.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Προγραμματικό (;) προεδρείο ΠΑΜΕ με δυνάμεις ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ


Απίστευτο και πρωτότυπο πολιτικά το νέο προεδρείο που συγκροτήθηκε την Τετάρτη 19/4 στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.

Εγκαταλείφθηκε για πρώτη φορά στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης το αναλογικό προεδρείο, η αλήθεια είναι ότι είναι έμπνευσης της Τζανετακικής περιόδου που κληροδοτήθηκε μέχρι σήμερα, και συγκροτήθηκε προγραμματικό (;) Προεδρείο από την «Ταξική Ενότητα» του ΠΑΜΕ η οποία παίρνει τον Γραμματέα (Κώστας Βόμβας) και την ΑΚΕ στην οποία συμμετέχουν πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΑΚΕ που τώρα φλερτάρουν με τους ΑΝΕΛ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, νυν μέλη της ΝΔ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και παίρνουν τον πρόεδρο (Γιάννης Μανές).

Αποκλείστηκε η παράταξη της ΠΑΣΚΕ που βγήκε πρώτη σε ψήφους από το συνέδριο και η παράταξη της ΔΑΚΕ η οποία είχε τον απερχόμενο πρόεδρο του ΕΚΚ αλλά βγήκε τέταρτη στο συνέδριο μετά από τη μεγάλη διάσπαση που έκαναν υψηλόβαθμα στελέχη της που δημιούργησαν την ΑΚΕ.

Σε ότι αφορά τις έδρες στο νέο ΔΣ του ΕΚΚ οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΠΑΜΕ-ΑΚΕ ήρθαν όλες «πρώτες» ισοβαθμώντας με τέσσερις έδρες και η ΔΑΚΕ τελευταία μες τρεις. Η παράταξη «Ταξική Συσπείρωση» που αποτελούνταν κυρίως από δυνάμεις του Ταξικού Συνδικάτου στην Ενέργεια ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» δεν πήρε καμία έδρα αφού χρειαζόταν ακόμα δυο ψήφους.

Το ερώτημα που μπαίνει είναι πως θα λειτουργήσει στο Μέλλον αυτό το προεδρείο αφού για να παρθούν αποφάσεις θα πρέπει να ψηφίσουν οι ΑΚίτες αλλά και οι ΠΑΜίτες οι οποίοι όμως διαχωρίζονταν, μέχρι σήμερα, από το Εργατικό Κέντρο «χωροταξικά» αφού έκαναν χωριστές συγκεντρώσεις!

Αυτό πραγματικά θα είναι ένα «ενδιαφέρον πείραμα» που όμως δεν φαίνεται να δημιουργεί ιδιαίτερες ελπίδες στους εργαζόμενους για αλλαγή πορείας του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης που μέχρι σήμερα αποτελούσε «φάρο και σημαία» του Κυβερνητικού- Εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Δείτε εδώ ρεπορτάζ με φωτογραφίες και βίντεο από τη συγκρότηση του Προεδρείου.
Και εδώ ρεπορτάζ και βίντεο από τις αντιδράσεις των «κομμένων» από το προεδρείο παρατάξεων

Πηγή: kokinokamini.blogspot.gr

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 62.50% ( 12
Συμμετοχές )



17 σχόλια στο “Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Προγραμματικό (;) προεδρείο ΠΑΜΕ με δυνάμεις ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ

  1. lathranagnostis

    Από κοράκου στόμα, μόνο “κρα” βγαίνει κι από στόμα ΑΝΤΑΡΣΥΟΥ, μόνο ψέμα και συκοφαντία…….αλλά και παράπονο, γιατί προφανώς αποκλείστηκαν η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ, το κρυφό σας alter ego!
    Που το βλέπετε βρε σεις το “προγραμματικό” προεδρείο, που από τη θρασυδειλία σας του κοτσάρετε και το ερωτηματικό (;)?
    Τέσσερις έδρες πήρε το ΠΑΜΕ, γιατί να μην πάρει τη θέση που πήρε?

    Reply
    1. Ανώνυμα

      Τι να καταλάβουν οι ανταρσυοι. Δεν τους αφήνει ο οπορτουνισμός τους να καταλάβουν την υψηλή πολιτική με το να εκμεταλλεύομαι τις ενδογραφιοκρατικές αντιθέσεις (κατά το ενδοϊμπεριαλιστικές) για να προωθήσω – κατοχυρώσω μια καλύτερη θέση για το ταξικό κίνημα. Τώρα που έχω το γραμματέα με τέσσερα μέλη σε 15μελες συμβούλιο μέχρι και την ιδιωτικοποιήσει των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ μπορώ να σταματήσω. Γατάκια

      Reply
      1. lathranagnostis

        Παραμιλητά “μωρών παρθένων” που έμειναν εκτός νυμφώνος!

        Reply
        1. Αλέξης

          Τα θρησκευτικά καλά τα δουλεύεις… όμως εδώ πρόκειται και πάλι για αβάντα στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και φυσικά την παγια θεσμολαγνεία σας… Μπράβο, και σε ανώτερα… Απλά κάποια στιγμή αποφασίστε μια στάση αρχών. Τι κόμμα και τι παρτάταξη είναι αυτή που σε κάθε εργατικό κέντρο κάνει άλλα αντ΄ άλλων; Στο ΕΚΑ δεν συμμετέχετε στο προεδρείο ενώ είσαστε πρώτη δύναμη, στον Πειραιά είστε πρόεδροι γιατί είσαστε 1η δύναμη, στην Κοζάνη με 4 έδρες παίρνεται τη γραμματεία, αλλού δεν παίρνεται τίποτα, στις ομοσπονδίες μπαίνεται με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, στη ΓΣΕΕ καθόλου, όπου έχουν οι Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Ταξικά σχήματα απαπα, με τίποτα, κ.ο.κ. Γραμμή αρχών!

        2. lathranagnostis

          Και γιατί να μην την πάρουμε τη γραμματεία? Που το βρίσκεις το πρόβλημα?
          Και βασικά ξαναρωτάω (αν και δεν πρόκειται να πάρω απάντηση)
          Που το είδε το “προγραμματικό προεδρείο” ο συντάκτης του κειμένου και που το είδε και η “Παντιέρα” και το αναδημοσιεύει?
          Ούτε καν μέσα στο ιδιο το κείμενο δεν τεκμηριώνεται κάτι τέτοιο.

  2. Ανώνυμα

    ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟ ΠΑΜΕ

    ΔΑΚΕ
    ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

    ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
    Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο καιρό χαίρονται

    Πρωτόγνωρη για τα εργατικά και συνδικαλιστικά χρονικά είναι η ευκαιριακή και τυχοδιωκτική συνεργασία των ψηφοδελτίων ΑΚΕ και ΠΑΜΕ.
    Οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων αυτών για την κατάληψη της καρέκλας και μόνο, αποφάσισαν να συμμαχήσουν και να συγκροτήσουν Διοικητικό Συμβούλιο στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, εφαρμόζοντας πλήρως πραξικοπηματικές διαδικασίες, αποκλείοντας, με αστείες προφάσεις (περί καθυστέρησης προσέλευσης στη διαδικασία) δύο μεγάλες ιστορικές παρατάξεις.
    Η συμμαχία αυτή γίνεται έξω από κάθε ιδεολογική αναφορά των μελών αυτών των ψηφοδελτίων και έξω από κάθε λογική και πρακτική πραγματικής συνεργασίας για το καλό των εργαζομένων.
    Οι ηγεσίες αυτών των ψηφοδελτίων έδειξαν πως διέπονται μόνον από οπορτουνισμό. Έδειξαν πως καθ΄όλη τη διάρκεια των συνεδριακών διαδικασιών είχαν συμφωνήσει στο στόχο της κατάληψης της καρέκλας, γι΄αυτό και οδήγησαν το συνέδριο σε αντικαταστατικές και παράνομες εκλογικές διαδικασίες. Κάθε αναφορά περί ηθικής, την οποία ευαγγελίζονταν όλο το προηγούμενο διάστημα, πρέπει να χάθηκε στους διαδρόμους της αναζήτησης της εξουσίας.
    Αναρωτιόμαστε ποιο ιδεολογικό πρόταγμα θα είχαν μεταξύ τους, όταν έως τώρα δεν μπορούσαν να συνεργαστούν κατ΄ελάχιστον. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ποια κοινή πλατεία θα είναι μαζί την Εργατική Πρωτομαγιά. Ενδιαφέρον θα έχει να ακούσουμε τις παρατάξεις να εκφράζονται στο Δ.Σ. και να παίρνουν θέση σ΄αυτή τη συνεργασία ¨έκτρωμα¨.
    Τι λέει το ΠΑΜΕ – τι λέει η ΔΑΚΕ Ι.Τ. της ΓΣΕΕ, όταν μεταξύ τους δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε για την πιο απλή διεκδίκηση;
    Η ΔΑΚΕ, πιστή στις αρχές και αξίες που την διέπουν και την έχουν κατατάξει ψηλά στη συνείδηση των εργαζομένων, θα συνεχίσει τον αγώνα κάθαρσης και θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, στηριζόμενη στον μόνο θεσμό που θεωρεί πως παραμένει αλώβητος στην χειμαζόμενη πατρίδα, αυτόν της δικαιοσύνης.

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Reply
    1. ανωνυμος

      “ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ….”
      όλα τα λεφτά!
      Εμείς ..καθόλου δεν αναρωτιώμαστε “ποιο ιδεολογικό πρόταγμα θα είχαν μεταξύ τους”, είναι γνωστό: Το Αντι-κουκουέ!

      Reply
  3. otipeis

    Περιμένουμε από το “kokinokamini” να γνωστοποιήσει την “προγραμματική συμφωνία” με τον γνωστό στην Κοζάνη ακροδεξιό – εθνικιστή Παπαδόπουλο Θεόφιλο και της Ταξικής Συσπείρωσης για την από κοινού κάθοδό τους στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου…

    “5 Παρατάξεις και 70 υποψήφιοι για το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης – Σήμερα η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα (http://e-ptolemeos.gr/5-parataxis-ke-70-ipopsifii-gia-ergatiko-kentro-kozanis-simera-apofasi-gia-ta-asfalistika-metra/)

    Ταξική Συσπείρωση: Ασαλουμίδης Κώστας, Κονδυλίδης Κώστας, Νιάκας Αθανάσιος, Παπαδόπουλος Θεόφιλος”.

    Reply
    1. Κ.Σ.

      άσε το παραμύθι για την Ταξική Συσπείρωση. Το Κόκκινο Καμίνι βγάζει στη φόρα τη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ… Περίπατο τα αναλογικά προεδρεία αν είναι περπατήσει το κομπρεμί με την κυβερνητική παράταξη

      Reply
  4. ηλίας Τζ.

    H ανασύνταξη του εργατικού κινήματος θα περάσει δια πυρός και σιδήρου, κι ας σκούζουνε οι πασόκικες τσαούσες. Αναλογικό κάνουμε όταν δεν υπάρχει έδαφος για τίποτε καλύτερο, που να μας πηγαίνει μπροστά. Εκεί από ό,τι έχω καταλάβει υπάρχει η κόπρος του ΝΔ-ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ Αυγείου, που πρέπει κάποια στιγμή να σαρωθεί. Καθάρισμα μητρώων, ξωπέταγμα μαϊμούδων, ανύπαρκτων-εικονικών μελών και εργατοπατέρων. Είναι ευκαιρία τώρα, που η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αποδιοργανώνει τον χώρο.
    Μόνο έτσι μπορούν και οι μωρές παρθένες να ελπίζουν σε αναλογική εκλογή, χωρίς άτιμες υποχωρήσεις και παζάρια που ξέρουν.
    Πάρτε και λίγο …Πέρδικα, να καραδαμώσετε!
    http://www.902.gr/sites/default/files/styles/902-grid-8/public/MediaV2/20170418/dse-megalopolh-3.jpg?itok=uHnQtnna
    “Εμείς θα νικήσουμε και θα σας γαμήσουμε” (εννοεί τους μοναρχοφασίστες).

    Reply
    1. Ανώνυμα

      Αυτά να τα βλέπει ο lathranagnosths που παρεξηγήθηκε ποιο πάνω όταν έγραψα ότι είναι εκμετάλλευση ενδογραφιοκρατικών αντιθέσεων.
      Τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι θα καθαρίσεις τα μητρώα με διασπασμένους ΔΑΚΙΤΕΣ αυτό με ξεπερνάει. Δες σε άλλους χώρους τι έγινε όπου διασπάστηκαν. Για προσωπικές βλέψεις σε θεσούλες το έκαναν.

      Reply
    2. εργάτης

      Ηλία Τζ., πέτα πάντα την μπάλα στην εξέδρα! Στις συγκεκριμένες καταγγελίες για συμπαιγνία ΠΑΜΕ με διασπάσεις ΔΑΚΕ και συγκρότηση με αυτές του προεδρείου, εσύ την επόμενη φορά, ανάρτησε Ρίτσο!

      Reply
      1. Ανώνυμα

        εργάτη, τι μιλάς στον Ηλία Τζ.; Αυτός δεν είναι που έγραφε τις εμετικές αθλιότητες για Τεμπονέρα;; Σε τέτοια τσιράκια του καπιταλισμού και του φασισμού ούτε φτύσιμο δεν πρέπει. Οχι να κάνεις και διάλογο

        Reply
    3. Αλέξης

      Εμείς θα νικήσουμε… με μισο-ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παρατάξεις, με τις οποίες θα καθαρίσετε τα μητρώα του Εργατικού Κέντρου και θα σταματήσετε τις μαϊμουδιές… ΟΚ, καταλάβαμε. Καλή συνέχεια στον αγώνα σας να καθαρίσετε τα συνδικάτα μαζί με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Θα μιλήσουν οι κύριοι της ΔΑΚΕ κια του ΣΥΡΙΖΑΕΝΑΛ και στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ; Αν ναι να έρθουμε να γελάσουμε. Άντε παιδάκι μου, ανεβάζεις και Πέρδικα…θα είχε φρίξει ο άνθρωπος…

      Reply
    4. Dino de L.

      ντροπή σου, πασόκικη τσαούσα. Είσαι αρχιπασόκος, έχεις συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ με Ζολώτα(!), και βρίζεις τον κόσμο για πασόκους…
      τον Πέρδικα είσαι πολύ μικρός για να τον πιάσεις στο στόμα σου
      ξεφτιλίζεις το χώρο σου

      Reply
  5. Ας διαβάζουμε ...

    Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ
    Ανακοίνωση για την συγκρότηση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης (ΕΚΝΚ)
    Στην ανακοίνωσή της η ΤΑΞική ΕΝότητα (ΤΑΞ.ΕΝ) αμέσως μετά τις εκλογές αναφέρει: «Η ΤΑΞική ΕΝότητα τους τελευταίους δύο μήνες έδωσε μια σημαντική μάχη, που δεν περιορίστηκε μόνο στη μάχη των εκλογών, αλλά κυρίως στη μάχη για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες αυτές θα διεξαγόταν. Η ΤΑΞική ΕΝότητα με την ακλόνητη στάση της αποτέλεσε τον σταθερό κορμό της αποτροπής και της ανάσχεσης της προσπάθειας των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ να νομιμοποιήσουν επιπλέον 66 αντιπροσώπους στο 35ο Συνέδριο του ΕΚΝΚ» και παρακάτω «Η ΤΑΞική ΕΝότητα με τους 4 συμβούλους στο νέο ΔΣ δεν θα διευκολύνει σε καμία περίπτωση τις παρατάξεις που θέλουν να ανατρέψουν τις αποφάσεις του 35ου Συνεδρίου. Θα σταθεί ξανά σταθερά απέναντι στο σχέδιο για ολοκληρωτικό εκφυλισμό του ΕΚΝΚ». Η ΤΑΞ.ΕΝ ήταν και παραμένει στην απέναντι όχθη και από τις τρεις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΑΚΕ και ΔΑΚΕ. Και σύντομα κατά τη διάρκεια της δικαστικής προσβολής των αποφάσεων του 35ου Συνεδρίου από μέρους και των τριών αυτών παρατάξεων θα βρεθεί ξανά αποφασιστικά απέναντί τους.
    Μετά τις εκλογές και με βάση το αποτέλεσμα που από αυτές προέκυψε, η ΤΑΞ.ΕΝ, παίρνοντας υπόψη όλα όσα συνέβησαν μέχρι τις εκλογές, όλα όσα αποτράπηκαν από το να συμβούν, καθώς και όσα έπρεπε να αποτραπούν να συμβούν όπως επίσης και την ανάγκη να λειτουργήσει το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης, πρότεινε στις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΑΚΕ τη συγκρότηση Προεδρείου αναλογικού-λειτουργικού χαρακτήρα για την διεκπεραίωση όλων των τεχνικών και τρεχόντων ζητημάτων λειτουργίας του ΕΚΝΚ. Από την στιγμή που δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει καμιά πολιτική βάση για σύγκλιση με κάποια από τις υπόλοιπες τρεις παρατάξεις για τη συγκρότηση πλειοψηφικού ή προγραμματικού Προεδρείου προτείναμε συγκεκριμένα: τη θέση του Προέδρου να την πάρει η ΠΑΣΚΕ, του Γεν. Γραμματέα η ΑΚΕ και του Αντιπροέδρου η ΤΑΞ.ΕΝ. Από την ημέρα των εκλογών μέχρι και την Τετάρτη 19/04/2017 μείναμε σταθεροί, τόσο στην πρότασή μας όσο και στην προσπάθεια για τη συγκρότηση Προεδρείου αναλογικού-λειτουργικού χαρακτήρα, παρόλο που μας έγιναν προτάσεις να αναλάβει η ΤΑΞ.ΕΝ την θέση του Προέδρου ή να αποδεχτούμε συγκρότηση Προεδρείου πλειοψηφίας. Η ΤΑΞ.ΕΝ δεν παζάρεψε θέσεις και καρέκλες αντίθετα περιόρισε τις απαιτήσεις της στα ελάχιστα που διασφαλίζουν την δυνατότητα ελέγχου στις αποφάσεις. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι από την πρότασή μας δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για την παράταξη της ΔΑΚΕ. Κι αυτό γιατί η στάση της όλο το προηγούμενο δίμηνο ήταν ιδιαίτερα προκλητική, αντικαταστατική, υπεροπτική και απαράδεκτη από κάθε άποψη και σε πολλές περιπτώσεις, τις οποίες και καταγγείλαμε δημόσια στους εργαζόμενους.
    Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης 19/04/2017 και αφού είχαν προηγηθεί διάφορες επιμέρους συζητήσεις διαφαινόταν ότι τελικά θα υπήρχε αποδοχή της πρότασης της ΤΑΞ.ΕΝ, τουλάχιστον από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΑΚΕ. Ο υπερτονισμός των διεκδικήσεων θέσεων δευτερεύουσας σημασίας κι εκτός Προεδρείου μεταξύ ΠΑΣΚΕ και ΑΚΕ ήταν ουσιαστικά προσπάθειες για να τορπιλιστεί η δυνατότητα υλοποίησης της πρότασης για τη συγκρότηση Προεδρείου αναλογικού-λειτουργικού χαρακτήρα.
    Στην συνάντηση μεταξύ των παρατάξεων πριν από τη συνεδρίαση του ΔΣ, στις 18:45 η ΠΑΣΚΕ έκανε μια προσπάθεια να οξύνει τα πνεύματα συνηγορώντας να πάρει τη θέση του Ταμία η ΔΑΚΕ, με επιδιωκόμενο στόχο την διαφωνία της ΑΚΕ και προσδοκώντας ίσως την αποχή της από τη συγκρότηση του Προεδρείου, παρ’ όλο που νωρίτερα το μεσημέρι δεν έθεσε τέτοιο ζήτημα. Η ίδια η ΔΑΚΕ μάλιστα μέσω του εκπροσώπου της ήταν ιδιαίτερα προκλητική απειλώντας ότι αν δεν της γίνει το χατίρι το Εργατικό Κέντρο δεν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει, ότι ο Ταμίας του μέχρι τώρα ΔΣ δεν πρόκειται να παραδώσει το Ταμείο σε κανέναν και άλλα στο ίδιο γνωστό και αναμενόμενο στυλ της ΔΑΚΕ και μάλιστα με την ανοχή της ΠΑΣΚΕ.
    Οι επικλήσεις της ΔΑΚΕ στο σωστό, στο δίκαιο και το ηθικό έρχονται σε κραυγαλέα αντίθεση με την ως τώρα στάση της (θυμίζουμε τα σωματεία μαϊμούδες, την αντικαταστατική άρνηση σύγκλησης έκτακτου ΔΣ, την κάρτα αντιπροσώπου σε μη σύνεδρο, την προσπάθεια πλαστογράφησης των πρακτικών του ΔΣ και το μπούλιγκ στην υπάλληλο του ΕΚΝΚ κλπ).
    Η ΤΑΞ.ΕΝ παρ’ όλα αυτά πρότεινε στην ΔΑΚΕ να πάρει τις υπόλοιπες δύο θέσεις (αξιώματα) που αναφέρει το Καταστατικό του ΕΚΝΚ, και μάλιστα σε βάρος της ΤΑΞ.ΕΝ που έτσι θα είχε μόνο μία θέση, αυτήν του Αντιπροέδρου.
    Αφού δεν υπήρξε αποδοχή ούτε αυτής της πρότασης και αφού είχε έρθει η ώρα για την συνεδρίαση προτείναμε τα ζητήματα όπου υπάρχουν διαφωνίες να λυθούν μέσω των ψηφοφοριών στο ΔΣ με την κατά περίπτωση πλειοψηφία.
    Οι τέσσερεις σύμβουλοι της ΤΑΞ.ΕΝ καθώς και οι τέσσερεις σύμβουλοι της ΑΚΕ, με μεγάλη υπομονή περιμέναμε 55 ολόκληρα λεπτά στην αίθουσα συνεδριάσεων την προσέλευση των συμβούλων των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Μέσα σε αυτό το διάστημα, παρουσία των δημοσιογράφων των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που ήρθαν να καλύψουν την συγκρότηση του ΔΣ, πολλές φορές ζητήσαμε από τους συμβούλους της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ να προσέλθουν για να αρχίσει η συνεδρίαση. Χωρίς καμία απόκριση ή έστω μία αίτηση από μέρους τους για μετάθεση της ώρας της συνεδρίασης ή διακοπή της για αργότερα ή οτιδήποτε άλλο, μετά από την παρέλευση μιας ώρας, ήταν πλέον φανερό ότι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ δεν είχαν κανένα σκοπό να προσέλθουν στη συνεδρίαση. Το γιατί ας το εξηγήσουν οι ίδιοι.
    Οι παρόντες οκτώ σύμβουλοι, δεν είχαν άλλο περιθώριο ούτε αναμονής, ούτε παιχνιδιών υπομονής ή πολιτικού πόκερ. Κι αυτό γιατί με βάση το άρθρο 23 παρ. 2 του Καταστατικού του ΕΚΝΚ «Η Διοίκηση συγκαλείται μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την εκλογή της από τον πλειοψηφίσαντα σύμβουλο του πλειοψηφίσαντος συνδυασμού…» συγκροτείται σε σώμα και εκλέγει με μυστική ψηφοφορία Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και τα λοιπά αξιώματα. Η καταστατική προϋπόθεση της σύγκλησης έγινε με την με αριθ. Πρωτ. 58/12.04.2017 ενυπόγραφη πρόσκληση του πλειοψηφίσαντα συμβούλου συν. Τολιόπουλου Αθ. όπου προσκαλεί τον κάθε ένα εκλεγμένο σύμβουλο με ατομική πρόσκληση αλλά και δημόσια μέσω του τύπου, την Τετάρτη 19/04/2017 και ώρα 19:00 στην έδρα του ΕΚΝΚ με μοναδικό θέμα τη συγκρότηση τους σε σώμα και την κατανομή των αξιωμάτων του ΔΣ.
    Η Τετάρτη 19/04/2017 ήταν όμως και η τελευταία προθεσμία, με βάση το καταστατικό, για να συγκροτηθεί το ΔΣ. Οποιαδήποτε υπέρβαση αυτού του ορίου θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία για ακύρωση της νομιμότητας των εκλεγμένων συμβούλων και προσφυγή για επανάληψη των εκλογών λόγω αδυναμίας συγκρότησης ΔΣ. Πιθανόν αυτός και να ήταν ο στόχος των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, εξάλλου δεν απέχει και πολύ από τα ασφαλιστικά μέτρα στα οποία προσέφυγαν ήδη πριν τις εκλογές ζητώντας την ματαίωση των εκλογών της 9ης Απρίλη.
    Έγινε πλέον φανερό ότι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ όπως συμμάχησαν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου όπου προσπάθησαν πραξικοπηματικά να παρακάμψουν το σώμα των αντιπροσώπων, όπως κατά την διάρκεια των εκλογών τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, θεωρώντας σίγουρη την κατάκτηση, αθροιστικά, της πλειοψηφίας διατυμπάνιζαν προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συγκροτήσουν πλειοψηφικό Προεδρείο και θα ανατρέψουν τις αποφάσεις του 35ου Συνεδρίου, έτσι και σήμερα επιχείρησαν να εμποδίσουν την συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα και τη συγκρότηση Προεδρείου με στόχο να στηρίξουν τα ασφαλιστικά μέτρα στο δικαστήριο, την ακύρωση των εκλογών, την ανατροπή των αποφάσεων του 35ου Συνεδρίου.
    Πολλοί που έχουν συνηθίσει το γεγονός ότι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ χρόνια τώρα αλληλοστηριζόνταν, συμπληρώνονταν, συμμαχούσαν και μοιράζονται μαζί τους την αίσθηση ότι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ είναι οι μοναδικοί και αδιαμφισβήτητοι ιδιοκτήτες του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης θα κριτικάρουν ή θα καταγγείλουν την εν τέλει επιλογή της ΤΑΞ.ΕΝ για συγκρότηση Προεδρείου με την ΑΚΕ.
    Ας ξεκαθαρίσουμε όμως ορισμένα πράγματα:
    Α] Η ΠΑΣΚΕ όφειλε να σεβαστεί τους εκλεγμένους συμβούλους, τις καταστατικές διαδικασίες, την κατανομή αξιωμάτων με μυστική ψηφοφορία και την πρόταση που της εξασφάλιζε τον Πρόεδρο, να παραστεί στη συνεδρίαση να εξηγήσει, να διεκδικήσει ότι θεωρούσε ότι έπρεπε και να σεβαστεί τις κατά περίπτωση πλειοψηφίες. Επέλεξε να μην το κάνει. Έπραξε σαν μικρό παιδί που κρατάει την αναπνοή του μέχρι να του γίνει το χατίρι και προκάλεσε ασφυξία στον εαυτό της. Το να προσδοκά να πέσουμε στα γόνατα και να παρακαλάμε την ΠΑΣΚΕ να μας κάνει την τιμή να προσέλθει για να εκλέξουμε Πρόεδρο από τις τάξεις της, αρμόζει σε σπαραξικάρδιες φιγούρες από μελοδράματα του ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου όχι όμως στους συμβούλους της ΤΑΞ.ΕΝ.
    Β] Η μη συγκρότηση του ΔΣ και του Προεδρείου, θα καθιστούσε την ΤΑΞ.ΕΝ ασυνεπή ώς προς την δήλωσή της ότι «Η ΤΑΞική ΕΝότητα με τους 4 συμβούλους στο νέο ΔΣ δεν θα διευκολύνει σε καμία περίπτωση τις παρατάξεις που θέλουν να ανατρέψουν τις αποφάσεις του 35ου Συνεδρίου». Μια τέτοια εξέλιξη ουσιαστικά θα παρέδιδε αμαχητί στις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ βάσιμα επιχειρήματα για την υποστήριξη των ασφαλιστικών μέτρων στο δικαστήριο για την ανατροπή των αποφάσεων του 35ου Συνεδρίου.
    Γ] Με την ΑΚΕ δεν έχουμε καμία πολιτική ταύτιση ή σύμπλευση ή συμπόρευση. Την θεωρούμε ότι ανήκει στην ίδια πολιτική-ιδεολογική όχθη με τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Την καταγγείλαμε για την στάση της τους δύο τελευταίους μήνες, σταθήκαμε αταλάντευτα ενάντια την νομιμοποίηση των συνέδρων των σωματείων που πατρονάριζε, όπως και των υπόλοιπων, σταθήκαμε απέναντί της στο δικαστήριο κατά την εκδίκαση της προσωρινής διαταγής ασφαλιστικών μέτρων και θα το κάνουμε ξανά υπερασπιζόμενοι τις αποφάσεις του 35ου Συνεδρίου.
    Δ] Η συγκρότηση Προεδρείου με την ΑΚΕ εξηγείται από τα Α], Β]. Δεν ήταν, δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει η ΤΑΞική ΕΝότητα παιγνίδι ή υποχείριο στα χέρια κανενός. Δεν κάναμε πολιτικά παζάρια με κανέναν, δεν αφήσαμε στιγμή από την οπτική μας την μάχη για τη διασφάλιση της αποτροπής του ολοκληρωτικού εκφυλισμού του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης.
    Οι δηλώσεις των εκπροσώπων της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για «πραξικόπημα» είναι τουλάχιστον παιδαριώδεις. Πρώτον κανείς δεν μπορεί να εκλέξει κάποιον που δεν θέτει καν υποψηφιότητα και δεύτερον αν μη τι άλλο σκοντάφτει στην απλή αριθμητική. Το 8 είναι μεγαλύτερο από το 7 και σαφώς και αδιαμφισβήτητα μεγαλύτερο από το ΜΗΔΕΝ της μη παρουσίας τους στο ΔΣ.
    Αντί να παριστάνουν τις «φτωχές πλην όμως τίμιες και κατατρεγμένες» καλό θα ήταν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ να τολμήσουν, επιτέλους, να εξηγήσουν δημόσια και γραπτά τόσο τη στάση τους όσο και τί τελικά ήθελαν. Θα διαβάσουμε με προσοχή και σοβαρότητα τις ανακοινώσεις τους. Αν υπάρξουν…
    Κοζάνη, 19/04/2017

    Reply
    1. lathranagnostis

      Μετά απ αυτή την ανακοίνωση, τα λόγια (και οι λιγμοί -κλαψ-κλαψ) για τις ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ περιτεύουν.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.