.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Υποψ. Ευρωβουλευτής της ΛΑΕ για την απεργία πείνας του Δημ. Κουφοντίνα…


Γράφει ο αριστερίξ

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τις δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη 16/5/2019 ο Παναγιώτης Μαντάς, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές της 26ης Μαΐου, στο τηλεοπτικό κανάλι Kontra και την εκπομπή Επί του Πιεστηρίου με τον Μάκη Κουρή και τον Γιώργο Σιαδήμα, σχετικά με την απεργία πείνας του πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα.

Περισσεύουν εκεί οι χαρακτηρισμοί για κατασταλτικούς μηχανισμούς, στημένη επιχείρηση, μυστικές υπηρεσίες κλπ, που ενδεχομένως κρύβονται πίσω από αυτή την απεργία, για ύποπτες επεμβάσεις –ή μη επεμβάσεις- της αστυνομίας και ένα σωρό άλλα.

Καλύτερα όμως δείτε το βίντεο.

Αναφέρει εκεί μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Μαντάς επί λέξει τα εξής:

«Υπάρχει μία προσπάθεια, αρκετό καιρό τώρα, να μεταφερθεί στο κέντρο της πολιτικής σκηνής η υπόθεση της αποφυλάκισης του Δημήτρη Κουφοντίνα με έναν τρόπο που δεν δικαιολογείται από κάποιο κίνημα από τα κάτω. Και με έναν τρόπο ο οποίος, πιστεύω τελικά, είναι και σε βάρος του ιδίου.

Θεωρώ ότι είναι μια επιχείρηση στημένη, με διάφορους σκοπούς από πίσω. Παράλληλα, υπάρχει και μία προσπάθεια ακτιβιστικών ενεργειών, κατά, για παράδειγμα, της αμερικανικής πρεσβείας. Όποιος έχει μια συναίσθηση των πραγμάτων, καταλαβαίνει ότι η ακτιβιστική ενέργεια κατά της πρεσβείας, είναι κάτι για το οποίο πρέπει να γελάει αυτή η πρεσβεία. Και αυτό, δε φαίνεται ότι πατάει κάπου, σε κάποιο κίνημα, σε κάποια αντίσταση ή ότι έχει κάποια συνέχεια.

Νομίζω ότι παίζεται ένα παιχνίδι αξιοποίησης των κατασταλτικών μηχανισμών ή της απουσίας των κατασταλτικών μηχανισμών και, πιθανά, και υπηρεσιών από πίσω, για άλλους σκοπούς.»

Να ενημερώσουμε το στέλεχος της ΛΑΕ, ότι όταν η ζωή ενός πολιτικού κρατούμενου – απεργού πείνας κρέμεται σε μια κλωστή, δεν είναι σκόπιμο να τζογάρει κανείς στα ακροδεξιά ανακλαστικά μέρους του εκλογικού σώματος, υιοθετώντας μάλιστα τα τερατώδη προπαγανδιστικά ψέματα των καναλιών.

Υποκρίνεται πως η όλη συζήτηση γίνεται για να αποφυλακιστεί(!) ο Δημήτρης Κουφοντίνας και όχι για να εφαρμοστεί και στη δική του περίπτωση ο νόμος, όπως άλλωστε εφαρμόστηκε άλλες έξι φορές προηγουμένως, να πάρει δηλαδή τη νόμιμη άδεια που δικαιούται.

Αυτά είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΛΑΕ. Να τον χαίρονται οι συνυποψήφιοί του αλλά και οι συναγωνιστές του στη ΛΑΕ.

Διερωτόμαστε όμως: Του έχει δώσει και αυτού το λευκό χαρτί που επικοινωνιακά περιφέρει στα κανάλια ο Παναγιώτης Λαφαζάνης;

Ως γνωστόν, ο επικεφαλής της ΛΑΕ, χρησιμοποιώντας την παμπάλαια προεκλογική καραμέλα της ενότητας που δήθεν υπηρετεί ο χώρος του ενώ οι άλλες απόψεις στην αριστερά είναι διασπαστικές(!), περιφέρει το περίφημο λευκό φύλλο χαρτιού (ακολουθεί σχετικό ηχητικό στο τέλος της ανάρτησης) που δήθεν έχει υπογράψει ο ίδιος και αφήνει εν λευκώ τους όρους της συνεργασίας στους δυνάμει συμμάχους, όμως και πάλι αυτοί δείχνουν το σεχταρισμό τους κλπ, και ακολουθεί το γνωστό τροπάρι.

Αποτελεί βέβαια θράσος να εγκαλεί ο ΓΓ του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τα ίδια λόγια μάλιστα που έλεγαν και όταν ήταν στο ΣΥΡΙΖΑ συμπράττοντας στην κοινωνική καταστροφή, ότι «διασπά» το χώρο. Ποιο χώρο ακριβώς; Και τι έννοια έχει η επίκληση της δήθεν ματαιωμένης «ενότητας», την ώρα που μιλάμε για διαφορετικά πολιτικά προγράμματα και διαμετρικά αντίθετες εκτιμήσεις σε μια σειρά κρίσιμα ζητήματα;

Γιατί δεν το δίνει το λευκό χαρτί στους συμμάχους του στις τελευταίες εκλογές; Ας μην ξεχνάμε ότι από το χώρο της ΛΑΕ έχουν ξεπηδήσει πολλά κόμματα και ψηφοδέλτια. Το λευκό χαρτί που θα συμπλήρωνε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αντικαπιταλιστικές θέσεις, θα ήταν άραγε ίδιο με του καραμπινάτου ευρωπαϊστή Βαρουφάκη; Ή μήπως θα προσέγγιζε τις θέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου; Ας είμαστε σοβαροί.

Για να επανέλθουμε όμως, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει άλλη άποψη για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, που μπορεί κανείς να τη διαβάσει εδώ:

Να δοθεί η άδεια που αρνείται η εισαγγελική αυθαιρεσία στον Δ. Κουφοντίνα

[σσ: Διαφαίνεται κάποια θετική εξέλιξη στην υπόθεση της άδειας]

Στην υποθετική φυσικά περίπτωση, που δεν ήταν προσχηματική η επίκληση της περίφημης ενότητας, ποιοι όροι θα μέτραγαν άραγε; Αυτοί που θα έγραφε το χαρτί του Παν. Μαντά ή των επίδοξων συμμάχων; Ας μην ξεχνάμε βέβαια, ότι ο Παναγιώτης Μαντάς συμμετείχε στο μακεδονικό συλλαλητήριο της Αθήνας, μαζί με άλλον συναγωνιστή του στο ΔΗΚΚΙ (Διον. Φλαμιάτος), ο οποίος μάλιστα τις παραμονές του συλλαλητηρίου της 20ής Ιανουαρίου 2019, την Παρασκευή 18/1/19 δήλωνε στη διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή του ΕΠΑΜ ότι θα συμμετάσχει και ο ίδιος και η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει επίσης…

Οι δηλώσεις του Παναγιώτη Μαντά στο Kontra channel και την εκπομπή Επί του Πιεστηρίου:

 

Απόσπασμα ραδιοφωνικής συνέντευξης του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και τη δημοσιογράφο Ευαγγελία Μπαλτατζή:

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



33 σχόλια στο “Υποψ. Ευρωβουλευτής της ΛΑΕ για την απεργία πείνας του Δημ. Κουφοντίνα…

  1. Κώστας

    Κλασική συνωμοσιολογική τοποθέτηση διαχρονικά υπαρκτή στην αριστερά είναι αυτή του Μαντά και όχι ακροδεξιά τοποθέτηση. Δεν νομίζω να λέει “αποφυλάκιση” με κάποια πρόθεση και δεν ακούω σε αυτά τα ελάχιστα δευτερόλεπτα κάτι για το αν πρέπει να πάρει άδεια ή όχι. H δε θέση της ΛΑΕ είναι πως ο Κουφοντίνας δέχεται επίθεση από το κράτος στο όνομα των πολιτικών του απόψεων και είναι θέμα δικαιωμάτων των κρατουμένων και του λαού το να τηρούνται τα δικά του δικαιώματα. Πολύ κακώς δεν επαναλήφθηκε η θέση της ΛΑΕ με νέα ανακοίνωση αλλά προφανώς ισχύει η θέση της μόλις πριν 2 μήνες

    Κανένα ψηφοδέλτιο δεν έχει προκύψει από την ΛΑΕ πόσο μάλλον του Βαρουφάκη. Η δε θέση της ΖΚ ως συνεργαζόμενη στα ψηφοδέλτια τότε, με τον ειδικό χαρακτήρα των εκλογών εξπρές και τις μέχρι τότε θέσεις της ήταν ορθή πολιτικά. Ο Βαρουφάκης δεν είχε σχέση με την ΛΑΕ και είτε ο/η αριστερίξ δεν ασχολείται με την αριστερά οπότε δεν πρέπει να γράφει κείμενα στην pandiera ή είναι συνειδητός/η ψεύτης/τρα οπότε δεν πρέπει να γράφει κείμενα στην pandiera H δε δήλωση του ΓΒ ότι θα ψηφίσει την ΛΑΕ τον Σ15 δεν συνιστά … κοινή κάθοδο σε εκείνες τις εκλογές

    Το δε κλείσιμο του ματιού στον εθνικιστικό φιλοιμπεριαλισμό με κάλεσμα στα φασιστικά συλλαλητήρια και το κλείσιμο του ματιού στον κοσμοπολίτικο φιλοιμπεριαλισμό με μη κάλεσμα στις αντιιμπεριαλιστικές πορείες είναι στάσεις που πρέπει να ηττηθούν παραδειγματικά στην αριστερά

    Η δε τεχνητή εκλογική διάσπαση ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τις ηγεσίες του ΝΑΡ του ΣΕΚ και του ΑΡ πληρώθηκε ακριβά τον Σεπτέμβρη του 15 στις εκλογές που ο ιμπεριαλισμός, δια στόματος Ολάντ, πανηγύριζε για την μη είσοδο στην Βουλή της ανταγωνιστικής αριστεράς. Θα πληρωθεί πιο ακριβά και στο επόμενο διάστημα. Πολιτική συμφωνία για κοινή δράση υπάρχει και αυτό καθιστά την διαφωνία τεχνητή, και δεν είναι άλλη από το αριστερό ταξικό αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο με το οποίο τα περισσότερα μέλη της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όχι όλα δυστυχώς και στα 2 αυτά μέτωπα, δίνουν την μάχη των εκλογών και τα αρκετά παραδείγματα ενότητας της αριστεράς από τα κάτω σε χώρους εργασίας, σπουδών και γειτονιές χαλάει την σούπα στα ιερατεία. Να καλέσουμε τον λαό στην μια βδομάδα που μένει να κάνει την υπέρβαση, να μην αφήσει τις ηγεσίες του ΑΡ, του ΣΕΚ και του ΝΑΡ να οδηγήσουν την ανταγωνιστική αριστερά στις 26 σε μια συντριπτική ήττα και να πετύχει την εκλογική της ορατότητα προσέχοντας τι ψηφίζει αλλά και ποιους σταυρώνει. Ακόμα και αν δεν επιτευχθεί η είσοδος της ανταγωνιστικής αριστεράς στην Ευρωβουλή θα έχει μια σημασία να δωθεί η επόμενη μάχη από καλύτερες θέσεις και να μην περάσει νέο κύμα ηττοπάθειας και αποσυγκρότησης στις πρποσπάθειες να ξαναυπάρξει η κοινωνική αριστερά. Στις δε βουλευτικές εκλογές, με όπλο τα αποτελέσματα στις 26 σε όλες τις κάλπες, με όπλο το μήνυμα του λαού που θα δώσει καλύτερα αποτελέσματα εκεί που η ενωτική αριστερή αντιικμπεριαλιστική γραμμή επικράτησε να αφήσουμε πίσω μας τα ιερατεία του ΑΡ, του ΣΕΚ και του ΝΑΡ και να επιβάλουμε την λαική ανάγκη και απαίτηση της κοινής δράσης. Αν θέλουν να συμπορευτούν έχει καλώς αλλιώς μπορούν να πάνε και σπίτι τους, δεν θα μας λείψουν.

    Τα δε βήματα για την ανασυγκρότηση του επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος στα οποία συμμετέχουν δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δυνάμεις της ΛΑΕ και δυνάμεις που προέρχονται από το ΚΚΕ μπορούν να βοηθήσουν στο να επιβληθεί η κοινή δράση της αριστεράς. Άλλωστε αυτές είναι οι δυνάμεις που ανέτρεψαν τις γραμμές εκλογικής καταγραφής του ΝΑΡ, του ΣΕΚ και του ΑΡ σε Αγία Παρασκευή, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Θεσσαλονίκη και Δυτική Μακεδονία.

    Καλή συνέχεια

    Κώστας

    Reply
    1. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Παρόλα αυτά, στο τέλος της τετραετίας, πρέπει να παραδεχτώ ότι ο Μαντάς έδειξε αξιοσημείωτη πολιτική συνέπεια σε αυτά που είχε πει, στηρίζοντας το εγχείρημα της ΛΑΕ και παρότι αποκάτω κράζαμε και τον τραβάγαμε απ’ το μανίκι να φύγουμε. Φυσικά θα σηκώσει και το βάρος της πολιτικής του επιλογής.

      Όμως τέσσερα χρόνια να λες τα ίδια, είναι μεγάλο διάστημα για Έλληνα πολιτικό.

      Reply
    2. Κώστας

      Γιώργο ξαναπήγες στο ΔΗΚΚΙ μετά την ΚΝΕ ?

      Κώστας

      Reply
      1. Γιώργος Λυγκουνάκης

        Πριν τη ΚΝΕ ήμουν φίλος του ΔΗΚΚΙ και μάθαινα πράματα για τη κατάσταση στο εσωτερικό του από τις φήμες. Όταν ο Τσοβόλας πήγε σπίτι του, εγώ ήμουν 17 και ενδιαφερόμουν να μπω στη Νεολαία του, η οποία όμως δεν ήταν οργανωμένη κατάσταση, ήταν λίγα άτομα.

        Έπαιρνα λοιπόν τηλέφωνα και κατέβαινα και βάραγα κουδούνια στα παλιά γραφεία στο Μεταξουργείο, αλλά ήταν η εποχή που γινόταν της πουτάνας ανάμεσα σε Τσοβολαίους και σε Μανταίους με συρράξεις, μπαγλαρώματα στα αυτόφωρα κτλ.

        Εκείνη την εποχή ήταν οι μεγάλες πορείες ενάντια στη Γιαννάκου, εγώ κατέβαινα σε κινητοποιήσεις από μικρός, από Γυμνάσιο. Έβγαινα λοιπόν και μίλαγα στις μαθητικές καταλήψεις και με σποτάραν οι ΚΝίτες που έβγαιναν για στρατολόγηση στα σχολεία και με πήραν από κοντά. Τους έλεγα “ρε παιδιά, εγώ δεν είμαι κομμουνιστής, έτσι κι έτσι”, επιμέναν αυτοί και έτσι ένα βράδυ εμφανίστηκα μόνος μου στα τοπικά γραφεία κι έδωσα βιογραφικό.

        Όταν το ΔΗΚΚΙ πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ εγώ δεν έμαθα ότι αρνήθηκε να αυτοδιαλυθεί εντός του, οπότε όταν διαγράφηκα από τη ΚΝΕ και επειδή δεν μιλιόμουνα με πολλούς τότε, δεν είχα ενεργές επαφές μέσα στο ΚΚΕ να με παραπέμψουν σε κάποιον από τους παλιούς ΔΗΚΚΙτες που συνέχιζαν μαζί με το ΚΚΕ, όπως τη Βίκυ την Αράπη η οποία και τώρα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

        Έτσι συνέχισα να κατεβαίνω σε κάποιες πανκινητοποιήσεις του ΚΚΕ εδώ κι εκεί, να βοηθάω ως εκλογικός αντιπρόσωπος στις εκλογές, να υπογράφω κείμενα στήριξης, όταν δούλεψα στην Ελευθεροτυπία πέρναγα όσο πιο πολλά κομμάτια του 902 μπορούσα κτλ, χωρίς άλλη όμως άμεση εμπλοκή για πολλά χρόνια, μέχρι το δημοψήφισμα όπου ξενέρωσα, πέρασα από το Όχι Μέχρι Τέλους ελπίζοντας να γίνει κάτι, δεν έγινε και για πρώτη φορά το Σεπτέμβρη του ’15 το’ ριξα άκυρο.

        Αργότερα είδα βίντεο μιας προεκλογικής εκδήλωσης (έχει κατέβει) όπου ο Μαντάς έδινε τη στήριξη του στο εγχείρημα της ΛΑΕ και αφού πρώτα εμπέδωσα ότι το ΔΗΚΚΙ υπάρχει ακόμη, ζήτησα συνάντηση. Έμεινα λίγους μήνες στα πέριξ της ΛΑΕ, μετά με έπεισε η Δέσποινα η Κουτσούμπα να ασχοληθώ με τη ΔιΕΕξοδο η οποία δε προχώρησε, μετά πέρασα για λίγο πάλι από την Επανεκκίνηση η οποία όμως είναι σε λαθεμένη κατεύθυνση κατά την άποψη μου κτλ.

        Λοιπόν το ΔΗΚΚΙ δεν είναι πλέον οργανωμένος πολιτικός χώρος. Σα κόμμα είναι μια σφραγίδα της ΛΑΕ, λίγων ατόμων. Σα κοινωνική συναναστροφή είμαστε πολλοί, σκορπισμένοι σε ένα πολύ μεγάλο φάσμα απόψεων. Η γνώμη μου είναι, πως αν προχωρήσει μια καινούρια προσπάθεια νέων ανθρώπων, με ηγεσία θεωρώ ανθρώπους από τα παλιά μου στελέχη στη ΚΝΕ, εγώ πάντα στο κόσμο του ΚΚΕ θα κοιτάω για ηγεσία, ο παλιός ιδεολογικός σοσιαλιστικός χώρος μπορεί να δώσει μερικές δεκάδες νέα πρόσωπα, της επόμενης γενιάς, οι παλιοί είναι περίπου για απόσυρση, το πράμα έχει πλήρως βαλτώσει.

        Reply
        1. Κώστας

          Κατάλαβα Γιώργο.

          Οκ, δεν προχώρησε η ΔΙΕΕΞΟΔΟΣ γιατί δεν ήταν κτήμα του δυναμικού που την έτρεχε πως η υπαρκτή Αριστερά τελείωσε αλλά μάλλον να συντηρήσει μια κατάσταση ήθελε και τα άλλοθι γραφειοκρατικής ακινησίας κάποιων στελεχών.

          Οι διαθέσεις και τα μυαλά είναι πιο ώριμες σήμερα, αυτό εκτιμάω εγώ από μια σειρά εγχειρήματα (ΠΑΚΣ, Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων, ενιαία τοπικά ή εργασιακά σχήματα) και όσοι το καταλαβαίνουμε σαν αναγκαιότητα και δυνατότητα πρέπει να σηκώσουμε μανίκια. Έχουμε πάντως σήμερα δυνάμεις με αντίθετη εκλογική στάση και κεντρική πολιτική έκφραση που όμως καταλαβαίνουν τα όρια των σημερινών συγκροτήσεων και κανουν πολιτική βασικά εκτός τους και καταννοούν πως τα καθοριστικά είναι αλλού αλλά και πως μπορεί η παλιά αριστερά να πεθαίνει αλλά η καινούρια δεν γίνεται να βγει απο παρθενογέννεση

          Εκεί βλέπω προσωπικά να έχουν ρόλο και αυτοί που λες άτομα του ιδεολογικού σοσιαλιστικού χώρου αλλά θέλει γενικά προσοχή στις σχέσεις με τον θολοπατριωτισμό

          Κώστας

        2. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Πρέπει να ξεκολλήσουν μυαλά από το να κληρονομήσουν το ΚΚΕ. Δεν έχω διαφωνίες με τον ΠΑΚΣ ή τον Συντονισμό Κομμουνιστικών Δυνάμεων, αν και δεν συμμετέχω γιατί δεν αντέχω άλλη μια απογοήτευση.

          Να είσαι βέβαιος πως ακόμη και αν το ΚΚΕ υποστεί συνεχόμενες εκλογικές συντριβές, θα υπάρξει διάδοχη κατάσταση και μια νέα ισορροπία σε σαφώς χαμηλότερα ακόμη και εξωκοινοβουλευτικά στάνταρτς. Υπάρχει το στελεχικό δυναμικό και οι επεξεργασίες γι’ αυτό καθώς και το συμβολικό βάρος του ονόματος.

          Άρα θέλουμε κάτι άλλο, κάτι με κεντρική ιδέα το στόχο του σοσιαλισμού-κομμουνισμού για να μας ενώνει όλους, αλλιώς θα καθόμαστε να κοιτιόμαστε, μια κεντρική ομάδα από κομμουνιστές και μια δομή αρκετά καθετοποιημένη για να λειτουργεί, με αρκετά οριζόντια όργανα για εξισορρόπηση.

          Η ΚΝΕ του άρθρου 16 είναι μια πολύ μεγάλη δεξαμενή, αρκετών εκατοντάδων ανθρώπων, αλλά υπάρχουν κατόπιν και άλλες “περιφερειακές” δεξαμενές.

          Εις ότι με αφορά, μπορώ να σου πω, ότι η επόμενη γενιά των διάφορων σφραγίδων πατριώτες/χριστιανοί/σοσιαλιστές/δεπληρωνατζήδες/πειρατές/αμεα/οικολόγοι/αγροτοκτηνοτρόφοι/κυνηγοί/τσιγγάνοι και άλλα διάφορα, θεωρώ ότι βγάζουμε, άμα μας στύψεις, μια διακοσαριά νομάτους οι οποίοι κατά κάποιον τρόπο εκπροσωπούν την “άλλη Ελλάδα”, πέρα από ιδεολογίες.

          Άλλοι παλιοί σύντροφοι, ειδικά στην επαρχία, μπορεί να έχουν στο μυαλό και άλλες ιδέες. Μια άλλη ιδέα ενδεικτικά που γυρνώ στο μυαλό μου τα τελευταία δύο χρόνια, έχει να κάνει με τη δυσαρέσκεια που αυξάνεται στη βάση της Κρητικής κοινότητας των Αθηνών, χωρίς να βρίσκει διέξοδο. http://sioualtec.blogspot.com/2018/10/blog-post_785.html

        3. Κώστας

          Και την παράδοση πρέπει να διεκδικήσουμε Γιώργο, δεν διαφωνώ. Επίσης εμένα, χωρίς να έχω σχέση με την Κρήτη, μου την δίνουν αυτοί που κάνουν πρόζα συνοδεία λύρας, δεν πρόσεξα αν τους αναφέρεις

          Και ένα άλλο, άσχετο λίγο, που με συγκίνησε προσωπικά τελευταία, την παράδοση μας ως αριστερά πρέπει να την πιασουμε λίγο. Αυτά τα ξαφνικά συστηματικά πάρε δώσε της ΛΑΕ με την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, (μια φορά ο Χουντής πριν κανά μήνα και τώρα στην κεντρική) εκεί που τυπικά θα τα έλεγα αριστερο φολκλορισμό και θα έλεγα “καλύτερα Active Member και Keny Arkana”, με συγκίνησαν, και δεν γίνονται για λόγους … Πρεσπών αν κάποιος κακόπιστος το σκεφτεί.

          Κώστας

        4. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Καλά όλα αυτά, αλλά επειδή η οικογένεια μου έχει νταραβέρια με το Μίκη από την εποχή της ΕΔΑ, έχει επέλθει ο κορεσμός.

          Πέραν των άλλων, οι πολιτικές ευθύνες της Σπίθας ως πολιτικής οντότητας είναι υπαρκτές, όχι μόνο για τα μικρά δεδομένα της ίδιας της οργάνωσης, αλλά και ως αποτύπωμα που γέννησε χώρους όπως το ΕΠΑΜ και το Άρδην, χώρους βασισμένους σε ένα υπόβαθρο μιας καινοφανούς θεωρίας περί ύπαρξης διακριτού “δημοκρατικού πατριωτικού” χώρου, ενός χώρου ο οποίος ούτε υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ. Είναι ένα τσουβάλιασμα ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουμε πραγματικά σχέση μεταξύ μας, χωρίς καν έναν οραματικό στόχο, όπως ο σοσιαλισμός, έστω και μη περαιτέρω προσδιορισμένος.

          Η εθνική ανεξαρτησία έχει συναισθηματική αξία, όπως κάθε ανθρώπινη αξίωση ελευθερίας, αλλά, αν θέλουμε να μείνουμε επιστημονικά πολιτικοί, από μόνη της δεν μπορεί να υπάρξει, γιατί όπως το είχε θέσει ο Τζέιμς Κόνολι έναν αιώνα πριν «εάν απομακρύνετε, αύριο, το Βρετανικό στρατό και υψώσετε την πράσινη σημαία πάνω στο κάστρο του Δουβλίνου, μέχρι να οργανώσετε μία σοσιαλιστική δημοκρατία, όλες οι προσπάθειες σας θα είναι μάταιες. Η Αγγλία θα εξακολουθεί να σας κυβερνά μέσω των καπιταλιστών της, μέσω των γαιοκτημόνων της, μέσω των επενδυτών της και μέσα από το σύνολο των εμπορικών και ατομιστικών οργάνων που έχει φυτέψει σε αυτή τη χώρα».

        5. Κώστας

          Δεν νομίζω να έχει κάποια σχέση με την Σπίθα και όλα αυτά η ΟΜΘ και το ότι την επέλεξαν στην ΛΑΕ για τις προεκλογικές εκδηλώσεις.

          Πολιτικά έχει να δώσει κάτι θετικό μπορεί και 50 χρόνια ο Μίκης, μακάρι να είχε αρχίσει τις αηδίες το 2011 με την Σπίθα

          Κώστας

        6. ΑΩ

          Μα ο Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων δεν έχει πει κάτι για τον Κομμουνισμό!
          Εκτός από την εκλογική συνεργασία με τη ΛΑΕ δεν έχει κάποια πρόταση για την κομμουνιστική αριστερά.
          Είναι πιο δύσκολα τα πράγματα

        7. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Το Συντονισμό τον παρακολουθούμε διάφοροι. Για το Κορδάτο που μπορώ να έχω μια άποψη την έχω γράψει παρά πάνω και πολλές άλλες φορές, που κολλάει η λογική τους για μένα.

    3. ΑΩ

      Οι δυνάμεις που “ανέτρεψαν τις γραμμές εκλογικής καταγραφής του ΝΑΡ, του ΣΕΚ και του ΑΡ” δεν έχουν ανοίξει όμως το στόμα τους για την εκλογική συνεργασία του ΕΠΑΜ με τη ΛΑΕ στις περιφέρειες Β. Αιγαίου και Θεσσαλίας, αλλά και σε δήμους, όπως το Μαρούσι.

      https://www.epamhellas.gr/ypopsifiotites-se-dimoys-perifereies-poy-stirizei-to-epam/

      Μήπως απλά οι “δυνάμεις” και τα κόλπα τους υπάρχουν μόνο στα σχόλια του ‘Κώστας”, τα σεντόνια που αραδιάβαζει για να κάνει το άσπρο – μαύρο και να αποδώσει την καταστροφική γραμμή της ΛΑΕ σε σχέδια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ;

      Άκουσε κανείς τη ΔΕΑ ή την ΑΡΑΝ να βγάζει άχνα για τη συνεργασία με ΕΠΑΜ και ΚΟΕ ή για τις προβοκατόρικες απόψεις Μαντά;

      Reply
    4. Κώστας

      Σύντροφε ΑΩ δεν ξέρω αν θα βγει ανακοίνωση της ΑΡΑΝ για τον Κουφοντίνα Γενικά η θέση της ΛΑΕ καλύπτει, άργησε αλλά έπρεπε να βγει.

      https://laiki-enotita.gr/2019/05/18/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BB%CE%B1%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%B7%CE%B3%CE%B7%CE%B8%CE%B5/

      Ξέρεις ΑΩ για τα σεντόνια, έχω κάποιες κακές συνήθειες. Την αναλυτική επιχειρηματολογία, τον σεβασμό στον συνομιλητη μου, την εξαντλητική τεκμηρίωση, το φώτισμα της διαλεκτικής φύσης των θεμάτων, την αποφυγή του εξυπνακισμού και των συνθημάτων. Επίσης να μην του χρεώνω προθέσεις και θέσεις που ξεκάθαρα δεν έχει, πχ να λέω πως θέλει να υπερασπιστεί την ΛΑΕ σε πλήρη αντίθεση με αυτά που ο άνθρωπος αυτός λέει. Και τα λέει με ενοχλητική φλυαρία γιατί έχει απέναντι του κακόπιστους ανθρώπους αλλά και ανθρώπους που ΔΕΝ έμαθαν την αριστερή πολιτική από την τριβή με τις μάζες αλλά από τα αριστερά αμφιθέατρα και παρά τα σεντόνια που γράφει κάποιος του λένε μετά πως είπες τα αντίθετα. Και βγαίνουν να μιλήσουν στον λαό και βλέπουν πως ο λαός μιλάει άλλη γλώσσα και τα βάζουν με τον λαό

      Είναι σαφές πως δεν τις έχεις αυτές τις συνήθειες

      Για αυτά που αναφέρεις περιορίζομαι να σου πω ότι γνωρίζω και ότι νομίζω.

      Ας πούμε πως δεν υπάρχει καμία συνεργασία της ΛΑΕ πουθενά με την ΚΟΕ ή το ΕΠΑΜ. Η περίφημη ιστορία της Κ Μακεδονίας και την υποτιθέμενη κάθοδο της ΚΟΕ είναι μια φούσκα αφενός μεν γιατί η ΛΑΕ δεν στηρίζει ως ΛΑΕ κάτι στην Δ Μακεδονία, αφετέρου δε γιατί προφανώς ο ΓΘ δεν θα αποκλειόταν με κριτήριο πως όταν υπηρχε ΚΟΕ ήταν στην ΚΟΕ αλλά με κριτήριο την θέση του και την στάση του στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο και το προηγούμενο μόρφωμα της Χαραλαμπίδου. Κάπου εκεί τελειώνει το ενδιαφέρον μου για την Κ Μακεδονία στην οποία δεν στηρίζουμε τίποτα. Από αυτά που λες για το ΕΠΑΜ ξέρω με σιγουριά πως στηρίζουμε στην Θεσσαλία. Προσωπικά και εκ του αποτελέσματος καταλαβαίνω και ως οργάνωση, δεν θα έθετα βέτο να μην είναι κάποιοι του ΕΠΑΜ, που πχ στήριξε το 14 Ανυπότακτη Κρήτη στην Κρήτη, χωρίς να μην έχει τότε τις ίδιες παθογένειες που έχει και τώρα. Δεν το θεωρώ συνεργασία ΛΑΕ ΕΠΑΜ, όχι, παραμένει κάτι που δεν έχει συζητηθεί ποτέ ως πραγματικό θέμα, ούτε για ένα nanosecond. Δεν γνωρίζω τα συγκεκριμένα άτομα του ΕΠΑΜ τι ρόλο βαράνε, ποια η παρουσία τους στο τοπικό κίνημα κλπ. Δεν υπήρξε το ΕΠΑΜ ένας χώρος που δεν είχε αγωνιστές αλλά ένας χώρος που εκμεταλλεύτηκε την διάθεση κόσμου να αγωνιστεί για να την πάει σε μια γραφική αντιπολιτική και εθνικίζουσα κατεύθυνση. Δεν ήταν όμως ποτέ ένα φασιστικό μόρφωμα, περισσότερο ένα μόρφωμα πολιτικής απομόρφωσης και καψίματος αγωνιστών, ένα σύμπτωμα αδυναμιας της αριστεράς. Δεν θα έθετα βέτο όμως σε μέλη του ΕΠΑΜ που αποδέχονται την ριζοσπαστική ταξική αντιιμπεριαλιστική αντιξενοφοβική και αντιρατσιστική φυσιογνωμία ενός αριστερού σχήματος και έχουν μια τοπική παρουσία στο κίνημα. Επίσης δεν ξέρω αν στηρίζουμε στο Αιγαίο, ξέρω ότι είναι εξαιρετικός ο επικεφαλής. Αν κάπου που δεν στηρίζουμε έχουν μπει άτομα του ΕΠΑΜ, που μεταξύ μας δεν υφίσταται πια ως χώρος και τόσο, που δεν πληρούν τις προυποθέσεις που είπα, κακώς μπήκαν αλλά η ΑΡΑΝ δεν έχει κάποιον λόγο να βγάλει ανακοινώσεις για ΟΠΟΥ δεν στηρίζει. Μεταξύ μας ΑΩ, αν την βγάλει θα πεις πως δεν έχει κάποια σημασία, το θέμα θα λες είναι να φύγει και η ανακοίνωση είναι υποκριτική. Επίσης στην πολιτική υπάρχει κάτι που λέγεται ΙΕΡΆΡΧΗΣΗ χρόνου, κόπου και δυνάμεων. Δεν μπορώ να καταλάβω τι το τόσο σπουδαίο πολιτικό νόημα θα έχει να αναλώσει η ΑΡΑΝ χρόνο και κόπο να πει αναλυτικά που δεν στηρίζει ποιον και γιατί όταν με τον πιο κεντρικό και επίσημο τρόπο, εκεί που κυρίως βγαίνουν τα πολιτικά συμπεράσματα, στις Ευρωεκλογές, επισημοποιεί 10 μέρες πριν τις εκλογές πως η ΛΑΕ ήταν εδώ και καιρό 2 μετωπικα΄πολιτικά σχέδια και παραμένουν 2. Επίσης υπάρχει αρκετά καθαρή πολιτικά ανακοίνωση του Συντονισμού Κομμουνιστικών Δυνάμεων που καλύπτει το θεμα του πως η δουλειά στις γειτονιές πρέπει να είναι λιθαράκι για να ξαναυπάρξει αριστερά και κομμουνιστικό κίνημα στην Ελλαδα

      https://www.ektosgrammis.gr/website/ohi-stin-eyropi-tis-litotitas-toy-ratsismoy-toy-aytarhismoy-kai-tis-akrodexias

      https://www.ektosgrammis.gr/website/anakoinosi-gia-tis-dimotikes-kai-perifereiakes-ekloges

      Κώστας

      Reply
      1. ΑΩ

        Καταλάβαμε… Η συνεργασία της ΛΑΕ με την ΚΟΕ και το ΕΠΑΜ δεν έχει σημασία γιατί δεν υπάρχουν. Αλλά έχουν υποψηφίους.
        Και η παράταξη Χαραλαμπίδου δεν είναι ΛΑΕ, αλλά ανακοινώνεται από την Ίσκρα και προβάλλεται από την ιστοσελίδα της ΛΑΕ. Οπότε αφού δεν είναι ΛΑΕ, τι πειράζει που συνεργάζεται με την ΚΟΕ. Αλλά δε συνεργάζεται με την ΚΟΕ γιατί δεν υπάρχει.
        Και η ΑΡΑΝ ιεραρχεί χρόνο, κόπο και δυνάμεις, άρα δεν ανακοινώνει τι στηρίζει. Αυτά μόνο τα έκανε μόνο όταν ήταν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να στηρίξει πχ τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Χαλανδρίου ή Λέσβου. Για να πει μια γνώμη για τη συνεργασία με ΚΟΕ και ΕΠΑΜ δεν έχει χρόνο, κόπο και δυνάμεις.

        Είσαι μέγας διαλεκτικός Κώστα

        Reply
      2. Left G700

        ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ…

        …ο οποίος γράφει:

        Δεν μπορώ να καταλάβω τι το τόσο σπουδαίο πολιτικό νόημα θα έχει να αναλώσει η ΑΡΑΝ χρόνο και κόπο να πει αναλυτικά που δεν στηρίζει ποιον και γιατί όταν με τον πιο κεντρικό και επίσημο τρόπο, εκεί που κυρίως βγαίνουν τα πολιτικά συμπεράσματα, στις Ευρωεκλογές, επισημοποιεί 10 μέρες πριν τις εκλογές πως η ΛΑΕ ήταν εδώ και καιρό 2 μετωπικα΄πολιτικά σχέδια και παραμένουν 2.

        Πού ακριβώς έγινε αυτή η επισημοποίηση; Ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς, παρακαλώ.

        Reply
        1. Κώστας

          Λεφτ γράφω βιαστικά και μάλλον σου δημιούργησα την εντύπωση πως εννοώ κάτι πολύ εντυπωσιακό.

          Το κείμενο που πόσταρα εννοώ που μπορεί να μην είναι εντυπωσιακό πάντως για κείμενο ανθρώπων και οργανώσεων που στηρίζουν έναν μετωπικό χώρο ως μέλη του και όχι ως συνεργαζόμενοι το λέει αυτό που λέω.

          Αλλά υποθέτω θα αποτιμήσει ο καθένας αποτελέσματα για το αν μπορεί να πάει την αριστερά πιο κάτω η γραμμή της ΛΑΕ για την κοινή δράση της ριζοσπαστικής αριστεράς ή η γραμμή που έχω κωδικοποιήσει σαν “γραμμή Βαρντάρσκα”

          Κώστας

      3. Κώστας

        ΑΩ, όπως τα έχω μάθει εγώ τα πράγματα, δεν μπορείς να λες πως η ΛΑΕ συνεργάζεται με το ΕΠΑΜ και την ΚΟΕ χωρίς να το αποδεικνύεις.

        Είναι αυτό το “εκλογές έχουμε, θα γίνουν και τέτοια” που δεν το συμμερίζομαι. Όσοι τα κάνετε αυτά θα μπορούσατε να διαβάσετε λίγο Φάουστ

        1) δεν υπάρχει συνεργασία ΛΑΕ ΕΠΑΜ επειδή στην Ανυπότακτη Θεσσαλία είναι .. 2/52 άτομα από το ΕΠΑΜ. Πρέπει να μου δείξεις την πολιτική συμφωνία ΛΑΕ ΕΠΑΜ ή κάτι που να λέει η Ανυπότακτη Θεσσαλία ή κάποια στοιχεία για τα 2 αυτά άτομα που να αποδεικνύουν κάτι από όσα λες. Αν κάποια συνιστώσα της ΛΑΕ δεν στηρίζει ΑΘ τότε δεν τίιθεται έτσι κι αλλιώς θέμα ΛΑΕ αλλά όσων την στηρίζουν, εμείς στηρίζουμε αλλά δεν θέλω να καπελώνω

        2)τα ίδια στην Θεσσαλονίκη. Για το αν η ΛΑΕ στηρίζει Χαραλαμπίδου σου απάντησα πως η ΛΑΕ στηρίζει ότι στηρίζει ομόφωνα.

        3)Αν το να μπαίνουν μέλη του ΕΠΑΜ σε τοπικά εγχειρήματα είναι προάγγελος άλλου πολιτικού σχεδίου (πατριωτικό- αντιμνημονιακό κλπ) από αυτό της ΛΑΕ (κοινή δράση της ριζοσπαστικής αριστεράς) θα το προχωρήσουν όσοι το θέλουν, δεν έχεις δικαίωμα να μου το χρεώνεις. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως είναι ένα ενδεχόμενο που δεν υπάρχει για καμία συνιστώσα της ΛΑΕ, ούτε για το ΑΡ.

        Κώστας

        Reply
        1. Κώστας

          Ανώνυμε ζήτησα συμφωνία ΛΑΕ ΕΠΑΜ, αυτό που μου έφερες είναι ανακοίνωση της Ανυπότακτης Θεσσαλίας κατά του Υπερταμείου και κάτι τέτοια. Ζήτησα πολιτική συμφωνία ΛΑΕ ΕΠΑΜ σε κάτι που να μην το λέει η αριστερά, κάτι που να αποδεικνύει γενικότερη πολιτική συμφωνία μακριά από την αριστερά. Αλλιώς να σε πληροφορήσω πως τα μέλη του ΕΠΑΜ είναι συστηματικά στο κίνημα και είναι κάτι αποδεκτό και από σας, πως δεν μιλάμε για φασίστες αλλά για ένα μόρφωμα λαϊκισμού και πολιτικής απομόρφωσης που στέγασε όμως μαζικές γνήσιες λαικές ακτιβίστικες διαθέσεις. Το δε τράβηγμα μελών του προς την αριστερά είναι κάτι πάγιο, ήταν τέλος πάντων, σήμερα δεν υπάρχει ΕΠΑΜ και τόσο πολύ

          Ντροπή σου που μας κοροιδεύεις διαρκώς

          Κώστας

        2. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Εώς σχεδόν καθόλου θα έλεγα, είναι κοινωνική συναναστροφή κι αυτό. Προοπτική μερικές δεκάδες νέοι άνθρωποι επόμενης γενιάς σε κάτι καινούριο και ως εκεί.

        3. ΑΩ

          1 Προφανώς και υπάρχει συνεργασία ΛΑΕ και ΕΠΑΜ στη Θεσσαλία και στο Β Αιγαίο. Όπως και στο Μαρούσι κ.α.
          Εδώ η ανακοίνωση του ΕΠΑΜ με τη δήλωση υποστήριξης και τους υποψήφιους στα ψηφοδέλτια της ΛΑΕ.

          https://www.epamhellas.gr/ypopsifiotites-se-dimoys-perifereies-poy-stirizei-to-epam/

          2 Το “η ΛΑΕ στηρίζει ότι στηρίζει ομόφωνα” είναι μια δήλωση δική σου χωρίς καμιά πολιτική σημασία. Ίσως το εύχεσαι ή απλά είναι το ψέμα το σκέφτηκες την ώρα που έγραφες. Η ιστοσελίδα της ΛΑΕ προβάλλει καθημερινά το συνδυασμό της Χαραλαμπίδου στον οποίο συμμετέχει και η ΚΟΕ (που τελικά υπάρχει). Λες να μην ισχύει κάτι που βλέπουμε στην ιστοσελίδα της ΛΑΕ και να ισχύει το ράντομ σχόλιο ενός “Κώστας” στην Παντιέρα; Μάλλον περνάς τον εαυτό σου πολύ πειστικό ψεύτη για να ελπίζεις να το δεχτούμε

          3. Το ΕΠΑΜ με τις ρατσιστικές και εθνικιστικές θέσεις έχει μέλη σε ψηφοδέλτια συνεργασίας με τη ΛΑΕ και αυτό εκθέτει τους ΑΡΑΝ , ΑΡΑΣ, ΔΕΑ που δηλώνουν διεθνιστές, αντιεθνικιστές κλπ. Κατά τα άλλα ούτε σου χρεώνει κανείς κάτι ούτε απασχολούν κανένα τα ενδεχόμενα για τις συνιστώσες της ΛΑΕ.

  2. α

    Πόσο εκτός βαθιά νυχτωμένοι είναι αυτοί που ζητάνε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να συνεργαστεί με αυτό το συρφετό!
    Ευτυχώς στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπάρχουν ταξικά αντανακλαστικά και κριτήρια, όχι ψηφοθηρική λογική. Γι’ αυτό κρατήθηκε μακριά από τη ΛΑΕ

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Μετά το ταξικό 0.5 των ευρωεκλογών που θα γίνει ακόμα πιο ταξικό 0.3 στις βουλευτικές, που θα σε βρούμε να μας εξηγήσεις τις επαναστατικές θεωρίες σου?

      Reply
      1. α

        Στους δρόμους του αγώνα, στα σωματεία, στις γειτονιές, στα κινήματα, στις μάχες και στις πολιτικές προσπάθειες επιτέλους να φτιαχτεί μια αριστερά μαχητική, ανατρεπτική και όχι ψηφοθηρική, κατοικίδιο του συστήματος και ρετάλι που δεν τολμά να πει τη λέξη καπιταλισμός και την απάντηση κομμουνισμός!

        Reply
        1. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Όλα αυτά θα’ ταν καλά και άγια αν δεν κατέβαινες.

        2. α

          Γιώργο, ξέρεις καλά ότι το κατέβασμα δεν είναι για να “κυβερνήσουμε”, αλλά πολιτική παρέμβαση σε μαζική κλίμακα και αντιπαράθεση με την αστική πολιτική. Φυσικά και μια “φωτογραφική” αποτύπωση των πολιτικών συσχετισμών που πάντα σου δίνει χρήσιμα συμπεράσματα. Δεν περιμένουμε τις εκλογές για να επιβεβαιωθούμε ή να επιβιώσουμε (όπως κάποιοι άλλοι σχηματισμοί που ζουν για αυτό…, π.χ. ΛΑΕ)

        3. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Ναι, μαζί σου κι εγώ, αλλά όταν έχεις φτάσει να είσαι τόσο ταυτοτικός δε χρειάζεται να κατέβεις για να ξέρεις ποιους και πόσους έχεις, τους ξέρεις ούτως ή άλλως. Εγώ ας πούμε ξέρω πόσους “έχω”, τους έχω ούτως ή άλλως κατέβω-δε κατέβω, αν αύριο γίνει κάτι θα έρθουν κι αυτοί, δε περίμενα τις εκλογές για να χτίσω κοινές διαδρομές με ανθρώπους.

          Όταν έχεις τοπικά σχήματα όμως όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που κάνουν καλέσματα μόνο εν αναμονεί εκλογών, τους λες “παιδιά οι σκέψεις μου είναι αυτές”, σου λένε “έλα να το συζητήσουμε”, αλλά λέει η θειά μου, αλλά ακούν τ’ αυτιά μου, και στο τέλος γίνεται φανερό πως είναι ένα τουρλουμπούκι όπου η μία οργάνωση παίζει το παιχνιδάκι ενάντια στην άλλη, όλοι εναντίον όλων και εν τέλει κανείς δεν ασχολείται με σένα που ήρθες απέξω και που παρενθετικά οι ίδιοι σε φώναξαν, ε, δεν επιβεβαιώνεται αυτό που μου λες ότι δεν ζείτε για τις εκλογές, ούτε ότι κομίζετε κάτι διαφορετικό.

        4. Left G700

          Φίλε μου α,

          Για ποια χρήσιμα συμπεράσματα κάνεις λόγο; Γι’ αυτά που αρνείστε να δείτε κοροϊδεύοντας τον εαυτό σας μέχρι να συμπληρώσετε τα “συντάξιμα” και να βγείτε στη σύνταξη της πολιτικής; Δηλαδή, πόσα χρόνια θέλεις να περάσουν εσύ, ας πούμε, μέχρι να καταλάβεις ότι το αριστεριτζίδικο© εξωκοινοβούλιο είναι στο περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας και ότι, αν δεν “το πάρει αλλιώς”, θα εξακολουθήσει να είναι εκεί στον αιώνα τον άπαντα;

          © πικάπα

  3. nezard

    Χα χα, λατρεύω το γεγονός ότι αυτοί που έχουν τα “ποσοστά τα μεγάλα” (30% και 5% και 1%) έχουν διακηρύξει με χίλιους δυο τρόπους ότι είναι έμπρακτα υπέρ του θανάτου του λαού (πολεμική εμπλοκή με Τουρκία) . Να τα χαίρεστε τα ποσοστά σας, που είναι τόσο “χρήσιμα” και τόσο “αποτελεσματικά” (για την αστική τάξη είναι, σίγουρα).

    Ο ΛΑΟΣ, ΠΑΝΤΩΣ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.

    Ελπίζω ότι, έστω και αργοπορημένα, ΘΑ ΣΑΣ ΛΙΩΣΕΙ

    Reply
  4. ένας

    [σσ: Διαφαίνεται κάποια θετική εξέλιξη στην υπόθεση της άδειας]
    ….χάρη στην επιφοίτηση της λαϊκής αγωνίστριας, Οσίας Ξένης, της Αρεοπαγείτισας, που βεβαίως αφουγκράστηκε το λαϊκό κίνημα!
    …ωχ!
    Πάλι νίκες θα έχουμε……

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Οι κακές γλώσσες λένε, πως αφουγκράστηκε τηλεφώνημα από Μαξίμου με εντολή να κλείνει άμεσα την υπόθεση “κουφοντίνα”.
      Γι αυτό και η άνευ προηγουμένου άρον-άρον άσκηση αναίρεσης μέσα σε μια νύχτα.
      Καλά πάει το ….Μεταβατικό Πρόγραμμα!
      Το λαϊκό κίνημα πιέζει την αριστερή κυβέρνηση σε προοδευτικές λύσεις.
      Καμιά απορία;…………………..

      Reply
  5. Γιάννης Χ.

    Σύντροφοι καλή η κουβέντα για όλα τα ζητήματα όμως χρειάζεται και μια αυτοσυγκράτηση από όλους. Δεν είναι το πρόβλημα των εργαζομένων και του λαού η υπόθεση Κουφοντίνα. Μόνο σαν ζήτημα δημοκρατίας και δικαιωμάτων πρέπει να το αντιμετωπιζει η επαναστατική αριστερά. Τα περί “πολιτικού κρατουμένου” και του “αγώνα μέχρι τέλους” δεν έχουν καμία σχέση με ότι πρεσβεύει η αριστερά και οι επαναστιτικες της ιδέες και εν τέλει ακόμα – ακόμα δεν εξυπηρετούν το δικαίωμα της χρήσης άδειας στο φυλακισμένο Κουφοντίνα.
    Η υιοθέτηση απόψεων άλλων χώρων από την επαναστατική αριστερά δε τις ανεβάζει τις “επαναστατικες της μετοχές” και την καθιστά έτσι επαναστατική. Αδυναμία δείχνει να ορθώσει το δικό της λόγο, που πάντα πρέπει να επιδιώκει να διαμορφώνει, όχι παντως επιλεκτικά, για τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία.
    Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα και την ελπίδα ότι από τις στάχτες θα γεννηθεί το ΝΕΟ, που δεν θα είναι ΜΈΡΑ, ούτε ΕΝΑΝΤΙΑ αλλά ούτε ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλή δύναμη σε όλους.

    Reply
  6. πικάπα

    Καλή επιτυχία σε όλους: Μετά τις εκλογές:

    Το μεν ΚΚΕ, θα το παρακαλούσαμε, διατηρώντας τα σοβαρά κεκτημένα του, το συντομότερο να δει το εξής γνωστό κρυφό καμάρι: Το θέμα των “συνεργασιών” και το θέμα των ¨οριακών καταστάσεων”: Δεδομένου ότι όλοι έχουν καταλάβει ότι στις οριακές καταστάσεις 2009-2015 το ΚΚΕ θεώρησε ότι δεν είναι το ίδιο ικανό, ούτε υπάρχει άλλη επιπρόσθετη “κρίσιμη μάζα”, ώστε να μπορέσει να γίνει συστημική ρήξη με θετική πρόγνωση: Πως διαχειρίζεται επομένως τις σχέσεις του με τους υπόλοιπους (εκτός επιρροής του) “ανώριμους” αγωνιστές, τις ανώριμες κοινωνικές δυνάμεις και εργαζόμενο λαό, τόσο στην “καθημερινή” ταξική πάλη, όσο και στις οριακές καταστάσεις της: Έτσι ώστε, στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις να μην σημειώνεται ολόπλευρη ήττα σε όλους τους τομείς, όπως το 2009-2015 (ήττα και σε κατακτήσεις, αλλά και πολιτική συρρίκνωση, αλλά και δεινή υποχώρηση της συγκρότησης των ταξικών δυνάμεων) , αλλά κάτι να μένει ρε αδερφέ σαν κάπως θετικό αντιστάθμισμα…

    Από δε τους υπόλοιπους, δε τίθεται θέμα ούτε ενότητας ούτε μετώπων, ούτε κοινής δράσης. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί η κατάλληλη “κρίσιμη μάζα” που θα αποφασίσει στα σοβαρά :
    1) Αφενός να καλύψει το πραγματικό κενό που υπάρχει και διαχρονικά το νέμονται πολιτικάντικα ρεφορμιστικά μορφώματα: Δηλαδή το πολιτικό κενό “δεξιά” του ΚΚΕ. Τα εισαγωγικά είναι κυριολεκτικά, και το δεξιά είναι μάλλον πλασματικό: Απλώς εννοούμε να επεξεργαστεί στα σοβαρά και υπεύθυνα τον τρόπο ευελιξίας και επαφής με τη συγκυρία, αλλά και με τις “ανώριμες” κοινωνικές δυνάμεις, χωρίς το φόβο ότι αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ρεφορμισμός.
    2) Αφετέρου να συστήσει μια σοβαρή και λειτουργική συλλογικότητα νέου τύπου εμπεδώνοντας τα αυτονόητα της οργανωμένης αριστερής συλλογικότητας – και ερευνώντας τις επιπλέον σύγχρονες προϋποθέσεις, γεφυρώνοντας οργανωτικά και το κοινωνικό μαζί με το πολιτικό (“νέου” νέου τύπου;). Εννοείται πως τα παλαιοκομματικά των δήθεν συνιστωσών και μετώπων δεν έχουν καμία θέση.. Αυτή η κρίσιμη μάζα δεν έχει κανένα λόγο να εξαντληθεί με καλέσματα σε παλαιοκομματικές συνιστώσες που θα εμμένουν στο ως τώρα γαϊτανάκι. Αντίθετα: Θα συγκροτηθεί ανοιχτά και μέσα στις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις και όχι με κινήσεις κορυφής και συμψηφισμούς και διαπραγματεύσεις μεταξύ “κεκτημένων” και “πλατφορμών”.

    Αυτή είναι η ιστορική “διακήρυξη του γυράδικου της πέρα γειτονιάς”. Προσεχώς. Έναρξη το Σεπτέμβριο, γιατί είναι και τα μπάνια του λαού.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.