.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Με το κεφάλι ψηλά οι φοιτητές/τριες στην ΑΣΟΕΕ έσπασαν την κυβερνητική τρομοκρατία


Η αντιδραστική επιδρομή θα ανατραπεί!

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Όλοι στη διαδήλωση σήμερα στις 6 μ.μ.

Να απελευθερωθεί ο φοιτητής που συνελήφθη – όλοι αύριο στις 11.00 π.μ. στην Ευελπίδων

Το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση χαιρετίζουν την αποφασιστική και μαχητική κινητοποίηση των φοιτητών σήμερα το μεσημέρι, που έσπασαν το αντιδραστικό λοκ άουτ στην ΑΣΟΕΕ και έπληξαν καίρια την κυβερνητική επιχείρηση «νόμος και τάξη» στα ΑΕΙ και στην κοινωνία.

Το μαχόμενο φοιτητικό κίνημα έδειξε στην πράξη πως η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και η παραπέρα αναίρεση των δημοκρατικών ελευθεριών από την κυβέρνηση της ΝΔ (στο δρόμο όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων) μπορεί να ανατραπεί μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Αυτή τη δυναμική δείχνει και το κάλεσμα για μαζική απογευματινή πορεία.

Το ΝΑΡ και η νΚΑ καταγγέλλουν την βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας και των ΜΑΤ, που με κλομπ, χημικά, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης όρμησαν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες κτυπώντας και τραυματίζοντας τουλάχιστον έξι νέους/ες. Παραβίασαν το άσυλο, έπνιξαν στα χημικά το προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και δεν άφηναν -παρά την ασφυκτική κι επικίνδυνη κατάσταση για τους τραυματίες- να περάσουν γιατροί ή ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ή να μεταφερθούν τραυματίες σε νοσοκομεία. Μάλιστα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά και κλομπ ακόμα και στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί γύρω από την ΑΣΟΕΕ, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους φοιτητές. Προχώρησαν σε προσαγωγές, ακόμα κι ενός πολίτη που πήγε στην ΓΑΔΑ για να συμπαρασταθεί. Η κυβερνητική κρατική τρομοκρατία όμως δεν περνά, οι φοιτητές/τριες βγήκαν νικητές από την ΑΣΟΕΕ, με το κεφάλι ψηλά.

Το ΝΑΡ και η νΚΑ καταγγέλλουν τη σύλληψη ενός φοιτητή Ιατρικής, μέλους της ν.Κ.Α. και της ΕΑΑΚ, ο οποίος μάλιστα ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς την ώρα που τον συλλάμβαναν. Ο νέος αντιμετωπίζει τις ανυπόστατες κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής και της εξύβρισης. Απαιτούμε την άρση κάθε δίωξης του αγωνιστή φοιτητή και την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία. Καλούμε αύριο στις 11 π.μ. στο κτίριο 16 δικαστηρίων, όπου θα οδηγηθεί ο φοιτητής στο αυτόφωρο.

Η σημερινή μαχητική κινητοποίηση των φοιτητών/τριών και η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε δείχνει πως η αντεργατική-αντιλαϊκή κλιμάκωσης της επίθεσης για την υλοποίηση των αντιδραστικών αστικών αναδιαρθρώσεων της κυβέρνησης της ΝΔ, στο δρόμο που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις, μπορεί και πρέπει να ανατραπεί με τη δύναμη ενός μαζικού και ανασυγκροτημένου κινήματος.

Καλούμε σήμερα 6 μμ στα Προπύλαια στη συγκέντρωση του Συντονιστικού των καταλήψεων των φοιτητικών συλλόγων

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 11/11/2019

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 6
Συμμετοχές )



49 σχόλια στο “Με το κεφάλι ψηλά οι φοιτητές/τριες στην ΑΣΟΕΕ έσπασαν την κυβερνητική τρομοκρατία

  1. Κώστας

    Στην βραδυνή τεράστια πορεία των φοιτητικών συλλόγων κάλεσε η ΚΝΕ, το ΜΑΣ, η ΠΚΣ και οι σύλλογοι που κινητοποιούνται κάτω από το πλαίσιο της ?

    Κώστας

    Reply
    1. Ανώνυμος

      ΚΝΕ, μας , ΠΚΣ, δεν ήρθαν , δεν φάνηκαν ποτέ.

      Reply
    2. Θ Γ

      Φυσικά και ήταν Κώστα.
      Όσοι ήταν στην πορεία θα στο επιβεβαιώσουν.
      Επίσης η ΚΝΕ έχει καλέσει και πορείες αλληλεγγύης ανά την επικράτεια σήμερα για καταδίκη των γεγονότων.

      Reply
      1. Κώστας

        ΘΓ δεν βρίσκω κάποιο κάλεσμα, ανακοίνωση, κάτι τέλος πάντων στο 902 ή στο spoudastes ή σε κάτι “φιλικό” πχ Κατιούσα. Δεν μου προκύπτει από καπου πως οι πάνω από … 100, λέει, σύλλογοι, ή τέλος πάντων όσοι είναι στην Αθήνα, καλούσαν εχτές σε ενιαία πορεία με τους συλλόγους που κινητοποιούνται με πλαίσια ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ κλπ. http://www.katiousa.gr/koinonia/paideia/10i-panelladiki-synantisi-tou-mas-metopo-agona-spoudaston-syllogoi-sta-cheria-foititon-vinteo-foto/ Επίσης μάλλον απόφαση να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση απόκλισης δείχνει αυτή η συνεχής αναπαραγωγή της σύγχυσης περί του τι είναι το ΜΑΣ και τι είναι οι σύλλογοι που κινητοποιούνται σε έναν κύκλο αγώνων, όπως τώρα

        Από την απάντηση σου όμως κρίνω πως αν ήταν το κρίνεις θετικά και αν δεν ήταν ενώνεις την φωνή σου μαζί μας πως έπρεπε

        Μακάρι λοιπόν να έχεις δίκιο, και ας μοιάζει χλωμό όσο δεν βρίσκω κάτι να το αποδεικνύει, ή να υιοθετηθεί η άποψη σου, και να μην μείνει εκεί, να είναι η αρχή για ενιαίο συντονιστικό γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων. Ενιαίες πορείες, ενιαία μπλοκ αγώνα ανά συλλόγους και πανελλαδικά με ξεκάθαρη διάκριση πως το Πανελλαδικό Συντονιστικό δεν είναι το ΜΑΣ και πως οι Σύλλογοι εκπροσωπούνται στο Πανελλαδικό Συντονιστικό στην βάση πρόσφατων τακτικών ή και κυλιόμενων συνελεύσεων και όχι στην βάση μόνιμων ομαδοποιήσεων

        Κώστας

        Reply
        1. Θ Γ

          Στον 902 υπάρχει άρθρο για τα γεγονότα στην ΑΣΣΟΕ και τις αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων και ΔΣ που έγιναν αμέσως μετά.
          Κάπου στους 30 συλλόγους είχαν τα ΕΑΑΚ στις κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα Κώστα και κάπου στους 70 το ΜΑΣ οπότε τα κουκιά βγαίνουνε.
          Δεν έχω βρει κάποια ανακοίνωση αλλά ξέρω έγκυρα ότι και στην Αθήνα και στη Θεσαλλονίκη συμμετείχαν οι δυνάμεις της ΚΝΕ και μπορεί να το επιβεβαιώσουν οι συμμετέχοντες.
          Επίσης και στην Πάτρα καλέστηκε πορεία σήμερα για την καταδίκη των γεγονότων.
          Κώστα στο ενιαίο φταίνε και οι μεν και οι δε,δεν έχω χρόνο να το αναλύσω το συζητάμε αν θέλεις σε άλλο ποστ.

        2. Κώστας

          Δεν ήσασταν ΘΓ, αν δεν υπάρχουν καλέσματα δεν ήσασταν. Μην αρχίσετε και στο φοιτητικό αυτά που μας λέγατε για τις Σκουριές, ότι ήταν κάποιοι … ινκόγνιτο.

          Και ολο το θέμα είναι να ενωθούν τα 2 συντονιστικά και να λειτουργούν όπως λέω, χωρίς αυτό ας μην βρεθούν ούτε στον δρόμο, μικρή αξία έχει

          Κώστας

        3. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Δεν υπάρχει πλέον η φιλοσοφία των συλλογικών διαδικασιών γενικά. Πριν δέκα χρόνια θα ήταν αδιανόητο να μη κατέβει ο σύλλογος σε κοινό μπλοκ, με κοινή περιφρούρηση κτλ.

          Υπό αυτές τις συνθήκες δεν έχει πλέον καν νόημα να συγκαλείται η συνέλευση, κάνει ο καθένας τις εσωτερικές του διαδικασίες, κατεβάζει το “στρατό” του και τέλειωσε.

    3. Left G700

      Ο ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΧΤΙΖΕΙ ΑΝΩΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩΓΙΑ

      Ο Κώστας μας:

      Στην βραδυνή τεράστια πορεία των φοιτητικών συλλόγων […]

      Το Κόκκινο Νήμα (που συμμετείχε στη διαδήλωση):

      Πάνω από 1000 άτομα, φοιτητικοί σύλλογοι και πολιτικά κόμματα της Αριστεράς, μεταξύ των οποίων και η πολιτική οργάνωση « Κόκκινο Νήμα» δώσαμε το παρών σήμερα για να απαιτήσουμε να μην περάσει η τρομοκρατία, να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την κατάργηση του ασύλου.

      Πόση ήταν η κατά Κώστα «τεράστια» διαδήλωση; Κατά το Κόκκινο Νήμα «πάνω από 1000 άτομα» (δηλαδή, στην καλύτερη, 1.999 άτομα).

      Θα μου πεις: γιατί, οι μπολσεβίκοι που κατέλαβαν τα Χειμερινά Ανάκτορα περισσότεροι ήταν; Έλα μου ντε!

      Τεκμηρίωση

      Reply
      1. Κώστας

        Ότι έχω δει δείχνει εικόνα πολύ μεγαλύτερης πορείας “λεφτ” Επέτρεψε μου να έχω πάρει μέρος σε πορείες και να μην περιμένω το Κόκκινο Νήμα και κάποιον που δεν είδε καλά και δεν έχω ιδέα ποιος ήταν για να κρίνω την πείρα του, ούτε είναι κάτι παραπάνω από μένα για να κρίνει. Η πορεία ήταν κάποιες χιλιάδες και καλέστηκε μέσα σε ελάχιστες ώρες. Μάλιστα αν η διαίσθηση μου είναι σωστή ήταν ΤΕΧΝΗΤΑ μικρότερη απ όσο μπορούσε γιατί το ΜΑΣ δεν ήταν

        Κατά τα λοιπά το φοιτητικό κίνημα δεν είναι στην όξυνση που θα έπρεπε λεφτ. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει κίνηση εδώ και 6 εβδομάδες. Όσους λοιπόν μας ενδιαφέρει, όσους έχουμε περάσει από την αριστερά και τα πανεπιστήμια, δηλ και από την φοιτητική αριστερά και το φοιτητικό κίνημα, ας προσπαθήσουμε να πούμε κάτι δημιουργικό, κάτι για το πως το κίνημα θα γίνει ενιαίο, πανεκπαιδευτικό και θα κάνει και συμμαχίες με εξωεκπαιδευτικές μερίδες. Διότι λεφτ εγώ πανηγυρικές περιγραφές και αποτιμήσεις διαβάζω από το αγαπημένο σου (λες, όχι ότι σε πιστεύει κανείς) ΚΚΕ που μας λέει πως γίνεται χαμός, έχει … 100 συλλόγους και δεν συμμαζεύεται. Από τον δικό μου χώρο διαβάζω πράγματα προσγειωμένα και ρεαλιστικά, πχ αυτόhttps://anametrisi.gr/2019/11/12/gia-ena-maxhtiko-kai-nikhforo-foithtiko-kinhma/

        Γράψε όμως εσύ που λες σε συκοφαντώ πως δεν έχεις και δεν είχες σχέση με την αριστερά, άρα και την φοιτητική αριστερά και το φοιτητικό κίνημα, κάτι που να πείθει περί του αντιθέτου και όχι, πχ, για το αν αδικήσαμε τα ΜΑΤ. Επίσης ονόμασε μας και τον αριστερό πολιτικοσυνδικαλιστικό χώρο με τον οποίο έκανες φοιτητικό συνδικαλισμό, αν είσαι προφανώς της τριτοβάθμιας που έτσι νομίζω. Αλλιώς είναι άκυρα κάποια από αυτά που λεω. Δεν γίνεται όμως να είσαι εδώ “τζάμπα”, μόνο για να τρολλάρεις, να συκοφαντείς την αριστερά και να πουλάς μαγκιά, έχεις υποχρέωση να αρθρώσεις πολιτικό λόγο

        Κώστας

        Reply
        1. Left G700

          Και γιατί να μη σου επιτρέψω, Κώστα μου, να έχεις πάρει μέρος σε πορείες; Στην πλάτη μου σε κουβάλαγα; Εκείνο που δεν σου επιτρέπω, αδιαμαρτύρητα τουλάχιστον, είναι τον ισχυρισμό ότι όποιος συμμετέχει σε μια πορεία είναι και ο ιδανικός εκτιμητής για τον όγκο της, αν δεν έχει διατρέξει όλο το μήκος της ή χωρίς να έχει αξιόπιστες πληροφορίες από φίλους του που συμμετέχουν σε όλα τα μπλοκς. Χωρίς αυτές τις πληροφορίες, δεν μπορεί να εκτιμήσει παρά μόνο το μήκος τής φούστας που έχει η μπροστινή του!

          Δεν ήξερα ότι το να βλέπει κανείς τη σκιά του, και μάλιστα πρωί-πρωί ή λίγο πριν πέσει ο ήλιος που είναι και μεγαλύτερο, και να την περνάει για πραγματικό μπόι είναι δημιουργικό, ενώ όποιος την αγνοεί και επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο στην απτή και υλική πραγματικότητα είναι μη δημιουργικός και εποικοδομητικός. Τώρα που μου το είπες θα το έχω υπ’ όψη μου.

          Όμως, όχι. Την ανάλυση του χώρου σου (τι έγινε; πήραμε μεταγραφή από την ΑΡΑΝ; και σε μας δεν λες τίποτε;) δεν θα την πάρω καθόλου υπ’ όψη μου. Δεν μου χρειάζονται άλλοι ευσεβείς πόθοι και σχέδια επί χάρτου. Και δεν τρέφω καμία υπόληψη για τον μέχρι τώρα ή και τώρα χώρο σου, την ΑΡΑΝ, που «παίζει» σε δύο ταμπλό: από τη μια κολεγιές με τους «διεθνισταράδες» της ΔΕΑ και τους αριστερούς ευρωπαϊστές πρώην Συριζαίους της Συνάντησης (μαζί δεν τους τα χώναμε στο Red Notebook; τώρα τι θέλεις και κωλοτρίβεσαι με δαύτους, τύπου Μαρματάκη που το παίζει πρωτοπαλίκαρο του Βαρουφάκη;) κι από την άλλη «συγκρότηση» με τα «εθνίκια» (σύμφωνα με τα δικά σου τα μυαλά, όχι τα δικά μου) τύπου Βασίλη Λιόση! Ούτε για γέλια δεν είστε πια ούτε και για δάκρυα. Και θα τελειώσετε χωρίς πάταγο και χωρίς λυγμό. Μόνο με ένα σιγανό και ανεπαίσθητο πλαφ!

          Θα αστειεύεσαι ασφαλώς που θέλεις να σου καταθέσω και …αγωνιστικό …βιογραφικό! Ακόμα και κομματική ταυτότητα του ΣΔΕΚΡ(μπ) να σου έδειχνα με αριθμό μητρώου 79, θα έγραφες εδώ:

          «Είδατε που τα ’λεγα εγώ, σύντροφοι; Πράκτορας της Οχράνα είναι ο τύπος!»

        2. Κώστας

          Δεν θέλω κομματικό βιογραφικό, εγώ ήμουν στα ΕΑΑΚ, εσύ τι θα πάθεις αν μας πεις ? Τόσο ντροπή είναι η απάντηση ? ΠΑΣΠάρα ? Πουθενά γιατί διάβαζες ?

          Το παραλήρημα σου για την ΑΡΑΝ δεν αξίζει απάντησης πέρα αυτή που θα έδινα σε ένα παιδί 4 ετών. Με άλλους έχεις πολύ βαθιές συμφωνίες και κάνεις κοινή οργάνωση και με άλλους κάνεις κοινές δράσεις. Για το ποιοι από τον Συντονισμό θα προχωρήσουν σε οργάνωση περίμενε να δούμε. Τι να πρωτοαπαντήσει κανείς για το παραλήρημα για την ΑΡΑΝ. Από την ΑΡΚ όσοι φύγανε και πήγανε στον Βαρουφάκη είναι στον Βαρουφάκη και δεν είναι στην ΑΡΚ. Μαζί λέει τα χώναμε στο RedNotebook, δεν καταλαβαίνω τι λες. Η διαδικασία των “4” (ΑΡΑΝ, ΔΕΑ, Αναμέτρηση, Συνάντηση) γίνεται με θέση την έξοδο από την ΕΕ, όπως σοβαρεύτηκε αργά το αριστερό ρεύμα και έφυγε έτσι έκαναν και οι άλλοι. Σε άλλα θέματα κόσμος του Αριστερού Ρεύματος (οι σοβαροί, όχι οι Μακεδονομάχοι) είναι καλύτερος, σε άλλα θέματα ο κόσμος της Συνάντησης. Και με τους 2 κάνουμε κοινή δράση. Η δε Αναμέτρηση είναι χώρος μου, όχι οργάνωση μου αν και ελπίζω να είμαστε σύντομα

          Κώστας

        3. ΑΩ

          Θα κάνει “αύριο” ο Βορίδης δηλώσεις για το θέμα για να τις κάνεις κόπι πάστε;

        4. Left G700

          ΑΩ! Ν’ αφήσεις τις αμφιβόλου εξυπνάδας εξυπνάδες και να συνεχίσεις το ψάξιμο για να βρεις εκείνα τα σχόλιά μου, στα οποία έλεγα να βομβαρδίζουμε τις βάρκες με τους πρόσφυγες!

        5. ΑΩ

          μας αρκούν τα φρέσκα σχόλια. Κάθε βδομάδα ανανεώνεις την πολεμική σου ενάντια στη διεθνιστική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες αναπαράγωντας τη συνθηματολογία της ρατσιστικής ακροδεξιάς

        6. Left G700

          Τρίχες κατσαρές που δεν ζητάς βιογραφικό. Ακριβώς βιογραφικό ζητάς. Το οποίο δεν το έχεις καν ανάγκη! Διότι:

          Αν σου έκοβε λίγο περισσότερο θα έπρεπε να ξέρεις, από χρόνια αφού διάβαζες το μπλογκ, ότι ο χώρος μου δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την ΠΚΣ και την υπερκείμενη δύναμη που λέγεται ΚΝΕ. Και επίσης θα έπρεπε να έχεις καταλάβει ότι ποτέ δεν εντάχθηκα πιο στενά ή οργανωτικά στο χώρο μου (αν το είχα κάνει, θα τον άντεχα και θα με άντεχε σκάρτο ένα μήνα).

          Κανένα παραλήρημα δεν έχω με την ΑΡΑΝ. Δεν είναι τίποτε διαφορετικό, ούτε προς το χειρότερο ούτε προς το καλύτερο, από όλα αυτά τα γκρουπούσκουλα που συναποτελούν το εξωκοινοβούλιο. Το μόνο σχήμα το οποίο είχα σε μια κάποια υπόληψη ήταν το ΝΑΡ. Πάει κι αυτό. Μας τελείωσε. Παίρνω ακόμα κάθε Κυριακή την εφημερίδα τους, αλλά από συνήθεια και κεκτημένη ταχύτητα.

          Μου αρέσει αυτό που λες ότι κάνατε κολεγιά με ΔΕΑ για την έξοδο από την ΕΕ! Είσαι τόσο σίγουρος ότι οι τρότσκες σκίζουν μέχρι και τα καλτσόν τους για την έξοδο; Γιατί να μην είσαι σίγουρος; Δεν ξέρουμε εδώ και καιρό ότι η πολιτική σου αφέλεια χτυπάει ταβάνι διατηρητέου τού 19ου αιώνα με τεσσεράμιση μέτρα ύψος;

          Ελπίζεις να γίνετε ένα με την Αναμέτρηση; Γιατί, άμα ενωθούν δύο δυστυχίες πιστεύεις ότι δίνουν κάτι καλύτερο από μια λίιιγο μεγαλύτερη δυστυχία; Όπου, βέβαια, να το πούμε κι αυτό, η Αναμέτρηση ξεκίνησε με κάποιες υποσχέσεις. Πολύ σύντομα αποδείχτηκε ότι ήταν κάτι σαν τα «ταλέντα» που κατακλύζουν κάθε καλοκαίρι τις ομάδες για να φανεί στις πρώτες πέντε αγωνιστικές ότι είναι «σαπάκια»…

          Αυτά τα «με άλλους κάνω κοινή δράση» και «με άλλους κοινή οργάνωση» τα ακούω σαν ανέκδοτο. Δεν μου λένε κάτι. Είπα εγώ ποτέ πως όταν παίζει κάποιος σε δύο (ή και τρία) ταμπλό το κάνει χωρίς κάποιο ιδιαίτερο σκεπτικό, έτσι για την πλάκα του;;; Εκείνο που μετράει, όμως, είναι η οπορτουνιά τών δύο ταμπλό, εκ των οποίων το ένα προβάλλει την ταινία «Πατρίδα μας είναι ο Κόσμος» και η άλλη την ταινία «Αχ πατρίδα μου γλυκιά, που θέλει να σε φάει η Τουρκιά»!

        7. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Άρα έχει δίκιο ο Κώστας και δεν ήσουν πουθενά γιατί διάβαζες. Όλοι όσοι έχουν σχέση ξέρουν πως η ΠΚΣ ήταν μια ρεκλάμα, άντε και μια εκλογική λίστα. Εγώ, πέντε χρόνια οργανωμένος, δε βρέθηκα ποτέ σε “συνεδρίαση της ΠΚΣ”.

          Δεν είχες και δε θα μπορούσες ποτέ να έχεις καμία σχέση μαζί μας.

        8. Left G700

          Ρε Γιώργο, αμάν πια η ασχετοσύνη σου! Πολλά μέσα στην Αριστερά (και όχι μόνο στη φοιτητική συνιστώσα της) είναι “ρεκλάμα”. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν στα χαρτιά, δεν τυπώνουν χαρτιά, δεν κολλάνε αφίσες στους τοίχους και δεν κατεβαίνουν “να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα” στους συλλόγους!

          ΥΓ</strong Γιώργο, εγώ ήμουν παιδί τζιμάνι και τα πέρναγα τα μαθήματα πέντε-πέντε χωρίς διάβασμα. Το τι πόκα έχω παίξει όταν ήμουν φοιτητής δεν λέγεται! :-)

        9. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Η αλήθεια είναι ότι είχαμε για στελέχη πολλούς χαραμοφάηδες από κομματικές οικογένειες, ώστε να καταλήξουν να δίνουν χρεώσεις στον κάθε ξέμπαρκο για να τις αποφύγουν οι ίδιοι.

          Συνεπώς ανασκευάζω. Δεν είχες και δε θα μπορούσες να έχεις καμία σχέση με μας τους αληθινά πιστούς.

        10. Κώστας

          Εσείς το ξέρατε πως η ΑΡΑΝ καλείται να αποδείξει την ειλικρίνεια της ΔΕΑ για την έξοδο από την ΕΕ, προφανώς με το εργαστεί εντατικά μαζί της για να πραγματοποιηθεί ?

          Αγχώθηκα

          Κώστας

        11. Left G700

          Κώστα, κοίτα να ξεπεράσεις το άγχος σου και να μας κάνεις από αύριο μια καλή ενημέρωση για την Παναττική συγκέντρωση στη Νομική. Όπως: ποιες ήταν οι πρώτες μούρες που αναδείχθηκαν στη Συντονιστική Επιτροπή, αν υιοθετήθηκε η πρόταση Λιόση για αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες σε πρώτη φάση και στους 18 στην επόμενη εν όψει της αυξανόμενης επιθετικότητας της Τουρκίας και η θέση Σωτήρη ότι ελληνικό έθνος δεν υπάρχει. Με κάθε κατανόηση για το άγχος σου, αλλά εμένα αυτά με καίνε!

        12. Κώστας

          Δεν υπάρχει τέτοια θέση Σωτήρη.

          Σε ενημερώνω πως δεν υπήρξε τοποθέτηση υπέρ του Μάκη του Βορίδη άρα δεν σε αφορά το θέμα

          Κώστας

        13. Κώστας

          Το θυμάμαι, κειμενάρα αποδόμησης της θεωρίας πως το έθνος τελείωσε

          Αυτό δεν θες να λέμε, πως το έθνος υπάρχει και δεν τελείωσε ? Το θες και λιγουλάκι ενιαίο μάλλον, ψάξε σε μη μαρξιστές.

          Κώστας

        14. Left G700

          Κώστα μου, να το χαίρεσαι το μνημονικό σου (ή την ικανότητά σου να καταλαβαίνεις τι ακριβώς διαβάζεις –διάλεξε). Για άνοιξε τα ματάκια σου:

          1. Κατά συνέπεια η αναγκαία σήμερα «ενότητα του λαού» δεν μπορεί παρά να είναι μετα-εθνική.

          2. το αίτημα της κοινωνικής χειραφέτησης εν τέλει σημαίνει και την προοπτική υπέρβασης των εθνικών μορφών.

          3. (το υποκείμενο της διεργασίας δηλαδή ο λαός ως συμμαχία των υποτελών τάξεων που θα επιδιώξει τη ρήξη με τον ιμπεριαλισμό δεν συγκροτείται πια σε «εθνική» βάση, ας σκεφτούμε, για παράδειγμα, σε ποιο βαθμό οι υποτελείς τάξεις στην Ελλάδα δεν έχουν ελληνική καταγωγή)

          Τόοοσο πολύ «αποδόμησε τη θεωρία πως το έθνος τελείωσε» ο Σωτήρης;;;

          Ε, δεν άφηνε και κάτι όρθιο κι αυτός ο χριστιανός;;; Tσ, τσ, τα…

          ΥΓ Ρε τι τραβάμε κι εμείς οι Ισπανίδες χορεύτριες!…

        15. Κώστας

          Καλά, λεφτ, όποιος ξέρει ελληνικά και πέντε ελληνικά κολυβογράμματα θα διαβάσει το κείμενο που αρχίζει με το

          Σε πείσμα όσων γράφονται ενίοτε και «από τα αριστερά» ο σύγχρονος ιμπεριαλισμός δεν έχει γενικά σκοπό «να καταργήσει τα έθνη». Σήμερα, τα αμαλγάματα εθνικισμού και νεοφιλελευθερισμού συνοδεύουν ουκ ολίγα «οικονομικά θαύματα» στο χάρτη. Με αυτή την έννοια, το επιχείρημα που υποτίθεται ότι κρύβει η λέξη «εθνομηδενισμός» είναι επιεικώς ανυπόστατο.
          Ο σύγχρονος ιμπεριαλισμός, η διεθνοποίηση του κεφαλαίου, αυτό που λέμε κάποιες φορές σχηματικά (και μάλλον εσφαλμένα) παγκοσμιοποίηση, θέλει να καταργήσει όχι τα έθνη, αλλά τους προστατευτικούς μηχανισμούς και τις κοινωνικές κατακτήσεις που μπορεί να υπήρχαν στο εσωτερικό των εθνικών κρατών υπό την πίεση των ισχυρών λαϊκών και εργατικών κινημάτων. Αυτούς τους μηχανισμούς έχει βάλει στο στόχαστρο όχι τις «εθνικές ταυτότητες».

          Αν με αυτό καταλαβαίνεις πως λέει ότι τα έθνη καταργήθηκαν σε πληροφορώ πως κάθε απόφοιτος δημοτικού καταλαβαίνει το αντίθετο.

          http://lastingfuture.blogspot.com/2018/02/10.html

          Ο κομμουνισμός δεν θα έχει έθνη, πρώτη φορά το ακούς ?

          Με όποιον δάσκαλο καθήσεις λεφτ (Μάκη Βορίδη, στην περίπτωση σου) τέτοια γράμματα θα μάθεις

          Κώστας

        16. Left G700

          Τι λες Κωστάκη μου; Έχεις πλακωθεί στα ουίσκια;

          Αυτά που λέει ο Σωτήρης στην αρχή είναι εκείνα με τα οποία προσπαθείτε να κοροϊδεύετε τον εαυτό σας όλοι εσείς του συρφετού τού αεθνιστικού! Δεν χρειάζονται να πω πολλά. Και μόνο τη μπλε σημαία με τα κίτρινα αστέρια τής ΕΕ, που σε λίγο θα την τρώμε στη μάπα και από την Ακρόπολη, και τη Ωδή στη Χαρά τού Μπετόβεν για «Εθνικό Ύμνο» της ΕΕ, να αναφέρω, αρκούν (Μάσσιμο ντ’ Ατζέλιο: «Φτιάξαμε την Ιταλία, τώρα θα πρέπει να φτιάξουμε και τους Ιταλούς» Νέα Ιερά Συμμαχία: «Φτιάξαμε την Ευρώπη, τώρα θα πρέπει να φτιάξουμε και τους Ευρωπαίους». Κι αν δεν σου φτάνουν αυτά, θυμήσου τον Σημίτη και το σημιτισμό. Κι αν ούτε αυτό σού αρκεί, θυμήσου την Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη σε αυτό το βιντεάκι. Σου φαίνεται να κόβει φλέβες για το εθνικό κράτος (το ελληνικό, το γαλλικό, το πορτογαλικό ή των Ελοχίμ!) η τάξη τα συμφέροντα της οποίας εκπροσωπεί η κυρία Πρόεδρος;;; Ποιον πάτε να κοροϊδέψετε;;; Καλά τον εαυτό σας. Χαϊβάνια φανατικά, δογματικά, από αυτά που είναι ανίκανα να ξεπεράσουν το δάχτυλο για να δουν το φεγγάρι, είστε, δεν είναι και τόσο δύσκολο να τον δουλέψετε. Όχι όμως κι όσους από εμάς δεν το ’χουμε χάσει ακόμα!

          Ό,τι κι αν συμβεί στον κομμουνισμό (ρώτα τα παιδιά εγγόνια δισέγγονα, τρισέγγονα, τετράκις, πεντάκις, νιάκις εγγόνια μου να σου πουν – όταν τον δουν, αν τον δουν), η μεγάααλη πλάκα είναι ότι ο Σωτήρης, εσύ και οι όμοιοί σας θέλετε να τον φέρετε από τώρα (κι ο Λένιν κάτι τέτοιο πίστευε, μέχρι που έφαγε τα μούτρα του κι έβαλε μυαλό –άλλο αν εσέι από μέσα σας δεν του το συγχωρείτε ούτε τώρα και απλώς δεν το λέτε φωναχτά, για να μην πέσουν ντομάτες!). Στο σοσιαλισμό πάντως, που είναι και πιο κοντινό στάδιο (κότες! τα βάζετε με τον Στάλιν, αλλά κι ο Κάρολος των σταδίων ήταν!), θα έχει και θα παραέχει! Ποιος το λέει; Ο ίδιος ο Λέοντας αυτοπροσώπως! Άνοιξε τα ματάκια σου:

          Το έθνος είναι ένας ενεργός και διαρκής παράγοντας του ανθρώπινου πολιτισμού. Και σ’ ένα σοσιαλιστικό καθεστώς, το έθνος, απελευθερωμένο από τις αλυσίδες της πολιτικής και οικονομικής εξάρτησης, θα κληθεί να παίξει ένα θεμελιακό ρόλο στην ιστορική ανάπτυξη.

          Φιλάκια στα μαγουλάκια! (σε παρακαλώ, φρόντισε να δώσεις εκ μέρους μου στον Σωτήρη και δυο αυγά Τουρκίας –πλήρωσέ τα εσύ και στα δίνω με πρώτη ευκαιρία…).

          Κοροϊδάρες! Ε κοροϊδάρες! (plus: αδιάβαστοι, ημιαναλφάβητοι και χασάπηδες του μαρξισμού!)

        17. Κώστας

          Λεφτ την μπλε σημαία με τα αστέρια ο Παναγιώτης την έχει πολεμήσει με κάθε δυνατό τρόπο. Συνδικαλιστικά, πολιτικά, θεωρητικά και επιστημονικά, καίγοντας την, αμφισβητώντας κόκκινες ζώνες ανά την Ευρώπη, τρώγοντας ξύλο και χημικά και αρνούμενος καριέρες και λεφτά και πηγαίνοντας από τις 75000 στις 20000 ψήφους όταν έπρεπε να μην την φιλήσει όπως έκανες εσύ και πανηγυρίζεις ακόμα που πήρε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 20.000 ψήφους το 2012 και εσείς δεν ξέρω πόσα.

          Το αν η ΑΨΜ (καινούρια μέντορας, καλύτερη από τον Βορίδη είναι, στο αναγνωρίζω) είπε πως στην ΕΕ θα χαθεί εθνική κυριαρχία είναι ένα θέμα. Το ότι ήταν μια γενναία δήλωση αστής πολιτικού είναι άλλο θέμα. Το ότι είναι πολιτικά αξιοποιήσιμη από την αριστερά είναι ένα άλλο θέμα. Η συζήτηση περί εθνικής και λαικής κυριαρχίας όμως για τον μαρξισμό δεν θα κλείσει από την ΑΨΜ. Δεν θα την ανοίξει καν η ΑΨΜ, δεν συμμετέχει, δεν την ενδιαφέρει, δεν την αφορά.

          Κώστας

        18. Κώστας

          Διόρθωση: κυνική δήλωση, όχι γενναία

          Κώστας

        19. Γιώργος Λυγκουνάκης

          https://www.youtube.com/watch?v=_R9xwXcyXok

          Η ύπαρξη των εθνών δεν είναι ζήτημα ταυτότητας. Αυτή είναι η ανάλυση των ιμπεριαλιστών που θέλουν να τα ανάξουν όλα σε ταυτότητες, για να διαλύσουν τις κοινωνίες και να μείνουν μόνο τα άτομα.

          Τα έθνη γενιούνται ιστορικά με επαναστατική ρήξη και όχι αργά και μουγκά με βάση πολιτισμικά κριτήρια. Αυτή είναι η εθνογένεση, σε αυτό αναφέρεται η “αρχή των εθνοτήτων” στο διεθνές δίκαιο. Οι εθνογενέσεις συντελούνται και αναγνωρίζονται ως τέτοιες “επαναστατικώ δικαίω”.

          Τα θέματα πολιτισμικής ταυτότητας έχουν να κάνουν με την ιστορική διαδρομή και επιβίωση μια φυλής και αυτό το το αρχέγονο “δίκαιο του αίματος” έχει τη δική του θέση στο σύγχρονο δίκαιο, εθνικό και διεθνές, όσον αφορά κανόνες διατήρησης και προστασίας της πολιτισμικής κληρονομιάς κτλ.

          Τώρα, όσον αφορά το επαναστατικό υποκείμενο, που εντός των συνόρων λέγεται λαός, είναι σαφώς πολυεθνικό και γενικώς πολυταυτοτικό. Δεν νομίζω ότι κανείς, που να έχει τουλάχιστον την οποιαδήποτε σχέση με συνδικαλισμό, να το αρνείται, γιατί στη πράξη έτσι είναι τα πράματα και όποιος δε το δέχεται είναι απλά ανίδεος.

          Όμως ένα έθνος απλώνεται πέραν των κρατικών συνόρων και δε νοείται να αποκλείεις αυτό το κομμάτι. Έχει να κάνει με τις διεθνιστικές σχέσεις που διατηρείς και αναπτύσσεις και σε ένα άλλο επίπεδο πέραν του ταξικού. Δε το αναπτύσσω άλλο γιατί θα γράψω σεντόνι.

        20. Θεοδωρος Σαμιωτακης

          Το προβληματικο σημειο στο εν λιγω κειμενο του Π.Σωτηρη ειναι εκει που λεει οτι η αριστερα δεν μπορει να μιλαει πια εθνικη ανεξαρτησια αφου μεγαλο μερος των πληβειακων στρωματων δεν εχουν ελληνικη πια καταγωγη.Τι να σκεφτωβλοιπον εγω;
          – Οτι ο αγωνας για εθνικη ανεξαρτησια που εδωσε οντοτητα στην αριστερα καταργειται κ αντικαθισταται απο τι;.
          – Ο Τσε που ως Αργεντινος παλεψε για την ανεξαρτησια της κουβας δεν ηξερε τις θεσεις Σωτηρη.Οι ηρωες του 21 που δεν ειχαν ελληνικη καταγωγη;
          -Μηπως η θεση ειναι κρυπτορατσιστικη αφου μονο οι εκατο τα εκατο Ελληνες μπορουν να αγωνίζονται για την ανεξαρτησια της Ελλαδας;
          -Δικαιωνει ο σωτηρης αριστεροπαυριωτες που λενε οτι ιμπεριαλιστικα κεντρα ευνοουν την μαζικη μεταναστευση για ελεγχουν ευκολοτερα τις κοινωνιες βαβελ που φτιαχνουν;
          -Με τις θεσεις που εχει ο Σωτηρης πως μιλαει κ συνεργαζεται με ντουρους εθνοανεξαρτησιακους στυλ Λιοση κ Καλτσωνη;
          Πραγματικα ερωτησεις θετω χωρις ειρωνεια αλλα κε ην πεποιθηση οτι ο αγωνας για εθνικη ανεξαρτησια εδωσε οντοτητα κ κυρος στην αριστερα κ χωρις αυτο το αιτημα ειναι απο πουκαμισο αδειανο μεχρι κ αριστερο εξτρεμ της νεοφιλελευθερης επελασης.Χωρις το αιτημα της εθνικης ανεξαρτησιας η ελληνικη αριστερα θα ηταν σαν την Αγγλικη με 72 οργανωσεις εικοσι ατομων που θα φιλοσοφουσαν..

        21. Κώστας

          Θοδωρή δεν το παίρνω ως ειρωνεία, απλά διαφωνώ σχεδόν με όλα όσα λες.

          Έχεις μπλέξει τα πάντα όλα. Το 21 με τις υπό διαμόρφωση έτσι κι αλλιώς εθνικές συνειδήσεις, την ανοιχτή στρατιωτική κατοχή του 40, την μετααποικιοκρατία στην Λατινική Αμερική με την συνείδηση εθνικού πανλατινισμού που είχε κει έχει η περιοχή με την Ελλάδα του 2019.

          Διαισθάνομαι επίσης πως υιοθετείς και την ανιστόρητη αντικομμουνιστική θεωρία περί του ΕΑΜ σαν θετική ασυνέχεια στην πορεία του ΚΚΕ. Δικαίωμα σου αλλά είναι πολύ κακό.

          Ο Παναγιώτης λέει έναν λόγο παραπάνω για τον οποίο η έννοια της εθνικής ανεξαρτησίας είναι προβληματική. Ούτε είναι προγραμματικό κείμενο, ατομικό σημείωμα σε blog είναι. Δεν γνωρίζω πως προσπαθεί να μην λέει την φράση η συλλογικότητα στην οποία ανήκει ή οι μετωπικές πρωτοβουλίες στις οποίες αυτή συμμετέχει. Αυτό που λέω τώρα είναι ένα λεπτό σημείο κατανοητό μόνο σε όποιον καταννοεί την έννοια της κομμουνιστικής στράτευσης. Αλλά η έννοια είναι πολλαπλά προβληματική έτσι κι αλλιώς και το νήμα είναι αυτό που λέει ο Παναγιώτης πως δεν υπάρχουν γενικά “εθνικά θέματα”. Εκτίμηση που κάνω όμως είναι πως η έννοια πρέπει να χρησιμοποιείται, εν γνώσει της αντιφατικότητας της και σε κατεύθυνση συνεχούς όξυνσης της αντιφατικότητας αυτής σαν μικρογραφία του στρατηγικού στόχου μετασχηματισμού του έθνους και όχι απελευθέρωσης του. Αυτό για το κρυπτορατσιστική που λες δεν μπορεί να πάρει σοβαρή απάντηση γιατί δεν είναι σοβαρό, ή το άλλο πως ο Παναγιώτης δικαιώνει τις θεωρίες συνωμοσίας επειδή στηρίζει την ενότητα των λαικών τάξεων

          Θοδωρή δεν νομίζω πως η σκέψη σου, που μου θυμίζει περισότερο τον λεγομενο δημοκρατικό πατριωτικό χώρο, έχει μεγάλη σχέση με τον Λιόση και τον Καλτσώνη. Με τους οποίους έχουμε διαφορές εμείς ως ρεύμα και οργάνωση διότι είναι ας το πούμε με μια λέξη, σταλινομπρεζνιεφικοί. Αλλά είναι κομμουνιστές και η διεργασία αναζήτησης μιας νέας κομμουνιστικής υποκειμενικότητας της οποίας τα πρώτα βήματα διανύουμε μαζί γίνεται σε συγκεκριμένη βάση που την δείχνουν νομίζω εναργώς τα παραθέματα που θα κάνω

          “Γι’ αυτό απαιτείται μια πορεία δημιουργίας ενός σύγχρονου εργατικού και λαϊκού, κοινωνικοπολιτικού μετώπου. Σε αυτό το μέτωπο, οι πρωτοπόρες δυνάμεις οφείλουν να συνδέουν τον αντιιμπεριαλιστικό και δημοκρατικό αγώνα με το ταξικό και αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο του, όπως και αντίστροφα, να συμβάλουν έτσι ώστε ο αντικαπιταλιστικός αγώνας να εκφράζεται με τις σύγχρονες αντιιμπεριαλιστικές και δημοκρατικές αιχμές του.

          Απέναντι στην ανάπτυξη των πολεμικών κινδύνων και του εθνικισμού χρειάζεται η ενωτική πάλη ενάντια στην σύγχρονη αμερικανοκρατία, τον ευρωατλαντικό άξονα και την κυβερνητική πολιτική, χωρίς υποκλίσεις σε άλλους ιμπεριαλισμούς. Η πάλη αυτή θα είναι αποτελεσματική εάν εμπνέεται από τον ευρύτερο αγώνα για εθνική ανεξαρτησία με σαφή αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό, για λαϊκή κυριαρχία με εργατική ηγεμονία και για ισότιμη διεθνιστική συνεργασία των λαών. Σε αυτή την πάλη, οι κομμουνιστικές δυνάμεις οφείλουν να συνδέουν τον πατριωτισμό με τον ταξικό διεθνισμό και αντίστροφα, ενάντια και στον αστικό κοσμοπολιτισμό και στον αστικό εθνικισμό.

          Σε αυτή την κατεύθυνση, απαιτείται η δημιουργία μιας μαζικής συσπείρωσης κομμουνιστικών ρευμάτων προς μια ενωτική οργάνωση, που θα ανοίξει το δρόμο για το κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα της εποχής μας.

          Μια συσπείρωση δυνάμεων γύρω από ένα σαφές ανατρεπτικό πολιτικό πρόγραμμα για την περίοδο, πρώτα από όλα για το μισθό, το εισόδημα, το χρόνο και τις σχέσεις εργασίας, αλλά και για τη δημοκρατία και τον αντιφασισμό, την εθνική ανεξαρτησία, την ειρήνη και τη διεθνή συνεργασία των λαών, καθώς και για όλα τα ζητήματα που συγκλονίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες, όπως το περιβάλλον και η διατροφή, το γυναικείο ζήτημα, ο ρατσισμός, οι σεξιστικές διακρίσεις κ.α.

          Με ανοιχτή, δημιουργική συζήτηση και αναζήτηση για μια νέα στρατηγική σε επαναστατική και κομμουνιστική κατεύθυνση, με βάση το μαρξισμό, τις εμπειρίες από τις επαναστατικές απόπειρες του 20ου αιώνα και τις σύγχρονες, υλικές δυνατότητες χειραφέτησης της εργασίας, στην εποχή μας.”

          https://www.ektosgrammis.gr/website/syntonismos-drasis-kai-dialogoy-kommoynistikon-dynameon-panattiki-syneleysi-tetarti-1311-630

          Κώστας

        22. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Αν κάτι έκανε το ΚΚΕ στην Ελλάδα ήταν το ΕΑΜ. Τα υπόλοιπα σεβαστά, αλλά έτσι κι έτσι.

        23. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα του Κορδάτου και του Εργατικού με το ΝΑΡ και λοιπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ότι είναι ντούροι εθνικοανεξαρτησιακοί. Μια θεωρητική/φιλοσοφική διαφορά είναι και από’ κει και μετά αρχηγιλίκια διάφορα.

          Οι 8-9 στους 10 που έχουν μείνει να κινητοποιούνται ακόμα στο εξωκοινοβούλιο, είναι εντός ή περί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όποιος δε το βλέπει, είναι απλά φραξιονιστής.

        24. Left G700

          Το πρόβλημα του Κορδάτου και του Εργατικού, Γιώργο μου, είναι ότι με αυτή την κολεγιά (που θα πάει άπατη: για 200 περίπου άτομα στη Νομική χθες κάνει λόγο το Kommon, ούτε 80 κεφάλια δεν μέτρησα στη φωτογραφία που δημοσιεύουν –φωτογραφία που, όπως καταλαβαίνεις, επιλέχθηκε για να μπει στη βιτρίνα, άρα ήταν η πιο “πλουμιστή” από κόσμο…) αποδείχτηκαν και οι συγκεκριμένοι φίλοι μας οπορτούνια τού κερατά (ιδίως ο Καλτσώνης, κι ακόμα πιο ιδίως ο Λιόσης).

          Εντάξει, για την ΑΡΑΝ και την Παρέμβαση δεν λέω τίποτε. Καρασεσημασμένοι είναι. Όσο για την Αναμέτρηση… Γι’ αλλού ξεκίνησε να πάει κι αλλού η ζωή την πήγε…

          Λυπηρόν, αλλά ποιός είπε ότι η ζωή δεν είναι σκληρή;

        25. Κώστας

          Γιώργο δεν υπάρχουν αυτά τα νούμερα που λες, και το αφήνω εδώ γιατί δεν μου φταίει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε κάτι. Απλά μην γράφεις για πράγματα περί των οποίων δεν έχεις την παραμικρή γνώση

        26. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Λεφτ, όταν με πιάναν από πρόπερσι και μου λέγαν για την Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού, τους έλεγα πως χάνουν το χρόνο τους προσπαθώντας να φτιάξουν μια “πατριωτική ΑΝΤΑΡΣΥΑ”. Από ένα μέγεθος και κάτω, ακόμα και η διάσπαση χάνει τη σημασία της.

          Εγώ πάντως, από τη στιγμή που ασχολήθηκα με τη ΔιΕΕξοδο, πήρα μια απόφαση να παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στην εξ.αριστερά και αυτό κάνω. Πότε δεν ήμουν ο τύπος που ταλαντεύεται και τα πολυψάχνει γενικώς.

        27. Left G700

          ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

          Δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ όταν γράφω ότι μαζί τα χώναμε στο Red Notebook; Για θυμήσου καλύτερα. Είναι από την εποχή που υπέγραφες (κι εκεί και στο leftg700.blogspot.gr) ως “κάποιος σύντροφος”. Βέβαια, δεν τα χώναμε και ακριβώς το ίδιο. Εσύ ήσουν πιο “συγκρατημένος”. Εκτιμούσες τον “αντιεθνικισμό” τους. Που δεν ήταν (και δεν είναι) τίποτε άλλο από τον αριστερό ευρωπαϊσμό τους. Τρομάρα σου!

          Α, έτσι πάει; Το Νο1 της ΑΡΚ πήγε για να κάνει τα θελήματα του Βαρουφάκη (και της κυρίας του) και τι μας νοιάζει εμάς;;;

          Ορέος!

        28. Κώστας

          Εσείς το ξέρατε πως η ΑΡΑΝ φταίει για το τι κάνουν τα πρώην μέλη της ΑΡΚ ?

          Κώστας

        29. Left G700

          Κώστα μου, πάντα “μάστορας” (της πυρκαγιάς) στις συνδικαλιάρικες ντριμπλίτσες! Η ΑΡΑΝ φταίει για το ότι πάει να κάνει “κατάσταση” με τα σάπια σαπάκια των αριστερών ευρωπαϊστών πρώην(;) Συριζαίων!

          Εκεί, εκεί, στην Γ’ Αθηνών, να χτίσετε την Ευρώπη των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Πολιτειών!

        30. Κώστας

          Να σου θυμίσω πως αυτό το δυναμικό, της σημερινής Συνάντησης, ήταν με τον Alexi όταν άλλαζατε την Ελλάδα, αλλάζατε την Ευρώπη (από τους πρώτους στους χωρούς στα Προπύλαια ήσουν το 15) και ήταν και στην ΛΑΕ, για όσο υπήρχε τελος πάντων επί της ουσίας, για κανά χρόνο δηλ. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν έχει θέση στην επόμενη μέρα της αριστεράς. Δεν είναι δα με τον Βορίδη

          Κώστας

        31. Left G700

          Πλάκα με κάνεις που ήμουν στα Προπύλαια το ’15;;; Μπύρες έπινα. Γιατί κάπου ήξευρα τι άξιζαν αυτά, τι κούφια λόγια ήσανε αυτές η ρητορείες… Εσείς οι Ανταρσυοι (εντάξει, όχι όλοι, μόνο οι 75 στους 100 που ψηφίσατε τον Ιούνιο του ’12 ΣΥΡΙΖΑ) που είσαστε πρώτοι για “επαναστατικά” νταβαντούρια, φιγουράρατε πρώτη μούρη!

        32. Κώστας

          Α καλά, λεφτ, έχει γίνει σαν να κλέβω εκκλησία το να σου απαντάω. Το τι κάνανε οι ψηφοφόροι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι το ίδιο με αυτό που έκανες εσύ οργανωτικά και δημόσια. Μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά. Τους ρωτάς αν την κλαίνε την ψήφο τους να δούμε τι θα σου πουν ?

          Κώστας

        33. ΦΦ1917

          Κώστα συγγνώμη αλλά με το ΜΑΣ πήραν αποφάσεις 73 σύλλογοι.
          Οι υπόλοιποι που το ΜΑΣ κρίνει πως κινούνται σε αγωνιστική κατεύθυνση είναι αυτοί που πάρθηκαν μέσα από τα πλαίσια των ΕΑΑΚ που συμμετείχαν παράλληλα από κοινού σε αρκετά από αυτά δυνάμεις της ΑΡΕΝ,του ΑΡΔΙΝ,του Bloco (Νεολαία Σύριζα στα Πανεπιστήμια),των Αυτόνομων Σχημάτων και σε ορισμένες περιπτώσεις στήριξε και η ΠΑΣΠ.
          Οφείλω να ομολογήσω πως ενώ έχω κάποιες ενστάσεις με το κείμενο που επισύναψες η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ κάνει κατά τη γνώμη μου την πιο μεστή και προσγειωμένη κριτική-ανάλυση από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

      2. Red

        Βρε Left ακόμη και το ‘Antigeitonies’ του ΚΚΕ μ-λ που εδώ και χρόνια πάντα σχολιάζει σκωπτικά την προσέλευση στις πορείες γράφει ότι η απογευματινή ήταν “μαζική” και συνοδεύει το άρθρο με φωτό που το αποδεικνύουν. Όποιος παρακολουθεί το εν λόγω blog θα ξέρει ότι οι αρθρογράφοι του χρησιμοποιούν τη λέξη “μαζικό” μία στις δέκα και συνήθως ανεβάζουν φωτό μόνο από τα δικά τους μπλοκ, τώρα όμως “αναγκάστηκαν” να ανεβάσουν και απ’τα άλλα.
        Υστ.: Αλλά να σου πω και κάτι; Και μόνο 1.000 να ήταν (που ήτανε πολλοί περισσότεροι) είναι επιτυχία γιατί μιλάμε για έκτακτη πορεία που αποφασίστηκε 2-3 ώρες πριν την πραγματοποίηση της χωρίς να προπαγανδιστεί κι ενώ η μισή Αθήνα ήταν κλειστή λόγω του Κινέζου και η άλλη μισή μύριζε χημικό από το πρωί.

        Reply
        1. Left G700

          Φίλε μου Red,

          Αυτά που γράφεις εσύ (όπως και το πνεύμα σου) είναι τελείως διαφορετικά από εκείνα που έγραψε ο Κώστας. Διότι εσύ εισάγεις τον παράγοντα “υπό τις δεδομένες συνθήκες” (πράγμα που –πιστεύω να συμφωνήσουμε σ’ αυτό– οδηγεί στη σκέψη ότι και για σένα η διαδήλωση υπό κάπα σίγμα κάθε άλλο από τεράστια μπορεί να χαρακτηριστεί). Τι μπορώ να πω σε μια τέοια προσέγγιση σαν τη δική σου; Nothing! Niente! Nada!

          Ο Κώστας, όμως, δεν μπήκε στον κόπο να μιλήσει έτσι. Αν ήταν ανταποκριτής εφημερίδας από το μέρος που μένει (έχει γράψει εδώ ότι μένει εκτός Αθηνών), θα ηταν για απόλυση, διότι θα είχε αποκρύψει από τους αναγνώστες της εφημερίδας του ότι μόνο συνυπολογιζομένων των δυσμενών συνθηκών η διαδήλωση μπορεί να χαρακτηριστεί “τεράστια”.

          Βλέπεις τι ωραία που μπορούμε να συζητάμε όταν συζητάμε “ήσυχα κι απλά”;

          Τα λέμε

  2. ΑΠΕταξάμην

    Πάει και η Βολιβία… Αμαχητί για την ώρα. Με αγριότητες από τους πραξικοπηματίες. Τα στάδια, τους τρίτους δρόμους, τις αστικές αυταπάτες των “δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων” με το κεφάλαιο και τα μονοπώλια στο τιμόνι της οικονομίας τα πληρώνουν οι λαοί και στο μέγιστο βαθμό το πρωτοπόρο τους τμήμα. Αλληλεγγύη στο λαό της Βολιβίας. https://www.902.gr/eidisi/politiki/206651/kke-katadikazei-amerikanopneysto-praxikopima-sti-volivia

    Reply
  3. από Ηράκλειο

    Μαζική πορεία έγινε σήμερα και στο Ηράκλειο Κρήτης ενάντια στην καταστολή για την υπεράσπιση του ασύλου. Μέσα σε μία μέρα βγήκαν καλέσματα από και 4 φοιτητικούς συλλόγους: Ιατρικής, Βιολογικού, Φυσικού και CSD και από 5 σωματεία εργαζομένων: ΕΛΜΕ, σύλλογο δασκάλων, ΣΜΤ-Παράρτημα Ηρακλείου (τεχνικοί), ΣΕΕΕΗ(εργαζόμενοι στην έρευνα), σύλλογο εργαζόμενων ΠΑΓΝΗ (νοσοκομείο). Είχαμε σχετικά καλά αντανακλαστικά. Κάτι κινείται και εδώ κάτω…

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.