.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πέμπτη 16/7:Χιλιάδες διαδηλωτές αμφισβήτησαν έμπρακτα το χουντικό νόμο της ΝΔ


Χιλιάδες διαδηλωτές  συμμετείχαν στη νέα κινητοποίηση ενάντια στην κρατική καταστολή και τον νόμο για τον απαγόρευση των διαδηλώσεων, το απόγευμα της Πέμπτης 16/07.

Με συνθήματα ενάντια στην αστυνομοκρατία, την κρατική βία και καταστολή καθώς και τη δρακόντεια νομοθεσία για τις διαδηλώσεις, οι διαδηλωτές κινήθηκαν από τα Προπύλαια προς το Σύνταγμα και μέχρι την Ομόνοια, όπου και ολοκληρώθηκε η διαδήλωση.

Σε όλη τη διάρκεια της πορείας υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία, χωρίς αυτή τη φορά να δημιουργηθεί κάποια ένταση με τους διαδηλωτές.

Η νέα κινητοποίηση, στην οποίαν καλούσαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της άγριας καταστολής της διαδήλωσης της προηγούμενης Πέμπτης, της επίθεσης της ομάδας ΔΡΑΣΗ στη αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας το απόγευμα της Τετάρτης, με παράλληλη κάλυψη και προστασία των φασιστοειδων, και βεβαίως του θανάτου του 27χρονου Βασίλη Μάγγου στον Βόλο, έναν μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από τα ΜΑΤ που καταγράφηκε σε βίντεο.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 87.78% ( 9
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.