.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αντίο στον σύντροφο Ανέστη Σουβατζόγλου


ΟΚΔΕ – Σπάρτακος

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου πέθανε ο σύντροφος Ανέστης Σουβατζόγλου, σε ηλικία 75 χρόνων.

Ο σύντροφος Ανέστης ανήκε στην προδικτατορική γενιά των τροτσκιστών και μέχρι την τελευταία στιγμή παρέμεινε πιστός στις ιδέες του επαναστατικού μαρξισμού.

Ο Ανέστης γεννήθηκε το 1945 και στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1960, όντας ήδη μέλος της νεολαίας της ΕΔΑ, εντάχθηκε στο Κομμουνιστικό Διεθνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΔΚΕ), το τότε ελληνικό τμήμα της 4ης Διεθνούς.

Στη διάρκεια της δικτατορίας συμμετείχε στις ΔΕΑ (Δημοκρατικές Επιτροπές Αντίστασης) και έριξε τις πρώτες αντιδικτατορικές προκηρύξεις στο κέντρο της Αθήνας τις πρώτες – πρώτες μέρες της δικτατορίας. Συνελήφθη με το μεγάλο χτύπημα που δέχτηκαν οι ΔΕΑ από την ασφάλεια, και φυλακίστηκε. Όταν αποφυλακίστηκε εντάχθηκε στον κύκλο των Νέων Στόχων. Αργότερα, έγινε μέλος του Κομμουνιστικού Επαναστατικού Συνδέσμου (ΚΕΣ). Από το 1976 επανήλθε στην ΟΚΔΕ, το ελληνικό τμήμα της 4ης Διεθνούς, στο οποίο παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του, ως μέλος της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος.

Ο σύντροφος Ανέστης υπήρξε σε όλη τη ζωή τους ένας προλετάριος επαναστάτης, σταθερός στις ιδέες του ρεύματος, συντροφικός και αλληλέγγυος σε κάθε καταπιεσμένο, διεκδικώντας πάντα το δικαίωμα στη διαφορετική άποψη, ως βασικό στοιχείο της εργατικής δημοκρατίας. Ήταν πάντα ενεργός, παρά τα προβλήματα υγείας που είχε από μικρή ηλικία, και τα οποία τα τελευταία χρόνια του είχαν στερήσει τη δυνατότητα να μετακινείται.

Η Κεντρική Επιτροπή της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος απευθύνει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες του θα συνεχίσουμε τον αγώνα που ήταν και ο δικός του αγώνας, για την οικοδόμηση ενός επαναστατικού κόμματος, για την επαναστατική Διεθνή και για τη σοσιαλιστική επανάσταση.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη, στις 12.30, στο νεκροταφείο Καισαριανής

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 7
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.