.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ο ιός του φόβου και οι μεταλλάξεις του. Κορωνοϊός και εμβόλιο


Παναγιώτης Μαυροειδής

Πάνω από ένα χρόνο πριν, στις 8/3/20 σε σύντομο σχόλιο με τίτλο “Δύο λόγια για τον ιό του φόβου” (παρατίθεται στο τέλος), μεταξύ άλλων γραφόταν το εξής :

“Θανατηφόρος ο ιός, αρκετά πιο θανατηφόρος και πιο μεταδοτικός σε σχέση με τον γνωστό ιό της γρίπης. Ακόμη όμως περισσότερο θανατηφόρος αποδεικνύεται ο ιός του φόβου”

Έγινε τότε ένας κακός χαμός επικρίσεων. Ιδιαίτερα από τους περίφημους Μητσοτακο-κομμουνιστές, που ήταν τότε σφόδρα ερωτευμένοι με τον Τσιόδρα. Θεωρούσαν πως αυτή η αποστροφή συνιστούσε υποτίμηση του κινδύνου του κορωνοϊού και Κερκόπορτα προς μια απειθαρχία προς τα τυφλά οριζόντια lockdowns εκείνης της περιόδου.

Ήταν τότε που οι πολίτες αντιμετωπίζονταν από την κυβέρνηση ως ανώριμοι έφηβοι, οι οποίοι για να πειθαρχήσουν έπρεπε να τρομάξουν, να πληρώσουν πρόστιμο, ακόμη και να φάνε ξύλο από τα ΜΑΤ. Έπρεπε να πεισθούν πως αντιμετωπίζουμε ένα απολύτως “άγνωστο” ιό, ύπουλης φύσης και πρόθεσης, μια ασύμμετρη απειλή ενός καταχθόνιου αόρατου εχθρού. Μπροστά του-σύμφωνα με την αφήγηση- η επιστήμη σήκωνε αδύναμη τα χέρια ψηλά, όλη η επιστημονική γνώση ήταν άχρηστη. Πολύ περισσότερο, ήταν αχρείαστη, αλλά ίσως και επικίνδυνη, η κοινωνική και πολιτική πείρα των ανθρώπων. Όχι μόνο ήταν όλα “άγνωστα”, αλλά δεν μπορούσαν να καταστούν και γνώσιμα στον αιώνα τον άπαντα (Στην πραγματικότητα βγήκαν δεκάδες εμβόλια σε χρόνο ρεκόρ). Το ποθούμενο αποτέλεσμα ήταν συγκεκριμένο: “όπου δεν υπάρχει συλλογική ελπίδα, φουντώνει ο ατομικός φόβος”. Και οι φοβισμένοι είναι πάντα πρόθυμοι να υπακούσουν.

Το αποτέλεσμα αυτό, σε ένα βαθμό υπήρξε. Και έδωσε έτσι χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση της ΝΔ να κάνει παρέλαση, με τη βοήθεια και της συναίνεσης του ΣΥΡΙΖΑ, με πλήθος αντεργατικών, αντικοινωνικών και αντιδημοκρατικών μέτρων.

Μόνο που ήρθε και ένα άλλο αποτέλεσμα που αποτελεί μπελά για την κυβέρνηση (και όχι μόνο). Ο φόβος για τον κορωνοϊό μεταλλάχτηκε σε πολλούς (όχι σε όσους λέει η κυβέρνηση που τσουβαλιάζει) σε φόβο για το εμβόλιο και σε κάποιους σε φόβο για το “τσιπάκι” (στην πραγματικότητα οι περισσότεροι από αυτούς επίσης για το εμβόλιο φοβούνται).

Καθόλου παράδοξο. Αν η επιστήμη και ο γιατρός σύμφωνα με το αφήγημα της πρώτης περιόδου ήταν άχρηστοι και αδύναμοι να κάνουν κάτι για τον ιό και έπρεπε να αναλάβουν ο Χαρδαλιάς και ο αστυνομικός, γιατί αλήθεια να εμπιστευτούμε τώρα το γιατρό και το εμβόλιο και ειδικά πάνω στο δικό μας το σώμα;

Η κυβέρνηση στην πρώτη φάση έθεσε εν μέσω πανικού που καλλιεργούσε ένα ψεύτικο δίλημμα: “υγεία ή ελευθερία;”. Ήθελε φυσικά να συναινέσουμε, όχι αόριστα στην κατάργηση της ελευθερίας, αλλά πολύ συγκεκριμένα της ελευθερίας της διαδήλωσης, της απεργίας, αλλά και της κριτικής σκέψης. Κάποιοι λίγοι σε αυτή τη φάση είπαμε δυνατά: διεκδικούμε ΚΑΙ υγεία με μέτρα για το δημόσιο σύστημα υγείας ΚΑΙ ελευθερία του αγώνα ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης.

Τώρα το σκηνικό έχει μεταλλαχθεί. Η κυβέρνηση επανέρχεται και ρωτάει: “υγεία μέσω εμβολίου ή ελευθερία;” Επιδιώκει άφεση αμαρτιών και μετάθεση ευθυνών για την υγεία του λαού που δεν προστάτευσε, καθώς δεν πήρε ούτε ένα δομικό και μόνιμο μέτρο για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Αλλά, επιζητεί και πράσινο φως για νέες δοκιμές αυταρχικών μέτρων, ασκήσεις πεδίου επί πραγματικού πλήθους, υπόθαλψη νέων βολικών εμφυλίων, με σκόπιμη υπερβολή (και συσκότιση ευθύνης της) για τους ανεμβολίαστους.

Η απάντηση που πρέπει να δώσουμε είναι ίδια. Διεκδικούμε ΚΑΙ υγεία (μέρος της είναι ο καθολικός εμβολιασμός) ΚΑΙ ελευθερία. Υγεία εντός του πεδίου της ελευθερίας και της πειθούς και όχι του βούρδουλα και της αντιμετώπισης αυτή τη φορά των πολιτών ως ταραξιών μαθητών που πρέπει να τους γίνει η ζωή δύσκολη από τον παιδονόμο. Άλλο το βασίλειο της ελευθερίας, άλλο το σπήλαιο του φόβου. Άλλο πράγμα η ανθρώπινη κοινωνία, άλλο το κοπάδι προβάτων με τσοπάνη και τσομπανόσκυλα. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται αυτή τη διαφορά, προδίδει τη γενικότερη προβληματική σχέση και αντίληψη που έχει για τις λαϊκές ελευθερίες.

Τέσσερα (4) χρήσιμα υστερόγραφα

ΥΓ1: Είμαστε σε στιγμές που απαιτούνται σαφείς απαντήσεις και καθαρές θέσεις. Οι επεξηγήσεις στις παρανοήσεις έπονται. Ανάμεσα λοιπόν στο μάγο ή παπά και τον επιστήμονα ή γιατρό, εμείς είμαστε με τους δεύτερους. Τελεία (χωρίς παύλα).

ΥΓ2: Δεν θεωρούμε το γιατρό/επιστήμονα ως το νέο μάγο/παπά, που δεν κάνει ποτέ λάθος. Υπάρχει πάντα, δυστυχώς, η πραγματικότητα και ο κίνδυνος υποταγής και του επιστήμονα στις επιταγές της εξουσίας (θυμηθείτε τι μπούρδες έχουν πει κατά καιρούς ο Τσιόδρας και άλλοι “ειδικοί” της κυβέρνησης). Όμως η δική μας κριτική στην επιστήμη, οφείλει να είναι εξίσου επιστημονική και ορθολογική και όχι από θέσεις ανορθολογικές, αγνωστικισμού ή μεταφυσικής.

ΥΓ 3: Ποιος αλήθεια θυμάται τη Σουηδολογία; Και τι δεν είχε γραφτεί για εκείνη τη χώρα! Για ποιο λόγο; Χαλούσε τη σούπα ως προς το οριζόντιο, τυφλό, οριζόντιο lockdown. Ζητούσε τα ίδια πράγματα από τους πολίτες, αλλά με πειθώ. Δεν τα πήγε καθόλου καλά με την πανδημία. Όχι όμως για αυτό το λόγο! Αλλά, για τους ίδιους κατά τα άλλα, λόγους με την Ελλάδα: υποβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας με περικοπές και κυριαρχία της προσωρινής απασχόλησης, αλλά και πρόσθετο πρόβλημα με την τραγική κατάσταση των γηροκομείων όπου είχε πάνω από το 50% των νεκρών.

Ποια είναι η σύγκρισή της με την Ελλάδα (ίδιος πληθυσμός) του σκληρού lockdown;

-Στη 16η θέση η Σουηδία με 14.609 θανάτους. Στη 17η θέση η Ελλάδα με 12.809. (Η κατάταξη αφορά την Ευρώπη).

Στη γενική εικόνα δηλαδή, περίπου τα ίδια, συνεπώς τι ακριβώς προσέφερε ο αυταρχισμός του lockdown σε σχέση με την εξήγηση και την πειθώ;

Ακόμη χειρότερα: στις ηλικίες κάτω των 70, δηλαδή εκτός γηροκομείων, η πυκνότητα θανάτων στην Ελλάδα είναι τριπλάσια από αυτή της Σουηδίας! Με λίγα λόγια, τους γέροντες στην Ελλάδα, όπου είχαμε αναλογικά λιγότερους θανάτους με τη Σουηδία, δεν τους έσωσε το lockdown (όπως δεν τους έσωσε και στη Σουηδία, όπου βρίσκονται σε ιδιότυπο lockdown διάρκειας εντός των γηροκομείων!), αλλά οι οικογένειές τους. Δε χρειάστηκαν ούτε βούρδουλα, ούτε πρόστιμα, αλλά φιλότιμο, λογική σκέψη, αλληλέγγυα κοινωνική συμπεριφορά και αγάπη.

ΥΓ4: εκείνο το περυσινό σχόλιο έτυχε να συσχετίζει το φόβο για τον ιό με τον φόβο για… τους πρόσφυγες που θα μας τον έφερναν (μέσω εισβολής που θα οργάνωνε η Τουρκία, κατά τα γνωστά). Ο φόβος εθεωρείτο από πολλούς βάσιμος, διότι οι πρόσφυγες εκτός από μελαχρινοί και (συνήθως) μουσουλμάνοι, υποτίθεται πως δεν είχαν κάνει και παιδικά εμβόλια. Για αυτό άλλωστε οι ακροδεξιοί ούρλιαζαν να μη γίνονται δεκτά τα προσφυγόπουλα στα σχολεία (άσχετα αν στην πραγματικότητα η Συρία πριν τον πόλεμο είχε κατά τον ΠΟΥ καλύτερα ποσοστά παιδικού εμβολιασμού από την Ελλάδα….). Σήμερα, οι ίδιοι τύποι δηλώνουν ανεμβολίαστοι και Σταυροφόροι κατά των εμβολίων! Εδώ πράγματι, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά…

……………………………………………………………………………………………………

Παρατίθεται το σχόλιο που είχε γραφτεί στις 8/3/20

Δύο λόγια για τον ιό του φόβου

Φαίνεται- κατά τα ΜΜΕ και τις φήμες- ότι αντιμετωπίζουμε δύο τεράστιες απειλές: Πρόσφυγες και κορωνοϊός.

Σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες η ψύχωση αυτή, που μεταδίδεται με ταχύτητα φωτός, πρέπει να παρατηρήσουμε ότι υπήρχε και ΠΡΙΝ τα γεγονότα στον Έβρο και την κλιμάκωση εκεί της αντιπαράθεσης Ελλάδας και Τουρκίας. Δεν δικαιολογείται αυτό μόνο από την δραματική αύξηση των προσφύγων στα νησιά, αλλά, μάλλον από την γενικότερη κόπωση, απελπισία και απογοήτευση στα χειμαζόμενα λαϊκά στρώματα. Αυτά ακριβώς τα πεδία είναι που τελικά αποδεικνύονται γόνιμα για «φυτείες φόβου». Μην ξεχνάμε ότι είναι οι ίδιες τοπικές κοινωνίες και η ίδια Ελλάδα που 5 χρόνια πριν, με εξαίρεση φυσικά τους φασίστες, αγκάλιαζε τους πρόσφυγες.

Δεν είναι τόσο ότι περίσσεψαν οι πρόσφυγες, αλλά ότι λιγόστεψε η ελπίδα… Και όπου δεν υπάρχει συλλογική ελπίδα, φουντώνει ο ατομικός φόβος.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον κορωνοϊό, παρότι φαινομενικά δεν υπάρχει κάποια σύνδεση καθόσον πράγματι έχουμε μια σοβαρή απειλή.. Θανατηφόρος ο ιός, αρκετά πιο θανατηφόρος και πιο μεταδοτικός σε σχέση με τον γνωστό ιό της γρίπης. Ακόμη όμως περισσότερο θανατηφόρος αποδεικνύεται ο ιός του φόβου. Υπάρχει κάτι κοινό με το φόβο για τους πρόσφυγες. Είναι ο φόβος απέναντι στο άγνωστο. Αυτό ακριβώς είναι που βγάζει ταχύτατα στην επιφάνεια την πιο εγωιστική, παράλογη, αλλά και ρατσιστική πλευρά στις συμπεριφορές. Ένας φόβος που λειτουργεί ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, για αυτό και πολλαπλασιάζεται τρεφόμενος από την ανορθολογικότητά του. Αν διαδοθεί μια ανεύθυνη φήμη ότι τελειώνει το αλεύρι στα supermarkets και όλοι τρέξουν σε αυτά, πράγματι το αλεύρι θα τελειώσει. Άσχετα αν τελικά περάσει η ημερομηνία λήξης χωρίς να καταναλωθεί στα ράφια των σπιτιών.

Οι γιατροί λένε ότι ο κορωνοϊός ίσως είναι πιο θανατηφορόρος από τον κλασικό ιό της γρίπης. Ο τελευταίος ωστόσο σκοτώνει 60.000 ανθρώπους κατά μέσο όρο τον χρόνο στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ. Αλήθεια, αν κάθε θάνατος γινόταν κάθε φορά πρωτοσέλιδο και κυριαρχούσε στα ηλεκτρονικά μέσα, μπορούμε να αναλογιστούμε τι πανικό, αλλά και πόσους πολλαπλάσιους θανάτους θα είχε προκαλέσει; Ο φόβος δεν προκαλεί μόνο μια αβάσταχτη ψυχολογική δυσφορία, αλλά τελικά και σωματική κατάπτωση, που κάνει τον καθένα και την καθεμία ευάλωτο/η σε κάθε συνηθισμένο ή νέο ιό.

Όταν λέει μια είδηση ότι «γυναίκα 47 ετών, εργαζόμενη σε ΔΟΥ βρέθηκε να έχει νοσήσει από κορωνοϊό στην Σπάρτη (τυχαία η αναφορά)!», φανταζόμαστε τις υποθέσεις που γίνονται για το «ποια είναι;», με τη μαζική μετάδοση του ιού φόβου; Και αν αλήθεια «αποκαλυφθεί» ή ύποπτη «47χρονη», μήπως εκτός της κατ’ οίκο απομόνωσή της, χαράξουμε τελικά και ένα αστέρι πάνω στο σπίτι της ή στο κούτελό της;

Ας δούμε και κάτι άλλο. Με τις ασθένειες υπάρχουν απώλειες αγαπημένων. Αλλά τούτος ο τρομερός ιός του φόβου, που παντού βλέπει μελαψούς διαρρήκτες και βιαστές, κλέφτρες «γύφτισσες» ή μουσουλμάνες, ύποπτους για μικρόβια που καταχθόνια κρύβουν το βήχα τους στο μετρό ή στο χώρο δουλειάς, μήπως σκοτώνει ήδη βαθύτερα και πολλαπλάσια; Η μήπως δεν αποτελεί ουσιαστικό κοινωνικό θάνατο η κατάργηση στοιχειωδών μικροχαρών της συλλογικής κοινωνικής ζωής, όπως ένα γλέντι, μια σφιχτή αγκαλιά, ένα ζεστό φιλί και το να περπατάς και να ζεις μαζί με άλλους ανθρώπους;

Ακόμη χειρότερα: όταν ενώνονται οι ατομικοί φόβοι, το αποτέλεσμα είναι ο ανεξέλεγκτος πανικός που θυμίζει μπουλούκι. Ίσως κάποιοι τυχαίνουν να το γνωρίζουν: Αν κάτι τρομάξει ένα κοπάδι προβάτων, τότε τρέχουν όλα μαζί ασταμάτητα, πάντα προς τον κατήφορο, με το κεφάλια κάτω, ώσπου τελικά να φτάσουν στο χείλος του γκρεμού, μπροστά στο οποίο δε σταματούν.

Αν λοιπόν το πρώτο μέτρο για τον κορωνοϊό είναι «να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας», μια καλή αφετηρία ενάντια στον ιό του φόβου είναι να ζούμε μαζί και όχι σε ατομικές εξορίες, να αγωνιζόμαστε μαζί, να γελάμε και να αγκαλιαζόμαστε και να βλέπουμε τους «άλλους» και διαφορετικούς όχι σαν εχθρούς και ενόχους, αλλά, ίσα ίσα, σαν ομορφιά. Διότι η ομορφιά πάει πάντα μαζί με την ποικιλία και τη διαφορετικότητα. Αν κάτι ξεχωρίζει τον άνθρωπο ως άνθρωπο, είναι ακριβώς ότι ο καθένας είναι ανεπανάληπτος, διαφορετικός και μοναδικός και δεν υπάρχουν, ευτυχώς «άνθρωποι αντίγραφα». Έτσι πρέπει πρωτίστως να δούμε και τους πρόσφυγες και μετανάστες. Όχι σαν κάτι εχθρικό, ούτε ως «αναγκαστικό», αλλά ως πλούτο. Χωρίς αυτά, πάμε αλλού. Και αυτό δεν είναι άδικο μόνο για τους κυνηγημένους του κόσμου, αλλά και αυτοκαταδίκη και βαριά καταδίκη για τα δικά μας παιδιά σε ένα μέλλον ζόφου που θα κυβερνάται ακριβώς από τον αγελαίο φόβο. Μας αξίζει;

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 83.33% ( 12
Συμμετοχές )



202 σχόλια στο “Ο ιός του φόβου και οι μεταλλάξεις του. Κορωνοϊός και εμβόλιο

  1. Papillon

    Δεν μας δίνεις και καμία αξιόπιστη πηγή για τα νούμερα Ηλία γιατί αν τα νούμερα σου είναι σαν αυτά που μας λένε στο ΣΚΑΪ για τους 20 με 40 εκατομμύρια νεκρούς του “σφαγέα” Στάλιν τότε άστο καλύτερα. Γενικά με τα νούμερα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός γιατί ο καθένας σπεκουλάρει για να εξυπηρετήσει την προπαγάνδα του ή πολιτικές σκοπιμότητες.

    Πάντως είπαμε όταν σε περίοδο πολέμου κάποιοι αντιδρούν στην επίταξη συγκομιδών και άλλων αναγκαίων αγαθών για να λυθεί το πρόβλημα της πείνας και παίρνουν τα όπλα και “εξεγείρονται” γι’αυτό τότε ναι εκεί χρειάζεται ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ είναι αναγκαία. Και ναι εκτελέσεις και εν ψυχρώ για παραδειγματισμό. Ας είναι και εργάτες και αγρότες. Τι να γίνει σε τέτοιες συνθήκες αναγκάζεσαι και κάνεις κάποιες υποχωρήσεις ακόμα και θυσίες δεν μπορείς να διεκδικείς το κάτι παραπάνω όταν η χώρα σου βρίσκεται σε πόλεμο με εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς και ολόκληρη η χώρα μαστίζεται από πείνα και επιδημίες και πεθαίνει στην κυριολεξία ο κόσμος. Πόσο μάλλον να κλείνεις εργοστάσια και να απεργείς εμποδίζοντας το έργο του κράτους να σώσει τον λαό αλλά και την χώρα από τα νύχια των εχθρών ή να αρνείσαι να παραδώσεις συγκομιδές και ό,τι άλλο χρειάζεται για τις ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας.

    Και βάλε και τους κερδοσκόπους, τους σαμποταριστές, τους γαιοκτήμονες και τους πλούσιους που αυτοί έτσι και αλλιώς πολεμούσαν το κράτος (εννοείται ότι δεν ήθελαν να δώσουν τίποτα από αυτά που κατείχαν) ε πες μας εσύ τι έπρεπε να κάνουν οι μπολσεβίκοι. Δύο περιπτώσεις ή να παραδώσουν την εξουσία στον εχθρό ή να ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

    Εμ αυτό κάποιοι δεν το κατάλαβαν και έπεσαν στην παγίδα των λευκοφρουρών και των ιμπεριαλιστών και αντί να υποστηρίξουν την κυβέρνηση αυτοί εξεγέρθηκαν εναντίον της. Δεν κατάλαβαν ότι ακριβώς η επιτυχία της σοβιετικής εξουσίας και η ίδια της η ύπαρξή θα έλυνε τα προβλήματά τους (όπως και έγινε γιατί ο λαός υπερασπίστηκε την επανάσταση και κρατήθηκε ζωντανή η σοβιετική εξουσία) και ακολούθησαν τον αντεπαναστατικό δρόμο.

    Δεν μιλάμε για ομαλές συνθήκες πως να το κάνουμε τώρα. Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό τότε δεν καταλαβαίνεις απλά βασικά πραγματάκια και κάθεσαι και κάνεις εύκολη κριτική από την ασφάλεια του υπολογιστή σου.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      “Επανάσταση, που δε μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό της δεν αξίζει τίποτε”.

      Reply
  2. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Σε σχέση με το ερώτημα “Υπήρχαν εβραίοι στην Παλαιστίνη πριν τον εποικισμό των αρχών του 20ου αιώνα;”,
    μπορεί κανείς να δει απ’το Wiki την ενότητα “History” του λήμματος “Palestinian Jews”.
    “Από οθωμανικές πηγές ξέρουμε ότι στα μέσα του 19ου αιώνα, απ’ τις 600 χιλιάδες πληθυσμού της Παλαιστίνης, το 5-7% ήσαν εβραίοι”.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Palestinian_Jews

    Reply
    1. Ανώνυμος

      5-7%. Δείγμα ιατρικόν άνευ αξίας.
      Αρα, όταν άρχισε ο σιωνιστικός εποικισμός/επιδρομή με τις πλάτες των ιμπεριαλιστών, δεν υπήρχαν εβραίοι στην Παλαιστίνη ούτε σαν “μειονότητα”. Ηταν μια ξένη χώρα γι αυτούς. Μήπως να μετακομίσουμε κι εμείς στην Σικελία- νότια Ιταλία, γιατί προ 2500 ετών εκεί ήταν η “Μεγάλη Ελλάδα” ;
      Αστεία πράγματα. Δε δικαιολογούνται έτσι τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.

      Reply
      1. Ηλίας Γιαννόπουλος

        Μα κ’ εγώ το ίδιο ακριβώς λέω.
        Η Παλαιστίνη ήταν μια απολύτως ξένη χώρα για τους Σιωνιστές.
        Μάλιστα στις αρχές του 20ου αιώνα οι πρώτες σκέψεις που είχαν πέσει στο τραπέζι ήταν να έφτιαχναν το κράτος τους στην Ουγκάντα (μιας κι ήταν βρετανική αποικία) ή στην Παταγονία.
        Το Σιωνιστικό εγχείρημα οικοδομήθηκε πάνω σ’ ένα μύθο: ότι η Παλαιστίνη ήταν “γη δίχως λαό”.
        Απλά η διαφορά του Ισραήλ από άλλες χώρες Ευρωπαίων εποίκων ήταν
        Α) ότι δεν εξόντωσαν εντελώς τους γηγενείς όπως έκαναν πχ οι βρετανοί στην Αυστραλία με τους Αβορίγινες, αλλά επέλεξαν να τους εκτοπίσουν.
        Β) δεν τους χρησιμοποίησαν ως φτηνό εργατικό δυναμικό, όπως πχ οι βρετανοί τους μαύρους στη Ροδεσία.

        Σε κάθε περίπτωση, το Ισραήλ ΔΕΝ είναι κράτος όπως τα άλλα και ΔΕΝ έχει στηριχτεί σε εθνικιστικό αλλά σε ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ μύθο:
        είναι το “προπύργιο του Ευρωπαικού πολιτισμού απέναντι στην Ασιατική βαρβαρότητα”, όπως έλεγε ο Χερτσλ.

        Reply
  3. Papillon

    “Το σιωνιστικό έκτρωμα ΔΕ στηρίχτηκε στους γηγενείς Εβραίους της Παλαιστίνης όπως τα υπόλοιπα εθνικά αστικά κράτη.

    Οι Εβραίοι της Παλαιστίνης ζούσαν ΕΙΡΗΝΙΚΑ και ΑΡΜΟΝΙΚΑ επί αιώνες με τους άραβες. Το κράτος των σιωνιστών φτιάχτηκε αποκλειστικά από τους ευρωπαικής καταγωγής σιωνιστές Εβραίους που πήγαν στην Παλαιστίνη, με το όπλο στο χέρι, για να πετάξουν έξω τους άραβες και να τους πάρουν τη γη.
    Απ’ την άποψη αυτή το σιωνιστικό έκτρωμα μοιάζει με τη Ροδεσία και τη ρατσιστική Νότιο Αφρική των λευκών μπόερς.”

    Βασικός πυλώνας του ναζισμού είναι ο αντισημιτισμός. Εάν ο Αδόλφος ήξερε ότι χρόνια μετά οι ιδέες του θα ριζώνανε σαν καρκίνωμα μέσα στην αριστερά και ειδικά στην “κομμουνιστική” θα ήταν πολύ περήφανος για το έργο του. Και αυτό ακριβώς μας αποδεικνύει ο Ηλίας.

    Το γνωστό ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΟ παραμύθι οι Εβραίοι εισέβαλλαν για να κατακτήσουν την Παλαιστίνη δια των όπλων και να διώξουν τους Άραβες ώστε να τους κλέψουν τη γη. Αυτή η άποψη υποστηρίζει επίσης ότι οι Άραβες είχαν και καλά συγκροτηθεί σαν έθνος, ότι η Παλαιστίνη ήταν πατρίδα γι’αυτούς οπότε οι Εβραίοι δεν είχαν κανένα δικαίωμα να έρθουν στην πατρίδα κάποιου άλλου.

    Μεγάλο ΨΕΜΑ και εκεί στηρίζεται όλο αυτό το ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΟ παραμύθι. Όταν ξεκίνησαν τα πρώτα κύματα των Εβραίων στην Παλαιστίνη το 1880 (δηλαδή χρόνια πριν την ίδρυση του σιωνιστικού κινήματος) δεν υπήρχε παλαιστινιακό έθνος, ούτε εθνική συνείδηση ή ταυτότητα στους Άραβες. Υπήρχαν φεουδάρχες που πουλούσαν την γη στους Εβραίους ενώ η περιοχή τελούσε υπό οθωμανική κυριαρχία. Οι Άραβες δεν είχαν ΚΑΜΙΑ ταυτότητα εθνική ούτε συνείδηση απλά ζούσαν σε μία περιοχή που λεγόταν Παλαιστίνη, ούτε κανένα εθνικό κίνημα υπήρχε για αυτοδιάθεση ή για τον σχηματισμό παλαιστινιακό έθνους-κράτους συνεπώς δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟ και ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟ άρα και δεν υπήρχε και εθνικό κράτος για να το κατακτήσουν και να το καταλύσουν οι Εβραίοι ούτε αυτό έγινε με την βία απλά οι άραβες φεουδάρχες πουλούσαν την γη γιατί ήταν ιδιοκτησία τους.

    Το κακό ήταν ότι ο σιωνισμός σαν αστικοεθνικιστικό ρεύμα ήταν εθνικιστικό και σοβινιστικό. Και αυτό έφερε τον εβραϊκό πληθυσμό αντιμέτωπο με τον αραβικό από τη στιγμή που οι Εβραίοι έδιωχναν από την γη που αποκτούσαν τους Άραβες. Σωστό είναι επίσης ότι οι έποικοι έπαιξαν το ρόλο του χωροφύλακα για τους Βρετανούς εναντίον των Παλαιστινίων και των αγώνων τους. Γι’αυτό η λύση ήταν να συντριβεί ο βρετανικός ιμπεριαλισμός, να τσακιστεί ο σιωνισμός αλλά και οι Άραβες σοβινιστές . Γι’αυτό μαχόντουσαν οι κομμουνιστές για Παλαιστίνη ενιαία, δημοκρατική και ανεξάρτητη αλλά αυτό που δεν μας λένε οι “αριστεροί” αντισημίτες είναι ότι την λύση αυτή δεν την ήθελαν ούτε οι Άραβες αντιδραστικοί όπως και δεν μας λένε ότι αργότερα συνεργάστηκαν με τον ναζισμό.

    Οι Άραβες αντιδραστικοί δεν επιθυμούσαν συνύπαρξη με τους Εβραίους ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ούτε σαν ενιαίο έθνος κράτος, ούτε σαν δύο έθνη-κράτη. Εξού και το ότι α) συνεργάστηκαν με τους ναζί και β) κήρυξαν πόλεμο στο Ισραήλ το 1948 που τον υποκίνησαν Ιορδανία, Ιράκ, Αίγυπτος, Λίβανος και Συρία για να το καταστρέψουν και να μοιραστούν την λεία. Ο πόλεμος αυτός είναι η απόδειξη ότι οι αραβικές άρχουσες τάξεις στην Παλαιστίνη δεν είχαν ΠΟΤΕ στην πραγματικότητα αίτημα για κυρίαρχο και ανεξάρτητο παλαιστινιακό έθνος-κράτος ούτε εθνική ταυτότητα απλά έπαιζαν το παιχνίδι των άλλων αντιδραστικών αραβικών τάξεων για να μοιράσουν μεταξύ τους την περιοχή.

    Όσοι υποστηρίζουν αυτά τα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ κρύβουν επίσης το γεγονός ότι ήταν τα ΑΝΤΙΕΒΡΑΪΚΑ πογκρόμ στην Ανατολική Ευρώπη τα οποία ανάγκασαν τους ανθρώπους αυτούς από την πρώτη στιγμή να φύγουν και να πάνε να ζήσουν ασφαλείς κάπου αλλού.

    Συνεχίζεται….

    Reply
    1. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Παπιγιόν, όσα γράφεις είναι, ένα προς ένα, ΧΥΔΑΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ.
      Ας τα δούμε αναλυτικά:

      Α) Οι Άραβες Παλαιστίνιοι δεν είχαν εθνική συνείδηση. ΨΕΜΑ.
      Όχι μόνο το 1936 εξεγέρθηκαν, σε μια εξέγερση που κράτησε τρία (3) ολόκληρα χρόνια, για την ελευθερία τους απέναντι στους βρετανούς, αλλά πολέμησαν και κατά του σιωνιστικού εποικισμού.
      https://en.m.wikipedia.org/wiki/1936%E2%80%931939_Arab_revolt_in_Palestine
      Πριν το 1936 είχαν εξεγερθεί το 1834 ενάντια στο γνωστό μας Ιμπραήμ Πασα της Αιγύπτου και ενάντια στην οθωμανική καταπίεση
      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Peasants%27_revolt_in_Palestine

      Β) Ο Σιωνισμός ήταν κίνημα εθνικής απελευθέρωσης. ΨΕΜΑ.
      Οι Σιωνιστές είχαν τις καλύτερες σχέσεις με τον Ιμπεριαλισμό, κυρίως τον βρετανικό.
      Το 1917 ο Άρθουρ Μπάλφουρ, υπουργός εξωτερικών της βρετανίας (Τόρυ) δημοσιοποίησε τη “Διακήρυξη Μπάλφουρ” με την οποία καλούσε σε “Δημιουργία εβραικού εθνικού κράτους”. Οι βρετανοί ιμπεριαλιστές ήξεραν ότι ο Χερτσλ, ο Ζαμποτίνσκυ και όλοι οι υπόλοιποι μισούσαν τους άραβες που τους αποκαλούσαν “απολίτιστους ασιάτες” και θα κρατούσαν τους αραβικούς πληθυσμούς υποταγμένους.
      Μάλιστα το 1921 ο Τσόρτσιλ δήλωσε ότι “Ο σιωνισμός είναι καλός για τους εβραίους αλλά ακόμα καλύτερος για τη βρετανική αυτοκρατορία”.

      Γ) Οι εβραίοι το 1919 ήσαν 50 χιλιάδες στην Παλαιστίνη (12% του πληθυσμού) και το 1935 450 χιλιάδες. Οι έποικοι μεταφέρθηκαν με τις ευλογίες της βρετανικής αυτοκρατορίας για να κλέψουν τη γη των αράβων. Τα περιώνυμα “Κιμπούτς” ήταν ΜΟΝΟ για εβραίους και όχι φυσικά για άραβες και είχαν αποθήκες γεμάτες όπλα.

      Δ) Οι άραβες πήραν τα όπλα εναντίον των σιωνιστών μόνο όταν οι τελευταίοι άρχισαν να γίνονται εχθρικοί και να τρομοκρατούν φτωχούς παλαιστίνιους αγρότες για να εγκαταλείψουν τη γη τους.
      Οι συμμορίες “Ιργκούν Τσβαι Λεουμί” του Μεναχεμ Μπεγκίν καθώς και η “Λεχί” του Αβρααμ Στερν σκότωναν αφειδώς άραβες και έκλεβαν γη.

      Ε) Το 1948 εκτόπισαν 850 χιλιάδες άραβες με το διαβόητο “Πλαν Νταλέτ”. Το βάρβαρο αυτό σχέδιο εξηγεί αναλυτικά στο βιβλίο του “Ιστορία της Παλαιστίνης” ο Ισραηλινός ιστορικός Ιλάν Παππέ.

      ΣΤ) Ο σιωνισμός πριν τον Β’ ΠΠ σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν ήταν πλειοψηφικό κίνημα μέσα στην εβραική διασπορά. Οι περισσότεροι εβραίοι για να γλυτώσουν απ’τον αντισημιτισμό πήγαιναν στις ΗΠΑ. Η πλειοψηφία των εβραίων της Ευρώπης πρόσκειτο στην Αριστερά και όχι στον σιωνισμό.

      Ο Παπιγιόν, αναπαράγοντας όλο τον αντι-αραβικό και ισλαμοφοβικό οχετό, μας λέει ότι:
      Α) οι εβραίοι είχαν εθνική συνείδηση και έρχονταν απ’τη Ρωσία στην Παλαιστίνη για να φτιάξουν κράτος αλλά οι άραβες δεν είχαν.
      Β) οι εβραίοι είχαν δικαιώματα σε μια γη, την οποία ΔΕΝ είχαν δει ποτέ στη ζωή τους, έτσι, επειδή τους την είχε υποσχεθεί ο…θεός τους. Οι άραβες όμως, που ζούσαν 15 αιώνες εκεί, δεν είχαν δικαιώματα στη γη που καλλιεργούσαν.

      Για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα συστήνω το εξαιρετικό βιβλίο του Τσόμσκυ “Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι”, εκδ Λιβάνη.

      Reply
  4. Papillon

    Για τους ακροδεξιούς σιωνιστές τώρα. Όχι Ηλία αυτοί δουλεύουν για να ενισχύουν την γραμμή της διάλυσης του Ισραήλ μέσα στον αραβικό κόσμο. Αυτό σου είπα. Έτσι δεν πρόκειται ποτέ να τα βρουν ειρηνικά οι δύο πλευρές διότι η μία προβοκάρει την άλλη άρα δεν θα βρεθεί ποτέ λύση στο παλαιστινιακό. Οι πιο ακραίες πολιτικές δυνάμεις στο Ισραήλ εκεί ακριβώς οφείλουν την ύπαρξή τους αλλά και την παραμονή τους στην εξουσία τόσα χρόνια και γι’αυτό τους υποστηρίζει ο λαός δυστυχώς γιατί υπάρχει από την άλλη μεριά μία οργάνωση και μάλιστα κάνει κουμάντο κιόλας που υποστηρίζει την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, που σηκώνει σβάστικες, που οι οπαδοί τους σε όλο τον κόσμο φωνάζουν υπέρ του Χίτλερ.

    Υποστηρίζεις ότι λύση θα βρεθεί μέσα από την καταστροφή του Ισραήλ. Ας το εξετάσουμε πως μπορεί να γίνει αυτό. Δεδομένο ότι οι Εβραίοι αυτή τη στιγμή επιθυμούν να έχουν πατρίδα και έχουν εθνική συνείδηση άρα δεν δέχονται αυτό που λες εσύ (και θα συνεχιστεί αυτό γιατί εκτός των άλλων τρέμουν οι άνθρωποι τους ΝΑΖΙΣΤΕΣ στην εξουσία και δίκιο έχουν γιατί όταν η Χαμάς αναλάβει εξουσία σε ένα ενιαίο Παλαιστινακό κράτος θα τους ΑΦΑΝΙΣΕΙ) υπάρχουν δύο τρόποι. Ο ένας είναι μέσω ενός ΑΙΜΑΤΗΡΟΥ εμφυλίου που θα πνίξει στο αίμα δύο λαούς και δεν ξέρουμε τι θα βγει από αυτό. Ο άλλος είναι μέσω μίας ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ χωρών που εναντιώνονται στο Ισραήλ όπως το Ιράν και η Τουρκία που σίγουρα θα έχει ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα και θα αιματοκυλήσει επίσης την περιοχή.

    Πες μας λοιπόν πως θα γίνει αυτό που λες. Και μία άλλη ερώτηση. Γιατί άραγε όλοι εσείς οι “αντικαπιταλιστές” μιλάτε για διάλυση του Ισραήλ και όχι για διάλυση των ΗΠΑ; Πως διαμορφώθηκε το αμερικανικό έθνος άραγε; Ήταν ή δεν ήταν από τους Ευρωπαίους αποικιοκράτες; Εξόντωσαν ή όχι τους γηγενείς τους Ινδιάνους; Γιατί λοιπόν όλοι εσείς ενώ δεν αναγνωρίζετε ισραηλινό έθνος ούτε και έθνος κράτος και φωνάζετε για την καταστροφή του δεν κάνετε το ίδιο και για τις ΗΠΑ; Ποτέ δεν σας άκουσα να φωνάζετε να διαλυθούν οι ΗΠΑ ή ότι δεν υπάρχει έθνος αμερικανικό.

    Συρία, Ιράκ, Λίβανος, Ιορδανία δημιουργήθηκαν από την Κοινωνία των Εθνών. Εκεί γιατί δεν βάζεις αίτημα διάλυσής τους Ηλία;

    Αυτή λοιπόν η “επιλεκτικότητά” σας δεν είναι τίποτα άλλο παρά ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ της εβραϊκής φυλής. Μου λες για την Ν. Αφρική. Αν καταλαβαίνω καλά βάζεις δηλαδή ζήτημα να διαλυθεί και η Ν. Αφρική; Επειδή υπήρχε κάποτε το καθεστώς του απαρτχαϊντ; Ε τότε γιατί δεν μιλάς και για διάλυση της Γερμανίας και της Ιταλίας και της Ιαπωνίας αφού κάποτε είχαν ναζιφασιστικά καθεστώτα; Τι παλαβομάρες είναι αυτές; Τον νοτιοαφρικανό εργάτη τον ρώτησες;

    Δηλαδή ταυτίζεις την ύπαρξη ενός έθνους-κράτους και του δικαιώματός του να υπάρχει με τις πολιτικές του ή τις μορφές διαχείρισης της αστικής εξουσίας στο παρόν ή στο παρελθόν; Σοβαρά τώρα; Δεν λογαριάζεις το γεγονός ότι οι λαοί αυτοί έχουν εθνική ταυτότητα και συνείδηση και επιθυμούν ένα έθνος-κράτος στο οποίο θέλουν να ζουν; Θα αποφασίσεις εσύ ποιος έθνος θα υπάρχει και ποιο όχι; Μας μιλάς μετά και για δικαιώματα και για…ατομικές επιλογές ΥΠΟΚΡΙΤΗ. Γιατί το δικαίωμα στην εθνική αυτοδιάθεση τι είναι; Αυτό όμως δεν το αναγνωρίζεις στον Εβραίο πολίτη.

    Ωραία υπερασπίζεσαι τα δικαιώματα των λαών. Και γιατί δεν μιλάς για ανατροπή του σιωνισμού και για την εγκαθίδρυση μίας δημοκρατικής κυβέρνησης (έστω και αστικής) από τον ισραηλινό λαό; Γιατί δεν λες αυτό και απαιτείς καταστροφή του Ισραήλ συνολικά σαν έθνος-κράτος; Γιατί και στην Τουρκία το καθεστώς δημοκρατικό δεν το λες αλλά δεν σας ακούω να μιλάτε για διάλυση της Τουρκίας.

    Καινούριο είναι αυτό πάντως γιατί να πω την αλήθεια ποτέ δεν άκουσα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να διεκδικεί να….διαλυθεί η Ν.Αφρική. Υπάρχει κάπου αυτό στα κείμενα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σαν αίτημα; Θα ήθελα κάποιος αν μπορεί να μου παραθέσει ένα ντοκουμέντο έχει ενδιαφέρον.

    Reply
    1. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Θα απαντήσω μια τελευταία φορά στα παραληρήματα σου που βρωμάνε
      Αντι-αραβικό ρατσισμό και ισλαμοφοβία.

      ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ δε σημαίνει διωγμός των εβραίων κατοίκων του αλλά ΤΣΑΚΙΣΜΑ του κρατικού μηχανισμού.
      Όπως ΔΙΑΛΥΣΗ της Νοτίου Αφρικής δε σήμαινε διωγμός των λευκών ευρωπαίων αλλά ΤΣΑΚΙΣΜΑ του μηχανισμού που κράταγε την πλειοψηφία του πληθυσμού υποταγμένη σε μια αισχρή μειοψηφία.
      Αυτό ΔΕΝ μπορεί να γίνει με εκλογές ή δημοκρατική αλλαγή από τα πάνω καθώς ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ στο Ισραήλ δεν υπήρξε πολιτική δύναμη που να ζήτησε ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ στη γη τους.
      Απ την Αριστερά ως τη Δεξιά όλοι θεωρούν τον ξεριζωμό των παλαιστινίων αυτονόητο δικαιωμά τους.
      Πρέπει να γίνει με ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΤΤΑ του σιωνιστικού εκτρώματος.

      Κράτος του Ισραήλ σημαίνει:
      Α) άρνηση στους άραβες να επιστρέψουν στη γη των προγόνων τους.
      Β) διαρκείς πολεμικές προκλήσεις των σιωνιστών στους αραβικούς πληθυσμούς
      Γ) αέναη κλοπή γης των παλαιστινίων και φυλάκισή τους σε θύλακες που αστυνομεύονται από τους σιωνιστές

      Ας δούμε τα υπόλοιπα ΨΕΜΑΤΑ που λες:
      Το κράτος των ΗΠΑ στηρίχτηκε στην εξόντωση των ιθαγενών.
      Η αριστερά παγκοσμίως έχει ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΕΝΑ καταγγείλει με όλη της τη δύναμη το ΕΓΚΛΗΜΑ κατά των αυτόχθονων.
      ΟΜΩΣ, ακριβώς επειδή η αμερικανική εργατική τάξη πολεμάει την καταπίεση των αυτόχθονων σήμερα ΔΕΝ υφίσταται επίσημη ρατσιστική δίωξη των ινδιάνων.
      Λευκοί και ινδιάνοι παλεύουν μαζί.
      Στο Ισραήλ ΔΕΝ υφίσταται κάτι τέτοιο γιατί οι εβραίοι είναι ΟΛΟΙ σιωνιστές, επικροτούν δηλαδή τον ξεριζωμό των παλαιστίνιων.

      2ο ΨΕΜΑ.
      Η Συρία, ο Λίβανος, το Ιράκ κλπ φτιάχτηκαν απ’την Κοινωνία των Εθνών.
      Μπούρδες.
      Φτιάχτηκαν απ’τον αγώνα των αραβικών λαών ενάντια στον γαλλικό (Συρία Λίβανος) και τον αγγλικό (Ιράκ, Παλαιστίνη) ιμπεριαλισμό.

      Οι αραβικοί λαοί πολεμούσαν ΕΝΑΝΤΙΑ στον ιμπεριαλισμό και έτσι συγκρότησαν τα κράτη τους ενώ οι σιωνιστές ήσαν ΤΣΙΡΑΚΙΑ του ιμπεριαλισμού και μακρύ του χέρι.

      Reply
  5. Papillon

    Θα ξεκινήσω από το τελευταίο και θα αφήσω τον σχολιασμό για το ιστορικό κομμάτι για αύριο γιατί έχω να πω αρκετούτσικα για την λεγόμενη παλαιστινιακή ταυτότητα που δήθεν υπήρχε. Θα απαντήσω λοιπόν στο τελευταίο σχόλιο και τα υπόλοιπα αύριο.

    “ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ δε σημαίνει διωγμός των εβραίων κατοίκων του αλλά ΤΣΑΚΙΣΜΑ του κρατικού μηχανισμού.

    Όπως ΔΙΑΛΥΣΗ της Νοτίου Αφρικής δε σήμαινε διωγμός των λευκών ευρωπαίων αλλά ΤΣΑΚΙΣΜΑ του μηχανισμού που κράταγε την πλειοψηφία του πληθυσμού υποταγμένη σε μια αισχρή μειοψηφία.”

    Πράγματι δεν σημαίνει διωγμό αλλά ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. Διάλυση με τα ισλαμοναζίδια και τα εθνίκια στην εξουσία και με ανθρώπους στην κυβέρνηση που δικαιολογούν το ολοκαύτωμα και τον Χίτλερ, με σβάστικες και υψωμένα χέρια και ακόμη χειρότερα με την υποστήριξη ισλαμοφασιστικών κρατών όπως Ιράν, Τουρκία και Κατάρ σημαίνει ΝΕΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ. Τόσο απλά.

    Όσο αφορά την Ν.Αφρική από όσο ξέρω συνεχίζει και υπάρχει δεν διαλύθηκε.

    Μπερδεύεις σκοπίμως έννοιες όπως έθνος, κράτος, χώρα και τα ταυτίζεις. Αν ήθελες λοιπόν τσάκισμα του κρατικού μηχανισμού θα έλεγες “ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ” όχι διάλυση του Ισραήλ. Δεν υπάρχουν μόνο κράτη αλλά ΕΘΝΗ-ΚΡΑΤΗ. Το ότι ταυτίζεις την σιωνιστική εξουσία με το έθνος και την εβραϊκή φυλή σημαίνει ΝΑΖΙΣΜΟΣ και ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ στην ουσία στοχοποιείς έναν ολόκληρο λαό και μία φυλή σαν ΕΧΘΡΟ των Αράβων Παλαιστινίων και όργανο των δυτικών ιμπεριαλιστών και έτσι απαγορεύεις το δικαίωμα της εθνικής αυτοδιάθεσης σε έναν λαό.

    Και αυτό αποδεικνύεται στην φράση:

    “Πρέπει να γίνει με ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΤΤΑ του σιωνιστικού εκτρώματος.”

    Μόνο που δεν μας εξήγησες πως θα γίνει αυτό. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Επέμβαση Ιράν-Τουρκίας-Χαμάς-Χεζμπολάχ και όποιου άλλου και πόλεμο;

    “Στο Ισραήλ ΔΕΝ υφίσταται κάτι τέτοιο γιατί οι εβραίοι είναι ΟΛΟΙ σιωνιστές, επικροτούν δηλαδή τον ξεριζωμό των παλαιστίνιων.”

    Ε να είναι καλά οι “αντιστασιακοί” της Χαμάς σου που ακριβώς με τις δολοφονίες τους εναντίων Εβραίων πολιτών, με τις ρουκέτες του και τις σβάστικές τους που για χρόνια εγκλωβίζουν τον λαό στον σιωνισμό. Αλλά αυτό όμως το αποδέχεσαι μια χαρά. Ώστε όλοι σιωνιστές έτσι; Εάν είναι έτσι τότε αυτοί είναι οι χειρότεροι σιωνιστές στον κόσμο:

    https://www.france24.com/en/20170528-thousands-israelis-rally-support-palestinian-state

    https://www.aa.com.tr/en/middle-east/hundreds-march-in-tel-aviv-in-support-of-palestinians/1105616

    https://www.dw.com/en/palestinians-israelis-protest-against-israels-decision-to-annex-parts-of-the-west-bank/a-53714479

    Δηλαδή για εσένα η εθνική ταυτότητα ενός λαού καθορίζεται αποκλειστικά από το εάν πολέμησε τους ιμπεριαλιστές; Μάλιστα τότε γιατί δεν φωνάζεις ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ; Όχι γιατί η Ελλάδα από όσο ξέρω στηρίχθηκε εξολοκλήρου στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, η ύπαρξή της στηρίζεται σε Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής. Η αστική τάξη της χώρας ως τέτοια συγκροτήθηκε σαν ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ-ΞΕΝΟΔΟΥΛΗ και ΥΠΟΤΕΛΗΣ στο ξένο κεφάλαιο. Επομένως το ελληνικό έθνος-κράτος ΔΕΝ προέκυψε μέσα από αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες αφού δημιουργήθηκε ακριβώς με τις δικές τους επεμβάσεις και τα δικά τους κεφάλαια. Άρα ο ελληνικός λαός δεν έχει ΚΑΜΙΑ εθνική συνείδηση άρα για εσένα ΔΕΝ υπάρχει ελληνική εθνική ταυτότητα, δεν υπάρχει ελληνικό έθνος.

    Γιατί λοιπόν δεν απαιτείς να διαλυθεί η Ελλάδα;

    Και οι Εβραίοι λοιπόν πολέμησαν τον ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ. Και δίπλα τους και Παλαιστίνιοι Άραβες που δεν ακολούθησαν τους ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ιδεολογικούς προγόνους σου, του Χουσεϊνί:

    https://themedialine.org/people/when-palestinian-arabs-and-jews-fought-the-nazis-side-by-side/

    Και με δεδομένο ότι υπέφεραν τα πάνδεινα τόσο με τις μοναρχίες πριν όσο και με τους ναζιφασίστες αργότερα ναι είχαν το δικαίωμα σε δική τους ΠΑΤΡΙΔΑ.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Οποιος μιλά για κατάργηση ενός κράτους όπως πχ του Ισραήλ, να ξέρει ότι αυτή η θέση δεν έχει καμία σχέση με αριστερά και κομμουνισμό. Αλλο πράγμα ο ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΜΟΣ που είναι αντιεθνικισμός και είναι πολύ σωστή θέση και άλλο πράγμα η θέση για διάλυση ενός κράτους.

      Η μοναδικά σωστή θέση για τώρα, είναι 2 ΚΡΆΤΗ ένα ισραηλινό και ένα παλαιστινιακό, ή κάτι που είναι ουτοπικό αυτή την στιγμή, ένα ενιαίο ομοσπονδιακό συνδιοικούμενο κράτος.

      Reply
      1. Ηλίας Γιαννόπουλος

        Προς ενημέρωσή σου, Ανώνυμε,
        η θέση για ΔΙΑΛΥΣΗ του σιωνιστικού Απαρτχάιντ ήταν θέση της Φατάχ έως τα μέσα της δεκαετίας του ’80 οπότε και κιότεψε.
        Το ξέρουν κι οι πέτρες αυτό.
        Απ’όσο γνωρίζω η Φατάχ είναι κοσμική αριστερή-σοσιαλιστική οργάνωση.

        Reply
    2. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Παπιγιόν, η χυδαιότητά σου είναι πρωτοφανής.
      Αναπαράγεις με απίστευτο κυνισμό ΟΛΑ τα επιχειρήματα του ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΚΟΥ ΒΟΘΡΟΥ από Μαρίν Λεπέν και πέρα.

      Α) “Η ύπαρξη της Ελλάδας στηρίζεται στις Μεγάλες Δυνάμεις”.
      Αλήθεια;
      200 χρόνια μετά την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ έχεις να μας πεις ότι η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ οφείλεται στον Κάνιγκ; Αυτά ούτε ο διχτάτορας Καποδίστριας δε θα τόλμαγε να τα πει.
      Κάτι για Κολοκοτρώνηδες, αρματωλούς, κλέφτες κλπ έχεις ακούσει ή μπα;
      Ντροπή σου και πάλι ντροπή!

      Β) Παρασταίνεις πως δεν καταλαβαίνεις την ΙΛΙΓΓΙΩΔΗ διαφορά ανάμεσα στο ρατσιστικό απαρτχάιντ του Ισραήλ, καθώς και της Νοτίου Αφρικής και της Ροδεσίας απ’ τη μια και τα αστικά κράτη απ την άλλη.
      Θα σου την εξηγήσω.
      Στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο κλπ, κλπ, υπάρχει στο εσωτερικό τους μια δύναμη που είναι ο νεκροθάφτης των αμερικάνων κλπ καπιταλιστών: λέγεται ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.
      Στο Ισραήλ, όπως και στη Ν.Αφρική η λευκή εργατική τάξη ήταν και είναι ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΗ, ΕΞΩΝΗΜΕΝΗ, πως να το πούμε;;
      Τα δισεκατομύρια δολάρια των Αμερικάνων δεν πηγαίνουν μόνο στις τσέπες των ισραηλινών αστών αλλά μοιράζονται και στους εργάτες.
      Οι σιωνιστές εργάτες ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ απ’ την ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ των Παλαιστίνιων.
      Οι αμερικάνοι εργάτες ΔΕΝ έχουν τιποτα να κερδίσουν αν χάσει η Κουβά, γκεγκε;

      Γ) Μας λες κάτι για αριστερό κίνημα μέσα στο Ισραήλ και άλλες μπούρδες.
      Κάνεις ΓΑΡΓΑΡΑ όμως ένα ερώτημα που σου έχω θέσει πολλάκις:
      Θα το ξανακάνω.
      Έχεις δει ποτέ σου, τα 73 χρόνια που υπάρχει το σιωνιστικό έκτρωμα, ΕΣΤΩ μια διαδήλωση, ΕΣΤΩ ΜΙΣΗ, ή μια πολιτική δύναμη, κόμμα κλπ που να υποστηρίζει την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΙΕΣ;
      Οι Παλαιστίνιοι το ζητάνε 70 χρόνια αυτό και το ίδιο κάνει και ο ΟΗΕ.
      Θα μας απαντήσεις ποτέ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ;
      ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ Ή ΟΧΙ;
      Το Σιωνιστικό έκτρωμα του Ισραήλ το ΑΡΝΕΙΤΑΙ και ΌΛΗ η ισραηλινή κοινωνία επίσης.
      Γκεγκε;

      Δ) Μας λες κι άλλα χυδαία ΨΕΜΑΤΑ όπως, για παράδειγμα ότι το 1979 δεν ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ η Ροδεσία αλλά ότι…εκδημοκρατίστηκε.
      Αλήθεια τώρα;
      Η ίδρυση και το “Σύνταγμα” της Ροδεσίας βασιζόταν σε μια ΑΠΑΡΑΒΑΤΗ αρχή:
      ο,τι κι αν γινόταν, την κυβέρνηση στη χώρα θα την είχανε ΠΑΝΤΑ λευκοί. Είχες δει ποτέ στις κυβερνήσεις της Νοτίου Ροδεσίας ΕΣΤΩ έναν μαύρο; Έχεις δει στις κυβερνήσεις του σιωνιστικού εκτρώματος του Ισραήλ ΈΣΤΩ εναν άραβα; Μα φυσικά και όχι.
      Το 1979, όταν κατέρευσε η Ροδεσία, ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ η αρχή “Την εξουσία και την κυβέρνηση θα την έχουν ΠΑΝΤΑ λευκοί”. ΟΧΙ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΧΙ ΜΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ.
      Σου θυμίζω, διότι αγνοείς ως φαίνεται, οτι υπήρχε ολόκληρο αντάρτικο με ηγέτη τον Μουγκάμπε που αργότερα έγινε πρώτος πρόεδρος της χώρας.
      Οι λευκοί ρατσιστές ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ στρατιωτικά, δεν έφυγαν ΟΥΤΕ με διαδηλώσεις ΟΥΤΕ με εκλογές, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ, που παρασταίνεις πως δεν κατάλαβες. Γκεγκε τώρα;
      Η ίδρυση του σιωνιατικού εκτρώματος στηρίζεται στην ίδια ρατσιστική αρχή, “Ο,τι κι αν γίνει, οι εβραίοι θα είναι ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ στη χώρα, και θα έχουν πάντα την κυβέρνηση”.
      Αυτό ΔΕΝ πρόκειται να καταργηθεί με ΕΚΛΟΓΕΣ αλλά με πόλεμο, διότι η τερλαστια ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ της ισραηλινής κοινωνίας είναι ποτισμλενη με τκ ρατσιστικό μύθο, το Ισραήλ μας το είχε υποσχεθεί ο ΓΙΑΧΒΕ και οι άρεβες έπρεπεμνα φύγουν.

      Παρεμπιπτόντως, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ, δε μας λες τίποτα για τις 900 χιλιάδες εκτοπισμένους άραβες απο τα σιωνιστικά καθάρματα, ούτε για τις 15 χιλιάδες ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ απ’ τις συμμορίες του Γιτζακ Σαμίρ, του Μεναχέμ Μπεγκίν κλπ.

      Τέλος, ας ασχοληθούμε και με το πιο αισχρό σου ψέμα.
      Μας λες ότι ταυτίζω το εβραικό έθνος με το σιωνιστικό μόρφωμα.
      Αυτό το κάνεις εσύ, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ, και όλοι οι όμοιοι σου.
      Σ όλο τον κόσμο υπάρχουν εκατομύρια εβραίοι που δηλώνουν ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ότι το σιωνιστικό έκτρωμα ΔΕΝ τους εκπροσωπεί και διαδηλώνουν μάλιστα όταν οι Σιωνιστές δολοφόνουν μωρά Παλαιστινίων.
      Γι αυτούς γιατί δε λες τίποτα, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ;

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Με βρισιές το μόνο, που καταφέρνεις είναι να δείχνεις την ιδεολογική ανασφάλειά σου.
        Α. Η ανεξαρτησία της Ελλάδας οφείλεται βασικά στην ανάπτυξη του ελληνικού καπιταλισμού μέσα στην οθωμανική αυτοκρατορία. Ομως χωρίς τους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς δε θα ήταν εφικτή η απόσχιση της Ελλάδας, που απελευθέρωσε το ελληνικό Κεφάλαιο από τους οθωμανικούς φεουδαρχικούς καταναγκασμούς, όχι όμως και από τους συμβιβασμούς με τους ντόπιους φεουδάρχες και τους εγχώριους τοποτηρητές των ιμπεριαλιστών. Ασφαλώς αυτός ήταν ο δρόμος του ελληνικού κεφαλαίου, αλλά έτερον εκάτερον. Οι εξιδανικεύσεις και οι απλουστεύσεις παραπλανούν.
        Και βέβαια η αποφασιστική/απαραίτητη στρατιωτική επέμβαση δεν ήταν μόνο του Κάννινγκ (που τιμωρήθηκε γι αυτήν!), ούτε και του Μαιζόν, που έδιωξε τον Ιμπραήμ, όπως μας λένε τα σχολικά εγχειρίδια, αλλά κυρίως ο ρωσοτουρκικός πόλεμος του 1928, και η πολιορκία της Ανδριανούπολης από τον ρώσο στρατηγό Ντίβατς, όπως μας λέει ο Μαρξ και όχι τα σχολικά εγχειρίδια.
        Β. Οι ισραηλινοί εργάτες είναι εξ ίσου εξαγορασμένοι με τους αμερικανούς και τους ευρωπαίους ομολόγους τους, γι αυτό και όλοι κάνουν την πάπια στα καμώματα των αφεντικών τους και δεν εξεγείρονται. Ξέρουν ότι βραχυπρόθεσμα έχουν να κερδίσουν από τον ιμπεριαλισμό και να χάσουν από την επανάσταση. Αυτό ισχύει και για την ελληνική εργατική τάξη, που για μεγαλύτερη πολιτική ασφάλεια (του κεφαλαίου/ιμπεριαλισμού) και μετά την οδυνηρή (για το κεφάλαιο/ιμπεριαλισμό) εμπειρία της δεκαετίας του ’40, φρονίμως μετασχηματίστηκε κατά μεγάλο μέρος της σε “μικρομεσαίους”.
        Γ. Η ισραηλινή “αριστερά” πάσχει από ότι πάσχει και η ελληνική “αριστερά”. Ομως το ΚΚΙ, παρά τις όποιες αδυναμίες του υποστηρίζει την ειρηνική συμβίωση του εβραϊκού και του παλαιστινιακού Λαού, χωρίς εθνικιστικούς ρεβανσισμούς. Και μην ξεχνάς πως απέναντί του έχει, όχι μόνο τους σιωνιστές, αλλά και τους άραβες ιμπεριαλιστές, δηλαδή τους βασικούς χρηματοδότες της Χαμάς και λοιπών “πασόκων” της περιοχής.
        Δ. “Ζήτω ο ….Μουγκάμπε”;;;!!!
        Ρε, τι θα ακούσουμε ακόμη………

        Reply
        1. Ηλίας Γιαννόπουλος

          Α) Αυτά για την απελευθέρωση της Ελλάδας που ήρθε …αντικειμενικά απ’την …ανάπτυξη του καπιταλισμού τα λεγε προχτές ο Θάνος Βερέμης στον ΣΚΑΙ!!

          Β) Στο Απαρτχάιντ της Νοτίου Αφρικής οι μαύροι ΔΕ μπορούσαν να αλλάξουν το ρατσιστικό καθεστώς με…εκλογές διότι, απλούστατα, ΔΕΝ είχαν δικαίωμα να ψηφίζουν!
          Κατάφεραν να ξεφορτωθούν τους λευκούς ρατσιστές με εξέγερση και χιλιάδες νεκρούς: Σάρπβιλ και Λάνγκα 1960, Σοβέτο 1976, Μποιπατόνγκ 1992.
          Επίσης βάζοντας βόμβες (οι μαχητές του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου) και κάνοντας επιθέσεις φθοράς εναντίον του κράτους των λευκών.
          Και ΦΥΣΙΚΑ με τον πόλεμο στη Ναμίμπια (1966-1990) τον οποίο οργάνωσε το καθεστώς των λευκών ρατσιστών της Νοτίου Αφρικής και τον έχασε, ακριβώς επειδή απέναντί της είχε το ΕΑΜΝαμίμπια, το Αφρικανικό Κογκρέσο που στήριζε τους Ναμιμπιανούς καθώς και την Κούβα που στήριξε λυσσασμένα τη Ναμίμπια.
          Έτσι ηττήθηκε το Απαρτχάιντ της Ν.Αφρικής κι όχι με…εκδημοκρατισμό.

          Σ’ αυτούς τους αγώνες ΔΕΝ είχαν ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ σύμμαχο τη λευκή εργατική τάξη της Νοτίου Αφρικής.
          Γιατί; Μα επειδή ήταν εξαγορασμένη απ’ τους λευκούς καπιταλιστές. Ήταν κομμάτι του αποικιοκρατικού πρότζεκτ και δεν εναντιωνότανε ποτέ στις βασικές του αρχές.

          Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τους σιωνιστές εργάτες στο Ισραήλ.
          ΚΑΝΕΝΑ κόμμα ΠΟΤΕ, ούτε το Εργατικό Κόμμα Μαπάι του Μπεν Γκουριόν, ούτε το Μαπάμ, ΔΕΝ υποστήριξαν ΠΟΤΕ το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ δικαίωμα των Παλαιστίνιων για επιστροφή στη γη τους, στη γη που τους ΕΚΛΕΨΑΝ οι δολοφόνοι σιωνιστές.
          Οι άραβες Ισραηλινοί ΔΕΝ μπορούν μόνοι τους να ανατρέψουν το σιωνιστικό Απαρτχάιντ διότι λόγω της Νάκμπα αποτελούν μόνο το 20% του πληθυσμού. Εκ των πραγμάτων, δηλαδή, είναι πολύ λίγοι για να ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ το Σιωνισμό.
          Η τεράστια πλειοψηφία των Παλαιστίνιων διώχτηκαν με εθνοκάθαρση απ’τη γη τους το 1948 για να μη μπορούν να ορίζουν το μέλλον τους.

          Όποιος είναι υπέρ του…εκδημοκρατισμού του Ισραήλ, ας υποστηρίξει το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ δημοκρατικό ΔΙΚΑΙΩΜΑ των Παλαιστινίων:
          ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ.
          ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.

        2. Ηλίας Γιαννόπουλος

          Και για να τελειώνουμε με τα ΨΕΜΑΤΑ σου , Παπιγιόν:
          Α) Φυσικά και ΔΕΝ είναι οι εργάτες ξεπουλημένοι στους καπιταλιστές, όπως συμβαίνει στο Ισραήλ.
          Έχεις ακούσει κάτι για το ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ;
          Αν είχαν να κερδίσουν κάτι οι αμερικάνοι φοιτητές και εργάτες απ’τον ιμπεριαλισμό ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΝ;

          Β) Έχεις ακούσει κάτι για το ΑΝΤΙ-ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ στην Πορτογαλία στη διάρκεια της Επανάστασης των Γαρυφάλλων το 1974;
          Αν είχαν να κερδίσουν απ’την Αποικιοκρατία οι Πορτογάλοι εργάτες γιατί ζητούσαν να γυρίσει πίσω ο στρατός απ’τις αποικίες;
          Δε μας τα απαντάς αυτά.

          Γ) Κατί για το ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ στη Μικρασία (1919-1922) απ’ το ΣΕΚΕ-ΚΚΕ έχεις ακούσει; Μέσα στις τάξεις του στρατού ο Πουλιόπουλος και τα μέλη του ΣΕΚΕ έκαναν αντιπολεμική προπαγάνδα.

          Δ) Για τις κινητοποιήσεις των γαλλικών συνδικάτων το 1923 ενάντια στην εισβολή του γαλλικού στρατού στο Ρουρ της Γερμανίας έχεις ακούσει ή μπα;

          Ένα πολύ μικρό δείγμα του τι σημαίνει ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ της εργατικής τάξης, λόγω των περιορισμένων γνώσεών μου στην ιστορία.
          Κάποιος που θα γνώριζε καλά ιστορία θα σου έδινε ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ.

          Ξαναρωτάω, λοιπόν:
          Έχεις ακούσει ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ στο Ισραήλ να υποστηρίζει την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ στην κλεμμένη απ’τους σιωνιστές γη τους;

          ΤΟ ΚΚΙσραήλ που ανέφερες είναι απολύτως παραπλανητικό διότι απλά το ΚΚΙσραήλ είναι πλειοψηφικά ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΜΜΑ.
          Η πλειοψηφία των μελών του είναι ΑΡΑΒΕΣ.
          Καλό είναι να ενημερώνεσαι πριν πεις εξυπνάδες, Παπιγιόν.

          ΥΓ. Περιμένω μια απαντησούλα, Παπιγιόν.
          ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ, ΣΥΡΙΑΣ, ΛΙΒΑΝΟΥ ΚΛΠ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ;;
          ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ.
          ΕΣΥ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ;;

    3. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Στην Πορτογαλική Αγκόλα το 1960 ξέσπασε εξέγερση των μαύρων κάτω απ’την ηγεσία του MPLA, παναπει του ΚΚΑγκολας.
      Ο ΠΟΛΕΜΟΣ κράτησε 15 ολόκληρα χρόνια μέχρι να ξεκουμπιστουν οι Πορτογαλοι ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ αποικιοκρατες. Ευτυχώς που το ΚΚΑγκολας δε σε άκουσε, Παπιγιον, να ζητάει…εκδημοκρατισμο του ρατσιστικου κράτους των λευκων.
      Έκανε ΠΟΛΕΜΟ.
      Και ξέρεις γιατί τον έκανε από μέσα και όχι με επέμβαση απ’ έξω;
      Μάντεψε!
      Επειδή οι Πορτογαλοι αποικιοκρατες είχαν επιλέξει να αφήσουν τους Αγκολεζους να ζουν στην πατρίδα τους για να τους έχουν σκλαβακια.
      Ενώ οι Σιωνιστες εποικοι ΕΔΙΩΞΑΝ τους Παλαιστίνιους απ’τη γη τους το 1948 με τη Νακμπα.
      Οπότε ο ΠΟΛΕΜΟΣ θα γίνει με επέμβαση απ’ έξω, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ.

      Το 1964 στη Μοζαμβικη ξέσπασε επανάσταση, παναπει ΠΟΛΕΜΟΣ, ξέρεις αυτό που κρατάνε ΟΠΛΑ και κάνουν ΜΠΟΥΜ, ΜΠΟΥΜ.
      Οι Μοζαμβικανοι ξεσηκωθηκαν κάτω απ την ηγεσία του FRELIMO και πέταξαν έξω τους Πορτογαλους αποικιοκρατες το 1975.
      Πάλι καλά που δε σε άκουσαν, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ, να ζητάνε κι αυτοί…εκδημοκρατισμο.
      Στο “Σύνταγμα” της Πορτογαλικής Μοζαμβικης, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ, υπήρχε μια πρόβλεψη: “Οι μαύροι δε θα πάρουν ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ την κυβέρνηση όσο υπάρχουν λευκοί στη Μοζαμβικη”.

      ΟΥΠΣ! Άκου να δεις, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ!!
      Ακριβώς δηλαδή ότι λέει και το “Σύνταγμα” του Σιωνιστικου Εκτρωματος: “Στο Ερετζ Ισραελ οι Εβραίοι θαναι πάντα πλειοψηφία με ΚΑΘΕ τίμημα”.
      Και ποίο είναι αυτό το ΤΙΜΗΜΑ, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ;
      “Οι Παλαιστίνιοι ΔΕ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΛΕΨΑΜΕ”.
      Αυτή τη στιγμή στη γη της Μέσης Ανατολής ζουν 6,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι και 6,8 εκατομμύρια Σιωνιστες.
      Αν οι Παλαιστίνιοι επέστρεφαν στη γη που τους ΕΚΛΕΨΑΝ οι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ο πληθυσμός του νέου κράτους θα ήταν 50-50, παναπει μισοί αραβες, μισοί Εβραίοι.
      Έτσι όμως παύει να ισχύει η ιδρυτικη αρχή του Σιωνιστικου Εκτρωματος: “Στη γη του Ισραήλ οι Εβραίοι θαναι ΠΑΝΤΑ η μεγάλη ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ”.

      Γκεγκε, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ;
      Κατάλαβες τώρα γιατί η ΧΑΜΑΣ ζητάει να ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ το έκτρωμα των Σιωνιστων;

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ηλία το MPLA δεν ζήτησε ποτέ να καταργηθεί η Πορτογαλία ως κράτος. Ζήτησε να φύγουν οι Πορτογάλοι από τα εδάφη της. Όπως και κάθε εθνικοαπελευθερωτικό λαϊκό κίνημα. Στην περίπτωση Ισραήλ και Παλαιστινίων, έχουμε το εξής πρόβλημα: αν φύγει το Ισραήλ από τα εδάφη της Παλαιστίνης, παύει να είναι κράτος. Σε αυτό έχουν ποντάρει και οι εθνικιστές Σιωνιστές καθάρματα του Ισραήλ και εκβιάζουν το σύμπαν, και οι εθνικιστές της Χαμάς και ζητάνε την κατάργηση του Ισραήλ ως κράτους.

        Η σωστή θέση δεν είναι η εθνικιστική της Χαμάς (που αποτελεί το αλτερ εγκο των σιωνιστών). Είναι η συνύπαρξη πλάι πλάι με δύο κράτη Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Αυτή είναι η πιο σωστή θέση για τώρα.

        Reply
        1. Ηλίας Γιαννόπουλος

          Συγνώμη, πότε είπα ότι το MPLA ζήτησε να διαλυθεί το Πορτογαλικό Κράτος;
          Το MPLA πάλεψε για τη ΔΙΑΛΥΣΗ του ρατσιστικού κράτους των λευκών, του κράτους της ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗΣ ΑΓΚΟΛΑ.
          Πως ακριβώς θα έπαυε να υπάρχει αν όχι με επανάσταση με όπλα;
          Αφού οι Αγκολέζοι ΔΕΝ είχαν δικαίωμα ψήφου!

      2. Ανώνυμος

        Δείτε το κ ανάποδα: : Οι Ισραηλινοί εθνικιστές δηλ οι σιωνιστές διεξάγουν σταδιακή γενοκτονία στους Παλαιστίνιους. Το να ζητά η Χαμάς δλδ οι Παλαιστίνιοι εθνικιστές την κατάργηση του κράτους του Ισραήλ, μόνο τους εθνικιστές Σιωνιστές ενισχύει.

        Reply
      3. Κώστας

        Σωστα τα λέει ο Ηλίας και με καλή γνώση της ιστορίας.

        Δεν είναι ένα φυσιολογικό κράτος.Η Ελλάδα δεν το αναγνώριζε μέχρι το 92. Ήταν η Ελλάδα αντισημιτική ?

        Ποια μπορεί, ρεαλιστικά, να είναι μια λύση βέβαια σήμερα είναι άλλη κουβέντα. Αλλά όχι να κάνουμε άποψη και θεωρία το ότι λογικά το καλύτερο που μπορέι να γίνει είναι μια λύση 2 κρατών στα σύνορα πριν το 67 κλπ κλπ.

        Και η Χαμάς πάντως, έξω από τα μανιφέστα, δέχεται μια τέτοια προοπτική, είναι πολύ πιο πολιτικήκαι προσγειωμένη απ ότι μερικές φορές νομίζουμε

        Κώστας

        Reply
        1. Σ.Τ.

          Κωστα ουτε την Βορεια κυπρο ανγνωριζι η ελληνικη δημοκρατια. Οι κυπριοι και οι παλαιστινιοι εχουν την αμεριστη συμπαρασταση στα λογια του πολιτισμενου κοσμου.
          Το ελληνικο εξωκοινοβουλιο (που ζει και βασιλευει) ειναι αποφασισμενο να πολεμισει το σιωνισμο μεχρι τον τελευταιο παλαιστινιο

        2. Κώστας

          ΣΤ δεν σε κατάλαβα, καλά κάνει και δεν αναγνωρίζει το κατοχικο καθεστώς στην Β Κύπρο, που κολλάει αυτό ?

          Κώστας

        3. Σ.Τ.

          Κωστα οι μωαμεθανοι ηλθαν στην κυπρο μια ελληνικη πατριδα εισεβαλλαν δηλαδη και οι απογονοι τους εχουν νομιμο δικαιωμα;;;επι της ελληνικης κυπρου;; Πως εγινε αυτο;;;
          Μη λεμε οτι θελουμε Η εισβολη ειναι εισβολη ειτε εγινε πριν διακοσια η πριν εκατο χρονια δεν εχει να κανει.
          Αμα εισαι με τους παλαιστινιους πρεπει να εισαι με τους ελληνες κυπριωτες.
          Ετσι παει κωστα.
          Free Palestine και Free Cyprus.

          Υ.Γ. προσγειωμενη η Χαμαζ; Τιν τουτο;

        4. Κώστας

          Βρε ΣΤ γιατί έχει τόσο μεγάλη αδυναμία να μείνεις σε ένα ρημάδι θέμα ? Είπα εγώ ότι η εισβολή δεν είναι εισβολή ? Το μόνο που είπα ήταν πως καλά κάνει η Ελλάδα και δεν την αναγνωρίζει. Σημαίνει αυτό ναι στην εισβολή ? Δεν μπορείς να μην βάλεις τόσο βαριά λόγια στο στόμα του άλλου ?

          Τώρα θες να ανοίξουμε κουβέντα για … μωαμεθανούς και … ελληνική κύπρο ?

          Άδικο έχεις και στα 2. Ο τουρκικός εθνικισμός εισέβαλλε στην Κύπρο η οποία δεν ήταν ελληνική, δεν ήταν η Κρήτη του 1905. Οι δυναμικές των εθνογενέσεων και της ανάπτυξης του διακοινοτικού εργατικου κινήματος ήταν άλλες.

          Κώστας

        5. Σ.Τ.

          Λεω Κωστα, οτι αν θεωρεις οτι το παλαιστινιακο μπαινει αποκομενα σαν θεμα αποκλειστικα ισραηλινης εισβολης εξω απο καθε αλλο γεωπολιτικο πλαισιο και πρεπει να επιστρεψει η παλαιστινη στα ιστορικα της συνορα, τοτε πρεπει παραλληλα και χωρις αστερισκους να υποστηριξεις παλι απο την ιδια αρχη η κυπρος να ελευθερωθει απο τους μουσουλμανους εισβολεις.
          Δεν μιλαω για το 1974 αλλα οταν οι οθωμανικη αυτοκρατορια κατελαβε το ελληνικο νησι της Κυπρου, το οποιο ως τοτε ηταν ελευθερο παροτι υπο την δικαιοδοσια του βυζαντιου και των ενετων κατα περιοδους. Οι μωαμεθανοι λεηλατησαν και ποδοπατησαν ολες τις ελευθεριες των ελληνων της κυπρου. Αναλογικα οι οθωμανοι ηταν σε σχεση με την Βενετια και το Βυζαντιο οτι το απαρτχαιντ και οι ναζι σε σχεση πχ με τις ΗΠΑ.

          Και αν μου πεις οτι οι τουρκοκυπριοι δεν φταινε που οι προγονοι τους εσφαξαν και λεηλατησαν την κυπρο, θα σου πω οτι ο λαος του Ισραηλ δεν φταιει που οι προγονοι τους ηθελαν να αποκτησουν πατριδα εις βαρος των αραβων.
          Αν μου πεις τι θα γινουν οι τουρκοκυπριοι, που θα πανε, στην Τουρκια;, Θα σου πω οτι οι τουρκοκυπριοι δεν κινδυνευουν σε μια 100% ελληνικη αρα δημοκρατικη ενιαια χωρις αχρηστους διαχωρισμους πατριδα.
          Αντιθετα κανεις δεν μπορει να ξερει (η μαλλον καθενας το ΞΕΡΕΙ και μπορει να το εικασει) τι θα συνεβαινε στους Εβραιους σε περιπτωση που η Χαμας πετυχει τους μαξιμαλιστικους στοχους της…..
          Αυτα Κωστα για να ξερουμε ποιες ειναι και οι συνεπαγωγες καθε πολιτικης στασης.

        6. Κώστας

          Καλά, καταλαβαίνω πως λες ότι η Κύπρος ήταν ελληνική απο το big bang, σε έπιαασε ο καραμπελιασμός ριναλντισμός πάλι, δεν με αφορά

          Κώστας

        7. Σ.Τ.

          Κωστα δεν σε αφορα η τυχη της κυπρου; Δεν ειναι πατριδα η κυπρος; Δεν ειναι μια “ελληνικη γωνια” Δεν ειναι τοπος μαρτυριου για τους ελληνες της κυπρου. Μονο η παλαιστινη σε ενδιαφερει;
          Διαφωνουμε.

          Εγω φιλε Κωστα αγαπω και την παλαιστινη και την κυπρο.
          Θελω κοινωνικη απελευθερωση και των δυο. Με ορους εργατικης εξουσιας.
          Εσυ αν θες αγαπα μονο την παλαιστινη.

        8. Κώστας

          Με ενδιαφέρει μια Κύπρος επανενωμένη, χωρίς στρατούς κατοχής εγγυήτριες δυνάμεις και ξένες βάσεις.

          Η Κύπρος η δικιά μου είναι η πατρίδα του Καβάζογλου και του Μισιαούλη που πεθάνανε αγκαλιά. Δολοφονήκαν αγκαλιά απο τον ιμπεριαλισμό και την ακροδεξιά.

          https://dialogos.com.cy/kavazogloy-misiaoylis-symvolo-agona-tin-ellinotoyrkiki-filia/

          Κώστας

  6. Papillon

    Τo 1920 οι Παλαιστίνιοι εξεγέρθηκαν και ένα από τα αιτήματά τους ήταν η Παλαιστίνη να αποτελεί τμήμα της Συρίας φωνάζοντας ανοιχτά υπέρ του βασιλιά τότε της Συρίας Φαιζάλ. Δηλαδή δεν διεκδικούσαν ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ δικό τους αλλά να ανήκουν στην Συρία. Το δε κόμμα που πρωτοστάτησε στην εξέγερση των Παλαιστινίων το ’36 ήταν ένα αραβικό εθνικιστικό κόμμα, το κόμμα Ανεξαρτησία που δεν είχε σαν στόχο ένα παλαιστινιακό έθνος κράτος αλλά τον…παναραβισμό και την ενότητα του αραβικού κόσμου και μία Παλαιστίνη ανεξάρτητη μεν και ελεύθερη από σιωνιστές και Βρετανούς αλλά ΑΡΑΒΙΚΗ και κομμάτι ενός αραβικού κόσμου. Αυτό διεκδικούσαν οι Άραβες Παλαιστίνη Αραβική, τμήμα του αραβικού κόσμου και όχι ένα ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ. Αυτό τέθηκε ξεκάθαρα σαν αίτημα διεκδίκησης και αγώνα από το ’67 και μετά.

    Ακόμα και η σημαία των Παλαιστινίων είναι ουσιαστικά η σημαία της Χασεμιτικής Συρίας και αργότερα του Μπααθ.

    “Είναι γνωστό ότι η Παλαιστίνη δεν είναι τίποτε άλλο από τη νότια Συρία”.

    – Αχμέντ Σουκεΐρι, πρώην πρόεδρος της PLO στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το 1956

    https://medium.com/@georgeaustin/it-is-common-knowledge-that-palestine-is-nothing-more-than-southern-syria-ahmed-shukeiry-head-976e33d8d79e

    “Δεν υπάρχει τέτοιο κράτος [Παλαιστίνη]! Το “Παλαιστίνη” είναι όρος που εφηύραν οι Σιωνιστές! Δεν υπάρχει καμία Παλαιστίνη στο Κοράνι. Η χώρα μας ήταν για αιώνες τμήμα της Συρίας”.

    – Αούνι Μπει Αμπντούλ-Χάντι, Άραβας ηγέτης, στην Επιτροπή Πιλ, 1937

    https://books.google.gr/books?id=W0UwDwAAQBAJ&pg=PT479&lpg=PT479&dq=The+is+no+such+country+as+Palestine+awni+abdul+hadi&source=bl&ots=3nQvpOGgwF&sig=ACfU3U2zBNAUbstsiU6az76uuFOL718kwQ&hl=el&sa=X&ved=2ahUKEwj857je0IPyAhWmxIsKHQ-iCFwQ6AEwEHoECAsQAw#v=onepage&q=The%20is%20no%20such%20country%20as%20Palestine%20awni%20abdul%20hadi&f=false

    “Παλαιστινιακό έθνος δεν υπάρχει. Η δημιουργία παλαιστινιακού κράτους είναι μόνο ένα μέσο συνέχισης της πάλης μας εναντίον του Κράτους του Ισραήλ υπέρ της αραβικής μας ενότητας”.

    – Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της PLO, Ζαχίρ Μουχσεΐν, 1977.

    https://en.wikiquote.org/wiki/Zuheir_Mohsen

    “δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ Παλαιστίνιων, Σύρων και Λιβανέζων” παρόλο που η παλαιστινιακή ταυτότητα θα πρέπει να τονιστεί για πολιτικούς λόγους.

    “Μεταξύ Ιορδανών, Παλαιστινίων, Σύρων και Λιβανέζων δεν υπάρχουν διαφορές. Είμαστε όλοι μας τμήμα ΕΝΟΣ έθνους, του αραβικού έθνους. Κοιτάξτε, έχω μέλη της οικογένειάς μου με παλαιστινιακή, λιβανέζικη, ιορδανική και συριακή υπηκοότητα. Είμαστε ΕΝΑΣ λαός. Μόνο για πολιτικούς λόγους υπερτονίζουμε προσεκτικά την παλαιστινιακή μας ταυτότητα. Επειδή είναι προς το συμφέρον των Αράβων να προασπιζόμαστε την ύπαρξη Παλαιστινίων για να εξισορροπήσουμε το Σιωνισμό. Ναι, η ύπαρξη ξεχωριστής παλαιστινιακής ταυτότητας υπάρχει μόνο για λόγους τακτικής. Η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους είναι ένα νέο εργαλείο στη συνεχή μάχη εναντίον του Ισραήλ. και υπέρ της αραβικής ενότητας”

    Ζουχεΐρ Μόχσεν, ηγέτης της PLO και αξιωματούχος του Μπάαθ-Μάρτιος του 1977 σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα Trouw

    https://military.wikia.org/wiki/Zuheir_Mohsen

    Βλέπεις λοιπόν ότι και αργότερα μετά το ’67 πάλι κάποιοι δεν προπαγανδίζανε τον Παλαιστινιακό εθνικισμό (που θα ήταν λογικό κάτι τέτοιο) αλλά τον ΑΡΑΒΙΚΟ. Γιατί ήταν ΆΡΑΒΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ. Και αυτοί ήταν ηγετικά πρόσωπα. Ηλία δεν είπα ποτέ ότι δεν εξεγέρθηκαν οι Παλαιστίνιοι για ανεξαρτησία. Αυτό που είπα είναι ότι δεν το έκαναν για να δημιουργήσουν ένα ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ αλλά για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των άλλων αραβικών μοναρχιών που ήθελαν την Παλαιστίνη απλά τμήμα του αραβικού κόσμου. Δεν υπήρχε λοιπόν κανένα ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟ και συμπαγές ΈΘΝΟΣ στην Παλαιστίνη. Υπήρχε αραβικός εθνικισμός όχι όμως ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΣ.

    Εδώ η Χαμάς που υποτίθεται βρίσκεται στην πρωτοπορία του εθνικού αγώνα για παλαιστινιακό κράτος ακόμα και αυτή δεν το θέλει αυτό. ΙΣΛΑΜΙΚΟ κράτος επιδιώκει στην Παλαιστίνη και όχι Παλαιστινιακό αυτός είναι ο στόχος της. Δηλαδή ακόμα και αυτή ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ που να την τοποθετεί αληθινά ηγέτιδα στον αγώνα για εθνική αυτοδιάθεση.

    Αλλά εσύ υπερασπίζεσαι τον ΑΔΙΚΟ πόλεμο των Αράβων για να καταστρέψουν το Ισραήλ το ’48 τι σου λέω τώρα τον οποίο εννοείται και καταδίκασαν σωστά οι σοβιετικοί και μάλιστα υποστήριξαν το Ισραήλ. Οι απόψεις σου ΒΡΩΜΑΝΕ ΝΑΖΙΣΜΟ ρε φίλε πραγματικά στάζεις χολή, το μίσος σου εναντίων των Εβραίων ξεχειλίζει. Ήταν ή δεν ήταν άδικος ο πόλεμος αυτός; Γιατί δεν μας λες καθαρά; Πες μας υποστηρίζεις ένα πόλεμο με στόχο ΝΑ ΠΝΙΞΕΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ έναν ολόκληρο λαό; Αλήθεια όταν μπουκάρανε τα αραβικά κράτη το έκαναν για να βοηθήσουν τους Παλαιστίνιους να δημιουργήσουν μία πατρίδα δική τους; Αφού αυτοί ήθελαν την Παλαιστίνη δική τους. ΑΡΑΒΙΚΗ ΟΧΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ.

    Reply
  7. Papillon

    Κοίτα αν η επιστροφή των προσφύγων εντάσσεται στο σχέδιο καταστροφής του Ισραήλ και γενοκτονίας του εβραϊκού λαού όπως επιθυμείς εσύ και η Χαμάς τότε ασφαλώς και λέω ΟΧΙ. Και δυστυχώς ναι εκεί εντάσσεται αυτή τη στιγμή. Το Ισραήλ δεν το δέχεται γιατί φοβάται και δεν έχει άδικο ότι θα τους αξιοποιήσουν για το καταστρέψουν. Πιστεύω βασικός όρος γι’αυτό είναι να ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Ο ΙΣΛΑΜΟΝΑΖΙΣΜΟΣ που μόνο κακό κάνει και στους δύο λαούς. Οι πρόσφυγες από τη δική τους τη μεριά πρέπει να πουν ανοιχτά ένα τεράστιο ΟΧΙ στον ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟ (που σημαίνει ανοιχτή καταδίκη της Χαμάς και κάθε ισλαμοφασίστα και εθνικιστή στην περιοχή) και ένα τεράστιο ΝΑΙ στην ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ και να αποδεχτούν το Ισραήλ. Υπό άλλες προϋποθέσεις μπορεί και να ήμουνα υπέρ τώρα όχι.

    Εάν είναι να επιστρέψουν και να τους χρησιμοποιήσει ο φασιστικός άξονας (με αρχηγό το Πούτιν) Χαμάς-Χεζμπολάχ-Ιράν-Τουρκία για να προβεί σε ένα ακόμη έγκλημα κατά της ανθρωπότητας ΟΧΙ δεν το δέχομαι. Άλλο εβραϊκό ολοκαύτωμα ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ.

    Πάντως για να ξέρεις η ΕΣΣΔ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ την απόφαση 194-ΙΙΙ του ΟΗΕ για επιστροφή των παλαιστινίων προσφύγων. Μα γιατί; Γιατί οι άνθρωποι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΑΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ επιδιώκοντας ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ. Αλλά τι λέω εσύ συμφωνείς με τον πόλεμο αυτό αφού ΜΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΒΡΑΪΚΟ ΛΑΟ.

    Κάτι για την Ελλάδα. Ναι αγορίνα μου οι κλέφτες και όλοι αυτοί πολέμησαν εναντίον των ΟΘΩΜΑΝΩΝ όχι εναντίον των ιμπεριαλιστών. Η Τουρκία τότε ήταν μία ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΗ αυτοκρατορία όχι ιμπεριαλιστική γιατί δεν είχε ακόμα καπιταλισμό. Άμα έχεις διαβάσει λίγο από ιστορία γνωρίζεις ότι από τους δικούς μας άλλοι ήταν ρωσόφιλοι, άλλοι αγγλόφιλοι με λίγα λόγια ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ. Πότε ο ελληνικός λαός επαναστάτησε για να πετάξει έξω τους ιμπεριαλιστές (Άγγλους, Γάλλους, Ρώσους όλους) ώστε το ελληνικό έθνος κράτος να γεννηθεί σαν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ;

    Στην Ελλάδα λοιπόν ενώ διαμορφώθηκε ελληνική εθνική ταυτότητα και ένα έθνος ελληνικό αυτό έγινε ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. Η γέννηση όμως ενός εξαρτημένου έθνους από τον ιμπεριαλισμό (εξαιτίας της αστικής τάξης) καθόλου δεν αναιρεί την εθνική συνείδηση, την εθνική ταυτότητα που γεννήθηκε και διαμορφώθηκε μέσα στον ελληνικό λαό.

    Reply
    1. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Α) Οι λέξεις “Ισλαμο-ναζισμός” όπως επίσης και “Ισλαμο-αριστερισμός” (islamo-gauchisme) είναι εφεύρεση του “Εθνικού Συναγερμού” της Μαρίν Λεπέν.
      Έτσι για να πέφτουν μία-μία οι μάσκες, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ.

      Β) Μα οι πρόσφυγες, ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΕ ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ, ζητάνε την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥΣ, απ’ το 1948, δηλαδή ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ εμφανιστεί το Πολιτικό Ισλάμ ή η Χαμάς (1987).
      Αλήθεια, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ, τα 40 χρόνια που μεσολάβησαν ανάμεσα στο 1948 και το 1987 που ιδρύθηκε η Χαμάς, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ;
      Ποιός τους απειλούσε τότε;
      Είδες, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ, που δεν είσαι Αντι-Χαμάς αλλά ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΟΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ;
      Θέλω απάντηση, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ.

      Γ) Μας λες, λοιπόν, αυτό που λέει και η ισλαμοφοβική προπαγάνδα της Άκρας Δεξιάς στην Ευρώπη.
      Ότι, δηλαδή, οι Άραβες Παλαιστίνιοι, ως μουσουλμάνοι, είναι ορδές δολοφόνων που θα ορμήσουν να …σφάξουν Εβραίους.

      Με μια μικρή λεπτομέρεια, ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΕ ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ.
      Η Παλαιστίνη ήταν η ΜΟΝΗ περιοχή του πλανήτη που δεν είχαν υπάρξει, πριν τον σιωνιστικό εποικισμό, ΠΟΤΕ, ΜΑ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ, αντισημιτικές επιθέσεις σε βάρος εβραίων. ΠΟΤΕ.
      Γι’ αυτό άλλωστε οι εβραίοι και οι άραβες μουσουλμάνοι ζούσαν με απόλυτη αρμονία πριν καταφτάσουν οι σιωνιστές φονιάδες.
      Γι’ αυτό δεν είχαν επιχειρήσει ΠΟΤΕ οι εβραίοι της Παλαιστίνης να φτιάξουν ξεχωριστό δικό τους κράτος.
      Γιατί δεν ένιωθαν την παραμικρή απειλή.
      Γι’ αυτά δε μας λες κουβέντα, ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΕ ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ.

      Δ) Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ, κάνει το ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ, το οποίο καταγγέλεται πια απ ΟΛΕΣ σχεδόν τις οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Human Rights Watch, Διεθνής Αμνηστία κλπ.

      Παρεμπιπτόντως, μεγάλη αγάπη για το ΙΣΡΑΗΛ στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως ξέρεις ποιοι έχουν, έτσι;
      Μα φυσικά οι ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ: Η Τραμπική Δεξιά, το BJP του Μόντι στην Ινδία και πάει λέγοντας, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ.

      Reply
    2. Ηλίας Γιαννόπουλος

      ΣΙΩΝΙΣΤΗ, η παρακάτω δημοσκόπηση από τους “Times of Israel” είναι αφιερωμένη σε σένα.

      Ρωτήθηκαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ Αμερικανο-εβραίοι.
      Ιδού τα αποτελέσματα.
      “Απ’τους ερωτηθέντες το 25% πιστεύει ότι το Ισραήλ είναι κράτος Απαρτχάιντ, ενώ το 22% πιστεύει ότι το Ισραήλ διεξάγει ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ σε βάρος των Παλαιστίνιων”.
      “Επίσης, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 40, το 20% (!!) όσων απάντησαν είπαν ότι το Ισραήλ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ”.

      ΟΥΠΣ!! Άκου να δεις, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ!!
      Ο 1 στους 5 Αμερικανο-εβραίους κάτω των 40 χρόνων λέει ότι το Ισραήλ πρέπει ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!
      Υπέρ της γενοκτονίας και οι Αμερικανοεβραίοι;
      Για πες μας τώρα κανένα άλλο ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΨΕΜΑ!!
      https://www.timesofisrael.com/poll-finds-a-quarter-of-us-jews-think-israel-is-apartheid-state/

      Reply
  8. Papillon

    Τώρα για το άλλο εντάξει είναι προφανές ότι παραληρείς και δεν ξέρεις τι λες γιατί δεν έχεις τι να πεις έχει εκτεθεί. Σε ρώτησα γιατί δεν μιλάς για ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ. Τα έχεις χάσει από τη μία μας τη λες γιατί σε κατηγορούμε ότι ταυτίζεις τους Εβραίους με το σιωνιστικό καθεστώς και από την άλλη επαναλαμβάνεις τα ίδια περί ξεπουλημένων Εβραίων. Μας λες ότι ο εβραϊκός λαός είναι χαμένη υπόθεση. ΠΟΣΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ είναι αυτό θα έπρεπε να ντρέπεσαι πραγματικά.

    Επίσης ΠΟΤΕ δεν είπα ότι ένα δημοκρατικό Ισραήλ θα επιτευχθεί με εκλογές. Είμαι υπέρ του ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ μεταξύ Εβραίων και Αράβων και της ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ των δύο λαών πάνω σε ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΉ ΚΑΙ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ βάση ώστε να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ το σιωνιστικό καθεστώς.

    Εσύ λες:

    “Οπότε ο ΠΟΛΕΜΟΣ θα γίνει με επέμβαση απ’ έξω, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ.”

    Επομένως δεν τάσσεσαι ούτε υπέρ μίας ΛΑΪΚΗΣ επανάστασης Εβραίων και Αράβων για να ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ και να εγκαθιδρυθεί ένα Ισραήλ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ όπως θα έκανε όχι κάθε συνεπής κομμουνιστής αλλά κάθε συνεπής αριστερός και δημοκράτης. Αυτό ταυτόχρονα σημαίνει και πάλη για το ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΟΝΑΖΙΣΜΟΥ τον οποίο εσύ ΦΑΝΑΤΙΚΑ υποστηρίζεις γι’αυτό και δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα με τις σβάστικες στην Γάζα οι οποίες προβοκάρουν τους Παλαιστίνιους για τους οποίους δήθεν αγωνίζεσαι.

    Είσαι υπέρ λοιπόν ενός ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ πολέμου που θα πνίξει στο αίμα δύο λαούς και θα βάλει φωτιά στην ευρύτερη περιοχή. ΕΥΓΕ

    Αφού λοιπόν θεωρείς ότι οι Εβραίοι δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να παλέψουν για δημοκρατία αφού όλοι είναι σιωνιστές κατ’εσένα λες ότι η μόνη λύση είναι μία εξωτερική επέμβαση. Άρα έχω δίκιο λοιπόν που σε καταγγέλω για ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ γιατί θεωρείς ότι ένας ολόκληρος λαός είναι φύσει αντιδραστικός.

    Reply
    1. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Σιωνιστάκο, εγώ παράθεσα πραγματικά γεγονότα.
      Εσύ ξερνάς ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ θεωρίες.

      Δε θα σταματήσω να ρωτάω μέχρι να απαντήσεις, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ:
      ΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ Ή ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ, 73 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥΣ;;

      ΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ Ή ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ, 73 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΤΗ “ΝΑΚΜΠΑ”, ΤΗ ΣΦΑΓΗ 15000 ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΩΓΜΟ 900 ΧΙΛΙΑΔΩΝ;; ΠΟΙΟ;;

      ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ, ΟΧΙ ΘΕΩΡΙΕΣ.

      Reply
      1. Σ.Τ.

        Oι .παλαιστινιοι να επιστρεψουν. Ο εβραιοι σε ποια πατριδα θα επιστρεψουν.;;;;
        Μην βαζεις το θεμα απολυτα ιδεαλιστικα ειναι λαθος.
        Και δεν ξερω κανενα κρατος κομμα φορεα ργανωση κινηση να βαζει το θεμα ετσι.

        Reply
        1. Ηλίας Γιαννόπουλος

          Σ.Τ., κανένας δε θέλει να διώξει τους Εβραίους απ’την Παλαιστίνη.
          Σίγουρα όχι η Χαμάς ή οι Παλαιστίνιοι.
          ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ δε σημαίνει διωγμό των Εβραίων, όπως ακριβώς ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΡΟΔΕΣΙΑΣ δε σήμανε διωγμό ή σφαγή των λευκών βρετανικής, κυρίως, καταγωγής.
          Θυμάσαι νάγινε καμιά σφαγή λευκών όταν οι αντάρτες του Μουγκάμπε τσάκισαν τις συμμορίες του Ιαν Σμιθ και ίδρυσαν τη Ζιμπάμπουε;;
          Απλό είναι το ερώτημά μου.

          Είδες εσύ καμιά σφαγή ή διωγμό των λευκών Νοτιοαφρικανών όταν το ANC του Μαντέλα πήρε την εξουσία στη Νότιο Αφρική;
          Γιατί δεν απαντάτε όλοι σας; Τόσο δύσκολη είναι η ερώτηση;;

          ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ στην Παλαιστίνη είναι η ΔΙΑΛΥΣΗ του ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΛΕΜΕΝΗ ΓΗ ΤΟΥΣ.
          Απο κει και πέρα, σκοπός είναι η συμβίωση Αράβων και Εβραίων σε ένα ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ της Παλαιστίνης.
          Όποιος θέλει να πάρει παράδειγμα για το πως διαφορετικές κοινότητες μπορούν να συμβιώσουν ακόμα και μετά από ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, δεν έχει παρά να κοιτάξει τη ΡΟΥΑΝΤΑ.
          Εκεί οι ΧΟΥΤΟΥ και οι ΤΟΥΤΣΙ δίνουν το υπέρτατο παράδειγμα ξεπεράσματος του μίσους και του παρελθόντος μετά το 1994.
          Αλλά αυτό μόνον όταν ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ και αρθούν οι ρατσιστικές διακρίσεις σε βάρος τους.
          ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ.

        2. Ανώνυμος

          Δε νομίζω, πως έχουν πρόβλημα, όπως οι ίδιοι έχουν δείξει. Τους δόθηκε μια πατρίδα από τον Στάλιν αλλά δεν πήγαν. Δεν είχε ιμπεριαλιστικό ενδιαφέρον….
          Οσοι είναι και θέλουν μπορούν να παραμείνουν στην Παλαιστίνη.
          Οι άλλοι θα παραμείνουν εκεί, που οι ίδιοι διάλεξαν από αιώνες τώρα. Οσο και σε όσους επέτρεψε ο Καπιταλισμός να διαλέξουν. Αλλωστε εκπατρισμούς δε βίωσαν μόνο οι Εβραίοι. Βίωσαν και άλλοι λαοί, Αρμένηδες, Ελληνες, Αφρικανοί, ιθαγενείς Αμερικανοί, Σλαβομακεδόνες, κλπ., και βέβαια οι Παλαιστίνιοι από τους ίδιους τους Σιωνιστές.

        3. Σ.Τ.

          “Τους δόθηκε μια πατρίδα από τον Στάλιν αλλά δεν πήγαν.”

          Α) πατριδες δεν χαριζονται.

          Προφανως ο σταλιν ζητησε καποια ανταλλαγματα.
          Τωρα αν ηταν ιμπεριαλιστης η οχι δεν ξερω.

          Β) ο σταλιν γενικα δεν “εδινε” τιποτα και σε κανενα

          Γ)ειδικα γιατι συμφωνα με την σταλινικη επωδο ‘ο σταλιν δεν ειχε τιποτα στην ιδιοκτησια του’.

          Δ)ακομα και αν ο σταλιν κατειχε μια εδαφικη περιοχη δεν ειχε την δυνατοτητα να την παραχωρησει βασει του σοβιετικου νομου

          Ε) συνεπως εδωσε κατι που δεν ειχε στην κατοχη του, ομως ο σταλιν δεν ειχε εξουσια για να δινει οπου ηθελε αυτος κατι που δεν του ανηκε. Ηταν απλως γραμματεας της γραμματειας του οργανωτικου γραφειου του πολιτικου γραφειου του κομματος και τιποτε αλλο. Ειναι ψεμα οτι “αυτος ο ημιαγριος Γεωργιανος” εχει “”συγκεντρωσει στα χερια του ολες τις εξουσιες””.

          Αφησε παντως πολλα ορφανα με τον θανατο του.

        4. Ανώνυμος

          @ΣΤ:
          Α. “Πατρίδες δεν χαρίζονται”… εκτός αν πρόκειται για την Παλαιστίνη!
          “Ανταλλάγματα” σίγουρα πήρε ο Στάλιν. Οπως, π.χ., τότε, που “χάρισε” τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα, με “αντάλλαγμα” το …μονοπώλιο(!) του στρατιωτικού εφοδιασμού του ΔΣΕ! Μιλάμε ….έβγαλε λεφτά!
          Β. Της πλάκας, δες Α.
          Γ. Της πλάκας, ομοίως.
          Δ. Μάθε περισσότερα για το Евре́йская автоно́мная о́бласть, την Αυτόνομη Περιοχή που ιδρύθηκε το 1928. Οπως παραδέχεται ακόμη και η “αντικειμενική” Wikipedia, “η συντριπτική πλειοψηφία των Εβραίων της Σοβιετικής Ένωσης αρνήθηκε να μετακινηθεί τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά”. Tους έπεφτε μακρυά, ενώ η Παλαιστίνη τους ήταν …κοντά!
          Ε. Ο,τι και Β, Γ.
          Τσίμπησες ως πολιτικό ον, που προσδιορίζεται από τον Αντι-“Σταλινισμό”! Καλά να πάθεις, επίτηδες τώκανα!
          Φαινόσουνα πιο σοβαρός.
          Αλλά καθένας έχει το “κουμπί” του.

        5. Σ.Τ.

          Σωστα, ο καθενας εχει τ ο κουμπι του . Εγω δεν το εκανα επιτηδες μια που εισαι ανωνυμος, τωρα ομως εμαθα και εγω το δικο σου κουμπι οποτε συνεχιζε να εμφανιζεσαι ανωνυμε αν εχεις να καταθεσεις κατι εκτος απο την λατρεια σου για το δικτατορα και αν δεν ψαχνεις απλως για κουμπια.

          Υ.Γ.. με αφορμη την επιθεση μου στον σταλιν μαθαμε οτι ο σταλιν χαρισε τα δωδεκανησα στην ελλαδα τα οποια ως γνωστον ηταν κληρονομια του παππου του δουκα της πλακεντιας αλλα καθοτι φηλλελην (ειναι επιση γνωστη η αγαπη με την οποια περιεβαλλε ολες τις μειονοτητε και ειδικα τους ελληνες) τον ειχε ορκισει, δοθεισας ευκαιριας, να τα δωσει στην ελλαδα.

    2. Ηλίας Γιαννόπουλος

      ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΕ ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ, εσύ θα έκανες κοινό αγώνα με κάποιον που ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΣΦΑΞΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΕΨΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ;;

      Έχεις κάνει πολλούς κοινούς αγώνες με δολοφόνους, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ;
      Μήπως και οι μαύροι της Ροδεσίας έπρεπε να κάνουν κοινό αγώνα με τους λευκούς ρατσιστές…εναντίον του ρατσισμού, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ;
      Καταλαβαίνεις ότι είναι ΠΑΡΑΝΟΙΚΑ αυτά που λες, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ;;

      Για ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ να κάνουν κοινό αγώνα, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ, άραβες και σιωνιστές;;
      Οι Παλαιστίνιοι ζητάνε ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ.
      ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΜΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΜΑΖΙ, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ;;
      ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ.

      Δημοκρατικό Ισραήλ, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ, δεν υπάρχει.
      Είναι σα να λες ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΡΟΔΕΣΙΑ.
      Σα να λες ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ.

      Τέλος για να μη μένουν αναπάντητα τα αισχρά σου ψέματα.
      Εγώ δεν είπα ΠΟΤΕ ότι οι εβραίοι είναι συλλήβδην ρατσιστές.
      Είπα ότι οι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ είναι άπαντες ρατσιστές.
      Για μια ακόμη φορά διαστρεβλώνεις, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ.
      Αυτή τη στιγμή υπάρχουν παγκόσμια 6-7 εκατομύρια εβραίοι της διασποράς.
      Ένα μεγάλο κομμάτι απ’ αυτούς ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ Ν’ ΑΚΟΥΝ ΓΙΑ ΙΣΡΑΗΛ, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ.

      Reply
  9. Papillon

    Καταστατικό της Χαμάς:

    Άρθρο 13: “Δεν υπάρχει λύση για το παλαιστινιακό ζήτημα παρά μόνο μέσω της Τζιχάντ.”

    Τι σημαίνει Τζιχάντ. ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΒΡΑΙΩΝ

    Άρθρο 7: Ο Προφήτης (Μωάμεθ), με την ευλογία και τη λύτρωση του Αλλάχ, έχει πει: “Η Ημέρα της Κρίσης δεν θα επέλθει μέχρι οι Μουσουλμάνοι να πολεμήσουν τους Εβραίους (σκοτώνοντάς τους) και όταν ο Εβραίος θα κρυφτεί πίσω από πέτρες και δέντρα. Οι πέτρες και τα δέντρα θα πουν Ω Μουσουλμάνοι, Ω Αμπτνούλα, υπάρχει ένας Εβραίος πίσω μου, έλα να τον σκοτώσεις.”

    Άρθρο 15: “Η Τζιχάντ για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης είναι καθήκον όλων. Ενώπιον του ΕΒΡΑΪΚΟΥ σφετερισμού της Παλαιστίνης, είναι υποχρέωση να υψωθεί το λάβαρο του ιερού πολέμου”

    Του εβραϊκού όχι του σιωνιστικού. Επομένως ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΑΝ ΦΥΛΗ. Τζιχάντ αγαπητέ μου. Δηλαδή ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.

    https://avalon.law.yale.edu/20th_century/hamas.asp

    “Οι Εβραίοι είναι ο πιο άθλιος και μισητός λαός που έχει υπάρξει στο πρόσωπο της Γης, επειδή έχουν επιδείξει εχθρότητα στον Αλλάχ.

    “Ο Αλλάχ θα σκοτώσει τους Εβραίους στην κόλαση του κόσμου που έρχεται όπως αυτοί σκότωσαν τους πιστούς στην κόλαση αυτού του κόσμου.” (Κήρυγμα του πρώην Υπουργού Πολιτισμού της Χαμάς, Ατάλα Αμπού Αλ Σούμπ, στο τηλεοπτικό σταθμό της οργάνωσης Άλ Άκσα, 8.4.2011)

    “Η εβραϊκή πίστη δεν επιθυμεί την ειρήνη ή την σταθερότητα επειδή η πίστη βασίζεται στην δολοφονία. “Σκοτώνω και επομένως υπάρχω. Το Ισραήλ βασίζεται στο αίμα και στις δολοφονίες για την ύπαρξή του και θα εξαφανιστεί με το Θέλημα του Αλλάχ, με αίμα και μάρτυρες. (Δρ. Γιουσούφ Αλ Σαράφι, εκπρόσωπος τςη Χαμάς, σε δηλώσεις του 12.4.2007)

    https://www.adl.org/news/article/hamas-in-their-own-words

    ΝΑΖΙΣΜΟΣ λέγεται αυτό. Ο Ηλίας προσπαθεί να μας πείσει ότι η Χαμάς δεν επιθυμεί γενοκτονία όμως τόσο το καταστατικό της όσο και οι δηλώσεις στελεχών της ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ τις ανοησίες του. Σημειωτέον ότι το καταστατικό ΙΣΧΥΕΙ κανονικά παρά την “υποχώρηση” που έκαναν το 2017 επομένως συνεχίζουν να είναι τα ισλαμοναζίδια που ξέρουμε.

    Ορίστε οι σύντροφοί σου Ηλία καμάρωσέ τους:

    https://twitter.com/tarekfatah/status/1073227081121640448

    https://www.timesofisrael.com/anti-israel-protesters-call-kill-the-jews-in-vienna/

    Διάλυση λοιπόν του Ισραήλ και σχηματισμός ενιαίου κράτους με τους ΙΣΛΑΜΟΝΑΖΙΣΤΕΣ στην εξουσία θα σημάνει ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. Οι κομμουνιστές δεν θέλουμε ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ κάτι τέτοιο γιατί είμαστε ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ο Ηλίας το λαχταράει. Λαχταράει να δει Εβραίους να πνίγονται στο αίμα γιατί είναι “διεθνιστής” τρομάρα του και “αριστερός”. Γι’αυτό και ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ τον ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ πόλεμο του ’48 αλλά ακόμα δεν μας το είπε ανοιχτά για κάποιο λόγο. Μας λέει για την Νάκμπα αλλά δεν μας λέει τι προηγήθηκε της Νάκμπα γιατί αν μας πει θα πρέπει να παραδεχτεί ότι υποστηρίζει τον ΑΡΑΒΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ. Μόλις μία ημέρα μετά την αποδοχή από τον ΟΗΕ για τα δύο κράτη στις (30 Νοεμβρίου δηλαδή) οι Άραβες ξεκίνησαν ένοπλες βίαιες επιθέσεις και πογκρόμ εναντίον των Εβραίων:

    https://en.wikipedia.org/wiki/1947%E2%80%931948_civil_war_in_Mandatory_Palestine#Beginning_of_the_Civil_War_(30_November_1947_%E2%80%93_1_April_1948)

    Συνεχίζεται…

    Reply
    1. Ηλίας Γιαννόπουλος

      ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗ Παπιγιον,
      Α) Όσα και να λες, εσύ και οι φονιάδες ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, δεν πρόκειται να πείσεις ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ότι τα θύματα της ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ του ’48 (Παλαιστίνιοι) έγιναν θυτες.

      Β) Τι ΔΙΚΑΙΩΜΑ είχαν οι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ στη γη των Αραβων, θα μας πεις;
      Άμα γουστάρω εγώ μπορώ να πάω στη Σικελία, να σφαξω καμία δεκαριά χιλιάδες Σιτσιλιανους, να τους κλέψω τη γη και να φτιάξω κράτος;
      Και μετά να διαμαρτυρομαι ότι με μισούν οι Σιτσιλιανοι;
      Αλήθεια, στα σοβαρά κατηγορείς τα θύματα της βρωμερης ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ του ’48, τους Παλαιστίνιους, επειδή μισούν τους ΦΟΝΙΑΔΕΣ τους;

      Κατηγορείς τους απόγονους των ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΩΝ Παλαιστίνιων επειδή μισούν τους ΦΟΝΙΑΔΕΣ των παππούδων τους, άθλιε ΡΑΤΣΙΣΤΗ;
      Τι ήθελες, να τους αγαπάνε;

      ΔΕ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑΣ, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ:
      Τι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΊΝΙΩΝ;;
      Γιατί την έκλεψαν;;

      Εσένα, αν έμπαινε κάποιος σπίτι σου, εσφαζε τους γονείς σου και τα παιδιά σου και σε πέταγε έξω, ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΣΕΣ, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ;;

      Ή μήπως θα θελες να ΤΟΥ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΛΑΡΥΓΓΙ, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ;;
      Για τα 540 χωριά που έκαψαν οι συμμορίες των ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ απ’ το 1945 ως το 1948 για να διωξουν τους ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ απ’ τη γη τους θα μας πεις τίποτα, ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗ;;

      Για τη “Διακήρυξη Μπαλφουρ” και την αμεριστη ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ του Βρετανικού Ιμπεριαλισμου στους ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ακόμα δεν έχεις πει κουβέντα, ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗ.

      ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ:
      Τι ΔΙΚΑΙΩΜΑ είχαν σε ΞΕΝΗ ΓΗ οι σιωνιστες, ΡΑΤΣΙΣΤΗ;;
      Επειδή τους την είχε υποσχεθεί ο…ΓΙΑΧΒΕ 3000 χρόνια πριν;;

      Σε ΠΟΙΟΥΣ ανήκε η γη της Παλαιστίνης, ΡΑΤΣΙΣΤΗ;;
      Όχι σ αυτούς που ζούσαν εκεί 15 αιώνες;;
      Οι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ούτε στο χάρτη δεν ήξεραν να εντοπισουν την Παλαιστίνη, είχαν δικαίωμα να την κλέψουν, ΡΑΤΣΙΣΤΗ;;

      Γιατί πριν πάνε οι ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ στην Παλαιστίνη δεν έχε ανοίξει ούτε μύτη μεταξύ Αραβων και Εβραίων, ΡΑΤΣΙΣΤΗ;;
      ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΗ…

      Reply
  10. Papillon

    Αυτό που δεν δέχεσαι Ηλία είναι ότι οι Εβραίοι έχουν ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ στο Ισραήλ γι’αυτό και δεν πρόκειται να δεχτούν διάλυση της πατρίδας τους. Είναι τόσο απλό αλλά κάνεις πως δεν το καταλαβαίνεις γιατί ΑΠΑΡΝΕΙΣΑΙ το δικαίωμα στον εβραϊκό λαό να έχει την δική του εθνική ταυτότητα και συνείδηση συνεπώς να συγκροτείται σε ένα ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ.

    Τα λεγόμενά σου βρωμάνε ναζισμό ό,τι και να λες. Διάλυση του Ισραήλ σημαίνει ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ με τις εβραϊκές προλεταριακές μάζες γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν δέχονται ένα ενιαίο έθνος αλλά το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΈΘΝΟΣ γιατί έχουν διαμορφώσει τη δική τους εθνική ταυτότητα και θέλουν να ζουν ασφαλείς σε ένα δικό τους έθνος κράτος εδικά όταν βλέπουν με τρόμο σβάστικες, ρουκέτες να εκτοξεύονται από δίπλα και εν ψυχρώ δολοφονίες ΑΘΩΩΝ συμπολιτών τους. Και με ποιον να θέλουν ενιαίο έθνος; Με τους φιλοναζιστές; Με αυτούς που επιδιώκουν να τον αφανίσουν;

    Διάλυση του Ισραήλ με πόλεμο όπως λες σημαίνει ΩΚΕΑΝΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ, σημαίνει ΦΑΣΙΣΜΟΣ, σημαίνει ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΟΣΟ ΕΒΡΑΙΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΡΑΒΩΝ/ Αλλά τι λέω εσύ αυτά επιθυμείς προφανώς.

    Ξαναλέω ταυτίζεις τον λαό και το έθνος με το κράτος. Αυτός είναι ΧΥΔΑΙΟΣ ΝΑΖΙΣΜΟΣ γι’αυτό και δεν δέχεσαι το αίτημα για ένα δημοκρατικό Ισραήλ. Εγώ σου λέω λοιπόν ας εξαφανίσουν την Χαμάς οι Παλαιστίνιοι από την Γάζα, ας βγουν και να πουν ανοιχτά ΝΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΈΝΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΣ, ΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΑΘΩΩΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ και να δεις πως ο εβραϊκός λαός θα υποστηρίξει ΜΑΖΙΚΑ τους Παλαιστίνιους. Με σβάστικες όμως δίπλα ακριβώς στα σύνορα ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, ο Εβραίος μια ζωή θα φοβάται και σωστά ξαναλέω ότι ο Παλαιστίνιος επιδιώκει την ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ του και θα συσπειρώνεται όλο και περισσότερο στο σιωνιστικό καθεστώς και έτσι αυτό θα δυναμώνει.

    Στην πραγματικότητα όποιος δεν το αναγνωρίζει και δεν το δέχεται αυτό είναι και ΑΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ και των ναζιστικών θηριωδιών απέναντι στον εβραϊκό λαό. Αυτός είσαι.

    Η ενότητα Εβραίων και Αράβων περνάει μέσα από το τσάκισμα ΚΑΘΕ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΟΒΙΝΙΣΜΟΥ τόσο του εβραϊκού όσο και του αραβικού αλλά και του ισλαμοφασισμού. Αυτός είναι ο δρόμος για δύο έθνη κράτη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ που θα συνυπάρχουν το ένα με το άλλο.

    Συνεχίζεται…

    Reply
    1. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Θα ρωτάω ώσπου ν απαντήσεις, ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗ:

      ΠΟΙΟΙ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟ 1948;;
      ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΑΠ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΗ;;
      Δεν ήταν ο λόρδος Μπαλφουρ, υπουργός Εξωτερικών της Βρετανικής Αυτοκρατορίας;;
      Η “Διακήρυξη Μπαλφουρ” μιλάει για “National Home for the Jews in Palestine”.
      Ποια άλλη χώρα έχει αποκληθει ποτέ “Πατρίδα μόνο για ένα λαό”;;

      ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ, ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗ;;

      Reply
    2. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Από πότε έγινε “Πατρίδα των ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ” η Παλαιστίνη, ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗ;;
      Που την είχαν ξαναδεί πριν το 1948 οι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ την Παλαιστίνη για να φτιάξουν “Πατρίδα ΜΟΝΟ για Εβραίους”;;
      Την είχαν κληρονομησει απ’ τον παππού τους;;
      ΠΟΙΟΙ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ πριν το 1948, ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗ;;

      Για τη “Διακήρυξη Μπαλφουρ” που μιλούσε για “Εθνική Πατρίδα των Εβραίων”, παναπει ΔΙΧΩΣ ΑΡΑΒΕΣ, θα μας πεις τίποτα ή κι αυτό ΓΑΡΓΑΡΑ;;
      Με ποιανων τις πλάτες διωχτηκαν οι Παλαιστίνιοι απ’ τη γη τους, ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗ;;

      ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ “ΧΩΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ”, ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗ;;

      Έχεις ξανακούσει άλλη χώρα να λέει στο Σύνταγμα της ότι είναι “χώρα μόνο για ένα έθνος”;

      Reply
  11. Papillon

    Όσο αφορά τους ακροδεξιούς που λες καταρχήν δεν μας λες ότι όλοι τους είναι ΡΩΣΟΔΟΥΛΟΙ. Γιατί άραγε;

    Η πολιτική τους καθορίζεται από το αφεντικό τους τον νεοτσάρο. Αυτοί εμφανίζονται σαν σύμμαχοι των Εβραίων και του Ισραήλ. Στην πραγματικότητα είναι σύμμαχοι με τον σιωνιστικό καθεστώς και ειδικά την ισραηλινή ακροδεξιά όχι με τον εβραϊκό λαό. Στόχος τους είναι να δυναμώνουν το ΑΝΤΙΕΒΡΑΪΚΟ και ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΟ μίσος υποστηρίζοντας τους ακροδεξιούς στο Ισραήλ. Έτσι δυναμώνει ο ρόλος του ισλαμοφασισμού από την άλλη και του ναζισμού. Είπαμε όσο ενισχύεται ο ένας πόλος δυναμώνει και ο άλλος. Είναι μοιρασμένοι οι ρόλοι ανάμεσα στους φασίστες από το αφεντικό τους τον Πούτιν να είσαι σίγουρος γι’αυτό άλλωστε τόσο οι “φιλοισραηλινοί” όσο και οι αντισημίτες είναι όλοι τους ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ του Κρεμλίνου.

    Πάντως ακόμα και οι υποστηρικτές του Ισραήλ δεν εγκαταλείπουν την αντισημιτική-αντιεβραϊκή προπαγάνδα. Δες πχ τον Βελόπουλο. Και αυτός υπέρ του Ισραήλ αλλά όλο για τον Σόρος, τον Ρότσιλντ, για τους μασόνους κλπ δηλαδή από τη μία υπέρ του Ισραήλ αλλά από την άλλη και ΑΝΤΙΕΒΡΑΪΚΗ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΗ προπαγάνδα περί δήθεν εβραϊκού λόμπι που κάνει κουμάντο, νέα τάξη πραγμάτων των Εβραίων και τρίχες κατσαρές.

    Να εδώ πως λέει ψέματα για την δήθεν εντολή του Σόρος να τον…δολοφονήσουν:

    https://www.ellinikahoaxes.gr/2019/03/15/velopoulos-soros-conspiracy-theory/

    Το ‘πιασες; Αλλά δεν μας τα λες αυτά.

    Reply
  12. Papillon

    Ποιος έκλεψε ρε ρατσιστή; Την αγόρασαν τη γη από τους Άραβες γαιοκτήμονες. Αυτοί βάλανε πωλητήριο δεν ήρθε κανένας να αναγκάσει δια των όπλων τους Άραβες να παραδώσουν τη γη. Δική τους ιδιοκτησία ήταν τι να κάνουμε τώρα και αποφασίσανε να την πουλήσουνε στους σιωνιστές. Χώρια που όπως είπαμε ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (ούτε καν έθνος) αλλά η Παλαιστίνη πρώτα ήταν υπό Οθωμανική κατοχή και μετά υπό Βρετανική. Συνεπώς οι Αραβικές μάζες ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ πάνω στη γη. Αν έχεις πρόβλημα με αυτό πάρε το DeLorean και γύρνα πίσω στο χρόνο να πείσεις τους βεδουίνους και τους φελαχίν να κάνουν κομμουνισμό ώστε η γη να ανήκει σε αυτούς και να αλλάξεις την ιστορία. Άντε πια με τα ψέματά σας ΝΑΖΗΔΕΣ.

    Αποδεικνύεις για άλλη μία φορά ότι δεν είσαι ούτε καν υπέρ ενός ενιαίου έθνους όπως λες αλλά υπέρ της ΕΚΔΙΩΞΗΣ των Εβραίων ή και χειρότερα υπέρ της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ τους γιατί δεν σε είδαμε να σχολιάζεις τίποτα για τις ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ αντιλήψεις των συντρόφων σου ‘αντισιωνιστών”. Αυτή τη στιγμή έχεις μία συγκεκριμένη κατάσταση έναν λαό με ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ που θέλει να ζει σε μία ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ. Σ’αρέσει δεν σ’αρέσει το ’48 υπήρχαν Εβραίοι στην Παλαιστίνη και αποτελούσαν το 30% του πληθυσμού και αυτοί ήθελαν ΠΑΤΡΙΔΑ εκεί άρα είχαν εθνική ταυτότητα και συνείδηση. Ειδικά με τα όσα πέρασαν οι άνθρωποι στην υπό ναζιστική κατοχή Ευρώπη ως το ’45 αυτή η επιδίωξη για ΠΑΤΡΙΔΑ ήταν πλέον εμφανής ώστε να είναι ασφαλής και να μην ξανατραβήξουν τα ίδια σαν λαός (θυμίζω και τα αντιεβραϊκά πογκρόμ στην Α.Ευρώπη που τροφοδότησαν τα πρώτα εβραϊκά κύματα στην περιοχή).

    Ναι δυστυχώς και ο εβραϊκός λαός υποκινούμενος από τον σιωνισμό δεν δέχτηκε τη λύση ενός ενιαίου κράτους και μίας κοινής πατρίδας. Ακόμα όμως και έτσι πάλι έθεσε στόχο μία δική του πατρίδα ναι από σοβινιστική σκοπιά δυστυχώς ξαναλέω. Και πάλι όμως αποδεικνύεται ότι είχε εθνική ταυτότητα και συνείδηση εν αντιθέσει με τους Άραβες που δεν ήθελαν καν ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ αλλά μία Παλαιστίνη που να ανήκει στις ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΜΟΝΑΡΧΙΕΣ είπαμε παναραβισμός και χωρίς Εβραίους. Το κατάλαβες; Οι Άραβες ούτε ενιαία πατρίδα ήθελαν ούτε καν δική τους όπως αποδείχτηκε γιατί στην τελική θα μπορούσαν να αποδεχτούν το σχέδιο του ΟΗΕ έστω σαν αναγκαστική υποχώρηση (αλλά θα είχαν πατρίδα και αυτοί). Άρα για ποια ταυτότητα μιλάμε; Οι Εβραίοι πάλι δέχτηκαν να έχουν ένα δικό τους κράτος πράγμα που αποδεικνύει ότι αυτοί ήθελαν πατρίδα εκεί αλλά οι Άραβες ΌΧΙ.

    Για απάντα λοιπόν γιατί δεν ήθελαν ενιαίο κράτος οι Άραβες αφού δεν είχαν πρόβλημα με τους Εβραίους και εφόσον ήθελαν και αυτοί πατρίδα όπως ψευδώς μας λες. Τα γεγονότα λοιπόν αποδεικνύουν ότι οι Άραβες το μόνο που ήθελαν ήταν Παλαιστίνη ΧΩΡΙΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ υπό ΑΡΑΒΙΚΗ κυριαρχία (ούτε καν δική τους αλλά των γύρω μοναρχιών) και όχι ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΑ.

    Συνεχίζεται…

    Reply
    1. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Ρε ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗ, τι ΜΠΟΥΡΔΕΣ μας τσαμπουνας για αγοραπωλησιες και κολοκύθια;
      Αφού είχαν πάει να…ψωνισουν γη απ’τους Αραβες τα ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ γιατί είχαν το όπλο στο χέρι;;
      Θα μας απαντήσεις ποτέ;

      Α) Τα τουφέκια των Βρετανών τι τα ήθελαν οι…τουρίστες ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, θα μας πεις, ΡΑΤΣΙΣΤΗ;; Για να κυνηγήσουν…μπεκάτσες;;
      Β) Τα 540 αραβικά χωριά που έκαψαν απ’το 1940 ως το 1948 τα ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, γιατί τα έκαψαν;;
      Δεν τα βρήκαν στην…τιμή με τους Αραβες;;
      Πόσες γελοιοτητες θα πεις ακόμα, ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗ;;

      Γ) Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το Δεκέμβρη του 1948 εξέδωσε την απόφαση 194 με την οποία μιλάει για 700 χιλιάδες ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Παλαιστίνιους, παναπει ΔΙΩΓΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ, και ζητάει τον επαναπατρισμο τους.
      Τι σου έχει πει να λες γι’αυτο η Πρεσβεία των ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ, ΡΑΤΣΙΣΤΑΚΟ;;

      Δ) Αφού οι Αραβες πούλησαν οικειοθελως τη γη τους, ΣΙΩΝΙΣΤΗ, γιατί το 1936 πήραν τα όπλα και ΕΞΕΓΕΡΘΗΚΑΝ κατά των ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ υπό την ηγεσία του σειχη Αλ-Κασσαμ;
      Μήπως…μετάνιωσαν για την τιμή;;

      Ε) Γιατί έγινε η Νακμπα, παναπει η σφαγή και ο δια της βίας διωγμος των Παλαιστίνιων το 1948, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ;;
      Αφού οικειοθελως είχαν…πουλήσει τη γη τους σύμφωνα με την Πρεσβεία των ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ.

      ΣΤ) Αφού είχαν…τίτλους ιδιοκτησίας οι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ γιατί δεν πήγαν στον ΟΗΕ το Δεκέμβρη του 1948 που έβγαλε την απόφαση 194 να τους καταθέσουν, ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗ;;
      Μήπως τους…είχαν χάσει;;
      Μήπως…παράπεσαν πουθενά ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΊΝΙΩΝ;;
      Ε, ΡΑΤΣΙΣΤΑΚΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ;;

      Reply
    2. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Και επειδή ξεστόμισες και άλλα αισχρά για Μουφτήδες και τα τοιαύτα,
      Για πάρε λίγο το λήμμα του wiki για τον δεύτερο τη τάξει της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Οργάνωσης, τον κύριο Βλαντίμιρ Γιαμποτίνσκυ.
      Θαυμαστής του Μουσολίνι ο…κύριος!!
      Μέχρι και Ναυτική Ακαδημία στην Τσιβιταβέκια της Ιταλίας με τις ευλογίες του Μουσολίνι είχε κάνει το ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ.
      Χάρισμά σου, ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙΚΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ!!

      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Betar_Naval_Academy

      Reply
  13. Papillon

    Το κομμουνιστικό κίνημα ΠΟΤΕ δεν είπε να ΦΥΓΟΥΝ οι Εβραίοι από την Παλαιστίνη με την δικαιολογία ότι ο βρετανικός ιμπεριαλισμός αξιοποίησε τον σιωνισμό για τα δικά του σχέδια εναντίων των Αράβων ούτε ήταν υπέρ της εκδίωξής τους. Πολύ περισσότερο δεν ήταν υπέρ της ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ τους όπως οι ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ πολιτικοί σου πρόγονοι. Γι’αυτό και ήταν υπέρ ενός ενιαίου έθνους-κράτους και των δύο λαών. Μόνο που μας κρύβεις το γεγονός (τελικά πολλά δεν μας λες) ότι και οι Άραβες εκτός από τους σιωνιστές ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ αυτή τη λύση που θα ήταν και η σωστή. Επομένως αναγκαστικά πήγαμε στην λύση των δύο κρατών. Δεν ήθελαν ειρηνική συνύπαρξη με τον εβραϊκό λαό ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ. Αλλά αυτό δεν τολμάς να το πεις. Γιατί; Γιατί είπαμε ήθελαν την περιοχή υπό τον πλήρη έλεγχο των αραβικών κρατών άρα δεν ήθελαν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ συνεπώς δεν μπορούμε να μιλάμε για ΚΑΜΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

    Με ρωτάς τι θα έκανα εγώ αν ήμουν Παλαιστίνιος. Λοιπόν θα σου πω τι θα έκανα. Καταρχήν θα φρόντιζα να γνωρίζω από ιστορία και θα ήξερα ότι ο λαός μου τράβηξε ό,τι τράβηξε και εξαιτίας των δικών του επιλογών. Γιατί ήταν ο λαός μου που ήθελε να εξοντώσει τον εβραϊκό λαό από την πρώτη στιγμή που αποφασίστηκε η ίδρυση του Ισραήλ (κάτω από την επιρροή και την καθοδήγηση των πιο ακραίων στοιχείων) οπότε και θα είχα πλήρη συνείδηση του πόσο ο φασισμός και ο σοβινισμός, το μίσος και ο φανατισμός οδηγούν τον κάθε λαό στην καταστροφή.

    Μετά θα έβγαζα συμπεράσματα από την ιστορία και θα ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ τους ισλαμοναζήδες κολλητούς σου, θα ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΑ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΘΩΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΜΑΧΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ καθώς και τις ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ και θα πάλευα για ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ με τον αδελφό εβραϊκό λαό και για ΕΝΟΤΗΤΑ με στόχο να υπάρξουν επιτέλους ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΖΟΥΝΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΩΜΕΝΑ τόσο ενάντια στο σιωνιστικό καθεστώς όσο και ενάντια στον ισλαμοναζισμό.

    Το ακριβώς αντίθετο από αυτό που κάνουν εκεί τα ινδάλματά σου που τελικά ΠΡΟΒΟΚΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ τον παλαιστινιακό λαό και ακριβώς εξαιτίας των ενεργειών τους και των πολιτικών επιλογών τους τα πράγματα γίνονται ΟΛΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Είδες εσύ να βγαίνει κάτι θετικό από το “αντιστασιακό” έργο της Χαμάς; Περισσότεροι εποικισμοί, οι χειρότερες εκφάνσεις του σιωνισμού ενισχύονται και η Γάζα κάθε τρεις και λίγο βομβαρδίζεται.

    Να τους χαίρεσαι λοιπόν τους “αντισιωνιστές” αγωνιστές σου και το έργο τους που ακριβώς σαν “αντισιωνιστές” ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ.

    Αυτούς τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ. Πολύ συμπαθείς και αγαπάς τον παλαιστινιακό λαό.

    ΕΥΓΕ!!!

    Reply
    1. Κώστας

      Ρε άνθρωπε Παπιγιόν, οι Εβραίοι ήταν ΕΠΟΙΚΟΙ, αυτό είναι το βασικό που δεν μας λες μέσα στα ατελείωτα σεντόνια σου. Το οι μεν δεν θέλουν τους δε είναι παραπλανητικό και άσχετο με το θέμα.Άλλο πράγμα να λες πως ναι, ο εποικισμός όσο περνάνε οι δεκαετίες δυστυχώς δημιουργεί τετελεσμένα και άλλο μια εικόνα γενικώς έχθρας.

      Κάνε στο μυαλό σου την αναλογία μπας και καταλάβεις. Το 1821-1830, και σταδιακά από πιο πριν, εκεί που είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κράτος, ΤΣΑΑΑΑΚ, μας φέρνουν έναν πληθυσμό που κάποιο αρχαίο βιβλίο λέει πως ο ελλαδικός΄χώρος του ανήκει και μας πετάει από τα σπίτια μας και την γη μας.

      Πιο απλά δεν μπορώ να στο πω

      Κώστας

      Reply
      1. Σ.Τ.

        Mην επιμενεις. Απορω δηλαδη.
        Η wikipedia σου βγαζει οτι βαλεις.
        Ακομα και αναρχικους εθνικιστες/σιωνιστες.

        Reply
    2. Σ.Τ.

      Το προβλημα του κρατους για τους εβραιους θα ειχε λυθει σε αλλες συνθηκες. Οπως ξερουμε ο εβραικος λαος εχει υποφερει τα μυρια οσα. Η εβραικη εργατικη ταξη ηταν η πιο φτωχη μαζι με ιρλανδια και νοτο ιταλιας. Δεν ειναι τυχαιο οτι ολοι αυτοι εφυγαν μαζικα για αμερικη, ειχαν ΚΑΙ προβλημα επιβιωσης.(εκτος απο τα πογκρομ). Η Νεα υορκη εχει περισσοτερο εβραικο πληθυσμο απο το ισραηλ….ουτε υπηρχε μισος για τους αραβες απο την εργατικη ταξη.

      Καλλιστα δηλαδη οπως πηγαν στις ΗΠΑ οι εβραιοι, θα μπορουσαν να πανε οπουδηποτε. Κανενας ομως δεν τους ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ εδαφος για ν κανουν ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΣΥΝΟΡΑ. Αυτα δεν γινονται στον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.
      ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ.

      ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ το θρησκευτικο ζηητημα (μια θρησκευτικη κοινοτητα ζηταει εδαφος -στην ερημο…για να φτιαξει κρατος) μετατραπηκε σε ΖΗΤΗΜΑ ΤΑΞΙΚΟ.

      Οι εβραιοι καπιταλιστες εκαναν προφανως συμφωνιες για κρατος με τις μεγαλες δυναμεις
      Οτι εκανε και η ελληνικη αστικη ταξη λονδινου και φαναριου κατα την ελληνικη επανασταση. ΕΔΩ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟο οποιος προσφερει δεξια και αριστερα εδαφη
      Ηταν η νεα ταξη πραγματων της εποχης.
      Δεν μπορουμε να πουμε τα ιδια για τους αραβες. Οπως εχει ειπωθει δεν υπηρχε εργατικη ταξη στην αραβια. Οι ανθρωποι ηταν βεδουινοι….

      Η αραβικη αστικη ταξη ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ, ειδε την εβραικη επιστροφη της διασπορας στην γη της επαγγελιας, ως επιθετικη πραξη εναντια στο καπιταλιστικο στατους. Σιγα μην ηταν αντιμπεριαλιστες. Απλως ηταν μπααθιστες και δεν γραφω αλλα για το ΜΠΑΑΘ, οσοι θελουν ας τα ψαξουν (οχι απο wikipedia)

      Reply
    3. Ηλίας Γιαννόπουλος

      ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ

      Α) ΠΟΙΟΣ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΥΣ 700 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΑΠ’ΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ ΤΟ 1948 ΜΕ ΤΗ ΝΑΚΜΠΑ;;
      Ο ΟΗΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 194 (ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 1948) ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΧΤΗΚΑΝ ΑΠ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΖΗΤΆΕΙ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ.
      Θα μας πεις τίποτα γι αυτό,
      ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ;;

      Β) Αν οι Αραβες ήταν…αντισημιτες όπως σου χει πει η Πρεσβεία των ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ να λες, γιατί πούλησαν τη γη τους οικειοθελως σε Εβραίους;;
      Ξέρεις πολλούς λευκούς της ΚουΚλουξΚλαν που να είχαν…πουλήσει γη σε αφροαμερικανους;;
      ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ.

      Γ) Και αφού τους πούλησαν τη γη τους οι…αντισημιτες Παλαιστίνιοι γιατί μετά πήραν τα ντουφεκια για να την πάρουν πίσω;;
      Ε, ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ;;
      Θα μας πεις;;

      Δ) ΓΙΑΤΙ ΚΑΗΚΑΝ 540 ΧΩΡΙΑ ΑΡΑΒΩΝ;;
      Ε) ΓΙΑΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ 15000 ΑΡΑΒΕΣ, ΣΙΩΝΙΣΤΗ;;
      ΣΤ) ΓΙΑΤΙ ΔΙΩΧΤΗΚΑΝ 700 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΡΑΒΕΣ ΑΠ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ;;
      Λόγω…διαφωνίας στην αγοραπωλησια;;
      Ζ) Η Διακήρυξη Μπαλφουρ τι έλεγε, ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ;;
      Να πάνε οι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ να…ψωνισουν χωράφια απ τους ΑΡΑΒΕΣ;;

      Reply
    4. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Α) Αφού είχαν πάει με ειρηνικές διαθέσεις να…ψωνίσουν γη οι Σιωνιστές, ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ, τα Κιμπούτς γιατί ήταν γεμάτα όπλα;

      Β) Αφού είχαν πάει με ειρηνικές διαθέσεις για…ψώνια γιατί οι συμμορίες τους “Ιργκούν” και “Λεχί” μαζί με τη Χαγκανά έδιωξαν το 1948 800 χιλιάδες Παλαιστίνιους, οέο;;

      Για δες λίγο τι λέει το wiki:

      “Η έκθεση της Χαγκανά (η επίσημη στρατιωτική δύναμη των ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ που μετονομάστηκε σε Τσαχάλ-IDF) με ημερομηνία 30.06.1948 και τίτλο “Η μετανάστευση των Παλαιστινίων Αράβων στο διάστημα 1/12/1947-1/6/1948” λέει:

      “Το 55% των παλαιστίνιων έφυγε λόγω ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ. Το άλλο 15% έφυγε λόγω των επιχειρήσεων της “Ιργκούν” (η συμμορία του Γιαμποτίνσκυ και του Μεναχέμ Μπεγκίν) και της “Λεχί” (για τους φίλους “Συμμορία του Στερν” Stern Gang)””.

      Ξέρεις να διαβάζεις, ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ;;
      Στο παραπάνω έγγραφο οι ίδιοι οι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ λένε ότι εκείνοι έδιωξαν με τη βία τους Άραβες.

      Τι άλλο παραμύθι σου έχει πει να λες η Πρεσβεία των ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ;;

      Πάρε και το πρωτότυπο:

      At least 55% of the total of the exodus was caused by our (Haganah/IDF) operations. To this figure, the report’s compilers add the operations of the Irgun and Lehi, which “directly (caused) some 15%… of the emigration”. A further 2% was attributed to explicit expulsion orders issued by Israeli troops, and 1% to their psychological warfare. This leads to a figure of 73% for departures caused directly by the Israelis. In addition, the report attributes 22% of the departures to “fears” and “a crisis of confidence” affecting the Palestinian population. As for Arab calls for flight, these were reckoned to be significant in only 5% of cases…[51][52][53]
      https://en.m.wikipedia.org/wiki/1948_Palestinian_exodus

      Reply
  14. Papillon

    Ρε Ηλία πραγματικά κουράζεις ρε φίλε. Θέτεις συνεχώς και άλλα ερωτήματα στα οποία ενώ ξέρεις την απάντηση τα θέτεις μόνο και μόνο για να αποδείξεις ότι δήθεν είμαι φιλοσιωνιστής. Ταυτόχρονα δεν απαντάς ανοιχτά στα δικά μου ερωτήματα. Αποδεικνύεις τον αντισημιτισμό σου δια της πλαγίας και όχι ευθέως. Ούτε αυτό δεν έχεις το θάρρος να κάνεις ανοιχτά. Τι ξεφτίλα πραγματικά.

    Πες ρε φίλε ανοιχτά ΝΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΣΒΑΣΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ, ΝΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΑΙΜΑ ΕΒΡΑΙΟΠΟΥΛΩΝ, ΝΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ, ΝΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ το ’48.

    Λες για τις βιαιότητες των Εβραίων και της Χαγκανά αλλά δεν σχολιάζεις ότι μία ημέρα μετά την αποδοχή του ΟΗΕ της διχοτόμησης της Παλαιστίνης (
    30/11/1947) οι Άραβες καπάκι ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΒΙΑΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. Αυτό δεν το σχολιάζεις. Άρα δηλαδή εσύ ήθελες οι Εβραίοι να κάθονται να τους σφαγιάζουν σαν πρόβατα. Εντάξει μισείς την εβραϊκή φυλή το έχουμε καταλάβει αλλά γιατί δεν το λες ανοιχτά;

    Μάλιστα από τότε που ξεκίνησε ο Β’ Παγκόσμιος μέχρι το ’45 που συνετρίβη ο ναζιστικός άξονας, Άραβες (όχι όλοι μόνο όσοι υποκινούνταν και καθοδηγούνταν από τον Μουφτή και τους αντισημίτες εθνικιστές και αυτοί ήταν που στελέχωσαν και τον ναζιστικό στρατό) σε συμμαχία με τον ναζιστικό άξονα ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ και εσύ ήθελες μετά να κάθονται οι άνθρωποι να τους σφάζουν σαν κριάρια. Να ένα παράδειγμα όταν το 1941 έγινε στο Ιράκ φιλοναζιστικό πραξικόπημα με την άμεση εμπλοκή του αγαπημένου σου Μουφτή:

    https://besacenter.org/farhoud-iraq-remembered/

    Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν θα γινόταν τα ίδια και πολύ χειρότερα αν επικρατούσαν στην Παλαιστίνη το ’48; Το πόσο ναζιστής είσαι αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι χαρακτηρίζεις αισχρό το ότι μίλησα για την συμμαχία ναζί και Αράβων και ανέφερα και τον Μουφτή τον Χουσεϊνί. Ξέρεις όμως πολύ καλά ότι είναι ΑΛΗΘΕΙΑ.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Amin_al-Husseini

    Γιατί λοιπόν ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ και κρύβεις την συμμαχία αυτών των καθαρμάτων με τους ναζί; Αυτό δεν θα το έκανε ένας “αντισιωνιστής” αλλά ένας ΝΑΖΙΣΤΗΣ.

    Συνεχίζεται…

    Reply
    1. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Έλα, ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ,
      Περιμένω ακόμα μιαν απάντηση στο ερώτημα
      ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ Η ΓΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ;;

      Για δες τι λέει το wiki:
      Α) “Οι Εβραίοι το 1944 κατείχαν το 6% της γης”.
      Πως βρέθηκαν το 1948 να έχουν το 58% της γης, οέο;
      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Jewish_land_purchase_in_Palestine

      Β) Για πάρε και απ’αυτό, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ (απ’το ίδιο λήμμα του wiki):
      “Στις αρχές του ’45 οι Εβραίοι κατείχαν 1.732.630 στρέματα γης από τα 26,5 εκατομύρια στρέματα γης της Παλαιστίνης.”
      Πως βρέθηκαν το 1948 να κατέχουν 20 εκατομύρια στρέματα;
      “On 31 December 1944, out of 1,732.63 dunums of land owned in Palestine by large Jewish Corporations and private owners, about 44% was in possession of Jewish National Fund.”

      Έκαναν φαστ τρακ real estate;
      Μπας κι έκανε κανα θαύμα ο…ΓΙΑΧΒΕ;

      Γ) Για πάρε κι αυτό από ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ πηγή:
      “The total area of land in Jewish possession at the end of June 1947,” writes A. Granott in The Land System in Palestine (Eyre and Spottiswoode, London, 1952, p. 278), “amounted to 1,850,000 dunams,…”
      (1 ντουνάμ=1 στρέμα)
      https://lessons.myjli.com/survival/index.php/2017/03/26/land-ownership-in-palestine-1880-1948/

      Ξές αριθμητική; Από τα 26,5 εκατομύρια στρέματα της Παλαιστίνης οι Σιωνιστές κατείχαν μόλις 1.850.000 το 1947, ένα χρόνο πριν τη Νάκμπα.
      Παναπεί το 7% της γης.
      Όταν ιδρύθηκε το ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ περιλάβαινε το 58% της γης της Παλαιστίνης.
      Πως βρέθηκε στα χέρια τους το 50% της Παλαιστινιακής γης, ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ;;
      Πάλι ΓΑΡΓΑΡΑ;;
      Τι άλλο εμετικό ΨΕΜΑ σου χουν πει οι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ να λες, περα απ τις μπαρούφες για…φαστ τρακ αγοραπωλησίες;;

      Περιμένω απάντηση, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ.

      Reply
  15. Papillon

    Εγώ βλέπεις σου λέω ανοιχτά τι πιστεύω δεν κρύβω τίποτα. Είμαι ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ. Δεν γουστάρω σιωνισμό, δεν γουστάρω ισλαμοναζισμό, πιστεύω στην ΤΑΞΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ μεταξύ των δύο λαών.

    Καταδικάζω ανοιχτά τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος στην Γάζα καθώς και τους εποικισμούς και την βία τόσο του κράτους όσο και των ακροδεξιών συμμοριών ενάντια σε Παλαιστίνιους αλλά ταυτόχρονα καταδικάζω και την προβοκατόρικη βία της Χαμάς και όλων των ομοϊδεατών σου καθώς και ΚΑΘΕ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΆΠΟΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ υπάρχει από μεριάς Παλαιστινίων. Εσύ πάλι κρύβεσαι γιατί δεν θέλεις να αποκαλύψεις το πραγματικό ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ σου πρόσωπο.

    Το ότι αγόραζαν τη γη από τους γαιοκτήμονες δεν σημαίνει ότι θα εφάρμοζαν και…κομμουνισμό, δεν ήταν χίπηδες του κάντε έρωτα και όχι πόλεμο. Φυσικά θα είχαν και όπλα τι περίμενες δηλαδή αφού ο σιωνισμός ήταν ΑΣΤΙΚΟΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ κίνημα και σαν τέτοιο λοιπόν έφερε τον αντίστοιχο σοβινισμό και εθνικισμό που έφερε κάθε αστικό κίνημα της εποχής που εξέφραζε μία αστική τάξη. Αφού ο σκοπός του σιωνισμού ήταν η δημιουργία κράτους ε πως θα γινόταν αυτό “ειρηνικά”; Πρώτη φορά το ακούς; Θα μας τρελάνεις;

    Είπα εγώ ότι ο σιωνισμός ήταν κανένα δημοκρατικό κίνημα; Φυσικά και διέπραξε εγκλήματα σε βάρος των Αράβων, φυσικά και άσκησε ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ απέναντι στις αραβικές μάζες, σε αγρότες και προλεταριάτο ισχυρίστηκα το αντίθετο; Και υπηρέτησε πιστά τον βρετανικό ιμπεριαλισμό. Ο σιωνισμός χρησιμοποίησε τον εποικισμό ώστε να γίνει αυτός κυρίαρχος στην Παλαιστίνη. Η απάντηση όμως ποια ήταν; Ο αντισημιτισμός του Χουσεϊνί; Το αντιεβραϊκό μένος; Ο ναζισμός; Ολοκαύτωμα; Όχι η απάντηση ήταν η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΑΒΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ. Να λοιπόν πως τοποθετήθηκαν οι κομμουνιστές:

    “Την ίδια ώρα που δημιουργείται το αραβικό εθνικό λαϊκό μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το σιωνισμό, το κόμμα πρέπει να διεξάγει δραστήρια δουλιά στις εβραϊκές εργαζόμενες μάζες για να τις αποσπάσει από την επιρροή του αντεπαναστατικού κόμματος των σιωνιστών εβραίων καπιταλιστών, για να οδηγήσει τους εργαζόμενους στον αγώνα της εθνικής απελευθέρωσης των αραβικών μαζών. Η εβραϊκή εθνική μειονότητα στην Παλαιστίνη βρίσκεται μπροστά στην προοπτική της νίκης του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος υπό την ηγεμονία του προλεταριάτου. Έχουμε καθήκον να δείξουμε στους εβραίους εργαζόμενους, να τους πείσουμε ότι τα ταξικά και εθνικά συμφέροντά τους συνδέονται με τη νικηφόρα έκβαση του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος των αραβικών μαζών και στο δημοκρατικό μετασχηματισμό του κοινωνικού καθεστώτος στην Παλαιστίνη. Πρέπει να δουλέψουμε πρωτίστως για τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου της αραβικής και της εβραϊκής εργατικής τάξης.

    Παλεύοντας αποφασιστικά μέχρι τέλους για την αραβοποίηση του κόμματος, θα το στερεώσουμε ιδεολογικά και οργανωτικά και θα το καταστήσουμε πιο ικανό για τον αγώνα. Διατηρώντας στο κόμμα τους δοκιμασμένους και τίμιους εβραίους συντρόφους, παλεύουμε αποφασιστικά για την εξάλειψη της εβραϊκής εθνικιστικής παρέκκλισης και ταυτόχρονα ενάντια στις εκδηλώσεις αραβικού εθνικισμού στο κόμμα.”

    https://parapoda.wordpress.com/2018/07/13/%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b8%ce%b5%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%ba%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%8e%cf%80%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba-%ce%ba-%cf%80%ce%b1/

    Βλέπεις λοιπόν ότι ο εβραϊκός λαός, το εβραϊκό προλεταριάτο ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ ενώ μιλάει για ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Είδες που οι κομμουνιστικές δεν πιστεύουν τις ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΑΗΔΙΕΣ που λες εσύ σε τόσα σου σχόλια εδώ.

    Συνεχίζεται…

    Reply
    1. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Βρε, δε ντρέπεσαι να μας κοτσάρεις ανακοίνωση του ΚΚΠαλαιστίνης απ’το 1933 και να μας την πλασάρεις για θέση του ΚΚΙσραήλ;;
      Το ΚΚΠαλαιστίνης υφίστατο ΠΡΙΝ την ίδρυση του ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ το ’48 και ήταν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ΑΝΤΙ-ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ μέχρι κόκκαλο.

      Το ίδιο το άρθρο που μας κότσαρες λέει λίγο παραπάνω:
      “[Έγινε] διάσπαση το 1943, οπότε και δημιουργήθηκε ένα πρακτικά φιλοσιωνιστικό ΚΚΠαλαιστίνης με το Σμούελ Μικούνις επικεφαλής).”
      Το καταλάβαμε; Οι ελάχιστοι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ξεκουμπίστηκαν το 1943 διότι απλά το κόμμα τους ΞΕΡΑΣΕ.
      ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ και Κομμουνιστής ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

      Το σημερινό ΚΚΙσραήλ (γνωστό ως Ρακάχ) προέκυψε το 1965 όταν οι Αντι-Σιωνιστές υπό την ηγεσία του Μέιρ Βιλνέρ έδιωξαν τους φιλοΣιωνιστές του Μοσέ Σνεχ.
      Ή με το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ θα είσαι ή με το ΣΙΩΝΙΣΜΟ.
      Και με τα δυό δε γίνεται.
      Οκ;
      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Maki_(political_party)

      ΘΑ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΩ:
      Πως θα επιτευχθεί η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ όσο υφίσταται το ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ που έχει ως ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΡΧΗ “Στο Ισραήλ πλειοψηφία θα είναι ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙΜΗΜΑ οι Εβραίοι;”, οέο;;

      Επιστροφή των Παλαιστίνιων από Ιορδανία, Λίβανο, Γάζα, Δυτική Όχθη κλπ, σημαίνει ότι στην ιστορική Παλαιστίνη ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ θα είναι οι ΑΡΑΒΕΣ.
      Γκεγκε;

      Γι’αυτό δεν υφίσταται ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ανάμεσα στην αραβική εργατική τάξη και τον ΣΙΩΝΙΣΜΌ.
      Η αραβική εργατική τάξη πρέπει να παλέψει και ΠΑΛΕΥΕΙ για την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του Σιωνισμού και του ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ.
      Αφού ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ το Σιωνιστικό έκτρωμα οι Άραβες και οι Εβραίοι που θέλουν να ζήσουν μαζί, θα ζήσουν.
      Πάντως μέχρι να ξεκινήσει η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ εισβολή μαζί ζούσαν και δίχως κανένα πρόβλημα.

      ΥΓ. Για κείνο το γκάλοπ ανάμεσα στους ΑμερικανοΕβραίους που δείχνει ότι ο ένας στους 5 κάτω των 40 ετών λέει να πάψει να υπάρχει το Ισραήλ δε μας είπες τίποτα, έτσι;
      “Αντισημίτες” και οι ΑμερικανοΕβραίοι, οέο;

      Reply
  16. Papillon

    Ο Χουσεϊνί εξέφραζε τον πιο ακραίο αραβικό εθνικισμό τον ισλαμοφασιστικό. Αυτοί ήταν αντισημίτες αλά ΝΑΖΙ και είχαν σαν στόχο μία Παλαιστίνη ΑΡΑΒΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ και δυστυχώς αυτοί βρέθηκαν στην πρωτοπορία του Παλαιστινιακού κινήματος. Ο πιο βασικός λόγος ήταν ο σιωνισμός και τα εγκλήματά του απέναντι στον αραβικό λαό.

    Οι Χουσεϊνίδες δεν εξέφραζαν τους Άραβες γαιοκτήμονες οι οποίοι μπίζνες έκαναν και τα έπαιρναν από το σιωνισμό για να πουλάνε τη γη δεν ήταν καν σαν τάξη συγκροτημένοι και αυτό φάνηκε όταν χωρίστηκαν σε Νασασιμπήδες και Χουσεϊνίδες (εντελώς συμπτωματικά αυτοί που ανήκαν στους πρώτους ήταν αυτοί που πουλούσαν στους σιωνιστές) αλλά τα τμήματα εκείνα των αραβικών αντιδραστικών τάξεων της γύρω περιοχής που εποφθαλμιούσαν την Παλαιστίνη σαν δική τους για μία ενιαία αραβική οντότητα. Τι επισημαίνω σε τόσα μου σχόλια; Ότι δεν είχαν δική τους ταυτότητα Παλαιστινιακή αλλά στην ουσία παλεύανε για Παλαιστίνη Αραβική και όχι των Παλαιστινίων με την έννοια του κυρίαρχου και ανεξάρτητου έθνους-κράτους. ΠΑΝΑΡΑΒΙΣΜΟΣ. Απλώς οι Χουσεϊνίδες ήταν και ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ και σαν τέτοιοι και ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ.

    Ο συγκεκριμένος πχ υποστήριξε τον Φαιζάλ στην Συρία και υποστηριζόταν από τμήματα των αστικών τάξεων των αραβικών χωρών όπως την Αίγυπτο (γενέτειρα των Αδελφών Μουσουλμάνων οι οποίοι τον υποστήριζαν, είχε ο ίδιος πολύ στενές σχέσεις μαζί τους αλλά και μετά τον Δεύτερο είχε βρει άσυλο εκεί) για τα οποία όχι μόνο ο σιωνισμός αλλά οι Εβραίοι γενικά τους ήταν αγκάθι για τα σχέδιά τους για την Παλαιστίνη. Ορίστε τι γράφει το ΚΚ της Παλαιστίνης:

    “Ο αραβικός πληθυσμός απαιτεί το δικαίωμα αυτοδιάθεσής του, την παροχή δημοκρατικού Συντάγματος· θέλει να αποφασίζει μόνος του μέχρι σε ποιο σημείο η εβραϊκή μετανάστευση είναι συμβατή με τα δικαιώματα των Αράβων. Απαιτεί η χώρα να παραμείνει αραβική, όσον αφορά το χαρακτήρα της και τον πολιτισμό της, και να ΕΠΑΝΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ με την οποία αποτελεί μια φυσική ενότητα και με την οποία ήταν πάντοτε ενωμένη, καθώς και με την ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΡΑΒΙΑ, από την οποία αποσπάστηκε μόνο προς όφελος της ιμπεριαλιστικής πολιτικής.”

    https://parapoda.wordpress.com/2018/07/21/%ce%ba-%ce%ba-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b9%ce%bc%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%bb%ce%b9/

    Αυτά το ’36. Αυτή ήταν λοιπόν η….παλαιστινιακή εθνική ταυτότητα. Βλέπεις λοιπόν ότι οι άνθρωποι δεν ήθελαν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και δεν υπηρχε ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΕΘΝΟΣ.

    Τώρα όλα αυτά αφορούν τις ηγεσίες, τα πρόσωπα και αυτούς που εξέφραζαν αστικές τάξεις ή τμήματά τους. Ο παλαιστινιακός λαός αν και ήθελε πράγματι μία Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη και έδωσε μάχες ενάντια στον βρετανικό ιμπεριαλισμό και στον σιωνισμό (και ενάντια στους Άραβες γαιοκτήμονες) δυστυχώς όχι μόνο δέχτηκε αλλά έγινε και υποχείριο των πιο ακραίων εθνικιστών οι οποίοι πολλές φορές όπως πχ το ’36-39 τον υποκινούσαν σε πράξεις βίας εναντίον των Εβραίων και τελικά υπονόμευσαν την πάλη για μία Παλαιστίνη πραγματικά ελεύθερη όπως το έθεσαν οι κομμουνιστές και οι δημοκράτες και προοδευτικοί άνθρωποι.

    Όπως κάνουν τώρα οι κολλητοί σου στην Γάζα που ΘΑΒΟΥΝ την υπόθεση για εθνική αυτοδιάθεση των Παλαιστινίων.

    Reply
    1. Ηλίας Γιαννόπουλος

      ΣΙΩΝΙΣΤΗ, ή τρελός είσαι ή πουλάς τρέλα σ’εμάς.

      Το κείμενο που ΕΣΥ ανέβασες λέει:
      Α) “Ο αραβικός πληθυσμός απαιτεί το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ του,…”
      Ξέρεις να ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ, αγορίνα;
      Ένας λαός που διεκδικεί ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ λες να μην έχει ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ; Ρε, την παλεύεις καθόλου;

      Β) “Απαιτεί η χώρα να παραμείνει αραβική, όσον αφορά το χαρακτήρα της και τον πολιτισμό της, και να ΕΠΑΝΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ…”
      Διαβάζεις τι λέει;;;
      “Απαιτεί η ΧΩΡΑ (προφανώς εννοεί ΕΝΑΙΑ κι όχι κατακομματιασμένη απ’τους ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ) να παραμείνει ΑΡΑΒΙΚΗ όσον αφορά το χαραχτήρα της και τον πολιτισμό της κλπ”

      Τι κατάλαβες εσύ απ’αυτά;; Ότι θέλει να κομματιαστεί η χώρα του και το μεγαλύτερο κομμάτι να δοθεί στους Σιωνιστές;
      Μήπως παίρνεις τίποτα ουσίες, Παπιγιόν;

      Reply
  17. Papillon

    Εσύ έκανες λόγο για έθνος παλαιστινιακό και εθνική συνείδηση παλαιστινιακή όχι εγώ. Αυτό λοιπόν που αποδεικνύεται είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΚΑΝΕΝΑ ΕΘΝΟΣ πόσο μάλλον ΈΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ. Το αν τώρα αυτοί ήθελαν να πάνε με την Συρία ή με τον Λίβανο ή με όλους τους υπόλοιπους προφανώς και ήταν δικαίωμά τους. Άλλο αυτό και άλλο να ισχυρίζεσαι ότι οι Εβραίοι κατέκτησαν και κατέλυσαν ένα…κυρίαρχο έθνος-κράτος ή έστω ένα έθνος γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ αυτό αποδεικνύεται από την ιστορία και κάνεις ότι δεν το καταλαβαίνεις γιατί τα ίδια τα γεγονότα διαλύουν τα επιχειρήματά σου.

    Και είσαι και αρνητής του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ διότι σε αντίθεση με τους σοβιετικούς δεν αναγνωρίζεις ότι οι Εβραίοι ακριβώς επειδή πολέμησαν και αυτοί στις γραμμές του αντιφασιστικού μετώπου τον Άξονα και τράβηξαν ό,τι τράβηξαν με αποκορύφωμα την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ τους κέρδισαν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΠΑΤΡΙΔΑ. Αυτό άλλαξε λοιπόν μετά τον Β’ γι’αυτό και είχαν υποστήριξη από το κομμουνιστικό κίνημα και την ΕΣΣΔ. Η κατάσταση είχε αλλάξει αυτοί οι άνθρωποι ήταν πλέον ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ με το δικαίωμα να είναι ασφαλής σε μία δική τους πατρίδα.

    Όποιος δεν το αναγνωρίζει αυτό χ΄όχι απλά δεν είναι αντιφασίστας αλλά ΝΑΖΙΣΤΗΣ καραμπινάτος.

    Γκρομίκο 29/11/1947 στον ΟΗΕ:

    «Το γεγονός πως κανένα δυτικοευρωπαϊκό κράτος δεν μπόρεσε να διασφαλίσει την υπεράσπιση των βασικών δικαιωμάτων του εβραϊκού λαού και να το προφυλάξει από τη βία των φασιστών εκτελεστών του, δικαιολογεί την επιδίωξη των Εβραίων να ιδρύσουν το δικό τους κράτος. Θα ήταν άδικο να μη ληφθεί αυτό υπόψη και να αρνηθούμε στον εβραϊκό λαό το δικαίωμα να πραγματοποιήσει αυτή την επιδίωξη»

    “Γι’αυτό δεν υφίσταται ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ανάμεσα στην αραβική εργατική τάξη και τον ΣΙΩΝΙΣΜΌ.”

    Είσαι ΨΕΥΤΗΣ. Ποτέ δεν είπα κοινό αγώνα με τον σιωνισμό αλλά με το εβραϊκό προλεταριάτο. Το έχω πει ξανά και ξανά αλλά σκοπίμως διαστρεβλώνεις με ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΤΙΚΟ τρόπο τα λόγια μου (αλίμονο οι ναζί πρώτοι διδάξαντες στον αντισημιτισμό).

    Αλλά εδώ είναι η ουσία. ΤΑΥΤΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ με το σιωνιστικό καθεστώς. Εκεί αποκαλύπτεται ο ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ σου διότι θεωρείς έναν ολόκληρο λαό ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ και ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ενώ ξέρεις ότι για το γεγονός ότι υποστηρίζει τον σιωνισμό ευθύνονται οι ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΦΙΛΟΙ σου στην Γάζα για τους οποίους ακόμα δεν μας έχεις πεις κουβέντα κύριε….αντιφασίστα αριστερέ. Εσύ νομίζεις ότι είναι κάτι απλό ο Εβραίος να βλέπει ακριβώς δίπλα στα σύνορά του σβάστικες όχι μόνο το προσπερνάς αλλά το ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ κιόλας.

    Τέτοιος μένος και μίσος δεν νομίζω να το βγάζεις για κανέναν άλλο λαό. Αποδεικνύεις πόσο ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ είσαι. Το ΚΚ λοιπόν δεν τα έβλεπε έτσι τα πράγματα αλλά έβλεπε την λύση των προβλημάτων των Αράβων ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΤΑΞΙΚΟ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ αλλά και ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ με τον εβραϊκό λαό. Όχι με τον σιωνισμό γιατί πολύ απλά το ΚΚ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ. Ξέρεις γιατί; Γιατί ήταν ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ κόμμα και όχι ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ.

    Επίσης για να απαντήσω και σε αυτό δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι ήταν δίκαιο το σχέδιο του ΟΗΕ για την διχοτόμηση της Παλαιστίνης. Έπρεπε όμως να λυθεί με κάποιο τρόπο για να ζήσουν οι δύο λαοί ειρηνικά. Πάλι όμως δεν απαντάς γιατί οι Άραβες δεν ήθελαν ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ. Δεν απαντάς και σε τίποτα τελικά.

    Από τα γεγονότα ο πόλεμος που εξαπέλυσαν οι Άραβες όχι στο Ισραήλ αλλά στον εβραϊκό λαό γενικά αποδείχθηκε ότι ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΕ την κατάσταση γι’αυτούς και ήταν αυτός που έφερε την Νάκμπα. Διότι το Ισραήλ και περισσότερα εδάφη πήρε και από τότε ακολουθεί μία ΑΚΡΑΙΑ ΡΕΒΑΝΣΙΣΤΙΚΗ-ΣΟΒΙΝΙΣΤΙΚΗ πολιτική εναντίον τους. Να λοιπόν που αποδεικνύεται άλλη μία φορά ότι οι σοβινισμοί και οι εθνικιστικοί παροξυσμοί ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΚΡΙΒΑ. Δεν λες πάλι καλά που ο Λένιν δεν άκουσε τους διάφορους “πατριώτες” και προχώρησε στο Μπρεστ-Λιτόφκσ; Αλλά ο Λένιν ήταν ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ και όχι ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ και δεν ήθελε να σύρει τη χώρα και το λαό του σε μία ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ γι’αυτό τα ζύγισε και προχώρησε σε αυτόν τον ΕΘΝΙΚΟ συμβιβασμό. Το αντίθετο από τους Άραβες που έσυραν τον παλαιστινιακό λαό στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Για να το κάνουμε πιο λιανά υποστηρίζεις αυτήν την καταστροφή. Πολύ αγάπη για τους Παλαιστίνιους κατά τα άλλα.

    Είναι ψέμα επίσης ότι δεν τους άφησαν να έχουν το δικό τους κράτος. Θα μπορούσαν να είχαν προχωρήσει σύμφωνα με το σχέδιο το ’47 στην ίδρυση δικού τους απλά μπορούσαν να συμφωνήσουν. Υποχώρηση θα πεις αλλά πολύ καλύτερο από αυτό που ακολούθησε έως σήμερα. ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ, ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ. Και το βασικό (και για το οποίο επίσης δεν είπες κουβέντα) είναι ότι δεν ήθελαν ούτε το ενιαίο κράτος. Αυτό γιατί δεν το σχολιάζεις ότι ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΜΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ούτε μαζί, ούτε δίπλα τους. Είχαν την ευκαιρία για μία ΠΑΤΡΙΔΑ και με περισσότερα εδάφη σε σχέση με το σήμερα. Αν θεωρείς ότι τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα να μας το τεκμηριώσεις γιατί εγώ καταλαβαίνω ότι είναι ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

    Συνεχίζεται…

    Reply
    1. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Ρε ΣΙΩΝΙΣΤΗ, αντιλαμβάνεσαι ότι γελοιοποιεισαι;;

      Α) Τις προάλλες μας έλεγες ότι οι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ…ψώνισαν τη γη της Παλαιστίνης απ’τους Αραβες.
      Σου φερα τα στοιχεία των ίδιων των Βρετανών ιμπεριαλιστων που αποδειχνουν ότι, πέρα από ένα αμελητέο 7% των εδαφών, ΚΑΜΙΑ άλλη…αγοραπωλησια δεν είχε γίνει μεταξύ Αραβων και Σιωνιστων.
      Την υπόλοιπη γη οι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ την ΕΚΛΕΨΑΝ, δολοφονωντας, τρομοκρατωντας και καταστρέφοντας.
      Το έκανες ΓΑΡΓΑΡΑ.

      Β) Μας έλεγες κάτι για…κοινό αγώνα ανάμεσα στην Αραβικη εργατική τάξη και τους ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ.
      Σου ζήτησα να μας πεις ΕΣΤΩ ΜΙΑ πολιτική δύναμη μέσα στο Ισραήλ που να υποστηρίζει την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των Παλαιστίνιων στη γη ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΨΑΝ.
      Δεν μας είπες ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ, διότι απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ.
      Η ισραηλινη κοινωνία είναι ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ μέχρι κόκκαλο, παναπει ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ μέχρι κόκκαλο.
      Το έκανες ΓΑΡΓΑΡΑ.

      Γ) Μας έλεγες ότι τα ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ φοβούνται τη…Χαμάς και γι’αυτο δεν αφήνουν τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες να γυρίσουν στα σπίτια τους.
      Σε ρώτησα γιατί δεν τους άφηναν 40 χρόνια (1948-1987) που δεν υπήρχε Χαμάς, αλλά και πάλι δεν απάντησες.
      Το έκανες ΓΑΡΓΑΡΑ.

      Δ) Μας έλεγες ότι “Όποιος υποστηρίζει τη ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ είναι αντισημιτης”.
      Σου έφερα το δημοσίευμα που λέει ότι ο 1 στους 5 Αμερικανοεβραιους κάτω των 40 λέει πως το Ισραήλ “ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να υπάρχει”, αλλά και πάλι δεν το σχολιασες.
      Το έκανες ΓΑΡΓΑΡΑ.

      Είναι προφανές ότι μόνο με ΓΑΡΓΑΡΕΣ και ΕΜΕΤΙΚΑ ΨΈΜΜΑΤΑ μπορεί κανείς να υποστηρίζει και να “ξεπλενει” το ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ.
      Έννοια σου, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ, οι μέρες του Ισραήλ τελειώνουν.
      Το τελευταίο ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ θα πάει στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας μαζί με τη Ροδεσια και τη ρατσιστικη Νότιο Αφρική.

      Reply
  18. Papillon

    Τέλος όσο αφορά τις αντιδράσεις Εβραίων που αναφέρεις είναι κάπως διαφορετικό να ζεις στην ασφάλεια των δυτικών αστικών δημοκρατιών από το να ζεις ακριβώς δίπλα με κάποιον που σηκώνει σβάστικες στα σύνορά σου, που σε σκοτώνει εν ψυχρώ μέσα στη χώρα σου και που εκτοξεύει ρουκέτες εναντίον σου. Οκ καλώς καταγγέλουν τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος αλλά τα λένε χωρίς να έχουν χαμασίτες ακριβώς δίπλα στο σπίτι τους να απειλούν την ζωή τους και καταλήγουν τελικά έστω και εν αγνοία τους να παίζουν το παιχνίδι του ισλαμοφασισμού υιοθετώντας το αίτημα της διάλυσης. Μα γι’αυτό καταδικάζω τον σιωνισμό γιατί με την πολιτική του στρέφει και πολλούς Εβραίους εναντίον του Ισραήλ ακριβώς εξαιτίας των εγκλημάτων του. Όταν ζεις μέσα σε μία κατάσταση όμως είναι αλλιώς τα πράγματα. Το βασικό εδώ είναι ο λαός ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ και όχι οι Εβραίοι στις ΗΠΑ. Ο εβραϊκός λαός μέσα στο Ισραήλ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ πως να γίνει τώρα αυτό είναι που καθορίζει το παλαιστινιακό όχι οι Εβραίοι που ζούνε στην Δύση.

    Ξαναλέω για χιλιοστή φορά το αίτημα της διάλυσης απλά φέρνει τις εβραϊκές προλεταριακές μάζες αντιμέτωπες με τις αραβικές σε έναν πόλεμο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ που εγκέφαλος ενός τέτοιου πολέμου θα ήταν η Ρωσία. Αυτό μόνο δεινά μπορεί να φέρει και τίποτα καλό όχι μόνο για τους δύο λαούς αλλά και για τους άλλους γύρω γύρω.

    Reply
  19. Papillon

    Κάτι τελευταίο που ξέχασα πριν να αναφέρω και θεωρώ βασικό. Θεωρώ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ από ανθρώπους που αυτοπροσδιορίζονται σαν αριστεροί, αντιφασίστες, κομμουνιστές να μην κατανοούν την σημασία της σβάστικας στην περιοχή της Παλαιστίνης.

    Για τους κομμουνιστές η σβάστικα αντιπροσωπεύει μία αστική ιδεολογία μισητή, εχθρική και σιχαμερή ό,τι χειρότερο υπήρξε στην σύγχρονη ιστορία για τους λαούς. Για τον Ισραηλινό όμως Εβραίο είναι κάτι πολύ περισσότερο. Έχει να κάνει με την ίδια του την ύπαρξη σαν ανθρώπινο ον. Σβάστικα ακριβώς δίπλα στο Ισραήλ για τον Εβραίο προλετάριο σημαίνει ΘΑΝΑΤΟΣ, ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΑ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. Και μόνο η εικόνα μίας σβάστικας είναι αρκετή για να τρομοκρατήσει ένα Εβραίο πολίτη ώστε να τον υποτάξει στο σιωνιστικό καθεστώς. Πόσο μάλλον όταν βλέπει και ακούει πολιτικές οργανώσεις, κόμματα και διάφορους που εκφράζουν ανοιχτά ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ απόψεις και υποστηρίζουν την Τζιχάντ (δολοφονίες Εβραίων όχι σιωνιστών).

    Όσοι λοιπόν “αντιφασίστες” δεν το βλέπουν από αυτήν την οπτική αλλά το αντιμετωπίζουν μόνο από την δική τους (που κανονικά η οπτική τους έπρεπε να είναι η οπτική του Εβραίου Ισραηλινού αν θέλουν να λέγονται πραγματικοί αντιφασίστες) τότε ή δεν ξέρουν τελικά τι είναι ναζισμός και δεν έχουν ιδέα από ιστορία ή είναι ΚΡΥΦΟΝΑΖΙΣΤΕΣ και πουλάνε αριστεριλίκι απλά για να εξαπατούν τις αριστερές και δημοκρατικές μάζες.

    Τέλος παραθέτω μερικά ακόμα αποσπάσματα από Άραβες “αντισιωνιστές” και αγωνιστές ακριβώς για να γίνει κατανοητό ότι όλοι αυτοί δεν ήταν αντισιωνιστές αλλά ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ:

    Κηρύσσω ιερό πόλεμο, αδέλφια μου μουσουλμάνοι! Δολοφονήστε τους Εβραίους! Δολοφονήστε τους όλους, όπου τους βρίσκετε!»

    Χουσεϊνί Απρίλιος 1948

    The Arab-Israeli Conflict; Readings and Documents (Princeton, NJ: Princeton University Press, abridged and revised edition, 1977), pp. 938-943.

    «Αραβες! Σηκωθείτε σαν μια γροθιά και αγωνιστείτε για τα ιερά σας δικαιώματα! Σκοτώστε τους Εβραίους οπουδήποτε τους βρίσκετε! Αυτό ευχαριστεί τον Θεό, την ιστορία και τη θρησκεία μας! Αυτό σώζει την τιμή των Αράβων!»

    Χουσεϊνί 1948 Λόγια που είχε πει το 1944 σε ναζιστικό ραδιόφωνο του Βερολίνου

    https://undocs.org/pdf?symbol=en/A/HRC/13/NGO/138

    «Αν τα Ηνωμένα Εθνη ψηφίσουν λάθος, θα εξαπολύσουμε ολοκληρωτικό πόλεμο, θα βλέπετε παντού μόνο σκοτωμούς, συντρίμμια και καταστροφή»

    Eπικεφαλής του Αραβικού Στρατού (Arab Liberation Army), διοικητής Fawzi al-Qawuqji (Fawzi Bey Kawukji), Αύγουστος 1947.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Fawzi_al-Qawuqji#cite_note-morris2008p61-36

    «Προσωπικά εύχομαι οι Εβραίοι να μην μας οδηγήσουν σε πόλεμο καθώς αυτός ο ιερός πόλεμος θα είναι ένας πόλεμος μέχρι τελικής εξόντωσης και μια σφαγή που θα μείνει στην Ιστορία, όπως έμειναν οι μογγολικές σφαγές και οι Σταυροφορίες».
    [Αμπν Αλ-Ραχμάν Αζάμ Πασά (Abdul Rahman Azzam Pasha), Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών, 11/10/1947]

    http://www.meforum.org/3082/azzam-genocide-threat

    Ορίστε λοιπόν ποιοι ευθύνονται για την Νάκμπα κυρ Ηλία και ποιοι την προκάλεσαν. Πες λοιπόν ανοιχτά ότι τους ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ για να τελειώνουμε.

    Reply
    1. Ηλίας Γιαννόπουλος

      ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ, λες και ξαναλες την ίδια γελοιότητα, πως, δηλαδή, οι Άραβες στρατιωτικοί ηγέτες εκφράζουν μίσος εναντίον των ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ και των Εβραίων.
      Ξέρεις, οι μαύροι Ζιμπαμπουανοί τη δεκαετία του ’70 εκφράζανε κι εκείνοι μίσος κατά των Βρετανών επειδή τους είχαν ΚΛΕΨΕΙ την πατρίδα και ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ χιλιάδες συμπατριώτες τους.

      Συγνώμη, βρε ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ, που τα θύματα ΜΙΣΟΥΝ τους φονιάδες τους.
      Θάπρεπε να δέχονται αδιαμαρτύρητα το μαχαίρι που τους σφαγιάζει και να γλείφουν πειθήνια το αίμα που στάζει μην και λερώσει τα παπούτσια των ΧΑΣΑΠΗΔΩΝ.

      Αν ζούσες στην Κατοχή, φαντάζομαι, θα μάλωνες τους συμπατριώτες μας που μιλούσανε με μίσος για τους Γερμανούς, αποκαλώντας τους ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ή ΦΡΙΤΣΗΔΕΣ ή οτιδήποτε άλλο.
      Όντως, το πολιτικαλυ κορεκτ είναι το ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ αλλά στα σοβαρά, θα εγκαλούσες ποτέ κάποιο θύμα της Γερμανικής Κατοχής επειδή είπε “ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ”;;
      Αλήθεια τώρα;;

      ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ γι’αυτά που ξεστομίζεις, ΣΙΩΝΙΣΤΑΚΟ.
      Έχεις να μας πεις ΕΣΤΩ ΜΙΑ αντισημιτική επίθεση από Άραβες κατά των ιθαγενών Εβραίων ΠΡΙΝ τη ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ;;
      Μέρες σε ρωτάω αλλά κι αυτό ΓΑΡΓΑΡΑ.

      Reply
  20. Σ.Τ.

    Ηλια χρωστας μια απαντηση. Οι ηγετες της χαμας ζουνε σε ντατσα, ενω οι ρουκετες σκοτωνουν αμαχους; Δεν ξερω αν αυτο που κανει η χαμας λεγεται πολεμος. Πιο πολυ σε τρομοκρατια μοιαζει.
    Και εφοσον η χαμας δεν ειναι με την καμμια Προλεταριακη, τοτε μιλαμε για καπιταλιστικη τυφλη τρομοκρατια.
    Απαντησε ομως. Εχει σημασια που μενουν. Δεν μπορει να ενοχλει ο Λενιν και να μην ενοχλει η Χαμας Κατι αλλο συμβαινει. Θα το βρω ομως.

    Reply
    1. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Είπε κανείς, Σ.Τ., ότι η Χαμάς είναι οργάνωση με ηγεσία προλεταριακή;;
      Το Πολιτικό Ισλάμ δεν είχε ποτέ του ηγέτες προλετάριους.
      Η κοινωνική καταγωγή των ηγεσιών του Πολιτικού Ισλάμ είναι, κατά κύριο λόγο, τα μεσοστρώματα.
      Δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, παναπεί τεχνοκράτες διανοούμενοι της μεσαίας τάξης.
      Η βάση είναι, προφανώς, προλεταριακή.
      Δε γνωρίζω που μένουν οι ηγέτες της Χαμάς.
      Μπορεί να μένουν και σε πολυτελή σπίτια, όπως λες.

      Ανησυχείς που την ηγεσία του αντισιωνιστικού αγώνα για ΔΙΑΛΥΣΗ του Ισραήλ δεν την έχουν σοσιαλιστές επαναστάτες προλετάριοι αλλά οι Ισλαμιστές.
      Κ’εγώ το ίδιο.
      Θες να μου απαντήσεις, όμως, γιατί πήρανε κεφάλι στη Μέση Ανατολή οι Ισλαμιστές;
      Για το γνωστό λόγο, Σ.Τ.
      Γιατί η Αριστερά, σταλινική και άλλη, ΠΡΟΔΩΣΑΝ τον αντισιωνιστικό αγώνα και αναγνώρισαν το κράτος των ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ.

      ΟΛΑ ΤΑ Κ.Κ., Σ.Τ. με εντολή του Στάλιν ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ το κράτος των ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ αφού πρώτα, βεβαίως, βεβαίως το είχε κάνει η ΕΣΣΔ.
      Ε, λοιπόν, μέχρι πριν λίγα χρόνια, η Χαμάς και το Πολιτικό Ισλάμ γενικότερα ήταν οι ΜΟΝΟΙ στη Μέση Ανατολή που αποκαλούσαν το Ισραήλ όπως του αξίζει: ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ.
      Δεν χρησιμοποιούσαν καν τη λέξη “Κράτος” για να δείξουν ότι ΜΟΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ πρέπει να είναι το ΣΑΡΩΜΑ του ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ.
      Αυτά από μένα, Σ.Τ.

      Απάντησέ μου κ’εσύ πως θεωρείς ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα για ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ όσο υπάρχει το ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ που έχει ως καταστατική αρχή του “Δε θα επιστρέψουνε ποτέ γιατί τότε εμείς οι Σιωνιστές θα γίνουμε μειοψηφία”.
      Θέλω κ’εγώ απάντηση.

      Reply
      1. Σ.Τ.

        Ηλια μου, λες οτι η χαμας δεν ειναι καμμια εργατικη οργανωση. Μα ρε Ηλια αφου δεν ειναι εργατικη ουτε παλλαικο μετωπο, τοτε θα ειναι:α)ελιτ τρομοκρατικη οργανωση με ηγεσια πληρως αστοποιημενη ή β)μια καθαρα προβοκατορικη ΑΣΤΙΚΗ οργανωση.

        Ας πουμε το ιστορικο ιταλικο ΚΚ (δεν σιγκρινω σε καμμια περιπτωση τα δυο φαινομενα προς θεου) ειχε την ιδια βαση απο εξαθλιωμενους προλεταιους αλλα και μεσοστρωματα. Η ηγεσια του ηταν αλλο. Αυτο που εκρινε σε τελικη αναλυση την ΠΟΛΙΤΙΚΗ του ηταν η ηγεσια και μαλιστα η ανωτερη και οχι η βαση. Η βαση απλως κολλαγε αφισσες.
        Αυτα ξερω εγω σαν φιλελευθερος αριστερος.

        Η κριτικη στο παλαιστινιακο δεν ειναι απαραιτητο να γινει παιρνοντας την πλευρα καποιας οργανωσης. Ας βαλουμε πρωτα το πλαισιο, και υστερα συζηταμε ποιος εχει εκτελεσει τους περισσοτερους.

        Γιατι αυτο που κανουμε μεχρι τωρα ειναι να ταυτιζουμε την παλαιστινιακη αντισταση με την χαμας. Αλλο ο Ζερβας, αλλο ο Βερουχης και αλλο ο Βελουχιωτης.. πιστευω αν δεν κανουμε την διακριση, σαν αριστεροι ειμαστε καταδικασμενοι να επαναλαμβανουμε τα ιδια λαθη.(ενω θα επρεπε να κανουμε καινουρια λαθη. Οποιος κανει τα ιδια λαθη ειναι ανικανος να διδαχθει.) Οποτε και εφοσον οι παλαιστινιοι δεν καταλαβαινουν την διαφορα πλο και χαμας δεν μπορει να μην γινει κριτικη. Κριτικη ομως θα γινει στον παλαιστινιακο λαο. Οχι στις αντικομμουνιστικες οργανωσεις του……

        Θετικα θα στηριξεις οργανωσεις οπως το ΚΚ Ισραηλ οχι μονο αυτο βεβαια που εχει μετωπικη οργανωση με τα λαθη του και αυτο, και οχι μονο παλαιστινιους η μονο αραβες.
        Οι παλαιστινιοι δυστυχως εχουν δικο τους κρατος το οποιο διοικηται απο τη χαμας…..(αληθεια, ποτε εγιναν εκλογες τελευταια δεν εχω ακουσει τιποτα εκτος απο αυτο…
        (Συνεχεια)

        Reply
      2. Σ.Τ.

        Συνεχιζω (απο το capital)

        (15/1/2021)
        Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε σήμερα ότι προκήρυξε βουλευτικές και προεδρικές εκλογές, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια
        (….)
        Η απόφαση αυτή θεωρείται ευρέως ως η απάντηση του Αμπάς στις επικρίσεις για τη δημοκρατική νομιμότητα των παλαιστινιακών θεσμών, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του προέδρου. Ελήφθη επίσης λίγες μόλις ημέρες πριν από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, με τον οποίο οι Παλαιστίνιοι ελπίζουν ότι θα κάνουν μια νέα αρχή
        (….)
        Σύμφωνα με το διάταγμα που εξέδωσε το γραφείο του Αμπάς, η Παλαιστινιακή Αρχή προκηρύσσει βουλευτικές εκλογές για τις 22 Μαΐου και προεδρικές στις 31 Ιουλίου. Στις 31 Αυγούστου θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Εθνικού Παλαιστινιακού Συμβουλίου, του εξόριστου Κοινοβουλίου και της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Οι τελευταίες προεδρικές εκλογές έγιναν τον Ιανουάριο του 2005 και οι βουλευτικές έναν χρόνο αργότερα, τον Ιανουάριο του 2006.
        (…..)
        Τον Σεπτέμβριο του 2020 η Φάταχ και η Χαμάς συμφώνησαν να οργανώσουν εκλογές “μέσα σε διάστημα έξι μηνών” στο πλαίσιο του διαλόγου που ξεκίνησαν με στόχο να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να εναντιωθούν στην εξομάλυνση των σχέσεων του Ισραήλ με τις αραβικές χώρες.
        (…..)
        Το 2005, μετά το τέλος της δεύτερης Ιντιφάντα και τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ, ο Αμπάς κέρδισε τις προεδρικές εκλογές. Έναν χρόνο αργότερα, οι πολιτικοί αντίπαλοί του της Χαμάς κέρδισαν τις βουλευτικές εκλογές.

        Η Φάταχ του Αμπάς και οι ισλαμιστές της Χαμάς του Ισμαήλ Χανίγιε συγκρούστηκαν στους δρόμους της Γάζας. Το 2007 η Χαμάς έθεσε υπό τον έλεγχό της τον θύλακα αυτόν, ενώ η Φάταχ διατήρησε τη Δυτική Όχθη. Μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο, τα δύο κινήματα ήταν στα μαχαίρια.

        Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.