.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αγαπημένοι μου μαθητές…


Χρήστος Κυργιάκης

Αγαπημένοι μου

Αγαπημένοι μου μαθητές.

Πέρασαν αρκετές μέρες που δεν συναντηθήκαμε και η αλήθεια είναι πως μου λείψατε λίγο.

Μην το διαδίδετε όμως γιατί μπορεί να το μάθουν και τίποτα έγκριτοι και αντικειμενικοί δημοσιογράφοι και να μην το πιστέψουν γιατί θεωρούν ότι μου είναι πολύ ευχάριστο που δεν σας συναντώ.

Κούνια που τους κούναγε γιατί καθόλου δεν γνωρίζουν, όπως εσείς, πως πάντα κοιτιόμαστε στα μάτια, ίσια κατάματα, και λέμε πάντα αλήθειες γιατί αλλιώς … μεγαλώνει η μύτη μας.

Εύχομαι να είστε καλά εσείς και οι δικοί σας και ο κόσμος όλος όμως βλέπετε και μαθαίνετε τι γίνεται.

Κρατήστε ζεστή την ψυχή σας και ανοιχτό το μυαλό γιατί πάντα το μυαλό είναι ο στόχος.

Μακάρι να μην προέκυψαν σε σας και τους δικούς σας προβλήματα οικονομικά ή ανεργίας αν και λίγο δύσκολο να μην έχει συμβεί.

Μη νομίσετε. Και σε μας που ακόμη δεν πείραξαν τους μισθούς μας, αν και το σκέφτονται, οικονομικές επιπτώσεις υπάρχουν. Δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε παιδιά, εγγόνια, συγγενείς και φίλους που μπορεί να έχουν τούτη την ώρα ανάγκη. Κι επειδή είμαστε άνθρωποι πάνω από όλα δεν τα κλείνουμε τα μάτια ούτε κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε.

Ξέρετε, μπορεί να ακούσετε τούτες τις μέρες πολλά για μένα και τους συναδέλφους μου. Ότι είμαστε τεμπέληδες, ανειδίκευτοι, ακαμάτηδες και άλλα τέτοια επειδή ζητάμε δωρεάν ίντερνετ και τάμπλετ για όλους εσάς και για όλους εμάς για να μην στερείται κανένας σας τη δυνατότητα να μάθει ή να πληροφορηθεί κάτι. Ναι, δε λέω να διδαχτεί, γιατί η διδασκαλία είναι άλλο πράγμα. Θέλει προσωπική επαφή και το ξέρετε. Εσείς το ξέρετε. Οι καλοθελητές όχι.

Όμως πάντα βρίσκαμε τρόπο επικοινωνίας. Και τώρα βρήκαμε και θα βρούμε κι άλλους καλύτερους μέχρι να ξανανταμώσουμε.

Μέχρι τότε κρατήστε την ψυχή και το μυαλό σας σε εγρήγορση, τόσα και τόσα «παραμύθια» υπάρχουν σε πολλά βιβλία. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει που σας πάει ένα βήμα πιο μπροστά μακριά από πρωτόγονα ένστικτα. Ένα βήμα πιο κοντά στον άνθρωπο.

Μην πιστέψετε ότι δεν θα περάσει. Θα περάσει. Κάποια στιγμή θα τελειώσει. Θα το κάνουμε εμείς να τελειώσει. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και κυρίως το χρωστάμε σε σας.

Σας στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά με την ευχή να προσέχετε και να παραμείνετε υγιείς και στο σώμα και στην ψυχή και στο μυαλό.

Με αγάπη και προσμονή

Χ.Κ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



6 σχόλια στο “Αγαπημένοι μου μαθητές…

  1. GK

    Δεν συνηθίζω να επιπλήτω άλλους εργαζόμενους ούτε θέλωνα είμαι αυστηρός με τη συμπεριφορά τους αλλά,
    – μήπως βρε συνάδελφοι εκπαιδευτικοί ( απευθύνομαι σε όλους) η στάση σας δεν είναι αυτή που αναλογεί στις περιστάσεις που διανύουμε,
    – μήπως το κλείσιμο το σχολείων με αφορμή την πανδημία του κωροναιού το εκλάβετε σαν μια ακόμα ευκαιρία σας για ξεκούραση,
    – μήπως μέχρι τις τελευταίες μέρες που άρχισαν να ακούγονται φωνές για περικοπή μισθών στους δημόσιους υπαλλήλους και ενώ ήσασταν εξαφανισμένοι ξαφνικά ανακαλύψατε τους μαθητές σας και την ανάγκη σας για επικοινωνία μαζί τους,
    – μήπως βρε συνάδελφοι εκπαιδευτικοί πρέπει να σηκώσετε το ανάστημά σας στο ύψος των περιστάσεων και να δείτε τα πράγματα “πέρα από το δικό σας ατομικό συμφέρον”
    Δεν ξέρω λέω μήπως???

    Reply
    1. ΑΩ

      Μήπως βλέπεις πολύ ΜΕΓΚΑ;
      Μήπως το παπαγαλίζεις;
      Μήπως συνηθίζεις να επιπλήττεις άλλους εργαζόμενους και είσαι αυστηρός με τη συμπεριφορά τους; Μήπως επειδή δεν είσαι εργαζόμενος;
      Να είναι ο Αδωνης; Να είναι “Ομάδας Αλήθειας”; Να είναι μπάτσος με φρεντοτσίνο που επιτηρεί όσους βγάλαν το σκύλο βόλτα;
      Άγνωστο θα μείνει το είδος του νεοδημοκράτη που θυμάται τα σχολεία και τους μαθητές μόνο για να συκοφαντήσει τους εκπαιδευτικούς

      Reply
  2. Θεοδωρος Σαμιωτακης

    Να είσαι καλά αγαπητε GK .Μου θύμισες τα παιδικα μου χρόνια στα 80s που μεγαλωσα σε γειτονεια του κεντρου νεοδημοκρατικη με τον Πατερα μου να διαβάζει “Απογευματινή” .Τετοιες μπουρδες είχα απο τοτε να ακουσω κ συγκινήθηκα.Και αυτοι τοτε ειχαν δικαιολογία .Χαιροντουσαν που επεφτε το ανατολικο μπλοκ κ θα ερθει ελευθερια.Εσυ ρε άνθρωπε μετά απο τόσα που εχεις δει ( αν τα πηρες πρεφα) μνημονια κλπ έρχεσαι να μας πεις νεοφιλελευθερες μπουρδες που λεγανε το 89 οι οπαδοι του Μητσοτακη; Τι να πω γραμμη δεν σου δίνω ούτε λέω οτι εχω δίκιο .Ξαναζεσταμένες πονηριες του στυλ ” οι δημοσιοι ειναι τεμπεληδες” ( που υπαρχουν κ τετοιοι) για να κανεις τον ” λαγο” στο να ιδιωτικοποιηθει τπ συμπαν αστα εδω περα δεν περνανε…

    Reply
  3. Χρήστος Κυργιάκης

    Αγαπητέ GK χαίρομαι για την άποψη που μεταφέρεις και που ενδεχομένως να την έχουν και άλλοι. Απευθύνομαι λοιπόν κι εγώ με τη σειρά μου σε όλους.
    Είμαι σίγουρος ότι όλοι σας από το 2010 ήσασταν αλληλέγγυοι στους αγώνες που κάναμε για την αύξηση του ωραρίου, τις μειώσεις κατά 40% των μισθών, την κατάργηση των δώρων, την εντατικοποίηση της εργασίας μας,τις συγχωνεύσεις και καταργησεις σχολείων, την αδιοριστία μαζί με τη λάσπη που φάγαμε, όπως και πολλοί άλλοι κλάδοι εργαζομένων, από το αστικό κατεστημένο.
    Είμαι σίγουρος πως αναγνωρίζεις ότι αν αυτή τη στιγμή υπάρχει δημόσιο σχολείο, αυτό που υπάρχει, οφείλεται αποκλειστικά “στην πλάτη” που έβαλαν οι εκπαιδευτικοί, όπως το ότι υπάρχει δημόσια υγεία οφείλεται στην πλάτη που έβαλαν οι εργαζόμενοι στον τομέα αυτόν.
    Άρα, συμπεραίνω ότι γνωρίζεις πολύ καλά ότι ακόμα και τώρα έχουμε βρει από την πρώτη στιγμή και βρίσκουμε τρόπους για να επικοινωνούμε με τους μαθητές μας που δεν είναι απαραίτητο να αποτυπώνονται στα στατιστικά του υπουργείου.
    Αυτό το κάνουμε όχι επειδή μας υποχρέωσε κανένας αλλά επειδή τους μαθητές μας τους έχουμε σαν παιδιά μας, δεν κάνω πλάκα, αφού περνάμε τη μισή μέρα μαζί τους,
    Τέλος, νομίζω πως καταλαβαίνεις ότι τα τηλεμαθήματα ΔΕΝ είναι διδασκαλία, δεν έχουν καθολικότητα και κρύβουν και άλλες προθέσεις και επιδιώξεις.
    Δεν ξέρω αν σε έπεισα, όμως μην μπαίνεις στη διαδικασία του “κανιβαλισμού” άλλων κλάδων.
    Θυμάμαι πριν μας κόψουν τα δώρα, ένας γνωστός μου με μαγαζί με ρούχα το υποστήριζε με πάθος. Μόλις μας τα έκοψαν, τα Χριστούγεννα, κατάλαβε ότι ο Αη Βασίλης ήταν… δημόσιος υπάλληλος.
    Ευχαριστώ για το χρόνο σου.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.