.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Το ΣΕΡΕΤΕ Αχαΐας για την κατάρρευση της γέφυρας στην Περιμετρική Πατρών


Η κατάρρευση της γέφυρας στην περιμετρική Πατρών είναι εργοδοτικό έγκλημα!

ΣΕΡΕΤΕ Αχαΐας

Εν μέσω βαρύτατου καύσωνα και εξαιρετικά αντίξοων συνθηκών εργασίας η κατάρρευση της γέφυρας στην περιμετρική Πατρών δίπλα στον ποταμό Χάραδρο, οδήγησε στον θάνατο ενός ατόμου και στο βαρύτατο τραυματισμό ακόμα 12, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες απεγκλωβισμού ανθρώπων που έχουν καταπλακωθεί από τα συντρίμμια.

Για αυτή τη τραγωδία αυτή φέρει βαρύτατες ευθύνες η Ολυμπία Οδός Α.Ε καθώς και η ανάδοχος εταιρεία ΑΒΑΞ Α.Ε η οποία είχε αναλάβει την αποκατάσταση των γεφυρών.

Δεν αποδεχόμαστε την προσπάθεια να δημιουργίας «αποδιοπομπαίων τράγων» στο πρόσωπο Ρομά συμπολιτών μας και πως οι ενέργειές τους τάχα προκάλεσαν την κατάρρευση της γέφυρας.

Η ανάδοχος εταιρεία ΑΒΑΞ Α.Ε φέρει βαρύτατες ευθύνες. Πραγματικά αναρωτιόμαστε αν είχαν παρθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή κατεδάφιση της γέφυρας, ευθύνη που βαραίνει αποκλειστικά την εταιρεία. Τόσο αδίστακτη είναι η πολιτική της εταιρίας που για να μη χάσει ούτε μια μέρα εργασίας επέλεξε να εκτελέσει τα έργα σε αυτές τις συνθήκες επιβαρύνοντας επιπλέον την κακή κατάσταση στην οποία βρισκόταν η γέφυρα στατικά, αλλά και εξοντώνοντας τους εργαζομένους της, ένας εκ των οποίον τραυματίστηκε σοβαρά. Μάλιστα έχει το θράσος με ανακοίνωση της να αρνείται τις τεράστιες ευθύνες που έχει για τις ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας και τις απαράδεκτες πρακτικές της.

Πρόκειται για ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα με βαρύ φόρο αίματος από εργαζομένους στη πόλη της Πάτρας. Για το θαύμα της «ανάπτυξης» και της εκτόξευσης της κερδοφορίας των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων, γίνονται θυσία εργαζόμενοι και μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς. Σε αυτή την πολιτική έχει βάλει φαρδιά την υπογραφή της η κυβέρνηση αλλά και η περιφερειακή αρχή με την πολιτική τους. Μετά το έγκλημα στα Τέμπη αλλά και το φιάσκο της Αττικής Οδού, γίνεται όλο και πιο φανερό πως η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στο βωμό των κερδών τους θυσιάζει ανθρώπινες ζωές. Απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, ΣΣΕ και αυξήσεις στους μισθούς. Κανένας εργαζόμενος να μην δουλεύει σε συνθήκες καύσωνα. Παλεύουμε για δημόσιες και δωρεάν οδικές υποδομές με εργατικό έλεγχο που να υπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες του λαού και των εργαζομένων και όχι τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους εργαζομένους και τις οικογένειες τους.

Ως ΣΕΡΕΤΕ Αχαΐας, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να αποδοθούν ευθύνες για αυτό το έγκλημα. Είναι αναγκαίο το εργατικό κίνημα να βγει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής της αιματηρής ανάπτυξης, που προσφέρει τους εργαζομένους θυσία στο βωμό του κέρδους. Για ποιοτικές δημόσιες και δωρεάν υποδομές, για να περάσουν ξανά στο δημόσιο υπό κοινωνικό και εργατικό έλεγχο, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Καλούμε όλους και όλες σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή παμπατραϊκή απεργία και στην συγκέντρωση στις 9:30 π.μ έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Η διοικούσα επιτροπή του ΣΕΡΕΤΕ Αχαΐας

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.