.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Με χημικά & αύρες επιδιώκουν να καταργήσουν τις διαδηλώσεις (Φώτο Βίντεο)


Για 2η συνεχόμενη μέρα η κυβέρνηση και ο Χρυσοχοΐδης σε ένα κρεσέντο αστυνομική βίας επιτέθηκαν με μένος σε όποιον προσπάθησε να προσεγγίσει τους χώρους συγκέντρωσης στην Αθήνα, το πρωί του Σαββάτου 6/03.

Μόλις άνοιξαν τα πανό της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων, των Αριστερών Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων, αμέσως δυνάμεις των ΜΑΤ έπεσαν πάνω στον κόσμο και με χρήση χημικών τους απομάκρυναν από την πλατεία Συντάγματος.

Μετά την νέα διάλυση της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, η αστυνομία εξαπέλυσε άγριο κυνηγητό. Στο ύψος της πλατείας Κοραή, δυνάμεις της ΕΛΑΣ με χρήση της «αύρας» επιτέθηκαν στο μπλοκ της πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών. Με χρήση του κανονιού νερού, χημικών και δακρυγόνων «έσπρωξαν» τους συγκεντρωμένους στα Προπύλαια, όπου δεύτερο όχημα ρίψης νερού τους απώθησε προς την Ακαδημίας.

Η αστυνομία προχώρησε σε μεγάλο αριθμό προσαγωγών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έγιναν 29 προσαγωγές. Όπως καταγγέλλουν δικηγόροι για πολλές ώρες δεν τους επετράπηκε να έρθουν σε επικοινωνία με τους συλληφθέντες αλλά ούτε και να πλησιάσουν στη ΓΑΔΑ.

Μάλιστα η αστυνομία προσήγαγε τον Έκτορα Κουφοντίνα βίαια γιατί διαδηλώνει σε συμπαράσταση του κρατούμενου απεργού πείνας πατέρα του!

Παράλληλα απόπειρα συγκέντρωσης στο Χαλάνδρι αντιμετωπίστηκε με ωμή καταστολή μέσα σε λαϊκή αγορά!

 

 

UPDATE 13:45
Από τη ΓΑΔΑ ενημέρωση: δεν αφήνουν του συνηγόρους των προσαχθέντων να επικοινωνήσουν μαζί τους. Όταν μια…

Δημοσιεύτηκε από Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη στις Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 70.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.