.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Να δοθεί η άδεια που αρνείται η εισαγγελική αυθαιρεσία στον Δ. Κουφοντίνα


Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. εκφράζει τη συμπαράστασή της στον Δημήτρη Κουφοντίνα που πραγματοποιεί απεργία πείνας με αίτημα την απόρριψη της προσφυγής του Εισαγγελέα Φυλακών Κασσαβέτειας ενάντια στην απόφαση του Συμβουλίου Φυλακών για χορήγηση άδειας, η οποία θα κριθεί την Πέμπτη 9/5/2019 από το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου.

Η εισαγγελική προσφυγή που έχει αναστείλει τη χορήγηση της άδειας είναι αντίθετη στο νόμο και επικαλείται φρονηματικά κριτήρια με κύριο το ότι ο Δ. Κουφοντίνας δεν έχει αποδοκιμάσει τις πράξεις της 17Ν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δ. Κουφοντίνας μέχρι τώρα έχει πάρει έξι άδειες χωρίς να παραβιάσει τους όρους τους. Είναι όμως γνωστή κάθε φορά η λυσσαλέα επίθεση των Η.Π.Α, της Ν.Δ, της οικογένειας Μητσοτάκη, των κυρίαρχων Μ.Μ.Ε. και τελικά της (διορισμένης με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) εισαγγελέως Αρείου Πάγου, που πριν είχε θητεύσει για πολλά χρόνια ως εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής με ιδιαίτερες επιδόσεις στις φυλακίσεις νεαρών “τρομοκρατών” του αντικαπιταλιστικού χώρου, αλλά και με πλήρη ανοχή στη ναζιστική τρομοκρατική και εγκληματική δράση, η οποία εισαγγελέας στο πρόσφατο παρελθόν έχει ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε τρεις εισαγγελείς του Κορυδαλλού επειδή δεν μπλόκαραν τις άδειες του Κουφοντίνα. Ένας από τους τρεις είναι εκείνος που έχει ασκήσει την εκκρεμή προσφυγή. Προφανώς πήρε το μάθημά του. Οι δικαστές που θα κρίνουν την άδεια μεθαύριο θα λειτουργήσουν υπό το καθεστώς της ίδιας απειλής;

Η ανοχή στην απροκάλυπτη παρέμβαση στην “ανεξαρτησία της δικαιοσύνης” και η απροσχημάτιστη χρήση πολιτικών κριτηρίων για τη νομική αντιμετώπιση ενός κρατούμενου διαλύει κάθε αμφιβολία για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι φορείς όλων των αρμόδιων εξουσιών την έννοια και τη λειτουργία του κράτους δικαίου.

Αναδεικνύεται άλλη μία φορά η ανάγκη κατάργησης των τρομονόμων (Π.Κ. 187 και Π.Κ.187Α) που όμως το νέο σχέδιο Ποινικού Κώδικα αντί να τους καταργεί τους διευρύνει, με μόνη εξαίρεση την προκλητική υποβάθμιση της ποινικής ευθύνης των διευθυνόντων εγκληματική οργάνωση, που είναι η μόνη κατηγορία που αντιμετωπίζει η υπόδικη ηγεσία της Χ.Α.

Αναδεικνύεται η ανάγκη κατάργησης των υπερεξουσιών του εισαγγελέα φυλακής, όπως το στη συγκεκριμένη περίπτωση το δικαίωμα του εισαγγελία να προσφεύγει και να μπλοκάρει αποφάσεις του Συμβουλίου Φυλακής για χορήγηση άδειας. Αλλά και αυτές με το νέο σχέδιο Σωφρονιστικού Κώδικα αντί να καταργούνται διευρύνονται με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε κινητοποιήσεις οι κρατούμενοι σχεδόν επί ενάμισυ χρόνο.

Αναδεικνύεται η ανάγκη υπεράσπισης ενός πολιτικού κρατούμενου που αρνείται να απεμπολήσει την αξιοπρέπειά του παρότι δικάστηκε σε πολλά ισόβια με μόνο στοιχείο την από μέρους του ανάληψη πολιτικής ευθύνης και τις διάτρητες ενοχοποιητικές καταθέσεις συγκατηγορουμένων του, όταν άλλοι με σωρεία αποδείξεων όχι μόνο πολιτικής, αλλά και ποινικής ευθύνης κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.

Αναδεικνύεται η ανάγκη για ένα κίνημα διεκδίκησης δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών με προτεραιότητα την κατάργηση των τρομονόμων και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των κρατουμένων χωρίς φρονηματικά κριτήρια.

Αναδεικνύεται η ανάγκη να σταματήσουν οι πολιτικές αυταπάτες, όχι μόνο για την οικονομική και εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Είναι προφανές όμως ότι λιτότητα και καταστολή συμβαδίζουν. Το ίδιο και ο αγώνας ενάντιά τους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ – ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Αθήνα, 5/5/2019

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 76.00% ( 5
Συμμετοχές )



32 σχόλια στο “Να δοθεί η άδεια που αρνείται η εισαγγελική αυθαιρεσία στον Δ. Κουφοντίνα

  1. λαθραναγνώστης

    Ανεξάρτητα με το ότι συμφωνώ ότι και ο Κουφοντίνας πρέπει να έχει ίση μεταχείριση με βάση τον νόμο, αυτό το τελευταίο “ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ”, τι σημαίνει?
    Σε ποιά νίκη και ποιανού, αναφέρεται η ανακοίνωση?
    Αυτές οι φράσεις, έχουν βαρύ φορτίο, που η συγκεκριμένη περίπτωση, δεν το σηκώνει.

    Reply
    1. Γιάννης Σ.

      Προφανώς μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματος… What else?

      Reply
      1. Left G700

        Και επίσης προφανώς, άμα ο εισαγγελεάς δώσει το ΟΚ και πάρει την άδεια ο Κουφοντίνας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (κι εσύ μεσα) θα αισθανθεί ότι …νίκησε, έτσι;

        Καλά το πάτε. Ίσια sto …gap! Κι ας γράφουν φαρδιά-πλατιά οι πλατφόρμες mind the gap…

        Reply
        1. Red

          Νίκη ενός κρατουμένου (είτε πολιτικός, είτε ποινικός) είναι νίκη για όλους όσους ασχολούνται ενεργά με τα δικαιώματα των κρατουμένων και γενικότερα με την κατάσταση στις φυλακές. Σταματήστε να βλέπετε παντού φαντάσματα.
          Υστ.: Η σημερινή ΛΑΕ ήταν στα..κάγκελα στις περιπτώσεις Σακκά, Ρωμανού και Ξηρού ως ΣΥΡΙΖΑ τότε.

        2. Left G700

          Φίλε μου Red,

          Αν, και μετά την επισήμανση του λαθραναγνώστη, δεν καταλαβαίνεις από μόνος σου το μέγεθος της υπερβολής και τα λάθος πολιτικά μηνύματα που στέλνετε με αυτό το κλείσιμο στην ανακοίνωσή σας (ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ – ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ), λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω. (Είναι και πάνω από ένα χρόνο που μπαινοβγαίνω εδώ και πια έχω λαλήσει από την αριστερίλα που αναβλύζει από την οθόνη μου, καταλαβαίνεις…)

        3. Red

          Αρχικά το β’ πρόσωπο δε χρειάζεται, δεν έγραψα εγώ την ανακοίνωση, ούτε ανήκω και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν είναι “αριστερίλα” να στέκεσαι αλληλέγγυος στον δίκαιο αγώνα ενός κρατούμενου. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και άλλες αριστερές οργανώσεις/συλλογικότητες) είχε σταθεί αλληλέγγυα και στην περίπτωση Δημάκη πέρσι με την απεργία πείνας/δίψας, ο οποίος είναι ‘ποινικός’ να στο θέσω έτσι. Άμα περιμένουμε τον λαθραναγνώστη να μας πει περί πολιτικού λάθους καήκαμε…

        4. Left G700

          Φίλε μου Red,

          Δηλαδή, πόσο πιο νιανιά να τα κάνω; Η ένσταση τόσο τού λαθραναγνώστη όσο και η δική μου δεν ήταν για τη συμπαράσταση, ούτε για την υποστήριξη των δικαιωμάτων τών κρατουμένων. Ήταν για την υπερβολή και για την ηρωοποίηση του Κουφοντίνα σε επίπεδο ηρωικών μορφών τού κομμουνιστικού κινήματος που αγωνίστηκαν για την κοινωνική αλλαγή μέσα από τη μαζική επαναστατική δουλειά ή το στήσιμο ενός ολόκληρου λαϊκού αντάρτικου στρατού (Τσε, Άρης) κι όχι μέσα από την ατομική τρομοκρατία, η οποία μάλιστα, απο ένα σημείο και μετά, απ’ ό,τι λένε όλες οι αναλύσεις και οι μεγαλύτεροι που τα έζησαν από πρώτο χέρι, δεν είχε την παραμικρή λαϊκή αποδοχή και υποστήριξη

          Όχι από τον λαθραναγνώστη μπορείς να συνειδητοποιήσεις ότι έκανες πολιτικό λάθος ή να φωτιστείς, αλλά ακόμα κι από ένα μήλο που θα πέσει στο κεφάλι σου τελείως κατά τύχη την ώρα που κάθεσαι κάτω από μια μηλιά και απολαμβάνεις τη θέα τής εξοχής. Ψιλά γράμματα αυτά για έναν “επαναστάτη” που κοιμάται και ξυπνάει με το όνειρο της επανάστασης, το ξέρω. Αλλά εγώ είμαι υποχρεωμένος να στα πω. Καλά θα κάνεις να τα σκεφτείς λίγο. Διαφορετικά, σε βλέπω να καταντάς σαν τον Κώστα παρακάτω, που ισχυρίζεται (08/05/2019 at 00:27) ότι αν η αντιδικία Κουφοντίνα με την εισαγγελία τραβήξει “η Αριστερά θα περάσει εξετάσεις”.

        5. Left G700

          Red,

          Ξέχασα το εξής (έχω χάσει κι ένα στοίχημα στο τσακ από το διπλό τής Τότεναμ που με τσάκισε και δεν λειτουργώ καλά):

          Βλέπω ότι παίρνεις με τρόπο και νροπαλά αποστάσεις από τους συγγραφείς τής ανακοίνωσης. Να με συγχωρείς, αλλά οι επαναστάτες που έχω εγώ στο μυαλό μου δεν καταδέχονταν ποτέ αυτές τις ντροπαλοσύνες και τα μασημένα λόγια. Έβγαιναν κι έλεγαν τα σύκα σύκα (εκεί που συμφωνούσαν) αλλά και τη σκάφη σκάφη εκεί που ήταν απέναντι. Εντάξει;

        6. Red

          Παραβλέπω την ειρωνεία σε κάποια σημεία, άλλωστε έχουμε ξανασυνομιλήσει και έχω μάθει πάνω-κάτω το ύφος γραφής σου οπότε δεν θα πιαστώ απ’αυτά. Δεν ηρωοποίησα κανέναν Κουφοντίνα, ούτε νομίζω ότι το κάνει η εν λόγω ανακοίνωση (απ’την οποίαν δε κράτησα αποστάσεις, απλώς είπα ότι δεν είμαι μέλος ώστε να την ακολουθήσω και κατά γράμμα). Την προσωπική μου γνώμη για τον Κουφοντίνα και γενικότερα για όσους επέλεξαν/επιλέγουν την ένοπλη πάλη προτιμώ να μην την αναλύσω γιατί θα φάμε ώρα.
          Η Αριστερά θα δώσει εξετάσεις σε περίπτωση βαριάς επιπλοκής στην υγεία του Κουφοντίνα υπό την έννοια ότι θα φανεί εάν θα υπάρξει οργανωμένη αντίδραση στον θάνατο (υποθέσεις κάνουμε) ενός κρατούμενου απεργού πείνας ενάντια στην κρατική και δικαστική αυθαιρεσία; Ή θα μπουν στη μέση ιδεολογικές αγκυλώσεις λόγω της πολιτικής ταυτότητας και διαδρομής του κρατούμενου; Το 2014 πάντως τότε που ο Ρωμανός ήταν στο παρά πέντε η αριστερά ήταν στα κάγκελα. Και μάλιστα ο Ρωμανός είχε (και έχει) πιο πύρινο λόγο σε σχέση με τον Κουφοντίνα κι όμως ‘κατάφερε’ να ξεσηκώσει κομμάτια του αγωνιζόμενου κόσμου σε μία περίοδο τότε πλήρους κινηματικής νηνεμίας.

        7. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Εγώ πάλι το βλέπω πολύ πιο απλά το πράμα. Αν πάθει κάτι ο Κουφοντίνας ή ο Ρωμανός, θα είναι άλλος ένας συμπολίτης μας που βρήκε το τέλος του μέσα στη κρίση. Θα είναι άλλος ένας νεκρός. Καμία διαφορά λόγω πολιτικών διαδρομών. Σε αυτούς που αυτοκτόνησαν δεν εξετάζεις πολιτική διαδρομή.

        8. Σ.Τ.

          Βασικά εξετάσεις για την αριστερά θα είναι αν μπουν οι Τούρκοι στο Καστελόριζο. Εκεί σε θέλω….

        9. Γιάννης Σ.

          Ε, ναι στο συγκεκριμένο θέμα, θα νιώσω ότι νίκησα…

      2. λαθραναγνώστης

        Σωστά! Τι άλλο?
        Πάλι καλά που δεν γράψανε “HASTA LA VICTORIA SIEMPRE”……

        Reply
        1. α

          Τουλάχιστον γράψανε. Το ΚΚΕ βγάζει συμπεράσματα ακόμα;

        2. λαθραναγνώστης

          Το ΚΚΕ έχει βγάλει τα συμπεράσματά του έδώ και χρόνια γι αυτή την υπόθεση και τα έχει δημοσιεύσει κιόλας.
          Εν τάξει, να πάρει την άδειά του ο Κουφοντίνας όπως δικαιούνται όλοι οι κρατούμενοι, αλλά με κανέναν τρόπο να γράφουμε γι αυτόν συνθήματα που παραπέμπουν στον Τσε….
          Είναι κάτι χειρότερο από ιεροσυλία!

        3. ένας

          Καθένας και τους ήρωές του. Ο Κουφοντίνας είναι μια σκοτεινή προσωπικότητα, μέλος μιας οργάνωσης εμφανώς “στημένης”, που έβλαψε το λαϊκό κίνημα, και καθόλου πολιτικός κρατούμενος. Οι διαφορές τους μέσα στο αστικό κράτος δεν μας ενδιαφέρουν, ας τις λύσουν οι ίδιοι μεταξύ τους. Αλλά το αστικό κράτος να τηρεί τα προσχήματα, που το ίδιο επικαλείται (ισότητα μεταχείρισης ποινικών), αλλιώς …ας τα καταργήσει και να μη μας δουλεύουν όλοι τους. Δε μασάμε με τα κολπάκια ηρωοποίησης.
          Οι αντάρτες του ΔΣΕ και της ΟΠΛΑ, εκτελούνταν με συνοπτικές διαδικασίες, ούτε άδειες, ούτε …απεργίες πείνας πιάνανε!
          Κι άμα ξαναζωντανέψουν, την ίδια τύχη θα έχουν.
          Γιατί ήταν πραγματικός κίνδυνος και όχι θέατρο.

        4. Red

          Απ’τη στιγμή που το κράτος και οι εισαγγελικές αρχές αντιμετωπίζουν έναν κρατούμενο ως πολιτικό/ιδεολογικό αντίπαλο και του απαγορεύουν τη νόμιμη άδεια επειδή σε ένα του κείμενο έγραψε “να πιάσουμε ξανά το κόκκινο νήμα” τότε ναι έχει στοιχεία πολιτικού κρατούμενου. Ο Θεοφίλου ήταν φυλακισμένος απλά και μόνο για την ιδεολογία του αφού ουδεμία συμμετοχή είχε στο γεγονός για το όποιο τον καταδίκασαν. Η Ηριάννα ήταν φυλακισμένη όχι τόσο για το μερικό και ανακριβές αποτύπωμα της που βρέθηκε σε κάποιο όπλο, όσο για το γεγονός ότι ο σύντροφος της ήταν φίλος με μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς (ποινικοποίηση φιλικων σχέσεων και ιδεολογικής ταυτότητας!). Το κράτος από μόνο του κατασκευάζει πολιτικούς κρατουμένους.
          Άκυρη η αναφορά στον ΔΣΕ και στην ΟΠΛΑ, δεν νομίζω ότι μπήκε άλλωστε κανείς στη σύγκριση.

        5. ένας

          Το αστικό κράτος από μόνο του κατασκευάζει τους κατάλληλους (γι το ίδιο) “ήρωες” και της εργατικής τάξης, ώστε να είναι διαχειρίσιμοι.
          Και δε γίνεται ….”και ΟΠΛΑ και 17Ν”! Η παπάς -παπάς η ζευγάς-ζευγάς.
          Ο συγκρητισμός ήταν πάντα ιδεολογία των υποταγμένων.

        6. λαθραναγνώστης

          Καμία σχέση του Κουφοντίνα με τον Θεοφίλου ή την Ηριάνα και τον Περικλή. Μη σου πω κι από πάνω, ότι η δράση του Κουφοντίνα και της 17Ν, έδωσε την αφορμή και το έρεισμα για να φτιαχτεί ο τρομονόμος, θύματα του οποίου ήταν και τα συγκεκριμένα παιδιά.

        7. Σ.Τ.

          Μεγαλύτερη σχέση έχει με το Στάλιν παρά με τους απλούς αγωνιστές της βάσης του ΕΑΜ ΕΛΑΣ .
          Πρώτα απολα επέβαλλε με την βία στην κοινωνία την άποψη του , χωρίς να αναρωτιέται αν η κοινωνία συμφωνεί. Δεύτερον κοινό γνώρισμα ξεκίνησε σαν απαλλοτρίωτης όπως λένε στο χωριό μου, (δηλαδή τα γνωστά μην τα επαναλαμβάνω….) Προς το τέλος απέκτησε θεωρητική επικάλυψη και στο τέλος έγινε και άγαλμα….δεν μεταδίδω άλλο.

        8. Ανώνυμος

          Ναι ρε ένας ο κουφοντινας έβλαψε το λαϊκό κινημα του ’80 κ όχι το κκε με την υποταγή του σε πασοκ/νδ. Βρε τι πίνετε εκεί στο κκε;

        9. Κώστας

          Εγώ έχω ακούσει πως ο Κουφοντίνας είναι Ελοχίμ

          Κώστας

    2. Red

      Στην νίκη ενός κρατουμένου του οποίου η μεταχείριση από το κράτος έχει στοιχεία ρεβανσισμού και στοχεύει στην εξόντωση του.

      Reply
  2. Κώστας

    Μπράβο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ που αναδεικνύει το θέμα του πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα.

    Σε λιγότερο προεκλογική στιγμή πριν από 2 μόλις μήνες είχε βγάλει ανακοίνωση και η ΛΑΕ, ελπίζω να ξαναβγάλει.

    https://laiki-enotita.gr/2019/03/01/%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%AD/

    Αν δεν μπορούμε να διακρίνουμε πως ο χ Κουφοντίνας είναι αυτό που στο πρόσωπο του επιλέγουν να το στοχοποιούν το κράτος και ο ιμπεριαλισμός θα πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό.

    Αν νομίζουμε πως το κράτος θα λέει πως δεν δίνει άδεια αν γράψεις σε ένα άρθρο την φράση “το κόκκινο νήμα της αντίστασης” … για να την πατήσουμε και να το κάνουμε θέμα, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    Και όχι, δεν αρκεί να λέμε “για όλους τους κρατούμενους ισονομία” γενικά και αοριστα. Θα λέμε πως αυτή την φορά η ισονομία δεν τηρείται με μόνη δικαιολογία πως, για το κράτος, και βασικά έχει δίκιο, ο Κουφοντίνας είναι κομμουνιστής.

    Επίσης θα λέμε πως πρέπει να καταργηθεί η αντιτρομοκρατική νομοθεσία και πως σε μια Ελλάδα ανεξάρτητη και κοινωνικά δίκαιη ο κύκλος της πολιτικής βίας της μεταπολίτευσης θα είχε κλείσει και δεν θα μιλάγαμε καν για τις άδειες του Κουφοντίνα αλλά για το πως κάποτε στην Ελλάδα τα στοιχεία συνέχειας ανάμεσα στο στρατοκρατικό καθεστώς και τον αστικό κοινοβουλευτισμό που τον διαδέχτηκε υπήρξε, κακώς, και αυτή η επιλογή στο κίνημα και την αριστερά. Αντί γι αυτό το κράτος έκανε την αντίθετη επιλογή, δίκασε τις οργανώσεις αυτές με έκτακτες νομοθεσίες, σε έκτακτα δικαστήρια. Δηλ μέχρι το 2002 το κράτος ήταν με την 17Ν ? Γιατί να μην τους δικάσει με το μέχρι τότε πλαίσιο ? Γιατί δίκασε την Χρυσή Αυγή με το 187 και όχι το 187 Α ? Απλά το κράτος και ο ιμπεριαλισμός έκριναν πως 30 τότε χρόνια από την Μεταπολίτευση τους παίρνει να κάνουν έκτακτη νομοθεσία κατά της αριστεράς και του κινηματος. Γιατί, λυπάμαι για οποιον κάνει πως δεν το βλέπει, αυτό είναι ο τρομονόμος

    Μακάρι να δικαιωθεί και να μην κινδυνέψει αλλά αν οξυνθεί το πολιτικό κλίμα προς τις κάλπες με το θέμα αυτό η αριστερά θα περάσει εξετάσεις.

    Κώστας

    Reply
    1. pavel

      Κώστα, μπορεί να χάσει ψήφους η ΛΑΕ από το πατριωτικό και μακεδονομάχικο μέτωπο και εθνικούς ψηφοφόρους αν βγάλει, καλύτερα όχι…

      Reply
    2. Κώστας

      Η αριστερά Pavel εν προκειμένω, για το θέμα που θίγεις κάνει 2 πράγματα

      1)δεν θέλει ψήφους από το μακεδονομαχικό μέτωπο

      2)κατεβαίνει στον δρόμο εναντίον της αμερικάνικης πρεσβειας

      Ούτε οι μακεδονομάχοι ούτε οι USA- friendly μπορεί να είναι εκλογικές δεξαμενές για την αριστερά.

      Εμένα δεν μου κάνετε αμφότερες οι αριστερές που τρίβεστε με αυτα τα target groups

      Επίσης δεν μου κάνεις εσύ που όταν βγει η ανακοίνωση της ΛΑΕ θα εξαφανιστείς αντί να ζητήσεις συγνώμη

      Κώστας

      Reply
      1. kokkiniotis Post author

        Σου μοιάζουμε για απευθυνόμενοι σε USA -friendly εδωπέρα; Για μαζέψου σε παρακαλώ και μην προσπαθείς να ισοφαρίσεις την έκδηλη πατριδοκαπηλία του χώρου σου κατασκευάζοντας φαντάσματα και λασπώνοντας τους “αντιπάλους” σου. Σε κάθε περίπτωση, αν μας θεωρείς τέτοιους, πώς εξηγείς την τακτική δική σου απεύθυνσή σε αυτούς που απευθύνονται κ.ο.κ;

        Reply
      2. Κώστας

        H απουσία του ΝΑΡ από τις κινητοποιήσεις κατά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού για την συμφωνία των Πρεσπών έχει αποτιμηθεί από διάφορους χώρους της αριστεράς, και εντός ΝΑΡ εώς πρόσφατα, ως σημαντική μετάλλαξη και μετατόπιση μακριά από τα αντιιμπεριαλιστικά κεκτημένα του λαικού και κομμουνιστικού κινήματος. Μάλιστα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν κάλεσε κατά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της πρεσβείας σύσσωμη ενώ από την ΛΑΕ στα συλλαλητήρια πήγε μια γραφική μειοψηφία με την οποία όμως το ΑΡ επέλεξε να μην αντιπαρατεθεί. Εξίσου έκδηλα λοιπόν το ΔΗΚΚΙ πήγε στα συλλαλητήρια, το ΑΡ (που δυστυχώς χρεώνει εν μέρει την ΛΑΕ) έγραψε βλακείες στην iskra και το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν κάλεσαν σε κίνημα κατά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Επίσης εξίσου έκδηλα εμείς δεν πήγαμε στα συλλαλητήρια, τα καταγγείλαμε ως εθνικιστικά και καλέσαμε σε κίνημα κατά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Όλα αυτά είναι έκδηλα και ο καθένας χρεώνεται πρώτα αυτό που έκανε ή δεν έκανε ο ίδιος.

        Σε κάθε περίπτωση οι παρεκκλίσεις θεώρησης σαν πιο επικίνδυνου στην συγκυρία του κοσμοπολιτισμού ή του εθνικισμού δεν ιεραρχούνται σαν το ποια είναι χειρότερη. Να πούμε όμως πως

        1)πως δεν αποκλείεται εξ ορισμού να πρέπει να ιεραρχηθούν αν και συνήθως στην Ελλάδα είναι εθνικισμός-κοσμοπολιτισμός είναι απόλυτα δεμένα.

        2)πως οι υποπίπτοντες σε κάποια παρέκλιση από τις 2 (αναφέρομαι στο ΑΡ και το ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) δεν καθιστανται εθνικιστές ή νατοικοί.

        ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.

        Η ΛΑΕ και οι χώροι που την απαρτίζουν δεν έστησαν έναν πόλεμο μαύρης αντισυντροφικής προπαγάνδας κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το συγκεκριμένο θέμα, πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι νατοϊκή ενώ είχε γραμμή με συμφωνία 100% να μην καλέσει σε αντιιμπεριαλιστικό αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εσείς τον στήσατε με πολύ μικρότερη εμπλοκή της ΛΑΕ στην άλλη παρέκλιση. Φτάσαμε έτσι να γράφω μπράβο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πως κακώς η ΛΑΕ ακόμα δεν έχει βγάλει ανακοίνωση και να μου λένε για μακεδονομάχους και εσύ για έκδηλη πατριδοκαπηλία.

        Αν το μαζέψου ισχύει σου απαντάω πως δεν μαζεύομαι

        Κώστας

        Reply
        1. kokkiniotis Post author

          Το να κατηγορείς το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για …φιλοαμερικανισμό – φιλονατοϊσμό(!), εκτός από συκοφαντία είναι και γελοιότητα. Άμα δε μαζεύεσαι, να γράφεις στην ΙΣΚΡΑ ή όπου αλλού εσύ κρίνεις τέτοιες χυδαιότητες. Όσο για την έκδηλη πατριδοκαπηλία που σου έγραψα, την αμφισβητείς;

        2. Κώστας

          Βεβαίως το αμφισβητώ, ούτε το ΑΡ είναι πατριδοκάπηλο ούτε το ΝΑΡ νατοϊκό. Τι στα ρημάδια έγραψα σεντόνι ?

          Να πας να γράψεις αλλού τέτοιες χυδαιότητες

          Κώστας

        3. α

          αν ψάχνεις για φιλονατοϊκή στάση στην Αριστερά ρώτα τον Κ. Ήσυχο που πέρασε από το υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας, χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ και σήμερα στέλεχος της ΛΑΕ.

  3. Σ.Τ.

    Καμμία καλή ταινία ; Έχω δει βέβαια το ‘βασικο μετωχο’
    Υπάρχει κάτι από ‘μεσα;’

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.