.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Φασιστική επίθεση σε φοιτήτρια, μέλους της ΚΝΕ στις Εστίες του ΕΚΠΑ


Σε ανακοίνωσή του, για τη βίαιη επίθεση φασιστοειδούς κατά φοιτήτριας στελέχους της ΚΝΕ στη φοιτητική Εστία του ΕΚΠΑ, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:

Την Κυριακή 28 Γενάρη φοιτήτρια – στέλεχος της ΚΝΕ δέχτηκε βίαιη επίθεση από “άγνωστο” φασιστοειδές μέσα στη φοιτητική Εστία του ΕΚΠΑ. Την ίδια μέρα έξω από το δωμάτιο της φοιτήτριας επίσης “άγνωστα” φασιστοειδή είχαν γράψει εμετικά αντικομμουνιστικά συνθήματα και συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής.

Τέτοιες θρασύδειλες επιθέσεις δεν τρομάζουν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Αυτό καλά θα κάνει να το ξέρει ο συγκεκριμένος -και κάθε- φασίστας. Το γεγονός ότι δρουν στα σκοτάδια δείχνει τη δειλία τους.

Οι φοιτητές και σπουδαστές, οι εστιακοί να πετάξουν τους φασίστες έξω από τις σχολές και τις Εστίες. Μέσα από τους Συλλόγους τους να υψώσουν τείχος στα τσιράκια των αφεντικών και των εφοπλιστών, να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν. Να διεκδικήσουν τις σπουδές και τη ζωή που έχουν ανάγκη, απαιτώντας φωτισμό σε όλους τους χώρους, σταθερό και μόνιμο προσωπικό στην ευθύνη του πανεπιστημίου για όλες τις ανάγκες λειτουργίας, συντήρησης και φύλαξης των Εστιών, υποδομές και αύξηση της χρηματοδότησης για τις Εστίες.

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Προχτές το βράδυ, επίθεση δέχτηκε αγωνίστρια, μέλος της ΚΝΕ, ένοικος στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών, από φασίστες, στο χώρο των εστιών. Αφού τη γρονθοκόπησαν, στη συνέχεια έγραψαν φασιστικά συνθήματα στην πόρτα της (“θάνατος στους κομμουνιστές” και “ζήτω η ΧΑ”). Είναι δε ενδεικτικό ότι προς τη συγκεκριμένη αγωνίστρια έχουν υπάρξει ξανά επιθέσεις στο παρελθόν, κάτι που αναδεικνύει τη στοχευμένη δράση των φασιστών.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι αν νομίζουν πως θα εγκαθιδρύσουν κλίμα σιωπής και τρομοκρατίας, τόσο στις εστίες όσο και στους χώρους που αναπνέει και ζει η νεολαία, είναι βαθιά γελασμένοι! Ειδικά σε μια περίοδο έξαρσης του εθνικισμού και της δράσης των παντός είδους “μακεδονομάχων”, είναι καθήκον των ταξικών δυνάμεων να βγουν αποφασιστικά και αγωνιστικά μπροστά, και αυτό θα επιχειρήσουμε κι εμείς με όλες μας τις δυνάμεις. Το μαζικό κίνημα και οι φοιτητικοί σύλλογοι θα τους δώσουν την απάντηση που τους αξίζει!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 98.75% ( 8
Συμμετοχές )



19 σχόλια στο “Φασιστική επίθεση σε φοιτήτρια, μέλους της ΚΝΕ στις Εστίες του ΕΚΠΑ

    1. ονομα

      Τόσο μπορείς… Συριζαιος με πολιτικά. Η Γκανελη, συναντήσεις κλπ..

      Reply
      1. nezard

        1) “Γκανέλη” ;; γιατί “Γκανέλη” ;; Εγώ μιλάω για τη Λιάνα Κανέλλη, εκλεγμένη ευρωβουλευτή του ΚΚΕ το 1994 και έπειτα βουλευτή σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2000 μέχρι και σήμερα. Μιλάμε, δηλαδή ήδη για 25 χρόνια. Εχεις κάποιο πρόβλημα με τις θέσεις που δημόσια εξέφρασε η Κανέλλη ; Γι’ αυτό την αποκαλείς “Γκανέλη” ;

        2) Ο Κουτσούμπας, γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην δήλωσή του, που παρέθεσα ανωτέρω, δεν κάνει την παραμικρή κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το ντελίριο ναζιστικής βίας που συνειδητά ανέχθηκε κατά το προηγηθέν συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Αναφέρεται επανειλημμένα στον αλυτρωτισμό της FYROM (;;;;;;;;) και δίνει πάσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να πουλάει τα νταβατζιλίκια της στο γειτονικό κράτος. Ούτε που περνάει καν από το μυαλό του να ζητήσει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να απαγορεύσει το συλλαλητήριο της 4/2, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ξανά από το ναζισμό ως ορμητήριο για επιθέσεις ενάντια σε αγωνιστές και καταλήψεις, και άρα την διευκολύνει στο σχέδιό της για εκφασισμό του λαού.

        Μετά από όλα αυτά τολμάς να αποκαλείς ……..εμένα Συριζαίο με πολιτικά;;;;;;;;

        Κοιτάξου στον καθρέφτη.

        Reply
      2. nezard

        Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και, κατ’ επέκταση, στον αστισμό κάνετε πλάτες. Οι Συριζαίοι με τα πολιτικά είστε εσείς. Απλά, κάνετε το κλασικό και προβλέψιμο “φωνάζει ο κλέφτης”. Τα παραμύθια σας όμως διαψεύδονται κάθε μέρα.

        Reply
    2. πολιτικος αναλυτης απο τον ΑΒ Βασιλοπουλο

      Αφού σ αρέσει να παραθέτεις πηγες, ας δούμε τι γράφει σήμερα ο Ριζοσπάστης.

      https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9697417

      Οταν, για παράδειγμα, από διοργανωτές ακούγονται συνθήματα, όπως «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική». Διότι η ελληνική Μακεδονία αναμφισβήτητα είναι ελληνική. Ομως, η γεωγραφική περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας έπιανε έναν ευρύτερο χώρο, που σήμερα βρίσκεται και εκτός των συνόρων της Ελλάδας.
      (…)
      .

      Κάθε λαϊκός άνθρωπος, λοιπόν, που δηλώνει πατριώτης και δεν ανέχεται αλυτρωτικές βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας, δεν επιτρέπεται ο ίδιος να διακατέχεται από αντίστοιχες βλέψεις σε βάρος ξένων εδαφών

      Πωπω τι εθνικισμός…

      Reply
      1. μέλος του ΝΑΡ

        Εάν πρέπει να κάνουμε διάκριση του εθνικισμού απο τον πατριωτισμό, που πρέπει, είναι ακριβώς αυτή: Ο πατριωτης δεν ανέχεται αλυτρωτισμους απο τα υπόλοιπα έθνη και την ίδια στιγμή δεν ανέχεται αλυτρωτισμους απο το έθνος που είναι, προς αλλα έθνη.

        Το σύνθημα “η μακεδονια είναι ελληνική” είναι αλυτρωτικο και ελληνικό εθνικισμός. Όπως αντιτοιχα αλυτρωτισμός είναι και η επιμονη κομματιού της πγδμ κοινωνίας, στο ονομα “δημοκρατία της μακεδονιας” σκέτο. Η μακεδονια δεν είναι μια και δεν είναι μόνο ελληνική, η μόνο πγδμ.

        Reply
        1. Left G700

          Το σύνθημα «η μακεδονια είναι ελληνική» είναι αλυτρωτικο και ελληνικό εθνικισμός. Όπως αντιτοιχα αλυτρωτισμός είναι και η επιμονη κομματιού της πγδμ κοινωνίας, στο ονομα «δημοκρατία της μακεδονιας» σκέτο. Η μακεδονια δεν είναι μια και δεν είναι μόνο ελληνική, η μόνο πγδμ.

          Το σύνθημα “η Μακεδονία είναι ελληνική” σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε αλυτρωτισμό και διεκδίκηση εδαφών όπως συμβαίνει, π.χ., με το σύνθημα “η Βόρεια Ήπειρος είναι ελληνική”. Το σύνθημα περί ελληνικότητας της Μακεδονίας υποδηλώνει ταύτιση της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας με το ελληνικό σημερινό κομμάτι της (κάτι που σε μεγάλο ποσοστό είναι ακριβές ιστορικά) και αξιώνει ανιστορικά την αποκλειστικότητα της χρήσης τού ‘‘brand’’ name Μακεδονία”. Αντίθετα, η ονομασία “Δημοκρατία τής Μακεδονίας” είναι η συμπυκνωμένη συμβολοποίηση του σλαβομακεδονικού αλυτρωτισμού και του αντίστοιχου οράματος της ‘‘απελευθέρωσης’’ της ‘‘σκλαβωμένης’’ από Ελλάδα, Βουλγαρία και λίγο Αλβανία πατρίδας.

          Αλλά τι βλέπουν τα ματάκια μου; Βρήκες επί τέλους ποια είναι η μοναδική σωστή λύση για την ονομασία, αυτή δηλαδή τής σύνθεσης, όπως προτείνει το ΚΚΕ και η ΛΑΕ (ακόμα και το υπεράνω πάσης εθνικιστικής υποψίας “Δίκτυο φαντάρων Σπάρτακος”); Μέχρι προχθές μάς έλεγες άλλα: είτε σύνθετη ονομασία είτε “Δημοκρατία τής Μακεδονίας”. Δεν πειράζει, βρε κουτό. Σε συγχωρούμε. Μας αρκεί που, όσο κι αν άργησες, βρήκες το φώς το αληθινόν! Πώς λένε “καλώστονα κι ας άργησε”; Ε, αυτό!

        2. Τάκης

          Ανόητε ναρκισσε λεφτ, η ΛΑΕ δεν λέει μόνο αυτό που βρε πονηρούτσικο γράφεις! Λέει επίσης, ότι “…προέχει ο αλυτρωτισμός της πγμδ”. Και κυρίως πονηρούτσικο ΛΕΦΤάκι, η ΛΑΕ ΔΕΝ λέει ΚΟΥΒΕΝΤΑ για τον ελληνικό εθνικισμό! Θεωρεί τον εθνικισμό/αλυτρωτισμό, μονόπλευρο εκ μέρους της πγδμ. Και έτσι, είτε σου αρέσει, είτε όχι, η ΛΑΕ γίνεται τμήμα της “εθνικής ομοψυχίας”…. Α, να μην ξεχασω: Το κάλεσμα για το Διεθνθιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο του Σαββάτου, ανέβηκε στο σαϊτ της ΛΑΕ μόλις σήμερα Παρασκευή 2 Φλεβάρη….. Πως το λέν αυτό; Αποτέλεσμα της πίεσης της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής Αριστεράς και της πολιτικής αναρχίας; Μάλλον ναι!

        3. Left G700

          Φίλε μου Τάκη,

          Φοβάμαι ότι δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Λες και είσαι ημιαναλφάβητος ένα πράγμα! Βρε άνθρωπε τι μου γράφεις η ΛΑΕ δεν λέει μόνο αυτό που βρε πονηρούτσικο γράφεις! Λέει επίσης, ότι «…προέχει ο αλυτρωτισμός της πγμδ»;;; Φυσικά και λέει αυτό, όπως και το ΚΚΕ (αν και λίγο δειλά το δεύτερο), και φυσικά το ίδιο υποστηρίζω κι εγώ!!! Δεν υπάρχει καμία διαφορά. Μα καμία! Δηλαδή πόσο πιο νιανιά να τα κάνω;;; Και το σκεπτικό γιατί ο εθνικισμός τής πΓΔΜ παίρενει προτεραιότητα, όπως έχω γράψει σε άλλες σχετικές αναρτήσεις, είναι απλό:

          Ο σλαβομακεδονικός εθνικισμός είναι αλυτρωτικός. Αξιώνει εμμέσως πλην σαφώς εδάφη τής σκλαβωμένης από Ελλάδα, Βουλγαρία και Αλβανία “μακεδονικής πατρίδας”. Ο ελληνικός είναι αμυντικός και περιορίζεται στην αποκλειστική χρήση του ονόματος “Μακεδονία”, το οποίο δεν επιτρέπει ούτε καν να ακουμπήσει άλλος, ούτε καν ως μέρος μια σύνθετης ονομασίας, ταυτίζοντας την αρχαία Μακεδονία με το κομμάτι τής σημερινής ελληνικής (γεωγραφικά) Μακεδονίας. Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις ότι ο επεκτατικός εθνικισμός, αυτός που διεκδικεί εδάφη και οδηγεί σε επαναχάραξη των συνόρων, είναι δέκα φορές πιο επικίνδυνος από τους γραφικούς που ντύνονται Μεγαλέξαντροι;;;

          Μεγάλο παιδί (φαίνεται να) είσαι. Από μένα περιμένεις να στα μάθω;

        4. Τάκης

          Αχ λεφτάκο μου, και εσύ φαίνεσαι μεγάλο παιδί, αλλά είσαι στούρνος και νάρκισσος (2 σε 1 μεγάλο προβλημα,, να το κοιτάξεις). Αλυτρωτισμος υπάρχει στην ΠΓΔΜ, αλυτρωτισμός υπάρχει ΚΑΙ στην ελλάδα (το “Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική). Η ΛΑΕ στοχεύει μόνο αυτόν της ΠΓΔΜ και δεν βγάζει άχνα για τον αντίστοιοχο ελληνικό εθνικισμό/αλυτρωτισμό. Πόσο πιο λιανά να στο κάνω μπας και το καταλάβεις (αλλα που, οι εμμονές σου είναι ακλόνητες).

          Πάλη κατά των εθνικισμών απο όπου και αν προέρχονται! Πες στο στην ΛΑΕ γιατί δεν την βλέπω σοϊ….

        5. Left G700

          Φίλε μου Τάκη,

          Το μότο “Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική” έχει ως υποκείμενη ιδέα την άποψη ότι η αρχαία ελληνική Μακεδονία ταυτίζεται με το κομμάτι τού γεωγραφικού τμήματος της Μακεδονίας που βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια. Η ιστορική βάση για μία τέτοια ιδέα είναι ότι το αρχικό μακεδονικό αρχαίο βασίλειο βρισκόταν όντως εντός τών σημερινών ελληνικών συνόρων κατά συντριπτικό εδαφικό ποσοστό. Οι δικοί μας εθνικιστές στην ουσία λένε: “Για μας η Ιστορία σταμάτησε στον 4ο π.Χ. αιώνα. Όποια άλλη έκταση καταχωρίστηκε έκτοτε ως Μακεδονία εμείς δεν την αναγνωρίζουμε ως τέτοια”. Φυσικά, κάτι τέτοιο είναι παρανοϊκό και απολύτως ανιστορικό. Λόγου χάρη: τι σχέση έχει γεωγραφικά η Ελλάδα τού 1832 με την Ελλάδα τού 1960; Οι Ελληναράδες, όμως, όπως όλοι οι εθνικιστές, δεν μπαίνουν σε τέτοιες σκέψεις κι αν μπουν δεν θα καταλάβουν Χριστό. Έτερον εκάτερον. Οι Ελληναράδες δεν διεκδικούν κομμάτια της πΓΔΜ ή της Βουλγαρίας, όπως οι σλαβομακεδόνες εθνικιστές διεκδικούν τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, στη βάση τού ότι αποτελούν “σκλαβωμένες πατρίδες”. Όπως έγραψα λίγο παραπάνω, στην ουσία, οτιδήποτε όλος ο κόσμος θεωρεί γεωγραφικά Μακεδονία και βρίσκεται εκτός σημερινών ελληνικών συνόρων, αυτοί δεν το δέχονται καν ως τέτοιο. Πώς να διεκδικήσεις κομμάτια τής Μακεδονίας, αν δεν τα αναγνωρίζεις καν ως Μακεδονία;;;

          Να γιατί το σύνθημα “Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική” δεν υποκρύπτει αλυτρωτισμό. Ξέρεις σε ποιο παραπλήσιο σύνθημα υπήρχε αλυτρωτισμός; Στο σύνθημα “Η Βόρεια Ήπειρος είναι ελληνική”. Εκεί μάλιστα. Μπορούμε άνετα να μιλήσουμε για ελληνικό αλυτρωτισμό και επεκτατισμό και ό,τι άλλο γουστάρεις και αγαπάς. Όχι όμως στο “Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική”.

          Αυτά κι ό,τι κατάλαβες κατάλαβες. Σε κάθε περίπτωση, λάθος γήπεδο διάλεξες για να τα χώσεις στη ΛΑΕ. Υπάρχουν άλλα πιο προνομιακά για σένα και τους δικούς σου. Αλλά σιγά μη στα πω και σου ανοίξω τα μάτια… ;-) :-)

      2. Ν.Κ

        Διαδόστε όλη την προπαγάνδα του εθνικιστικού /αστικού εσμού ότι οι γείτονες δεν είναι μακεδόνες διότι ”δεν έχουν καμιά σχέση γλωσική ή πολιτιστική με τον μεγαλέξαντρο”,ρεβιζιόνες και μετά να έρχεστε εδωπέρα και να λέτε ότι δεν είσαστε εθνικιστές.Αυτά δεν έλεγε η λιάνα στον σκαι,δεν είναι εκπρόσωπος σας;

        Reply
        1. πολιτικος αναλυτης απο τον ΑΒ Βασιλοπουλο

          Οι δυνάμεις αυτές οι οποίες συμμετέχουν- μόνο τα συνθήματά τους να δείτε- προωθούν συνθήματα όπως το “Η Μακεδονία είναι ελληνική” και βέβαια δεν εννοούν την ελληνική Μακεδονία, αλλά γενικά τη γεωγραφική περιοχή αυτού που ονομαζόταν “Μακεδονία” και που υπήρχε ως Μακεδονία γεωγραφικά τα αρχαία χρόνια και που μοιράστηκε με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου σε τρεις χώρες: το μεγαλύτερο κομμάτι το πήρε η Ελλάδα, ένα μέρος έμεινε στη Σερβία, που είναι τώρα η ΠΓΔΜ, η “Μακεδονία του Βαρδάρη” και ένα μέρος πιο μικρό κάτω από 10% έμεινε στη Βουλγαρία. Άρα, όταν λένε “η Μακεδονία” γενικά εννοούν και αυτά τα γεωγραφικά όρια της παλιάς Μακεδονίας που δεν ανήκουν στην ελληνική επικράτεια, μιλούν ουσιαστικά με όρους αλυτρωτισμού. Δηλαδή, θέλουν αλλαγή συνόρων, εννοούν ή έτσι το καταλαβαίνουν και διεθνώς και εδώ, για επέμβαση κατά γειτονικών χωρών για να πάρουμε δήθεν την παλιά Μακεδονία. Έλεος πια, που θα φτάσουμε με αυτά τα πράγματα;

          https://www.902.gr/eidisi/politiki/150290/allages-sto-syntagma-kai-mi-entaxi-tis-pgdm-sto-nato-audio

        2. Ν.Κ

          Ο Κουτσούμπας στο συγκεκριμένο απόσπασμα δεν πιάνει το ζήτημα που σου έθιξα,εδώ η κανέλλη μιλά για το μακεδονικό έθνος..δεν σας εκπροσωπεί η λιάνα που βγαίνει συνεχώς στις τηλεοράσεις ή ο καθένας λέει ότι θέλει;

        3. Ν.Κ

          Και συνεχίζοντας ,ο Κουτσούμπας μιλά για τα γεωγραφικά όρια της παλιάς μακεδονίας που μοιράστηκε με τη συνθήκη του βουκουρεστίου ….καμιά σχέση με την ανάλυση της λιάνας για το ζήτημα του σχηματισμού και της συγκρότησης του σλαβομακεδινικού ή του ελληνικού έθνους..που στη περιβόητη συνέντευξη της στην ερτ στις 22/1/18 μας είπε ότι ”οι έλληνες δεν έχουν ανάγκη να ντύνονται μακεδόνες για να αποδείξουν ότι είναι απόγονοι του μεγάλου αλεξάνδρου.Αρκεί η γλώσσα.”
          Όχι να μας παρουσιάζετε άλλα αντάλλων,δεν κρύβεστε με τίποτε.

        4. Ν.Κ

          Και ποιός σας είπε ότι αν αλλάξουν τα συντάγματα ,ότι είναι δυνατόν να σταματήσει η επιθετικότητα του ενός αστικού κράτους ενάντια στο άλλο.Καλά τέτοιο δούλεμα;Δλδ όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν δεν θα επιτεθεί ο ένας ενάντια στον άλλο γιατί αναγράφεται στο σύνταγμα;
          Να γράψουμε τώρα πως η Ν.Δ και Περισσός έχουν ακριβώς την ίδια θέση για το όνομα και το σύνταγμα…προσεχώς.

        5. Left G700

          Και ποιός σας είπε ότι αν αλλάξουν τα συντάγματα ,ότι είναι δυνατόν να σταματήσει η επιθετικότητα του ενός αστικού κράτους ενάντια στο άλλο.

          Πες τα χρυσόστομε! Το ίδιο μού είχε πει κι ένας υποψήφιος εργοδότης πριν από 4-5 χρόνια: “Και τι να την κάνεις τη σύμβαση; Νομίζεις ότι αν οι δουλειές μου πάνε στραβά, θα με εμποδίσει η σύμβαση να σε απολύσω;”

          Να γράψουμε τώρα πως η Ν.Δ και Περισσός έχουν ακριβώς την ίδια θέση για το όνομα και το σύνταγμα…προσεχώς.

          Αμ το άλλο, πού το πας; Τα ημερολόγια τοίχου ΝΔ και Περισσού δείχνουν την ίδια ημερομηνία για σήμερα: Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018! Τέτοια κατρακύλα!

        6. Ν.Κ

          Καλά ρε λέφτη εκτός απ τον Περισσό είσαστε κι εσείς εκεί στη ΛΑΕ απόγονοι του μεγάλου αλεξάνδρου…κάπως σας αδίκησα.

        7. διεθνιστής γνήσιος

          βρε παπατζή λεφτ το έχεις διαβάσει το σύνταγμα της γείτονος; Ξέρεις σε ποια εδάφια αναφέρονται οι εθνικισταράδες εδώ πέρα -περισσού περιλαμβανομένου- παρουσιάζοντάς τα ως αλυτρωτικα;
          ε;
          για να σε δω ρε παπατζή, για γράψε.ΘΑ στα ανεβάσω μετα και μεταφρασμένα να γελάσουμε με την κατάντια σου.
          αντε αγορι μου ετοιμασου γι αυριο, φόρα και περικεφαλαία, έχεις ραντεβού εμ την…ιστορία…μασκαρά.

          Θα φας καλά….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.