.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


«Εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς»: Σήμερα στο Ράδιο Παντιέρα


Ράδιο ΠαντιέραΡάδιο Παντιέρα 15 / 3 / 2017

ΘΕΜΑ: «Τα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς»

Η εκπομπή “Ράδιο Παντιέρα” που μεταδίδεται από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTOpen, την Τετάρτη 15 Μαρτίου θα φιλοξενήσει τους Δημήτρη Παπαντζίκο και Δημήτρη Αδαμόπουλο, εργαζόμενους στον επισιτισμό και μέλη της Λάντζας – Αγωνιστικής Εργατικής Συσπείρωσης στον Επισιτισμό-Τουρισμό.

Τα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς δείχνουν ολοένα και να αυξάνονται. Πλέον στη λίστα των εταιρειών που μετρούν νεκρούς εργαζόμενους προστίθενται τα πιο «ηχηρά» ονόματα: Έβερεστ, Μικέλ, Μετρό Θεσσαλονίκης. Εταιρείες με μεγάλα κέρδη, που ωστόσο δεν δίνουν δεκάρα για μέτρα πρόληψης ατυχημάτων, και μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς.

Με τους δύο καλεσμένους, το Ράδιο Παντιέρα θα διερευνήσει τις πραγματικές συνθήκες εργασίας πίσω από τη βιτρίνα των «επώνυμων» εταιρειών, το πώς συνδέεται η αυξημένη εντατικοποίηση με την αύξηση του κινδύνου για εργατικά ατυχήματα, το καθεστώς ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας που ανθεί ειδικά στον κλάδο του επισιτισμού, την ανυπαρξία ελέγχων από τις αρμόδιες κρατικές αρχές, καθώς και τις ευθύνες του υπουργείου Εργασίας και συνολικά της κυβέρνησης για την συνέχιση αυτής της κατάστασης.

Στην εκπομπή θα παρέμβει τηλεφωνικά και η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην βιομηχανία Σκοτ, Γρηγορία Ρόκα. Οι εργάτριες και οι εργάτες της Σκοτ που συνεχίζουν για τέταρτη εβδομάδα τον αγώνα τους για την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Την εκπομπή θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σταμούλης.

Η εκπομπή Ράδιο Παντιέρα μεταδίδεται από τους 106,7 στα FM στην Αττική, καθώς και μέσω του διαδικτυακού ραδιοφώνου της ertopen.com. Επίσης, το πρόγραμμα αναμεταδίδεται από ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα, όπως από το ραδιοφωνικό σταθμό του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στους 96,5 και στα Χανιά στους 1134 χιλιόκυκλους στα μεσαία.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.