.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι η απεργία;


Με ένα ακόμα πρωτοσέλιδο του, ο Ριζοσπάστης επιχειρεί να ακυρώσει την απεργία στις 14 Νοέμβρη, συρόμενος πλήρως πίσω από τις αποφάσεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΓΣΕΕ, που δρα πλέον ανοιχτά ως απεργοσπαστικός μηχανισμός. Είχε προηγηθεί η ακύρωση της απεργίας στις 8 Νοέμβρη (που “θα γίνει σίγουρα” όπως διαβεβαίωναν στελέχη του ΠΑΜΕ) προς χάριν της απεργίας στις 14 Νοέμβρη.

Το ΠΑΜΕ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις συλλογικές αποφάσεις και τις γενικές συνελεύσεις των εργαζόμενων. Ο λεγόμενος ταξικός πόλος, οι 12 Ομοσπονδίες, τα 19 Εργατικά Κέντρα και τα 236 πρωτοβάθμια συνδικάτα που είχαν αποφάσεις για απεργία στις 14/11 (όπως και στις 8/11), οδηγούνται στον εκφυλισμό από τις αδιέξοδες επιλογές της ηγεσίας του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ.

Όσο περισσότερο η ηγεσία του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ σύρεται πίσω από τον υποταγμένο συνδικαλισμό, τόσο πιο λυσσαλέος είναι ο πόλεμος που εξαπολύει ενάντια στα σωματεία και στις δυνάμεις που πάλεψαν για την πραγματοποίηση της διακλαδικής απεργίας την 1η Νοέμβρη.

Να μπει φρένο στον κατήφορο του εργοδοτικού συνδικαλισμού

Η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα στο ΕΚΑ στηρίζει την απεργία στις 14.11. Καλεί κάθε ταξικό συνδικαλιστή να δώσει την μάχη για να γίνει πραγματικότητα αυτή η απεργία, για να μην περάσουν τα σχέδια της διάσπασης των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 14/11 και στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 11πμ, όπου θα επιδιώξει κοινή πορεία στη Βουλή με όλους τους αγωνιζόμενους χώρους. Η πρωτοβουλία καλεί όλες τις ταξικές δυνάμεις και τους αγωνιστές να υπερασπίσουν το απεργιακό δικαίωμα, να βάλουν ένα αποφασιστικό STOP στον εκφυλισμό, να απομονώσουν τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό.

ΥΓ: Ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού εδώ προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 85.00% ( 12
Συμμετοχές )



56 σχόλια στο “Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι η απεργία;

  1. λαθραναγνώστης

    Το χουμε ξαναπεί, χωρίς φόβο και χωρίς εμπάθειες.
    Όχι τρεις, αλλά δεκατρείς αλλαγές θα εισηγηθεί και θα υποστηρίξει το ΠΑΜΕ προκειμένου να εξασφαλισθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην απεργία.
    Αυτό υπαγορεύει η λενινιστική ταχτική και αυτό θα γίνει.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Παιδιά σταματήσετε, έχουμε πεθάνει από το γέλιο με τα χάλια σας

      Reply
    2. Απορία

      Δηλαδή στην απεργία στις 12 Γενάρη που έγινε απεργία χωρίς την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, θεωρείς ότι το ΠΑΜΕ δεν είχε πολύ κόσμο; Τι εκτίμηση έχεις; Ήταν σωστή ή λάθος η 12η Γενάρη;

      Reply
    3. Κώστας

      Η λενινιστική τακτική υπαγορεύει μια απεργία να ξεκινάει να γίνει τον Σεπτέμβρη και τελικά να γίνεται τις Απόκριες, όλοι το ξέρουν αυτό

      Κώστας

      Reply
      1. λαθραναγνώστης

        Ναι, απορώ πως δεν το ήξερες εσύ…..

        Reply
  2. Βασίλης

    1. Το βασικό κριτήριο μιας απεργίας είναι οι… απεργοί και μετά ο όγκος των συγκεντρώσεων.
    2. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Εκεί που υπάρχουν δυνάμεις έχουμε απεργία και στις 14.
    3. Ας ασχοληθούμε με την απεργιακή μάχη
    μέρα με την μέρα και άνθρωπο τον άνθρωπο
    4 ας αφήσουμε δεξιούς και “αριστερούς” απεργοσπάστες να ασχολούνται με τις ημερομηνίες και ποιος την έχει μεγαλύτερη (την πολιτική μυωπία)

    ΑΠΛΑ

    Reply
    1. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Άμα το πας έτσι κι ο άλλος θα σου πει “Εγώ απήργησα στη 1. Άντε να απεργήσω στις 14 και τέλος. Δεν μπορώ να απεργώ όποτε γουστάρεις εσύ”.

      Στο τέλος όχι μόνο δε θα μαζέψεις περισσότερους, απλά ο καθένας πλέον θα απεργεί όποτε τον βολεύει και τέρμα.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        ,Α πέστο βρε αδελφέ ότι το πρόβλημα είναι να μην εξαντληθούν οι απεργοί της 1/11!!!!

        ΌΛΟΙ στην απεργιακή μάχη

        Reply
        1. Βάγγος

          Ευτυχώς την 1η Νοέμβρη υπήρξαν απεργοί, γιατί αν περιμέναμε από τις απεργίες φάντασμα του ΠΑΜΕ ζήτω που καήκαμε. Εξάλλου ο Περισσός έχει αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση του Παναγόπουλου, μην απορείτε για αυτά που γίνονται. Τώρα πως ακριβώς το κρατάει το ΚΚΕ ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, ίσως το μάθουμε σύντομα και αυτό.

  3. ένας

    H χαρά του μικροαστού οπορτουνιστή:
    “Που είναι η ….απεργία”!
    (Aka “μαμά, πότε θα φάμε;!”)
    Απάντηση:
    “Κάντε λίγο υπομονή, σας την ετοιμάζουμε!”

    Reply
  4. Ι.Α

    παντως η ανταρσυα αυτοματα συνταχθηκε με το παιχνιδι των ημερομηνιων του εργοδοτικου συνδικαλισμου

    απο τη μερια του το ΠΑΜΕ κανει το καλυτερο που μπορει σε ενα εχθρικο περιβαλλον. Διακυρήσει απεργια στις 8/11 στο ΕΚΑ η πλειοψηφια καταψηφιζει τις 8/11 και τη μεταθετει για 14/11 ομου με την αδεδυ

    το ΠΑΜΕ και οι δυναμεις του δεν μπορουν να απεργησουν κα 8/11 και 14/11 μεταθετουν λοιπον την ημερομηνια στις 14/11 ερχεται η γσεε που καλυπτει τους παντες κι επιτηδες δεν συντονιζεται ουτε με την ΑΔΕΔΥ και βαζει απεργια στις 28/11

    Το ΠΑΜΕ βρισκεται σε ενα διλλημα που του θετει ο εργοδοτικος συνδικαλισμος δηλ η θα απεργησει στις 14/11 και στις 28/11 ή στις 28/11 επιλλεγει την απεργια στις 28/11 γιατι και περισσοτερο κοσμο καλυπτει και ειναι δυσκολο 2 απεργιες σε 15 μερες

    ολα τα αλλα ειναι μπουρδες και αντικομμουνισμος

    Reply
    1. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε κάνει γνωστή τη δική της ημερομηνία από το καλοκαίρι. Το ότι του ΠΑΜΕ δεν του έκανε (μπορεί το δελτίο καιρού να μη του άρεσε) είναι δική του δουλειά.

      Αν καλείς ως ΠΑΜΕ, όποιος δεν σ’ έχει ψηφίσει δεν υποχρεούται να σε ακολουθήσει.

      Αν καλείς ως ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ θα πρέπει να γνωρίζεις πως μεγάλο μέρος των ανθρώπων σε αυτή τη χώρα ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ πλέον τις Ομοσπονδίες ως ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ.

      Αν έχεις για ένα πράμα δίκιο, είναι ότι ΚΑΚΩΣ πιστεύω εγώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνει συνέχεια και δεν υλοποιεί απλώς το δικό της σχεδιασμό, εσείς τον δικό σας και τέρμα.

      Άσε που αν 2 απεργίες μέσα σε λίγες μέρες είναι δύσκολες όπως λες, οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των αναρχοσυνδικαλιστών την έχουν βγάλει ήδη την υποχρέωση.

      Reply
      1. ένας

        Ωραίοι, ρε!
        “Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε κάνει γνωστή τη δική της ημερομηνία…”
        Ποιά “Ανταρσύα”, ποιό όργανο; Που συγκλήθηκε, πότε ανακοίνωσε την σύγκλησή του και ΚΥΡΙΩΣ το θέμα της;
        Εσύ, το έμαθες, ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕΣ και συναποφάσισες για …”απεργία την 1/11″, και με πιο σκεπτικό ….πριν από τέσσαρες (4) μήνες ;
        Kαι γιατί αφήσατε να περάσει γκοτζάμ καλοκαίρι χωρίς να κάνετε τίποτε, παρά μου αρχίσατε το τιρι-λιρί μόλις άρχισαν τα ταξικά σωματεία την προετοιμασία του δικού τους αγώνα;
        Ξέρετε, γατάκια, για όλα αυτά τα παλαβά υπάρχουν πιο “γήϊνες” ερμηνείες.

        Reply
        1. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Σκυλούμπα ξέρεις οι άνθρωποι επικοινωνούν μεταξύ τους και εκτός συνέλευσης. Όταν θες να συνομιλήσεις συνομιλείς.

          Ξέρεις του τύπου: “Πότε έχετε κανονίσει ρε παιδιά; ΟΚ, να το δούμε”. Ή: “Μήπως να το κάναμε την τάδε ημερομηνία γι’ αυτό και γι’ αυτό το λόγο;”

          Κάπως έτσι.

        2. ένας

          Ξέρετε, γατάκια, για όλα αυτά τα παλαβά υπάρχουν πιο «γήϊνες» ερμηνείες.

        3. ένας

          Συγχαρητήρια και στη διαχείριση για το “σκυλούμπα”!
          Εξεστι……

  5. Βασίλης

    Ο στόχος είναι να γίνει μια μεγάλη γενική απεργία. Αν δεν ενεργούσε έτσι το ΠΑΜΕ δεν ξέρουμε αν θα κήρυσσε ποτέ η ΓΣΕΕ. Τα ημερολογιακά φετίχ είναι αστεειότητες. Τσάκισμα ηγεσίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ όχι για την ημερομηνία και ποιος κήρυξε πρωτος (βρε κοντοφθαλμοι πονηρούληδες μικροαστοί που δεν ξέρετε καν τι είναι απεργία) αλλά για τις θέσεις τους. Αμείλικτοι σε όποιον καλέσει σε απεργοσπασία με κάθε πρόσχημα.
    ΟΛΟΙ στην απεργιακή μάχη !!!!! Περιοδείες ενημέρωση συνελεύσεις παντού

    Reply
    1. San Rocco

      Ε, χμ, αν ΔΕΝ γίνονταν η απεργία την 1η Νοεμβρίου, μάλλον ούτε το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, ούτε πολύ περισσότερο η ΓΣΕΕ θα έβαζαν απεργία. Επίσης, και τα υπόλοιπα που γράφεις Βασίλη, είναι μπούρδες.

      Reply
    2. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Δεν είναι το δικό μου πρόβλημα η απεργία. Δε θα μπορούσε γιατί είμαι ΑΝΕΡΓΟΣ!!! Κατεβαίνω επειδή το θέλω, όχι επειδή σας χρωστάω.

      Θα σου πω όμως τι θα έλεγα αν ήμουν ενεργός εργαζόμενος & συνδικαλιστής. Θα έλεγα ότι από τη στιγμή που έγινε η συνέλευση και έκλεισε η ημερομηνία ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ.

      Διαφορετικά κατεβάζεις απόφαση που λέει πως στέλνεις επιστολή στη Γραμματεία του ΠΑΜΕ όπου τους ενημερώνεις πως είσαι στη διάθεση τους, ΟΠΟΙΑ ημερομηνία επιλέξουν εκείνοι. ΟΥΤΕ με αυτό θα είχα πρόβλημα, αρκεί να είναι καθαρό τι ψηφίζω.

      Αυτό για μένα είναι το νόημα της συνέλευσης. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ. Διαφορετικά δεν έχει νόημα να κατέβω στη συνέλευση, έχω καλύτερα πράματα να κάνω. Και μου άρεσε (χωρίς να με αφορά άμεσα) που όσοι είπαν 1η Νοέμβρη, απήργησαν 1η Νοέμβρη.

      Ό,τι και να μου πείτε από κει και μετά εσείς το ακούω βερεσέ.

      Και όταν πετάς αφορισμούς του τύπου “όποιος δε συμφωνεί με την ημερομηνία μου είναι απεργοσπάστης” η μόνη απάντηση που θα πάρεις είναι “όποιος δε συμφωνεί με τη ΔΙΚΗ ΜΟΥ ημερομηνία είναι απεργοσπάστης”.

      Όχι φίλε μου, όταν δε συμφωνείς με τον άλλο με τίποτα, ΧΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΤΣΑΝΑΚΙΑ ΣΟΥ και τελειώνει.

      Reply
      1. Βασίλης

        Το σταθερό φετίχ του οπορτουνισμού, δεξιού και “αριστερού”… ” Το κίνημα είναι το παν, ο σκοπός τίποτα” Μπερν.

        ΟΛΟΙ στην απεργιακή μάχη. Τσακίζουμε την απεργοσπασία.

        Reply
        1. Βασίλης

          Αδελφέ, τα έχεις μπερδέψει. Αν θεωρείς ότι θέλεις να πηγαίνεις σε ΓΣ για να μην αλλάζει η ημερομηνία κινητοποίησης τι να σου πω… Σκέψου λίγο μήπως καταλάβεις πόσο επικίνδυνο είναι αυτό.
          απεργοσπάστης είναι όποιος δεν απεργεί σε καθορισμένη, οποιασδήποτε ημερομηνίας!!, απεργία (ακόμα και από την άθλια ΓΣΕΕ) του σωματείου του, έστω με το δικό του πλαίσιο. Τραγουδάτε όσο θέλετε για τις μεταφορές ημερομηνίας. είναι θέμα τακτικής, μπορεί να έχει ο καθένας άποψη.
          Θα πάρει όμως ο διάολος όποιος τολμήσει να καλέσει σε απεργοσπασία, δηλαδή προπαγανδίσει την δουλειά εκείνη την μέρα ως πολιτική πράξη.

          ΟΛΟΙ στην απεργιακή μάχη. Καμιά ανοχή σε απεργοσπάστες

        2. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Το’χω ξαναπεί θα στο πω και σένα.

          Αν θες να πείσεις πρόσεξε τους τρόπους σου. Αυτό το στυλάκι δεν εντυπωσιάζει πλέον κανέναν.

          Προφανώς το να μην απεργήσεις δεν είναι ποτέ πολιτική πράξη. Η οικονομική εξάντληση όμως είναι λόγος. Και όταν έχουν προκύψει τρεις μονοήμερες τον ίδιο μήνα με διαφορετική ημερομηνία θα είναι απολύτως ανθρώπινο να υπάρξει διασπορά και κανείς για μένα δεν είναι απεργοσπάστης εφόσον θα έχει απεργήσει τουλάχιστον τη μία από τις τρεις.

          Επίσης το επιχείρημα σου θα ήταν ειλικρινές αν είχα δει έστω και έναν ΠΑΜΕτζή στη πορεία της 1ης Νοέμβρη να μοιράζει φυλλάδιο. Αλλά δεν είδα. Και δε μπορώ να πιστέψω πως στα σωματεία που πήραν απόφαση για 1η Νοέμβρη δεν υπήρχε ούτε ένα μέλος του ΠΑΜΕ να παραστεί στη διαμαρτυρία έστω συμβολικά!

        3. Βασίλης

          Καλημέρα σου. Πρώτο. Προφανώς δεν θέλω να εντυπωσιάσω κανέναν.
          Δεύτερον. Δεν πρόκειται να πειστεί κάποιος που του λες “απεργοσπασία, δηλαδή προπαγανδίσει την δουλειά εκείνη την μέρα ως πολιτική πράξη.” και γράφει: “Προφανώς το να μην απεργήσεις δεν είναι ποτέ (sic) πολιτική πράξη”. Συνέχισε έτσι.

          ΟΛΟΙ στην απεργιακη μάχη

        4. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Τουλάχιστον τη συνέχεια την έκοψες.

          Το να προπαγανδίσεις μέρα απεργίας την εργασία δεν είναι πολιτική πράξη, μαλακία είναι. Ούτε νομίζω ότι το κάνει κανείς στο ταξικό κίνημα. Δε θα είχε νόημα καν ως στάση, γιατί καταργείς τον εαυτό σου ως συνδικαλιστή.

          Σταμάτα να ψάχνεις παντού εχθρούς.

        5. Βασίλης

          Περιορίζομαι μόνο στο ότι συμφωνώ μαζί σου αν ακούγεται δεν μου αρέσουν οι υβριστικοι χαρακτηρισμοί ότι ήταν “μάλ…Ες” οι συνειδητοι απεργοσπάστες του περασμένου Μαϊου και θα είναι και όσοι το κάνουν στις 28/11. Καλημέρα

        6. San Rocco

          Αγαπητέ Βασίλειε. ΤΟ παραληρημά σου περί “απεργοσπαστών”, είναι για γέλια. Προφανώς δεν θα σε ακολουθήσουμε στον κατήφορό σου (σας). Εγώ προσωπικά, εργαζομαι στον ιδιωτικό τομέα, ΑΠΕΡΓΗΣΑ την 1η Νοεμβρίου, θα ΑΠΕΡΓΗΣΩ στις 14 Νοεμβρίου, ΚΑΙ ΔΕΝ θα απεργήσω στις 28 Νοεμβρίου.

          ΕΣΥ μπορείς να βελάζεις όσο θες. Φιλάκια

        7. Ανώνυμος

          Που δουλεύεις και μπορεσες να απεργησεις την 1η και θα απεργησεις και στις 14

        8. San Rocco

          αγαπητέ ανώνυμε που ρωτάς “Που δουλεύεις και μπορεσες να απεργησεις την 1η και θα απεργησεις και στις 14”, δουλεύω σε κλάδο του οποίου το ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ σωματείο μου κήρυξε απεργία την 1η Νοεμβρίου.

          Οι εργαζόμενοι ενός κλάδου ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ εάν απεργήσουν σε απεργία που κηρρύσσει το αρμόδιο πρωτοβάθμιο σωματείο! Για αυτό και απέργησαν αρκετοί. Αρα ένα το κρατούμενο: Αεργήσαμε την 1η Νοεμβρίου, ΟΝΤΑΣ καλυπτόμενοι απο την απόφαση του αρμοδίου πρωτοβάθμιου σωματείου μας! Δεύτερο: ΡΠοτίθεμαι να απεργήσω στις 14 Νοεμβρίου, εάν και εφόσον το σωματείο μας λάβει μια τέτια απόφαση. ΔΕΝ προτίθεμαι να απεργήσω στις 28 Ξοεμβρίου. Εσύ πάλι, κάνε αυτό που θές.

          Ευχαριστώ

        9. Βασίλης

          Μια διευκρίνιση μόνο αγαπητέ μου. Στις 28 θα δουλέψεις και αν ακόμα το σωματείο σου συμμετέχει στην απεργία;

        10. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Όχι θα απολυθεί για να σε ικανοποιήσει.

          San Rocco δε το παίζω δικηγόρος σου, αλλά θεωρώ την ερώτηση προβοκατόρικη.

        11. San Rocco

          Εμ, δεν είναι Γιώργο; Είναι η φουκαριάρα!

        12. Βασίλης

          Έσμιξαν τα αηδόνια.

          Να δεις η απάντηση που δεν δίνετε πόσο φουκαριάρα είναι. Ε όχι και να απολυθεί, εδώ έδωσα τέτοια μάχη μόνος την 1/11

        13. Βασίλης

          Επίσης αγαπητέ ROCCO μπορείς να απεργήσεις και με απόφαση και κάλυψη δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης καθώς και σε περίπτωση κλαδικού σωματείου κτλ κτλ ΔΕΣ: https://www.inegsee.gr/wp-content/uploads/2013/11/apergia.pdf σελ 6-7. Αντίθετα τα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά μόνο αν είναι αντιπροσωπευτικά και με απόφαση ΓΣ
          Άρα μη μασάτε δεν θα απολυθείτε. Χαίρομαι που σας βοήθησα δεν χρειάζεται να με ευχαριστείτε.

          Ραντεβού στις απεργίες. Φωτιά στους συνειδητούς απεργοασπάστες του “εγώ θα δουλέψω και εσύ κάνε ότι θέλεις”

        14. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Πρόσεξε γιατί μου θυμίζεις τη δασκάλα στο Καφέ της Χαράς που έτρεχε στο δάσος με τα νυφικά και ένα δαδί στο χέρι και ούρλιαζε “φωτιάααααα”.

          Είπαμε εντάξει, η κατάσταση του κόμματος σας σας πονάει, μη παρανοήσετε κιόλας.

        15. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Επίσης αυτά να τα θυμόσουνα πριν καλέσεις στο δημοψήφισμα σε λευκό/άκυρο/αποχή. Από τότε έχασες κάθε μπόι να κάνεις υποδείξεις.

        16. San Rocco

          Βρε ανεκδιηγητε Βασίλη και άλλοι ΚΚΕδες, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ γράφεις;

          Α. Οταν απέργησα ανόητε στην διακλαδική απεργία, απέργησα ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ του πρωτοβάθμιου σωματείου μου! Αρα ΓΝΩΡΙΖΩ πολύ καλά αυτά τα ζητήματα, ΚΑΙ ΕΣΥ (ΕΣΕΙΣ) δεν μπορείτε να μας κάνετε υποδείξεις!

          Β. Ασε τις ανοησίες περί “όσοι δεν απεργήσουν στις 28 είναι απεργοσπάστες”! Βασίλη, μην κάνετε την ανικανότητα σας ΘΕΩΡΙΑ: Το ότι πηγαινοφέρατε την ημερομηνία λέγοντας και πράττοντας ως ΚΚΕ/ΠΑΜΕ “ΛΥΣΑΛΕΑ άρνηση για την 1η Νοέμβρη διότι λέμε 8 Νοεμβρη, η οποία γίνετε 14 και μετά 28 μπας και συμφωνήσουν και οι ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ”, μάλλον πρέπει να σας προβληματίσει.

          Αυτά τα περί “είπαμε ναι στις 28 δλδ στην πρόταση ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ για να απεργήσει πιο πολύς κόσμος”, εδώ είμαστε. Πάλι 1-2% θα απεργήσουν στον ιδιωτικό τομέα, όπως συμβαίνει πια εδώ και χρόνια.

        17. Βασίλης

          Χαχα Γιώργη επειδή θα συνεχίσεις να τρως τάπες και να βγαίνει στην φόρα η ασχετοσύνη και οι ανακρίβειες καθώς και ότι από αυτά που λες μάλλον δεν έχεις περάσει ούτε έξω από σωματείο, σου προτείνω να γραψεις από τώρα ότι δεν δικαιούμαι δια νά ομιλώ καθώς το ΚΚΕ ευθύνεται για την Βάρκιζα, το μακεδονικό, τον Αρη, την ΕΔΑ, την σχάση του πυρήνα, τις πυρκαγιές στο μάτι, την σταύρωση του Χριστού και την μετενσάρκωση του Βούδα. Συνέχισε έτσι. Θεουλης

        18. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Όχι φίλε Βασίλη δεν έχω περάσει ούτε έξω από σωματείο. Ξέρεις γιατί; Γιατί στη μόνη δουλειά που μου’ κατσε σταθερά για ένα άλφα διάστημα (δημοσιογράφος), ήθελες τρία χρόνια ένσημο για να μπεις (ΕΣΗΕΑ). Υπήρχαν συνάδελφοι που δούλεψαν δέκα χρόνια για να τα μαζέψουν και πολλοί είχαν τόσο πολύ αηδιάσει που και ούτε όταν τα μάζεψαν δε μπήκαν.

          Το μόνο που θυμάμαι από τη προεδρείο του σωματείου είναι τη πρόεδρο να λέει “τι δουλειά έχει αυτός εδώ” όταν ήμουν απλήρωτος ασκούμενος. Επίσης τον επικεφαλής του κλαδικού ΠΑΜΕ (καλός άνθρωπος) όταν του είπα να κάνουμε μια συσπείρωση με τεχνικούς, προσωπικό κτηρίου, προμηθευτές κτλ να απαντάει “δεν το είχα σκεφτεί ποτέ”

          Πράγματι δεν έχω σε εκτίμηση τα σωματεία. Κυρίως γιατί κάτι ιεροκήρυκες σαν εσένα, που κατά βάση μας θεωρούν όλους αναλώσιμους με έχουν πραγματικά τερματικά κουράσει. Τουλάχιστον στα “πρωτοβάθμια” το παλεύουν χωρίς να κουνάνε δάχτυλα.

          Λέγε ό,τι θες.

    3. Ανώνυμος

      Δεν ξέρουμε ποιος έχει τα φετίχ με τις ημερομηνίες… Tο ΠΑΜΕ διαβεβαιώνει πως αν δεν ήταν αυτό, θα γινόταν απεργία της ΓΣΕΕ στις 5 Δεκέμβρη, αντι για τις 28/11. Αυτό πόσο πλήγμα θα ήταν για την εργατική τάξης; Δλδ θα είχε ήδη γίνει η απεργία στις 14/11 χωρίς την ΓΣΕΕ και θα γινόταν και μια το Δεκέμβρη. Τώρα θα γίνει απεργία τον Δεκέμβρη; Μια χαρά σας την φέρανε ο Παναγόπουλος με τον Θάνο τον Βασιλοπουλο. Περίγελος γίνανε τα απλά μέλη του ΚΚΕ, κρίμα

      Reply
  6. Left G700

    ΥΠΟΚΛΑΠΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ

    – Πάνω χέρι, κάτω χέρι, τίνος είν’ το πάνω-πάνω; Του ΠΑΜΕ ή των Παρεμβάσεων;

    – Της Αστικής Τάξης, ρε μπουμπούνα, της αστικής τάξης!

    Reply
  7. Τέλμαν

    Η πρώτη συγκέντρωση που κατέβηκα πιτσιρικάς τότε ήταν το 2006. Τότε ήταν ακόμα φρέσκια η τακτική του ΠΑΜΕ για χωριστές συγκεντρώσεις από τη ΓΣΕΕ.
    Θυμάσαι στην πλατεία Κοτζιά το ΠΑΜΕ και το ΔΗΚΚΙ που συμμετείχε τότε στο ΠΑΜΕ.

    Τα παιδιά που σήμερα γράφουν για σύρσιμο του ΠΑΜΕ πίσω από τη ΓΣΕΕ επειδή σωστά επιδιώκει ενιαίο απεργιακό μέτωπο σε συνθήκες με δυσμενή συσχετισμο και κινηματική υποχώρηση ήταν στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ τότε. Για την ακρίβεια κράταγαν τα πανό των εργατοπατερων για να μην κουράζονται οι άνθρωποι. Τότε το ΠΑΜΕ ήταν διασπαστης του κινήματος…

    Η αλήθεια είναι ότι το κίνημα δεν είναι σε θέση να κάνει 2 απεργίες σε 14 μέρες. Οπότε ή θα γινόταν η απεργία 28 όπως αναγκάστηκε να πάρει απόφαση η ΓΣΕΕ γιατί αν θυμάστε κάποιοι δεν είχε καν πρόθεση για απεργία ή θα επέμενε στο 14 με πολλά σωματεία και ΕΚ από αυτά που είχαν πάρει απόφαση να μεταφέρουν την απεργία στης 28. Και με τα σωματεία που θα απεργούσαν στης 14 να κάνουν τι στις 28? Απεργοσπασια? Γιατί 2 απεργίες σε αυτές τις συνθήκες σε 14 μέρες σε ελάχιστους χώρους μπορεί να γίνουν και θα γίνουν πχ οικοδόμοι. Στους κλάδους που δεν υπάρχει δυνατότητα στις 28 τι θα γινόταν? Απεργοσπασια προφανώς. Εντάξει γι’αυτό που πριν λίγους μήνες ξανακάνει σε απεργοσπασια δεν είναι τίποτα αυτό ή για όσους παίρνουν ρεπό τη μέρα της απεργίας ή πάνε στη συγκέντρωση και μετά στη δουλειά αλλά για όσους απεργουμε μια ζωή με κάθε κόστος η απεργοσπασια είναι μεγάλη ντροπή.

    Reply
    1. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Τέλμαν επειδή μάλλον είμαι λίγο παλιότερος (βέβαια κατεβαίνω κι από πολύ μικρή ηλικία) θυμάμαι αυτό που λες ως μέλος της ΚΝΕ/φίλος του ΔΗΚΚΙ τότε.

      Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου. Καλύτερα για μένα να επιλέξεις τη μέρα που σε εκφράζει να κάνεις αυτό που θέλεις, και τη μέρα που θα σε καλέσει η Ομοσπονδία (την οποία εγώ πλέον δεν αναγνωρίζω αλλά αυτή είναι απλώς η δική μου γνώμη) να πάρεις ρεπό και να κατέβεις ή να κατέβεις και μετά να πας για δουλειά παρά να ρισκάρεις την απόλυση ή να συρθείς.

      Το ένα είναι προσωπικό σφάλμα και το άλλο πολιτικό. Και δεν αξίζει το κόπο για μια μονοήμερη. Αν είχαμε κλιμάκωση θα ήταν άλλο θέμα. Και αν όντως θες κλιμάκωση, ο μόνος τρόπος είναι να συνδεθείς με άλλα κινήματα έξω από το εργατικό (πλειστηριασμούς κτλ). Μόνος σου ως εργαζόμενος δε κάνεις τίποτα.

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Τέλμαν άσε τα ψεματάκια, το ΝΑΡ και άλλες δυνάμεις είχαν πολύ νωρίτερα από το ΠΑΜΕ διαχωριστεί από τους εργατοπατέρες (2-3 χρόνια νωρίτερα) και καθιέρωσαν τις ανεξάρτητες ταξικές συγκεντρώσεις (η πρώτη έγινε στην πλατεία Λαυρίου) και τις οποίες ευτυχώς ακολουθήσατε και εσείς και άλλοι.

      Reply
      1. Τέλμαν

        Τέτοιο ψέμα ούτε ο Τσίπρας δεν έχει ξεστομίσει…
        Τι νομίζετε ότι είμαστε όλοι 18 χρόνων φοιτητές?

        Όχι μόνο πηγαίνατε στη ΓΣΕΕ αλλά σουρνατε τα μύρια όσα στο ΠΑΜΕ για την τακτική των χωριστών συγκεντρώσεων.

        Reply
        1. San Rocco

          Αγαπητέ Τέλμαν, η σχέση που έχεις με την ιστορία, είναι η σχέση που έχει ένα ραδίκι με την πυρηνική φυσική. Εκτίθεσαι με αυτά που γράφεις. Διάβασε αν μπορείς να το κάνεις, μάθε για τότε και μετά ξαναέλα.

        2. ένας

          Οχι μόνο δεν ξέκοψαν, αλλά για πολλά χρόνια κάνανε ψευδο-“χωριστές” συγκεντρώσεις εκεί δίπλα στο …Μουσείο(!), για ….να ακούνε και τα μεγάφωνα της ΓΣΕΕ, 50 μέτρα πιο πίσω! Μη χάνουμε και την επαφή….
          Και είναι γνωστοί οι λόγοι (ΣΕΚ κλπ..)

        3. Μηνάς

          Μάλλον δεν έχεις καλή μνήμη, ή είσαι νέος. Εκτός αν συνειδητά παραπληροφορείς. Από τις αρχές της δεκαετίας του 90, κάναμε ξεχωριστή Πρωτομαγιά στην πλατεία Λαυρίου, όταν εσείς μαζικοποιούσατε την συγκέντρωση της υποταγμένης ΓΣΕΕ

        4. San Rocco

          Α, μετά το κράξιμο που φάγατε ανώνυμοι και επώνυμοι σχολιαστές του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ για τις ανιστόρητες μπούρδες που πετάτε, αλλάξατε βλέπω την κασέτα: Τώρα βλέπω γράφετε ότι, ΔΕΝ πηγαίναμε στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ, αλλά κάναμε….. ξεχωριστές…..”ψευδοσυγκεντρώσεις (sic!!!!!!!!!!), για να ακούμε τα …μεγάφωνα….50 μέτρα πιο κάτω (2o sic!!!!!!!!!!!)”.

          Καλά πάτε! Με λίγο ακόμα ιστορικό ξεβράκωμα, και θα παραδεχτείτε επιτέλους την αλήθεια που λέει ότι, καλώς ή κακώς, την τακτική των ξεχωριστών απεργιακών συγκεντρώσεων την ξεκίνησαν τα εργατικά σχήματα/κινήσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

          Μα θα ρωτήσει κάποιος: Εχει κανένα νόημα ποιός τα ξεκίνησε πρώτος όλα αυτ΄σ; Οχι απαντώ. Απλά, παρατηρώ πια και την ΚΑΤΑΝΤΙΑ των μελών του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ που σχολιάζουν εδώ μέσα και το ΜΕ ΠΟΣΗ ΟΠΑΔΙΚΗ νοοτροπια διαπαιδαγωγούνται εκεί στο ΚΚΕ/ΠΑΜΕ. Κρίμα, αλλά, η αλήθεια θα λέγεται.

        5. ένας

          Προσυγκεντρώσεις κάνατε στο Μουσείο, δίπλα στη ΓΣΕΕ.
          Δεν τις λες και ….χωριστές!
          Και μετά περπατάγατε όλοι μαζί.
          Α, και για να μην μικρομεγαλίζετε (και να μην σας αδικώ), μαζευόσασταν, και μαζευόσαστε εκεί, ΟΛΟ το αριστεροχώρι.
          Για να φαινόσαστε “πολλοί”.

        6. San Rocco

          Πολλοί ξεπολλοι αγαπητέ φανφαρονε ένας, τις ξεχωριστές απεργιακές συγκεντρώσεις καλώς ή κακως τις ξεκίνησαν τα ταξικά εργατικά σχήματα ιδιωτικού κ δημοσιου τομέα. Συγκεντρώσει κ όχι προσυγκεντρωσεις. Άιντε! Λιγο ακομα διάβασμα να κάνετε για την εποχή εκείνη και θα παραδεχτείτε πισο εκτίθεστε με τις ανοησίες που γράφετε.

        7. Βασίλης

          Για λόγους ιστορικής αλήθειας και ως 50αρης πια, οφείλω να επιβεβαιώσω ότι οι πρώτοι που κινήθηκαν για χωριστές συγκεντρώσεις ήταν οι ΝΑΡίτες / ΜΕΡΑ (τότε) και αφορούσαν τις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις. Λίγο μετά ακολούθησε το ΠΑΜΕ.

          2-3 χρόνια μετά το ίδιο έγινε και με τις υπόλοιπες απεργιακές συγκεντρώσεις αλλά με ανάποδη σειρά.

          Σταθεροί και σφοδροί πολέμιοι των χωριστών συγκεντρώσεων, διαχρονικά, οι ΣΕΚιτες (τότε ΟΣΕ – αμάν με τα σιδηοδρομικά αρχικά :) :) και μία από τις δύο ΟΚΔΕ

  8. Δημήτρης

    Ρε παιδιά μας τα πρήξατε με τη διακλαδική απεργία της 1 Νοέ. Ήταν τόσο διακλαδική που τα σωματεία που την εξήγγειλαν μετριούνται με το ένα χέρι. Και αν δεις τι εκφράζουν μόνο η ΕΛΜΕ Πειραιά έχει περισσότερα μέλη από αυτά…
    Το ότι κατέβηκαν φοιτητές και η όλη η εξωκοινοβουλευτική δεν το κάνει απεργία από τα κάτω ή συντονισμό πρωτοβάθμιων…

    Reply
  9. Νίκη

    Το ΝΑΡ ανακαλύπτει μετά από 100 περίπου χρόνια ότι η ηγεσία της ΓΣΣΕ είναι εργοδοτικη/κυβερνητικη/πουλημενη κοκ. Και:
    Α) καλεί σε απεργοσπασια
    Β) προτείνει στο ΚΚΕ να μη κατέβει στην απεργία στις 28/11 γιατί είναι ένα “επαναστατικό” κόμμα (εδώ γελάει και η μαϊμού)

    Και μετά αναρωτιομαστε για την κατάσταση του εργατικού κινήματος…
    Καλημέρα.

    Reply
    1. Κ.Σ.

      To ΝΑΡ έχει πει ότι η ΓΣΕΕ είναι εργοδοτική-κυβερνητική-πουλημένη κοκ από την εποχή που τα στελέχη του ΚΚΕ ήταν στο προεδρείο της με Κανελλόπουλο, Πρωτοπαπά, Πολυζογόπουλο.
      Ούτε το Α) ούτε το Β) καλεί το ΝΑΡ να κάνει το ΚΚΕ. Απλά να μην αποδέχεται ότι απεργία θα γίνεται μόνο όταν γουστάρει ο Παναγόπουλος και μάλιστα σε τέτοιο σημείο ώστε να κάνει κινητή εορτή μια απεργία από 8 στις 14 και από τις 14 στις 28/11.

      Αλήθεια κάτι άλλο απέναντι στην εργατική τάξη για να ξεπεράσει τον εργοδοτικό συνδικαλισμό έχει να πει το ΚΚΕ, ή κόλλησε η βελόνα στο “κακό ΝΑΡ”;

      Πόση συναίνεση ποια εκεί στο ΠΑΜΕ; Ούτε όταν το ΚΚΕ συμμετέχει στα κοινά προεδρεία σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν ήταν έτσι

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.