.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Π.Παπανικολάου – Γ. Βήχας: Να καταργηθούν τα μνημονιακά νομοσχέδια που αφορούν την υγεία


 

Ραδιοφωνικός Διάλογος για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας με τον Πάνο Παπανικολάου,Νευροχειρούργο στο Γενικό Νικαίας ,μέλος του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ και του ΠΙΣ και τον Γ. Βήχα, Καρδιολόγο στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού μέλος του Δ,Σ της Ε.Ι.Ν.Π. και του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών,πραγματοποιήθηκε στην εκπομπή “Με θέση και υπογραφή”, με την Αλεξάνδρα Χρηστακάκη “Στο Κόκκινο”.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα αποτελέσματα των πολιτικών των μνημονίων που έφεραν την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας,τα ιδιωτικά συμφέροντα και το σύστημα που τα εξυπηρετούσε τόσα χρόνια,την απώλεια εσόδων για το κράτος αλλά και την οικονομική επιβάρυνση των ασθενών από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές,τους άμεσους κινδύνους για τη ζωή των Ασθενών εξαιτίας της μη στελέχωσης των ΜΕΘ,καθώς και τις απεριόριστες δυνατότητες για την δημιουργία ενός Αξιόλογου Δημόσιου και Δωρεάν Συστήματος Υγείας, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες που ζουν στης χώρα.

Οι δύο Γιατροί συμφώνησαν οτι πρέπει να καταργηθούν τα μνημονιακά νομοσχέδια που αφορούν την υγεία, ενώ το κράτος οφείλει να συγκρουστεί με τα ιδιωτικά συμφέροντα που λυμαίνονταντην υγεία τόσα χρόνια .

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 95.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.