.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


“Κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη, μην με χειροκροτήσετε. Δεν σας το επιτρέπω”


Όλγα Κοσμοπούλου, Γενικό Κρατικό Νίκαιας, μέλος ΕΓ ΟΕΝΓΕΌλγα Κοσμοπούλου, παθολόγος – λοιμωξιολόγος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Αγαπητή κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη, σύζυγε του πρωθυπουργού και επιχειρηματία.

Διαβάζω ότι καλείτε τους πολίτες και προφανώς προτίθεσθε και η ίδια να βγείτε το βράδυ στο μπαλκόνι σας να μας χειροκροτήσετε.

Απορώ με το θράσος σας.

Επειδή εμείς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την ατζέντα της κυβέρνησης του συζύγου σας για τα Δημόσια Νοσοκομεία, την πιο αντιλαϊκή που θα μπορούσε να γίνει.

Επειδή εμείς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι ο σύζυγός σας, εκτός από σημερινός πρωθυπουργός και υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων, των ΣΔΙΤ και των περικοπών στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, υπήρξε επί σειρά ετών στέλεχος κυβερνήσεων που κουτσούρεψαν το δημόσιο τομέα υγείας και έπληξαν σοβαρά τα δικαιώματά μας ως πολιτών αυτής της χώρας, ημών των ιδίων αλλά και των ασθενών μας.

Επειδή εμείς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την προσπάθεια του συζύγου σας να μας “αξιολογήσει” και να μας κατατάξει σε “αρίστους, μετρίους και κακούς”.

Επειδή μας χωρίζουν έτη φωτός, εμάς τις μαχόμενες γυναίκες υγειονομικούς, γιατρίνες, νοσηλεύτριες, βοηθούς θαλάμου, τραυματιοφορείς, τεχνολόγους, καθαρίστριες, διοικητικούς από εσάς, και κυρίως μας χωρίζει το γεγονός ότι εμείς επιλέξαμε να ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ και να ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΜΕ τους συνανθρώπους μας για το μεράκι μας και για το ψωμάκι μας, από εσάς που επιλέξατε μια καριέρα για το παντεσπάνι σας (ουδείς ψόγος), πραγματικά μη μας δουλεύετε κυρία Μητσοτάκη!

Αν, πραγματικά, και εν μέσω επιδημίας, κατά τη διάρκεια της οποίας μερικές από εμάς μπορεί και να μολυνθούμε και να πεθάνουμε, όλες όμως θα λείψουμε για άπειρες εργατοώρες από τις οικογένειες και τους αγαπημένους μας ανθρώπους, θέλετε να ζητήσετε έμπρακτα συγγνώμη για την πολιτική που υπηρέτησε και υπηρετεί ο σύζυγός σας, βαδίστε μέχρι ένα δημόσιο νοσοκομείο να βοηθήσετε Η ΙΔΙΑ για έστω μια βάρδια, όπου μπορείτε. Το καθάρισμα ασθενών, το καθάρισμα θαλάμων, το στρώσιμο σεντονιών (που δεν έχουμε αρκετά) δεν είναι ντροπή κυρία Μητσοτάκη. Είναι τιμή για αυτές που το κάνουν!

Αφήστε λοιπόν τα υποκριτικά χειροκροτήματα κυρία Μητσοτάκη! Διακρίνεται από πίσω η πραγματική σας έκφραση (ίου, βρωμερός δημόσιος υπάλληλος τολμάει και μου απευθύνει το λόγο).

Αφήστε τα χειροκροτήματα και θυμίστε στο σύζυγό σας ότι μας χρωστάει και κάποια αναδρομικά, εδώ και κάτι χρόνια. Από τις περικοπές των μνημονίων που ψήφισε.

Όπως και να έχει, φροντίστε να ντυθείτε καλά το βράδυ που θα βγείτε στο μπαλκόνι (ω, συγγνώμη, βεράντα). Θα έχει ψύχρα.

Μια υγειονομικός από το πεδίο της μάχης (δεν ξέρω αν είμαι άριστη, καλή, μέτρια ή κακή με τα κριτήρια του συζύγου σας, αλλά είμαι εκεί).

Καθίστε εσείς στη βεράντα σας. Αλλά μην με χειροκροτήσετε. Δεν σας το επιτρέπω.

Ανάρτηση της Όλγας Κοσμοπούλου στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 80.59% ( 51
Συμμετοχές )



136 σχόλια στο ““Κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη, μην με χειροκροτήσετε. Δεν σας το επιτρέπω”

    1. Ιορδανίδου Σοφία

      Εύγε Κυρία Κοσμοπούλου είσαστε ένα φωτεινό αστέρι στη γη εύχομαι ολόψυχα Υγεία και να αποτελείτε παράδειγμα για όλους.

      Reply
  1. Καπέτης Ευάγγελος

    Πάντως εγώ δεν βγήκα για να χειροκροτήσω για τον απλό λόγο ότι δεν χειροκροτώ και αυτόν που μαζεύει τα σκουπίδια, ή τον υπάλληλο του σούπερ μάρκετ, ή τον εκπαιδευτικό ή τον πιλότο, ή τον επιχειρηματία ή ακόμη και τον πολιτικό κλπ… Όλοι μας κάνουμε την δουλειά μας, οποιαδήποτε είναι αυτή η δουλειά και με οποιαδήποτε συνέπεια μπορεί να έχει στην προσωπική μας ζωή… Και όλοι μας κρινόμαστε είτε από τους πελάτες μας είτε από τα αφεντικά μας και πρέπει να κρινόμαστε για την δουλειά μας… για να μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι…

    Reply
    1. Γιάννης Σ.

      Κι εγώ το ίδιο έκανα και για τον ίδιο περίπου λόγο, απλά, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, χρειάζονται κι αυτοί μια στήριξη… Πολύ περισσότερο, που αν πρόκειται για ΔΥ, έχουν βληθεί αρκετά…

      Reply
  2. Γιάννης Σ.

    Κυρία Κοσμοπούλου, συγχαρητήρια και από μένα!

    Reply
  3. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

    Το ύφος του κειμένου έχει μια ήπια έπαρση (υπηρετούμε και θεραπεύουμε-κάθε γενίκευση έχει ποσοστό λάθους) και πέραν του αυτονόητου σεβασμού, ο καθένας επιλέγει να γίνει ή γιατρός, ή δάσκαλος, ή επιχειρηματίας. Σίγουρα η οικονομική επιφάνεια μας κατατάσσε,ι θέλοντας και μη κάπως, αλλά γιατί να μέμφομαι κάποιον για το επαγγελμά του και τις συγγένεις ή τις απόψεις του και να τον θεωρώ υποκριτή de facto και a priori. Οι διχασμοί στην Ελλάδα πότε θα πάψουν να αναπαράγουν μετεμφυλιακό κλίμα; Τι θα πει “σας απαγορεύω΄” Να με συγχωρέσετε αλλά ποτέ δεν μίσησα κάποιον και δεν τον έίδα με περιφρόνηση για την ιδεολογική του τοποθέτηση. Για το λόγο αυτό και θεωρώ την προσέγγισή μου ολιστική. Πότε θα ανεβούμε ψηλότερα;

    Reply
  4. Αθηνά Βαμβακίδου

    Πόσο σωστά τα λέτε κυρία Κοσμοπουλου,! Έχει μεγάλο θράσος αυτή η κυρία αλλά δεν φταίει αυτή αλλαοι ανεγκέφαλοι πουεδωσαν την πλειοψηφία στον σύζυγο της κστο κόμμα των λησταρχων που μας διέλυσαν σαν κοινωνία. Εύχομαι να είσαστε όλοι καλά,η οικογένειά σας κ όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χωρας🌷Ευχαριστούμε

    Reply
  5. Left G700

    Είτε από την ασαφή διατύπωση της κ. Κοσμοπούλου είτε επειδή και η ίδια παρασύρθηκε, έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη παρεξήγηση στους αναγνώστες και αναγνώστριες της συγκεκριμένης ανάρτησης: ότι το κάλεσμα για χειροκρότημα στα μπαλκόνια ήταν ιδέα και πρωτοβουλία τής Μαρέβας. Αυτό απέχει από την αλήθεια όσο η Γη από τη Σελήνη. Το κάλεσμα έπαιξε στα sm και ουδείς γνωρίζει τον πατέρα τής ιδέας.

    https://www.in.gr/2020/03/15/greece/koronaios-oi-ellines-vgainoun-sta-mpalkonia-gia-tous-iroes-giatrous-kai-nosileytes/

    https://www.ethnos.gr/ellada/94097_oi-ellines-bgainoyn-stis-2100-sta-mpalkonia-kai-heirokrotoyn-giatroys-kai-nosileytes

    https://www.skai.gr/news/greece/diadiktyako-kalesma-vgainoume-sta-mpalkonia-kai-xeirokrotoume-giatrous-kai-nosileytes

    https://www.businessnews.gr/el/ellada/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-21-00-%CE%B2%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82.html

    Reply
  6. Left G700

    Το κάλεσμα έπαιξε στα sm και ουδείς γνωρίζει τον πατέρα τής ιδέας. = Το κάλεσμα έπαιξε στα sm και ουδείς γνωρίζει τον πατέρα τής ιδέας εκτός από το ότι είναι Ισπανός.

    Reply
  7. Χρήστος Π. Γουγάς

    Άντε κ. Όλγα μας, τα καταφέρατε να εισπράξετε διπλό χειροκρότημα από την εριστέρα που έχει και μεγαλυτερη αξία… Τυχερούλα…

    Reply
    1. Ragnarok

      Εσεις κ Γουγά εκτός απο την ειρωνία, έχετε να πείτε κάτι σοβαρό;

      Reply
    2. Ν. Φατουσης.

      Είναι πολύ άσχημο πράγμα κυρία γιατρέ να κρίνεται τα πάντα με κομματικό μάτι. Το να προτρέπει κάποιος τους συμπολίτες του σε μια κίνηση που όλοι θέλουν όπως το χειροκρότημα σε μια δημοκρατική χώρα δεν δίνει σε κανένα το δικαίωμα να λέει την λέξη απαγορεύω όπως κάνατε εσείς. Το χειροκρότημα αυτό εκτός από εσάς το δικαιούται και άλλοι επαγγέλματιες που προσφέρουν αυτές τις δύσκολες ώρες στην πατριδα από την δική τους θέση. Όσο για τον κινδυνο που διατρέχετε όπως λέτε και για τον κόπο που κάνετε στα πλαίσια της δουλειάς σας μην ξεχνάτε ότι αυτό το επάγγελμα το έχετε διαλέξει εσείς οικιοθελως. Καληνύχτα σας!!!!

      Reply
      1. San Rocco

        Αγαπητέ κ. Φατούση, είναι δείγμα …κομματισμού, το να αποκαλύπτει κάποιος ή κάποια, -εν προκειμένω η κ. Κοσμοπούλου- την υοκρισία κάποιων άλλων; Αν είναι αυτό δείγμα κομματισμού, ΤΙ να πούμε τότε για μια κυβέρνηση και ένα κόμμα -την ΝΔ- που έκανε σημαία της την διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την απόλυση χιλιάδων γιατρών;; Και τώρα μας καλεί να τους…χειροκροτήσουμε;

        Ναι η κ. Κοσμοπούλου είναι μέλος του ΝΑΡ! Και μπράβο της θα συμπλήρωνα εγώ, που είναι μέλος του ΝΑΡ, μάχιμος γιστρός, δίπλα στον έλληνα πολίτη αλλά και τον πρόσφυγα και τον μετανάστη ασθενή!

        Reply
      2. Κώστας

        Φατούση με τι μάτι να κρίνουμε ένα κόμμα που έλεγε, κατά λέξη, πως “δεν θα πάρει την δόξα ο Τόμσεν, τα νοσοκομεία τα κλείνω εγώ, τους γιατρούς τους απολύω εγώ” ?

        Προφανώς είναι δικαίωμα μιας υγιεινομικού να απαγορεύσει σε αυτούς τους ανθρώπους να την χειροκροτήσουν

        Κώστας

        Reply
  8. Ανώνυμος

    Μπράβο σας επιτέλους κάποιος να μιλήσει με θάρος για την πραγματικότητα όχι μόνο στα νοσοκομεία αλλά σε όλη την Ελλάδα.

    Reply
  9. Λούμπεν

    Ο Δημ.Ζιαζιάς πρόεδρος της Ένωσης γιατρών νοσοκομείων Αχαίας που βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό λόγω κοροναιού στέλνει ένα πολύ αποκαλυπτικό γράμμα ,εδώ:
    antapocrisis/γράμμα-ενός-γιατρού-σε-κατ-οίκον-περ/

    Reply
  10. πετριδου ουρανια

    Κα. Κοσμοπουλου συμφωνω αλλαεγω υα χειροκροτησω που θα δωσετε και τη ζωη για να μεσωσετε σας ευχαριστω ιου ημουν και εγω μια βρωμερη δημοσια υπαλληλος

    Reply
  11. αντωνια καριπιδου

    έφτασε η δημοσια υγεια κυρια μου στα επιπεδα που επιθυμουσατε στα προηγουμενα χρονια κ τωρα βγηκατε να κανετε παραπονα???την δυσκολη αυτη για τον κοσμο στιγμη καντε ιατρικη κ οχι πολιτικη, δεν σας ειδα στα καγκελα για τα αναδρομικα τα προηγουμενα χρονια ,ουτε ειδα να καλειται την (ΚΥΡΙΑ) Μπαζιανα σε κατι αντιστοιχο ,γεμισαμε κομπλεξικους αγαμητους θεους!!!!

    Reply
    1. Κορνήλιος Παπαδάκης

      κ. Καριπίδου με ΠΟΙΟ δικαίωμα ομιλείτε σαν κάφρος; Σας απαντώ και εγώ όπως λοιπόν μιλήσατε:

      Εφτασε κ. Καριπίδου μου η δημόσια Υγεία στο παρελθόν ή σήμερα σε κάποιο επαρκές επίπεδο ; ΟΧΙ! Γιατί; Γιατί οι πολιτικές που και ΕΣΕΙΣ κ. Καριπιδου μου αποδέχεστε, ΓΑΜΑΝΕ ΤΗΝ ΖΩΗ και την περίθαλψη του λαού, για να τα ΚΟΝΟΜΑΝΕ οι πλούσιοι επιχειρηματίες/τζογαδόροι της Υγείας! Δεν σας είδα ποτέ κ. Καριπίδου μου να αγωνίζεστε για δημόσια ποιτική και δωρεάν Υγεία!

      Reply
      1. San Rocco

        Πάντα η κ. Κοσμοπούλου είναι στον αγώνα, και σαν μάχιμη γιατρός πάντα διπλα στον έλληνα πολίτη, τον μετανάστη, τον πρόσφυγα και παράλληλα, σαν μέλος του ΝΑΡ, στον αγώνα για μια αξιοβίωτη και ενδιαφέρουσα ζωή/καθημερινότητα, σε μια δίκαιη και ελεύθερη κοινωνία!

        Reply
    2. Δημήτρης

      Η ΚΥΡΙΑ (με όλα τα γράμματα κεφαλαία) Κοσμοπούλου, όσα χρόνια την ξέρω (πάνω από 10 χωρίς να την γνωρίζω πολύ στενά) ήταν πάντα στα κάγκελα. Το αμέσως επόμενο που γνωρίζω για αυτήν είναι ότι είναι απ τους πιο ηθικούς γιατρούς που έχω γνωρίσει. Πιθανότατα εσείς δεν γνωρίζατε ούτε ποια είναι, ούτε τι κάνει, αν και αυτό δεν σας είναι εμπόδιο στο να προσδώσετε ανάρμοστους χαρακτηρισμούς. Αλήθεια τι σας έθιξε τόσο πολύ, το ότι κάνει πολιτική και όχι γιατρική όπως λέτε η΄το ότι στηλίτευσε την αγαπημένη σας ΝΔ που είχε κάνει διωγμούς στον χώρο της υγείας;

      Reply
  12. Μαρία

    Εργάζομαι κι εγώ ως νοσηλεύτρια στην πρόνοια και είμαι απλήρωτη 6 μήνες…. και τον τελευταίο 1,5 χρόνο πληρώνομαι από τα δικαστήρια…και συνεχίζω να δουλεύω απλήρωτη… δυστυχώς όμως το χειροκρότημα δεν μπορεί να ταισει την οικογένεια μου

    Reply
  13. Μαρία Μαραφκουδακη

    Κ. της υγείας.προσωπικα έχω μια αποστροφή για τον κλάδο σας που βέβαια δεν αφορούν κανέναν τα προσωπικά μου.ας πάμε λοιπόν σε κατηγορία που αφορά όλους μας.καλο είναι τέτοιες δύσκολες ώρες για όλους σε ολόκληρο τον πλανήτη να εστιάζουμε σε θετικές ενέργειες και στην αισιοδοξία ότι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες για να ζήσουμε καλύτερες μέρες,που όλοι αξίζουμε.οσο για την προσωπική αξία του καθενός μας,καταρχήν ας βάλουμε τον εαυτό μας σε τροχιά ανάπτυξης κ εξέλιξης,δια βίου και ας αφήσουμε τις κρίσεις η ακόμα ακόμα τις κατατάξεις των άλλων ως προς τις επαγγελματικές ικανότητες.τα λόγια είναι λόγια κ τα μακαρόνια έχουν το φαΐ.με μια φράση,μάθετε να βρίσκετε φλέβα όπως τα κουνούπια και ας σας χειροκροτήσει κάποιος.το πρόβλημα είναι να σπάσετε ότι φλέβα έχει κάποιος ταλαιπωρημένος ασθενής και κανείς να μην σας πει τίποτε αφου η παροχές υγείας είναι δωρεάν και μεις στα χέρια σας ζητιάνοι.δεν σας ξέρω προσωπικά ούτε τις ικανότητες σας και η προσωπική μου τοποθέτηση είναι όσο το δυνατόν καλύτερες παροχές υγείας ανεξάρτητου αμοιβής και προσώπου.δυστυχως αυτό δεν συμβαίνει.οι πιο πολλοί από εμάς ξέρουν για περιπτώσεις που αν δεν δώσεις το κάτι παραπάνω ,”φακελακι”,μπορεί και να περιμένεις αδικαιολόγητο χρόνο για την ίαση σου.και ακομα αν δεν τιθεται ζητημα οικονομικο,συνηθως το οτι ο ασθενης στεκεται ευαλωτος απεναντι σας,αυτοματα αυτο σας καθιστα υπεροπτες…ευχομαι εσεις να βλεπεται με αγαπη και υπομονη τους ασθενεις σας και τις δυσκολες συνθηκες μεσα στις οποιες πρεπει να προσφερετε τις υπηρεσιες σας.το επάγγελμα σας είναι πολύ υψηλό.παιρνετε στα χέρια σας κάποιον που πονάει κ προσπαθείτε να τον επιστρέψετε στη ζωή του,όπως ήταν η και καλύτερο.καλη δύναμη και καλή φωτιση.

    Reply
  14. vladi

    Αυτό που οι μόνοι στην Ελλάδα δεν θέλουν να αξιολογηθούν και να αποδεχτούν ότι υπάρχουν καλοί μέτριοι και κακοί για ΚΑΘΕ δουλειά είναι οι αριστεροί με ξεπερνάει πραγματικά.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      που να δεις εμένα τι με ξεπερνάει!
      αυτό, που όλοι οι υπόλοιποι από σας
      θέλετε να “αξιολογηθείτε” ….
      ….από το παράθυρο!
      Βρε, ούστ!
      Λες και δε σας ξέρουμε, πρασινογάλαζα και ροζέ λαμόγια!

      Reply
    2. Ragnarok

      ενώ vladi, δεν σε ξεπερνάει πραγματικά το ότι οι δεξιοί/εθνικιστές/σοσιαλδημοκράτες διέλυσαν το δημόσιο σύστημα υγείας και τώρα θα πεθάνουν μπόλικοι έτσι; Το ΝΑΡ σε πείραξε εμμονικέ μου;

      Reply
  15. Ελινα

    Αριστερίλα – Ποδαρίλα – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ
    Αν ειναι αυτοί οι γιατροί μας για αυτό δεν σωνόμαστε με τίποτα.
    Ασε τα συνδικαλιστικά κυρία μου κ κάνε την δουλειά που σε πληρώνουμε εμείς οι Έλληνες αλλιώς τράβα σπίτι σου !!!

    Reply
    1. San Rocco

      Μπα Ελίναμου; Σε πείραξε που η κ. Ολγα είναι μάχιμη γιατρός και μέλος του ΝΑΡ και λέει ΑΛΗΘΕΙΕΣ; Σε πειράζει η αλήθεια Ελίνα; Και δεν σε πειράζουν αυτοί οι επίσης ΕΛΛΗΝΕΣ που διέλυσαν το δημόσιο σύστημα Υγείας για να κερδίζουν οι έμποροι Υγείας;

      Reply
    2. Κώστας

      Ελίνα όταν, που στο απεύχομαι, αρχίσει η δύσπνοια σε σένα ή σε οικοίους σου αν δεν βρείτε γιατρό ή κρεββάτι ΜΕΘ (γιατί λείπουν 30000 προσωπικό και τουλάχιστον 1500 κρεββάτι για ομαλές συνθήκες) να σκεφτείς αν διέθεσες δημιουργικά τον χρόνο του Μένουμε Σπίτι με το να βγεις σε μια σελίδα αριστερών, πρώτη φορά δεν είναι πως το συνηθίζεις, να τους βρίσεις που λένε και λέγανε και θα λένε πως είναι δικαίωμα σου να έχεις περίθαλψη

      Κώστας

      Reply
    3. Δ.Κ

      Κυρία Ελίνα έτσι λέτε ότι…πληρώνετε τους γιατρούς;Δλδ τα παίρνουν και δεν …κάνουν καλά τη δουλιά τους την στιγμή που όλοι περιμένουν απ αυτούς,την στιγμή που σε μια δύσκολη περίοδο αυτοί τα δίνουν όλα,που εξουθενώνονται,που αρωσταίνουν απ τον ιό..για να βγεί πέρα η δουλιά,τη στιγμή που υπάρχουν φοβερές ελλείψεις προσωπικού που το σύστημα υγείας έχει τα χάλια του εξαιτίας των συνεχόμενων περικοπών από τους προηγούμενους και τους επόμενους;
      Αυτούς βάλανε μπροστά για να μην καταρρεύσει το σύστημα,αυτούς λένε ότι χειροκροτούν ,αυτοί όμως που τα διέλυσαν όλα και αγωνίζονται εφαρμόζοντας μια πολιτική ενάντια στην υγεία άς αφήσουν τις επικοινωνιακές…εξυπνάδες.

      Reply
  16. λαθραναγνώστης

    Ένα μεγάλο μπράβο στον διαχειριστή της “Π”, που έκοψε το χθεσινό σχόλιό – απάντησή μου στη χυδαιότητα της αντωνίας καριπίδου, την οποία (χυδαιότητα) παραδόξως, την άφησε να περάσει εντελώς ωμή και αφιλτράριστη.
    Σε ‘άτομα αυτού του φυράματος, οι ευγένειες θεωρούνται αδυναμία.

    Reply
  17. Γιάννης Σ.

    Απαντάω εδώ στο Λέφτη, γιατί για κάποιο λόγο δεν υπάρχει το “Reply” στο σχόλιό του: Την εθνικότητά μας τη θυμόμαστε, απλά εδώ δεν έχει καμία σημασία… Κι εμένα με έχουν ρωτήσει, από πού είμαι και απαντάω ότι είμαι από Ελλάδα. Δε θα συγχαρώ (ή όχι) όμως κάποιον-α περισσότερο ή λιγότερο, ούτε επειδή εγώ είμαι Ελληνας, ούτε επειδή εκείνος-η είναι όποιας εθνικότητας είναι… Αντιλαβού;

    Reply
    1. Left G700

      Πώς δεν αντιλαβού, Γιάννη μου Σ.! Αντιλαβού και παρααντιλαβού! Είσαι ολοπρόθυμος να δεχθείς την ταυτότητα ακόμα και κάποιου σχιζοφρενούς ανθρώπου που θα δηλώσει «Ελοχίμ» ή «αγριομολόχα» ή «συμπαντικό άτομο», αλλά “ζορίζεσαι” με εκείνον τον άνθρωπ(άκ)ο που θα δηλώσει Έλληνας ή Ελληνίδα! Το έχει καταλάβει και ο Κώστας και, μια και τα προσυπογράφω μέχρι κόμμα (εκτός από το ελληνίδα), επιλέγω να ξαναβάλω εδώ τα λόγια που σου απηύθυνε πριν από λίγη ώρα:

      Κώστας

      17/03/2020 at 12:26

      Γιάννη Σ ενώ ξεκίνησες γνωρίζοντας τι είπε η Παγώνα στην πορεία το ξέχασες.

      Δεν είπε μπράβο στην Ελληνίδα γιατρό, που και αυτό κακό και ρατσιστικό δεν θα ήταν, είπε πως η ίδια ως Ελληνίδα κλπ κλπ. Ούτε νομίζω πως η σ Κοσμοπούλου θα παρεξηγηθεί αν την πούμε ελληνίδα γιατρό.

      Η δε πρόταση σου “ο καθένας να κρατάει την εθνικότητα του για τον εαυτό του” είναι το αντίστοιχο αναρχοαυτόνομο “δεν με ενοχλούν οι gay αρκεί να μην το δείχνουν δημόσια” και προφανώς δεν έχει κανένα σημείο επαφής με την στάση οποιουδήποτε μαρξιστικού ρεύματος απέναντι στο εθνικό ζήτημα

      Ελπίζω να μην έχεις συντονιστικό ρόλο σε ανοιχτές εκδηλώσεις της αριστεράς γιατί νομίζω δεν θα πατάνε ούτε τα μέλη της οργάνωσης σου.

      Κώστας

      ΥΓ Χρηστική πληροφορία: Όταν βλέπεις σε ένα σχόλιο ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα ευθείας και άμεσης απάντησης («Reply»), σημαίνει ότι το σύστημα των σχολίων έχει εξαντλήσει τα όριά του στο συγκεκριμένο επί μέρους θρεντ συζήτησης. Τι κάνεις; Σκρολάρεις προς τα πάνω και ποστάρεις την απάντησή σου στο πρώτο σχόλιο που θα δεις να διατηρεί το κουτάκι τής απάντησης. Το σχόλιό σου, ακόμα κι αν δεν μπει ακριβώς από κάτω από εκείνο στο οποίο απαντάς (αυτό θα συμβεί αν στο μεταξύ έχουν απαντήσει κάποιοι άλλοι πριν από σένα), οπωσδήποτε θα μπει στο «κορδόνι» τής συγκεκριμένης επί μέρους συζήτησης. Αντιλαβού; ;-)

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.