.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου: Παρέμβαση για το 2ο νεκρό εργάτη καθαριότητας


Το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 18/12, παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα του δευτέρου νεκρού εργαζόμενου στην καθαριότητα σε πέντε μήνες, που δεν ήταν καν θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Στην τοποθέτηση του εκπροσώπου του Κινήματος στην Πόλη έγιναν συγκεκριμένες ερωτήσεις για το αν οι εργαζόμενοι έχουν λάβει μέσα προστασίας, αν υπάρχει απινιδωτής στο χώρο εργασίας και ποια είναι η επαφή των εργαζομένων με το γιατρό εργασίας.

Τονίστηκε ότι οι 8μηνες συμβάσεις είναι εργασιακό κάτεργό, και ότι υπάρχουν πολλά ατυχήματα εργατικά σε εργαζόμενους 8μηνους. Ζητήθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους να τοποθετηθούν στο ζήτημα και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Μετά από την παρέμβαση, άνοιξε κύκλος τοποθετήσεων στο ζήτημα. Η δημοτική αρχή είπε ότι συλλυπάται την οικογένεια τού εργαζόμενου αλλά δεν απάντησε στις ερωτήσεις του κινήματος στην πόλη για απινιδωτή και μέσα προστασίας. Επίσης συνεχίζει να αποδέχεται τα 8μηνα με τους τόσους νεκρούς τα τελευταία χρόνια σαν μια σχέση εργασίας η οποία αποτελεί ένα “αναγκαίο κακό”, ενώ η δήμαρχός πετώντας την ατάκα “έχουμε 4 νεκρούς εργάτες και ένα νεκρό δημοτικό σύμβουλο” αμφισβήτησε ουσιαστικά ότι πρόκειται για εργατικό ατύχημα.

Δε θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν τη γιορτή τους! Στην πολιτική που τόσο κυνικά εφαρμόζουν, μόνη απάντηση οι αγώνες μας!

Δείτε επίσης: Ζωγράφου: Φωτορεπορτάζ από την κινητοποίηση για τη 2η δολοφονία εργάτη καθαριότητας

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.