.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η Έφη Αχτσιόγλου και ο παρκαδόρος Πολιτικός Μηχανικός


efi-axtsioglou1Παναγιώτης Μαυροειδής

Τη νέα Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, δεν τη γνωρίζω. Από μια άποψη χαίρομαι: Δεν ανήκει στην κατηγορία αυτών που γνώριζα, γνωρίζω, αλλά ντρέπομαι να το πω.

Υπουργός Εργασίας λοιπόν, στα 31 της χρόνια. Από μια άποψη, το θέμα πουλάει: «Ο Τσίπρας έβαλε στην κυβέρνηση ένα νέο άνθρωπο και μάλιστα γυναίκα, σπάζοντας τις επετηρίδες».

Διαβάζουμε στο βιογραφικό της ότι τέλειωσε λέει τη Νομική, μετά πήρε  μεταπτυχιακό και  διδακτορικό δίπλωμα. Ας τα μετρήσουμε όπως ο Τσάκωνας στην αθάνατη ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα»:

  • 4 χρόνια προπτυχιακές σπουδές, 18 ως 22
  • 2 χρόνια (συνήθως) μεταπτυχιακές σπουδές, 22 ως 24
  • 4 χρόνια (συνήθως) για το διδακτορικό, 24 ως 28

Κάπως έτσι πάνε τα πράγματα για ένα άριστο, που δεν καθυστερεί πουθενά και δεν έχει κενά στην πορεία του (πχ αναγκαζόμενος να βγάζει όλη την ερευνητική εργασία του καθηγητή του σαν σκλαβάκι ή κουβαλώντας τους καφέδες του).

Τι έκανε λοιπόν η Έφη από τα 28 έως τα 31;

Όλο περηφάνια στο βιογραφικό της, αναφέρεται ότι σε τρία μόλις χρόνια:

  • Διατέλεσε μέλος της  Διοίκησης  του ΟΑΕΔ
  • Διατέλεσε μέλος της  Διοίκησης    του ΑΣΕΠ
  • Έγινε Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Εργασίας
  • Ήταν υπεύθυνη για τη διαπραγμάτευση της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους Θεσμούς σε ζητήματα σχετικά με την αγορά εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης.
  • Εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
  • Δούλεψε επίσης στον Τομέα Αστικού Δικαίου, Πολιτικής Δικονομίας και Εργατικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ε Διατέλεσε ερευνήτρια στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου.

Επαναλαμβάνουμε για να γίνει κατανοητό: όλα αυτά σε τρία χρόνια. Η Έφη διοίκησε  τη μισή Ελλάδα, αλλά και λίγη από την Ευρώπη. Όχι απλά ήταν ανοιχτές οι πόρτες, αλλά μάλλον παραμέριζαν και τα κουφώματα, ίσως και ολόκληρα τα κτίρια για να περάσει…

Κάντο όπως η Έφη λοιπόν…

Από την άλλη, εγώ έτυχε την προηγούμενη βδομάδα να συζητώ με ένα συνάδελφο Πολιτικό Μηχανικό συνομήλικό της, με δύο μεταπτυχιακά και διδακτορικό. Τον συνάντησα εργαζόμενο σε πάρκινγκ. Μισθός 650 ευρώ το μήνα. Και όμως ο παρκαδόρος ήταν ευτυχισμένος, χαμογελαστός και αισιόδοξος:

«Μια χαρά είμαι. Πριν δούλευα σε Τεχνικό Γραφείο, σαν μηχανικός, με τεράστιες ευθύνες και έπαιρνα 380 ευρώ με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, 11μηνη αμοιβή και φυσικά με την ασφάλιση να την πληρώνω εγώ».

Θυμήθηκα τις  χιλιάδες επιστημόνων (όσους δε γέμισαν ακόμη τις βαλίτσες τους για το εξωτερικό), που δουλεύουν ταπεινωμένοι/ες για ελάχιστα χρήματα, για 10-12 ώρες και με το κεφάλι σκυμμένο.

Για όλους αυτούς, που δε δήλωσαν σφουγγοκωλάριοι της εξουσίας, όχι μόνο δεν είναι ανοιχτές οι πόρτες, αλλά πέφτουν και τα ταβάνια στο κεφάλι τους. Δεν είναι καθόλου τυχαία η σκωπτική λαϊκή έκφραση: «Τι να κάνουμε, δεν έχουμε όλοι τον κώλο πίσω, όπως κάποιοι άλλοι».

Δεν τα βάζω με την Έφη. Με αυτή μάλλον θα οργιστεί και θα φτύσει με αηδία η  γενιά της. Δεν είναι βέβαια η πρώτη και μοναδική περίπτωση: Η φράου Διαμαντοπούλου του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε από τα 26 της και χωρίς να δουλέψει ποτέ, να διοικεί την Ελλάδα και την Ευρώπη (μαζί με τη Δαμανάκη που εισπράττει ακόμη το μισθό των 8.333 ευρώ της Επιτρόπου της ΕΕ).

Τα βάζω με εκείνους τους «αριστερούς»  και «κομμουνιστές» της δικής μου γενιάς,  λίγο πάνω ή κάτω, που από το Λένιν παίζουν στα δάχτυλα μόνο τον «αριστερισμό». Αυτούς ακριβώς που έβγαζαν φλύκταινες και ανέβαζαν τεταρταίο πυρετό αν τους έλεγες ότι υπάρχει συστημική, καραμπινάτη συστημική αριστερά, δεμένη με την εξουσία, το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς της ΕΕ. Ότι αυτή δεν ταυτίζεται με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά περιλαμβάνει και το ΣΥΡΙΖΑ, με κοινό στοιχείο τον κυβερνητισμό, τη λατρεία της αστικής διαχείρισης και της «αναγνώρισης του ρόλου». Αυτούς που δήλωναν έτοιμοι μετά το Φλεβάρη του 2015, έμπλεοι “σύνεσης και αντικειμενικής κρίσης”: “στηρίζουμε τα θετικά, αντιπαλεύουμε τα αρνητικά” στην πολιτική της νέας κυβέρνησης.

Έστρωσαν έτσι (μπαζώνοντας από τα ”αριστερά”) όλο το παιχνίδι για τη φρίκη που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.

Για να στρώσει αυτός με τη σειρά του όλο το παιχνίδι για την φασιστική ακροδεξιά, που βρίσκει γόνιμο για αυτήν το δηλητηριασμένο έδαφος της «αριστερής» διαχείρισης της πιο αντεργατικής και αντικοινωνικής πολιτικής που εφαρμόστηκε ποτέ στην Ελλάδα.

Διαβάστε και εδώ:

Αναγκαίες απαντήσεις με αφορμή τη συζήτηση σε σχόλιο για την Υπουργό Εργασίας

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 88.24% ( 17
Συμμετοχές )



51 σχόλια στο “Η Έφη Αχτσιόγλου και ο παρκαδόρος Πολιτικός Μηχανικός

  1. χρηστος Αργυροπουλος

    Φρικη δεν ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ φιλε μου. Φρικτα ειναι αυτα που γραφεις εσυ.Και ειναι ”βουτυρο στο ψωμι του καπιταλισμου”.Τετοιους αντιπαλους θελει.Να λενε 40 χρονια τα ιδια ακριβως, με μηδενικα αποτελεσματα [για να μην πω μειον ] και να μην περναει απ`το μυαλο τους οτι κατι δεν κανουν σωστα.Αφησε λοιπον τα νεα παιδια να προχωρησουν γιατι ειναι καλυτεροι απο εμας τους παληους. Εναι θεωρια της Εξελιξης. Εκεινο που δεν καταλαβαινεις ειναι οτι δεν ειναι μονο θεμα βιογραφικου . Και αλλοι της γενιας της [ ισως λιγοι ] μπορει να εχουν παρομοιο βιογραφικο. Δεν αχουν ομως την εφεση και το ταλεντο της κοπελιας στην Πολιτικη. Η Γυναικα ειναι αστερι. Χρηστος Αργυροπουλος , καθηγητης [40 χρονια στο Λαικο Κινημα.

    Reply
    1. Γνώστης

      Χρήστο Αργυρόπουλε, είσαι ΤΕΛΕΙΩΣ λάθος! Η γυναίκα αυτή είναι ΔΟΥΛΑΡΑ του καπιταλισμού!

      Χρήστο Αργυρόπουλε, είναι ΦΡΙΚΤΑ αυτά που γράφεις! Μπράβο σου που δίνεις εύσημα σε ανθΡώπους (άντρες ή γυναίκες, νέοι ή γέροι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟ) που εφαρμόζουν εξαθλιωτικές πολιτικές που διαλύουν τον άνθρωπο και την κοινωνία!

      Μπράβο κ. Χρήστο Αργυρόπουλε! Αλήθεια 40 χρόνια στο κίνημα ΑΥΤΑ έμαθες να πιστεύεις; Μπράβο!

      Reply
    2. Τρυφωνας Χριστόπουλος

      Αγαπητε Χρήστο 40 χρόνια στο λαικό κινημα κατάφερες να αποβάλεις την υπόσταση του Καθηγητή και μάλλον είσαι πλεον καθοδηγητής. Η Κοπελιά καλά κανανε και την έβαλαν εκει . αλλά , όχι και μαγκιά της. Οσο για την εξέλιξη που γράφεις , αποδεικνύει αυτό που ανέφερα …Εχασες την υπόσταση του Καθηγητή. Μηπως όμως μετά από αυτό χάσεις και την αίσθηση του λαικού κινηματος??? Η θεωρεία της εξέλιξης αγαπητέ και με τον τρόπο που την αναφέρεις είναι ενα φαινόμενο που υπάρχει μόνο για τα χρόνια του Καπιταλισμού. Αυτός ειναι που την ανακάλυψε. Που την ειδες την εφεση αλήθεια??? Καποιες φορές θα πρέπει να βλέπεις τα πράγματα και με βάση αυτών που σου δίδαξε η επιστήμη σου άσχετα με τον κλάδο….δηλαδη να σκέφτασαι . Αν θές να είσαι οπαδός …τοτε ισως ειναι καλυτερα να ασχοληθείς και να σχολιάζεις κείμενα του Τσουκαλα στον Ολυμπιακό …άντε και του Βαξεβανη το πολυ πολύ. Είσαι σε λάθος ιστοσελίδα.

      Reply
    3. Πανα Γιώτης

      “Κύριε” Χρήστο Αργυρόπουλε, ή μας δουλεύτε ή πρέπει να λυπηθώ τα παιδιά στα οποία διδάσκετε;;;

      Reply
  2. ΣΣΖ

    o σπογγοκωλάριος ή σφογγοκωλάριος, βυζαντινόν αξίωμα, γράφεται με -γγ-, εκ του σπόγγου.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Ανάξιοι τεμπέληδες – “αριστεροί” προπαγανδιστές ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ: 1-0. Was it good for you honey? Φιλάκια, μην θυμώνεις, χαλάει το μακιγιάζ σου.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    “Τα βάζω με αυτούς που δήλωναν έτοιμοι μετά το Φλεβάρη του 2015 ‘στηρίζουμε τα θετικά, αντιπαλεύουμε τα αρνητικά’ στην πολιτική της νέας κυβέρνησης. Έστρωσαν έτσι (μπαζώνοντας από τα 《αριστερά》) όλο το παιχνίδι για τη φρίκη που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ”.

    Με λιγότερα λόγια:
    ο Παν. Μαυρ. (ή οποιοσδήποτε άλλος ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ) μπροστά στον καθρέφτη του μπάνιου του σε ένα ξέσπασμα αυτοκριτικής, διότι άβυσος η ψυχή του ανθρώπου.
    [Μετά βέβαια ξαναπαίρνει το και καλά δικαιωμένο ύφος του “εγώ πάντα τα λεγα” ξαναγυρνώντας στο μετά τον Αύγουστο του 2015 ρόλο του ξεδιάντροπου πωλητή τρέλας- βλ. “εμείς ποτέ δε στηρίξαμε το ΣΥΡΙΖΑ” κοκ, πες-πες κάτι θα μείνει ]…

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      Και τότε που ο λαός έπεφτε στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον στήριζε!
      …………………..να πέσει όλος μέσα, μη λάχει και γλυτώσει κανείς!

      Reply
    2. Ανώνυμος

      ανώνυμε ΓΙΑΤΙ λες ψέμματα για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΝΑΡ;

      Αλλες ανεπάρκειες έχουν, αλλά ΟΧΙ αυτές που επισημαίνεις! Είσαι τελείως λάθος!

      Reply
      1. Κώστας Β.

        Τα χω πει και πολλές άλλες φορές, αλλά επειδή ξύνεστε στην γκλίτσα του τσομπάνη:

        Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΝΑΡ:
        1. Συνέβαλε στην εκκόλαψη της νέας σοσιαλδημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόμενη επί χρόνια (ήδη από τη δεκαετία του ’90) πρώτα με το ΣΥΝ, μετά με το ΣΥΡΙΖΑ σε αναρίθμητους εργασιακούς χώρους, στο φοιτητικό κίνημα σε μίνιμουμ αντιΔΑΠ πλαίσια, στην τοπική διοίκηση, σε κοινές θεματικές πρωτοβουλίες (πχ.αντιρατσιστικά φεστιβάλ κοκ)
        2. Οσμωνόταν από παλιά σε μεγάλο βαθμό γύρω από κοινές πρωτοβουλίες σε αντινεοφιλελεύθερη βάση (βλ. το “κίνημα” κατά της “παγκοσμιοποίησης” που ήταν της μόδας ως το 2003, την τεράστια γοητεία που ασκούσε το σοσιαλδημοκρατικό “Κοινωνικό Φόρουμ” και σε σοβαρή μερίδα του χώρου του ΝΑΡ
        3. Τα τελευταία χρόνια και ειδικά με την επιτάχυνση της κατρακύλας από τη συγκρότηση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ το 2008 με ΣΕΚ-ΑΡΑΝ_ΑΡΑΣ και λοιπούς καραοπορτουνιστές και σοσιαλδημοκράτες-πολιτικούς τυχοδιώκτες, ο συγκεκριμένος χώρος πόνταρε όλη του τη γραμμή του μεταβατικού προγράμματος στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Την προπαγάνδιζε ανοιχτά, υιοθετούσε τη συνθηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ (“να φύγει ο Σαμαράς” κλπ), την επιχειρηματολογία του περί κατοχής, “μνημονίου” (και όχι καπιταλισμού) που φταίει για την κρίση, “κακιάς Μέρκελ” και μπαρμπούτσαλα. Έβλεπε στο ΣΥΡΙΖΑ την “φιλολαική” και ευάλωτη στις πιέσεις της “Αριστεράς” (εδώ έβλεπε τον εαυτό της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ) που θα αποτελούσε σκαλοπάτι δήθεν για αλλαγές και ανατροπές, ώσπου ήρθε η 14/8/2015 και το Τρίτο Μνημόνιο κι ύστερα ξύπνησε…

        Reply
        1. κ.

          Συνέβαλε το ΚΚΕ που είχε προ ΣΥΝ το Δραγασάκη και τον Ανδρουλάκη στο ΠΓ και μετά ΣΥΝ υπόψηφιο βουλευτή τον Ζουράρη και εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο τον Μπουτάρη.

        2. Κώστας Β.

          Με μια “ελάχιστη” διαφορά-

          εσύ φίλε κ. μιλάς για διάφορους “πρώην” που αποβλήθηκαν-ξεβράστηκαν πριν από τουλάχιστον 20χρόνια από το ΚΚΕ και την ταξική πάλη σε μια πορεία αποκατάστασης του επαναστατικού του χαρακτήρα ενώ εγώ για την φυσική ιστορική συνέχεια της σύγχρονης (μέχρι πριν μόλις 1 χρόνο) πολιτικής σας στάσης στήριξης στο ΣΥΡΙΖΑ και στην “αριστερή” εκδοχή αστικής διαχείρισης.

          Ο “Ζουράρης” και ο “Μπουτάρης” και οι άλλοι “πολύ πρώην” (όπως και το ίδιο το ΝΑΡ, που παραλείπεις σκόπιμα να αναφέρεις) βρήκαν τη θέση που τους αρμόζει, μην ανησυχείς. Και φυσικά κανείς τους δεν έχει την παραμικρή σχέση με την κρυστάλλινη γραμμή του ΚΚΕ απέναντι σε κάθε μορφή αστικής διαχείρισης, αφού όλοι τους, ο καθένας με τον τρόπο του και τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του, επέλεξαν να περάσουν στην απέναντι όχθη και να επιλέξουν διαχειριστή, είτε μπαίνοντας οργανικά μέχρι τα μπούνια στο σύστημα είτε πουλώντας αυταπάτες με το τσουβάλι στον κόσμο σαν και του λόγου σας.
          Οπότε, όπως νιώθεις, λάθος πόρτα χτύπησες…

        3. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

          ΓΙΑΤΙ λες ψέμματα Κώστα Β.; Μπορείς να φέρεις ντοκουμεντα του ΝΑΡ η της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που να σε επιβαιβεώνουν;;

          περιμενω, ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ!

  5. Ανώνυμος

    Το διδακτορικό ειναι γνωστο (σε όσους ξερουν) οτι γινεται και εν όσο δουλεύεις (οπως και το μεταπτυχιακο)

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      Βεβαίως! Αρκεί να δουλεύεις και να μην είσαι παιδί του κομματικού σωλήνα όπως η συγκεκριμένη.

      Reply
      1. Α-κακος

        Δηλαδη η Αχτισογλου οργανωθηκε στη νεολαια Συνασπισμου. του 3% το 2006 για να φαει τα δακρυγονα της αρκουδας για το αρθρο16 και με στοχο να γινει υπουργος το 2016 . Μπραβο …..για την αξιοπιστια των αναλυσεων σας που ως γνωστον παιρνουν και….40%…
        .

        Reply
    2. Ανώνυμος

      Το διδακτορικό είναι αδύνατο να γίνει ΣΩΣΤΑ εν όσο δουλεύεις. Ας διαχωρίσουμε λοιπόν τί διδακτορικό είναι αυτό. Αν αναφερόμαστε σε διδακτορικό που 4 – 5 χρόνια κουβαλάς την τσάντα του καθηγητή σου κι απλά παρελαύνεις στη σχολή, τότε ναι γίνεται εν όσο δουλεύεις. Στη συνέχεια, γράφεις και 500-800 σελίδς διατριβή που να μην καταλαβάινεις ούτε εσύ ο ίδιος τί γράφεις και παραδίδεις. Στη συνέχεια ακολουθείς το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ κι αυτοπλασάρεσαι για μορφωμένος.

      Αν όμως κάνεις διδακτορικό ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ και κατά συνέπεια ενδιαφέρεσαι για συμμετοχή σε ΔΙΕΘΝΗ συνέδρια με δημοσιεύσεις σε ΕΚΓΡΙΤΑ επιστημονικά περιοδικά με κριτές, τότε αγαπητέ όχι. Λυπάμαι αλλά δεν γίνεται εν όσο δουλεύεις. Για όσους ξέρους λοιπόν…

      Γιατί τελικά αυτό που φταίει περισσότερο σε αυτή τη χώρα είναι η άγνοια του κάθε Έλληνα που έχει άποψη για όλα χωρίς τελικώς ‘να γνωρίζει’.

      Reply
  6. Γιάννης Χλιουνάκης

    Στην επιλογή της κ. Αχτσιόγλου για το Υπουργείο Εργασίας συμπλέκονται κυνισμός, δολιότητα και μωρία. Ο Π.Μ. όμως ξεκινώντας από ένα κοινό τόπο προχωρά πολύ περισσότερο και -κατά τη γνώμη μου- σφάλλει.
    Η στάση των αριστερών, της Αριστεράς, απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ στην περίοδο 2010 – 15 αξίζει βέβαια να συνεχίσει να συζητάται. Πρώτα και κύρια γιατί -πάντα κατά τη γνώμη μου- έχουμε να κάνουμε με μια αποτυχία της Αριστεράς, όλων των εκφράσεων της, να επεξαργαστεί και να προωθήσει μια γνήσια μετωπική πολιτική, με αποδέκτη τη μεγάλη μάζα του δοκιμαζόμενου λαού πο στρέφονταν ενστικτωδώς προς τα αριστερά. Δε βαρύνεται βέβαια μόνη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την ευθύνη για την αποτυχία αυτή, όμως ο Π.Μ. φαίνεται δυστυχώς να προσπαθεί να αποδείξει το αντίθετο.
    Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση αυτή είναι αναγκαία, γιατί ένα αριστερό μέτωπο ανόρθωσης και αγώνα είναι μονόδρομος και επιτακτική ανάγκη σήμερα, καθώς το μαύρο απλώνεται γρήγορα στην κοινωνική και πολιτική σκηνή. Το θέμα λοιπόν αξίζει κάτι περισσότερο από ένα βιαστικό σχόλιο.

    Reply
    1. alfonso

      Γιάννη, η στάση των αριστερών απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συζητηθεί και να συζητιέται χρόνια, ΟΚ. Βεβαίως. Όμως τώρα, η στάση αυτή κρίνεται εκ του αποτελέσματος, δεν είναι μια αφηρημένη συζήτηση, ή συζήτηση προθέσεων, αυταπατών, προοπτικών, κ.ο.κ. Η στάση αυτή κρίθηκε από τη ζωή και δεν χωράνε πολλές ερμηνείες.

      Reply
  7. Ανώνυμος

    Ακομα δεν τον είδαμε και Λάκη τον νε λέμε;;
    Αυτή την παροιμία μπορώ να πω αυτή τη στιγμή.
    Αφήστε πρώτα να τη δούμε και μετά βγάζετε τα προικοχολα σας.
    Δεν μπορεί να προ δικάζουμε κανένα και για τίποτα χωρίς απόδειξης.
    ΤΕΛΟΣ

    Reply
    1. αλεξης

      Τι να δούμε καλέ μου άνθρωπε; Τι “διαπραγμάτευση” θα κάνει για το εργασιακό με τους θεσμούς-δανειστές η Έφη Αχτσίογλου; Αυτό είναι το άμεσο που καλείται να κάνει. Τόοοοσες αυταπάτες ακόμα; Δεν ξέρεις δηλαδή ότι θα υπάρξει αντιλαϊκή και χειρότερη για τους εργαζόμενους ρύθμιση του “εργασιακού”; Αποδείξεις πολλές. Κάθε μέρα, σε όλα τα επίπεδα. Πολιτικό είναι το θέμα-και το σχόλιο του Π.Μ.-όχι προσωπικό.

      Reply
    2. Πανα Γιώτης

      Ανώνυμος Δεν έχεις χορτάσει πια απ’ το “περιμένετε να δούμε, τι θα κάνει”. Δεν μπορείς να δεις, τι μας περιμένει;;;

      Reply
  8. Ανώνυμος

    Δεν χρειάζεται και πολύ να καταλάβει κανείς ότι ο χαρακτηρισμός της νέας κυβέρνησης ως κυβέρνηση καμικάζι από τις αστικές εφημερίδες (έντυπες και ηλεκτρονικές) είναι ο καταλληλότερος χαρακτηρισμός. Μόνο που οι καμικάζι πίστευαν (με θρησκευτική ευλάβεια ) ότι υπηρετούσαν τον αυτοκράτορα και τον λαό τους. Αυτοί εδώ δεν έχουν ψευδαισθήσεις. Αρπάζουν τις τελευταίες (για αυτούς) μίζες, και τις θέλουν και μετρητοίς. Οι ΠΑΣΟΚοι δούλευαν και με πίστωση. Βέβαια δεν τους αδικώ, έχουν και τα δίκια τους, είναι πολύ μικρότερος ο κύκλος εργασιών τώρα πια. Ενέχει και μεγαλύτερους κινδύνους αστοχίας.
    Οποίος θέλει να περιμένει να δει που θα πάει η κατάσταση … ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.
    Όσο για το να κάνεις μέτωπο είναι όντως δύσκολο. Με ποιους; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ διατεθειμένος να χάσει τη βολή του. Ούτε αυτοί που δεν έχουν να χάσουν τίποτα Αυτοί έχασαν και την αυτοεκτίμηση τους, την πίστη στους συλλογικούς αγώνες.

    Reply
  9. Dimitrios

    Ας περιμένουμε να δούμε την απόδοση της κοπέλας στο Υπουργείο Εργασίας και μετά ας την κρίνουμε. Λογική η επιλογή της από τη στιγμή που ήταν το δεξί χέρι του κ. Κατρούγκαλου εδώ και τόσα χρόνια, ιδιαίτερα τώρα που ο κ. Κατρούγκαλος θα έπρεπε να “προστατευθεί” μιας και εκτέθηκε στην κοινή γνώμη λόγω των αποφάσεών του.

    Τώρα, σχετικά με το νεαρό της ηλικίας και το γεγονός ό,τι έχει περάσει από τόσες σημαντικές θέσεις… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Όλα γίνονται με τις κατάλληλες γνωριμίες, ακόμα και στις ακαδημαϊκές θέσεις, που υποτίθεται ό,τι τα πράγματα είναι πιο “ψυχρά” όσον αφορά στη διαδικασία επιλογής του προσωπικού.

    Όταν ξεπεράσουμε αυτό το κόμπλεξ, που κάποιος παίρνει μία θέση και κατευθείαν τον κρίνουμε χωρίς να έχουμε δει το έργο του, τότε ίσως κάνουμε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ βήμα μπροστά σαν ελληνική κοινωνία.

    Ας εφαρμόσουμε επιτέλους τη Λογική, έτσι όπως την παραδώσαμε σ’ολόκληρο τον κόσμο…

    Reply
    1. Γνώστης

      Και εσύ αγαπητέ Δημήτρη όταν ξεπεράσεις το κόμπλεξ να ΜΗΝ ΘΕΣ να αποδεχθείς πως ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΡΙΘΕΙ το έργο των ανθρώπων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΗΜΑ μπροστά! Σαν .άνθρωπος και σαν πολιτικό ον!

      Οι άνθρωπο -γυναίκες ή άντρες, νέοι ή γέροι- της κυβέρνησης ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ, Κ Ρ Ι Θ Η Κ Α Ν !

      Και το αποτέλεσμα είναι πως οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ μας εξαθλιώνουν και σαν φτωχούς/εργαζόμενους και σαν κοινωνία! Ξεπουλάνε, ιδιωτικοποπιούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

      Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ίδιοι επικίνδυνοι με τους ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΠΟΤΑΜΙΣΙΟΥΣ.

      Reply
    2. λαθραναγνώστης

      Η λογική αγαπητέ μου κύριε (ΣΥΡΙΖΑίε?), λέει ότι στον πόλεμο, γιατί πόλεμο έχει ο λαός μ αυτούς, πας για πόλεμο. “a la guere com a la guere”.
      Αν “περιμένουμε να δούμε την απόδοση της κοπέλας”, έχουμε χάσει από χέρι. Εξ άλλου αυτό ζητούν, προβάλλοντας τη Λογική και όλοι όσοι έχουν σκοπό να μας βλάψουν. Λίγο χρόνο για να συγκροτηθούν και να πάρουν το πάνω χέρι.
      Να στο πω και διαφορετικά: Σε μια κυβέρνηση του κεφαλαίου, ψάχνεις να βρεις ποιός είναι ο καλός και ποιός ο κακός, ή τους αποδομείς όλους, με όποιον τρόπο ταιριάζει στον καθένα τους χωρίς να τους αφήσεις να πάρουν ούτε ανάσα?

      Reply
  10. αηδιασμένος

    χωρίς ήθος, χυδαίος, στην ουσία αντικομμουνιστής… στα κεφαλόσκαλο της Χρυσής Αυγής έχεις φτάσει και δεν το κατάλαβες “σ”. Μαυροειδή…. σκέτος μαύρος οσονούπω. Τιμή σου!

    Reply
    1. Γνώστης

      ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΕ με τον εαυτό σου πρέπει να αηδιάζεις, και με αυτά που γράφεις! Και εσύ με τα μνημόνια και τον ΣΥΡΙΖΑ έτσι; Αϊντε ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕ αηδιασμένε και εσύ κάτι! Ελα, ΤΙ καθυστερείς!

      ΟΥΣΤ!

      Reply
      1. αηδιασμένος

        έχετε ξεπεράσει και την ΣΚΑΤΙΑΝΑ σε χυδαιότητα… νούμερα της “επανάστασης” από τον καναπέ… ξευτελιστείτε κι άλλο!

        Reply
        1. Χυδαίος

          Με τον Πολύδωρα εννοείς ότι εσείς είστε υπεράνω χυδαιότητας ή με τα ΜΑΤ να βαράνε αριστερούς στην Καισαριανή; Ή μήπως το ξύλο στους συνταξιούχους; Ναι, αυτή τη χυδαιότητα την έχουμε ξεπεράσει. Μέχρι τον Παυλόπουλο αντέξαμε, αφού φάγαμε τον ελληνάρα Καμμένο…

        2. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

          ΑΪΝΤΕ ΞΕΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΧΏΡΑ μαζί με ΠΟΤΑΜΙ/ΧΑ/ΝΔ/ΠΑΣΟΚ συριζάκο ξεφτιλισμένε και άσε την Αριστερά!

          Δεν έιχες ούτε και έχεις σχέση με την Αριστερά τσιράκι των πλουσίων!

  11. Κίμων Ρηγόπουλος

    Ο ¨40 χρόνια στο λαϊκό κίνημα κ. Αργυρόπουλος¨,τι αντιαισθητική περιαυτολογία, μας καλεί να αφήσουμε τα παιδιά να περάσουν. Το αν κάποια παιδιά είναι πιο παιδιά από τα παιδιά δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα. Ξεπερνάει λοιπόν με απολίτικη αγαρμποσύνη την ουσία του κειμένου κάνοντας μια δημαγωγική αναφορά στη νεότητα, όπως κάνουν συνήθως όσοι εκχωρούν την ευθύνη τους σε αφηρημένες ιδέες κενές περιεχομένου. Γιατί αν κάποιος αγαπάει γενικά και αόριστα παραιτείται από την άχαρη υποχρέωση να αγαπήσει υπαρκτά πρόσωπα, που δεν είναι ονειροφαντασίες αλλά πάσχοντα πρόσωπα σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο. Όλη η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε συνοψίζεται σε μια βίαιη προσαρμογή των εννοιών και της κοινής λογικής στη βολική για κάποιους, όπως και ο επί 40 χρόνια στο κίνημα σχολιαστής, κλίνη του Προκρούστη

    Reply
  12. Σκλαβακι

    κ. Μαυροειδή, θα επρεπε να ντρεπεστε και μονο για την προταση “Κάπως έτσι πάνε τα πράγματα για ένα άριστο, που δεν καθυστερεί πουθενά και δεν έχει κενά στην πορεία του (πχ βγάζοντας όλη την ερευνητική εργασία του καθηγητή του σαν σκλαβάκι ή κουβαλώντας τους καφέδες του).”. Πιασατε πατο απο την αρχη του κειμενου σας. Σας αφηνω τωρα, παω να κουβαλησω καφεδες, αν ειναι φραπεδες τοτε εχω πιθανοτητες και για το nature..

    Reply
    1. παντειακός

      σκλαβακι
      εισαι τελειως κουκουρουκου ή τον παριστανεις?
      δεν γνωριζεις οτι χιλιαδες διδακτορικοι δουλευουν σε συνθήκες γαλέρας και κανουν έως και 8 χρόνια για να ολοκληρώσουν το διδακτορικό τους, αναγκαζομενοι να κανουν και πραγματα εξω απο το δικο τους ερευνητικο αντικειμενο?

      Reply
  13. Ηλίας Τζ.

    Νόμιζα, πως δε θα χρειαζόταν καν να υποστηρίξω (πρώτη φορά, για μένα!) τον Π.Μ., γιατί είπε τα αυτονόητα, αλλά ο μπουχός, που σηκώθηκε από την τΣυριζάνικη μούχλα, αυτή τη ζέουσα ηθική (ποια πολιτική….;) παρακμή της Αριστεράς με άφησε άναυδο. Κι όχι πως είχα αυταπάτες για την ξευτίλα του χώρου αλλά φαίνεται πως είχα μείνει πίσω! Τόσα χρόνια γράφει διάφορα άξια κριτικής ο Π.Μ., ξαφνικά βρέθηκε το θέμα, που συγκίνησε τις …ευαίσθητες και “πολιτικοποιημένες” καρδιές!
    Ακου “Όλα γίνονται με τις κατάλληλες γνωριμίες….”!!
    Κι αυτά να τολμάνε να γράφονται σε αριστερό site……..

    Reply
  14. Ηλίας Τζ.

    …και μην ξεχνάμε, το κάθε πασόκ θάχει και την “Μιλένα Αποστολάκη” του!

    Reply
  15. ολντφασιον

    Το άρθρο υπονοεί περισσότερα από όσα αποκαλύπτει.
    Λίγο ρεπορτάζ δεν βλάπτει, όλα δεν γίνονται απ την καρέκλα.
    Ένας λόγος που φτάσαμε εδώ δεν είναι και η δημοσιογραφία;
    Φυσικά και βρωμάει η δουλειά. Αλλά βρες και τα στοιχεία!
    Σιγά μην ξανάρθω σ’ αυτό το μπλογκ.

    Reply
    1. Γνώστης

      μην ξανάρθεις! Αλλά ΔΕΝ υπονοεί κάτι άλλο πέρα απο το προφανές: Οι καρριερίστες ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΣΥΡΙΖΑΙΟΠΟΤΑΜΙΣΙΟΙΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ έχουν πλυμμηρίσει την πολιτική ζωή του τόπου. Σε βάρος των φτωχών.

      Reply
  16. Ανώνυμος

    το 90% των σχολιαστών είναι αγκαλιά με τον κανιβαλισμό και των ολοκληρωτισμό

    Reply
    1. Χυδαίος

      Εννοείς τον ολοκληρωτισμό των ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ να βαράνε συνταξιούχους και αγωνιστές ή κάτι άλλο; Ή μήπως τον κανιβαλισμό του Πολύδωρα που πρότεινε η κυβέρνησή σου; Για ποιο απ΄ όλα;

      Reply
    2. Χυδαίος

      Μήπως το 90% των σχολιαστών είναι αγκαλιά με ένα 3ο μνημόνιο που ψήφισε-μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι- ο ΣΥΡΙΖΑ και τα έχει δει όλα; Μήπως το 90% των σχολιαστών πλήρωσε τον ΕΝΦΙΑ-αυτόν που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ-και είναι αγκαλιά με την εξαθλίωση; Μήπως το 90% των σχολιαστών είναι άνεργο ή απλήρωτο και ακούει τους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να τον δουλεύουν ψιλό γαζί; Τι περίμενες άνθρωπέ μου; Αλλά, μάλλον (σίγουρα) όλοι εσείς θα λέτε πως “η τέχνη να κυβερνάς το λαό, είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού” και αυτός ο λαός τα παίρνει στο κρανίο με την πολιτική σας ρε παιδί μου… Κοίτα να δείς…!!!

      Reply
    3. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

      To 90% των σχολιαστών είναι ΑΓΚΑΛΙΑ με την εξαθλίωση, τα μνημόνια, το ξεπουλημα, τις ιδιωτικοποιήσεις που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

      Και ΟΧΙ μόνο δεν κατάργησε ο ΣΥΡΙΖΑ τα παραπάνω, αλλά ΕΝΙΣΧΥΕΙ τους πλούσιους σε βάρος των φτωχών.

      Ξεφτιλιστείτε και άλλο ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ αυτό σαν αξίζει!

      Reply
  17. Αλικη

    Πολλά λέτε κάποιοι και καταντησατε γραφικοί….Ας μας δείξει κάποιος που ακριβως αναγραφεται το ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΄΄ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΗΣ΄΄ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ….στο Εθνικό αρχείο διδακτορικών….http://www.didaktorika.gr/eadd/ …… ΑΣ ΕΠΙΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΝΤΩς ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ….Για όσους δεν γνωρίζουν…οι διδάκτορες έχουν ανοιχτή την διατριβή τους εφόσον παρουν τον διδακτορικό τους….Η ΜΑΝΤΑΜ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ….Σας λεει κάτι αυτό…? Κα΄ποιος κρύβει κάτι? Οι καθηγητες?Η επιτροπή?Ο υπευθυνος καθηγητης της κος Καζάκος? η ίδια? Ο κατρούγκαλος ? Ας μας απαντήσει καλύτερα η ίδια….ΤΙ ? ΟΧΙ ?…..

    Reply
  18. Εγώ

    Ωχ συγγνώμη, νόμιζα πως εδώ είναι αριστερή ιστοσελίδα και όχι καφενές των αβγών.

    Είστε χυδαίοι και απαράδεκτοι…

    Reply
    1. Αλέξης

      Πάρε τον Καμμένο και τον Πολύδωρα αγκαλιά και πήγαινε σε κάνα καλύτερο καφενείο τότε, Α, και μην ξεχάσεις να σκήσεις τα μνημόνια (με ένα νόμο και ένα άρθρο)… Πέρνα όμως πριν από ένα φροντιστήριο αριθμητικής δημοτικού, να σου πουν ότι 62% ΟΧΙ είναι μεγαλύτερο από 36% ΝΑΙ. Καπίτο;

      Reply
      1. Εγώ

        Όχι. Δεν είμαι κακομοίρογλου μηχανικός παρκαδόρος.

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.