.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΣΥΒΧΨΑ: Για την απώλεια του συναδέλφου Αποστόλη Λυκούργου


Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Αργά το βράδυ της Τετάρτης 28/8 έφυγε από κοντά μας ο συνάδελφος Αποστόλης Λυκούργος.

Ο Αποστόλης ήταν παλιό μέλος του Συλλόγου μας από το 1996, με συμμετοχή σε κινητοποιήσεις και δράσεις του, πάντα ανήσυχος για τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις γενικά και στον κλάδο μας ειδικότερα. Άνθρωπος κοινωνικός και βαθιά ευγενικός, συντροφικός και με έντονο το στοιχείο της συναδελφικής αλληλεγγύης για όσους και όσες τον γνωρίσαμε από κοντά είτε στο χώρο της δουλειάς είτε εκτός αυτής.

Ο Αποστόλης γεννήθηκε το 1966 και εργαζόταν από το 1996 στις εκδόσεις Gutenberg στο χώρο του πανεπιστημιακού βιβλίου. Αγαπούσε τη δουλειά του και την έκανε πάντα με μεράκι, αποκτώντας συχνά μία βαθύτερη σχέση με όσους/ες ερχόταν σε επαφή και όχι απλώς μία στενά επαγγελματική σχέση. Ίσως για αυτό πιο συχνά άκουγες ότι ο Αποστόλης είναι «φίλος» παρά οτιδήποτε άλλο. Αγαπούσε το βιβλίο γενικότερα και για αυτό το υπηρέτησε και από άλλες θέσεις (μεταφραστής και κριτικός κυρίως σε πολιτικά και φιλοσοφικά έργα όπου εστίαζε κυρίως το ενδιαφέρον του).

Όσοι τον ζήσαμε από πιο κοντά θα τον θυμόμαστε πάντα για το πηγαίο χιούμορ του, το πρωινό χαμόγελο στη δουλειά που σου έφτιαχνε τη διάθεση, τη βοήθεια και τη στήριξη που πρόσφερε πάντα ανιδιοτελώς στους/στις συναδέλφους.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 31/8 στις 12.00 το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Καλό σου ταξίδι Αποστόλη.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.