.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αποτελέσματα του 43ου συνεδρίου της ΠΟΕ ΟΤΑ


poe-ota-apotelsemata1

Στο αποτέλεσμα καταγράφονται σημαντικές ανατροπές στο συσχετισμό της δύναμης της κάθε παράταξης ενώ μετά από πολλά χρόνια η παράταξη της πρώην ΠΑΣΚΕ και σήμερα Συνδικαλιστική Ανατροπή με επικεφαλής τον Μπαλασόπουλο χάνει την απόλυτη πλειοψηφία.

Σημαντική αύξηση έχει η παράταξη ΜΕΤΑ πρώην ΑΣΚ, ενώ σημαντική πτώση έχουν οι Αγωνιστικές Συσπειρώσεις και η ΔΑΚΕ. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που άλλαξαν πολιτική τακτική και επέστρεψαν στην ΠΟΕ ΟΤΑ είναι και πάλι δεύτερη δύναμη.

Στο συνέδριο υπήρξαν έντονα φαινόμενα εκφυλισμού, αντικαταστατικών νομιμοποιήσεων με συνεννόηση και κοπρεμί των κυριάρχων παρατάξεων – δυστυχώς με την συμμετοχή και της αριστεράς ( ΠΑΜΕ, ΜΕΤΑ). Ενώ δεν έλειψαν και στιγμές τραμπουκισμού.

Στους συνέδρους δόθηκε ο λόγος μόνο την Τετάρτη, αφού την Δευτέρα και Τρίτη μέσα σε ένα κλίμα αντεγκλήσεων και τραμπουκισμών, ο λόγος δινόταν μόνο στους επικεφαλής των παρατάξεων και όχι στους συνέδρους που ήταν και το κυρίαρχο σώμα να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που είχαν προκύψει.

Είναι επιτακτική ανάγκη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αναλάβουμε δράση, να υπερβούμε αυτή την νοσηρή κατάσταση που δεν έχει σχέση με την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων αλλά εξυπηρετεί τις κομματικές και παραταξιακές σκοπιμότητες, διασπώντας την ενότητα των εργαζομένων .

Είναι ζητούμενο και υποχρέωση για τους εργαζόμενους, που εμπνέονται από την ανεξάρτητη ταξική εργατική ενότητα και δράση και θέλουν να συμβάλουν στην χειραφέτηση των εργαζομένων, να βρουν το δρόμο για την υπέρβαση αυτής της κατάστασης. Αυτό είναι προϋπόθεση για την αναγέννηση του εργατικού κινήματος που έχει ανάγκη η εποχή μας.

Οι αντιπρόσωποι στο 43ο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Αποτελέσματα του 43ου συνεδρίου της ΠΟΕ ΟΤΑ

  1. Ν. Αδαμόπουλος

    Τα συμπεράσματα είναι λίγο αυθαίρετα και υπερβολικά πέρα των άλλων, διότι η πραγματική σύγκριση δεν μπορεί να γίνει με το 2012 στο οποίο με την αποχώρησή του ΠΑΜΕ είχαμε πάνω από 150 συνέδρους λιγότερους και διαφορετικό εκλογικό μέτρο.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.