.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση για τις ανακοινώσεις Β. Κικίλια


Ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και όχι συμμόρφωση με αυτή

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση, με τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια, επιχειρεί να ρίξει τα βάρη της πανδημίας στους πολίτες, να ενισχύσει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, να προωθήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον κρατικό κι εργοδοτικό αυταρχισμό. Η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί τον εμβολιασμό ως άλλοθι για να κρύψει τις δικές της τεράστιες ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας.

Την ώρα που ένα ακόμα κύμα της πανδημίας υψώνεται, λόγω και της κυβερνητικής εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου (όπως στον τουρισμό), ο υπουργός Υγείας δεν είπε τίποτα για:

Μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων, επιδημιολογικό έλεγχο, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, των νοσοκομείων, των ΜΕΘ που ήδη γεμίζουν. Για άμεση επίταξη και εθνικοποίηση του ιδιωτικού τομέα υγείας, εκδίωξης των εργολαβικών και επιχειρηματικών συμφερόντων από το ΕΣΥ.

Μέτρα για 15 μαθητές μέγιστο αριθμό ανά σχολικό τμήμα και αντίστοιχα μέτρα στα πανεπιστήμια.

Μέτρα για μεγάλη πύκνωση των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Μέτρα υγειονομικής προστασίας στους χώρους εργασίας, έτσι ώστε να μην λειτουργούν ως «θερμοκήπια κορονοϊού».

Ανάδειξη της σημασίας του αναγκαίου καθολικού εμβολιασμού με επιχειρήματα και πλήρη διαφάνεια, ενημέρωση και ανοικτή επιστημονική συζήτηση και όχι ενοχοποίηση και αυταρχισμό ενάντια σε όποιον και όποια διατηρεί αμφιβολίες και προβληματισμούς για την χρήση και αποτελεσματικότητα των εμβολίων, σε μεγάλο βαθμό λόγω της πολιτικής των κυβερνήσεων και των υποταγμένων σε αυτές «επιστημονικών επιτροπών» και τον ανταγωνισμό των πολυεθνικών του φαρμάκου για περισσότερα κέρδη σε βάρος των λαών και της δυνατότητας τους για μια συλλογική και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αντί γι αυτά η κυβέρνηση προωθεί την καταδίκη στην πείνα (στέρηση μισθού) τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και βάζει τους ανεμβολίαστους να πληρώσουν τα rapid test, ενισχύοντας έτσι τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα!

Ειδικά η απόφαση να μην γίνονται δεκτοί για rapid test στις δημόσιες δομές οι ανεμβολίαστοι αποτελεί μια προκλητικά απαράδεκτη τιμωρητική κίνηση, με άμεσο όφελος για τις ιδιωτικές αλυσίδες εμπορίου της υγείας.

Τα rapid test και τα μοριακά πρέπει να πυκνώσουν και να γίνονται στις δημόσιες δομές ή με συνταγή για όλους τους πολίτες. Αυτό αποτελεί και μέσο αποτελεσματικού επιδημιολογικού ελέγχου.

Με τα μέτρα αυτά η κυβέρνηση οδηγεί τη δημόσια υγεία και πρόληψη σε ολοκαύτωμα. Εν θερμώ, μέσα στη νέα έξαρση της πανδημίας. Για να την παραδώσει μετά εν ψυχρώ στους ιδιώτες και τους μεγαλοχορηγούς. Όπως με τα δάση, όπως με κάθε δημόσιο και κοινωνικό αγαθό.

Επιπλέον, η εξαίρεση από κάθε υποχρέωση των ιερέων και των εκκλησιών, της αστυνομίας και των στρατιωτικών αποκαλύπτει τις κυβερνητικές προθέσεις.

Η κυβερνητική πολιτική έχει αποτύχει δραματικά στη διαχείριση της πανδημίας. Το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους και μέτρα έφερε κύμα κορονοϊού μέσα στον Αύγουστο. Η νέα έξαρση των κρουσμάτων και οι θάνατοι είναι το «απαραίτητο κόστος» για τα κέρδη της βιομηχανίας του τουρισμού.

Τώρα μεταθέτει την ευθύνη «πίεσης του ΕΣΥ» -που ουδόλως το έχει ενισχύσει- στους μη εμβολιασμένους, όπως παλιότερα σε όλη την κοινωνία (με τα τυφλά και οριζόντια lockdown), τους νέους, τους διαδηλωτές, όσους ήθελαν να κάνουν βόλτα στο πάρκο. Χρησιμοποιεί τον εμβολιασμό για να κρύψει τα μέτρα που δεν παίρνει στους άλλους τομείς, παρότι έχει φανεί πως ο εμβολιασμός -όσο αναγκαίος κι αν είναι- δεν επαρκεί.

Το εργατικό κίνημα και η αντικαπιταλιστική Αριστερά δίνουν την μάχη για τον μαζικό, καθολικό εμβολιασμό με στήριξη από το δημόσιο σύστημα υγείας. Θεωρούμε τον εμβολιασμό ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας του καθένα μας και όλων μαζί. Είναι στάση κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.

Ο αναγκαίος καθολικός εμβολιασμός όμως δεν προωθείται με την κυβερνητική πολιτική που προωθεί την τιμωρία, το διαχωρισμό, τον κοινωνικό αυτοματισμό και την κατασκευή ενόχων, τις αναστολές εργασίας και τη στέρηση μισθού. Λέμε όχι στην υποχρεωτικότητα και στην τιμωρία των εργαζομένων. Ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα και ανάγκη όχι πεδίο ποινικοποίησης και εξαγοράς. Θα αντιπαλέψουμε κάθε προσπάθεια διαχωρισμού των πολιτών, ενάντια σε κάθε στέρηση εργασιακών, δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων που προωθεί η κυβέρνηση.

Για να σωθεί ο λαός πρέπει να ανατρέψει την κυβέρνηση, την πολιτική της και τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όλες τις πολιτικές δυνάμεις της συναίνεσης και της υποταγής.

Λαϊκός ξεσηκωμός τώρα για το δικαίωμα στην υγεία, τη δουλειά, τη ζωή.

Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

24/8/2021

www.narnet.gr

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 90.00% ( 5
Συμμετοχές )



10 σχόλια στο “Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση για τις ανακοινώσεις Β. Κικίλια

  1. Ανώνυμος

    Κοιταξτε, η πολιτική διαχείρισης της επιδημίας από την κυβέρνηση, είναι αποτυχημένη με κριτήρια ιατρικά. Είναι όμως πλήρως πετυχημένη, με κριτήρια πολιτικά!

    Η κυβέρνηση πέτυχε μέσω της διαχείρισης της επιδημίας, να επιβάλλει μια σειρά ολοκληρωτικού κατασταλτικού χαρακτήρα μέτρα. Και πέτυχε την συναίνεση ενός σημαντικού κομματιού της κοινωνίας όλων των πολιτικών αποχρώσεων, βάσει του ατομικού κ συλλογικού τρόμου του θανάτου από μια επιδημία που σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με πανούκλα έτσι;

    Συνεπώς, με πολιτικά κριτήρια τα οποία και είναι αυτά που μετράνε τελικά, ναι η πολιτική της κυβέρνησης είναι άκρως πετυχημένη! Διεσπασε την εργατική τάξη κ τον λαό σε ακόμα ένα πεδίο, πέρασε την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων χωρίς να ανοίξει μύτη, πέρασε μια σειρά άλλων βαρβάρων νόμων πάλι χωρίς αντίσταση, και συνολικά αναδιαρθρώσεις σταδιακά την κοινωνία βάσει των σημερινών στοχων κ αναγκών του ελληνικού κ διεθνούς κεφαλαίου, χωρίς καμία σημαντική αντίσταση μέχρι τώρα.

    Λοιπόν, ποιος έχει το πρόβλημα; Η κυβέρνηση ή όλοι εμείς σαν λαός;

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Αυτό που πολλοί δεν θέλουν να πιστέψουν είναι ότι η πολιτική διαχείρισης της επιδημίας από την κυβέρνηση, δεν στοχεύει σε καμία αντιμετώπιση της επιδημίας. Και ότι η ίδια η επιδημία δεν είναι πανούκλα.

    Μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μεταμορφώσει την κοινωνία, σε μια πολύ πιο δυστοπικη, ολοκληρωτική κ πειθαρχημένη κοινωνία εργατική τάξη κ και λαό, προς όφελος του ελληνικού κ διεθνούς κεφαλαιου. Και σε αυτά είναι πλήρως πετυχημένη…

    Ποιος έχει την γνώμη ότι ο κόσμος θα εξεγερθεί γιατί δεν έχει ΜΕΘ έχει ήδη διαψευστεί. Ο λαός διασπάστηκε πάνω στο ηλίθιο δίπολο εμβολιασμένοι vs ανεμβολιαστων, ή ψεκες vs ορθολογιστων , τα κατάφερε μια χαρά το ελληνικό κράτος, κεφάλαιο κ πολιτικό σύστημα. Ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλον και λάδι η κάθε κυβέρνηση….

    Όλες οι πολιτικές δυνάμεις, και δυστυχώς και πολύς κόσμος της αριστεράς, υποτάχθηκαν στον ατομισμό κ στην πολιτική της κυβέρνησης, δια μέσω του τρόμου του θανάτου κ ενός επίσης ψεκασμενου επιστημονισμού. Ο οποίος ειναι το ίδιο με την ακροδεξιά εθνικιστική ψεκα .

    Όποιος κάθε πολιτικής απόχρωσης δέχτηκε την καραντίνα την απαγόρευση κυκλοφορίας κ την ψηφιακή ιχνηλατιση (που ευτυχώς δεν εφαρμόστηκε) είναι πια, άξιος της κακής μας μοίρας….

    Reply
  3. πικάπα

    Παρουσιάζετε επιλεκτική ευαισθησία και επιλεκτικά δεδομένα, για να κάνετε μια τζούφια αντιπολίτευση, κραδαίνοντας και εσείς μια πρωτοφανή στα επιστημονικά χρονικά καθολική εφαρμογή σε υγιή πληθυσμό με ένα καινοφανές ιατρικό σκεύασμα που δεν αποτρέπει τη μετάδοση αλλά είναι σαφέστατα για καθαρά ατομική προστασία, πλην λίαν βραχυπρόθεσμη :

    1) Το δικαίωμα του ανθρώπου να ελέγχει το σώμα του και την ιατρική πράξη κατακτήθηκε και αυτό με αίμα αιώνων και καμία “ταξική πάλη” δεν μπορεί να επιβιώσει, ούτε για οκτάωρο, ούτε για τίποτε, εάν δεν υφίσταται αυτό το ανθρώπινο και κοινωνικό (όχι ατομικό) δικαίωμα.
    2) Η στιγμή που ήδη δημιουργήθηκε ρατσιστικός διαχωρισμός και εξαναγκασμός με σαφέστατη συντριβή θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι κορυφαία στιγμή ταξικής πάλης και όχι στιγμή κριτικής αντιπολίτευσης “στα σημεία”, με αστερίσκους και υποσημειώσεις- με ταυτόχρονη στήριξη μιας ανορθολογικής, ψευδούς και ανέφικτης εμβολιαστικής “καθολικότητας”.
    3) Την ίδια στιγμή, με κοινωνική ευθύνη όλων, η διεκδίκηση για επείγουσα επιστημονική εστίαση στην πρώιμη και έγκαιρη θεραπεία και στην οργάνωση της πρωτοβάθμιας έχει υποκατασταθεί ισοπεδωτικά από την “καθολική εμβολιολογία”. Χωρίς φόβο και χωρίς πάθος, “ο καιρός γαρ εγγύς” και όποιος έχει την ατυχία να αρρωσταίνει από τον ιό, εμβολιασμένος ή μη, αγωνίζεται να βρει γιατρό να του συστήσει μια σοβαρή επιστημονική αγωγή πρώιμης θεραπείας, μη καταλήξει με άσπρα πνευμόνια στα νοσοκομεία (όπου κι εκεί είναι ο θεός βοηθός). Απόλυτη επιστημονική ξεφτίλα.
    4) Την ίδια στιγμή, με κοινωνική ευθύνη όλων, η απαίτηση για καθαυτή Επιστήμη και μαζί για λαϊκό-κοινωνικό έλεγχο, για ριζική διαφάνεια στα δεδομένα, για πλήρως ισότιμη δημοσιοποίηση και συζήτηση της κάθε άλλης άποψης, έχει υποκατασταθεί με την απόλυτη “πίστη” στον χειρισμό “δεδομένων” των καναλιών και των τεχνοψεκασμένων lοbby.
    5) Ενώ εξ ίσου εκ δεξιών όσο και εξ “αριστερών” κυριαρχούν ακατάληπτες κραυγές και κυνήγι μαγισσών για λογοκρισία της κάθε άλλης άποψης ως “ψέκα”, προοίμιο μιας θριαμβευτικά αναδυόμενης Νέας Ιεράς Εξέτασης.
    6) Την ίδια στιγμή, αγνοώντας όλα τα παραπάνω του ορθολογισμού και της επιστήμης, η υπεράσπιση του ορθολογισμού ταυτίζεται στην πράξη και εξ “αριστερών” με την “καθολική εμβολιολογία”. Ο δρόμος έχει εγκαταλειφθεί, σε μια παραδομένη Ελληνική κοινωνία που περιμένει σωτηρία με την τρίτη (και μετά ίσως τέταρτη?) δόση, όπως και με το τρίτο και το τέταρτο μνημόνιο, εις τον αιώνα των αιώνων, αμήν.
    7) Δε συμβαίνει όμως το ίδιο στη Γαλλία. Δεν είναι “ψέκες” αυτοί που βγαίνουν εκεί στο δρόμο, ούτε παλαιοημερολογίτες. https://www.youtube.com/watch?v=AwczzX6BNBI

    Ακολουθεί παράρτημα.
    [*Σημ. Το έκανα το αμβόλιο και σας ομιλώ ως “πιστοποιημένος”. Το έκανα ως άμεση ωφελιμιστική πράξη και είναι χαζό το παραμύθι ότι το κάνω για την κοινωνία – γελάν και οι πέτρες. Αν και ως επιστήμονας, δηλαδή αείποτε βασίμως αμφιβάλλοντας όταν βλέπω θολούρες, δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν έκανα καλά στη προοπτική του πράγματος. Το ζύγισα ως μεσήλιξ και έριξα τη ζαριά!]

    Reply
    1. πικάπα

      Δεν θα κάνω παραπομπές, ούτε ισχυρίζομαι φερεγγυότητα -κανείς δεν μπορεί, έτσι όπως κατάντησε η σύγχρονη “τεχνοαπιστήμη”. Και ποτέ δεν υπάρχει η μοναδική αλήθεια στην καθαυτό επιστήμη. Ψάχτε και βρέστε, όπως έκαμνε κάποτε ο Τσόμσκι, είμαστε χειρότερα από τότε που τάχε πρωτοπεί.

      1) Είναι σαφές ότι τα εμβόλια σώζουν άμεσα ζωές και προστατεύουν από βαριά νόσο ευπαθείς και ηλικιωμένους, πλην βραχυπρόθεσμα. Τα δεδομένα του Ισραήλ είναι συντριπτικά, δηλαδή, μετά από ένα τέρμινο ευφορίας, το ποσοστό των εμβολιασμένων στις νοσηλίες και στους θανάτους έφτασε πλέον στα επίπεδα του ποσοστού των εμβολιασμένων γενικώς. Φτου κι απ την αρχή, γιατί τέλος τα αντισώματα. Για τούτο ξεκίνησε εκεί επειγόντως η τρίτη δόση ήδη από τους 30 και άνω και βλέπουμε για παρακάτω… Αλλά επειδή ζούμε και στη κανονική ζωή, γνωρίζουμε ήδη από τον περίγυρο θανάτους εμβολιασμένων και στην Ελλάδα.
      2) Είναι σαφές ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που νέο ιατρικό προϊόν έχει εφαρμοστεί τόσο γρήγορα σε τόσο μεγάλο ποσοστό του υγιούς πληθυσμού και είναι ασαφές το τι επιπτώσεις αυτό θα μπορούσε να έχει μεσο-μακροπρόθεσμα. Είναι δε σαφές ότι είναι αδύνατο ο μεγάλος πράγματι όγκος των δεδομένων αυτής της εφαρμογής να καταργήσει την πάγια επιστημονική ανάγκη για χρόνο. Ο Χρόνος δεν συμπυκνώνεται και το μεσο-μακροπρόθεσμο δεν τσαλακώνεται.
      3) Είναι σαφές ότι κατά την εφαρμογή αυτή έχουν ήδη συμβεί βραχυπρόθεσμης εκδήλωσης παρενέργειες που ήταν ΜΗ αναμενόμενες, μη προβλεφθείσες, και μη ακόμη επαρκώς εξηγηθείσες, σε αξιοσημείωτα ποσοστά που δεν είχαν άλλοτε παρατηρηθεί. Είναι δε -ή θάπρεπε νάναι- σαφές ότι ο μηχανισμός της φαρμακοεπαγρύπνησης είναι σε ημιλανθάνουσα λειτουργία διεθνώς και τρέχα γύρευε.
      4) Είναι σαφές ότι, (ότι ενώ και το γενικό ποσοστό θνησιμότητας εκ του ιού δεν είναι στο ύψος άλλων βιβλικών επιδημιών με τις οποίες επιχειρείται αντιεπιστημονική αναλογία) σε νεότερες πάντως ηλικίες υγιών, ο κίνδυνος από τον ιό είναι πολύ μικρός και κατ αρχήν άμεσα συγκρίσιμος -πιθανά πολύ μικρότερος- με τον κίνδυνο από τις παρενέργειες. Είναι σαφές αυτό το συγκρίσιμο, παρά το ότι ο καναλιακός χειρισμός των δεδομένων και της φαρμακοεπαγρύπνησης αποτρέπει την διάφανη εικόνα της σύγκρισης των κινδύνων. Ενώ επικρέμαται και η σπάθη της αβεβαιότητας τυχόν μακροπρόθεσμων σε υγιείς νεαρούς οργανισμούς που πρέπει να μεγαλώσουν υγιείς, να γεννοβολήσουν και να προλάβουν να γίνουν και αυτοί παππούδες.
      5) Είναι σαφές ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν σχεδόν όπως και οι ανεμβολίαστοι, ενώ η υπόθεση ότι μεταδίδουν αρκετά λιγότερο δεν είναι στέρεη. Και είναι σαφές ότι ακόμη και κατά το ήμισυ να μεταδίδουν, και μόνο εάν κυκλοφορούν διπλάσια, αυτό αρκεί για την εξομοίωση. Αλλά δυστυχώς είναι μάλλον χειρότερα όταν κυκλοφορούν ως κεκαθαρμένοι.
      5) Είναι σαφές ότι με αυτό τον ιό και με αυτή τη τεχνολογία εμβολίων δεν είναι υπάρχει ούτε αποστειρωτική δράση, ούτε “ανοσία αγέλης”. Αντ αυτού βλέπουμε τα ποσοστά για το τοίχος της ανοησίας να ανεβαίνουν στα κανάλια από το 60% στο 90%, βαδίζοντας για το 110% . ΟΚ boss, ότι πείτε, έχετε πεπόνι και μαχαίρι.
      6) Κατά συνέπεια όλων των άνω ο εμβολιασμός του καθενός ατομικά δεν μπορεί να συνδέεται με οποιαδήποτε κοινωνική ευθύνη: Είναι μια καθαρά ατομική και ιδιοτελής απόφαση που προστατεύει ατομικά και μόνο τον εμβολιασθέντα -και βραχυπρόθεσμα. Η δε αίσθηση “αγνότητας” του εμβολιασμένου, μπορεί βασίμως να αποδειχθεί βλαπτική. Αλλά κοινωνική είναι η ανεκπλήρωτη ευθύνη του κράτους να έχει διαθέσιμα επαρκή και ασφαλή ιατρικά προϊόντα και δημόσιες υπηρεσίες.
      7) Κατά πλήρη λογική συνέπεια είναι σαφές ότι τα υπάρχοντα εμβόλια, εάν κατευθυνθούν στις φτωχές χώρες, τότε θα σώσουν άμεσα και βραχυπρόθεσμα πολλές ζωές ηλικιωμένων και ευπαθών που θα το ήθελαν να το κάνουν-αν και δεν μπορούμε να ξέρουμε για το μεσομακροπρόθεσμο. Ενώ η εμμονή εμβολιασμού των νεώτερων και γενικώς “όλων” στον πρώτο κόσμο είναι επιστημονικά, όσο και ηθικά, αδόκιμη. Αλλά τι θα γίνει όταν ήδη προοιωνίζεται ως αναγκαία μια “τρίτη” δόση – και βλέπουμε? Τι ακριβώς σημαίνει αυτό το λούκι; Με απλά Ελληνικά, το αίτημα του Καθολικού εμβολιασμού – είναι άκαιρο, παραπλανητικό, επιστημονικά και ηθικά Απαράδεκτο.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Συμφωνώ πικαπα και με τα δύο σχόλια που έκανες:

        Α. Ο όρος “καθολικός εμβολιασμός” είναι παραπλανητικός. Επί της ουσίας κ ανεξαρτήτως προθέσεων, είναι μια γλυκιά φρασούλα για να μην πει κάποιος , “υποχρεωτικός εμβολιασμός”. Ναι, η πρόθεση καταλαβαινω πως είναι το να είχαν πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί. Δεν πρόκειται όμως να γίνει αυτό δλλαθος ή σωστά, σωστά ή λάθος , αρέσει , δεν αρέσει. Άρα προς τι ο όρος “καθολικός εμβολιασμός”;;

        Β. Ναι στον διαρκή αγώνα για δωρεάν, ποιοτικά εμβόλια όπως κ συνολικά για δημόσια ποιοτική δωρεάν περιθαλψη. Όχι όμως στην εμβολιολογία που έχει πέσει η κοινωνία. Σωστά λες πικαπα για την σταδιακή εξαφάνιση των αντισωμάτων μετά λίγους μήνες. Τρίτη δόση λοιπόν; Τέταρτη; Χιλιοεικοστή δόση; Σαν τις δόσεις των μνημονίων: Δεν είναι τυχαία αυτή η εκφορά λόγου από κυβερνήσεις και καθεστωτικά ΜΜΕ: η οικοδόμηση συνείδησης και αντανακλαστικών τοξικοεξαρτημένου ή αλλιώς πρεζάκια στον πολύ κόσμο, οδηγεί σε πολύ αποτελεσματική πειθαρχημένη εργατικής τάξης κ λαού.

        Γ. Σταδιακά οικοδομείται με αφορμή την επιδημία, ένα σύνολο κοινωνικών συμπεριφορών και πολιτικών κράτους που θα μείνουν για πάντα: Η επαναφορά του δικαιώματος του κράτους να κλείνει κατά το δοκούν ολόκληρες περιοχές, ή κ όλη την χώρα με απαγόρευση κυκλοφορίας, είναι ανατριχιαστική σαν κοινωνική προοπτική και εδώ οι επιστημονοψεκασμένοι μας, με πρωτοπορία καθηγητών εκ Παρισίων προτείνουν “συνεργασία λαού/κράτους για την αντιμετώπιση της επιδημίας στην κοινότητα”…

        Δηλαδή συνεργασία του λαού με αυτό το σύνολο μηχανισμών και ανθρώπων που τον δέρνει, τον απολύει, βοηθά κ είναι σύμμαχος αυτού που τον απολύει, που προωθεί την ιδιωτικοποίηση των πάντων! Με αυτό το σύνολο μηχανισμών , προτείνουν συνεργασία του λαού εντός κοινότητας, για την αντιμετώπιση της επιδημίας! Τώρα, να το πω αυτό με μια βαριά ιστορικα λέξη; Όχι δεν θα το πω, για να μην πάει αλλού η συζήτηση.

        Δ. Θα πω όμως το εξής: Έτσι όπως πάει η κατάσταση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, έχει έρθει η στιγμή , που για να απαντήσουμε ως άτομα και λαοί/εργατικές τάξεις : ΚΑΙ δημοκρατία/ελευθερία ΚΑΙ υγεία, θα πρέπει να απορρίψουμε ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, τόσο στην Ελλάδα, όσο κ παντού.

        Εάν δούμε να επιβεβαιώνεται κάτι ιατρικό που το λένε από την αρχή πολλοί, ότι δηλαδή η οικογένεια των ιών που ονομάζονται κορονοιοι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ποτέ ολοκληρωμένα με εμβόλιο γιατί μεταλλασονται διαρκώς, τότε να περιμένουμε ότι βρήκαν χρυσωρυχείο κράτη κ εταιρείες!! Κάθε χρόνο από δω κ πέρα, θα πέφτει τρόμος αρχικά, και μετά η χιλιοστή κλπ δόση εμβολίου στην πλεμπα , μαζί με όλα τα κατασταλτικά μέτρα. Μέχρι που όλα αυτά να εμπεδωθούν ως η νέα κανονικότητα.

        Οι επιστημονοψεκασμένοι μας, δεν έχουν πάρει χαμπάρι για όλα αυτά , αλλιώς δεν θα ήταν επιστημονοψέκες!! Και όσοι έχουν πάρει χαμπάρι, μπορεί και να γουστάρουν μιας κ μάλλον γουστάρουν ισχυρό κράτος νομίζοντας οι αφελείς ότι το ισχυρό κράτος χμ, κάτι φέρνει από τον υπαρκτό/ανύπαρκτο που γνωρίσαμε ή έστω ότι στρέφεται κατά του κεφαλαιου….

        Αναλόγως και οι ακροδεξιοί ψεκες, αυτοί νομίζουν ότι το εμβόλιο έχει τσιπακι και η μάσκα προκαλεί καρκίνο για αυτό τα αρνούνται. Αλλά την απαγόρευση κυκλοφορίας και τα sms,πρόστιμα κοκοκό…. Ειδικα, άμα αφορά περιοχές τσιγγάνων και στρατόπεδα μεταναστών έτσι;

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ο όρος “καθολικός εμβολιασμός”, είχε νόημα, άμα δεν υπήρχε όλη αυτή η συνειδητή ή ασυνείδητη δεν έχει καμία σημασία, εκφορά παρανοϊκού λόγου από κυβερνηση κ καθεστωτικά ΜΜΕ, αν δεν υπήρχε η διαρκής σουρεαλιστική κατάστα, όπου την μια μέρα λένε τα Χ κ την επόμενη μέρα λένε τα ψ που αναιρούν τα Χ, κ πάει λέγοντας.

          Τώρα, είναι λάθος η οποιαδήποτε αναφορά στην καθολικότητα. Ναι, στην μαζική και μόνο προαιρετική διαδικασία εμβολιασμού. Αυτό, έπρεπε να ειπωθεί από την αρχή, διότι είχε ήδη ξεκαθαρίσει η όλη ιστορία, ότι δηλαδή ο λόγος κυβέρνας κ καθεστωτικών ΜΜΕ, ήταν σκόπιμα παρανοϊκός από την πρώτη μέρα της επιδημίας.

          Η διασπορά παράνοιας στον λαό, είναι βασικό μέρος της καπιταλιστικής προπαγάνδας από ΜΜΕ κ κυβερνήσεις . Είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο εξατομίκευσης, διάσπασης του λαού, χυλοποίησης της συνείδησης κ του μυαλού του κόσμου. Και τελικά, περαιτέρω παγίωσης της ηγεμονίας της άρχουσας τάξης …

        2. Ηλίας Γιαννόπουλος

          Πολύ σωστή τοποθέτηση.

          Ήμασταν έξι μήνες φυλακωμενοι σπίτια μας,
          έχουν καταργηθεί βασικότατα δημοκρατικά δικαιώματα, χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους,
          έχουμε καταρρακωθει ψυχολογικά και σωματικά,
          δεν υπάρχουν οικογενειακοι γιατροί ούτε ΠΦΥ,
          αλλά περιμένουμε να σωθούμε απ’τα εμβόλια.

          Όποιος θέλει να το κάνει, οφείλει το γαμημενο κράτος να πάει και στο σπίτι του, αν χρειαστεί, να του το κάνει.

          Αλλά γιατί μόνο “εμβολιολογια”;;
          Πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” απ’τους ΟΤΑ θα απαιτήσουμε ρε γαμωτο;
          Πως θα μπει σε καραντίνα η γεροντισα;
          Πρωτοβαθμια Υγεία θα απαιτήσουμε;

          Κρατικοποιηση οποιου μπασταρδου καπιταλιστη απολύει εργάτες θα απαιτήσουμε;

          Τι υγεία ναχεις γαμωτο άμα είσαι με τα 360 του φιλοδωρηματος ανεργίας;
          Άμα τρέχει το στεγαστικό και τρέμεις μη σε πετάξουν στο δρόμο, τι υγεία ναχεις;
          Άμα δεν κοιμάσαι το βράδυ απ’το φόβο για το αύριο;

      2. Ανώνυμος

        Με σημερινή εγκύκλιο το κράτος συγκεκριμενοποιεί πια, την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη για σωματεία κ απεργίες. Ναι, καλως καταλάβατε, είναι το ίδιο κράτος που οι επιστημονοψεκες μας, προτείνουν στον και να συνεργαστεί μαζί του για την αντιμετώπιση της επιδημίας:

        https://m.tvxs.gr/mo/i/346776/f/news/ellada/ekdothike-i-egkyklios-gia-tis-allages-stis-apergies-%E2%80%93-ti-problepetai-gia-dimosio-kai-idi.html

        Reply
      3. Ανώνυμος

        Προς τους επιστημονοψεκες μας, κάθε κοπής κ απόχρωσης: σε Λύκεια των ΗΠΑ, υποχρεούται οι μαθητές να φοράνε στους αστραγάλους ηλεκτρονικό βραχιόλι που ενημερωνει για κοβιντ περιστατικά! Πώς το λένε εδώ οι αφελείς ή δόλιοι επιστημονοψεκασμένοι μας; “Ψηφιακή /ηλεκτρονική ιχνηλατιση ” δεν το λένε; Είτε με εφαρμογή στο κινητό , είτε ως βραχιόλι σε χέρι κ πόδι; Αυτό το ρουφιανιλίκι δεν ζητάνε ως αίτημα; Είναι ή δεν είναι οι επιστημονοψεκασμένοι μας το ίδιο επικινδυνοι για τον άνθρωπο και τα ατομικά/λαϊκά δικαιώματα/ελευθερίες με τους ακροδεξιούς ψεκες που πιστεύουν την επίπεδη γη , την κούφια γη κλπ.;;

        Προτείνουν οι επιστημονοψεκες μας και προωθούν εντός του λαού, ναι ή όχι τον τρόμο, το ρουφιανιλίκι και την υποταγή , με αιτήματα κ λογικές όπως τα παραπάνω; Ναι προτείνουν κ προωθούν!

        Αιτήματα όπως, η Ψηφιακή/ηλεκτρονική ιχνηλατιση, η συνεργασία κράτους κ λαού στην κοινότητα, μαζί με την αναπαραγωγή από το Χ ΜΜΕ, του τρόμου των καθεστωτικών ΜΜΕ ότι “θα πεθάνουμε όλοι”, συνιστούν προώθηση του τρόμου, της υποταγής και της πειθαρχησης μέσα στον λαό.

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.