.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΕΑΑΚ: Για τα γεγονότα στο ΕΜΠ και τη στάση της ΚΝΕ


Ανακοίνωση της ΕΑΑΚ
για τα γεγονότα στο ΕΜΠ και τη στάση των δυνάμεων της ΚΝΕ

Την ίδια ώρα που τα πανεπιστήμια βρίσκονται σε μια οριακή κατάσταση, με μια ποιοτικά αναβαθμισμένη εκπαιδευτική αναδιάρθρωση να βρίσκεται στα σκαριά, η ΚΝΕ επιλέγει σαν απάντηση να στοχοποιήσει την αγωνιστική δράση της μαχόμενης ριζοσπαστικής αριστεράς. Αποκορύφωμα της στάσης αυτής αποτέλεσαν τα γεγονότα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου στις 23/3. Παρά τη δημοσιότητα που έλαβαν αυτά τα περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα και τυχαία, αλλά συνδέονται με μια αλυσίδα γεγονότων που προηγήθηκαν.

Ήδη πριν από μιάμιση περίπου εβδομάδα οι δυνάμεις της ΚΝΕ επέλεξαν να στήσουν καρτέρι σε μέλος των ΕΑΑΚ της Ιατρικής, εκτός σχολής, η οποία ακολουθήθηκε από κεντρική επίθεση της ΚΝΕ Ιατρικής σε μέλη της ΕΑΑΚ στην Ιατρική. Σε αυτές τις εκφυλισμένες πρακτικές της ΚΝΕ, δόθηκε η απάντηση που αντιστοιχούσε.

Την Πέμπτη 23/3, προετοιμάζοντας το έδαφος για όσα ακολουθούσαν, εξέδωσε ανακοίνωση η οποία λασπολογεί άνευ αρχών ενάντια στον κινητοποιούμενο κόσμο των φοιτητικών συλλόγων στο Υπουργείο Παιδείας και τους αγωνιστές της ΕΑΑΚ, χαρακτηρίζοντας τους ως «τσιράκια της κυβέρνησης», προσπαθώντας να αποσείσει από τις δυνάμεις της ΚΝΕ την ευθύνη για τη διάσπαση του κινήματος. Η προβοκατόρικη διάθεση αυτής της ανακοίνωσης ήταν ξεκάθαρη καθώς έφτανε στο σημείο να κατηγορήσει τους φοιτητικούς συλλόγους που συγκεντρώθηκαν στο Υπουργείο με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, αλλά και την ίδια την ΕΑΑΚ, για συνεργασία με την αστυνομία (η οποία δεν υπήρχε καν, στον χώρο του Υπουργείου)!!!

Μετατρέποντας σε πράξη το «πνεύμα» της προβοκατόρικης αυτής ανακοίνωσης, στο Φυσικό, 30 κνίτες επιτέθηκαν με τραμπούκικο τρόπο στα (πολύ λιγότερα) μέλη του σχήματος ΕΑΑΚ που βρίσκονταν στη σχολή. Η συγκεκριμένη πρακτική δεν ήταν τυχαία, κάτι που αναδεικνύεται από τα γεγονότα που ακολούθησαν στο ΕΜΠ.
Εκεί δυνάμεις της ΚΝΕ από όλη την Αθήνα επιτέθηκαν σε μέλη  της ΕΑΑΚ στη ΣΕΜΦΕ στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου. Ο σχεδιασμένος χαρακτήρας αυτής της επίθεσης, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα μέλη της ΚΝΕ κουβαλούσαν «κατάλληλο εξοπλισμό» για να αποτρέψουν τυχόν φιάσκο, όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες προσπάθειες της παλαιότερα, αλλά και από την διαρκή ροή «ενισχύσεων» από όλη την Αθήνα. Παράλληλα, δεν δίστασαν να επιτεθούν με χυδαία σεξιστική φρασεολογία και χειρονομίες σε γυναίκες μέλη των σχημάτων της ΕΑΑΚ. Όμως δεν αρκέστηκαν σε αυτά. Τα καθοδηγητικά στελέχη που συντόνιζαν την επίθεση και καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητικούς χώρους, πέραν από την «έμπρακτη συμβολή» στην επίθεση, προέτρεψαν τα μέλη της ΚΝΕ να κλέψουν τα προσωπικά αντικείμενα (τσάντες, κινητά, χρήματα κλπ) των μελών της ΕΑΑΚ και να βανδαλίσουν το υλικό των χώρων των σχημάτων.

Τα ταυτόχρονα και μεθοδικά οργανωμένα χτυπήματα που στοχεύουν στην φίμωση της ΕΑΑΚ και την καταστολή του μαχόμενου φοιτητικού κινήματος, φανερώνουν κεντρικό σχεδιασμό από πλευράς της ΚΝΕ και της πολιτικής της καθοδήγησης, του ΚΚΕ, που μοναδικό στόχο έχει την όξυνση του κλίματος εντός των Φ.Σ. και την εγκαθίδρυση  μιας παρακαταθήκη μίσους και οργανωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των αριστερών δυνάμεων όπως έχει δείξει και μέσα στις ίδιες τις γενικές συνελεύσεις.  Γιατί δεν τους ενοχλεί η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ (γι’ αυτό και δεν τις «ενοχλούν»…) αλλά οι φοιτητές και αγωνιστές που παλεύουν μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις, μάχονται στους δρόμους και βρίσκονται αριστερά από τη γραμμή του Περισσού.

Εν όψει φοιτητικών εκλογών και προκειμένου να κρύψει κάτω από το χαλάκι τις δικές της τεράστιες αδυναμίες, επιλέγει να αποπροσανατολίσει τους συλλόγους αλλά και τα μέλη της, με πρακτικές και συμπεριφορές που καμία εναρμόνιση δεν έχουν με τις αξίες και το ήθος της αριστεράς και του κομουνιστικού κινήματος. Οι πολιτικές ανεπάρκειες της ΚΝΕ, η έωλη και γενικόλογη γραμμή της στο φοιτητικό κίνημα που αδυνατεί συστηματικά, να θέσει τον πήχη σε επίπεδα ανάλογα της συγκυρίας και στον αντίποδα σπέρνει ματαιότητα και απαισιοδοξία στον κόσμο των σχολών, δεν κρύβονται πίσω από τραμπουκικούς και αλήτικους χειρισμούς.

Επιδιώκει να καναλιζάρει τους φοιτητικούς και μαθητικούς αγώνες στην κατεύθυνση της «λελογισμένης» αντιπολίτευσης, χαμηλής έντασης, χωρίς να χαράσσει έναν νικηφόρο σχεδιασμό για τη συγκρότηση πανεκπαιδευτικού μετώπου. Ακολουθεί την ίδια ακριβώς τακτική σε όλα τα επίπεδα: στο εργατικό κίνημα, όπου το ΠΑΜΕ ‘’κλιμακώνει’’ τον αγώνα με απεργίες την Πρωτομαγιά, στη Βουλή με «αγωνιστικές» προτάσεις νόμου του ΚΚΕ, αλλά και τις «ριζοσπαστικές» δηλώσεις Κουτσούμπα «δεν ήρθε η ώρα να βγούμε από την Ε.Ε και ευρώ γιατί ο λαός και η εργατική τάξη θα πεινάσουν».
Αποκλειστικός στόχος της τακτικής του σε όλα τα επίπεδα είναι τα μικροκομματικά εκλογικά οφέλη, είτε στους χώρους της εκπαίδευσης, είτε σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, καθώς η ηττοπαθής γραμμή, της αδυναμίας νικών στο έδαφος του καπιταλισμού, καταλήγει αποκλειστικά στη «αναγκαιότητα» εκλογικής ενίσχυσης των δυνάμεων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Παρά την «επαναστατική» και «κινηματική» φρασεολογία, αναβιώνουν κατευθύνσεις και πρακτικές  παλαιότερων εποχών, στοχεύοντας απλά και μόνο την προβολή τους ως «μοναδική αντιπολίτευση» απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα Μνημόνια.

Ως Ε.Α.Α.Κ., καταγγέλλουμε απερίφραστα τις εκφυλισμένες πρακτικές που ακολουθεί η ΚΝΕ το τελευταίο διάστημα, απέναντί  στις δυνάμεις της μαχόμενης ριζοσπαστικής αριστεράς και καλούμε και συνολικά την σπουδάζουσα νεολαία να περιθωριοποιήσει αυτές τις πολιτικές λογικές. Εμείς δεν θα μείνουμε αμέτοχοι απέναντι στην προσπάθεια της ΚΝΕ να τρομοκρατήσει το μαχόμενο φοιτητικό κίνημα μέσω της φίμωσης του πιο αγωνιστικού του  κομματιού,  ώστε να αναδειχτεί στην νέα “υπεύθυνη δύναμη” μέσα στις σχολές, που θα εγκαθιδρύει την ομαλότητα και θα τα καταστέλλει κάθε αγωνιστικό σκίρτημα. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να εμποδίσουμε τους σχεδιασμούς του Υπουργείου, μέσα από ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο όπου φοιτητές και μαθητές θα βαδίσουν μαζί ενάντια στην αντι-εκπαιδευτική μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Εάν η ΚΝΕ θέλει να επιλέξει το ρόλο του κατασταλτικού μηχανισμού κάθε κινήματος και κάθε αγωνιστή εμείς δηλώνουμε ότι δεν έχουμε καμία διάθεση να το ανεχτούμε, όπως δεν το ανεχτήκαμε ποτέ μέχρι τώρα.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 49.07% ( 43
Συμμετοχές )



58 σχόλια στο “ΕΑΑΚ: Για τα γεγονότα στο ΕΜΠ και τη στάση της ΚΝΕ

  1. γκρινιάρης

    Μπράβο στά παιδιά της ΚΝΕ. Μάθανε από τους​δασκάλους στο χημείο φένεται!

    Reply
    1. ανώνυμος

      γκρινιάρη, οι “δάσκαλοι στο χημείο” ήταν η ΚΝΕ του Γράψα, η κάνω λάθος;

      Reply
    2. πιο γρινιαρης

      ετσι.οτι ακριβως λενε τα εαακ να το πιστευεις. και για το οχι τους πιστεψες και για την καλη αριστερη κυβερνηση τους πιστεψες. και τωρα που ειναι η ουρα του αρχιψευταρα λαφαζανη πιστευε τους.πολυ φερεγγυα δυναμη οντως!!!.

      Reply
  2. ανώνυμος

    Γενικότητες, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, προφανώς απευθύνονται στους …αυτόπτες!
    Τέλος πάντων, θα περιμένουμε και τον αντίλογο, και άμα βοηθήσει ο Θεός μπορεί να καταλάβουμε.

    Reply
  3. Μήτσος

    Ρουφιανοι του υποργου εχετε τα μουτρα και μιλατε;;;;πηρατε την απαντηση μια φορα απο τους μαθητες….δεν σας εφτασε ομως και ζητησατε τα ρεστα…ε λοιπον, ξαναπηρατε απαντηση απο τις δυναμεις της κνε!!!οπως σας αρμοζει…λιγα τα λογια σας για την κνε και το κκε…

    Reply
    1. αη πι αντρες ντιναηντ

      Προτεινω επαναπροσδιορισμο στοχου για σενα Μητσο. Εκτος κι αν αρκεισαι στο να αντιμαχεσαι παιδια που εχουν κοινο εχθρο με εσενα.

      Reply
      1. πιο γρινιαρης

        Για να μην ξεχνιόμαστε “παιδια που έχουν κοινο εχθρό” υποτίθεται (λεγόταν έντονα πριν 2 χρόνια-γιατί άραγε;;;) οτι ήταν και οι πρώην(;) συντροφοι τους οι Συριζαίοι.

        Reply
    2. illegal

      καλώς το παρακρατος! Βλεπω το εμαθες τι παραμυθακι μαφιοζε! Φήμες λενε οτι μετα την επιθεση της ΚΝΕ στο ΕΜΠ, τα μαγαζιά της νύκτας απευθύνονται στον Περισσο για να προσλαβουν ατομα για πορτα-προστασια. Κνιτες προσοχη στον ανταγωνισμο με τις αλλες συμμοριες της μαφιας….

      ΥΓ κνιτακο φερε πισω τα κλεμμενα! Ελπιζω οι τσαντες κ οι ταυτοτηες που καβατζωσαν οι μαφιοζοι σου να μην κατεληξαν στην Ασφαλεια Αττικης

      Reply
      1. πιο γρινιαρης

        Εδω κολλαει η φράση “και κερατάς και δαρμένος”. παντως πισω απο το πληκτρολόγιο ρίχνετε πολύ ξύλο…

        Reply
        1. illegal

          Αντιθετα οι μαφιόζοι 30αρηδες που έστειλε η ΚΝΕ με κεντρική επιλογή στο ΕΜΠ, για να δειρουν φοιτητες των ΕΑΑΚ το ριχνουν μια χαρα και απο μπροστα με παρακρατικες μεθοδους. Ξερεις εσυ “πονηρε” τι θα πει παρακρατικες μεθοδοι…Ντου απο μπροστα, και την ιδια στιγμη πισωπλατα, κρυβομαστε πισω απο κολονες και ορμαμε στα ξαφνικα, χτυπαμε με γαντια μηχανης, με κρανη και αμα λαχει εχουμε και 20 καδρονια για να τα χρησιμοποιησουμε αν χρειαστει

    3. Νίκος

      Από τους ‘μαθητές’ ή τους ‘mathites.gr’; Ξέρεις,εκείνη την “ανεξάρτητη μαθητική κίνηση” που όλως τυχαίως συμμετέχει σε προσυγκεντρώσεις του ΜΑΣ στην Κοτζιά και που κηνυγάει όποιον πιτσιρικά δει με μοϊκάνα και σκουλαρίκια στις πορείες της.

      Reply
  4. καποιος

    ποπο ψεμα και χυδαιοτητα…καλα ρε πουθεναδες δεν ντρεπεστε να λετε τοσα ψεματα? οσοι ηταν εκει γελανε με την παρτη σας ρε τσιρακια του υπουργειου!!!

    Reply
    1. Γιωργος

      Δυστυχώς οι οπαδοί του ΚΚΕ είναι επιπέδου θύρας 7(η 13 η 21) κ νοοτροπίας μαρτυρων του ιεχωβα.Η θέση οτι η φυσική βία μπορει να πάρει την θέση της πολιτικής αντιπαράθεσης είναι αντιδραστική και μικροαστική.Αυτο ισχύει για τα ΕΕΑΚ που πολλές φορές τραμπουκίζουν άσχετα αν τώρα είναι θύματα αφού έπεσαν σε πιο παλληκαράδες κ οργανωμένους και της έφαγαν.

      Reply
    2. πιο γρινιαρης

      Μα η ανακοίνωση δεν στοχεύει σε αυτους που ηταν παροντες στα γεγονοτα. Στοχευει σε αυτους που τρώνε αμάσητο ότι διαβάζουν στο ιντερνετ η στα μμε. Γνωστη η προπαγανδα του γκαίμπελς “πες πες κατι θα μεινει”. και αυτη την τεχνη (της διαστρεβλωσης-φαινεται και απο την ανακοινωση με τις δηλωσεις κουτσουμπα) την ξέρουν καλα ΚΑΙ τα εαακ όπως και οι πρωην(;) συντροφοι τους της κυβέρνησης (για να μην ξεχνιόμαστε).

      Reply
  5. Αυτόνομη βόρεια άρκτος

    Για σας εαακιτες παλικάρια… Κανατε τη μλκια του αιώνα στο υπουργείο ( βαρεσατε μαθητές, υπάρχει σε βίντεο στο newsit..) σας καταγγέλει η ΚΝΕ πολιτικά, πουλάτε μαγικές και όταν τελικά της τρώτε και φεύγετε τρέχοντας, αρχίζετε την κλαψα… Είναι λίγο για γέλια ή κατάσταση σας..

    Reply
  6. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Κατάντια για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ η αντικομμουνιστική καφρίλα τους…. Μπράβο σε ΚΚΕ/ΚΝΕ που με τις καφρίλες που κάνουν, ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ την συκοφάντηση του κομμουνισμού.

    Reply
  7. έτυχε να είμαι μπροστα

    Ίσως είναι ο, τι πιο αστείο έχω διαβάσει. Ένα συνονθύλευμα αντιφάσεων και μηδέν πολιτικού λόγου. Ταυτοχρόνως ο, τι πιο εξοργιστικό έχω διαβάσει εξαιτίας του γκεμπελισμού όλου του κειμένου. Από το μυαλό μου να τα έβγαζα τόσα πολλά ψέμματα δεν θα μπορούσα να φανταστώ. Από όλα όσα ΔΕΝ έγιναν, αυτό με τον άρτια εξοπλισμένο εξωπανεπιστημιακό κομματικό στρατό ΔΕΝ έγινε λίγο περισσότερο. (για το κλέψιμο δεν το συζητώ καν, ακραία και χυδαία προβοκάτσια).

    Reply
    1. illegal

      αφου ετυχε να εισαι μπροστα, κλεφτακο φερε πισω τα κλεμμενα. Οι ταυτοτητες που κλαπηκαν θα μεινουν περισσο ή κατευθειαν ασφαλεια αττικης;

      Reply
      1. έτυχε να είμαι μπροστα

        Έγραψα ένα “μεγάλο” κείμενο για να σου απαντήσω, ωστόσο το έσβησα μόλις ξαναδιάβασα την απάντηση σου, αφού κατάλαβα ότι δεν έχει νόημα να αναπτύσσεις διάλογο με βλήματα. (Θα είσαι και κουρασμένος από το τρέξιμο στη σεμφε, παρά τις κραυγές “κνιτες θα πεθάνετε, θα σας θάψουμε κλπ)

        Reply
        1. illegal

          ok μαφιοζε. Φερε τις κλεμμενες τσαντες και τα πορτοφολια πισω και μετα ξαναμιλαμε. Εκτος αν εχουν παει ηδη στην ασφαλεια

        2. έτυχε να είμαι μπροστα

          Κάτι τελευταίο γιατί δεν είναι αστείο πλέον: έτυχε να είμαι μπροστά —> δεν συμμετείχα στα γεγονότα —> ακόμα και να ίσχυε το γεγονός με το κλέψιμο δεν θα είχα κλέψει εγώ αλλά όσοι συμμετείχαν. Δεν έχω καταλάβει εάν πρόκειται περί γκεμπελίσκου ή απλά ηλίθιου..

        3. illegal

          ωραία δεν εκλεψές εσύ. Σε πιστεύω
          Πες στους φιλους σου τους μαφιοζους όμως, που πήγανε στη ΣΕΜΦΕ για να δείρουν εαακιτες, και που υπερασπιζεσαι στις αναρτήσεις σου παραπάνω, να επιστρέψουν τα κλεμμενα.

          Οι κλοπές είναι γεγονός, δεν είναι παραμύθι για να έχουμε να λεμε. Δείχνει την κατρακύλα του κόμματος που υπερασπιζεσαι. Αν δεν ήταν οι φοιτητές-ΚΝιτες αυτοί που κλέψανε τσάντες και πορτοφόλια, τότε μαλλον ήταν ο στρατος μπραβων που φέρανε για να ριξουν ξυλο. Να φέρουν πίσω τα κλέμμένα και μετά αναλύουμε τα “ποιός φταίει,ποιός είναι ο τραμπούκος” κλπ

  8. Ηλίας Τζ.

    “..δεν έχουμε καμία διάθεση να το ανεχτούμε, όπως δεν το ανεχτήκαμε ποτέ μέχρι τώρα.”
    Μπα, η ιστορία άλλα λέει!
    Πέρσι, μια χαρά το δεχτήκατε το ξύλο από τους αναρχοφασίστες!
    Σας ζήτησαν κσι …”Συγγνώμην, σας περάσαμε για Κνίτες”, και απαντήσατε ….κατευναστικά, σχεδόν συναινετικά!
    Κάντε σύγκριση με το σημερινό σας …Μανιφέστο….
    —–
    Κι αν θέλετε μια συμβουλή από κάποιον παληό, ψάχτε την αιτία για τα χτεσινά στο εσωτερικό σας.

    Reply
    1. lathranagnostis

      Τα περσινά ήταν……ενδοοικογενειακή βία!

      Reply
    2. Αλέξης

      “Ψάχτε την αιτία στο εσωτερικό σας…” Αυτή είναι η ακριβής, αλλά αντεστραμμένη αλήθεια. Πέτυχες διάνα, σωστός Ηλία. Μόνο που η αιτία για τις απαράδεκτες, τραμπούκικες και ανήθικες επιθέσεις βρίσονται στην κακή εσωτερική κατάσταση της ΚΝΕ και το ΚΚΕ. Ντούρωμα και συσπείρωση πριν το συνέδριο; Ξεκάρφωμα για τον ρεφορμισμό και τα συνεχή φάουλ; Καταστολή και ύψωμα διαχωριστικών γραμμών ενάντια στην απαραίτητη κοινή δράση που θέλουν οι κομμουνιστές, νέοι και μεγαλύτεροι; όλα μαζί μάλλον. Όμως, αυτές τις πρακτικές και τακτικές τις ξέρουμε, τις ζήσαμε, αν θέλεις τις έχουμε “κάνει” στο παρελθόν και ξέρουμε καλά ότι έχουν πολύ κοντά ποδάρια πολιτικά, ενώ έχουν και πολύ αρνητικές συνέπειες άμεσα. Οι ενορχητρωτές αυτής της γραμμής είναι έτοιμοι να σας πάνε δεξιά, προσέξτε καλά!

      Reply
  9. Ανώνυμα

    Καλα εγω δε θα πω για τα ψεματα σας γτ ημουν και στο υπουργειο και στο εμπ και ειφα τι ακριβως εγινε..ενα εχω να σας πω εαακιτες..αν ξαναχτυπησετε μαθητη η διαλυσετε μια οργανωμενη συγκεντρωση θα φατε περισσοτερες και δε θα ξαναπατησετε στο εμπ γτ πολυ απλα θα σας σπασουμε τα ποδια

    Reply
    1. Καθε φορα τα ιδια

      Παντως στο πολυτεχνειο σημερα αλλοι δεν ανεβηκαν. Δεν πειραζει μια ζωη τα ιδια. Μαγκια εκ του ασφαλους . να δουμε ποσα ατομα θα πρεπει να φερνεται για να μπορειται να ερχεστε τωρα. Α και στις εκλογες πισω απο τα παιδια στο γκινη κλειδωμενοι. Που θα σπασεται και ποδια κοτες. Χαχαχαχα.

      Υγ. Οσους για το ξυλο σε μαθητες λες για αυτους που καθοντουσαν στην πορτα και σπρωχνανε τους υπολοιπους μαθητες εξω μαζι με φοιτητες κνιτες; α ρε ατιμουληδες

      Reply
      1. Ανώνυμα

        Νταξει αγορι μου…οταν ανεβουμε ομως δε θα σαρεσει καθολου…απλα να εχεις ετοιμη θεση σε κανα νοσοκομειο γτ αν ψαχνεις εκεινη την ωρα δε θα βρεις.. θα να γεματα απο “συντροφους”σου

        Reply
        1. Καθε φορα τα ιδια

          Kai sto nosokomeio perissoteroi hsastan xaxaxa

        2. Καθε φορα τα ιδια

          Αν αναγκαζεστε να ερχεστε συνεχεια πολλοι και αυτο κατι σημαινει. Ρωτα τον ευατο σου μηπως βρεις απαντηση. Ως τοτε μεσα στην Εε μαζι με το αφεντικο σου.

  10. Ενας αυτόπτης μάρτυρας

    η προβοκάτσια ΚΑΙ στο μαθητικό συλλαλητήριο ΚΑΙ στις σχολές που επιχειρεί η ηγεσία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εναντίον των κομμουνιστών της ΕΑΑΚ είναι πολύ επικίνδυνη για το ευρύτερο λαϊκό κίνημα.

    Ξεφτίλα. Δεν πρέπει να ενδώσουμε στον εμφύλιο που επιχειρεί να στήσει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ. Να αμυνθούμε, να υπερασπίσουμε το φοιτητικό/σπουδαστικό κίνημα από τις μαφιόζικου τύπου επιθέσεις των ΚΚΕ/ΚΝΕ, αλλά ΝΑ ΜΗΝ τσιμπήσουμε στην βία των ΚΚΕ/ΚΝΕ. ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ.

    Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν ΣΟΒΑΡΑ εσωτερικα προβληματα. Η γραμμή τους “επαναστατικά λόγια και κοκοκό στην πράξη” ΔΕΝ περνά σε πολύ κόσμο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που σκέφτεται. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ σύντροφοι/ισσες και ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ των επιδρομών.

    Reply
  11. ΤΑΞΙΚΟΣΕΧΘΡΟΣ

    Γενικά ότι βρίθει από βερμπαλισμούς πάντα μου φαίνεται ύποπτο για έλλειμμα επιχειρημάτων και λογικής αλληλουχίας αυτών.Αυτό με τα πορτοφόλια που γράφετε στην ανακοίνωσή παραείναι υπερβολικό και γελοίο,όμως αν όντως ισχύει μιλάμε για απίστευτη χοντράδα.Πάμε στο δια ταύτα της υπόθεσης,τα ΕΑΑΚ ως γνωστόν μη έχοντας την απαραίτητη δυναμική στους μαθητές πήγαν με τις γνωστές μεθόδους να καπηλευτούν τις κινητοποιήσεις μαθητών και φοιτητών έξω από το υπουργείο παιδείας,φάγανε άκυρο και καταλήξανε να τραμπουκίζουν τους μαθητές.Προφανώς σε σχολές με τεταμένο κλίμα,λίγο ήθελε για να γίνουν μικροεντάσεις την επόμενη κιόλας μέρα,αυτά για εμάς του φοιτητικού κινήματος είναι τετριμμένα και όποιος το αρνηθεί λέει συνειδητά ψέματα.
    Στη ΣΕΜΦΕ τώρα απ’ ότι καταλαβαίνω το γεγονός ήταν αφορμή για να σπάσει ο διαρκής τραμπουκισμός των ΕΑΑΚ προς τα μέλη της ΠΚΣ. Είναι γεγονός πώς στη συγκεκριμένη σχολή είναι ζήτημα το αν θα καταφέρει κάποιος κνίτης να αρθρώσει λέξη σε γενική συνέλευση δίχως να εξφενδονιστεί κάποιος καφές ή στην καλύτερη να παίξουν κάποιες ψιλές μετά.Συνεπώς η αντίδραση ήταν κάπως αναμενόμενη και προφανώς δεν θα χάλασε όλους εκείνους που το προηγούμενο διάστημα ως θύτης παίζανε το ρόλο του τραμπούκου…Όσον αφορά τα κοσμητικά περί τραμπούκων,κομματικών στρατών και τα συναφή ας θυμηθούμε λιγάκι τι έγινε στην Πάτρα το 11′ στους ΜΗΧ/ΜΗΧ όπου ΑΡΑΣΙΤΕΣ με ΑΡΑΝΙΤΕΣ σφάχτηκαν και αλληλοστέλνανε άτομα στο νοσοκομείο για μια θέση στο ΔΣ της σχολής.Εκεί υπήρχε ο “κατάλληλος εξοπλισμός” ή σφυράμε αδιάφορα?

    Reply
  12. Τ.Κ

    Άστους να ξεβρακώνονται..με την ησυχία τους.Μεγάλα …κατορθώματα απ’ τις ορντινάτζες του καπιταλισμού,τους παραλολουθούν με περηφάνεια οι ..μεγάλοι αντιιμπεριαλιστές..κεντρώοι..Βιντέλα,Καντάφι,Καρμάλ,Άσαντ,..οι σοσιαλτραμπούκοι που διαδηλώνουν με τα σώματα ασφαλείας του καπιταλισμού,που χρησιμοποιούνται σαν τάγματα καταστολής δρώντας με τους ματασφαλήτες,η σοσιαλδημοκρατία σε δράση,ενώ παρακολουθεί με καμάρι τα κατορθώματα της,την διάλυση των αγώνων, εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

    Reply
  13. anon

    Εγώ ξέρω, ότι θα ήταν ακόμα πιο φερέγγυα τα ΕΑΑΚ αν δεν είχαν συνεργασία με ΑΝΤΑΡΣΥΑ που κυνηγάει είσοδο στη Βουλή. Η λύση πλέον, αν υπάρξει, θα δοθεί μόνο ΕΞΩκοινοβουλευτικά. Όσο για το ΚΚΕ και τη νεολαία του, θα έχανα χρόνο, για το παραμικρό που θα μπορούσα να πω.

    Reply
  14. Ανώνυμα

    Εαακιτες…20 χρονια εχουν περασει…μονο αυτο λεω…χωρις εαακ δε γινονται gulag

    Reply
    1. Πασοκ

      Μεγαλη συναφεια παρατηρειται τελευταια μεταξυ κκε και πασοκ βρειτε το λιγο

      Reply
      1. Πελεντριτης

        Καλά έχει και το ΠΑΣΟΚ τραμπούκους,νομίζω ότι όλο το παιχνίδι το παίζουν τα ΚΝΑΤ εδώ και χρόνια, ούτε οι δεξιοί τραμπούκοι χρειάζεται να κινητοποιηθούν,ούτε οι Πασοκοι,άκου η ΕΚΟΦ διαλύθηκε …με ΚΝΑΤ και ΜΕΑ για μια Ελλάδα νέα.

        Reply
  15. Ενας αυτόπτης μάρτυρας

    Η ανακοίνωση της ΝΚΑ ξεκαθαρίζει τα πράγματα: Απέναντι στις απολίτικες αντικομμουνιστικές καφρίλες των ΚΝΕ/ΚΚΕ σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και μαθητές, ΔΕΝ τσιμπάμε: Υπερασπίζουμε το φοιτητικό/σπουδαστικό και μαθητικό κίνημα από τον τραμπουκισμό ΚΚΕ/ΚΝΕ, διευρύνουμε το μέτωπο αγώνα στη νεολαία εναντίον των καπιταλιστικών αναδιαρθώσεων, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΕΕ, συμβάλλουμε σε περαιτέρω ηγεμονία των δημοκρατικών διαδικασιών βάσης στο κίνημα της νεολαίας, με μέτωπο στους παραγοντισμούς, τους τραμπουκισμούς και το “άλλα λέω στα λόγια και άλλα κάνω στην πράξη, των ΚΚΕ/ΚΝΕ”:

    http://nka.gr/content/όχι-στον-εμφύλιο-εντός-του-κινήματος-καμια-ανοχή-σε-πρακτικές-βίας-προς-του-αγωνιστές-του

    Reply
    1. δεν ήμουν εκεί

      τα πορτοφόλια τι γίνανε τα βρήκατε;

      Reply
  16. Γιωργος

    Εγώ δε θέλω να πάρω μέρος κανενός άλλα η στάση των ΕΑΑΚ στο υπουργείο ήταν απαράδεκτη. Σαν εγκάθετοι εσπρωχναν συμμαθητές μας αλλά και ταυτόχρονα άφηναν όποιον ήθελαν να μπει μέσα. Χτύπησαν και ένα συμμαθητή μου. Απαράδεκτοι. Θεωρώ λοιπόν πως τα ψέματα συνεχίζονται και αυτά που λέγονται είναι τραβηγμενα απ τα μαλλιά. Η ΚΝΕ πάντα είχε ήθος κ τέτοια δεν έκανε, αντίθετα με άλλους. Γιώργος από Πειραιά.

    Reply
    1. illegal

      “Εγώ δεν θέλω να πάρω το μέρος κανενός αλλά…[..] Η ΚΝΕ πάντα είχε ήθος…”. Εντάξει μας επεισες ότι είσαι “ουδέτερος”.

      Εντωμεταξύ, αν μετρήσει κανείς πόσοι κνίτες έχουν ξεκινήσει αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο τα επιχειρήματά τους με τις φράσεις “ήμουν και εγώ στο υπουργείο και είδα..” ή “ήμουν και εγώ στο ΕΜΠ στο ξύλο και είδα…”, θα βγέι το συμπέρασμα ότι στο Υπουργείο στις 22/3 ήταν χιλιάδες κνίτες(;) και στο ΕΜΠ τουλάχιστον 200(;). Βιασμός της λογικής!
      Αυτό το λέω για να γίνει κατανοητό ότι έχει ενεργοποιηθεί το διαδικτυακό σώμα προπαγάνδας του Περισσού για να μαζέψει τα ασυμάζευτα. Κατά τα άλλα το Κόμμα διαφωνεί με τη χρήση των social media….

      Reply
      1. Γιωργος

        Σχολιάζεις για να καλυψεις το τι έγινε. Είπα ξεκάθαρα ότι είμαι.μαθητής απ τον πειραια κ ήμουν μπροστά. Αν βλέπεις φαντάσματα παντού κάτι τρέχει… Μίλησα συγκεκριμένα με γεγονότα. Υπάρχει ακόμα κ βίντεο με μέλη των εαακ να σπρώχνουν συμμαθητή μου. Τυφλοί δεν είμαστε … αν θες διαστρεβλωσε ότι θες, τα γεγονότα είναι γεγονότα κ δείχνουν ότι κάτι πάει στραβά στα εαακ…

        Reply
        1. Νίκη

          Για να δειτε τι πραγματικά έκαναν τα παλικαρια των εαακ. Μην τυχόν και πειράξουν τον υπουργό σας… Ο λαφαζανης σας εδωσε το κοντρολ της πορτας; Ο υπουργός σας; Η αστυνομία; Ποιος; Και εχετε το δικαιωμα να καταχράζεστε τον αγωνα των μαθητων που κανουμε εδώ και τοσους μηνες… ξεφτιλες… ΝΤΡΟΠΗ σε αριστερους σας κι εσάς…

          https://www.youtube.com/watch?v=oGISqwF5oLE

        2. illegal

          Ας καταδικάσουμε απο κοινού το σπρώξιμο στον συμμαθητή σου, αλλά ταυτόχρονα να καταδικάσουμε το νταβατζιλίκι που έλαβε χώρα πριν το “σπρώξιμο” (και το οποίο έκαναν συγκεκριμένα μέλη της ΚΝΕ που εκπροσωπούσαν” δήθεν το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα) όπου οι “βλαχοδήμαρχοι” της ΚΝΕ που μπήκαν στο υπουργείο απαγόρευαν με αλυσίδες στους φοιτητές των ΦΣ που μπούκαραν μέσα να καταθέσουν τα αιτήματά τους στον υπουργό.

          Καταδικάζω το σπρώξιμο σε οποιονδήποτε μαθητη. Καταδικάζεις το νταβατζιλίκι της ΚΝΕ που με face control σου λέει ποιος έχει δικαίωμα να μπει στο υπουργείο για να διαμαρτυρηθεί και ποιός όχι; Και επίσης καταδικάζεις την μαφιόζική επίθεση της ΚΝΕ στο ΕΜΠ; Αν τα καταδικάσεις, τότε μπορούμε να συνομιλήσουμε για τις ευθύνες του καθενός. Αλλιώς είσαι άλλος ένας κομματικός οπαδός του Περισσού. Δικαιωμά σου να είσαι, αλλά να το πεις εξαρχής και να μην μας το παίζεις αντικειμενικός.

        3. Γιωργος

          Καταδίκη μετά απ’ την πράξη, δεν έχει νόημα… Κάνατε ότι κάνατε, να μου λες ότι το καταδικάζεις, δε μου λέει τίποτα. Όπως και σε αρκετούς συμμαθητές μου. Μάλιστα αρκετοί απογοητευτηκαν από εσάς και θα ξανασκεφτούν τι θα κάνουν σε αλλη κινητοποίηση. Έναν αγώνα μηνών, έρχεστε και μας τον χαλάτε…
          Τα γεγονότα έχουν όπως είπα. Μου λες εσύ για βλαχοδήμαρχους, εγώ σου λέω ναι μέλη της ΚΝΕ εκλεγμένα στα 15μελή κλπ ήταν μπροστά. Συγκεκριμένα συμμαθητής μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί σε πειράζει η ιδιότητα του μέλους της ΚΝΕ ενός μαθητή που βγαίνει μπροστά σε αγώνες (και μπράβο του) και σε πειράζει που δεν πέρασε αυτό που θέλατε να κάνετε εσείς, ως ξεκάθαρα εγκάθετοι μέλη ενός άλλου Κόμματος – παράταξης (όπως θες πες) και έχοντας μια άλλη ιδιότητα αυτή του φοιτητή. Οι φοιτητές και οι μαθητές πρέπει να είναι ενωμένοι,προφανώς, όχι όμως όπως θέλει μια μικρή μερίδα όπως ξεκάθαρα ήσασταν εσείς.
          Για γεγονότα που δεν ξέρω, δε μιλάω (ΕΜΠ). Αυτό που ξερω είναι αυτό που είδα… Μια στάση απαράδεκτη και περίεργη, που μου γεννά ερωτηματικά σε μένα προσωπικά, για το τι έγινε στο ΕΜΠ, καθώς βλέπω εξαρχής διαστρέβλωση των γεγονότων που είδα εγώ. Αυτά.

  17. μέλος της ΝΚΑ

    Τελικά, γιατί η ΚΝΕ/ΚΚΕ έκανε αυτές τις αντικομμουνιστικές αλητείες; Η απάντηση απλή: Διότι παρόλο που η ΚΝΕ/ΚΚΕ έκανε αλυσίδες για να μην επιτρέψει την είσοδο στο Υπουργείο αντιπροσωπείας μαθητών/φοιτητών και το ξεβράκωμα του υπουργού, τελικά αντιπροσωπεία μαθητών/φοιτητών μπήκε στο Υπουργείο.

    Αυτό η ΚΝΕ/ΚΚΕ δεν το ανέχτηκε. Δεν ανέχτηκε δλδ το μαθητικό, φοιτητικό, σπουδαστικό κίνημα να έχει ριζοσπαστικές θέσεις, και να θέλει να ξεβρακώσει το Υπουργείο. Αν άλιστα συνδυάσουμε τα παραπάνω με τα εσωτερικά προβλήματα αποδοχής της κεντρικής γραμμής “επαναστατικά λόγια και κοκοκό στην πράξη” εντός ΚΚΕ/ΚΝΕ, έχουμε την απάντηση στο γιατί εέλεξαν τις αντικομμουνιστικές καφρίλες το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

    Ψυχραιμία, αποκρούουμε αυτές τις αντικομμουνιστικές επιδρομές των ΚΚΕ/ΚΝΕ, δεν προσωρούμε στον ενδοκινηματικό εμφύλιο που επιδιώκουν ΚΚΕ/ΚΝΕ, υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές διαδικασίες βάσης του μαθητικού και του φοιτητικού/σπουδαστικού κινήματος. Με μέτωπο εναντίον της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου.

    Reply
  18. Ενας αυτόπτης μάρτυρας

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ, ΣΕΜΦΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/3
    ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

    Σήμερα, Τετάρτη 22/3, μια σειρά φοιτητικών συλλόγων, μετά από αποφάσεις των Γενικών μας Συνελεύσεων, πραγματοποιήσαμε μαχητική κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με τους μαθητές.

    Είναι κοινά αντιληπτό ότι η επίθεση που δεχόμαστε βαθαίνει διαρκώς στα σχολεία, στις σχολές μας όσο και συνολικά στην εκπαίδευση. Εξίσου δυσχερής κατάσταση επικρατεί σε ολόκληρη την κοινωνία, αφού η κυβέρνηση ιεραρχεί ψηλότερα την αποπληρωμή του χρέους και την πάση θυσία υποταγή στους δανειστές από τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Υπό αυτό το πρίσμα επιβάλαμε τη μαζική παρουσία στο εσωτερικό του υπουργείου όλων των φοιτητών και των μαθητών που βρέθηκαν στη σημερινή κινητοποίηση, για να καταθέσουμε τα αιτήματά μας. Όπως φάνηκε μόνο έτσι κατέβηκαν οι ‘’εξωτερικοί συνεργάτες’’ του Υπουργείου. Με τοποθετήσεις από το σύνολο των φοιτητικών συλλόγων, κάναμε σαφές πως το φοιτητικό κίνημα έχει πάγια αιτήματα για τα οποία δεν συνδιαλέγεται, δεν κάνει βήμα πίσω και θα συγκρουστεί με τα σχέδια του υπουργείου και της κυβέρνησης που τσακίζουν την εκπαίδευση και την προοπτική μας .

    Συγκεκριμένα, ζητήσαμε απαντήσεις για το ζήτημα της υποχρηματοδότησης συνολικά για την εκπαίδευση , του δάνειου 138 εκατομμυρίων από την Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων για το όποιο δεν έχει γίνει γνωστό τίποτα για τους όρους με τους οποίους δόθηκε σε 9 ιδρύματα και για τα ζητήματα που αφορούν τις εστίες. Επίσης, απαιτήσαμε απαντήσεις για το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων (από τη διδακτική επάρκεια και τις κλάσεις στους μηχανικούς μέχρι τη συνολική απορρύθμιση των επ. Δικαιωμάτων που είναι υπό “διαβούλευση”) και το ποια είναι η κατεύθυνση του υπουργείου για αυτά καθώς και για τις αλλαγές συνολικά στα προγράμματα σπουδών που γίνονται σε μια σειρά από σχολές και επιβάλουν αλυσίδες, ECTS, και διάσπαση του κύκλου σπουδών σε Bachelor και Master.

    Από την πλευρά των μαθητών θίχτηκαν τόσο τα ζητήματα των επαναληπτικών εξετάσεων, των μειώσεων των εισακτέων, των τεράστιων κενών στις αίθουσες όσο και το ζήτημα της Μαθητείας στα ΕΠΑΛ και της κατάργησης των ειδικοτήτων. Έγινε ξεκάθαρο από φοιτητές και μαθητές ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε να δουλεύουμε με το 75 % του πενιχρού κατώτατου μισθού όπως περιγράφεται από το πρόγραμμα της Μαθητείας (στο οποίο εντάσσονται και οι Πρακτικές Ασκήσεις σχολών) και απαιτούμε βασικό μισθό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

    Απέναντι σε όλα αυτά, η τοποθέτηση των εκπροσώπων του υπουργείου για άλλη μια φορά ήταν για τα περισσότερα ανύπαρκτη ενώ σε όσα μας απάντησαν η τοποθέτηση τους μόνο με την λέξη θράσος μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο συνεχής χλευασμός προς τους ανήλικους μαθητές και τους φοιτητές δείχνουν ακριβώς το τι ‘’Παιδεία’’ θέλει να φτιάξει το Υπουργείο και η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε ενδεικτική είναι και η φιέστα που προγραμμάτιζαν Γαβρόγλου, Φορτσάκης, Διαμαντοπούλου που ματαιώθηκε μετά από τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων και καθηγητών της δευτεροβάθμιας. Το θα κάνουμε τα πάντα για τα παιδιά μας για να σπουδάσουν και να βρουν αξιοπρεπή δουλεία δε μας καλύπτει όχι μόνο επειδή δεν είναι πολιτική τοποθέτηση, αλλά και επειδή η ‘’κοινωνική πολιτική’’ του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν με το πιο ξεκάθαρο τρόπο πώς αντιμετωπίζονται οι νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι σήμερα.

    Το δεν έχουμε λεφτά για να φτιάξουμε σχολεία, να προσλάβουμε καθηγητές και να φτιάξουμε εστίες τη στιγμή που εγκρίνονται κονδύλια από τον ΕΛΚΕ για να φτιαχτούν εργαστήρια και εκατομμύρια φεύγουν για να ξεπληρώσει η χώρα τους ‘’δανειστές’’ και να ενισχύσει τους ντόπιους τραπεζίτες δεν απαντάει στο ερώτημα και επιτέλους κάποτε πρέπει να σταματήσει από τους κέρβερους της αναδιάρθρωσης και των εργοδοτών. Τέλος το πιο φοβερό είναι ότι οι εκπρόσωποι του υπουργείου περίμεναν να τους πούμε και ευχαριστώ γιατί όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά για τις μειώσεις των εισακτέων ότι αυτά που τους ζητούσαν τα τμήματα να κάνουν (δηλ. 50% μείωση) θα ήταν σφαγή αλλά αυτοί σαν <> κυβέρνηση έκαναν ένα μικρότερο .

    Οι μαθητές όσον αφορά τις επαναληπτικές εξετάσεις πετύχαμε μια μεγάλη νίκη . Με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις μας καταφέραμε να πιέσουμε το Υπουργείο με αποτέλεσμα να δεσμευτεί για την επαναφορά των επαναληπτικών που όμως θα διεξαχθούν αυτή τη φορά τον Σεπτέμβρη. Παρ ολα αυτά συνέχιζαν και συνεχίζουν να κρύβονται πίσω απο το νομικό κομμάτι και είχαν το θράσος να μας κατηγορήσουν για άγνοια όταν θέσαμε κι άλλα σημαντικά ζητήματα της παιδείας, όπως αυτό της μαθητείας, της προσαρμογής δηλαδή των μαθητών ήδη από το λύκειο στο μοντέλο του σύγχρονου εργαζόμενου.

    Τέλος ως Συντονιστικό Μαθητών Αττικής που κι εμείς συμμετείχαμε στην πορεία της 22/3 μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους (οπως ειχαμε κανει και στις 6/3 στα Προπυλαια) όπου προσπαθήσαμε και καταφέραμε να μπούμε στον χώρο του Υπουργείου όλοι μαζί ως αγωνιζόμενοι μαθητές και φοιτητές που αντιμετωπίζουμε κοινά και όχι ξέχωρα προβλήματα. Μπήκαμε μέσα και θέσαμε τα αιτήματά μας χωρίς να περιμένουμε να μας εκπροσωπήσουν άλλοι. Μπήκαμε και επιβάλαμε να ακουστεί η φωνή μας χωρίς καμία διάθεση συνδιαλλαγής με το σύστημα που μας χαντακώνει και τους εκπροσώπους του.

    Οι φοιτητές και οι μαθητές ξέρουν καλύτερα από όλους ποια είναι τα προβλήματα τους και δεν τους πείθουν τα παραμυθάκια της κυβέρνησης που έχει το θράσος να μας λέει ότι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται. Όλο το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε στον δρόμο, αυτό δεν θα σταματήσει μέχρι να κατακτήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας. Να το ξέρει καλά η κυβέρνηση και οι σύμμαχοι της ότι η νεολαία δεν θα υποταχθεί στα μνημόνια τους ,στο ευρωπαϊκό όνειρο τους που διαλύουν το παρόν και το μέλλον της. Όσο και να προσπαθούν να μας φιμώσουν ΜΑΤ, κυβερνήσεις και ΜΜΕ θα διαβούμε το μόνο δρόμο που ξέρουμε. Το δρόμο της ρήξης και της ανατροπή απέναντι σε αυτούς που δυσχεραίνουν τις ζωές μας γιατί μόνο έτσι μπορούμε να νικήσουμε και να ζήσουμε όπως μας αρμόζει.

    Reply
  19. Left G700

    Ξέρει κάποιος να μας πει αν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της ΚΝΕ για τα γεγονότα;

    Reply
    1. ενας

      Δε χρειάζεται, θεούλη!
      Η 5η ανακοίνωση της νΚΑ μας διαφώτισε επαρκώς. Συμφώνησε κι ο Πιλάφης.. ..έκλεισε το θέμα.
      Τα πορτοφόλια μόνο δε βρήκαμε ακόμη.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.