.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πυρκαγιές: Κινήσεις Πόλης & Περιφέρειας καλούν στο Σύνταγμα 24/7


Δευτέρα 24/7, 7.30 μμ Σύνταγμα – Κοινή ανακοίνωση-κάλεσμα αριστερών ριζοσπαστικών αντικαπιταλιστικών κινήσεων Δήμων & Περιφερειών

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΥΡΠΟΛΕΙ
ΤΑ ΔΑΣΗ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Συγκέντρωση τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 19.30 στο Σύνταγμα

Με τα δεκάδες μέτωπα πυρκαγιών τις τελευταίες ημέρες σε περιοχές της Αττικής και όλης της χώρας βιώνουμε και φέτος τις καταστροφικές συνέπειες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και της πολιτικής που υπηρετεί. Οι φωτιές αφήνουν πίσω τους καταστροφές κατοικιών, δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, καλλιεργειών και κτηνοτροφικών μονάδων, καμένα ζώα, κατεστραμμένα οικοσυστήματα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρυφτεί από τις ευθύνες της μεταθέτοντας την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στις «εκκενώσεις» και στην ατομική ευθύνη ρίχνοντας για άλλη μια φορά τις ευθύνες για τις πυρκαγιές στην κλιματική αλλαγή.

Ωστόσο, η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να προβάλλεται ως εξωγενές φυσικό φαινόμενο και να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να κρύψει τις πολιτικές επιλογές όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν τη λειτουργία του καπιταλισμού και οδηγούν στην επιταχυνόμενη καταστροφή του περιβάλλοντος και του κλίματος!

Η κλιματική αλλαγή, εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη, συμβάλει πολλαπλά στη δημιουργία συνθηκών που ευνοούν την ανάπτυξη πυρκαγιών. Αλλά, η κλιματική αλλαγή δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Αντίθετα, είναι το αποτέλεσμα, κυρίως, της εκτεταμένης καύσης ορυκτών καυσίμων εξαιτίας του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Η κυβέρνηση της ΝΔ «καμαρώνει» για τη συνεισφορά της σ’ αυτή τη διαδικασία, από την μετατροπή της Ελλάδας σε «ενεργειακό κόμβο» για το φυσικό αέριο μέχρι τις εξορύξεις σε Ιόνιο, Αιγαίο και στις ΑΟΖ. Γι’ αυτό είναι εξοργιστικά υποκριτικό να επικαλείται η ΝΔ την κλιματική αλλαγή ως «άλλοθι» για τις καταστροφικές επιλογές της.

Οι ευθύνες για το προμελετημένο έγκλημα που αναβιώνουμε κάθε καλοκαίρι είναι συγκεκριμένες!

Επί δεκαετίες ακολουθήθηκε ένα καταστροφικό μοντέλο ανάπτυξης που οδήγησε την τυπική και άτυπη μετατροπή όλης της Αττικής συμπεριλαμβανομένων δασών, ρεμάτων και ακτών, σε μια τεράστια οικοδομική ζώνη! Με την ευθύνη των απευθείας αναθέσεων του καθαρισμού των δασών να περνά στο ΤΑΙΠΕΔ και να ακολουθείται η πεπατημένη του επιτελικού κράτους της καταστολής και όχι της πρόληψης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αποδεικνύεται ότι αυτή η πολιτική οδηγεί στην καταστροφή ανθρώπους και φύση.

Με οδυνηρό τρόπο κάθε καλοκαίρι αποδεικνύεται ότι

· Όσο συνεχίζεται η ίδια πολιτική, οι επιταγές της ΕΕ και η ψήφιση αντιπεριβαλλοντικών και δασοκτόνων νόμων,

· Όσο τα σχέδιά τους για την Αττική εστιάζουν στην εξυπηρέτηση των επενδυτικών συμφερόντων, στα έργα ανάπλασης και βιτρίνας και όχι στην προστασία του φυσικού της πλούτου και των κατοίκων της,

· Όσο εντείνουν τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα των περικοπών σε κάθε δημόσια δομή και προχωρούν σε μαζικές προσλήψεις αστυνομικών και ΕΠΟΠ αντί για τη στελέχωση της δασικής υπηρεσίας και του πυροσβεστικού σώματος και σε υπέρογκα κονδύλια για την αγορά Rafale αντί για νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη,

τόσο τα τραγικά αυτά αποτελέσματα θα είναι αναπόφευκτα !

Καμία άλλη ανοχή στις εγκληματικές πολιτικές τους

Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας

Αγωνιζόμαστε για να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου ο κυνισμός και ο εμπαιγμός της κυβέρνησης, των αστικών κομμάτων και των ΜΜΕ. Ενάντια στη καταστροφή που μας επιβάλλουν προτάσσουμε την πάλη για να αντιστρέψουμε τις συνθήκες που επιτείνουν την υπερθέρμανση του πλανήτη, για ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης με σεβασμό στον άνθρωπο και τη φύση, που θα θέτει ως πρώτο στόχο τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας και την προστασία του περιβάλλοντος, δίνοντας βάρος τόσο στην πρόληψη όσο και στην έγκαιρη αντιμετώπιση αντίστοιχων καταστάσεων.

Διεκδικούμε:

· Πλήρη και άμεση αποζημίωση των πληγέντων που καταστράφηκαν τα σπίτια τους, οι επαγγελματικοί χώροι, η αγροτική και ζωική παραγωγή τους.

· Άμεσα μέτρα αναδιοργάνωσης της πυροπροστασίας. Ανασυγκρότηση της Δασικής Υπηρεσίας με αρμοδιότητα την προστασία του δάσους και τη δασοπυρόσβεση. Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, ενίσχυση και ανανέωση του εξοπλισμού δασοπροστασίας με επίγεια και σύγχρονα εναέρια μέσα.

· Ενίσχυση των υπηρεσιών της περιφέρειας(και των δήμων) με τα απαραίτητα μέσα και επαρκές μόνιμο προσωπικό για τον καθαρισμό-επιτήρηση-προστασία των αλσών, πάρκων και δασών.

· Καμία αλλαγή χρήσης γης στις καμένες δασικές περιοχές. Να προστατευθούν από τα οικιστικά, επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα. Όχι στις ιδιωτικές αναδασώσεις ή όποια ιδιωτική διαχείριση στα δάση. Έξω το ΤΑΙΠΕΔ από τα δάση.

· Απόλυτη προστασία της φύσης, των δασών, των αλσών, των ακτών από τους «επενδυτές». Να καταργηθούν οι αντιπεριβαλλοντικοί νόμοι.

· Αποστρατιωτικοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος και ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό και επαρκή εναέρια και χερσαία μέσα και σύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα.

· Να σταματήσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη. Άμεση μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων. Όχι στις εξορύξεις σε στεριά και θάλασσα.

Με αλληλεγγύη και αγώνα να περάσουμε στην αντεπίθεση ώστε να βγουν τα λαϊκά συμφέροντα μπροστά. Για να έχουμε την κοινωνία που να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες της εποχής μας.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πληγέντες και αγώνα ενάντια στην πολιτική που πυρπολεί το περιβάλλον και τις ζωές μας

τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 19.30 στο Σύνταγμα.

Συντονισμός Ριζοσπαστικών Αντικαπιταλιστικών Κινήσεων σε Δήμους & Περιφέρειες

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 77.50% ( 4
Συμμετοχές )



10 σχόλια στο “Πυρκαγιές: Κινήσεις Πόλης & Περιφέρειας καλούν στο Σύνταγμα 24/7

  1. Papillon

    Μαρτυρίες και καταγγελίες κατοίκων παντού για εμπρησμούς:

    https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/fotia-sti-fokida-kataggelloun-emprismo-oi-katoikoi–eidame-mixanaki-na-feugei-kai-meta-xepidisan-oi-floges-binteo/

    https://www.thetoc.gr/koinwnia/best-of-internet/binteo-ntokoumento-apo-tin-rodo-deixnei-apopeira-emprismou-mesa-sti-nuxta—kataggelia-ton-katoikon/

    https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1451395/fotia-rodos-endeikseis-gia-emprismo-sto-nisi-to-vinteo-dokoumento-ethelonti

    https://www.nafpaktianews.gr/%CE%BA%CE%AD%CF%81%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BA/

    Τον άλλον τον έπιασαν πέρσι και τον…ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ:

    https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/messinia-apisteuti-omologia-tou-empristi—bazei-foties-giati-ton-exitarei-na-blepei-ta-enaeria-mesa-na-kanoun-ripseis/

    Εντωμεταξύ είναι τόσο…αμείλικτο το κράτος με τους εγκληματίες που μόλις το 2,6% των εμπρηστών (με πρόθεση) έχουν καταδικαστεί από το 2000 και μετά:

    https://www.kathimerini.gr/society/561486076/proklitiki-i-atimorisia-ton-empriston-i-k-paroysiazei-stoicheia-ton-teleytaion-20-chronon/

    Αλλά ένα περίεργο πράγμα οι “αντικαπιταλιστές” ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, δεν απαιτούν την ουσιαστική τιμωρία των εμπρηστών, ούτε καταγγέλουν το καθεστώς ατιμωρησίας. Τι σύμπτωση το ίδιο και ο Μητσοτάκης ο οποίος μόνο κλιματική αλλαγή βλέπει και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Μόνο που η κλιματική αλλαγή δεν σου φέρνει 586 φωτιές μέσα σε μία εβδομάδα και σχεδόν ταυτόχρονα όπως έγινε το 2021. Να πούμε εδώ ότι είχε ξεκινήσει μέχρι και έρευνα από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου το 2021 για εμπρησμούς αλλά μέχρι τώρα δεν έχει ακουστεί το παραμικρό (στα…υπόψιν).

    Είναι προφανές ότι το πολιτικό σύστημα καλύπτει ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ. Και αυτό γιατί οι εμπρησμοί έχει αποδειχτεί ότι αξιοποιούνται από τις κυβερνήσεις είτε για αλλαγές σε κυβερνητικό επίπεδο και ανασχηματισμούς που θα εξυπηρετούν καλύτερα την πολιτική των κυβερνητικών ηγεσιών (πχ δεύτερη κυβέρνηση Καραμανλή το 2007, Μητσοτάκης και ανασχηματισμός το 2021) είτε έχουν στόχο να ματαιώσουν νόμους που έπρεπε το ελληνικό κράτος να εφαρμόσει πχ πολεοδομικά και χωροταξικά σχέδια και κυρίως ειδικά χωροταξικά που δίνουν λύση για τουριστικές και βιομηχανικές επενδύσεις όπως και έγινε με τις πυρκαγιές του 2007 και του 2009 (πχ το ΣΤΕ που ακύρωσε το ειδικό χωροταξικό του Σουφλιά) όσο και με το Μάτι το 2018.

    Βέβαια υπάρχει και το παραμύθι με τα αιολικά που είναι της μόδας τελευταία (κάτι καινούριο έπρεπε να σκαρφιστούν γιατί το άλλο με τους οικοπεδοφάγους έχει παλιώσει) και το οποίο αναμασούν συνεχώς οι ακροδεξιοί αλλά φαίνεται υιοθετούν και “αριστεροί αντικαπιταλιστές” κάτι που αποτελεί ακόμη μία απόδειξη ότι βρίσκονται στο ίδιο πολιτικό στρατόπεδο.

    Αποδεικνύεται ότι είναι αναγκαία πλέον η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ των πολιτών σε κινήματα εθελοντικά-δημοκρατικά που θα λειτουργούν προληπτικά και αποτρεπτικά ενάντια σε εμπρησμούς και πυρκαγιές. Διότι για άλλη μία φορά αποκαλύφθηκε το κράτος-εμπρηστής άρα η απάντηση σε αυτό πρέπει να είναι ένα λαϊκό κίνημα υπεράσπισης της φύσης, των περιουσιών και της ανθρώπινης ζωής.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ποιοί “εμπρηστές” ρε συστημικά λιβανιστήρια;
      Οι Τούρκοι είναι πίσω από τις φωτιές! Και μάλλον και ο Πούτιν με τους εγχώριους ψευτομπολσεβίκους του!
      Καλά τα λέω, Πεταλούδα;

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ρε άνθρωπε, την πλειοψηφία των πυρκαγιών την βάζουν εμπρηστές : Για να βάλουν φωτοβολταϊκά, για να βάλουν ανεμογεννήτριες πιο εύκολα, για να αποχαρσκτηρθστουν συνολικά οι δασικές εκτάσεις και μετά να μπορούν να αποκτήσουν τώρα ή στο μέλλον, οποιαδήποτε εμπορική χρήση.

        Το περιβάλλον το καταστρέφει ο καπιταλισμός. Ούτε οι Τούρκοι, ούτε ο πουτιν. Αλλά ούτε και αυταναφλέγονται μόνα τους τα δάση. Εάν κάτι κάνει η υπερθέρμανση του πλανήτη, αυτό ειναι να μεγεθύνει και να ξαπλώνει τάχιστα μια πυρκαγιά, μιας κ τα δαση είναι χωρίς την παλιότερη υγρασία.

        Μην διαβάζεις, μην βλέπεις και μην δίνεις σημασία πολύ στο ομνια τιβι και στο διαλυτικό.

        Reply
        1. Papillon

          Ε ναι αυτό λέω είναι η νέα μόδα τώρα οι ανεμογεννήτριες. Βέβαια εσύ το τερματίζεις βάζεις και φωτοβολταϊκά. Σατανικές συμπτώσεις όμως τα ίδια ακριβώς ισχυρίζονται και οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Ο άλλος είναι και υποψήφιος πρόεδρος τρομάρα του και είτε ακούς αυτόν είτε τον Βελόπουλο το ίδιο και το αυτό:

          https://www.newsbreak.gr/politiki/488224/tzoymakas-gia-foties-pyrpoloyn-perioches-gia-xenodocheia-anemogennitries-kai-fotovoltaika/

          Και για να τελειώνουμε:

          https://www.thetoc.gr/politiki/article/i-epikefalis-tis-wwf-apodomei-osa-akougontai-gia-tis-foties-stin-euboia-kai-tis-anemogennitries/

          https://www.loutrakiblog.gr/2022/05/20/giati-oi-pyrkagies-den-dieykolynoyn-tin-adeiodotisi-anemogennitrion/

          https://mikropragmata.lifo.gr/wtf/anoites-theories-synomosias-oi-foties-kai-oi-anemogennitries/

          https://www.kathimerini.gr/society/561464425/dasi-kai-anemogennitries-theoria-synomosias-kai-syntagmatiki-theoria/

          https://www.ellinikahoaxes.gr/2018/08/06/euboea-wildfires-wind-turbines-hoax/

          https://www.ellinikahoaxes.gr/2021/05/27/photo-shared-on-social-media-falsely-claims-a-specific-location-on-evoia-island-was-burned-to-place-wind-farms/

          https://www.ellinikahoaxes.gr/2018/07/27/pirkagies-simferonta/

          https://www.ellinikahoaxes.gr/2018/07/27/pirkagies-simferonta/

          https://energymag.gr/news/energeia/eletaen-kamia-syschetisi-pyrkagion-kai-anemogennitrion/

          https://news.b2green.gr/6821/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80

          https://energymag.gr/news/energeia/vouli-g-amyras-stis-kamenes-perioches-ton-geraneion-oreon-den-tha-egkatastathei-oute-tha-chorothetithei-kamia-anemogennitria/

          “…Στα πολλά σχετικά παραδείγματα το πιο πρόσφατο αποτελεί ότι οι δρόμοι για τα αιολικά πάρκα προστάτευσαν τον Ελικώνα από την πυρκαγιά. Με ενημέρωσή του, ο Δήμος Θηβαίων ενημέρωσε τους δημότες του και τα τοπικά μέσα για την επιτυχή αντιμετώπιση της φωτιάς που ξέσπασε την 11η Ιουνίου, στον Ελικώνα.

          Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Αξίζει να σημειωθεί ότι διευκολύνθηκε η διέλευση των οχημάτων της πυροσβεστικής μέσω του δικτύου οδών που είχαν διανοιχτεί για την πρόσβαση στις ανεμογεννήτριες, οι οποίες οδοί λειτουργούν και ως αντιπυρικές ζώνες για το βουνό».”

          Άρθρο του Κων/νου Χ. Γκαράκη, Ενεργειακός Μηχανικός MSc, MA, MBA

          https://www.prevezanews.gr/stiles/arthra/51497-h-symvoli-ton-aiolikon-parkon-sti-pyroprostasia-ton-dason/

          Νομίζω αυτά είναι αρκετά για την αποδόμηση του ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ψέματος. Για άλλη μία φορά λοιπόν στο ίδιο στρατόπεδο. Έχετε ακόμα απορίες γιατί έχουμε τρία φασιστικά μορφώματα στην Βουλή σήμερα και την Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα το 2015; Πότε η Ουκρανία, πότε η πανδημία, πότε τα αιολικά, πότε ο…δημοκράτης Παπαδάκης πολλές “συμπτώσεις” ρε παιδιά….

        2. Ανώνυμος

          Ανώνυμε, 28/07/2023 at 09:55, καλά τα λες! Απλά πήρες στα σοβαρά το τρολλάρισμα, που έκανα στον Πεταλούδα!

        3. Ανώνυμος

          ….και μην ξεχνάς ότι στις ανακριτικές έρευνες για πυρκαϊές η Πυροσβεστική αναζητά, και ορθά, κυρίως αυτόν, που δημιούργησε το λεγόμενο “πυροθερμικό φορτίο”. Γιατί χωρίς πυροθερμικό φορτίο, φωτιά δεν πιάνει, όσα καψούλια και να κοπανάμε, όσα στουπιά βενζίνης και να ρίχνουμε. Η άνοδος της θερμοκρασίας και η ξηρασία κάνει τα δάση φρύγανα. Και για όλο αυτό φταίει ο Καπιταλισμός και η ιδιωτική ασυδοσία, η “αγορά” και ο ανταγωνισμός” της. Δε θα μας σώσουν τα καναντέρ η τα Ιλιούσιν, όσο και να τρέχουν πίσω από τις φωτιές. Το ζήτημα είναι να μην ανάβουν οι φωτιές.

  2. Papillon

    Είδες πουθενά την λέξη Τούρκοι στο σχόλιό μου; Γιατί Έλληνες εμπρηστές δεν υπάρχουν; Είτε βαλτοί, είτε ψυχοπαθείς, είτε απλά ηλίθιοι ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Το αμφισβητείς; Αμφισβητείς τα γεγονότα, τα στοιχεία, την πραγματικότητα; Και τότε αυτοί που συλλαμβάνονται, που ομολογούν τι είναι; Φαντάσματα; Απλά όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία τις καπουλάρουν με τις πλάτες του ελληνικού κράτους. Αυτό δεν σε ενοχλεί σαν πολίτη; Δεν απαιτείς από το αστικό κράτος να τιμωρούνται; Δεν το θεωρείς αρκετά σημαντικό; Ή μήπως πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν εμπρηστές; Γιατί σου ξαναλέω τα γεγονότα ΣΕ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ. Εκτός και αν για κάποιο λόγο έχεις πρόβλημα με το να τιμωρούνται.

    Αλλά δεν είναι μόνο οι βαλτοί που ναι θεωρώ ότι υπάρχουν και τέτοιοι που τους βάζει το κράτος. Ή και το παρακράτος η εξουσία τέλος πάντων. Γιατί δεν σχολιάζεις τα στοιχεία; Εδώ και χρόνια υπάρχει καθεστώς ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ είτε για αυτούς που βάζουν φωτιές από πρόθεση είτε από αμέλεια. Αυτό πως το εξηγείς; Επιπλέον βλέπεις ότι οι καταγγελίες όχι μόνο δημάρχων, αντιδημάρχων αλλά και ΠΟΛΙΤΩΝ πληθαίνουν σε Κέρκυρα, Ρόδο, Φωκίδα, Βόλο κλπ. Αυτές οι καταγγελίες ανάγκασαν τον Μητσοτάκη να αρχίζει…ξαφνικά να βλέπει εμπρησμούς και λόγω βέβαια και του θανάτου πέντε συμπολιτών μας οπότε εδώ κατέρρευσε και επίσημα το αφήγημα περί…προστασίας της ανθρώπινης ζωής άρα δεν είχε άλλη επιλογή από το μιλήσει για εμπρησμούς αφού φάνηκε η γύμνια τους (ενώ μέχρι σήμερα μας μιλούσε μόνο για κλιματική κρίση λες και δεν ήξερε για τις καταγγελίες όπως και πέρσι και πρόπερσι).

    Αυτό είναι κάτι που σε αφήνει παντελώς αδιάφορο; Και ναι όταν οι κυβερνητικές ηγεσίες αξιοποιούν τις πυρκαγιές είτε για πολιτικές σκοπιμότητες, είτε για το ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΜΑ νομοσχεδίων που έχουν σχέση με την ανάπτυξη της χώρας (χωροταξικά, τουρισμός, βιομηχανικές επενδύσεις), είτε για να επιτευχθεί η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της χώρας (καίγονται ελαιώνες, καλλιεργήσιμη γη, αγροτικές εκτάσεις, οπωροφόρα δέντρα, ζωντανά εδώ καίγονται εργοστάσια αυτό και αν είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της χώρας) σε συνδυασμό με την ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ των εμπρηστών τότε ναι επίτρεψέ μου να θεωρώ ότι το βαθύ κράτος βάζει το χεράκι του. Και ναι όπως απέδειξε η πραγματικότητα αυτές οι πυρκαγιές πράγματι υπηρετούν τα σχέδια του ρωσοκινέζικου ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ άξονα γιατί οι κυβερνητικές ηγεσίες αυτόν υπηρετούν.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Εμπρηστές υπάρχουν και οι περισσότεροι είναι τυχαίοι/απρόσεκτοι, χωρίς πρόθεση.
      Αλλά, που να πάει το μυαλουδάκι των λιβανιστών ότι φταίει τόσο ο “εμπρηστής” για την φωτιά, όσο και το καψούλι για την έκρηξη, ή η σκανδάλη για τον πυροβολισμό! Ολα τα συστημικά εξαπτέρυγα αλληλοκατηγορείστε για να εξυπηρετήσετε πρόσκαιρες (καιροσκοπικές…), μικροπολιτικές τελικά, σκοπιμότητες, κλείνοντας τα μάτια στην παγκοσμιότητα μιας ακόμη έκφανσης του παροξυσμού της Γενικής Κρίσης του Καπιταλισμού.
      Δεν φταίνει ακριβώς οι τσιπροκούληδες και Σία – αυτοί είναι οι τελευταίοι τροχοί της άμαξας, οι “μπροστινοί”. Ενα σύστημα σχέσεων παραγωγής, που παραπαίει, το αποκορύφωμα μιας τριακοσιάχρονης, εκτατικής και εντατικής, καπιταλιστικής “ανάπτυξης” είναι.
      Και η δουλικότητα στο σύστημα δε σας αφήνει ούτε το δούλεμα, που σας κάνουν, να καταλαβαίνετε.
      Συνεχίστε το δουλικό παραλήρημα.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ανώνυμος
        28/07/2023 at 19:37, ρεταρεις. Χαλάρωσε γιατί παραληρείς

        Reply
  3. Papillon

    Σου αποδεικνύω πως οι φωτιές δεν μπαίνουν για τα αιολικά. Δύο παραδείγματα:

    https://www.ethnos.gr/Politics/article/175833/boreiaeyboiaopisthenolotaxosgiaanemogennhtriesapokybernhshypotobarosantidraseon

    https://www.efsyn.gr/periballon/393245_124-anemogennitries-apeiloyn-ta-kamena-geraneia

    Εάν οι φωτιές έμπαιναν για αυτό το λόγο τότε δεν θα τους εμπόδιζε ΚΑΝΕΝΑΣ από την κυβέρνηση να εγκαταστήσουν τα αιολικά τους βασικά θα είχαν τις ευλογίες της κυβέρνησης και θα είχαν ήδη αρχίσει. Οπότε μην χάνετε άδικα τον χρόνο σας να προσπαθείτε να μας πείσετε για τα…κακά αιολικά. Ειδικά μετά το 2021 η εγκατάσταση αιολικών καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη και περιορίζεται ακόμη περισσότερο:

    https://texnikoskosmos.gr/2021/10/28/%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B5-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%B3/

    https://www.myota.gr/2021/08/15/%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1/

    Και για να λέμε αλήθειες:

    https://www.newsbeast.gr/financial/arthro/8306792/erevna-tou-apth-choris-ti-symvoli-ton-ape-i-timi-tou-revmatos-stin-chondreboriki-tha-itan-83-evro-akrivoteri-ana-mwh

    Δεν είναι επίσης τυχαίο που από το 2021 είχε αρχίσει η άνοδος στις τιμές του αερίου και οι εκβιασμοί του Πούτιν. Οπότε πολύ πιο πιθανό είναι οι φωτιές να μπαίνουν ακριβώς ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ώστε να σαμποτάρεται η απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο και η ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας αλλά και της Ευρώπης.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.