.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Στην τελική ευθεία για την απεργία της 1ης Νοέμβρη


Του Δημήτρη Σταμούλη

Συγκέντρωση 12μμ στα Χαυτεία

Η διακλαδική απεργία οκτώ πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού τομέα αναδεικνύεται σε έναν πρώτο βασικό σταθμό της πάλης για συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Ταυτόχρονα αποτελεί έμπρακτο βήμα στην ανασυγκρότηση και αντεπίθεση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος σε διεκδικητική βάση, περιεχόμενο και μορφή οργάνωσης του αγώνα, χωρίς υποταγή στο ημερολόγιο ήττας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Από την άλλη, το γεγονός ότι στάσεις εργασίας έχουν κηρύξει μέσα από γενικές συνελεύσεις αρκετά σωματεία του δημόσιου τομέα για την ίδια μέρα, υπογραμμίζει τις δυνατότητες αγωνιστικού και απεργιακού συντονισμού μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για σπάσιμο της πολιτικής λιτότητας, για αυξήσεις και απόσπαση από τους εργαζόμενους πλούτου από το κεφάλαιο, για ανατροπή της άθλιας αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά, ΠΑΜΕ αλλά και ΜΕΤΑ, δεν ανταποκρίθηκαν με βάση και την έμπρακτη στάση τους, στην αναγκαία ταξική και απεργιακή ενότητα πριν απ΄ όλα των πρωτοβάθμιων σωματείων, κόντρα στο συμβιβασμό ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Το ΠΑΜΕ, για μια ακόμη φορά επιλέγει το δρόμο του ακολουθητισμού στις αποφάσεις του υποταγμένου συνδικαλισμού, περιφρονώντας ακόμα και τις αποφάσεις συνελεύσεων για απεργία στις 8 Νοέμβρη, όπως το ίδιο πρότεινε, και μάλιστα σε λυσσαλέα αντιπαράθεση με την απεργία της 1/11. Δε δίστασε δε να «αδειάσει» αυτές τις αποφάσεις υιοθετώντας την πρόταση-ντρίπλα των ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ για απεργία στις 14/11!

Η απεργία βάσης την Πέμπτης 1/11 πρέπει να στηριχτεί ολόπλευρα, τις ημέρες που απομένουν. Και άλλα σωματεία να προστεθούν στη λίστα όσων τη στηρίζουν. Εργατικές λέσχες γειτονιών και άλλες συλλογικότητες να οργανώσουν εξορμήσεις με τα υλικά της απεργίας σε χώρους δουλειάς. Εξίσου σημαντικό, ο κόσμος του αγώνα, της εργασιακής περιπλάνησης, οι άνεργοι, να δώσουν μαζικά το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12μμ στα Χαυτεία και στην πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Θα προηγηθούν ορισμένα κρίσιμα αγωνιστικά ραντεβού, όπως η συνάντηση των σωματείων που καλούν στην απεργία τη Δευτέρα 29/11 στις 7μμ στα γραφεία του ΣΥΒΧΨΑ, ενώ μοτοπορεία προπαγάνδισης της απεργίας θα γίνει την Τρίτη 30/10, στις 6μμ με σημείο εκκίνησης τον ίδιο χώρο.

Ο επόμενος αποφασιστικός σταθμός για την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης είναι και η συνέλευση αγώνα που καλείται την Παρασκευή 2 Νοέμβρη 6μμ στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48 Β, 2ος όροφος) από την πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για το συντονισμό «για να συζητήσουμε, να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε τη συμμετοχή των σωματείων και των εργαζόμενων στις επόμενες μάχες».

Μέρα αγώνα στα χέρια των εργαζομένων
Σε κοινό βηματισμό σωματεία, πέρα από τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Με όλες τους τις δυνάμεις ρίχνονται τις τελευταίες ημέρες που απομένουν για την επιτυχία της διακλαδικής απεργία της 1ης Νοεμβρίου τα πρωτοβάθμια σωματεία που συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Τα σωματεία που έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία είναι: οι σύλλογοι Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, Μεταφραστών – Επιμελητών – Διορθωτών, Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής, τα σωματεία βάσης εργαζομένων στις ΜΚΟ, και στην ψυχική υγεία, και τα σωματεία σερβιτόρων μαγείρων Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, και εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ. Επίσης, στην απεργιακή πορεία καλεί τα μέλη του ο ΣΑΔΑΣ (διπλωματούχοι αρχιτέκτονες) ενώ στάση εργασίας μέσα από γενικές συνελεύσεις για την ίδια ημέρα έχουν κηρύξει οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριστοτέλης και Κ. Σωτηρίου και οι ΕΛΜΕ Α-Γ Β’ Αθήνας, Β΄ Αθήνας, Ε΄ Αθήνας, Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, Ελευσίνας και Ε΄Θεσσαλονίκης, και το σωματείο εργαζομένων Αττικού Νοσοκομείου.

Μιλώντας στο ΠΡΙΝ η Γεωργία Παπαδογιαννάκη, γραμματέας του ΣΕΦΚ, σημείωσε: «Στην απεργία της 1ης Νοέμβρη ο αγώνας έρχεται στα χέρια των εργαζομένων. Έχει άλλη μορφή, καθώς οργανώνεται από τα πρωτοβάθμια σωματεία και άλλο περιεχόμενο που προσπαθεί να φέρει στο προσκήνιο τις ανάγκες των εργαζομένων και των ανέργων. Αποτελεί ένα βήμα στην κατεύθυνση συσπείρωσης και κοινού βηματισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων πέρα από τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, του κοινωνικού εταιρισμού και της υποταγής των εργαζομένων στις επιταγές του κεφαλαίου που φάνηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στην “κοινωνική συμμαχία” της 30 Μάη. Είναι μια διακλαδική απεργία που δουλεύεται εδώ και καιρό, με αρκετές δυσκολίες, αλλά και προοπτικές». Ο ΣΕΦΚ συμμετέχει σε αυτή την απεργία θέτοντας στο επίκεντρο το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων, από την σκοπιά των εργατικών αναγκών. Το πρωί της 1ης Νοέμβρης καλεί σε κινητοποίηση στην εργοδοτική ένωση ΣΕΦΑ (11π.μ. προσυγκέντρωση στο πνευματικό κέντρο) και στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία.

Μιλώντας εκ μέρους ενός σωματείου που βρίσκεται στην καρδιά του εγχώριου κλάδου των νέων τεχνολογιών, στην εταιρεία ΝΟΚΙΑ, ο Γιώργος Χριστοφόρου, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, τόνισε ότι συμμετέχουν και αυτοί στη διακλαδική απεργία που οργανώνεται αυτή τη φορά μέσω συνεννόησης μεταξύ πρωτοβάθμιων σωματείων. Δήλωσε σχετικά στο Πριν: «Αφορμή για αυτό στάθηκε η πρόσφατη κίνηση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να συγκροτήσει την “Κοινωνική Συμμαχία” με εργοδότες. Βασική από τις αιτίες είναι όμως και η ανάγκη να συγχρονίσουμε τους αγώνες μας για ΣΣΕ στις εταιρίες/κλάδους μας, την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των ΣΣΕ και την επαναφορά του κατώτατου μισθού. Και αυτό χωρίς να περιμένουμε να ξεκινήσει κάποια τέτοια κίνηση από κάποια “κορυφή” του κινήματος, αντίθετα να αποφασίζονται οι αγώνες απευθείας από τους εργαζόμενους και τις γενικές συνελεύσεις». Όπως εξήγησε, «στη ΝΟΚΙΑ βρισκόμαστε εδώ και καιρό σε αγώνα για την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ και πιστεύουμε ότι με τη στήριξη των εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ, αλλά και της αλληλεγγύης των σωματείων και των αγωνιζόμενων εργαζομένων, στο τέλος θα την πετύχουμε».

Ιδιαίτερο κάλεσμα για έμπρακτη συμπαράσταση στην απεργία του συλλόγου καλεί ο ΣΥΒΧΑ (βιβλιοϋπάλληλοι) τους καταναλωτές ώστε να μην μπουν για αγορές στα βιβλιοπωλεία και στα καταστήματα Public που ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά την 1η Νοέμβρη, όπως να μην βρεθούν ως πελάτες σε μαγαζιά εστίασης, όπως καφετέριες, ταχυφαγεία, ταβέρνες, καφενεία, bars κ.α. λόγω της απεργίας του σωματείου σερβιτόρων και μαγείρων. Την ημέρα της απεργίας διοργανώνει κλαδική απεργιακή συγκέντρωση 11πμ στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος & Ασκληπιού).

Στη δική του ανακοίνωση, το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ τονίζει ότι «βρεθήκαμε σε αυτό τον συντονισμό σωματείων, οργανωμένου «από τα κάτω», προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο αντίστασης, βασισμένο στην αλληλεγγύη και την οριζοντιότητα». Όπως εξηγεί, «προχωρήσαμε μέσα από διαδικασίες βάσης, με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και τη συμμετοχή των εργαζομένων».

Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των 8 σωματείων εκφράζει και ο ΣΑΔΑΣ (Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών) ο οποίος καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στα Χαυτεία και την πορεία στο υπουργείο Εργασίας, ενώ καλεί και στην κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΤΕΑΤ (Πινδάρου 4, Αθήνα) την ημέρα της απεργίας στις 9:30πμ, σε συνεργασία με σωματεία και φορείς του κλάδου.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ | Στάσεις εργασίας
Στοίχημα ο κοινός απεργιακός βηματισμός

«Πάγια δραστηριοποιούμαστε σε κινήσεις συντονισμού και στην Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για τον συντονισμό γιατί οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι από την ξεπουλημένη ΓΣΕΕ και τη δουλική ΑΔΕΔΥ, όψιμους συνεργάτες ΣΕΒ και κεφαλαίου», τόνισε στο Πριν ο Χρήστος Κουρνιώτης Μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, ενός εκ των σωματείων που καλούν με στάση εργασίας, στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία της 1ης Νοεμβρίου.

«Στόχος είναι να μην ξεγελιόμαστε από τα τεχνάσματα της κυβέρνησης για «επαναφορά» των ΣΣΕ, αύξηση του κατώτατου μισθού και τις άλλες υποσχέσεις της και να συνεχίσουμε τον αγώνα. Γι’ αυτό κηρύξαμε στάση εργασίας στη ΓΣ μας για μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση», κατέληξε.

Από τη μεριά της, η Ιφιγένεια Γανιάρη, πρόεδρος Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας εξήγησε γιατί και η ΕΛΜΕ της συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση με στάση εργασίας και συμμετοχή στο απεργιακό συλλαλητήριο. «Η απεργία αυτή είναι αποτέλεσμα προσπάθειας των πρωτοβάθμιων σωματείων συντονισμού από τα κάτω με ζητούμενο να μπουν μπροστά τα εργατικά συμφέροντα σε μια περίοδο που οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ αλλά και η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ) αρνούνται κατηγορηματικά την οργάνωση ενός αποφασιστικού, παρατεταμένου απεργιακού αγώνα για την ανατροπή των αντιδραστικών πολιτικών. Αντίθετα στέκονται εμπόδια σε μια τέτοια προοπτική. Τα αιτήματα για κλαδικές συμβάσεις εργασίας, δημόσιο σχολείο χωρίς ταξικούς φραγμούς, μαζικούς μόνιμους διορισμούς σε παιδεία-υγεία, αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μας ενώνουν γιατί είναι κοινά για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα». Καταλήγοντας, επισήμανε πως «το στοίχημα να βρεθούμε μαζί σε απεργιακούς σχεδιασμούς και βηματισμούς για να διεκδικήσουμε πραγματικά τα αιτήματα μας με διαδικασίες συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων είναι μπροστά μας και είναι σημαντικό να το παλέψουμε».

Δημοσιεύτηκε στο ΠΡΙΝ στις 27 Οκτωβρίου 2018

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 94.00% ( 5
Συμμετοχές )



23 σχόλια στο “Στην τελική ευθεία για την απεργία της 1ης Νοέμβρη

  1. ένας

    Οι φωτο από προσυγκεντρώσεις θλιβερές: Πέντε (5) πανώ και ακριβώς 53 άτομα.
    Αυτά έχουν οι “εργατικές” κινητοποιήσεις, με σωματεία-σφραγίδες ….”από τα κάτω”….

    Reply
    1. San Rocco

      Βρε άσχετε ΤΙ γράφεις;; 1.500 απεργούς και αλληλέγγυους ειχε σημερα η απεργιακη συγκέντρωση κ πορεία! Μαθε κ μετά μιλα.

      Λιγους; φυσικά κ λίγους! Αλλα είχε αυτόν τον κόσμο μια απεργία 8 σωματείων. Ελπίδα; ΝΑΙ

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Φίλε απλά είσαι αστέιος. 2000 άτομα η απεργιακή συγκέντρωση στα Χαυτεία . Να δούμε αν θα έχει πάνω από 5000 η συγκέντρωση του ταξικού πόλου με τα 500 σωματεία! Αφού τρέξατε πίσω από την ΑΔΕΔΥ και τον ΣΥΡΙΖΑ και ακυρώσατε την απεργία στις 8 Νοέμβρη, σφραγίδες είναι και σφραγίδες θα παραμείνουν τα περισσότερα σωματεία του ΠΑΜΕ

      Reply
  2. ένας

    Για τους άπιστους θωμάδες, δείτε εδώ μιαν λαοθάλασσα προσυγκέντρωσης.
    Από έναν “αριστερό” υποστηρικτή της “Απεργιακής κινητοποίησης πρωτοβάθμιων σωματείων στο κέντρο της Αθήνας”
    Τέλος πάντων, δεν θα ήταν και για να επιχαίρει κανείς για την εικόνα των, έστω “1500(;…) απεργών και αλληλεγγύων”, αν δεν επρόκειτο για μια καθαρή διασπαστική κίνηση σκοπιμότητας πολιτικής επιβίωσης του “τρίτου δρόμου” (..”ούτε Νατο, ούτε Βαρσοβία”, …ξέρουμε…), με προκάλυμμα τις από τα πάνω αποφάσεις των ελαχίστων Δ.Σ. “8 σωματείων”, άντε και κανά-δυό ολιγομελών “συνελεύσεων” επιπέδου “πολιτικής παρέας” εξωκοινοβουλευτικών…
    Η τυπική εικόνα, ιδίως μετά την πολιτική χρεωκοπία του ’15, του εξωκοινοβουλίου Αθηνών και περιχώρων. Οι εξής “1500(;…) αλληλέγγυοι”, που θα τους βρείτε παντού: Σε αντιφασιστικές, φοιτητικές η “εργατικές” εκδηλώσεις, τα ίδια πρόσωπα κάθε φορά, μόνο …τα πανώ αλλάζουν!
    Τα ίδια θάταν και αν είχαμε μιαν “απεργία 4 σωματείων”, …οπότε η ελπίδα θάταν και ….διπλάσια! Αφού …τόσα λίγα σωματεία κινητοποιούν τόσους πολλούς!
    Πιο βαθειά το κεφάλι μέσα στην άμμο. Πιο τραβηγμένες από τα μαλλιά “αφηγήσεις” για να “ερμηνεύσεις” μια πολύ στενάχωρη πραγματικότητα….

    Reply
    1. San Rocco

      Πάντα στην σαχλαμάρα ο Ενας, που θέλει να περνά και για σοβαρός…

      Α. ΓΙΑΤΙ διασπαστική κίνηση; Απο που και ως που; Την απεργία της 1ης Νοεμβρη, την τρέχουμε απο τον Ιούνιο κιόλας! Εγιναν οι πιο μαζικές συνελεύσεις των τελευταίων 4-5 χρόνων συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, κατατέθηκε η απεργιακή πρόταση/πλαίσιο, συζητήθηκε πολύ, συμπληρώθηκε παραιτέρω και έγινε η απεργία! ΠΟΥ είναι τα διασπαστικά ένας;

      Β. Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ είχε ενημερωθεί απο το καλοκαίρι. εκανε τον Κινέζο μέχρι Σεπτμεβρη, ξαφνικά το τσίμπησε σφήκα και κατέβασε πρόταση για 8, ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΤΙΚΗ με την 1η Νοέμβρη! Μια σειρά σωματεία αποφάσισαν για τις 8 αντιπαραθετικά και εκ των υστέρων σε σχέση με την 1η Νοέμβρη.

      Γ. Ερχεται στο ΕΚΑ τμήμα του κρατικού συνδικαλισμού, προτείνεται το 14, μαζί με το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ. Παει η απεγία στις 14 “για να απεργήσουν πιο πολλοί” και το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ αλλάζει κατα το δοκούν την ημερομηνία στα σωματεία που εν τω μεταξύ ειχαν αποφασίσει για 8.

      Δ. Και τώρα, έρχεται η ΓΣΕΕ και αποφασίζει απεργία για τις….28 Νοεμρβη, καλώντας ΚΑΙ την κοινωνική συμμαχία (τις εργοδοτικές οργανώσεις)!. ΤΙ θα κάνει το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ; Θα πάει την απεργία στις 28 γράφοντας για 2η φορά τα σωματεία στα παπάρια του;

      Reply
    2. Αλέξης

      Αυτό που δείχνει το link είναι μια προσυγκέντρωση 2 σωματείων μετά από απεργιακές περιφρουρήσεις, που πάνε στα γραφεία των εργοδοτικών οργανώσεών τους, δεν είναι η συγκέντρωση της απεργίας στα Χαυτεία.
      Άμα έχεις ανάγκη την κυβέρνηση για να “επιβεβαιώνεις” τη γραμμή σου, άστα…

      Reply
  3. San Rocco

    Αχ ένας, πολύ left.gr διαβάζεις! Μια (1) φωτό προσυγκέντρωσης βρήκες βρε έρμε και αυτή απο ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟ ΜΜΕ για να διαφωνήσεις σώνει και ντε με την σημερινή απεργία των πρωτοβάθμιων; Τι να σου κάνω όμως που ήταν μια μαζική -για τα δεδομένα της εποχής- απεργιακή συγκέντρωση η σημερινή;

    Reply
  4. pavel

    Για να δει ο κόσμος μια πραγματική εικόνα, για να έχει μια αίσθηση ο καθένας (όχι ο “ένας” που και δεκάδες χιλιάδες να του δείξουν θα πει ότι είναι οι γνωστοί αριστεριστές… ή θα βρει οτιδήποτε άλλο να πει), δείτε τα παρακάτω link με ρεπορτάζ και φωτογραφίες:

    Φωτο: https://www.flickr.com/photos/narfotos/albums/72157675132077008

    Ρεπορτάζ: http://pandiera.gr/%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA/

    Reply
  5. ένας

    Ωδινεν μυς (με την υποστήριξη και συριζαίϊκων ιστοτόπων τουλάχιστον – το left.gr την 1η Νοέμβρη διαφήμιζε, γατάκια)…
    …και έτεκεν τον καχεκτικό εαυτό του!
    Για άλλη μια φορά.

    Κούνια, που σας κούναγε, αν νομίζατε πως (..”εκανε τον Κινέζο μέχρι Σεπτμεβρη”!) το ΠΑΜΕ ασχολείται με τους εσωστραφείς “1500 αλληλέγγυους”.
    Ηταν και είναι ακατάπαυστη η δουλειά του στην εργατική τάξη, και με το που τελειώνει μια εργατική κινητοποίηση, αρχίζει την προετοιμασία της επόμενης.
    Η σημερινή κωλοτούμπα της ΓΣΕΕ (που μέχρι σήμερα το πρωϊ…”δε χρειαζότανε απεργία”!) είναι αποτέλεσμα αυτής της πίεσης, όπου μπορείτε να υπερηφανεύεστε ότι βοήθησε και κάποιος εκπρόσωπός σας στο ΕΚΑ, για να τραβηχτούν το ΕΚΑ και η ΑΔΕΔΥ στην 14/11. (Εκτός αν …δεν τώθελε!) Λειτούργησε και η συσπείρωση, που εκφράστηκε με την 14/11, για το στρίμωγμα των εργατοπατέρων.
    Τώρα, το πως θα αξιοποιηθεί αυτή η κωλοτούμπα, θα το κρίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τις οργανώσεις τους αφού ακούσουν και τις προτάσεις του ΠΑΜΕ αλλά και όποια άλλη σοβαρή ακουστεί. Σημασία έχει να γίνει η κινητοποίηση με τα ουσιαστικά αιτήματα, που έβαλαν οι εργατικές οργανώσεις για την 8/1, και αξιοποιώντας ΟΛΕΣ τις δυνατότητες πλατειάς συμμετοχής, κι αυτό είναι μια πραγματική θέση αρχής για το συνδικαλιστικό κίνημα.
    Φανταστείτε το ΠΑΜΕ να …”μουλάρωνε” στην 8/1, που αρχικά πρότειναν οι εργατικές οργανώσεις μετά από ζυμώσεις 4 μηνών!
    Μα τότε, …δε θα ήταν ΠΑΜΕ αλλά μια ακόμη αυτιστική γκρούπα!
    Πάρτε και μιαν ιδέα, του πως δουλεύει στη βάση το οργανωμένο (…από τον Θεό;!) εργατικό κίνημα:
    1. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΣΕΕ
    Να παρθεί απόφαση να οργανωθεί δυναμική διεκδίκηση – Φτάνει πια με την υπονόμευση του αγώνα (VIDEO – ΦΩΤΟ)

    2. Διευρύνεται συνεχώς με νέες αποφάσεις το απεργιακό μέτωπο της 14ης Νοέμβρη

    —————————————————————-
    Α, και νάχετε υπόψιν, πως την ημέρα της απεργίας, όποια και νάναι αυτή, στην Αθήνα και περίχωρα θα γίνουν όχι μία αλλά ΤΕΣΣΑΡΕΣ ΜΑΖΙΚΕΣ συγκεντρώσεις-πορείες, και καμιά …ογδονταριά σε όλη την Ελλάδα. Και βασικά από εργαζομένους και όχι …”αλληλέγγυους”!
    Η απεργία θα γίνει και θάναι η μαζικότερη δυνατή, κόντρα σε θεούς, δαίμονες, εργοδότες, εργατοπατέρες και …απεργοσπάστες!

    Καλή ξεκούραση!

    Reply
    1. ένας

      Συμπληρωματικά στο προηγούμενο, τώρα μόλις το είδα:
      Μάλλον η κωλοτούμπα των εργατοπατέρων θα αξιοποιηθεί για τον διασυρμό τους, αν κρίνω από την τοποθέτηση του Συνδικάτου Οικοδόμων.</a.
      Φαίνεται, πως η απεργία πάει καλά.
      Ανοίγει ο δρόμος και για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ την Άνοιξη…..

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Δηλαδή ποια μέρα θα είναι οι απεργία ρε καραγκιόζη του ΚΚΕ; Πάλι θα τρέξετε πίσω από τα φουστάνια του Παναγόπουλου και της κοινωνικής συμμαχίας με τα αφεντικά; Πες πότε θα γίνει η απεργία…

      Reply
    3. Αλέξης

      Ευχαριστούμε για το “καλή ξεκούραση”, το χρειαζόμαστε, ήμασταν στο δρόμο από τις 6.30 το πρωί, μπλόκα, απεργία, διαδήλωση…
      Εσύ μια συνέντευξη τύπου έκανες σήμερα απεργοσπάστη.
      Και αντί να ντρέπεσαι να απευθύνεσαι σε χιλιάδες απεργούς (Απεργούς, καταλαβαίνεις, όχι επαγγελματικά στελέχη και φοιτητές), έρχεσε με απίστευτη αυθάδεια και κουνάς το δάχτυλο και τσαμπουνάς ακαταλαβίστικα τερτίπια για την κινητή σας γιορτή (΄τεσι καταντήσατε τις απεργίας σας, κινητές γιορτές που τις σέρνεται πε΄ρα-δόθε).
      Καληνύχτα και καλή τύχη με το ημερολόγιο και τους Παναγόπουλους…

      Reply
      1. ένας

        Γατάκια, μην δείχνετε την πίκρα σας!
        Δε σας φταίει ο …απεργοσπάστης καραγκιόζης.

        Reply
    4. San Rocco

      Βρε ένας, γιατί λυσσάς να αποδείξεις κάτι; Εχεις αγχωθεί και παραληρείς!

      Εμείς, προτείναμε τον Ιούνιο στα πρωτοβάθμια Σωματεία και σε Ομοσπονδίες, την πρόταση/πλαίσιο πραγματοποίησης 24ωρης διακλαδικής απεργίας για την 1η του Νοέμβρη! Συζητήθηκε στις συνελεύσεις πολλών σωματείων, και τελικά αποφάσισαν βάσει διαδικασιών βάσης, 8 πρωτοβάθμια σωματεία. Και άλλα 9 σωματεία αποφάσισαν την κήρυξη στάσεων εργασίας. Σύνολο 17 σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα απήργησαν είτε με 24ωρη είτε με στάσεις εργασίας σήμερα Πέμπτη 1η Νοεμβρίου.

      Στην απεργιακή συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων, συμμετείχαν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των περισσότερων απεργών περίπου 2.000 απεργοί και αλληλέγγυοι. Για τα άσχημα δεδομένα της περιόδου που διανύουμε, ο αριθμός τόσο των απεργών όσο και των συμμετεχόντων στην απεργιακή συγκέντρωση/πορεία, κρίνεται ικανοποιητικός. Και ελπιδοφόρος.

      Τι οπαδική ΚΚΕδικη κολοπιλάλα σε έχει πιάσει βρε αδερφέ και την πέφτεις κακορίζικα και μίζερα στα σωματεία και στον κόσμο που απήργησε σήμερα;

      Reply
      1. San Rocco

        Α και να μην ξεχάσω: Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες, έγιναν σήμερα Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, σε 3 πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο.

        Reply
    5. San Rocco

      Επίσης φίλε Ενας, είναι κακό πράγμα η κομματοσκυλική αντίληψη για τον συνδικαλισμό: Τοσα χρόνια, έδωσε αβάντα στον κρατικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Εμείς προωθούμε διαδικασίες βάσης στα σωματεία. Που σημαίνει τι; Μαζικές, ουσιαστικές, δημοκρατικές και πλήρως αποφασιστικού χαρακτήρα ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ των σωματείων. Και τα ΔΣ; Τα ΔΣ να έχουν κυρίως συντονιστικό/οργανωτικό ρόλο όσον αφορά την καθημερινή λειτουργία του σωματείου.

      Τα άλα που γράφεις στο πυρετικό παραλήρημά σου, ούτε καν τα διάβασα.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Φιλε ροκο θα σου χαλασω την φαντασιωση αλλά εσείς δεν υπαρχετε πουθενά στον ιδιωτικό τομέα για να προωθησετε τίποτα απολύτως. Μη μου πεις για τα 8 σωματεία-παρέες γιατί είναι για γέλια. Περιοριστειτε στο δημοσιο. Κι εκεί μια χαρά ζημιά κανετε. Στον ιδιωτικό τομέα προς το παρόν το σύστημα δε σας χρειάζεται.

        Reply
        1. San Rocco

          Φίλε ανώνυμε ζεις στην χώρα της Ανδρομέδας. Αλλιώς δεν εξηγείτε το υπέροχα αυτιστικό σχόλιό σου!

  6. Left G700

    ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ…

    – Είσαστε προδότες!

    Εμείς είμαστε οι προδότες;;; Προδότες είσαστε εσείς!!!

    Reply
  7. foumantsou

    πάντως βλέπω από τα σχόλια ότι στην ίδια ακριβώς λογική με την τελευταία ανακοίνωση της γσεε είστε…
    “μεταφερόμενα στελέχη του ΠΑΜΕ (αγρότες, επαγγελματίες, φοιτητές)” που μας είπε ο αλέξης (τσίπρας)
    “Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ” που μας λέει ο σαν προκο..

    ” ΟΛΟΙ να γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις των συνδικάτων παίρνονται από τα συνδικάτα” πάλι ο σαν προκο κι αλλοι…

    δεν μου φαίνεται περίεργο είναι γνωστό..

    ναρ-συριζα-πασοκ-νδ-γσεε-σεβ-αναρχικοι(που πατανε σ/δρεπανα)
    ένα στόμα μια φωνή

    ολοι παιδια γερα όλοι αντι-παμε μετωπο.. ξερετε εσεις.. αντε και να στειλετε το δικο σας παλι στο μαξιμου για παρακαλια και γλειψιμο στον σερ αλεξ

    υγ α ξεχασα αυτο το μηνυμα δε θα το δειτε ποτε… δε γραφει για καραγκιοζηδες κκεδες ουτε αλλες αντικομμουνιστικες ακροδεξιες χυδαιοτητες όπως συνηθως επιτρεπονται εδω.

    Reply
    1. San Rocco

      Eμ, έλα όμως αγαπητέ φουματσού που το είδαμε! Βλέπεις, τα σοβαρά κομμουνιστικά πόρταλ και οι σοβαρές κομμουνιστικές ιστοσελίδες, ΔΕΝ λογοκρίνουν πολιτικές αντιλήψεις, ακόμα και όταν αυτές κινούνται στο όριο -και το ξεπερνούν- της χυδαιότητας όπως η δική σου!

      Α. Εχουμε τοποθετηθεί πολλάκις εδώ μέσα στην ΠΑΝΤΙΕΡΑ για την διακλαδική απεργία της 1ης Νοεμβρίου, για το ΠΩΣ οργανώθηκε εδώ και πολύ καιρό, για το ΠΩΣ ενεπλάκησαν οργανικά οι συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων. Για αυτό και είχε κοντά 2.000 απεργούς και αλληλέγγυους η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία της Αθήνας.

      Β. Εχει ασκηθεί επανειλλημένως τεκμηριωμένη κριτική στο ΚΚΕ/ΠΑΜΕ για την δική του στάση. Δεν έχει νόημα να ξαναγραφεί κάτι. Το παραληρηματικό των κατηγοριών σου στους απεργούς εργαζόμενους των 17 πρωτοβάθμιων σωματείων (24ωρη και στάσεις), έχει αναδειχθεί πολλάκις, μιας και πολλάκις έχεις γράψει τις βαρετές παπαριές σου.

      Γ. Ο εργοδοτικός/κρατικός συνδικαλισμός έκανε μιαν ακόμα ντρίμπλα βάζοντας απεργία/κόλλυβα στις 28 Νοεμβρη. ΤΙ θα κάνει το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ; 14 ΝΟΕΜΒΡΗ, ή άδειασμα πάλι των σωματείων και θα πάει στις 28 για κόλλυβα;

      Reply
  8. Ανώνυμος

    Παιδιά το χειρότερο είναι ότι αν διαβάσει κανείς τον εναν, τότε συμπαθεί τον san rocco και αν διαβάσει τον san rocco τότε συμπαθεί τον έναν.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.