.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Οργανώσεις καλούν σε νέα συγκέντρωση κατά του χουντονόμου, Πέμπτη 16/7


Χαιρετίζουμε τα μαζικότατα συλλαλητήρια της Πέμπτης 9/7 και καλούμε σε νέα συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 16/7 στις 7 μμ στα Προπύλαια

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Την Πέμπτη 9/7 υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το χουντικής εμπνεύσεως νομοσχέδιο για τον περιορισμό των συναθροίσεων. Την ίδια στιγμή χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι διαδήλωναν σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνοντας επίδειξη δύναμης και αποκαλύπτοντας πώς πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ο νόμος, εξαπέλυσε τις δυνάμεις καταστολής που, με δολοφονική μανία, έπνιξαν στα χημικά την πλατεία Συντάγματος, χτύπησαν, κυνήγησαν και συνέλαβαν δεκάδες διαδηλωτές.

Οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα, και ιδιαίτερα το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις 9/7 στην Αθήνα, απέδειξαν ότι το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα δεν πρόκειται να ζητήσει καμιά άδεια να αγωνιστεί.

Καμία κυβέρνηση και κανένας νόμος δεν μπορεί να καταργήσει το δικαίωμα στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση, όση βία και τρομοκρατία και αν χρησιμοποιήσει. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, όλος ο λαός θα το περιφρουρήσουν με τους αγώνες τους, κατακτώντας τους δρόμους που προσπαθούν να φράξουν με τις ζαρντινιέρες και τα μηχανοκίνητα δολοφονικά τάγματα των ΜΑΤ.

Χαιρετίζουμε τα μαζικότατα συλλαλητήρια της Πέμπτης 9/7 και καλούμε σε νέα συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 16/7 στις 7 μμ στα Προπύλαια

Ο αγώνας ενάντια στον χουντονόμο, μόλις ξεκίνησε και δεν θα τελειώσει παρά μόνο με την οριστική του κατάργηση.

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στη διαδήλωση. Αυτός ο νόμος θα καταργηθεί.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές. Αθώωση όλων των συλληφθέντων στο συλλαλητήριο στις 9/7.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΑΡΑΣ

ΑΡΙΣ

Αριστερό ρεύμα

ΕΕΚ

ΕΚΚΕ

Κόκκινο Νήμα

ΛΑΕ

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

νΚΑ

ΟΚΔΕ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 91.82% ( 11
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Οργανώσεις καλούν σε νέα συγκέντρωση κατά του χουντονόμου, Πέμπτη 16/7

  1. Κώστας

    Σύντροφοι έχει χαθεί το μέτρο στην αριστερά, μεταξύ των ηγεσιών των οργανώσεων.

    Γίνονται οι πιο ευκαιριακές, οι πιο ότι να ναι καραμπόλες, συμπράξεις, συνεργασίες και ταυτίσεις σε επίδικα, συγκροτούνται και την άλλη μέρα διαλύονται τα πιο ότι να ναι μπλοκ. Δημιουργούνται διαχωρισμοί πάνω σε επίδικα (πχ της περιφρούρησης) που βλέπεις ποιοι είναι από την μια ή την άλλη μεριά και τρίβεις τα μάτια σου. Γίνονται καταγγελίες για τραμπουκισμούς μεταξύ φαινομενικά ελπιδοφόρων μορφωμάτων, όπως η Επιτροπή, και αυτές αποσύρονται ξαφνικά από την δημοσιότητα, οι ένοχοι ή αδίκως κατηγορούμενοι δεν λογοδοτούν πουθενά. Και ξαφνικά έχουμε 2 κείμενα, που το ένα λέει για περιφρούρηση από αντικινηματικές πρακτικές, και το άλλο δεν λέει. Και κοιτάς ποιοι είναι σε αυτό που δεν λέει, και τρίβεις τα μάτια σου. Δεν ξέρεις ξαφνικά αν έγινες εξωγήινος, αν είσαι σε άλλη αριστερά 22 χρόνια, αν ήσουν σε άλλο Γκίνη των ΕΑΑΚ να ακούς λόγους κατά της φετιχοποίησης των συγκρούσεων με τα ΜΑΤ και τώρα να βλέπεις τους εκφραστές εκείνου του λόγου να κάνουν μπλοκ με την άποψη των “αποφασισμένων για όλα”.

    Πίκρα σύντροφοι, πολύ πίκρα, δεν πάμε πουθενά έτσι, είναι να απορείς γιατί το κράτος κάνει τόσο κόπο, ανανεώνει τόσο πολύ το κατασταλτικό του οπλοστάσιο. Θα του την κάνει την δουλειά ο πολιτικός οτινανισμός της αριστεράς μας

    Κώστας

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.