.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ: Πέταγε στ’ αλήθεια …μολότοφ(!) η αστυνομία;


Η Καθημερινή και η δημοσιογραφία της κουκούλας

Στην τούρλα του Σαββάτου, “η αστυνομία πετάει μολότοφ”!

Γράφει ο αριστερίξ

Λένε πως στα έκτακτα γεγονότα και την αναμετάδοσή τους από τα μέσα ενημέρωσης, μετράνε οι πρώτες εντυπώσεις που εγγράφονται στην κοινή γνώμη, όπως την ονομάζουν. Αυτό οδηγεί πολλές φορές τα ΜΜΕ να γράφουν σημεία και τέρατα τις πρώτες ώρες. Fake news, good news…

Το αρνητικό μιας φωτογραφίας παρουσιάζει, ως γνωστόν, το άσπρο σαν μαύρο και το αντίστροφο. Κάτι ανάλογο κάνει και η αρνητική δημοσιογραφία, όταν «φωτογραφίζει» ανεστραμμένη την πραγματικότητα.

Δείτε στην παραπάνω φωτογραφία πώς παρουσίασε σε πρώτη φάση τη σημερινή κατασταλτική επιχείρηση των ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη και του Μητσοτάκη κατά των φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ, στον ιστότοπό της η «έγκυρη» ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών είδε το αξιόπιστο μέσο, με τους αστυνομικούς μάλιστα να πετάνε μολότοφ(!), όπως μας πληροφορεί. Τερατολογίες, γραμμένες στο (ακριβέστερα: με το) πόδι… Μολότοφ δεν έπεσε από καμία πλευρά, πόσοι όμως άραγε, θα προσέξουν τη λεπτομέρεια; Ο συνειρμός λειτουργεί μιθριδατικά, κάθε λέξη νομιμοποιεί την επόμενη: ΑΣΟΕΕ, μολότοφ, αστυνομία, χημικά, νόμος και τάξη, «πνεύμα και ηθική».

Τι κι αν οι κρανοφόροι είναι οι αστυνομικοί, ενώ οι φοιτητές έχουν ξεσκέπαστο πρόσωπο; Τι κι αν το φυσιολογικό είναι οι φοιτητές να είναι μέσα στη σχολή και όχι οι αστυνομικοί, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο. Και αυτό, παραμονές της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Λίγες ώρες αργότερα, αναγκάστηκε να ανασκευάσει, τροποποιώντας την αρχική της ανάρτηση:

Η καταστολή, όπως εύστοχα έχει ειπωθεί, έχει και την ιδεολογική της διάσταση, την οποία επάξια υπηρετεί το είδος αυτό της δημοσιογραφίας.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.