.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Συναυλία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, Πλατεία Ν. Σμύρνης 13/4


Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ διοργανώνει ΕΚΔΗΛΩΣΗ και ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στον ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ στην πλ. Νέας Σμύρνης το ΣΑΒΒΑΤΟ 13/4 στις 7.00μμ

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν,

εκπρόσωπος της Ένωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα,

εκπρόσωπος της BDS Ελλάδας

και θα παρέμβουν εργατικά σωματεία και συλλογικότητες.

Θα ακολουθήσει χορευτικό πρόγραμμα από την Ομάδα Παραδοσιακών Χορών της ΕΛΝΣ

και θα ολοκληρωθεί με ROCK συναυλία με τα συγκροτήματα νέων καλλιτεχνών ΤΕΧΝΗ ΧΡΩ, BUSTEDtm, CODASICKS, ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Το κράτος του Ισραήλ δολοφονεί αργά και βασανιστικά τους 1,5 εκτοπισμένους παλαιστίνιους τους τελευταίους 6 μήνες και είναι αποφασισμένο να σταματήσει μόλις αφανίσει τον παλαιστινιακό λαό από τη γη του. Οι δολοφονίες στη Δυτική Όχθη και η επικείμενη χερσαία εισβολή στη Ράφα ως το ολοκληρωτικό χτύπημα μιας γενοκτονίας που μαίνεται, πυροδοτούν καταστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, και όχι μόνο!

Οι εικόνες που έρχονται καθημερινά από τη Λωρίδα της Γάζας προκαλούν αποτροπιασμό. Ο παλαιστινιακός λαός αργοπεθαίνει στοιβαγμένος στη Ράφα εν μέσω βομβαρδισμών νοσοκομείων, σαμποτάζ στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και εν ψυχρώ μαζικών δολοφονιών αμάχων που περιμένουν για λίγα τρόφιμα. Υπάρχει έλλειψη πόσιμου νερού, ενώ οι βομβαρδισμοί των μηχανισμών ύδρευσης και η καταστροφή των μονάδων αφαλάτωσης, αναγκάζει χιλιάδες ανθρώπους να χρησιμοποιούν το μολυσμένο από λύματα θαλασσινό νερό ή να καταφεύγουν στην αναζήτηση πόσιμου νερού από αγροτικές γεωτρήσεις.

Η εγκληματική δράση του Ισραήλ στράφηκε επιπλέον ενάντια σε κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, παρά τις συνεννοήσεις που είχαν γίνει με τον στρατό του Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 7 εργαζόμενοι της ανθρωπιστικής οργάνωσης (υπήκοοι Αυστραλίας, Παλαιστίνης, Πολωνίας, Ηνωμένου Βασιλείου και ένα άτομο διπλής υπηκοότητας ΗΠΑ και Καναδά).

Με βάση τα τελευταία στοιχεία του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μέχρι τώρα πάνω από 33.000 Παλαιστίνιοι είναι νεκροί, το 75% του πληθυσμού έχει εκτοπιστεί από τη Γάζα (περίπου 1.7 εκατομμύριο) και 1.1 εκατομμύριο είναι αντιμέτωπο με καταστροφικά επίπεδα επισιτιστικής κρίσης, το 90% των παιδιών κάτω των πέντε ετών έχουν προσβληθεί από μια ή περισσότερες μολυσματικές ασθένειες.

Την ίδια στιγμή που ο λαός της Παλαιστίνης δεν προλαβαίνει να θάψει τα παιδιά του, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο προχωρώντας σε νέους τυχοδιωκτισμούς και ανοίγοντας νέα πολεμικά μέτωπα, με την αποστολή φρεγατών στην Ερυθρά Θάλασσα. Η ελληνική κυβέρνηση, υπάκουα, διαλέγει πλευρά και συμμετέχει ανοιχτά στον πόλεμο στο πλευρό του Ισραήλ βάφοντας τα χέρια της με το αίμα των Παλαιστινίων!

Κόντρα σε όλα, αυτός ο λαός που τον σκοτώνουν ξανά και ξανά, βρίσκει το σθένος να σηκωθεί και να σταθεί στα πόδια του, και πολεμάει δυνατά και ακλόνητα μέχρι να ελευθερωθεί η γη του. Αυτός ο βασανισμένος λαός αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για όλο τον υπόλοιπο πλανήτη και θέτει ως ανάγκη και χρέος να αγωνιστούμε για την απεμπλοκή της χώρας μας από όλα τα ενεργά πολεμικά μέτωπα αυτή τη στιγμή.

Η Αλληλεγγύη στον μαρτυρικό και ηρωικό παλαιστινιακό λαό πρέπει να δυναμώσει. Να απομονώσουμε το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Καμιά ελληνική συμμετοχή σε αυτή τη γενοκτονία. Δεν είμαστε με τους εισβολείς Ισραηλινούς αλλά με τους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους για μια Ελεύθερη και Ανεξάρτητη Παλαιστίνη.

➢ Άμεση παύση των βομβαρδισμών – Να σταματήσει η σφαγή!

➢ Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον αγώνα των Παλαιστινίων για Ανεξάρτητο ενιαίο Παλαιστινιακό κράτος σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

➢ Καμιά ελληνική συμμετοχή στον πόλεμο – Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα Ύδρα

➢ Άμεση διακοπή κάθε στρατιωτικής, οικονομικής και διπλωματικής σχέσης, καμιά συμμαχία, απομόνωση του κράτους του Ισραήλ.

➢ Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Ιντιφάντα μέχρι τη Νίκη!

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης
Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου, στάση τραμ Αιγαίου

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



14 σχόλια στο “Συναυλία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, Πλατεία Ν. Σμύρνης 13/4

  1. Ανώνυμος

    Οι σιωνιστές ξεκλήρισαν την οικογένεια του Ισμαήλ Χανιγιε.
    Ο φασισμός στην πράξη.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΝΤΡΑΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ
    Φιέστες για το ξέπλυμα του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ

    https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/361148/fiestes-ntropi-gia-xeplyma-toy-israil

    ΑΠΟΨΕΙΣ/ΣΧΟΛΙΑ
    Τετάρτη 10/04/2024 – 10:21

    ” Με σπασμένα φρένα συνεχίζεται η κατρακύλα της κυβέρνησης στο ξέπλυμα του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ, με πιο πρόσφατη πρόκληση τη συνεργασία των υπουργείων Υγείας Ελλάδας και Ισραήλ.

    Μάλιστα, ο υπουργός (Εμπορίου) Υγείας Αδ. Γεωργιάδης βρέθηκε στο Τελ Αβίβ για να επικυρώσει περιχαρής τη συνεργασία με τον ομόλογό του της κυβέρνησης Νετανιάχου, που έχει βάψει τα χέρια του με το αίμα πάνω από 30.000 Παλαιστινίων. Και βέβαια, ο υπουργός δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο για το σύστημα Υγείας του Ισραήλ, του κράτους που ευθύνεται για τον σφαγιασμό χιλιάδων παιδιών και αμάχων. Χαραγμένες είναι στη μνήμη του ελληνικού λαού οι εικόνες από τους βομβαρδισμούς νοσοκομείων στη Γάζα, τον σφαγιασμό τραυματιών και υγειονομικών, το μπουκάρισμα μεταμφιεσμένων Ισραηλινών πρακτόρων σε δομές Υγείας της Δυτικής Οχθης για να σκοτώσουν Παλαιστίνιους.

    Στο φόντο αυτής της βαρβαρότητας, ο Αδ. Γεωργιάδης βρήκε το θράσος να μιλήσει για δήθεν «περίθαλψη» Παλαιστίνιων τραυματιών από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ!

    Ντράπηκε και η ντροπή, όταν ακόμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για τον ακραίο υποσιτισμό και τις ασθένειες στη Γάζα, την ώρα που εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης χαριεντίζονται σε φιέστες με τους υπουργούς του Ισραήλ.

    (Αναδημοσίευση από τον «Ριζοσπάστη») “

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Οι κκεδες εχουν το θρασος να μιλαν για την Παλαιστίνη.
    Ντραπηκε και η ντροπη.

    Ηρθαν εδω οι σταλινιστες να μας πουν για την γενοκτονια, οταν ο πατερουλης σταλιν ηταν αυτος που νομιμοποιησε την Νακμπα.

    “Η πρόταση – σχέδιο δημιουργίας δύο ανεξάρτητων κρατών στην Παλαιστίνη υπερψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 29 Νοέμβρη 1947 (Απόφαση 181-II). Υπέρ ψήφισαν 33 κράτη (ανάμεσά τους και η ΕΣΣΔ), κατά 13 (ανάμεσά τους όλα τα αραβικά κράτη, η Τουρκία, αλλά και η Ελλάδα), ενώ 10 απείχαν (ανάμεσά τους και η Βρετανία). Τα αραβικά κράτη ξεκαθάρισαν πως δεν θεωρούσαν την εν λόγω απόφαση δεσμευτική γι’ αυτά, εκτιμώντας ότι ήταν αντίθετη στη Χάρτα του ΟΗΕ.”
    https://www.katiousa.gr/istoria/istoriki-anadromi-stis-rizes-kai-tin-ekseliksi-tou-palaistiniakou-zitimatos-meros-3o/

    Δηλαδή ο Στάλιν νομιμοποίησε την Νεοαποικιακη εισβολή στην Παλαιστίνη!!!!
    Όταν ακομα και η Βρετανία ΑΠΕΙΧΕ.

    Βρειτε τρυπα να κρυφτειτε.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Την έχουμε ξανακάνει αυτή την συζήτηση. Τον πόλεμο τον “προετοίμασε” η Αγγλία -η Παλαιστίνη ήταν Βρετανική κτηση- λίγο πριν αποχωρήσει. Κλασσική αποικιακή λογική και ο Εβραϊκός Εθνικισμός(Σιωνισμός). συν τις ευθύνες που είχαν διάφοροι άραβες σεϊχηδες στην περιοχή που πρωτύτερα πουλούσαν εκτάσεις γης στους Σιωνιστές Όχι οι Εβραίοι Κομμουνιστές που βαρκετοί ήρθαν από τις μετέπειτα Λαϊκές Δημοκρατίες ή την ίδια την Σ.Ε..

      Υπάρχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των λαών ναι ή όχι; Κατά το σκεπτικό σου οι εκατομμύρια και για αιώνες καταδιωκόμενοι Εβραίοι δεν είχαν δικαίωμα να έχουν κράτος;

      Το ποιο είναι σε ποιες τρύπες ας το αφήσουμε καλύτερα. Γιατί κύρια το ΚΚΕ ήταν και είναι στους δρόμους για την Παλαιστίνη. Και τις εποχές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ όταν εσείς πολιτικά στηρίξατε τον τσιπράκο, φιλο του Μπι-μπι. Και τωρα κάνετε πως τάχα μου δεν ξέρετε “αντιρατσιστές” μας.

      Ή τις εποχές του 2012 που όταν το ΚΚΕ πήγαινε να διαμαρτυρηθεί στην Ισραηλινή Πρεσβεία εξασφαλίζοντας (ΠΑΦΙΛΗΣ)να περάσουν όλοι οι διαδηλωτές και εκείνοι που δεν διαδήλωνν με το ΚΚΕ.
      Αντίθετα εσείς παρόλο που μπορούσατε να συνεχίσετε στην Κηφησίας για να διμαρτυρηθείτε έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία το “στρίψατε” από Αλεξάνδρας μάλλον για “αγωνιστικά” ρακόμελα στην Καλλιδρομίου. Και γίνατε ρεζίλι και στα social media. Λεπτομέρεια μάλλον θα ήταν πως εκείνες της μέρες ο Τσιπράκος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτευσης συναντούσε τον Πέρεζ. Μάλλον μόλις οι συριζαίοι σας “σφυριξαν” κοινώς “την “κάνατε” με “ελαφρά πηδηματάκια”. Ε τι θα χαλούσατε την ΚΟΤΖΑΜ “ενότητα” του “αντιμνημονίου” εσείς του “Δεν είμαι Σύριζα αλλά”;

      Καλά το πάτε

      — — — — — — — —
      — ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ —–
      — — — — — — — — —

      Τουλάχιστον βάλε όλο το λινκ από την Κατιούσα
      https://www.katiousa.gr/istoria/istoriki-anadromi-stis-rizes-kai-tin-ekseliksi-tou-palaistiniakou-zitimatos-meros-3o/

      “(..) Οι Εβραίοι και οι Αραβες κομμουνιστές απέναντι στα γεγονότα της περιόδου 1945 – 1947

      Καθ’ όλη την κρίσιμη περίοδο 1945 – 1947 οι Εβραίοι κομμουνιστές συνέχισαν να διακηρύσσουν ότι «θα ζήσουμε μαζί για πάντα» και να καλούν σε ενότητα με τις «προοδευτικές δυνάμεις» των Αράβων. Ωστόσο, πέρα από ορισμένες κοινές απεργιακές δράσεις (με σημαντικότερη τη μεγάλη απεργία των Εβραίων και Αράβων εργατών στα Ταχυδρομεία και τα Τηλεγραφεία τον Απρίλη του 1946, που κράτησε δύο βδομάδες «παραλύοντας κυριολεκτικά τη (βρετανική) διοίκηση»), δεν υπήρξε κάποια άλλη συνεργασία ανάμεσα στους Εβραίους και τους Αραβες κομμουνιστές μέχρι την οργανωτική τους επανένωση στο Κομμουνιστικό Κόμμα του Ισραήλ το 194831.

      Οι Αραβες κομμουνιστές, μέσω του Εθνικού Απελευθερωτικού Συνδέσμου (ΕΑΣ), είχαν αρχικά ορισμένα σημαντικά ερείσματα στην αραβική εργατική τάξη (διαθέτοντας την πλειοψηφία στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ιερουσαλήμ, της Γιάφα, της Γάζας, κ.ά.). Ομως η στρατηγική της «εθνικής ενότητας» δεν επέτρεψε τη μετατροπή αυτών των ερεισμάτων σε ουσιαστική κοινωνική – πολιτική δύναμη με αυτοτελείς ταξικούς σκοπούς. Το ΕΑΣ, αν και αποκλείστηκε από την Ανώτατη Αραβική Επιτροπή (κατηγορούμενο από την τελευταία ως «φιλο-σιωνιστικό» κόμμα), ωστόσο τη στήριξε ως «σύμβολο της εθνικής ενότητας» και έκφραση της επιδιωκόμενης πολιτικής του για τη συγκρότηση ενός «εθνικού μετώπου»32. Οταν τον Σεπτέμβρη του 1947 το ΕΑΣ ήρε τη στήριξή του στην αστική ηγεσία του αραβικού εθνικού κινήματος, κατηγορώντας την πως απέστρεφε την πάλη του Παλαιστινιακού λαού από τον αγώνα κατά του βρετανικού ιμπεριαλισμού μετατρέποντάς την σε «μια φυλετική σύγκρουση μεταξύ Αράβων και Εβραίων», ήταν πια πολύ αργά33.

      Πράγματι, όταν η κατάσταση οξύνθηκε και οι συγκρούσεις γενικεύτηκαν, Αραβες και Εβραίοι κομμουνιστές ούτε είχαν ούτε ήταν σε θέση να δώσουν μια ταξική απάντηση – διέξοδο σε όφελος των συμφερόντων των εργαζομένων της Παλαιστίνης. “

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Αναμφισβητητα γεγονοτα και οπως παντα απο δικα σας μεσα .
      Ψαχτε τρυπα.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Τελικα γιατί δεν απάντησες στον 12/04/2024 at 09:42 ;

        Καταπιεσμένοι λαοί σύμφωνα με εσένα τον 11/04/2024 at 13:21. δικαιούται ή δεν δικαιούται βάση του Μαρξισμού-Λενινισμού να έχουν κράτος; “Διαφώτισε” μας λοιπόν.

        Επίσης γιατί η πορεία σας προς την Ισραηλινή Πρεσβεία το 2012 ‘έστριψε από την Αλεξάνδρας ; Μήπως σχετίζεται με την συνάντηση του τότε Υπεξ του Ισραήλ Πέρεζ με τον αρχηγό της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης Τσίπρα; Μήπως;

        Σε αντίθεση με εσάς, η πορεία του ΚΚΕ πήγε παρά τις αρχικές απαγορεύσεις της αστυνομίας. Μετά τις παρεμβάσεις Παπαρηγα / Παφίλη ο δρόμος για την πορεία προς την Ισραηλινή Πρεσβεία άνοιξε για όλους τους διαδηλώτες

        Ρωτώ λοιπόν σαν άλλος ένας φίλος του ΚΚΕ Για “διαφώτισε” μας & για αυτό το γεγονός επειδή κάτι γράφεις για “τρύπες” και ποιος κρυφτηκε ή για την ακρίβεια τότε “έστριψε” προς Αλεξάνδρας / Εξάρχεια.

        Εικάζω πως σε πείραζει η τόσο μεγάλη μαζικότητα συσπείρωση που έχουν οι διαδηλώσεις του ΚΚΕ για την Παλαιστίνη. Και οι συχνές συναντήσεις του ΓΓ με τον Παλαιστίνιο Πρεσβη

        Reply
  4. Ανώνυμος

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ: Το Ισραήλ προετοιμάζεται για «άμεση επίθεση από το Ιράν» το επόμενο 48ώρο.
    Παρασκευή 12/04/2024 – 13:15

    https://www.902.gr/eidisi/kosmos/361448/israil-proetoimazetai-gia-amesi-epithesi-apo-iran-epomeno-48oro

    “Οι απειλές ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ για εκατέρωθεν πλήγματα «αντιποίνων» ανεβάζουν ακόμη περισσότερο την ένταση, αναδεικνύοντας τους κινδύνους για επέκταση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

    Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», που επικαλείται πηγή με γνώση της υπόθεσης, το Ισραήλ προετοιμάζεται για «μια άμεση επίθεση από το Ιράν» στο νότιο ή βόρειο τμήμα της χώρας, μέσα στις επόμενες 24 έως 48 ώρες.

    Η WSJ επισημαίνει πάντως – επικαλούμενη πρόσωπο που ενημερώθηκε από την ιρανική ηγεσία – ότι ενώ συζητούνται σχέδια για επίθεση, δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ εξετάζει διάφορα σενάρια που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και άμεση επίθεση στο Ισραήλ με εξελιγμένους πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς.

    Όμως ο Χαμενεΐ δεν έχει αποφασίσει ακόμη για τα σχέδια, προσθέτει η εφημερίδα. Αναφέρει ακόμα ότι υπάρχει ανησυχία στην Τεχεράνη πως μια άμεση επίθεση θα μπορούσε να αποτύχει, με τους πυραύλους να αναχαιτίζονται και το Ισραήλ να απαντά με μαζικά αντίποινα στη στρατηγική υποδομή του Ιράν.

    Τα σενάρια περιλαμβάνουν επίσης επιθέσεις από συμμάχους της Τεχεράνης στη Συρία και το Ιράκ, προσθέτει η WSJ. Το Ιράν και οι σύμμαχοί του θα μπορούσαν επίσης να επιτεθούν στο Γκολάν ή ακόμα και στη Γάζα, για να αποφύγουν μια επίθεση εντός του εδάφους του Ισραήλ. Μια άλλη επιλογή θα ήταν να χτυπηθούν οι ισραηλινές πρεσβείες, ιδίως στον αραβικό κόσμο, αναφέρει η WSJ επικαλούμενη πηγές.

    Ωστόσο, μια πηγή αναφέρει πλέον ότι η επίθεση θα μπορούσε να είναι εντός των συνόρων του Ισραήλ.

    Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είχε πει την Πέμπτη ότι οι αμερικανικές πληροφορίες καταδεικνύουν ιρανικά αντίποινα εντός ημερών, «πιθανόν σε ισραηλινό έδαφος».

    Το Ισραήλ θα απαντήσει άμεσα, δηλώνει ο Νετανιάχου
    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, μιλώντας από αεροπορική βάση στο νότιο Ισραήλ την Πέμπτη, υποσχέθηκε να απαντήσει άμεσα σε οποιαδήποτε επίθεση στο Ισραήλ.

    «Όποιος μας κάνει κακό, θα τον βλάψουμε. Είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε όλες τις ανάγκες ασφαλείας του κράτους του Ισραήλ, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά», είπε.

    Ενδεικτικό της έντασης και αυξανόμενων κινδύνων είναι η οδηγία που εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα εμ την οποία οι υπάλληλοι της αμερικανικής κυβέρνησης και μέλη των οικογενειών τους δεν επιτρέπεται να μετακινούνται εκτός των ζωνών του Τελ Αβίβ, της Ιερουσαλήμ και τις Μπεερσέβα «μέχρι νεοτέρας».

    Παράλληλα, η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε πως παρατείνει την αναστολή των πτήσεών της προς και από την Τεχεράνη, πιθανόν «ως αύριο Σάββατο», εξαιτίας της έντασης στην περιοχή.”

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Όταν προσπαθείς να στείλεις ένα σχόλιο αλληλεγγύης και η σελίδα βγάζει error 404, σημαίνει ότι ενοχλείς.
    Όμως, μας φαίνονται μεγάλοι γιατί εμείς είμαστε σκυφτοί.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία εμπόδισαν μια προτεινόμενη δήλωση του συμβουλίου ασφαλείας που συνέταξε η Ρωσία και η οποία θα καταδίκαζε την παράνομη ενέργεια του Ιτου σιωνισμού στη Δαμασκό Αυτό έστειλε στον κόσμο ένα σαφές μήνυμα – η Σύμβαση της Βιέννης είναι άχρηστη. Λίγες μέρες αφότου το ΣΑ απέτυχε να τηρήσει αυτή τη Σύμβαση, ο Ισημερινός εισέβαλε στην Πρεσβεία του Μεξικού στο Κίτο και απήγαγε έναν πολιτικό του Ισημερινού που είχε καταφύγει από το Μεξικό.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    αλλάζεις μια δύο λεξουλες που πιάνει η ΑΙ και το ξαναστελνεις

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Ούτε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν τοποθετήθηκε όπως ο Στ. Κασσελάκης

    https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/361663/oyte-steit-ntipartment-den-topothetithike-opos-o-st-kasselakis

    “Αφού η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αντέγραψαν το ίδιο σκονάκι σχετικά με την αναμενόμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να ξεπεράσει κάθε όριο ξεφτίλας και «αμερικανιάς» με ανάρτησή του στα στα social media για την πολεμική κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή.

    Ο Στ. Κασσελακης αναφέρει πως καταδικάζει «χωρίς αστερίσκους τη χθεσινή επίθεση, μαζί και κάθε προηγούμενη επιθετική ενέργεια που μετέτρεψε τη Μέση Ανατολή σε γη του αίματος, της βίας, της αδικίας και του ξεριζωμού». Ποιοι να κάνουν άραγε επιθέσεις εδώ και δεκαετίες στη Μέση Ανατολή; Μήπως η Ακτή Ελεφαντοστού; Η Ουρουγουάη; Δεν έχουν ονόματα αυτοί που έκαναν την Μέση Ανατολή γη του αίματος, της βίας, της αδικίας και του ξεριζωμού; Ποιοι εισέβαλαν σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία; Ποιοι στερούν το δικαίωμα της Παλαιστίνης σε δικό της ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967; Ποιοι επιτέθηκαν σε πρεσβεία άλλης χώρας, στο έδαφος τρίτης χώρας, πριν λίγες εβδομάδες;

    Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον ΟΗΕ και την ΕΕ «να δράσουν τώρα για να διαφυλάξουν την περιφερειακή ασφάλεια και να εξασφαλίσουν μια άμεση διπλωματική επίλυση της κρίσης στη Γάζα».

    Δεν υπάρχει καμία «κρίση στη Γάζα». Υπάρχει γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – τρομοκράτη, το Ισραήλ. Από το Ισραήλ που το εξοπλίζουν οι ΗΠΑ, το στηρίζουν η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Από το Ισραήλ που για τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ αποτελεί προνομιακό στρατηγικό σύμμαχο της άρχουσας τάξης της Ελλάδας! Από το Ισραήλ που πριν σφυροκοπήσει τα κορμιά και τα σπίτια των Παλαιστινίων εκπαιδεύτηκε με την ελληνική πολεμική αεροπορία σε «ασκήσεις προσομοίωσης»…

    Η ΕΕ έχει «δράσει» για την ασφάλεια στην περιοχή. Έχει στρατιωτική – ναυτική αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα, το στρατηγείο της επιχείρησης είναι στη Λάρισα και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά συμφωνεί, αλλά έθετε ως προϋπόθεση στην κυβέρνηση της ΝΔ, η ελληνική φρεγάτα να είναι υπό τη σκέπη της ΕΕ!

    Τέλος – λες και δεν το είχαμε καταλάβει…- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μας ενημερώνει ότι συντάσσεται «με τη στάση του Προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ δε θα υποστηρίξουν ισραηλινή αντεπίθεση εναντίον του Ιράν».

    Μετά από όλα αυτά αναρωτιόμαστε τι να εννοεί ο Κασσελάκης όταν κάθε τρεις και λίγο στα σόου του λέει «δεν με κρατάει κανείς»… Μήπως εννοεί «κανείς» άλλος πέρα από τις ΗΠΑ; «Κανείς» άλλος πέρα από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ;”

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Διά χειρός Μπάιντεν;
    https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/361617/dia-heiros-mpainten

    “Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του ευθυγραμμίζεται (ξανά) με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ και με την κυβέρνηση, με αφορμή τις εξελίξεις. Σε μια ανακοίνωση copy paste της τοποθέτησης του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «καταδικάζει απερίφραστα την επικίνδυνη ιρανική επίδειξη ισχύος σε βάρος του Ισραήλ και εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή που θέτουν σε κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια. Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, καθώς και τον ΟΗΕ και την ΕΕ, να προβούν στις δέουσες ενέργειες που θα οδηγήσουν σε άμεση αποκλιμάκωση και στην απαραίτητη διαφύλαξη της περιφερειακής σταθερότητας».

    Τι να σχολιάσει κανείς;

    Την φρασεολογία που σε ορισμένα σημεία «ξεπερνάει» ακόμα και τις τοποθετήσεις των ΗΠΑ;

    Την επιλογή να μείνουν στην αφάνεια τα όσα έχουν προηγηθεί στο μέτωπο της μέσης Ανατολής με ευθύνη των Ισραήλ – ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ;

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάπιε τη γλώσσα του λόγω «ανικανότητας ανάλυσης» αλλά από υπερβάλοντα ζήλο να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του ως κόμμα της αστικής τάξης, ως κόμμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

    Για την ελληνική εμπλοκή πχ με τη φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί.

    Με την λειτουργία των βάσεων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, οι οποίες δούλευαν στο φουλ χτες το βράδυ, ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί. Τις «έχτισε» άλλωστε…

    Τις αναβαθμισμένες σχέσεις με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση τις απογείωσε, ενώ σταθερά ο ΣΥΡΙΖΑ δια του προέδρού του και των στελεχών του αναγνωρίζει το «δικαίωμα του Ισραήλ στη αυτοάμυνα», όπως τα στελέχη της κυβέρνησης της ΝΔ.

    Δεν νομίζουμε ότι έγραψε το ίδιο χέρι τις ανακοινώσεις του ελληνικού ΥΠΕΞ και του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε σίγουροι πάντως πως και τις δύο ανακοινώσεις τις «υπαγόρευσαν» τα ίδια συμφέροντα…”

    Reply
  10. Ανώνυμος

    Αλέξης Τσίπρας: Κάτω τα χέρια από τον Τραμπ;
    ΑΠΟΨΕΙΣ/ΣΧΟΛΙΑ
    Παρασκευή 12/04/2024

    https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/361473/alexis-tsipras-kato-ta-heria-apo-ton-tramp

    “Ο Αλέξης Τσίπρας, πρ. πρωθυπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών εξήγησε πως ένας από τους στόχους του είναι να «παράγει πολιτική» στην Ελλάδα και διεθνώς. Έτσι λοιπόν, στα πλαίσια και του «rebranding» του προσδίδει στον λόγο του περισσότερο οραματισμό, φιλοσοφία και «βάθος» πολιτικής ανάλυσης. Δηλαδή, αναμασά τα ίδια αμαρτωλά παραμύθια απλά με περισσότερο στοχασμό.

    Στα πλαίσια της συζήτησης που είχε με δημοσιογράφο… στοχάστηκε για διάφορα ζητήματα, στα οποία δεν θα σταθούμε αναλυτικά. Η αλήθεια είναι πως δεν μίλησε αποκλειστικά για την πολιτική και το tik tok (είπε ο «τι έγινε bro; Θα πάμε κάλπη σήμερα;»).

    Ο Αλ. Τσίπρας φρόντισε να καθαγιάσει την ΕΕ που οι αξίες της είναι «το κράτος δικαίου, η ειρήνη και η σταθερότητα» συμφωνώντας πως πρέπει να αυξάνονται οι στρατιωτικές δαπάνες που θα μετατρέπουν την ΕΕ σε πιο «ισχυρό παίχτη» στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών απλά να γίνονται ταυτόχρονα με διπλωματικές πρωτοβουλίες που θα διασφαλίζουν την ειρήνη…

    Είπε για το πόσο συνέβαλε η πολιτική της δικής του κυβέρνησης- που μάτωσε τον ελληνικό λαό- για να μπορεί η ελληνική οικονομία να καταγράφει θετικά αποτελέσματα σε ορισμένους οικονομικούς δείκτες, δηλώνοντας πως ανησυχεί για το γεγονός ότι ο πλούτος δεν μοιράζεται δίκαια…

    Όμως, έχει μια σημασία να καταγράψουμε όσα ανέφερε όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να επανεκλέγει ο Τραμπ πρόεδρος των ΗΠΑ. Ας μας επιτραπεί, σχολιάζοντας το ύφος καθώς και όσα συγκεκριμένα ανέφερε, πως όποιον πρόεδρο και να έχει, όποιος από τους ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει, έχει ένα θέμα να μιλήσει άσχημα για κάτι που αφορά τις ΗΠΑ. Μπορεί να λένε διάφορα για την Λεπέν, για τον Όρμπαν κ.λπ όμως όταν η κουβέντα πάει στις ΗΠΑ…. στοχάζονται με περισσή ευγένεια…

    Ας δούμε όμως τι ανέφερε: «Ο Τράμπ έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο, κυνικό κατά άλλους (σ.σ. “διαβολικά καλό” τον είχε αποκαλέσει ο ίδιος παλιότερα αλλά είπε αφού πλέον παράγει πολιτική να μην λέει τα ίδια και τα ίδια) να υλοποιεί πολιτικές που θεωρεί ο ίδιος, με τις δικές του προσλαμβάνουσες, επωφελή για τις ΗΠΑ. Το θέμα είναι ποια είναι η δική σου στρατηγική και να επωφεληθείς εσύ από αυτό είτε ως χώρα, είτε ως σύνολο και να σας θυμίσω ότι εμείς κυβερνήσαμε επί Τραμπ και καταφέραμε και τον στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ (σ.σ. εννοεί το σχέδιο να γεμίσει η Ελλάδα με βάσεις του θανάτου που υλοποίησε η ΝΔ), τον στρατηγικό διάλογο Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου- ΗΠΑ (σ.σ. εννοεί με τον σφαγέα του Παλαιστινιακού λαού Νετανιάχου, που από όσο ξέρουμε στον ΣΥΡΙΖΑ τον αποκαλούσαν φιλικά Μπίμπι…)». Κλείνοντας την τοποθέτησή του όσον αφορά μία ενδεχόμενη εκλογή του Τραμπ ανέφερε πως «είναι στο χέρι της δικής μας πολιτικής πως θα χειριστούμε ένα πιθανό ενδεχόμενο. Που δεν εύχομαι για να μην παρεξηγηθώ»… Πώς σκέφτηκε ότι θα παρεξηγηθεί άραγε;

    Ακούνε οι «προοδευτικές δυνάμεις»; Λέμε και τίποτα για καμία Λεπέν, αναμασάμε τον «μπαμπούλα» της ακροδεξιάς, μήπως εγκλωβίσουμε τον λαό σε μια πολιτική που συνδιαμορφώνουν και υλοποιούν από κοινού στην ΕΕ οι «προοδευτικοί» μαζί με τους ακροδεξιούς Όρμπαν, Μελόνι κ.λπ, αλλά για τον Τραμπ… πιο χαμηλά την μπάλα!

    Ανάρπαστα γίνονται τα σοκολατάκια της Πρεσβείας από ότι φαίνεται…”

    Reply
  11. Ανώνυμος

    ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
    Διασώστες ανακάλυψαν ομαδικούς τάφους στη βόρεια Γάζα

    https://www.902.gr/eidisi/kosmos/361793/diasostes-anakalypsan-omadikoys-tafoys-sti-voreia-gaza

    ΚΟΣΜΟΣ
    Δευτέρα 15/04/2024

    “Δύο ομαδικοί τάφοι που έφτιαξαν οι ισραηλινές δυνάμεις για να καλύψουν τα φρικιαστικά τους εγκλήματα σε βάρος των Παλαιστινίων, ανακαλύφθηκαν σήμερα στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

    Ο πρώτος ομαδικός τάφος ανακαλύφθηκε στο νοσοκομείο αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας και ο δεύτερος βρέθηκε στην Μπέιτ Λαχίγια.

    Το Al Jazeera μεταδίδει ότι στο αλ Σίφα οι διασώστες βρήκαν εννέα πτώματα, προτού σταματήσουν να σκάβουν, φοβούμενοι πυρά από τα ισραηλινά drones που αιωρούνταν από πάνω τους. Τα ακάλυπτα πτώματα δεν είχαν αποσυντεθεί πλήρως, γεγονός που έδειχνε ότι είχαν σκοτωθεί πρόσφατα. Μερικοί από τους ανθρώπους που είχαν σκοτωθεί και θαφτεί φαίνεται ότι ήταν ασθενείς στο νοσοκομείο και είχαν ιατρικούς επιδέσμους και καθετήρες συνδεδεμένους στο σώμα τους.

    Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, ο ομαδικός τάφος περιλαμβάνει «πολλά πτώματα σε αποσύνθεση» που οι ισραηλινές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας στρατιωτικές μπουλντόζες, έθαψαν κάτω από τα ερείπια, προτού ολοκληρώσουν την επιδρομή τους στο ιατρικό συγκρότημα νωρίτερα αυτό το μήνα.

    Η Χαμάς κατήγγειλε τα ισραηλινά «εγκλήματα πολέμου» στο νοσοκομείο και πρόσθεσε ότι η ανακάλυψη του ομαδικού τάφου δείχνει ότι δεν υπάρχουν «περιορισμοί» σε αυτό που είναι διατεθειμένες να κάνουν οι ισραηλινές δυνάμεις.

    Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν επιτεθεί και πολιορκήσει το νοσοκομείο πολλές φορές από τις 7 Οκτωβρίου, αφήνοντάς το σε μεγάλο βαθμό ερειπωμένο.

    Στην Μπέιτ Λαχίγια, στη βόρεια Γάζα, ανακαλύφθηκε ένας ακόμη ομαδικός τάφος που περιείχε περίπου 20 πτώματα. Οι κάτοικοι είπαν ότι τα πτώματα ανήκουν στην οικογένεια Αλ-Ασάφ και ότι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια εισβολής των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή πριν από τέσσερις μήνες.

    (Πηγή: Al Jazeera, Quds, Middle East Eye)”

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.