.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ταξική Κίνηση για την Απεργία της 1ης Μάη: Ταξική συγκέντρωση στις 11πμ στα Προπύλαια


 

Σε ταξικό ανατρεπτικό αγώνα για Ειρήνη, δουλειά, κοινωνικά αγαθά, αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα για όλες και όλους, καλεί η Ταξική Κίνηση για την Εργατική Χειραφέτηση τους εργαζόμενους/ες για την Εργατική Πρωτομαγιά, για “να χάσει το κεφάλαιο από τα κέρδη του για να ζήσει ο λαός. Δεν πολεμάμε για τα συμφέροντα του κεφαλαίου”.

Η πρωτομαγιάτικη προκήρυξη της Ταξικής Κίνησης για την Εργατική Χειραφέτηση:

1η ΜΑΗ: ταξικός ανατρεπτικός αγώνας για Ειρήνη, δουλειά, κοινωνικά αγαθά, αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα για όλες και όλους. Να χάσει το κεφάλαιο από τα κέρδη του για να ζήσει ο λαός. Δεν πολεμάμε για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων την 1η ΜΑΗ στις 11πμ στα Προπύλαια.

138 χρόνια από την ηρωική πρωτομαγιά του Σικάγο, το 1886 και 80 χρόνια από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών την πρωτομαγιά του 1944 το ρολόι του κόσμου δείχνει να πηγαίνει πίσω.

  • Η εξαήμερη εβδομάδα ξεκινάει από την 1η Ιουλίου με βάση το ν. Γεωργιάδη για συγκεκριμένους κλάδους εργαζομένων.
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 72,5 χρόνια για τους νέους εργαζόμενους – σημερινούς έφηβους.
  • Η ελαστική εργασία επεκτείνεται πολύμορφα και ο εργάσιμος χρόνος έως και 13 ώρες τη μέρα «νόμιμα» πολλαπλασιάζεται
  • Οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι πολύ κάτω από τους μισθούς του 2010 ενώ η ακρίβεια εξανεμίζει το εργατικό εισόδημα.
  • Τα κοινωνικά αγαθά (Παιδεία, Υγεία, Πολιτισμός, ενέργεια, συγκοινωνίες, νερό κλπ) ιδιωτικοποιούνται, γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης σε όφελος της καπιταλιστικής κερδοφορίας και γίνονται απροσπέλαστα για όλα και ευρύτερα κομμάτια εργαζομένων και νεολαίας.
  • Η λαϊκή κατοικία μπαίνει στο στόχαστρο των τραπεζιτών και των funds τη στιγμή που τα νοίκια απογειώνονται ενώ ολόκληρες περιοχές των πόλεων παραδίδονται στην τουριστικοποίηση και οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί, οι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται αντιμέτωποι με διωγμό και αδυναμία να καλύψουν τη στέγη.
  • Οι ελεύθεροι χώροι και τα πάρκα στις πόλεις γίνονται αντικείμενα επιχειρηματικής λειτουργίας και επενδυτικών σχεδίων και οι τερατουπόλεις γίνονται αβίωτες για τους εργαζόμενους καταστρέφοντας την ποιότητα ζωής
  • Τα πάντα σκιάζονται από τα σύννεφα του πολέμου που πυκνώνουν και επεκτείνονται με τον παροξυσμό των καπιταλιστικών ανταγωνισμών που εξολοθρεύουν ολοκλήρους λαούς αλλά και εντείνουν τον κοινωνικό πόλεμο παντού. Οι πολεμικές δαπάνες απογειώνονται 2,4 τρισ. δολάρια δαπανήθηκαν πέρυσι παγκοσμίως για στρατιωτικούς σκοπούς λόγω της κλιμάκωσης των γεωπολιτικών εντάσεων σε Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή αυξάνοντας τις δαπανες κατά 7% την ώρα που η φτωχοποίηση σαρώνει. Η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση ως εκπρόσωπου της αστικής τάξης παίρνουν το όπλο τους. Εμπλέκουν άμεσα τη χώρα στις πολεμικές επιχειρήσεις προσδοκώντας από τη λεία των πολέμων σε αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στο διεθνή καταμερισμό και παίζουν με τη φωτιά.

Η ανάπτυξη τους σκοτώνει

Στο έδαφος αυτής της κοινωνικής καταστροφής η ανάπτυξή τους μετράει ραγδαία αύξηση των κερδών. Αποδεικνύονται παραμύθια το ότι η ανάπτυξη τους θα φέρει και βελτίωση μισθών – ότι θα πάρουμε όλοι από την πίτα άμα μεγαλώσει. Η αύξηση των κερδών των μεγάλων , μονοπωλιακών επιχειρήσεων σε ανεπανάληπτα μεγέθη σηματοδοτείται από τη φτωχοποίηση και την περιθωριοποίηση εργαζόμενων και νεολαίας.

Δυνατότητες της εποχής

Σε μια εποχή που η παραγωγικότητα της εργασίας εκτοξεύεται και η επιστήμη δίνει δυνατότητες για την ικανοποίηση των αναγκών των λαών σε παγκόσμιο επίπεδο αντί για αυτό και την δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου, της βελτίωσης των όρων εργασίας και ζωής των εργαζόμενων και την προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη οι καπιταλιστικοί ανταγωνισμοί φέρνουν πολέμους, εντείνουν τον κοινωνικό πόλεμο και οδηγούν στην καταστροφή. Επιβάλλουν την ιδιοποίηση των επιστημονικών κατακτήσεων και δυνατοτήτων σε όφελος του κεφαλαίου και της αύξησης της κερδοφορίας του.

Τα προκλητικά κέρδη που ανακοινώνουν δείχνουν ότι σήμερα είναι δυνατό να υπάρχουν και κατακτήσεις και νίκες στα εργατικά αιτήματα αν μπουν στην προμετωπίδα ενός αποφασιστικού κινήματος που θα εκφράζει τις ανάγκες και τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και διεκδικήσει τον πλούτο που παράγουμε οι εργαζόμενοι.

Σ αυτή την ιστορική περίοδο για το μέλλον της εργασίας και του ανθρώπου η διέξοδος βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες για την εργατική χειραφέτηση και τον αγώνα για την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Τώρα πρέπει το ταξικό εργατικό κίνημα να προβάλει τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης με ένα «νέο Σικάγο» της εποχής μας που όχι μόνο θα ανακόπτει το πισωγύρισμα που επιβάλει ο ολοκληρωτικός καπιταλισμός στο χρόνο εργασίας και την ένταση της εκμετάλλευσης αλλά θα ενσωματώνει τις σύγχρονες δυνατότητες σε όφελος της εργατικής τάξης και του λαού. Ταυτόχρονα θα οργανώσει τον αγώνα για να γίνουν τα αιτήματα πράξη.

Αγώνας για:

  • 6ωρο, 30ώρες δουλειάς και 5ημερη εβδομάδα κόντρα στις 13 ώρες δουλειά και το 6ημερο – 7ήμερο. Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν όλες τις μνημονιακές περικοπές, την ακρίβεια και την αύξηση των φόρων. Για να ζούμε αξιοπρεπώς από μία και μόνο δουλειά. Κατώτατος μισθός 1.200 € καθαρά. Να καταργηθεί το καθεστώτος του κατώτατου μισθού που ορίζεται από την κυβέρνηση. Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και κατάργηση όλου του μνημονιακού νομοθετικού πλαισίου. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Ξεπάγωμα των τριετιών και των κλιμακίων χωρίς προϋποθέσεις και αναδρομικά από το 2012.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Πλαφόν στις τιμές. Μείωση των φόρων. Δραστικά μέτρα κατά της ακρίβειας.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες. Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με τον βασικό μισθό.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Πλήρη σύνταξη στα 58 για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες.
  • Να πληρώσουν οι πραγματικοί ένοχοι για το έγκλημα στα Τέμπη. Να ξηλωθεί η ιδιωτικοποίηση και να περάσει στο δημόσιο ο σιδηρόδρομος χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο.
  • Δημόσια δωρεάν Υγεία, Συγκοινωνίες, Υποδομές. Να περάσουν στο δημόσιο χωρίς αποζημίωση οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Λειτουργία τους για τις λαϊκές ανάγκες, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Όχι στα χρηματιστήρια ενέργειας και τροφίμων. Ρεύμα, πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο, τρόφιμα, νερό φτηνά και προσιτά για το λαό.
  • Να καταργηθεί ο νόμος για την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων! Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα στο πτυχίο. Όχι στην επιχειρηματική εκπαίδευση.
  • Κατάργηση των νόμων Χατζηδάκη, Γεωργιάδη και Αχτσιόγλου. Όχι σε σωματεία κρατική καρικατούρα. Απειθαρχία στο ΓΕΜΗΣΟΕ, στις ηλεκτρονικές εκλογές και στις αντιαπεργιακές διατάξεις.
  • Δημόσιο πρόγραμμα λαϊκής κατοικίας. Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων σε βάρος λαϊκών στρωμάτων. Να καταργηθεί το airbnd και η χρυσή βίζα, διατίμηση και έλεγχος στις αυξήσεις των ενοικίων. Κατοικία για όλους κόντρα στα αρπαχτικά των τραπεζών, την τουριστικοποίηση και την εκμετάλλευση της στέγης από το κεφάλαιο.
  • Αγώνας για την ειρήνη ενάντια στους πολέμους του κεφαλαίου. Απεμπλοκή – καμιά συμμετοχή της χώρας από τους πολέμους σε Ουκρανία, Παλαιστίνη, Μ. Ανατολή. Κλείσιμο των βάσεων. Έξοδος από το ΝΑΤΟ. Λεφτά για τις ανάγκες μας και όχι για τα εξοπλιστικά προγράμματα.
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη.
  • Ανυπακοή και ανατροπή του πλαισίου της μεταμνημονιακής επιτροπείας της ΕΕ και του χρέους, των βαθιά αντιδραστικών, αντιλαϊκών προϋποθέσεων και προαπαιτούμενων του «Ταμείου Ανάκαμψης» και του ΕΣΠΑ. Παύση πληρωμών του χρέους – μη αναγνώριση και διαγραφή του. Ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ του κεφαλαίου, του ρατσισμού, του φασισμού και του πολέμου.

Το σύγχρονο εργατικό κίνημα οφείλει να συγκρουστεί με τον καθεστωτικό συνδικαλισμό που αποτελεί στήριγμα της αστικής πολιτικής των κυβερνήσεων και της κυβέρνησης ΕΕ κεφαλαίου. Υιοθετεί αιτήματα υποταγής και εξυπηρέτησης της καπιταλιστικής ανάπτυξης και κερδοφορίας και παραιτείται από τις αναγκαίες διεκδικήσεις ενώ υπονομεύει τους αγώνες και εκφυλίζει με επετειακές απεργίες μια φορά το χρόνο και κόντρα στη ταξική αντεπίθεση και αλληλεγγύη. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ υπονόμευσαν ακόμα και τη δυνατότητα πανεργατικής απεργίας κοινής σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 28/2 και 17/4.

Χρειάζεται να ξεπεράσει τη γραμμή του ΠΑΜΕ για αγώνες που δεν επιδιώκουν την σύγκρουση, τον συντονισμό και την κλιμάκωση των αγώνων με στόχο τη Νίκη. Δεν προωθεί την αγωνιστική συνάντηση των αγωνιζόμενων τμημάτων και την ενοποίηση των αγώνων με στόχο την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης ΕΕ – κεφαλαίου και όσους την εφαρμόζουν και τη στηρίζουν.

Να οργανώσει τον αγώνα από τα κάτω με επιτροπές αγώνα των εργαζόμενων σε κάθε χώρο δουλειάς, Γενικές συνελεύσεις και συντονισμό σωματείων και αγωνιζόμενων χώρων για την αποφασιστική κλιμάκωση των αγώνων μέχρι τη Νίκη.

Να σηκώσει το γάντι του αντίπαλου – του κεφαλαίου και του ολοκληρωτικού καπιταλισμού που γίνεται όλο και πιο καταστροφικός και επικίνδυνος και να διεκδικήσει Ειρήνη, δουλειά, κοινωνικά αγαθά, δικαιώματα και αξιοπρεπή ζωή για όλες και όλους.

Η Ταξική Κίνηση για την εργατική χειραφέτηση καλεί στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων την 1η ΜΑΗ στις 11πμ στα Προπύλαια.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 57.50% ( 4
Συμμετοχές )



48 σχόλια στο “Ταξική Κίνηση για την Απεργία της 1ης Μάη: Ταξική συγκέντρωση στις 11πμ στα Προπύλαια

  1. Ανώνυμος

    O 902.gr είχε αφιέρωμα για τα 10 χρόνια από τη σφαγή των κομμουνιστών της Οδησσού από τους φασίστες. Σωστό, σωστότατο.
    Χαλάει το πράμμα όταν αρχίζει να ασχολιέται με το δικαίωμα των Ρώσων της Νοβορωσίας στην άμυνα και στην αυτοδιάθεση.
    Και χαλάει εντελώς όταν το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα της Ρωσίας να προστατεύσει τον πληθυσμό της Νοβορωσίας. Κατά το ΚΚΕ, η Ρωσία θα έπρεπε να μείνει απαθής στη γενοκτονία.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Αν δηλαδή η Τουρκία αποφασίσει να καταλάβει και την υπόλοιπη Κύπρο, εφόσον αντιδράσει η Ελλάδα, θα πρόκειται για ιμπεριαλιστική ( υπο-ιμπεριαλιατικη για ορισμένους μαρξιζοντες) σύγκρουση.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Για όσα γράφεις από το μυαλό σου χωρίς καν να καταλαβαίνεις τις έννοιες 03/05/2024 at 23:46

        Η έννοια “υπο-ιμπεριαλιστικη” δεν υπάρχει πουθενά. Χρειάζεστε καλύτερο σεμινάριο από ακροδεξιά σάιτ & διάφορες προπαγάνδες αμφιβόλης προέλευσης σε διάφορα Social Media.

        Το ΚΚΕ έχει θέση για ενιαία ανεξάρτητη Κύπρο με ισότιμα δικαιώματα για όλο τον πληθυσμό της. Ήταν ενάντια στο σχέδιο Ανάν το 2004 που προετοίμαζε την επίσημη διχοτόμηση περίπου αντιγράφοντας το μοντέλο Λιβάνου.

        Η Τουρκία αν σκέφτεται να κάνει κάτι, έγινε, γίνεται και θα γίνει σε συννενόηση με τις ΗΠΑ στα πλαίσια του “παζαριού”

        Το 40% περίπου της Κύπρου τη κατέλαβαν επί Χούντας που άφησε το νησί ουσιαστικά χώρίς άμυνα, Αφού πρώτα προηγήθηκε πραξικόπημα κατά του Μακάριου με τον Σαμψών.
        Ο εθνικισμός από την μία πλευρά τρέφει τον εθνικισμό από την άλλη πλευρά. & οι δύο εκτελούν τα σχέδια του ΝΑΤΟ. Ειδικότερα της Μ.Βρεττανίας που είχε άμεσοο συμφέρον με τις βάσεις της στο νησί. Ελλαδα – Τουρκία τότε αλλά και σήμερα άνηκαν κια ανήκουν στην ιμπεριαλιστική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

        Τα αποχαρακτηρισμένα τηλεγραφήματα συννενόησης μεταξύ Βρεττανών και ΗΠΑ για τη στάση που θα κρατούσαν (εσύ πες αυτό – εγω θα πω το άλλο) για την εισβολή στην Κύπρο αποτελούν ακόμα πιο αποκαλυπτικά στοιχεία.

        Άλλος είπε το “Η Κύπρος είναι μακριά”. Ενδεικτικό πέρα και της αποδοχής των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ αλλά & του επιχειρησιακού μπάχαλου που άφησε η χούντα

        Να χαίρεστε λοιπόν τις “συμμαχίες” σας.Δεν σας ρίχνουν μόνο κλωτσιές αλλά φυλάτε και το παπούτσι που σας τις ρίχνει

        Δύσκολη εποχή για Καρατζαφέρηδες.
        Το 1ο μνημονιάκι του 2010 το ψήφισε πάντως μαζί με τον Βελόπουλο που τότε ήταν στο ΛΑΟΣ
        https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/363399/tha-mporoyse-na-kanei-kariera-sto-tsirko

        Reply
    2. Χρ Παρισης

      Οπως ολη η δυτικη “Αριστερα” εξ αλλου… Που δεν επαψε ομως να τσιριζει για το “δικαιωμα των Ουκρανων στην αμυνα ” κατα της δηθεν ρωσικης εισβολης, που χειροκροτησε και πανηγυρισε τη ΝΑΤΟικη συνωμοσια του “Μαινταν”, που δεν εβγαλε αχνα για το αισχρο πραξικοπημα του Νατο κ της
      “δημοκρατικης” ΕΕ που ανετρεψε τον νομιμο προεδρο της Ουκρανιας το Φλεβαρη του 2014, που ουρλιαζει για τα δικαιωματα των λοατκι+ ,ενω ουτε ειδε ουτε ακουσε τις κραυγες των 15. 000 δολοφονημενων απο το Ναζιστικο ΝΑΤΟικο καθεστως της Ουκρανιας μεταξυ 2014-2022! Που απαιτει την κεφαλην επι πινακι των ανεμβολιαστων,που εγκρινει την υποχρεωτικοτητα των ” εμβολιαστικων “διαδικασιων ( δικαιωμα στο σωμα εχουν μονο οι λοατκι+ ,προφανως…) που ζηταει “στρατοπεδα συγκεντρωσης για τους ανεμβολιαστους” ( ο … “αναρχικος” κ. Τσομσκι,το αγαπημενο παιδι των δυτικων ΜΜΕ) ,που … ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ την “επανασταση” οσο διαρκει η “πανδημια” των λατρεμενων της Φαρμακευτικων, που δεν ακουσε ουτε θελει να ακουσει για συνδικαλιστικα κινηματα και ηρωικες απεργιες κοντρα στην “εθνικη ομοψυχια” χιλιαδων υγειονομικων ,που τους πουλησαν ΟΛΟΙ οι “συνδικαλιστες” των συνεννοημενων μονοημερων κωμωδιων …που…που … Τιμη και Δοξα λοιπον στη “μαχομενη” Αμερικανοσιωνιστικη ΝΑΤΟικη ” Αριστερα” των μελανσοβαρουφακηδων και λοιπων κολαουζων τους , που ειναι και – οσο παταει η γατα- “αντικαπιταλιστικη” και “αντιρατσιστικη” … Μονο που οι φυσικοι νομοι ισχυουν δυστυχως και γι αυτην / αυτο/αυτα/ αυτους , και ετσι πισω απο το δαχτυλο του κανεις μεχρι σημερα στην Ιστορια δεν καταφερε για πολυ να κρυφτει …

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Το απόλυτο ξεφτίλισμα του εργατικού κινήματος δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ.
        Την ίδια ώρα, στα Χαυτεία το “εξωκοινοβούλιο” όπως μας λένε ειρωνικά, διαδήλωνε ενάντια στις μπατσικές ορδές.

        https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2020/05/pame_mayday_reuters-1536×986.jpg

        https://bookworker.files.wordpress.com/2020/05/1_5_20_c.jpg?w=425

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ο τσίπρας έλεγε χειρότερα πχ.”αριστεροχώρι”. Αλλά μάλλον δεν πείραξε. Όσο για το “εξωκοινοβούλιο” αποτελεί φράση που χρησιμοποιούν οι ίδιοι Από την πλευρά μου χρησιμοποιώ την φράση “Εξωκοινοβουλευτική αριστερά”

          Ναι το ξέρουμε πως “κάποιους” τους πείραξε ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς του 2020 στο Σύνταγμα η έμπρακτη αψήφηση της “σιγής ιχθύος” που πήγαν να επιβάλουν την περίοδο της πανδημείας.

        2. Ανώνυμος

          Το ΚΚΕ επαναλαμβάνεται τραγικά. Διαγώνια στη φωτογραφία φαίνεται το Υπ.Εξ. από όπου το 1944 πυροβολαγαν οι αστυνομικοί του Έβερτ τον λαό ο οποίος διαδήλωνε κρατώντας αφελώς αγγλικές σημαίες. Το 2020 πάλι αφελώς με μασκουλες και στοιχισμενο σαν σε γυμναστικές επιδείξεις στείλατε τον κόσμο, έρμαιο αυτή τη φορά όχι στις σφαίρες αλλά στα σκωπτικα σχόλια των τηλεοπτικών καναλιών, που είναι εξίσου θανατηφόρα. Μια ζωή ουρά της αστικής τάξης.

          https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2020/05/pame_mayday_reuters-1536×986.jpg

        3. Ανώνυμος

          Το αληθινά τραγικό είναι ότι διάφοροι δεξιοί καιροσκόποι προσπαθούν να “την βγουν” από τα αριστερά στο ΚΚΕ ξεπατικώνοντας τα προ 80-ετίας δεξιά λάθη του! Και με ψεκασμένα “επιχειρήματα”! Ακόμη και η Σάρα Βάγκεκνεχτ είναι πιο προσεκτική.

    3. Κώστας

      Χρήστο Παρίση να καταγγείλω τις διαπομπεύσεις των ΛΟΑΤΚΙ απο το κάθε Αζόφ ή καλά τους κάνουν ? Ή είναι ρώσικη προπαγάνδα ?

      Τρικυμία εν κρανίω

      Κώστας

      Reply
      1. Χρ Παρισης

        Τη διαπομπευση οποιουδηποτε την καταγγελλουμε ολοι, πολυ περισσοτερο εκεινη αυτων των ανθρωπων απο τις ΝΑΤΟικες παραστρατιωτικες μισθοφορικες αυτες ομαδες. Μη ρωτας λοιπον και μη συμπλεκεις ανομοιες καταστασεις για να τις ταυτισεις ,συμπεραινοντας αυτο που επιθυμεις . Αλλα μιας και το εθιξες, μηπως μπορεις να μου εξηγησεις το λογο που η “αριστερα” της Δυσης εχει ταχθει τοσο αναισχυντα “παρα το πλευρον” του ναζιστικου καθεστωτος του Κιεβου? Ουτε μια δηλωση καταδικης των εγκληματων του ,ουτε καν της σφαγης των συνδικαλιστων και των κομμουνιστων της Οδησσου! Εννοειται βεβαια οτι μιλω μονον για εκεινους που τυπικα αυτοπροσδιοριζονται ως αριστεροι,σοσιαλιστες,κομμουνιστες .Για καποιους αλλους,οπως τα απολειφαδια του Γιγκαελ Γκλυκσμαν, ( κατα κοσμον ” Τονυ Κλιφφ”), που δηλωνε οτι οι πολιτικοι σκοποι του ΟΥΝ, ( των Ουκρανων Ναζι του Μπαντερα) ειναι ταυτοσημοι με τους σκοπους της δικης του (αντικομμουνιστικης και αντισοβιετικης) ομαδας , τιποτε αλλο δεν θα περιμενε κανεις,απο τις καταπτυστες “αναλυσεις” τους και την ,στην ουσια, υποστηριξη τους στο ΝΑΤΟικο πραξικοπημα και τους ομοιδεατες τους . Το ιδιο αλλωστε κανουν επι δεκαετιες ολα αυτα τα περιτριμματα, Σαχτμαν,Κλιφφ και Σια, μαχητες του “Ελευθερου κοσμου” κατα της “κομμουνιστικης Τυραννιας”, μαχητες υπερ καθε Γιελτσιν,Γκορμπατσωφ κλπ, αισχροι προπαγανδιστες ολων των αμερικανικων επεμβασεων σε Λιβυη,Συρια ,Ιρακ και των “πορτοκαλι” ΝΑΤΟικων “επαναστασεων” , γλειφτες της πουλημενης ΓΣΕΕ και λατρεις καθε συριζα … και δεκαδες αλλα … Κι αν θελεις να προσβλης με “τρικυμιες εν κρανιω” , να εχης τον ανδρισμο να το κανεις ΕΠΩΝΥΜΑ !

        Reply
      2. Κώστας

        Δεν πιστεύω πως η αριστερά της Δυσης είναι με το καθεστώς του Κιέβου, δεν νομίζω καν να ασχολείται με το θέμα βασικά εδώ και κανά 2 χρόνια, από την αρχή δηλ.Ναι πήρε by default νατοικές θέσεις τότε, έχει γενικά μια πολιτισμική αυθόρμητη ροπή προς τα εκεί αλλά και όσοι την σπάνε δεν είναι ότι συγκροτούν και κάτι της προκοπής, κάτι γραφικοιί αντιμεταναστατευτικοί ομοφοβικοί ψέκες είναι συνήθως και της αντιδραστικής ακροδεξιού τύπου ρωσοφιλίας Συνολικά υπάρχει κρίση της Αριστεράς και ανυπαρξία της, όχι νατοφιλία, κρίση και ανυπαρξία που παίρνει πολλές μορφές. Στην δε Ελλάδα κανείς δεν στηρίζει το Κίεβο, ούτε καν η Νέα Αριστερά. Όταν έγινε το θέμα στην Βουλή το ΚΚΕ απήχε και το ΜεΡΑ25 έιχε μια συμβολική παρουσία 1 βουλευτή για τον Πρόεδρο μιας εμπόλεμης χώρας τέλος πάντων. Κακώς την είχε αλλά δεν στηρίζει το καθεστώς του Κιέβου, ειρηνευση με διαπραγματεύσεις και απώλεια εδαφών λέει, και η ΝΑ επίσης. Το ΚΚΕ δεν ξέρω αν λέει για το τέλος του πολέμου πάντως και αυτό δεν στηρίζει το καθεστώς του Κιέβου. Ναι το 2022 οι θέσεις του έπρεπε να είναι πιο αντιουκρανικές, όχι πιο φιλορώσικες

        Ούτε και ακριβώς ναζιστικό πιστεύω πως είναι το καθεστώς, έχει ισχυρούς θύλακες αλλά δεν έχει ούτε Κόμμα, ούτε Φύρερ, ούτε κάποια συγκροτημένη φυλετική θεωρία. Ένα διεφθαρμένο ξενοκίνητο καθεστώς είναι με τόσο βρώμικες επιδιώξεις που βρήκε συμμάχους στους ναζί

        Κώστας

        Reply
        1. Ανώνυμος

          “Δεν πιστεύω πως η αριστερά της Δυσης είναι με το καθεστώς του Κιέβου”
          Διάβασε δημοσιεύματα της Αυγής του 2014 Κώστα.
          Και την στάση του Μελανσόν την ίδια περίοδο

    4. Ανώνυμος

      @02/05/2024 at 23:49
      Η εργατική τάξη δεν διαλέγει καλύτερο ιμπεριαλιστή. Χαράζει την δική της πορεία. Από τα βασικά. Από τις εποχές της1ης Διεθνούς, της Γαλλικής Κομμούνας του 1871, τη2 της Κρητικής του Προγράμματος της Γκότα

      “Και χαλάει εντελώς όταν το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα της Ρωσίας”
      Από πότε οι ιμπεριλιαστές έχουν “δικαιώματα”;

      ΡΩΣΙΑ
      Ζαρώνουν κι άλλο οι μάσκες του «αντιφασισμού»…
      https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/362858/zaronoyn-ki-allo-oi-maskes-toy-antifasismoy

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Η εργατική ταξη δεν μπορει να διαλεγει ιμπεριαλιστη. Το ΚΚΕ γιατι μπορει;

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Η ελληνική εργατική τάξη, σπρώχνεται ανάμεσα σε αντιφατικές κοινωνικές σχέσεις να γίνει “τάξη-καθ’-εαυτήν”. Παραμένει κατακερματισμένη. Μοραία δεν μπορεί να γίνει “τάξη-για-τον-εαυτό-της”, και επόμενο είναι τα διάφορα κομμάτια της να διαλέγουν ιμπεριαλιστή, ακολουθώντας τα αντίστοιχα τμήματα της αστικής τάξης.
          Αυτή η κατάσταση αντανακλάται και στις τοποθετήσεις διαφόρων “wannabe” εκπροσώπων της, που, επίσης κατ’ ανάγκην, στην πραγματικότητα εκφράζουν τα αντίστοιχα τμήματα της αστικής τάξης.
          Υπάρχει ένα μικρό ακόμη τμήμα της, που καθοδηγούμενο από το ΚΚΕ έχει προχωρήσει στην ταξική αυτογνωσία του και δείχνει σημεία χειραφέτησης από την όλη αστική προπαγάνδα και επιρροή. Αυτό σταδιακά αποκτά αμιγή ταξικά χαρακτηριστικά και σε επίπεδο συνείδησης, συνδικαλίζεται με ταξικές δυνάμεις και επίσης απεγκλωβίζεται από την πολιτική δυναστεία της αστικής τάξης και δεν διαλέγει Ιμπεριαλιστή..
          Το αδύνατο σημείο εδώ είναι οι αργοί ρυθμοί αυτής της θετικής εξέλιξης, καθώς υπολείπονται των απαιτήσεων του τρέχοντος ιστορικού χρόνου.
          Το παρήγορο, είναι, ότι, παρόλα αυτά, είναι αυξητική αυτή η τάση, σε πείσμα της τεράστιας πίεσης, που ασκεί η αστική τάξη και ο συνολικός Ιμπεριαλισμός με τις διάφορες σειρήνες τους.
          Ετσι, για να μην λέει ο κάθε πυροβολημένος ό,τι του καπνίσει, και να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους και σε μιά σειρά.

        2. Ανώνυμος

          Το ΚΚΕ είναι ο μόνος πολιτικός σχηματισμός, μέσα κι έξω από τη βουλή, που όχι μόνο δεν διαλέγει (=συντάσσεται με) Ιμπεριαλιστή, αλλά καθοδηγεί την ε/τ να πολεμάει όλους τους Ιμπεριαλιστές και να επωφεληθεί κατά το δυνατόν και από τους, έτσι κι αλλιώς ρηχούς και πρόσκαιρους σκυλοκαυγάδες τους.
          Το ΚΚΕ, επίσης, δεν πέφτει στην παγίδα να υιοθετεί τις εκατέρωθεν απειλές για δήθεν …”πυρηνικό ολοκαύτωμα”, που σερβίρονται για να τρομάξουν και να μαντρώσουν την ε/τ, ξεβρακώνοντας και τους “υπεραριστερούς” δεξιοκαιροσκόπους, που τις αναπαράγουν.
          Και καλύτερα/απλούστερα το αποδείχνουν κι εδώ οι δυο πλευρές, που καμαρωτά διαλέγουν, θετικά ή και αρνητικά, Ιμπεριαλιστή: Αδυνατούν να συμφωνήσουν στο ποιόν Ιμπεριαλιστή διαλέγει το ΚΚΕ!
          Ο αντικουκουεδισμός σήμερα ρεζιλεύει. Ατιμες εποχές…..

        3. Ανώνυμος

          Εγω παλι νομιζω οτι διαλεγετε ιμπεριαλισμο, και μαλιστα διαλεγετε τον δικο μας ιμπεριαλισμο. Και αυτο το αντιλενινιστικο κατρακυλισμα δεν κρυβεται, Κανελλη, κτλ, οσο ψευτομαρξιστικη σαλτσα να του βαλεις.

        4. Ανώνυμος

          Με την Κανέλη έχετε το “θεματάκι” σας για πολλούς λόγους.
          Ο κύριος λόγος για μένα αποτελεί πως ένα μέρος από τα μεσαία αστικά στρώματα πλησιάζει το ΚΚΕ για την υπόθεση της εργατικής ταξης .
          Αν κρινω από τεχνοκρατικού τύπου άρθρα “ανάλυσης “συνεργατών” -εκτός δηλαδή ΚΚΕ- που φιλοξενούνται στο픨Ριζοσπάστη”.

          Ας θυμηθούμε την πολιτική στάση που τηρήσατε πολλοί απέναντι στους τραμπουκισμούς χρυσαυγιτών στην Κανέλη με το καλλύμα μίας δήθεν “αριστεράς” “δικαιωματισμού ” κλπ κλπ. Όταν κάποιοι σας λένε ακροδεξιούς μετά παρεξηγείστε.

          Σαν άλλος ένας φίλος του ΚΚΕ να επισημάνω πως είχατε την ευκαιρία σας στο διάστημα 2011-2013 (19ο συνέδριο) αλλά την χάσατε. Παρόλο που ο τσίπρας είχε απευθυνθεί δημόσια στα μέλη του ΚΚΕ ζητώντας τους να παραμερίσουν τις αποφάσεις του Κόμματος. Καταργώντας στη πράξη τον Δημοκρατικό Συγκεντρωτισμό.ένα από τα 3 χαρακτηριστικά ενός Κομμουνιστικού Κόμμάτος όπως έλπιζε. Πολιτικά δεν του βγήκε όμως. Υπήρχε ήδη η πολιτική πείρα του 1989-1991

          Το 2012 αποτελεί πλέον πολύ μακρινό παρελθόν γιο να βάλετε το ΚΚΕ σε “νέες ράγες” όπως τότε αποκάλυψε η Lemon Diplomatique. Χωρίς να το θέλουν, ΓΑΠ, Τσίπρας ως πρωθυπουργοί ενήργησαν σαν το “αόρατο χέρι” της Ιστορίας. Κατάφερε να απαξιώσουντην σοσιαλδημοκρατία, τον “ευρωκομμουνισμό”, δηλαδή την αριστερη διαχείριση του καπιταλισμού. & στην Ελλάδα αλλά & διεθνώς Σε τόσο μεγάλο βαθμό δεν θα μπορούσαν να τα καταφέρουν 80+ χρόνια συλλογικής πείρας ιστορίας ανάλυσης διεθνώς.

          Τα “αρπακολατζίδικα” κοντοπρόθεσμα πολιτικά οφέλη της σοσιαλδημοκρατίας&ευρωνατοϊκής”αριστεράς”,φέρνουν μεσομακροπρόθεσμες πολιτικές συνέπειες & αντιστροφή των τάσεων.
          Ειδικά σε ιστορικές εποχές όπως αυτή που ήδη διανύουμε
          Να μην λέγατε “λεφτά υπάρχουν” ή “κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο & ΄ένα άρθρο” κυρίες & .κύριοι.

          Τωρα πλέον πολιτικά είναι αργά. Απαξιώθηκαν όλοι οι δήθεν αριστεροί,& οι σύμμαχοι ακόμα & της Δεξιάς. Ασχετως το τι ψηφίζουν, κανένας δεν δείχνει &πρόθυμος να υπερασπιστεί με πάθος τόσο την (ακρο)δεξιά όσο και την σοσιαλδημοκρατία – οπορτουνιστική “αριστερά” όπως παλαιότερα.

          Λογικό βέβαια να υπόσχονται τα πάντα στους πάντες ο νο1 πολιτικός αντίπαλος της εργατικής τάξης, η αστική τάξη & το “πολιτικό” “υπηρετικό” “προσωπικό” της.
          Εκτίμησαν πως το ΚΚΕ ή θα ήταν κάτω του 3% ή θα έκανε πολλά χρόνια για να ανασυνταχθεί δημιουργώνατς προβλήματα “αποπροσανατολισμού”& “εσωστρέφειας”. Στο συγκεκριμμένο, η εκτίμηση τους αποδείχθηκε γρήγορα λανθασμένη τόσο από το 19ο πρόγραμμα αλλά & για άλλους λόγους.

          Αν ο σοσιαλισμός αρχίσει σε λίγα χρόνια ή σε μία 20ετία, ως “αδύναμός κρίκος” & σε ποια χώρα κανείς δεν ξέρει.
          Π.χ. κανείς δεν περίμενε την “έκπληξη” του 2022 από την εργατική τάξη του Καζακστάν.
          Πολλοί οι “αδύναμοι κρίκοι” τόσο οι Ιμπεριαλιστικές Μητροπόλεις όσο & οι ιμπεριαλιστικές ή ιμπεριαλίζουσες “περιφέρειες” τους. Με τις καπιταλιστικές αντιθέσεις διαρκώς να οξύνονται σε πολλά επίπεδα.Τόσο μεγάλες που δεν μπορούν να τιθασευτούν / αμβλυνθούν / αντιστραφουν με τίποτα.

        5. Ανώνυμος

          Με την Κανέλη το ΚΚΕ έχεΙ το “θεματάκι” του για πολλούς λόγους.
          Το κόμμα του μέλλοντος, το κόμμα που υποτίθεται φροντίζει για την συνεχή ανανέωσή του, έχει βουλευτή μία γηραιά κυρία επί 24 συναπτά έτη. Όχι πως θεωρεί βέβαια άχρηστο το υπόλοιπο δυναμικό του, αλλλά κάποια πράγματα δεν αλλάζουν εύκολα. Εδώ είχατε τη Δαμανάκη μόνιμη βουλευτίνα σας παρά την δική της αντίθεση. Η οποία έδειξε το πραγματικό IQ και το ήθος της μόλις έχασε την ομπρέλα προστασίας και την αίγλη του κομματικού στελέχους.
          Σκάλες βέβαια ανώτερη η Λιάνα από την Μαρία…
          Δεν θα κατατάξω βέβαια στην ίδια κατηγορία τον αείμνηστο Λυκούργο Καλλέργη, από τους λίγους βουλευτές που δέχθηκαν να εισπράξουν αναδρομικά εν μέσω μνημονιακής καταιγίδας.
          Με τους βουλευτές του το ΚΚΕ έχεΙ το “θεματάκι” του για πολλούς λόγους.

        6. Ανώνυμος

          Με το “Κ”ΚΕ έχω πρόβλημα, όχι με την Κανέλλη.
          Το λόγο για τον οποίο, όπως γράφεις, μεσαία στρώματα πλησιάζουν το κόμμα σου ανέφερα. Ένα κόμμα που διέκοψε οριστικά σχέσεις με τον λενινισμό και φλερτάρει με τον εθνικιστικό χώρος είναι. Φυσικό να είναι ελκυστικό σε ένα τμήμα των μεσαίων.

        7. Ανώνυμος

          Έχετε το “θεματάκι” σας με την Κανέλη στο ΚΚΕ κύριος. Και δεν κρύβεται.

          “Και αυτο το αντιλενινιστικο κατρακυλισμα δεν κρυβεται, Κανελλη,”

          “έχει βουλευτή μία γηραιά κυρία επί 24 συναπτά έτη.”

          Η Κανέλλη είπε δημόσια πότε και με ποια αιτία προσέγγισε το ΚΚΕ. Ήταν οι σφαγές στην Ρουάντα. Το μόνο κόμμα που έγραφε ακριβώς το τι είδε με τα μάτια της στην Ρουάντα η Κανέλη ήταν το ΚΚΕ μέσω Ριζοσπάστη.

          Εμ βέβαια. Σας φοβίζει η προσέγγιση έντιμου μέρους της μεσοαστικών στρωμάτων με το ΚΚΕ. Μην κάνεις τον χαζό ή μην νομίζεις πως οι αναγνώστες του σάιτ είναι χαζοί. Άλλο αν υπάρχει πολιτική διαφωνία.

          Είσαστε ικανοί να κατηγορήσετε τον Λένιν γιατί ήταν δικηγόρος, ο πατέρας του ήταν ανωτερος κρατικός υπάλληλος επιθεωρητής σε σχολεία, τον Μαρξ γιατί προέρχονταν από μεσοαστικά στρώματα εκχριστανισμένων Εβραίων και παντρεύτηκε την Τζενη Βεστφάλεν(Βεστφαλεία ολόκληρη περιοχή στην Γερμανία πήρε το ονομα της από την οικογένια της ), και τον Εγγελς γιατί ο πατέρας του ήταν Βιομήχανος

          Καλά το πάτε. Μπορείτε και χειρότερα

        8. Ανώνυμος

          Η Κανέλλη έτσουξε και τσούζει πολλούς (ακρο-) δεξιούς, όπως φαίνεται κι εδώ στα σχόλια.
          Ξεβράκωσε και όσους παρακρατικούς επεστράτευσε το σύστημα εναντίον της: Τους Κασιδιαραίους και τις διαβόητες “ρουβίτσες του Βούτση”, καθώς εξωθήθηκαν σε τραμπουκισμούς, που αποκάλυψαν την πραγματική πολιτική τους ταυτότητα.
          Αυτό και μόνο την δικαιώνει και σαν άνθρωπο και σαν βουλευτίνα του ΚΚΕ.

        9. Ανώνυμος

          Τα παραμυθάκια περι δήθεν “διεθνισμού” πούλησε τα κάπου αλλού
          Όταν λέγατε στις πλατείες για “γερμανοτσολιάδες” αλλά μέσα οι ΗΠΑ
          Όταν πάνω στον “αντιμνημονιακό αγώνα” στηρίξατε ή ανεχθήκατε πολιτικές που μετατρέψαν την Ελλάδα σε μία τεράστια ΑμερικανοΝαοτοϊκή Βάση.
          Όταν στις πλατείες, ακροδεξιοί φασιστοειδή και ευρωνατοϊκοί αριστεροί γίνατε σχεδόν ένα κάτω από την “αντιμνημονιακή σημαία”

          Μην επαναλαμβάνεις copy-paste τις χαζομάρες του ΜΛ με “Κ”ΚΕ. Ξέρεις διαβάζαμε και εμείς indymedia για πολλά χρόνια.

          Πάρε δείγματα προλεταριακού διεθνισμού

          Συνάντηση ΓΓ και του ευρωβουλευτή Αλαβάνου(ανηψιός του Αλαβάνου) με τον πρόεδρο του σωματείου της Amazon στην Ν.Υόρκη. Εγκάρδια συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Amazon. Για παρακολούθησε πως υποδέχθηκαν την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ
          https://www.youtube.com/watch?v=RUJADmtBQic

          Και από την άλλη πλευρά
          ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ «AMAZON» ΤΩΝ ΗΠΑ
          Αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους των τηλεφωνικών κέντρων στην Ελλάδα
          https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/356997/allileggyi-me-toys-ergazomenoys-ton-tilefonikon-kentron-stin-ellada

          Είχαν προηγηθεί αυτά
          ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΤΗΝ AMAZON
          Με συνθήματα και χειροκροτήματα η υποδοχή του Συνδικάτου στην «Amazon» (VIDEO – ΦΩΤΟ)
          https://www.youtube.com/watch?v=jxOP9slg2xc

          Τετάρτη 14/06/2023 – 18:44
          ΠΕΙΡΑΙΑΣ
          Συνάντηση του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ COSCO με το Συνδικάτο στην «Amazon» (ΦΩΤΟ)
          https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/332300/synantisi-toy-somateioy-enedep-cosco-me-syndikato-stin-amazon-foto

          CHRIS SMALLS – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «AMAZON», ΗΠΑ
          Ένα διαφορετικό μήνυμα αλληλεγγύης στο ΚΚΕ και τον ελληνικό λαό… (VIDEO)
          https://www.youtube.com/watch?v=REBNeB9EXGY

          Μαρίνος συνταξιούχος ναυτεργάτης βουλευτής του ΚΚΕ
          Στα Άδανα και σε άλλες περιοχές που χτυπήθηκαν από τον φονικό σεισμό η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ
          https://www.youtube.com/watch?v=RNEgp4-8bDI&t=247s

          Παρασκευή 17/02/2023
          ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
          Το τουρκικό συνδικάτο Nakliyat-İş ευχαριστεί το ΠΑΜΕ για την υλική βοήθεια
          https://www.902.gr/eidisi/politiki/320796/antiprosopeia-toy-kke-anahorise-simera-gia-tin-toyrkia

          Όλα τα πρόχειρα λινκ για την διεθνιστική εργατική αλληλεγγύη ΠΑΜΕ / ΚΚΕ.

          Πολυ χαμηλό το επίπεδο της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας ως προς την αποτελεσματικότητα του. Δεν πείθει πλέον. Κάπου νομίζετε πως θα βρείτε κάποιους απληροφόρητους ή αφελείς. Ειδικά την περίοδο της πανδημίας ο κόσμος ενδιαφέρθηκε ακόμα περισσότερο για τις θέσεις του ΚΚΕ.

          Δεν έχετε καταλάβει πως άλλαξαν οι εποχές και προσπαθείτε με “παλιά εργαλεία” να κάνετε αντιΚΚΕ “δουλειά”. Αλλά και η πολιτική του ΚΚΕ δεν σας δίνει πολιτικό έδαφος να βρείτε “νέα”.
          Το 2024 μετά από “αντιμνημόνια” δημοψήφισμα νόμους κατρουγκαλου αχτσιόγλου-βρούτση, πανδημία δεν είναι 2012 να λέτε ότι θέλετε. Υπάρχει πλέον πολιτική εμπειρία

          Πεισματικά πράγματα τα γεγονότα που ελεγε και ένας Βλαδίμηρος. Είναι από το χωριό, δεν τον ξέρεις

        10. Ανώνυμος

          Η Δαμανάκη όπως και οι υπόλοιποι της “κομπανίας” Μίμης, Δραγασάκης ,Λαφαζάνης, Αλαβάνος έφυγαν από το ΚΚΕ το 1991 μόνοι τους μετά την νίκη της Αλέκας επί Δραγασάκη για την θέση του ΓΓ και ειδικά μετά το 14ο συνεδριο. Για άλλους η νίκη της Αλέκας στην Κ.Ε. ήταν για 4 ψήφους, για άλλους ήταν με περισσότερες ψήφους (πάνω από 10)

          Το ΚΚΕ δεν κρατά κάνενα με το ζόρι (ακρο)δεξιό τρολ. Πόσο μάλλον την κυρία που διατυμπάνιζε πως ήθελε να “μοιράσει τα ιμάτια” του ΠΑΣΟΚ στις αρχές της δεκαετίας του 1990 για να καταλήξει πολυτευτής του ΠΑΣΟΚ λίγα χρόνια μετά.

          Καλά το πάτε.

          Υ.Γ.
          Όσο για τον ηθοποιό Καλλέργη πέθανε τον Αύγουστο του 2011 στα 97του μετά από προβλήματα από εγχείριση από την οποία είχε ταλαιπωρηθει. Το δημοσίευμα (του οποίο φυσικά το λινκ δεν το παραθέτεις ) ήταν τον Δεκέμβριο του 2011.

          Αρκετές προσφυγές πρώην βουλευτών είχαν κατατεθεί πολύ πριν τα μνημόνια, π,χ, από το 2004 την χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων. Καμία λοιπον έκπληξη που δεν τα ξέρεις ή δεν τα “ξέρεις”.

          Αρκετοί -όχι όλοι-(ακρο)δεξιοί αισθάνονται κάπως “μειονεκτικά” απέναντι σε διεθνώς αναγνωρισμένους προοδευτικούς ανθρώπους των τεχνών. Και προσπαθούν να βρουν “κάτι” για να τους μειώσουν “κάπως” την όποια αξία τους. Καμία έκπληξη για μένα, επαναλαμβάνω

          Υπάρχουν και δεξιοί που σκέφτονται διαφορετικά.
          Εχω σχολικό φίλο έντιμο ανθρωπο, δεξιό, που μιλάει με τα καλύτερα λόγια για αρκετούς παλιούς αριστερούς προοδευτικούς καλλιτέχνες τόσο έλληνες όσο και ξένους.

        11. Ανώνυμος

          “Σας φοβίζει η προσέγγιση έντιμου μέρους της μεσοαστικών στρωμάτων με το ΚΚΕ.”
          Εμ πως, οι μεσοαστοι μπορει να ειναι και εντιμοι οταν πλησιαζουν το εντιμο “Κ”ΚΕ, το οποιο πλησιαζει και αυτο εντιμα βεβαια στον εθνικισμο. Τον εντιμο εθνικισμο φυσικα.
          Ετσι ειναι, αμα εισαι διαλεκτικος ολα ειναι αλλοιως.

          Ριζος.

        12. Ανώνυμος

          Το οτι πλησιασατε στον εθνικισμο, τον ‘εντιμο’ εθνικισμο, δεν σας εμποδιζει καθολου να εχετε τις μικροδιαφορες σας με την υπολοιπη ακροδεξια. Συμβαινουν αυτα.

        13. Ανώνυμος

          Και στην Οκτωβριανή τα ίδια έγιναν ακροδεξιέ που σε λένε ριζο πως και όπως θέλεις τα γυρίζεις. Μία μερίδα από μικροαστικά-μεσοαστικά στρώματα κυρίως μδιανοούμενοι προσέγγισαν τους Μπολσεβίκους

          Για απάντησε εσύ και το ευρύτερο αντιΚΚΕ “παρεάκι” ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Ακροδεξιάς γιατί ο Μαρξ-Εγκελς-Λένιν δεν θα έπρεπε να είναι κομμουνιστές μιας και δεν ήταν προλετάριοι. Μην κάνεις τον χαζό

          Ξεπατικώνεται αντιΚΚεδισμό από την “Αυριανή”, αλλά ακόμα και η Αυριανή άλλαξε όνομα

        14. Ανώνυμος

          “Αντιεθνικιστή” 09/05/2024 at 17:00 για πες μας τι ψήφισες στο δημοψήφισμα;Μήπως αυτό που πρότειναν Συριζα-Ανέλ- και “άλλοι”.? Εξάλλου δεν υπάρχουν “καλοδεχούμενες ή μη καλοδεχούμενες ψήφοι” όπως έλεγε και μία συριζέϊκη ψυχή για τις ψήφους κάποιων από τους “άλλους”.

          Μήπως μας γράφεις με άλλα λόγια πως όλοι οι Μικροαστοί και οι μεσοαστοί είναι εθνικιστές; Δηλαδή για σένα Μαρξ-Εγκελς-Λένιν ήταν εθνικιστές; Για ανάπτυξε το “μεγαλείο” της σκέψης σου. Αν διαθέτεις πολιτική σκέψη και δεν είσαι απλά ένα (ακρο)δεξιό Troll.

          Αν θέλεις να τους χαρίσεις όλους στον εθνικισμό πες το μας για να καταλάβουμε τον “ρόλο” που έχεις.

          Γιατί σε ανησυχεί η Λιάνα στο ΚΚΕ.Και γιατί σε φοβίζει η ολοένα μεγαλύτερη προσέγγιση μία μερίδας μικροαστών αλλά και μεσοαστών με το ΚΚΕ. Η οποία μεγαλώνει αν καταλαβαίνω από ολοένα και περισσότερα δημοσιεύματα – άρθρα τεχνοκρατικού περιεχομένου συνεργατών στον “Ρ”.

          Τι να κάνουμε υπάρχει ολοένα και αυξανόμενος κόσμος που δεν ανήκει στην εργατική τάξη που βάζει κάτω τον εγωϊσμό του και προσεγγίζει το Κόμμα. Το αν κάποιοι θα συνεχίσουν ή θα πάνε για αλλού θα φανεί στην πορεία. Όπως πάντα φαίνεται στην πολιτική πορεία.

          Μόνο το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ πηγαίνουν στο εξωτερικό για διεθνικιστική εργατική αλληλεγγύη σε Γαλλία – ΗΠΑ- Τουρκία(σεισμοί). Εσύ που ήσουν;

          Τα παλιά κόλπα της “Αυριανής” τελειώσαν “υπερεπαναστατη”. Το μνημονιάκι Τσίπρα για να σωθεί οικονομικά / πολιτικά η αστική τάξη το ψήφισες στο Δημοψήφισμα του 2015. Βρείτε κάτι καινούργιο. Πιο πιασάρικο

          Οι αναγνωστες του site δεν είναι χαζοί (ασχέτως αν με κάποιους έχουμε πολιτικές διαφωνίες) για να το παίζεται “διεθνιστές” αν και σήμερα ουσιαστικά πολιτικά είσαστε (ακρο)δεξιοί . Ασχέτως αν κάποιοι μπορεί να ξεκινήσατε ή να επηρεαστήκατε από το “παλιό” ΠΑΣΟΚ του “Ανδρέα-Σημίτη” εποχών “Αυριανής”.

          Τόσα χρόνια διάβασμα σε indymedia και σε φιλοΚΚΕ Blog ξέρουμε αρκετά από τα πολιτικά “κόλπα” σας σε μορφή δήθεν “υπεραριστερών” ή δηθεν “αναρχικών”σχολίων. Μην υποτιμάται λοιπόν την νοημοσύνη των αναγνωστών του site

          Καλά το πάτε

      2. Ανώνυμος

        Και βέβαια διαλέγει ιμπεριαλιστη η εργατική τάξη: διαλέγει τον “δικό”της ιμπεριαλιστη, για τον οποίο βάζει. το λενινιστικό καθήκον να ηττηθεί. Όχι μόνο δεν διαλέγει δήθεν ουδετερότητα, αλλά ενεργά αγωνίζεται για αυτήν την ήττα. Αντίθετα το ΚΚΕ, αφού πρώτα δίνει δίκια στον ουκρανικό λαό, κάθεται στη γωνιτσα και δεν σκοτιζεται. Τα πυρηνικά βγήκαν μπροστά, το μόνο που έχει να πει το ΚΚΕ είναι ότι μαίνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση. Κάνει αυτό που ξέρει πάντα να κάνει: ευνουχίζει το εργατικό κίνημα (φταίει ο καπιταλισμός και όχι το χρέος, άρα δεν καταγγέλλουμε το χρέος, καταστροφική η έξοδος από το ευρώ άρα πρακτικά ναι στο Μάαστριχτ, έχει δίκιο ο ουκρανικός λαός άρα δεν μιλάμε για νατοϊκή επιθετικότητα) και αφήνει την εργατική τάξη εκτεθειμένη σε ήττα. Άξιος ο μισθός σας, μπορεί να αυξηθούν τα ψηφαλακια.

        Reply
        1. Χ Παρισης

          Η ελιτ του κκε ,οπως ολες οι ελιτ στην Ιστορια, ενδιαφερεται α) για την διαιωνιση της,β) για την ανοδο της στις κορυφες της εκαστοτε εξουσιας. Το πρωτο το πετυχαινει μεχρι στιγμης αλλα χανοντας την εργατικη ταξη και τις λοιπες πληβειακες μαζες.Το δευτερο ηδη εγινε στα 1989 και μετεπειτα ,με την μεταπηδηση της τοτε ηγετικης του ελιτ σχεδον συσσωμης στο κομμα του κυρκου και μετα στην ςξιυσια 2015-19. Αν υπαρξουν οι ιδιες ευνοικες γι αυτους συνθηκες, μαλλον απιθανο, θα υπαρξει σε λιγα χρονια μια νεα “διαπιδυση” ,οπως την αποκαλω εγω, τυπου 1989, προς την ανοιχτη φιλοαμερικανικη “αριστερα” των Συριζα/ Ν.Α. Ηδη αυτο προετοιμαζεται με την αποδοχη της ΕΕ και της Ευρωζωνης ως δηθεν αναγκαιου κακου, πραγμα που σημαινει ταυτοχρονα ΚΑΙ αποδοχη του αμερικανοσιωνιστικου Αξονα απο την κυριαρχη ελιτ του Περισσου. Οποιος κανει το θανασιμο λαθος να θεωρει οτι η πορεια του κκε οφειλεται σε καποιες ταχα εσφαλμενες θεσεις, σε “οππορτουνισμο”, “ρεφορμισμο” και τα παρεμφερη, μαλλον ζει σε ενα αλλο Συμπαν ,για να μην πω οτι εχει εγκαταλειψει την υλιστικη-ταξικη ιστορικη μεθοδο αναλυσης.

        2. Ανώνυμος

          Πως γίνεται “χανοντας την εργατικη ταξη και τις λοιπες πληβειακες μαζες” όταν στις απεργίες στη νεολαία στις αποτροπές εξωσεων, στα λαϊκά κινήματα, στις συναντησεις με μεγάλα εργατικά σωματεία(ΗΠΑ -amazon) από άλλες χώρες, σε ομιλίες σε μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στο εξωτερικό (Γαλλία)το ΚΚΕ να είναι πρωταγωνιστής στο εσωτερικό και να συμμετέχει ενεργά στο εξωτερικό ;

          Υ.Γ.
          “Ελιτ του ΚΚΕ”. “Ελιτ” σαν τον Παφίλη με 800-900 ευρω μισθό, κινδύνους από τα αστικά κράτη όπως απειλές για φυλιακίσεις, προπυλακισμούς, συκοφαντίες, προσπάθειες για προβοκάτσιες κλπ Γέλασα

          άλλη μια επανάληψη από την μαρξιστική κριτική του Π.Παυλίδη στην θεωρία περι νομενκλατούρας του Μ.Βοσλένσκυ για την ΕΣΣΔ. Μπας και κάποτε στην ζωή σας μάθετε να σκέφτεστε κάπως Μαρξιστικά.Κάπου για αλλαγή ρε αδελφέ να μην αναπαράγεται ό,τι σας έμαθαν να λέτε οι Πασοκοι

          https://www.ilhs.gr/gr/Graf_1.3.htm

        3. Ανώνυμος

          Ψηφίζει ο πρόεδρος του Σωματείου της amazon στην Ελλάδα;
          Ψηφίζουν οι αμερικανοί φοιτητές του Κολούμπια στην Ελλάδα;
          Για αυτό πήγε ο ΓΓ να συναντήσει το σωματείο και τους φοιτητές στη Ν.Υόρκη; Για τα “ψηφαλάκια”;
          Ρε τι μαθαίνει κανείς από σένα 07/05/2024 at 06:28. Μιλάμε είσαι έγκυρη πηγή.

          ” Κάνει αυτό που ξέρει πάντα να κάνει: ευνουχίζει το εργατικό κίνημα (φταίει ο καπιταλισμός και όχι το χρέος, άρα δεν καταγγέλλουμε το χρέος, καταστροφική η έξοδος από το ευρώ άρα πρακτικά ναι στο Μάαστριχτ, έχει δίκιο ο ουκρανικός λαός άρα δεν μιλάμε για νατοϊκή επιθετικότητα) και αφήνει την εργατική τάξη”

          ΟΙ ΗΠΑ που χρωστούν τρις δολλάρια τι ακριβως κάνουν; Σε ποιους να “καταγγείλουν το χρέος”; Στον ευατό τους; Στις 12 ιδιωτικές τράπεζες που δημιούργησαν την Fed;

          Η Μ.Βρεττανία όταν χρωσταγε τέλη δεκαετίας 1970 γιατί εφαρμοσε νεοφιλελευθερισμό αντι να καταγγείλει το χρέος;

          Εδω γιατί ανεβαίνουν οι τιμές αφού η αγοραστική ικανότητα, είναι διαρκώς μειούμενη;

          Ποιο ήταν το πρόβλημα; Το χρέος; ή για τους καπιταλιστές η μείωση κερδων της αστικής τάξης;

          Η μη αναπαραγωγή του κεφαλαίου; Και άρα οι αστοί έπρεπε να εφαρμόσουν αντιεργατικά μέτρα και “διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις” επιλογές άλλων τομέων νέας κερδοφορίας για να επανέλθoυν τα κερδη τους σε βάρος του εργαζόμενου λαού; O νέος “ενάρετος” για εκείνους κύκλος της καπιταλιστικής ανάπτυξης;

          Τωρα που μεγαλώνει το χρέος σε σχέση με πριν 10-15 χρόνια, γιατί λένε πως “η οικονομία πάει καλά”;

          Αν δεν είναι θέμα καπιταλισμού, τότε τι είναι; Οπως έλεγε και ο Μαρξ από τις εποχές του 1848-1850 με αφορμη τις κερδοσκοπίες που γινποντουσαν το μόνο που έχουν δικό τους οι λαοί είναι το δημόσιο χρέος τους

          Η Καπιταλιστική ανάπτυξη προετοιμάζει το έδαφος της επόμενης καπιταλιστικής κρίσης.Τα κέρδη των τραπεζών ετοίμαζαν το έδαφος για το ξέσπασμα της κρισης με αφορμή την μείωση των κερδών τους. Όπως έγινε και με αφορμη το χρηματιστήριο στην Ολλανδία στην κρίση της τουλίπας του 18ου αιώνα
          ‘Ετσι δουλεύει ο καπιταλισμός κύριος. Τι να κάνουμε;

          Αρα τι δείχνει η πραγματικότητα; Είναι η δεν είναι ζήτημα καπιταλισμού;

          Τελικά τι έκανε η κυρία Κων/λου με εκείνη την επιτροπή λογιστικού ελέγχου για το χρέος;
          Εκείνη που ως πρόεδρος της Βουλής κάποιες μέρες πριν το δημοψήφισμα του 2015 έλεγε σε τηλεοπτικά κανάλια πως η κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο ήταν σχήμα λόγου.
          Ποιο είναι το “σωστό” χρέος ; Δεν μας είπατε
          Για δώσε μας ενημέρωση

          Ποιος όμως θα διαγράψει το δημόσιο χρέος; Για την ακρίβεια ποια τάξη έχει συμφέρον απο την διαγραφή; Π.χ. η αστική τάξη; Οι μεσοαστοί; Ποιοι;

          Το ΚΚΕ τα έχει λύσει αυτά τα θέματα εδώ και χρόνια. Δεκάρα τσακιστη δεν θα πάρουν οι τράπεζες. Διαγραφή του χρέους και έξοδο από ΕΕ με εργατική λαϊκή εξουσία. Γιατί μόνο ο λαός(η εργατική τάξη και τα συμμαχικά της στρωματα) σώζει τον λαό

  2. Ανώνυμος

    Ποια γενοκτονια; Εξεγερση με στοιχεια εργατικης επαναστασης ηταν.
    Εξαλλου και ο Μαρξ εδωσε συγχαρητηρια στον Αμπρααμ Λινγκολ, για την γενοκτονία των αυτοχθονων.
    Αμα ειμαστε μαρξιστες ολα αλλαζουν.

    Ριζος.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Αυτό που γράφεις δεν μας λες την πηγή;
      Για αν δούμε αν στέκεται; Μην κάνεις το κορόϊδο, Υπάρχουν κείμενα του Μαρξ & σε αμερικάνικες΄εφημέριδες που ήταν ενάντια στην αποικιακή εισβολή ωτν Βρεττανών στην Κίνα
      Aν δεν κάνω λάθος, ο Αμπρααμ Λινγκολ ήταν κατά της δουλείας. Μήπως είσαι με τους δουλοκτήτες του Νότου; Μήπωςεύ τα γυρίζεις μιας και λέγεσαι Ρίζος;

      Λεπτομέρεια μάλλον η ακροτελεύτρια φράση του Μανιφέστου του Κομμουνιστικού Κόμματος, το “Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε”. Μάλλον

      Reply
  3. Ανώνυμος

    Στοιχεια εργατικης επαναστασης φαινεται οτι υπαρχουν και στην εξεγερση των Γεωργιανων. Δεν παιρνω θεση, περιμενω να διαβασω τον Ριζο.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Ελπίζω όλα αυτά τα σκουπίδια που πρωταγωνιστούν στις φωτογραφίες να σκοτώνουν, να βιάζουν και να καίνε τους συντρόφους στην Οδησσό, να βρήκαν αυτό που άξιζαν στη Μαριούπολη και στο υπόλοιπο Ντονμπάς.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Αν έρθει κανένας σοσιαλισμός
      μόνο τότε να είσαι σίγουρος πως θα δικαιωθούν όσοι σκοτώθηκαν πέθαναν βασανίστηκαν στο κτήριο των Συνδικάτων της Οδησσού 2 Μάη 2014

      Reply
  5. Raziel

    Ο ένας λέει ανοησίες για τον Μαρξ, ο άλλος για σωτήρες Χίτλερ, ο Παρίσης μέσα σε ένα μόνο σχόλιο έχει συνοψίσει όλη την ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ αντίληψη του Ντούγκιν (αν και σε αυτό πρέπει να τον παραδεχτώ πως το κατάφερες μέσα σε μόνο λίγες γραμμές ρε μεγάλε), αδίστακτοι είστε. Τελικά τρία πράγματα θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι άπειρα το σύμπαν, η ανθρώπινη βλακεία και ο…φασισμός. Πλέον με όλα αυτά που βλέπω και που ακούω από όλους σας μόνο για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος.

    Όσο αφορά τον Μαρξ ΠΟΤΕ δεν χαιρέτισε την γενοκτονία των αυτόχθονων. Η επιστολή αφορούσε την υποστήριξη που έδινε στον καπιταλιστικό Βορρά έναντι του ρατσιστικού Νότου. Πολύ σωστά ο Μαρξ υποστήριζε ότι η επικράτηση του Βορρά θα σήμαινε την περαιτέρω εξάπλωση του αμερικάνικου καπιταλισμού και την επικράτησή του άρα και την οριστική συντριβή του δουλοκτητικού καθεστώτος. Με αυτό το σκεπτικό υποστήριξε τον Λίνκολν και πολύ σωστά έπραξε.

    https://www.katiousa.gr/istoria/prosopa-istoria/mia-aprosmeni-allilografia-epistoli-tou-marks-ston-avraam-linkoln/

    Παρακάτω. Όποιος αναγνωρίζει το “δικαίωμα” της “προστασίας” εθνοτήτων και λαών όπως αυτό ορίζεται από φασίστες και ιμπεριαλιστές τότε αυτομάτως αναγνωρίζει και το δικαίωμα του Χίτλερ να προστατεύσει τους Γερμανούς στην Σουδητία, την Πολωνία και αλλού άρα ο πόλεμος του Χίτλερ ήταν…δίκαιος. Όπως κα ο Αττίλας ήταν…δίκαιος πόλεμος διότι η Τουρκία “έσωσε” τους Τουρκοκύπριους από τους τουρκοφάγους φασίστες της ΕΟΚΑ Β’. Όπως και το “δικαίωμα” της Ελλάδας να…απελευθερώσει τους Έλληνες από το κεμαλικό καθεστώς. Όπως και το “δικαίωμα” της Ελλάδας αύριο μεθαύριο να…σώσει τους Έλληνες από τον Ράμα.

    Φαντάζομαι συμφωνείτε με αυτά εσείς που είστε με το μέρος του Πούτιν έτσι; Να θυμίσουμε επίσης ότι η εισβολή στην Κριμαία έγινε ΠΡΙΝ την υποτιθέμενη γενοκτονία (η οποία καταρρίπτεται με στοιχεία) με πρόσχημα την απαγόρευση της ρωσικής γλώσσας. Δηλαδή το μόνο που υπήρχε σαν…δικαιολογία για την…προστασία των Ρώσων ήταν ένας νόμος για την ρωσική γλώσσα ο οποίος δεν εφαρμόστηκε καν στην πράξη (αφού ο τότε πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου Τουρτσίνοφ ΔΕΝ τον υπέγραψε) και δεν θα εφαρμοζόταν έτσι και αλλιώς αφού σκοπός ήταν να προκαλέσει την ρωσική επέμβαση. Αλλά ακόμα και έτσι εάν δικαιολογείτε τέτοιου είδους επεμβάσεις τότε σίγουρα οι Τούρκοι πρέπει ΧΘΕΣ να επέμβουν στην Θράκη και να σώσουν τους Τούρκους αφού το ελληνικό κράτος δεν τους αναγνωρίζει καν σαν εθνική μειονότητα. Όπως και η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να σώσει τους εθνικά Μακεδόνες οι οποίοι δεν μπορούν ούτε σε εκδηλώσεις να συμμετέχουν γιατί το ελληνικό κράτος μαζί με τους ναζιφασίστες τρομοκρατούν και εμποδίζουν όσους το επιθυμούν.

    Φαντάζομαι ότι οι πουτινικοί υποστηρίζετε επεμβάσεις της Βορείου Μακεδονίας και της Τουρκίας για να…σωθούν οι καταπιεσμένοι πληθυσμοί από το ελληνικό κράτος έτσι δεν είναι;

    Σχετικά με τον Περισσό εγώ πάντα θα τον υπερασπίζομαι από την επίθεση που του κάνετε. Δεν φτάνει που ένα “κομμουνιστικό” κόμμα (το μόνο στην Ευρώπη) πήγε στην Κριμαία και “νομιμοποίησε” την ΡΩΣΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ και τον διαμελισμό της Ουκρανίας (όπως και στο Ντονμπάς) αποδεικνύοντας έτσι την πλήρη υποταγή του στον ρωσοφασιστικό ιμπεριαλισμό του την λέτε και από πάνω. Αχαριστία λέγετε αυτό.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ραζιηλ, πάλι παραληρείς. Κανείς δεν απειλούσε τους Σουδητες και οι “καημενοι” Πολωνοί συμμετείχαν στον διαμελισμό της Τσεχοσλοβακίας χωρίς να θέλουν να προστατέψουν καμία μειονότητα. Στην Ουκρανια υπήρχε γενοκτονία από τη σιωνιστικοφασιστικη Δύση με στόχο να προκαλέσουν υπεραντιδραση των Ρώσων. Όμως δεν τα κατάφεραν, πάτησαν οι ίδιοι στα σκ@τ@ που είχαν απλώσει. Τους εύχομαι τα χειρότερα να τα βρουν μπροστά τους

      Reply
      1. Raziel

        Κοίτα μπορείς να βρεις το οτιδήποτε για να δικαιολογήσεις ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥ τύπου επεμβάσεις. Μιλάμε για αστικά κράτη προφανώς οι μειονότητες και οι εθνότητες υπόκεινται κάποιου είδους διακρίσεων είτε σε μεγαλύτερο είτε σε μικρότερο βαθμό πάντα επικρατεί ο αστικός εθνικισμός του κυρίαρχου έθνους σε αυτές τις περιπτώσεις. Σε αυτήν την περίπτωση οι μειονότητες/εθνότητες αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Διακρίσεις υπήρχαν και σε βάρος των Σουδητών από τους Τσεχοσλοβάκους καπιταλιστές ειδικά μετά την κρίση του ’29-30 όπως και μετά την επικράτηση του Χίτλερ στην Γερμανία. Πράγματι δεν απειλούνταν με γενοκτονία ή εθνοκάθαρση ωστόσο οι χιτλερικοί πιαστήκανε από το παραμικρό για να δικαιολογήσουν επέμβαση και “αυτοδιάθεση”.

        Το θέμα είναι αυτά δικαιολογούν διαμελισμούς; Δικαιολογούν στρατιωτικές επεμβάσεις και αλλαγές συνόρων με την βία; Έχουν δικαίωμα οι εθνότητες και οι μειονότητες να επιβάλλουν αλλαγή συνόρων με την επέμβαση ξένης, κατοχικής δύναμης; Έχει δικαίωμα μία δύναμη να υποκινήσει εμφύλιο αξιοποιώντας υπαρκτά προβλήματα εθνοτήτων και μειονοτήτων για να τεμαχίσει κράτη στήνοντας πραξικοπήματα και αιματηρούς πολέμους; Η απάντηση είναι ΟΧΙ διότι γνωρίζουμε πλέον ότι αυτός ο δρόμος φέρνει μεγαλύτερα δεινά για όλους.

        Ό,τι έπραξε ο Χίτλερ με τους Σουδήτες έπραξε και ο Πούτλερ. Είναι το ίδιο ακριβώς. Δεν υπήρχε καμία γενοκτονία το μόνο που έγινε ήταν η απαγόρευση της γλώσσας το οποίο μάλιστα δεν εφαρμόστηκε καν και δεν θα εφαρμοζόταν έτσι και αλλιώς:

        https://tass.com/world/721537

        https://www.atlanticcouncil.org/blogs/ukrainealert/the-truth-behind-ukraine-s-language-policy/

        Ήταν όμως τόσο ώστε να προκαλέσει την επέμβαση της Μόσχας και την υποκίνηση ενός εμφυλίου με στόχο να αρπάξει ουκρανικά εδάφη ο Πούτιν και να βυθίσει την χώρα σε έναν μακροχρόνιο εμφύλιο ώστε να την εμποδίσει να γίνει σφαίρα επιρροής της Δύσης. Πετυχημένη προβοκάτσια οφείλω να ομολογήσω από τους κρυφορωσόδουλους πραξικοπηματίες του Γιάτσενιουκ και της συμμορίας του. Η “γενοκτονία” υπάρχει μόνο μέσα στο κεφάλι σας και στο γραφείο του Κρεμλίνου:

        https://en.wikipedia.org/wiki/Allegations_of_genocide_in_Donbas#cite_note-OHCHR-4

        Δηλαδή η Ελλάδα δεν έπρεπε να “σώσει” τους Πόντιους από τον Κεμάλ; Να θυμίσω ότι αυτοί που ανέτρεψαν τον Μακάριο ήταν αυτοί που έσφαζαν Τουρκοκύπριους το 63-64; Δεν είχε “δικαίωμα” η Τουρκία να “προστατεύσει” τους Τουρκοκύπριους; Γιατί δεν απαντάτε σε αυτά; Γιατί όποιος τάσσεται υπέρ του Πούτλερ σήμερα αυτομάτως τάσσεται υπέρ του Αττίλα και της λεγόμενης μικρασιατικής εκστρατείας.

        Reply
  6. Ανώνυμος

    Ραζιηλ, οι φασίστες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: την γενοκτονία. Εξολοθρεύουν λαούς και μειονότητες με μεγάλη ευκολία, μια και τους θεωρούν είτε υπάνθρωπους όπως οι ναζί του Κιέβου τους Ρώσους,είτε τους θεωρούν ζώα, όπως οι σιωνιστες τους Παλαιστίνιους. Το τέλος τους το είδαμε το 1945, το βλέπουμε τώρα στην Ουκρανία και θα το δούμε αύριο στα άγια χώματα της Παλαιστίνης.

    Reply
  7. Χρηστος Παρίσης

    Απαντώ όσο γινεται πιό τηλεγραφικά σε καποιον ανωνυμο παραπάνω (καλυτερα να βαζετε ψευδώνυμα,θα ηταν πιο πρακτικο).. Από πού συνεπέρανες οτι εγω ,ο Παρίσης , (ειναι πραγματικο ονομα ,οχι ψευδωνυμο) , θητευσα σε καποιο σεμιναριο του Πασοκ οπου “μου ΄εμαθαν …κλπ,κλπ, που γραφεις? Απο πού συνεπέρανες οτι επαναλαμβανω τις αποψεις καποιου Παυλιδη,του οποιου αγνοώ ακομα και την ύπαρξη? Για τα περι ελιτ κλπ : Kατα η χυδαια οικονομίστικη και δήθεν κομμουνιστική άποψη που διακινεί το κόμμα σου, ολα είναι θεμα διαφορων σε ποσά,αν ο Παφίλης παιρνει 800 ειναι “κομμουνιστης” ,αν επαιρνε 4000 ευρω το μηνα,που νομιζω τοσα μενουν στους (ισοβιους) βουλευτες σας θα ηταν … τι ? Ελιτ ? Τις ιδιες φαιδροτητες προβαλλετε και στις εκστρατειες σας , ο κουλης σας δινει 780 το μηνα,εμεις οι εκπροσωποι της εργατιας ( ποτε σας διοροσε αρα γε?) σας προτεινουμε 900 . Τι τεραστια διαφορά αντιληψεων και κοσμοθεωριας ,αλήθεια ! Επικαλείσαι το οτι το κομμα σας συμμετεχει σε διαμαρτυριες κλπ ως αποδειξη του οτι ειναι δηθεν κατα του καθεστώτος. Το πασοκ στη δεκαετια του 70 ,ο συριζα μετα ( συνασπισμος,οπου διαγκωνιζονταν τα στελεχη σας να γινουν δεκτοι) , μετειχαν σε διαμαρτυριες κλπ. ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ, για να εξαπατησουν αφελεις. Τα μετετρεπε αυτο σε αντικαθεστωτικα κομματα? Αποφευγεις την ταμπακιέρα προσπαθωντας να υποτιμησεις σε προσωπικο επιπεδο (αυτο δεν ειναι συκοφαντια?). Σε λαθος ανθρωπο έπεσες…. Απαντα σε αυτο που ανεφερα , ΔεχεταιΝαι Η ΟΥ το κομμα σου ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ (ΚΑΚΗ ΕΣΤΩ) ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ εε /ευρωζωνη? Εχει δεχτει ως ΝΟΜΙΜΑ και ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ τα Μνημόνια ?( τα χαρακτηριζει “αντιλαικες πολιτικες”, ! δηλαδη ο,τι ειναι καθε νομοθεσια μιας αστικης κυβερνησης , δεν ειναι κατι τραγικο…! ) Αρα, η συμμετοχη σας (πολυ καθυστερημενη ,μολις εδω και καποιους μηνες) σε κινητοποιησεις κατα πλειστηριασμων κλπ, που ειναι αποτοκοι και συνεπειες των ΝΟΜΙΜΩΝ κατ εσας Μνημονιακων νομοθετηματων , ειναι καθαρα για το θεαθηναι και υποκριτικες, αφου δεχεστε ως νομιμη την αιτια ολων αυτων ,παριστανετε μετα οτι ταχα εισαστε εναντιον τους. Το Μαρξισμο αστον ήσυχο,για να δουλέψουν λιγο και οι επιθεωρησεις, γιατι με τις γυμναστικες σας επιδειξειςτην Πρωτομαγια του 2020 , μπροστα στο γνωστο κωλοχανειο απο το οποιο ζουν οι ισοβιοι βουλευτες σας ,με τα αηδιαστικα κρεατα του πλασιε εμβολιων Αδωνι γραμματεα σας σε κοινη θεα οταν εκανε τη μουφα εμβολιο που κανουν στα μελη των ελιτ οι λετρεμενες σας Φαρμακευτικες, με τις μεγαλειωδεις σας πορειες Ομονοια_Στυλοι σε 41 λεπτα τρεχοντας και ολα τα υπολοιπα καραγιοζιλικια ,ο λαός δεν εχει πια αναγκη να πηγαινει στα θεατρα. . Παντως, επιτυχια θα ηταν να αγκαζαρετε τον Αυτια,το Χατζηνικολαου ,( τον Τσιμα τον ειχατε και τον χασατε,δεν εκτιμησατε τι θησαυρος σας ελαχε τοτε), θα εκαναν ωραιο σετακι με την (ψευτο) θεουσα που βαλατε και γεμιζει με τα εμεσματα της την εφημεριδα του ΣΠΗΛΙΟΥ και του ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ, αυτην για την οποια εδωσαν τη ζωη τους και ο,τι αλλο τόσοι και τόσοι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ αγωνιστές αναμεσά τους και συγγενεις μου !…

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Μην στενοχωριέσαι Παρίση γιατί δεν αξίζει τον κόπο, το θέμα χρήζει ψυχανάλυσης. Όσο για την θεούσα, θυμόμαστε όλοι το άρθρο στον “Ρ” τον Δεκέμβρη του 2008 που έβγαζε λάδι τον φονιά Κορκωναια. Τώρα παίζουν με το μαρτύριο του Παλαιστινιακού λαού. Έναν καλό ψυχαναλυτή….

      Reply
      1. Χρ Παρίσης

        Σε ευχαριστώ. Δεν θα συνεχίσω αυτόν τον διάλογο κωφών εδώ, απορώ μάλιστα πώς δεν ηρθε καποιος μεγας και πολύς καθοδηγητής να τραβηξει απο τη συζητηση τους κυριους που αντί να απαντησουν σε συγκεκριμενα που τους εθεσα,οπως και αλλοι , μιλούν για “αυριανες” και πασοκ ….Μαλλον ξεχασαν οτι το κομμα τους εγλειφε το Πασοκ απο το 1974 μεχρι το 1989,οπως και μετα συνεχισε να κανει το ιδιο με το πρωιναδικο του Συριζα. Απλά θα πώ οτι επιβεβαιώνεται η αρχική μου σημειωση (σχολιο) για τν ελίτ του ΚΚΕ ,που στην ουσια ηταν μια παρατήρηση ψυχρα επιστημονική. Το οτι θιχτηκαν μερικοι γιατι η αλήθεια δεν ταιριαζε με τα μικροσυμφεροντά τους, και αρχισαν τις προσβλητικες δηθεν απαντησεις, με το γνωστο καταφύγιο του αμαθούς ,το argumentum ad hominem, δείχνει και πάλι με εμμεσο τροπο την ορθοτητα των παρατηρησεών μου και της πρόβλεψης μου οτι το 1989 συντομα θα επαναληφθει . Παρηγοριέμαι στη σκεψη οτι η εργατική τάξη μπορεί να τα έχει χασει σχεδον όλα (οπως εκεινος ο δύστυχος ασθενης του Βολταιρου που με τις φροντιδες των γιατρών ολο και χειροτέρευε).αλλά έχει τουλαχιστον στη Σεβαστή (τους) “Βουλη” , καποιους ισόβιους αυτοχρισμένους εκπροσώπους της, εξω απο τη Βουλη ροπαλοφόρους του ΠΑΜΕ να προστατεύουν το “νομοθετικο έργο” των Μνημονιακών κομμάτων ( μεχρι και ο κ. Αδωνις το αναγνωρισε αυτο ,πρός τιμην του δηλαδη, 18.10,2011,αν καλα θυμαμαι,οταν είπε οτι εκεινη τη μερα καταλαβε ,αυτος ο πρωην εχθρός της νομιμοποιησεως του ΚΚΕ, την αναγκη και τη χρησιμοτητα της), τελος δε, για να πώ το πιό σημαντικο ( πιστος μαθητης της Ρητορικής του Κοιντιλιανου ,που το συνιστουσε στους μαθητες του) ,οπως και σωστα τονιζει ενας κυριος εκ της Ιεράς Μονης Περισσου παραπανω καπου, ολόκληρη Κανέλλη , στηρίζει την εργατική τάξη !!! ΑΡΑ , θα μπορούσε ποτε η κατα τα λοιπά δυστυχουσα αυτη και συμπαθης εις τους κύκλους της Κας Κανέλλη τάξις να μην συνέχεται απο εν αίσθημα ευγνωμοσύνης πρός το κόμμα που την φιλοξενει, χωρις η ιδια αυτη σεμνη κυρια να υπεραιρεται επ΄ανδραγαθια,οπως ελεγε και το πρωην αντικειμενο του θαυμασμου της -καποτε επι Επαναστασεως,-ο Πρόεδρος (σεβασμος στους θεσμους,ρε αλητες αναρχικοι και αν/κομμουνισται ), κ. Παπαδόπουλος ?

        Reply
    2. Ανώνυμος

      Μπαγιάτικος αντι-κουκουεδισμός των 70-ties πασπαλισμένος με μπόλικη αυτοαναφορικότητα και ναρκισσισμό. Τα κότερα του Φλωράκη ξέχασες.
      Ναυάγιο ….ένα ακόμη.

      Reply
        1. Ανώνυμος

          Τεράστια προσβολή για τον αντιμπατσικό αγώνα της αντιμπατσικής κρυφοπασοκοδεξιάς!
          Ετσι, Ρίζο! Μέσα και με χίλια. Βάρκιζα και πασόκ ΤΕΛΟΣ!

    3. Ανώνυμος

      Λες & διαβάζω την “Αυριανή” των 1990’ς στα 15 μου που ήταν σε σπίτια συγγενών μου . Μίξη αυριανικού πασοκ, “ανανεωτικών”, της “αριστεράς” εποχών 2011-2015 & ακροδεξιών “αγανακτισμένων” .

      Όλοι ξέρουν πως τα μέλη του ΚΚΕ δεσμεύονται από το καταστατικό τους Δίνουν την βουλευτική αποζημείωση ή σύνταξη τους στο ΚΚΕ

      ”Ολοι ξερουν πως το ΚΚΕ είναι ενάντια σε ΕΕ άρα & σε ευρω. Η κύρια ερωτηση που γίνεται προς υποψηφιους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ

      Όλοι ξέρουν πως ο φόνος του Ζακ έγινε επί κυβέρνητικης θητείας του Σύριζα. Κρατικοί υπάλληλοι “καλύφθηκαν” από την δήλωση της τότε Υπουργού Προστασίας Πολιτη του Σύριζα του κατά τα άλλα “ευαίσθητου κόμματος” για τα “δικαιώματα” των gay

      ‘Ολοι ξέρουν πως το 2014 σε συγκέντρωση του στον Πειραιά το ένα μεγαλοστέλεχος του Σύριζα καταδίκαζε τα μεγάλα συμφέροντα την ίδια στιγμή που επιφανές στέλεχος του στο απέναντι κατάστημα ήταν για 1 περίπου ώρα στο ίδιο τραπέζι με μεγαλοεφοπλιστή.Μάλλον πήγε να πει ένα “γειά”

      Όλοι ξέρουν πως η “θεούσα” βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της εργατικής τάξης. Αντιμετωπίζοντας την έχθρα των αστών επειδή δεν της συφχωρούν πως προέρχεται από την δικά τους αστικλα στρωματα. Δεν πούλησε τα ιδανικά της για μεγαλύτερο “βόλεμα” στον καπιταλισμό για μία θέση υπουργού. ‘ Ολοι ξέρουν πως ο “άθεος” συμμετείχε ενεργά στον εορτασμό των Θεοφανείων του 2015 στο λιμάνι του Πειραία μαζί με τον μητροπολιτη Πειραία..

      Όλοι ξέρουν πως η ΚΝΕ πρωταγωνίστησε στις διαμαρτυρίες για την δολοφονία Γρηγορόπουλου. Δεν παρασυρθηκε όμως απο προβοκάτσιες ύποπτων ως προς την σκοπιμότητα και προέλευση κύκλων Τότε εκείνες τις μέρες μέλος της ΚΝΕ στο Περιστέρι παραλίγο να σκοτωθεί

      Όλοι ήξεραν ποιος πολιτικά ήταν και τι πρέσβευε ο Καμμένος και το ακροδεξιό κόμμα του. Ομως πάνω στον “αντιμνημονιακό” ενθουσιασμό της Συγκυβέρνησης με τον Σύριζα, ξεχάστηκαν όλα από δήθεν “αριστερούς”.

      Όλοι ξέρουν πως στο μαρτύριο του Παλαιστηνιακού λαού έχουν συμβάλει και δήθεν “αριστεροί” που στήριξαν την Κυβέρνηση “αριστερο”ακροδεξιών των Σύριζα-Ανέλ με τις άριστες σχέσεις της τελευταίας με το κράτος Απαρχάιντ του Ισραήλ

      Τωρα το ποιος χρήζει ανάγκης ψυχανάλησης ας μας το πει ο 11/05/2024 at 06:26.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.