.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


«Διαδίκτυο, πληροφοριακά αγαθά και ο κλονισμός του νόμου της αξίας» Σήμερα στην ERTopen


Ράδιο ΠαντιέραΣήμερα στην ERTopen στις 6μμ  
……………..
Η ERTopen είναι εδώ και συνεχίζει!

«Διαδίκτυο, πληροφοριακά αγαθά και ο κλονισμός του νόμου της αξίας».

Αυτό είναι το θέμα της εκπομπής «Ράδιο Παντιέρα» που θα μεταδοθεί από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαρτίου 2017, από τις 18.00 μέχρι τις 19.00.

Προσκεκλημένος στο στούντιο, ο Περικλής Γερολυμάτος, φοιτητής Νομικής.

Θα συζητήσουμε μαζί του για το Διαδίκτυο, τα πληροφοριακά αγαθά, τις νέες μορφές οργάνωσης της παραγωγής σε αποκεντρωμένες και συνεργατικές δομές, παραδείγματα νέων μορφών συμμετοχικής οικονομίας –ομότιμης παραγωγής.

Θα αναφερθούμε σε μορφές κοινωνικοποιημένης παραγωγής, όπως το δημιουργούμενο από τους χρήστες περιεχόμενο του Facebook, του YouTube, του Τwitter, του Instagram κ.ά.

Καθώς κάθε μέρα δημιουργούνται 43.200 ώρες νέων βίντεο στο YouTube και ανεβαίνουν 250 εκατομμύρια νέες φωτογραφίες στο Facebook, γίνεται αντιληπτή η βαρύτητα της παραγωγής με βάση την κοινωνικοποιημένη – αποκεντρωμένη σχέση, η οποία μάλιστα επεκτείνεται ευρύτερα σε ιστοσελίδες, μπλογκ, σελίδες συζητήσεων, φόρουμ.

Καθώς χαρακτηριστικό των ψηφιακών προϊόντων είναι η ευχέρεια της «αντιγραφής και της επικόλλησης», οι δυνατότητες δεν περιορίζονται μόνο στη δωρεάν πρόσβαση, αλλά βασίζονται και στη δωρεάν αναπαραγωγή, εισάγοντας νέες αντιφάσεις στις παραγωγικές σχέσεις στο στάδιο του ολοκληρωτικού καπιταλισμού. Είναι αυτές  ενσωματώσιμες, ή αποτελούν «βόμβα στα θεμέλια» του συστήματος;

Σε κάποια από αυτά τα ερωτήματα θα επιχειρήσουμε να δώσουμε απαντήσεις με τον καλεσμένο μας.

Στην παρουσίαση της εκπομπής, σήμερα θα είναι ο Νίκος Ξηρουδάκης.

H εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα» μεταδίδεται από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen κάθε Τετάρτη απόγευμα, από τις 18.00 μέχρι τις 19.00 στους 106,7 στα fm στην Αττική, καθώς και μέσω του διαδικτυακού ραδιοφώνου της ertopen.com.

Το πρόγραμμα αναμεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας στους 96,5, στα Χανιά στους 1134 χιλιόκυκλους στα μεσαία καθώς και από διάφορους άλλους σταθμούς της Ελλάδας.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.