.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κατέρρευσε η κατηγορία! Νίκη του κινήματος αλληλεγγύης στην ΕΑΣ και τον Νίκο Αργυρίου


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η εκδίκαση της έφεσης του Νίκου Αργυρίου κατά της πρωτόδικης απόφασης η οποία είχε επιβάλει ποινή δύο χρόνων με τριετή αναστολή.

Η δίκη είχε αναβληθεί στις 3 Απριλίου για σήμερα, 23 Μαΐου 2017, στις 9 π.μ.

Ήταν η τελευταία αναβολή. Η δίκη έγινε και η σημερινή απόφαση, που αποτελεί νίκη του μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και στον Νίκο Αργυρίου, ουσιαστικά ισοδυναμεί με αθώωση καθώς μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή δια του τύπου δυσφήμηση η οποία, σύμφωνα με το νέο νόμο, έχει ήδη παραγραφεί.

110 σωματεία,φοιτητικοί σύλλογοι, κινήσεις πόλεις και συλλογικότητες στήριξαν την αθώωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και τον Νίκο Αργυρίου στην εκδίκαση της έφεσης.

Το πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, οι υπογραφές στήριξης, από τις πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς, από σωματεία και συλλογικότητες στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς που στήριξαν και στηρίζουν την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος είχαν δώσει σαφές το μήνυμα, ότι αυτή η καταδίκη δεν πρόκειται να περάσει.

Θα ακολουθήσει αναλυτικότερη ενημέρωση.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 8
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.