.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Φωτορεπορτάζ από το μαζικό συλλαλητήριο ενάντια στην 2η αξιολόγηση


  • Συλλαλητήριο 2 Μάρτη

  • Συλλαλητήριο 2 Μάρτη

  • Συλλαλητήριο 2 Μάρτη

  • Συλλαλητήριο 2 Μάρτη

  • Συλλαλητήριο 2 Μάρτη

  • Συλλαλητήριο 2 Μάρτη

  • Συλλαλητήριο 2 Μάρτη

  • Συλλαλητήριο 2 Μάρτη

  • Συλλαλητήριο 2 Μάρτη

  • Συλλαλητήριο 2 Μάρτη

  • Συλλαλητήριο 2 Μάρτη

  • Συλλαλητήριο 2 Μάρτη

  • [image_slider

Μαζικό ήταν το συλλαλητήριο το διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων στις 2 Μάρτη, ενάντια στη νέα σφαγή και στα μέτρα που φέρνει το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Στο συλλαλητήριο καλούσαν δεκάδες σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εργατικές λέσχες, ο συντονισμός συλλογικοτήτων Αττικής, εργατικά σχήματα και δημοτικές κινήσεις. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, το ΕΕΚ, η ΟΔΚΕ-Σ, η ταξική πορεία, η αντεπίθεση εργαζομένων, η ΑΠ ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ κ.ά.

Στα προπύλαια πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί από εκπροσώπους σωματείων. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς την Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ. Η διαδήλωση κατέληξε στο Χίλτον, όπου η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται» με τα τεχνικά κλιμάκια.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 81.25% ( 8
Συμμετοχές )



19 σχόλια στο “Φωτορεπορτάζ από το μαζικό συλλαλητήριο ενάντια στην 2η αξιολόγηση

    1. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

      2.500 κόσμος είναι για σένα 3 και ο κούκος; Μάλλον σε βλέπω ξανά στην α’ δημοτικού μπας και μάθεις αριθμητική.

      Reply
  1. Αυτόπτης

    Τι μαζικό ρε παιδιά; Κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας;

    Reply
    1. εργάτης

      μπα μωρέ 2500 άτομα είναι ένα τίποτα για σένα τζιμάνι μου. Αχ μερικοί είναι αδιόρθωτοι.

      Reply
  2. Ανώνυμα

    γραψτε δυναμικο, γραψτε κατι αλλο αλλα με το μαζικο γελαει ο κοσμος

    Reply
  3. Ηλίας Τζ.

    Αυτά παθαίνεις όταν ….πετάς “από νίκη σε νίκη”!
    Δηλαδή, όταν τις νίκες της αντίδρασης, της πανηγυρίζεις για δικές σου.

    Reply
    1. εργάτης

      Ηλία μάλλον το σχόλιό σου είναι άσχετο. Ξαναδές το.

      Reply
  4. Ανώνυμα

    Οι 2500 διαδηλωτές φαίνονται στις σημερινές συνθήκες λίγοι στους ανέραστους σχολιαστές του κομπιούτερ και του καναπέ (ή τους διάφορους στημένους ΚΚΕέδες που θεωρούν μαζικά μόνο τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ – λες κι η διαφορά είναι τα 500-1000 άτομα παραπάνω).

    Όλοι αυτοί θα είναι ευχαριστημένοι από 3.000.000 και πάνω. Όταν όμως βγήκαν τα μιλιούνια οι μεν τους μιλάγανε για κυβερνητικές, κοινοβουλευτικές και φιλοΕΕ λύσεις (γιατί δεν μπορούμε να τα βάλουμε με όλο το σύστημα) και οι δε ότι είναι ανώριμοι, ρεφορμιστές, οπορτουνιστές, επιρρεπείς στους Χρυσαυγίτες και πολλά άλλα. Όταν ο κόσμος ζήταγε πολλά παραπάνω από αυτούς που μιλάνε στο όνομα της αριστεράς και του ταξικού εργατικού κινήματος.
    Κι όταν ξαναβγούν – που θα ξαναβγούν και σύντομα – πάλι τα ίδια θα λένε.

    “Κι αυτοί που μας προδώσανε ανέραστοι θα μείνουν”, κι ας πρόδωσε κι αυτός που έγραψε το τραγούδι (οι στίχοι ευτυχώς ποτέ δεν προδίδουν).

    Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε με τον πραγματικό λαό και το μάχιμο κόσμο συναγωνιστές. Μην ακούτε τους γκρινιάρηδες της δεκάρας κι όσους μετρούν την ταξική πάλη με τη μεζούρα. Αφήστε τους να τρολλάρουν το αδιέξοδό τους ….

    ΡΙΖΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

    Reply
    1. Ανώνυμα

      χερακι χερακι ησουν με αυτους που πουλαγαν ευκολες φιλοΕΕ και κοινοβουλευτικες λυσεις, μη ξεχνιεσαι

      Reply
      1. Κ.Σ.

        Κοινοβουλευτικές λύσεις πούλαγε το ΚΚΕ που κατέθετε προτάσεις νόμου για να καταργηθεί το μνημόνιο. Έναν στόχο που αρνείται να τον κάνει αίτημα του μαζικού κινήματος. Έτσι έσπρωξε τον κόσμο σε αυτό που είχε πιθανότητα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

        Reply
        1. lathranagnostis

          Ουδείς μωρότερος των ΛΑΕτζηδων, αν δεν υπήρχαν οι ΑΝΤΑΡΣΥΟΙ!
          Την πρόταση νόμου, την κατέθεσε το ΚΚΕ για να τους ξεβρακώσει, για να δείξει ότι είναι αδύνατον να περάσει από την αστική βουλή και να ψηφίσουν τα αστικά κόμματα, από την ΝΔ μέχρι και τον ΣΥΡΙΖΑ, νόμο κατάργησης του μνημονίου και να διαλύσει τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες του κόσμου.

  5. ελευθεριακός πάνθηρας *29

    Σύντροφοι και συντρόφισσες δεν μπορούμε να μιλάμε για μαζικό συλλαλητήριο όταν συμμετέχουν 2.500 άτομα….μπορούμε να πούμε ότι έπρεπε να γίνει, δυναμική απάντηση….μην γελάμε τους ευατούς μας και την κοινωνία (μεγαλώσαμε πλέον δεν ήμαστε αιθεροβάμονες και πάιρνουμε “ναρκωτικά”….)…ψυχραιμία…

    Reply
    1. ανταρσυος

      ok, ελευθεριακέ πάνθηρα, αλλά να ξερουμε πως 2.500 άτομα δεν είναι και τρεις κι ο κούκος.

      Πάντως γενικά τα συλλαλητήρια είτε του ΚΚΕ είτε της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είτε των υπόλοιπων, έχουν θέμα μαζικότητας: Η Αθήνα έχει 3.500.000 πληθυσμό. Ενώ το να μαζεύεις 2.500 άτομα σε αυτές τις συνθήκες είναι ένδειξη αντοχής και επιμονής, όμως σε σύγκριη με τα εκατομμύρια που κατοικούν στην Αθήνα, είναι σταφγόνα στον ωκεανό. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το ΚΚΕ: Το να μαζεύει 5-7.000 κόσμο στα δικά του συλλαλητήρια είναι ένδειξη αντοχής, αλλά πάντα σε σχέση με τα εκατομμύρια λαού που μένουν στην Αθήνα είναι σταγόνα στον ωκεανό.

      Υπό αυτό το σωστο κριτήριο, έχεις δίκιο και πρέπει να προβληματίσει όλους τους αριστερούς, κομμουνιστές, αναρχικούς.

      Reply
      1. ένας εακιτης

        αντάρσυε, για το ΚΚΕ να το καταλάβω, με βάση τις αναλύσεις μας. Για μας, πως εξηγείται; τι έγιναν οι εκατονάδες χιλιάδες του 2011, η κάτω πλατεία, το 62% του “ΟΧΙ”;

        Reply
        1. ανταρσυος

          πως εξηγείται; ΑΠΛΑ εξηγείται για όποιον θέλει να εξηγήσει: Το 62% του κόσμου, για το οποίο το ΚΚΕ φυγομάχησε τότε, είοχε μια ταλαντευόμενη συνείδηση, άρα και επιλογή: Είχε κατανοήσει πως εντός ΕΕ και ευρώ πάμε για σφαγή άρα ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ πως πρέπει ως λαός να συγκρουστούμε με την ΕΕ. Ομως, α. δεν είχε καθόλου συνδέσει την πάλη εναντίον της ΕΕ και του ευρώ, με την αντικαπιταλιστική/σοσιαλιστική προοπτική της κοινωνίας (και της χώρας). Και β., δεν είχε επίσης κατανοήσει πως ΜΟΝΟ με την δημοκρατική οργάνωση και αυτοοργάνωση του λαού στα δικά του όργανα εξουσίας (λαικοί θεσμοί), μπορεί να νικήσει.

          Συνεπώς όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε, ο λαός, αυτό το ΠΕΡΙΦΗΜΟ 62% έμεινε ΜΕΤΕΩΡΟ: Δεν είχε κατανοήσει πως πρέπει να έχει τα δικά του όργανα εξουσίας και δεν είχε συνδέσει την πάλη του με την αντικαπιτσαλιστική/σοσιαλιστική προοπτική. Αυτό ΜΟΝΟ οι κομμουνιστές (και τμήματα των αναρχικών) μπορούσαν τότε να τολμήσουν. Αλλά το μεν ΚΚΕ φυγομάχησε για άλλη μια φορά (και μάλιστα χωρίς να έχει και πρόγραμμα/στόχο για αυτή την σύνδεση) η δε ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είχε ούτε τις δυνάμεις, ούτε το κύρος, αλλά ούτε και το συγκροτημένο πρόγραμμα για κάτι τέτιο.

          Το αποτέλεσμα γνωστό.

        2. ανταρσυος

          Παρόλαυτα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αυτά τα δεδομένα, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ για την αντικαπιταλιστική κατεύθυνση αυτού του 62% και για την οργάνωσή του.

          Ομως, η ταλάντευση/μετεωρισμός του 62% γύρισε ξανά προς τα πίσω: Και ένα μεγάλο κομμάτι ξαναψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, ένα άλλο μεγάλο κομμάτι πήγε προς την αποχή και ένα ελάχιστο κομμάτι στήριξε ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

  6. Ανώνυμα

    Είναι κακό να αντιγράφουμε στον τρόπο που κάνουμε πολιτική όλη την ψευτιά με την οποία κάνουν πολιτική οι αστοί και οι μάστορες του είδους και φίλοι των αστών οι κουκουέδες. Η πορεία (στην οποία ήμουν) είχε έως 1000 ανθρώπους (μετά το Σύνταγμα πρέπει να μείναμε 600) και ο παλμός ήταν μικρός. Δεν πειράζει – ας πούμε ότι είναι μια φάση-, αλλά οι υπερβολές και οι εντυπωσιασμοί δεν βοηθάνε τίποτα. Τι διαφορά έχουμε από τους κουκουέδες που κάνουν τη γνωστή συγκέντρωση με 3.500 ανθρώπους από τους οποίους καμιά τριακοσαριά είναι εργάτες, και την άλλη μέρα γράφει ο Ριζοσπάστης “πλημμύρισε την Αθήνα η εργατιά”;;
    Λίγη σοβαρότητα. Και σεμνότητα.

    Reply
      1. θεοδωρος Σαμιωτακης

        Η στάση του Σεκ να ειναι σε κοινη εκδήλωση με τον Συριζα στα λιοσια στην τυφλόμυγα στις 15 του μήνα είναι το λιγότερο άστοχη .Βέβαια η εν λόγω οργάνωση στα 90s είχε ψηφίσει πασοκ κ ειχε σχέσεις με πασοκοσυνδικαλιστές οπότε έχει την τεχνογνωσία πως να παριστάνεις τον ακροαριστερό κ να έχεις κ κονέ με την κυβέρνηση.

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.