.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Τα Βlues του Περδικονερίου (rockumentary)


Τα blues δεν είναι η πιο δημοφιλής μουσική στην Ελλάδα. Αν και υπάρχει μεγάλη μερίδα κόσμου που αναγνωρίζει την πολιτιστική τους αξία και τη σύνδεσή τους με την ιστορία των καταπιεσμένων σκλάβων στον αμερικάνικο νότο των προηγούμενων αιώνων, δύσκολα θα βρει κανείς νέους καλλιτέχνες να ασχολούνται ενεργά με αυτή τη μουσική. Ένα απλό googlάρισμα στο ελληνικό internet αρκεί για να δείξει ποιες είναι οι μουσικές τάσεις της εποχής, αν κ σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις. Η περίπτωση του Μπάμπη Κανναβού είναι μία από αυτές.

 

Ο Μπάμπης γεννήθηκε κ μεγάλωσε στο Περδικονέρι, ένα ημιορεινό χωριό 60 κατοίκων στην Μεσσηνία, οχτώ χιλιόμετρα έξω από την Κυπαρισσία. Εργάζεται ως αγρότης ενώ παράλληλα βοηθάει στην οικογενειακή επιχείρηση που είναι το καφενείο του χωριού – ταβέρνα – παντοπωλείο. Επιπλέον, έχοντας σπουδάσει οινολόγος στο ΤΕΙ Αθήνας, παρασκευάζει μόνος κρασί από τον αμπελώνα του και μπύρα από βύνη που εισάγει από την Αθήνα. Οι μελωδίες των Ρόμπερτ Τζόνσον, Μπλάιντ Λέμον Τζέφερσον, Λάιτνινγκ Χόπκινς κ άλλων μπλουζιστών τον συντροφεύουν κατά τη διάρκεια των εργασιών του και τελειώνοντας τις υποχρεώσεις του, έρχεται η ώρα της πρακτικής. Μην έχοντας σπουδάσει μουσική, αφιερώνει αρκετές ώρες πρόβας μπροστά στο youtube και με την πρώτη ευκαιρία οργανώνει jamming με φίλους του από τα γύρω χωριά. Μάλιστα, φτιάχνει μόνος του τα μουσικά του όργανα χρησιμοποιώντας κουτιά από πούρα και κουρτινόξυλα!

Η κάμερα της Άτυπης Κινηματογραφικής Συμμορίας tiiinewzfilms κατέγραψε 48 ώρες από τη ζωή του Μπάμπη και μας προσφέρει το μικρού μήκους rockumentary «Τα blues του Περδικονερίου».

Σκηνοθεσία – Μοντάζ: Θάνος Καρβούνης
Μιξαζ: Άξελ Καπόγιαννης
Special support: Χριστίνα Κανναβού, Βασούλα Κρίσπη, Νίκος Μουχασίρης
image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 84.00% ( 5
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Τα Βlues του Περδικονερίου (rockumentary)

  1. Πέτρος Γραμματικός

    Καταπληκτική δουλειά! Μπράβο σας! Συνεχίστε έτσι!
    Ο Νιόνιος και ο Γιώργος κλέβουν την παράσταση!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.