ξεφύγουν από τον σχεδιασμό της ΓΣΕΕ, αποφάσισαν να στηρίξουν την απεργιακή κινητοποίηση στις 28 Νοέμβρη, πετώντας στα σκουπίδια τις αποφάσεις πολλών συνδικάτων για απεργία στις 14 Νοέμβρη.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η απόφαση της ΓΣΕΕ αποτελεί ξεκάθαρη κίνηση υπονόμευσης των απεργιακών αποφάσεων των συνδικάτων, που μετά από καιρό και με δικές τους διαδικασίες έβγαλαν έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό χωρίς να περιμένουν τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και τις ηγεσίες του να βγουν από τον λήθαργο και να βάλουν απεργία. Η κίνηση αυτή, προσπαθεί να αναδείξει όλο το πλαίσιο αιτημάτων της “κοινωνικής συμμαχίας”, ένα πλαίσιο που καμία σχέση δεν έχει με τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Η ΓΣΕΕ έχει πλέον διαλέξει πλευρά. Και αυτή είναι η πλευρά των αφεντικών και της εργοδοσίας.

Είναι λοιπόν προφανές, ότι όλες οι ταξικές δυνάμεις εντός του εργατικού κινήματος, οφείλουν να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιου είδους πολιτικά παιχνίδια και να μπουν μπροστά έτσι ώστε να υλοποιηθούν οι από τα κάτω αποφάσεις των σωματείων και συνδικάτων.

Δυστυχώς, και το εννοούμε, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αντί να γυρίσουν την πλάτη στο σχεδιασμό της ΓΣΕΕ, κράτησαν μια μεσοβέζικη στάση στήριξης και των δύο απεργιών με κύριο ραντεβού στις 28/11. Δίνοντας έναν χαρακτήρα μόνο “Πανοικοδομικής απεργίας” για τις 14/11, στην ουσία το ΠΑΜΕ σε μια σειρά σωματειακών συνελεύσεων αποφάσισε να στηρίξει μόνο την απεργία στις 28/11, ενώ σε ανακοινώσεις του καταγγέλλει ως “απεργοσπάστες” όποιους αντιτίθενται σε αυτή την αλλαγή. Όταν μάλιστα, στην τελευταία συνέλευση του ΣΕΤΗΠ, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ διατείνονταν σε όλους τους τόνους ότι “με το ΠΑΜΕ υπάρχουν οι όροι μιας μαζικής απεργίας”… Να θυμίσουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που το ΠΑΜΕ αλλάζει ημερομηνία απεργίας ενώ δεν συμμετείχε καν στην απεργία της 1ης Νοέμβρη καταγγέλλοντάς την, μάλιστα, ως διασπαστική.

Το Radical IT απαιτεί να συνεδριάσει άμεσα το ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και καλεί όλες τις δυνάμεις να στηρίξουν την αρχική απόφαση για απεργία στις 14/11, η οποία μπαίνει κόντρα στους σχεδιασμούς της ΓΣΣΕ που θέλει να κατακερματίσει το εργατικό κίνημα και να μειώσει τη δυναμική του. Είναι χρέος όλων των ταξικών δυνάμεων να σέβονται τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και να μην αλλάζουν σχεδιασμό σε κλειστά γραφεία μακριά από συλλογικές διαδικασίες.

Στην τελευταία συνέλευση του σωματείου, το Radical IT ανέδειξε την αναγκαιότητα να στηριχθούν απεργιακοί αγώνες από τα κάτω, από πρωτοβάθμια σωματεία, επιτροπές αγώνα και συνελεύσεις εργαζομένων και γι’ αυτό δεν στηρίζουμε καμία αλλαγή ημερομηνίας. Το επιχείρημα ότι “η ΓΣΕΕ καλύπτει περισσότερους εργαζόμενους” είναι κατανοητό, κρύβει όμως τη μισή αλήθεια. Η άλλη μισή αλήθεια αυτού του επιχειρήματος είναι πως “τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, αν δεν αλλάξουν πρώτα οι συσχετισμοί”. Και δυστυχώς, το να υποτάσσονται οι ταξικές δυνάμεις σε έναν τόσο ξεκάθαρο εμπαιγμό από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, τις φέρνει σε δυσκολότερη θέση. Το ταξικό κίνημα δεν έχει καμία σχέση με τον υποταγμένο συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και δεν πρέπει να γίνεται ακολουθητής των ορέξεων του κάθε Παναγόπουλου.

Για το τέλος, στο ΣΕΤΗΠ όπου δεν έχει παρθεί ΚΑΜΙΑ απόφαση για αλλαγή ημερομηνίας (μέχρι και τις 12/11, 2 μέρες πριν την απεργία…), σε ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του Σωματείου αλλά και μέσα από σωματειακές επιτροπές, καλεί μόνο στις 28/11 καταπίνοντας το άλλο απεργιακό ραντεβού.

Ας μας εξηγήσει η Ταξική Ενότητα που έχει την πλειοψηφία στο ΔΣ του ΣΕΤΗΠ:

• Με ποια διαδικασία αποφασίστηκε τρίτη αλλαγή της ημερομηνίας της απεργίας;

• Η αλλαγή ημερομηνίας μιας απεργίας 2 μέρες πριν, είναι προς τα συμφέροντα των εργαζομένων;

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να δώσει τη μάχη έτσι ώστε η απεργία στις 14/11 να είναι μαζική και μαχητική για να μπει ένα φρένο σε σχέδια που διασπούν το εργατικό κίνημα.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 98.00% ( 5
Συμμετοχές )



28 σχόλια στο “Τι γίνεται με την απεργία στο ΣΕΤΗΠ;

  1. Zack Rakis

    “Οι δυνάμεις του αγώνα δεν πρέπει να υποτάσσονται στις διασπαστικές αποφάσεις των συνδικαλιστικών ηγεσιών”

    Αυτό ακριβώς (!) έγινε στο ΣΜΤ όπου με την υπερψήφιση του πλαισίου της ΕΣΑΚ το σωματείο απεργεί με τον ταξικό πόλο στον κλάδο των κατασκευών (όπου ανήκει) και άφησε πίσω την διαπαστική κινητοποίηση – φάντασμα της 1ης Νοέμβρη στην οποία καλούσε η πλειοψηφία.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Κρίμα που δεν υπερψηφίστηκε στο ΣΕΤΗΠ το πλαίσιο του ΠΑΜΕ για να έχει αύριο ο Κλαδος απεργία…

      Reply
      1. ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

        Ακριβώς, και μην σου πω, ότι αν είχε πάρει την συνέλευση το ΠΑΜΕ θα είχε το σωματείο απεργήσει στις 8 Νοέμβρη με τον ταξικό πόλο

        Reply
  2. ένας

    Αν δεν υπήρχε το ΠΑΜΕ θα είσασταν όλοι …Podemos!
    “Kινήματα” και άλλες αμερικανιές.
    Οι δρόμοι της Αθήνας είναι γεμάτοι σήμερα από ΠΑΜΕ, με συνθήματα ταξικά. Kαι σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
    Ακόμη περισσότεροι θάναι στις 28/11. Και θα ανεβαίνει το θερμόμετρο της ταξικής πάλης, κόντρα στις μηχανορραφίες των εργατοπατέρων, την τρομοκρατία της Ασφάλειας και τις “χωσιές” της …κρατικής Αναρχίας!
    Εσείς …βράστε στο λιγοστό ζουμί σας.

    Reply
    1. San Rocco

      Καλά, εσύ βράσε για την ώρα μέσα στους ατμούς απο το αυτολιβανισμα που σας κανεις, και άσε μας.

      Μια ζωή φανφάρα είσαι αγαπητέ. Κ μια ζωή αυτολιβανισμα χωρίς αντίκρισμα.

      Reply
    2. San Rocco

      Επίσης αγαπητέ Ένας, οι απεργιακές συγκεντρώσεις σημερα, δεν έχουν σχέση με τα τροπάρια επινικιων που ψελνεις.

      Θέλει δουλειά πολύ στο εργατικό κίνημα, με μετωπο στον κρατικο/εργοδοτικο συνδικαλισμο και στην κομματικοκεντρικη αντίληψη για τον συνδικαλισμο. Μην είσαι ρηχός κ επιπόλαιος.

      Reply
    3. Αυτόπτης

      Δυστυχώς ελάχιστοι διαδηλωτές. Και στην Ομόνοια και στους οικοδόμους λίγος κόσμος. Ας ελπίσουμε να αλλάξει σύντομα αυτή η καθοδική πορεία.

      Reply
  3. Βασίλης

    Στην Θεσσαλονίκη μέτρια πράγματα. Όχι τραγικά αλλά μέτρια… Κυρίως ήμουν στο ΠΑΜΕ και πέρασα ξυστά από της εξωκοινοβουλευτικής ενώ είχε ξεκινήσει. Καθολική συμμετοχή σε κάποια σχολεία, στα δικαστήρια και τουλάχιστον στο Ιπποκράτειο. Επίσης καθολική στα έργα μέτρο. Ίσως και αλλού
    Οι άθλιοι της ηγεσίας των εργοδοτικών δεν κατάφεραν να μαζέψουν πάνω από 70-80 άτομα.
    Δουλειά και συνέχεια για τις 28. Τσάκισμα των εργοδοτικών και απεργοσπαστών

    Reply
    1. San Rocco

      Ασε τα βαρύγδουπα λόγια Βασιλάκη περί τσακίσματος των απεργοσπαστών ΓΕΝΙΚΑ. Οταν τα ποσοστά συμμετοχής στις πανεργατικές στον ιδιωτικό τομέα κυμαίνονται στο 1-3% ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ, τότε αγορίνα μου, οι ….απεργοσπάστες κυμαίνονται στο 97 – 99% του ΣΥΝΟΛΟΥ των εργαζομένων ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.

      ΑΥΤΟ θα το καταλάβετε ποτέ εκεί στο ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, ή θα συνεχίσετε να πετάτε τις ίδιες βαρύγδουπες φράσεις-εκφράσεις που ΔΕΝ λένε πια τίποτα;

      Προσωπικά, σε αυτή την απεργία μνημόσυνο που κύρηξαν οι ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ και σούρθηκε πίσω από αυτούς και ο κομματικοκεντρικός συνδικαλισμός του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, αδιαφορώ πλήρως αν απεργήσουν ή όχι ακόμα και το 1-3% που συνήθως απεργεί.

      Reply
      1. Βασίλης

        Ωωωωω τον αγαπητό Rocco. Χαίρομαι που δεν με ξεχνάς , αρχίζει να γίνεται σχέση. Ανακουφισμένο σε κόβω για τα – κατ εσένα και μόνο- μικρά ποσοστά. Θα με παραπέμψεις κάπου για τα ποσοστά; Στο Συνδικαλιστικό της Α που συντάσσει έκθεση;Ξέρεις πώς έλεγαν παλιά αυτούς που έβγαιναν και μιλούσαν για ποσοστά απεργίας 1-2% και μάλιστα δήθεν κλαψούριζαν γι αυτά;
        Επίσης αυτούς που με τον όρο απεργοσπάστη θεωρούν όποιον εργάστηκε την μέρα της απεργίας και όχι όποιον συνειδητά αντιπαλεύει μια απεργία, την υπονομεύει και πανηγυρίζει ενώ δηλώνει ότι “αδιαφορεί πλήρως”.

        Αν σου πω μάλλον η …λογοκρισία θα κόψει και αυτό το σχόλιο… (αν καταφέρει αυτό και περάσει)

        Reply
        1. San Rocco

          Σχόλιο το σχόλιο κατρακυλάς στο παραλήρημα…. Κρίμα αδερφέ. Λοιπόν άκου: Το να απολογίζουμε την δράση μας είναι το Α και το Ω μιας αποτελεσματικής εργατικής πολιτικής. Αμα δεν σου αρέσει ο απολογισμός και σου αρκεί η μεταφυσική και το να είσαι στο συννεφάκι σου, νο πρόμπλεμ. Κάτσε στο σύννεφό σου.

          Αν ομως ενδιαφέρεσαι για τα πρακτικά αποτελε΄σματα της δράσης σου, τότε δεν μπορείς πχ να προσπερνάς με φανφάρες το ζήτημα της συμμετοχής του εργατόκοσμου στις απεργίες.

          Ναι λοιπόν, σ αρέσει δεν σ αρέσει, το ποσοστό συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στις πανεργατικές απεργίες των τελευταίων χρόνων, είναι άκρως απογοητευτικό. Σ αρέσει δεν σ αρέσει, και πέτα εσύ τις μπαρουφολογίες σου.

          Ούτε κλαψουρίσματα ούτ τπτ απο όσα παραληρηματικά γ΄ραφεις: ΑΥΤΗ είναι η αλήθεια. Και ΔΕΝ αντιμετωπίζετε με φανφάρες του στυλ “να τσακίσουμε τους απεργοσπάστες”. Φυσικά, θα έπρεπε να ντρέπεσαι που συνδέεις τον απολογισμό των απεργιών με …συδικαλιστικά διαφόρων Α. Αλλά, αλήθεια δεν έχασε κανένας την ντροπή του για να την βρεις εσύ.

        2. Βασίλης

          Ανέφερα συγκεκριμένους χώρους που απηργησαν. Η επιθυμία σου δεν κρύβεται όπως και ο εκνευρισμός σου

          ΥΓ δεν με πειράζει που βρίζεις και χαρακτηρίζεις. Δεν φταις εσύ για την αγωγή που (δεν) έλαβες. Καλή σου μέρα

        3. San Rocco

          Αυτό που ανέφερες Βασιλάκη ήταν, η ανυπαρξία επιχειρημάτων για τις 28. Οπως και η εχθρότητά σου εσένα αλλά και του κόμματός σου του ΚΚΕ, απέναντι στην αντίληψη που θέλει, να μπορεί και να επιδιώκει η εργατική πολιτική να απολογίζει τις δράσεις της. Αυτά ανέφερες.

          Δεν σε ενδιαφέρει να απολογίζεις την δράση σου. Σε ενδιαφέρει να πετάς βαρύγδουπες φανφάρες, προκειμένου να την βγεις στον διπλανό σου αριστερό και κομμουνιστή. ΑΥΤΟ σε ενδιαφέρει. Θα στο ματαξαναπώ άλλη μια φορά: Οι απεργοσπάστες που εσύ βρε έρμε θες να τσακίσεις, ΚΑΙ σε αυτή την πανεργατική απεργία θα αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων (πάνω απο το 95%), ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! Χ Ω Ν Ε Ψ Τ Ο !!!

          Το ΓΙΑΤΙ η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων ΔΕΝ απεργεί στις πανεργατικές, ΔΕΝ σε ενδιαφέρει: Θα γράψεις πάλι ψέματα για τους δρόμους που πλημμύρισε το…. ΠΑΜΕ/ΚΚΕ (όπως και έγραψες για τις 14 στην Αθήνα ενώ ήταν μια ψόφια απογοήτευση). Θα γράψεις πάλι φανφάρες του στυλ “να τσακίσουμε τους απεργοσπάστες”. Θα ζήσεις (ζήσετε) ακόμα μία μέρα στο συνεφφάκι σου (σας). thats all.

        4. Βασίλης

          Αγαπητέ μου Rocco

          Tωρα κατάλαβα ότι δεν διαβάζεις καν τα σχόλια στα οποία δήθεν απαντάς έστω με ύβρεις και χαρακτηρισμούς (η έλλειψη αγωγης που λέγαμε). Γιατί αλλιώς θα διάβαζες ότι για τις 14/11 αναφέρομαι βστην ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ !!! και όχι στην Αθήνα και ότι αναφέρθηκα σε “μέτρια αλλά όχι τραγικά πράγματα” και όχι “πλημμύρα του ΠΑΜΕ”. Συνεχίζεις να πανηγυριζεις για τα ποσοστά απεργών και να καλείς σε απεργοσπασία. Όπου απεργοσπάστης όπως πολλές φορές είπα δεν είναι αυτός που δεν καταφέρνει να απεργήσει ή δεν πείθεται να απεργήσει αλλά αυτός που (όπως είπε και ο Γιώργος Λ) κάνει μάλ..ια αν το θεωρεί πολιτική στάση.

        5. San Rocco

          Αδερφέ, μην ανησυχείς καταλαβαινω πολύ καλά τι γράφεις. Κ θα στο ξαναπώ: Η θέση σου να αρνείσαι τον απολογισμό της εργατικης πολιτικής, συνιστά την ουσία του κομματικοκεντρικου συνδικαλισμού. Ύβρεις εσυ πετάς με την συνομοσιολογια σου.

        6. Βασίλης

          Έλα πες μου πάλι τι έγραψα για την Αθήνα…

        7. San Rocco

          – Τι κάνεις βασιλη;

          – κουκιά σπέρνω.

        8. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Πάντως εγώ πιστεύω πως όποιος μπορεί να απεργήσει (ή να πάρει ρεπό ή να μεταφέρει τις ώρες του) και να κατέβει ΚΑΙ στις 28, καλό είναι να το κάνει.

          Από την άλλη οι πιο σημαντικοί αγώνες για την επιβίωση μας, το αν θα’ χουμε φαϊ να φάμε, σπίτι να κοιμηθούμε κτλ, ΕΥΤΥΧΩΣ λέω εγώ, δεν περνάνε από τα παρακμασμένα συνδικάτα, τρέχουν μέσα από άλλους συντονισμούς.

        9. Βασίλης

          Να που μπορούμε να συμφωνήσουμε στο πρώτο και να συζητήσουμε σοβαρά το δεύτερο, φίλε Γιώργο.
          Δεν είναι και τρομερό

        10. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Εγώ δε σου πα φίλε Βασίλη πως είμαι εναντίον της απεργίας στις 28 (ασχέτως αν έχω απορρίψει οριστικά ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ). Σου είπα πως από τη στιγμή που κάποιος έχει μπροστά του τρεις απεργίες και απεργεί τουλάχιστον τη μία, δεν είναι απεργοσπάστης.

          Εγώ ήμουν υπέρ της απεργίας τη 1η του μηνός, δεν είχα αντίρρηση για 14 και δεν πολυτρελαίνομαι για τις 28, αλλά δεν είμαι και εναντίον. Απλώς λέω τις ενστάσεις μου.

    2. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Αν δεν υπάρξει προοπτική για κλιμάκωση μετά τις 28 και με συμβολαιογραφεία/πλειστηριασμούς κλπ ζήτω που καήκαμε

      Reply
  4. ένας

    “κλιμάκωση μετά τις 28”
    Α, μπα;
    Γιατί όχι αμέσως μετά την ….1/11;!;!
    Πάλι τους …εργατοπατέρες, η ξέρω-γω, “κομματικοκεντρικούς” περιμένει το μικροαστικαριάτο;
    …….
    Και ….απορώ, γιατί δεν έχετε ήδη εξαγγείλει την επόμενη ημερομηνία εκεί, γύρω στις 5 – 10 Μαρτίου! Καθυστερούμε σύντροφοι!

    Reply
    1. pavel

      Η επόμενη απεργία από τα κάτω, με σαφώς καλύτερα ποσοστά συμμετοχής απεργών-όπως και στις 1/11 στους κλάδους που απήργησαν-από τις 14/11 (και να δούμε και τις 28/11), θα είναι τον Απρίλη. Με ακόμα μεγαλύτερη προετοιμασία, χρόνο για συνελεύσεις, χρόνο για δεκάδες εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, επίπονη και επίμονη δουλειά να πειστούν άνθρωποι να απεργήσουν, με λόγο, πάθος και μεράκι. Αυτά κοροϊδέυεις άθλιε τύπε; Και το παίζεις και “ταξικός” και εργατικός; Άντε στα γραφεία σου να δεις πόσες κωλοτούμπες θα κάνεις ακόμα και άσε τις ειρωνίες.

      Reply
      1. ένας

        “Η επόμενη απεργία από τα κάτω…θα είναι τον Απρίλη…”
        Αυτό, πώς και πότε ..αποφασίστηκε “από τα κάτω”;!;!
        Ποιές ..μαζικές συνελεύσεις(!) το αποφασίσαν;!;!
        Την ώρα που το ταξικό κίνημα αντιμετωπίζει, την αστυνομική και δικαστική καταστολή, την απόλυση, τον χλευασμό των καθεστωτικών ΜΜΕ, την εξαγορά, τις μηχανορραφίες των εργατοπατέρων, την πλαγιοκόπηση από τις ….”λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις”.

        Λοιπόν, μη σας εκνευρίζουν οι “ειρωνίες”…..που λένε αλήθειες.
        Η, τουλάχιστον, μην το δείχνετε.

        Reply
        1. Left G700

          «Η επόμενη απεργία από τα κάτω…θα είναι τον Απρίλη…»
          Αυτό, πώς και πότε ..αποφασίστηκε «από τα κάτω»;!;!

          ___________________________________________________________

          Ώχου κάτι πράγματα που ρωτάς κι εσύ! Αφού τα μολογάνε μόνοι τους! ;-) :-) (Αυτό όμως, για να τα λέμε όλα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ένα κάποιο «ζητηματάκι» με τη σχέση κόμματος – συνδικάτων όπως τη βλέπει το ΚΚΕ…)

        2. pavel

          Αν δεν το κατάλαβες, το “Απρίλης” ήταν ρητορικό, για να καταλάβεις ότι πράγματι τόσο χρειάζεται και με τέτοιον ορίζοντα μπορούν να οργαλώνονται απεργίες με κάποια συμμετοχή απεργών και με πραγματικές διαδικασίες… Ήταν απάντηση στην ειρωνία για τις 5-10 Μαρτίου που έγραψες.
          Μην ανησυχείς λοιπόν, δεν έχει αποφασιστεί από κανέναν. Όταν τα σωματεία θα κάνουν συσκέψεις και θα αρχίσουν να το συζητάνε θα το μάθεις, όπως και τον Ιούνιο όταν ξεκίνησε η διαδικασία για τις 1/11. Αλλά μάλλον δεν θα έρθεις ούτε αυτή τη φορά… Όχι εσύ προσωπικά, καταλαβαίνεις. Μάλλον θα βάλεις μια “απεργία” 1 εβδομάδα μετά για να τη… σπάσεις (ή έτσι να νομίζεις) στα σωματεία και την απεργία αυτή, για να την αλλάξεις μετά 2,3, 4 φορές ώστε να συμπέσεις με τη ΓΣΕΕ… στις 30 Μάη, ή την αντίστοιχη που θα κάνει το 2019…

    2. Κ.Σ.

      κάτσε περίμενε εσύ τι θα πει ο Παναγόπουλος και μη νοιάζεσαι

      Reply
  5. Γιώργος Λυγκουνάκης

    Σαφώς και όχι. Μια παρατήρηση κάνω.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.