.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


“Κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη, μην με χειροκροτήσετε. Δεν σας το επιτρέπω”


Όλγα Κοσμοπούλου, Γενικό Κρατικό Νίκαιας, μέλος ΕΓ ΟΕΝΓΕΌλγα Κοσμοπούλου, παθολόγος – λοιμωξιολόγος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Αγαπητή κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη, σύζυγε του πρωθυπουργού και επιχειρηματία.

Διαβάζω ότι καλείτε τους πολίτες και προφανώς προτίθεσθε και η ίδια να βγείτε το βράδυ στο μπαλκόνι σας να μας χειροκροτήσετε.

Απορώ με το θράσος σας.

Επειδή εμείς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την ατζέντα της κυβέρνησης του συζύγου σας για τα Δημόσια Νοσοκομεία, την πιο αντιλαϊκή που θα μπορούσε να γίνει.

Επειδή εμείς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι ο σύζυγός σας, εκτός από σημερινός πρωθυπουργός και υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων, των ΣΔΙΤ και των περικοπών στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, υπήρξε επί σειρά ετών στέλεχος κυβερνήσεων που κουτσούρεψαν το δημόσιο τομέα υγείας και έπληξαν σοβαρά τα δικαιώματά μας ως πολιτών αυτής της χώρας, ημών των ιδίων αλλά και των ασθενών μας.

Επειδή εμείς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την προσπάθεια του συζύγου σας να μας “αξιολογήσει” και να μας κατατάξει σε “αρίστους, μετρίους και κακούς”.

Επειδή μας χωρίζουν έτη φωτός, εμάς τις μαχόμενες γυναίκες υγειονομικούς, γιατρίνες, νοσηλεύτριες, βοηθούς θαλάμου, τραυματιοφορείς, τεχνολόγους, καθαρίστριες, διοικητικούς από εσάς, και κυρίως μας χωρίζει το γεγονός ότι εμείς επιλέξαμε να ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ και να ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΜΕ τους συνανθρώπους μας για το μεράκι μας και για το ψωμάκι μας, από εσάς που επιλέξατε μια καριέρα για το παντεσπάνι σας (ουδείς ψόγος), πραγματικά μη μας δουλεύετε κυρία Μητσοτάκη!

Αν, πραγματικά, και εν μέσω επιδημίας, κατά τη διάρκεια της οποίας μερικές από εμάς μπορεί και να μολυνθούμε και να πεθάνουμε, όλες όμως θα λείψουμε για άπειρες εργατοώρες από τις οικογένειες και τους αγαπημένους μας ανθρώπους, θέλετε να ζητήσετε έμπρακτα συγγνώμη για την πολιτική που υπηρέτησε και υπηρετεί ο σύζυγός σας, βαδίστε μέχρι ένα δημόσιο νοσοκομείο να βοηθήσετε Η ΙΔΙΑ για έστω μια βάρδια, όπου μπορείτε. Το καθάρισμα ασθενών, το καθάρισμα θαλάμων, το στρώσιμο σεντονιών (που δεν έχουμε αρκετά) δεν είναι ντροπή κυρία Μητσοτάκη. Είναι τιμή για αυτές που το κάνουν!

Αφήστε λοιπόν τα υποκριτικά χειροκροτήματα κυρία Μητσοτάκη! Διακρίνεται από πίσω η πραγματική σας έκφραση (ίου, βρωμερός δημόσιος υπάλληλος τολμάει και μου απευθύνει το λόγο).

Αφήστε τα χειροκροτήματα και θυμίστε στο σύζυγό σας ότι μας χρωστάει και κάποια αναδρομικά, εδώ και κάτι χρόνια. Από τις περικοπές των μνημονίων που ψήφισε.

Όπως και να έχει, φροντίστε να ντυθείτε καλά το βράδυ που θα βγείτε στο μπαλκόνι (ω, συγγνώμη, βεράντα). Θα έχει ψύχρα.

Μια υγειονομικός από το πεδίο της μάχης (δεν ξέρω αν είμαι άριστη, καλή, μέτρια ή κακή με τα κριτήρια του συζύγου σας, αλλά είμαι εκεί).

Καθίστε εσείς στη βεράντα σας. Αλλά μην με χειροκροτήσετε. Δεν σας το επιτρέπω.

Ανάρτηση της Όλγας Κοσμοπούλου στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 80.59% ( 51
Συμμετοχές )



136 σχόλια στο ““Κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη, μην με χειροκροτήσετε. Δεν σας το επιτρέπω”

  1. Κώστας

    ”Επειδή εμείς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την προσπάθεια του συζύγου σας να μας “αξιολογήσει” και να μας κατατάξει σε “αρίστους, μετρίους και κακούς”.” Ρε θειά Όλγα , δηλαδή όλοι είναι ισάξιοι στα νοσοκομεία ;; όλοι οι γιατροί είναι καλοί, όλοι οι νοσοκόμοι, όλοι έχουνε την ίδια αξία;;; Εαν είναι έτσι τότε γιατί σε ενοχλεί το χειροκρότημα ( που κατα τα άλλα έχεις δίκηο για τους κλέφτες, προδότες, και απατεώνες της νδ ) της θειάς Μαρέβας ;; Μήπως επειδή την θεωρείς κατώτερη των περιστάσεων κατά κάποιο τρόπο ;; ρε θειά Όλγα, απέβαλλε την αριστερίλα απο το μυαλό σου που το πότισε, και γράψε ένα πόστ , άρθρο, ότι είναι τέλος πάντων με καθαρό μυαλό…Εκτίθεσαι με τις αριστερο αρλούμπες που βάζεις μαζί με τα ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ και τις ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. Ξεκολήστε επιτέλους απο την γάγγραινα του κομμουνιστοσυμμοριτισμού…

    Reply
    1. San Rocco

      Κώστα μου, γάγγραινα του…κομμουνιστοσυμμοριτισμού, επειδή η Ολγα Κοσμοπούλου είναι μέλος του ΝΑΡ ;;;;

      Δε με λές Βρε Κώστα, ποιοί τους πεθαίνουν τους ανθρώπους επειδή ΔΙΕΛΥΣΑΝ το δημόσιο σύστημα Υγείας, και ενίσχυσαν το καπιταλιστικό κέρδος; Οι…κομμουνιστές ή οι φίλοι σου οι εθνικιστές/κοσμοπολίτες καπιταλιστές και τα καπιταλιστικά κόμματα και ΜΜΕ; Ε Κώστα;

      Reply
    2. Δ.Κ

      1.Δεν επαρκούν οι ΜΕΘ
      2.Δεν υπάρχουν αναπνευστήρες.
      3.Καταγγέλνεται ότι δεν εξετάστηκαν δείγματα λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων
      Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ

      Reply
    3. Γιάννης Σ.

      Κώστα, δεν ξέρω αν είσαι εσύ που μου απάντησες και σου απάντησα, αλλά αν θες να είσαι σωστός πατριώτης, μάθε πρώτα σωστά Ελληνικά: Απόόόόόβαλλε τα παροξύτονα!

      Reply
      1. Left G700

        Δεν είναι ο γνωστός Κώστας, με τον οποίο μάλλον τον μπερδεύεις ως μη όφειλες. Ο γνωστός Κώστας διακρίνεται, πέρα από τις απόψεις του, που μοιάζουν με του παραπάνω όσο εγώ με Εσκιμώο, και από το ότι επαναλαμβάνει το όνομά του πάντα στο τέλος τού σχολίου του.

        Reply
        1. Γιάννης Σ.

          Λέφτη, αν έχω συμφωνήσει σε κάτι μαζί σου, αυτό είναι το ότι πρέπει να “κατοχυρώσουμε” ο καθένας κι η καθεμία τα ονόματα-ψευδώνυμα με τα οποία είμαστε εδώ, ώστε να μην μπερδευόμαστε…

    4. ΑΩ

      Έχεις νευριάσει γιατί η θεία Όλγα έχει επιστημονική άποψη και σώζει ζωές. Ενώ η θεία κοινωνία όχι, μόνο παλαμάκια και Μαρέβα.

      Reply
  2. Ιωάννα Καλάβρια

    Συγχαρητήρια Κυρία Κόσμοπουλου για το ήθος σας να είστε πάντα καλά

    Reply
  3. Τάκης

    Η Λειτουργός υγείας εκφράζει την αγωνία,και την αγανάκτηση της,για την εγκληματική πολιτική που εφαρμόστηκε στο χώρο της δημόσιας υγείας,αφήνοντας απροστάτευτους τους ασθενείς ,και προσωπικό,για να πλουτίζουν οι χρηματοδότες τους η ιδιωτική μίζα.
    ΟΙ Πολιτικάντηδες και οι συν’αυτό (βλέπε Μαρέβσκαγια,ο μπασκετμπολίστας με το σύστημα ρόμβο) μας πουλάνε ευαισθησία,και υπευθυνότητα,και ας γυρνούσαν οι προσβληθέντες απο τον ιο στους χώρους των νοσοκομείων,μεταδίδοντας την νόσο σε ασθενείς και ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό.
    Δυστυχώς το σύστημα με εργαλεία τα καθεστωτικά ΜΜΕ και προσκυνημένους γραφιάδες ελέγχει και καθοδηγεί τις σκέψεις και τις διαθέσεις πολλών λαϊκών στρωμάτων .

    Reply
    1. Γιάννης Σ.

      Τάκη, γιατί αναφέρεις τη Μαρέβα ως Μαρέβσκαγια και σχολιάζεις την παλιά δουλειά του Κικίλια;

      Reply
  4. Γιάννης Σ.

    Απαντάω εδώ στον Κώστα και στο Λέφτη, γιατί πάλι το “Reply” δε φαίνεται στον Κώστα:
    1) Όχι, δεν έχω ρόλο συντονιστή πουθενά
    2) Αν παρεξήγησα την κα Παγώνα, συγγνώμη, αλλά όπως το έγραψε είναι σαν να υπερτόνισε την εθνικότητά της (της ίδιας της Παγώνας). Τουλάχιστον ο Λέφτης το κατάλαβε… Όσο για την εθνικότητα της κας Κοσμοπούλου, αλλά και του/της καθενός/μιας μας δηλαδή, ναι να κρατιέται για τον εαυτό μας, αλλά χωρίς θέμα ντροπής ή κάτι τέτοιο.Τη δουλειά της έκανε στο κάτω-κάτω η γυναίκα, προς όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως δικής της εθνικότητας. Αν θεωρήσουμε ότι προέρχεται από μια βαλλόμενη κοινωνική ομάδα, ακόμα κι αν ήταν εθνικής φύσης, να τονιζόταν ότι “και καλά” “παρότι προέρχεται από αυτή την ομάδα, που έχει βληθεί τόσο κλπ είναι καλός-ή”. Αυτό γίνεται ήδη και με τους ΔΥ γιατρούς που είναι “οργισμένοι” σε στιλ “Τώρα μας θυμηθήκατε;” Και ο gay που μου ανέφερες Κώστα, μπορεί, αν βρει μια περίπτωση -από τις πολλές που υπάρχουν- “πετυχημένου” gay, να τονίσει ότι “να, ο τάδε είναι καλός. Σαν gay το συγχαίρω κλπ”. Το να συγχαρώ όμως την Ελληνίδα γιατρό ως Έλληνας, πού κολλάει;

    Reply
    1. Left G700

      Γιάννη Σ., τίποτε δεν κατάλαβα εγώ πέρα από αυτά που σου έχω γράψει. Να προσθέσω τώρα άλλο ένα:

      Δεν κατάλαβα πώς διάολο τα κατάφερες και δεν κατάλαβες τι συμβαίνει με τα σχόλια που δεν έχουν το reply και τι πρέπει να κάνεις για να ξεπεράσεις το πρόβλημα, παρ’ όλο που το εξήγησα με το νι και με το σίγμα, και συνεχίζεις να τριγυρνάς σαν την άδικη κατάρα εδώ κι εκεί, αντί να συνεχίσεις την κουβέντα εκεί από όπου ξεκίνησε.

      Τι δεν καταλαβαίνεις; :-)

      Reply
      1. Γιάννης Σ.

        Λέφτη, το θέμα με το “reply” είναι τεχνικό. Επίσης, όλα τα καταλαβαίνω… Εσύ;

        Reply
    2. Κώστας

      Παλι τα ιδια σαν Ελληνιδα ειμαι υπερηφανη απο την προσπαθεια των γιατρων και θελω να βοηθησω, ειπε η Παγωνα. Εγω, απο την αλλη, με τα 20 χρονια στην ελληνικη κομμουνιστικη αριστερα το λεω ρητα. Ειμαι περηφανος για τους Ελληνες γιατρους στο Συστημα Υγειας, και για τους κινεζους και για τους ιταλους. Ειμαι περηφανους και για τους Κουβανους και Βενεζολανους γιατρους στην Ιταλια. Εσυ πες πως εισαι περηφανος για τους αγνωστου εθνικοτητας γιατρους που πηγαν στην Ιταλια

      Αν, δεν το ξερω, μια αφορμη βρισκω στην Παγωνα, υποθεσουμε πως καποια προσεγγιζει την αριστερα, αν πεσει σε ατομα σαν εσενα θα ακουει αριστερα και θα αλλαζει πεζοδρομιο.

      Κωστας

      Reply
      1. Γιάννης Σ.

        Εγώ πάλι, είμαι υπερήφανος για όλους τους γιατρούς, τους οποίους και ευχαριστώ…

        Reply
  5. Κώστας

    Αν εννοεις εμενα που διαφωνησα για το αν ειναι το Ελληνιδα βρισια προφανως οχι. Δεν ειμαι ο κομμουνιστοφαγος απο πανω

    Εγω γενικα θελω να ειμαι Patria o Muerte, δυσκολα πραγματα, μαμ κακα και νανι ειμαι.Δεν το κανω αποψη ομως σαν εσενα, ειμαι ειλικρινης

    Κωστας

    Reply
    1. Γιάννης Σ.

      Ούτε κι εγώ θεωρώ ότι το να είναι Ελληνίδα, είναι. Όπως έγραψα, ας είναι από όπου θέλει. Δε θα έχει όμως διαφορετική αντιμετώπιση, λόγω καταγωγής. Αυτό

      Reply
    2. Κώστας

      Δεν ζητησε διαφορετικη αντιμετωπιση. Εκανε χρηση ενος δικαιωματος της κατακτημενο, στην συγχρονη νεωτερικη μορφη του, απο την εποχη των αστικων επαναστασεων. Την ειπες ρατσιστρια γι αυτο και μονο.

      Κωστας

      Reply
      1. Γιάννης Σ.

        Ποιο δικαίωμα χρησιμοποίησε η κα Παγώνα; Γιατί για αυτή συζητάμε. Το να τη συγχαίρει ως Ελληνίδα που είναι η ίδια;

        Reply
      2. Left G700

        Κώστα, μην την ψάχνεις τη δουλειά. Προφανώς, ο ήρωας του Γιάννη Σ. είναι ο Θανάσης Τριαρίδης (εδώ στο 1:05).

        Fuck it with capital letters! ;-) :-)

        Reply
        1. Κωστας

          Ετουτος ειναι libertarian, μαυροκιτρινος, αναρχοφιλελευθερος, μαλλον, να μας πει και ο Γιαννης Σ τι κολλημα εφαγε

          Κωστας

      3. Κωστας

        To δικαιωμα να ανηκει σε ενα εθνος με τις σχεσεις πρωτιστως εκμεταλλευσης και κυριαρχιας αλλα και συμπεριληψης, δευτερευοντως, που αυτο συνεπαγεται.

        Να δουμε ποσες μερες θα την σταυρωνεις που δηλωσε περηφανη για τους γιατρους που υπερασπιζονται αυτον τον λαο.

        Προτεινω να συναναστραφεις και ανθρωπους που δεν καταλαβαινουμε απο τις πρωτες λεξεις σε ποια οργανωση ειναι και μπορει να μιλανε ομορφα οσο η Παγωνα.

        Κωστας

        Reply
        1. Γιάννης Σ.

          Επιπλέον, εγώ δεν κατηγόρησα την κα Παγώνα για το ότι επαίνεσε τη γιατρό. Την επίκληση στην εθνικότητά της θεώρησα άστοχη…

  6. Γιάννης Σ.

    Κώστα, κανένα κόλλημα δεν έφαγα, ούτε και προσπαθώ να συγκριθώ με κανέναν κο Τριαρίδη. Απλά το να επαινέσω την όποια γιατρό, ως Έλληνας, δεν κολλάει κάπου… Αυτό.

    Reply
    1. Κωστας

      Απλα Γιαννη δεν ειναι κακο μια βαθια κριση να συνδεεται, εν δυναμει, με μια εννοια λαικου δημοκρατικου πατριωτισμου. Βασικα δεν εχει υπαρξει ποτε περιπτωση που να μην εγινε η συνδεση και να εγινε κατι καλο, κατι ποιοτικα καλο, για το κινημα, την αριστερα, την επανασταση, την κοινωνικη απελευθερωση. Εχεις 48 ωρες που επιμενεις πως μια αναφορα στην εθνικοτητα ειναι αποδειξη εθνικισμου και ρατσισμου. Δεν λεω οτι η Παγωνα λεει αυτο που λεω, λεω πως εσυ σιγουρα δεν το λες.Επισης πως το μενος σου για την εθνικη αναφορα δεν ειναι μαρξιστικο. Απλα πραγματα.

      Κωστας

      Reply
      1. Γιάννης Σ.

        Ποια κρίση Κώστα; Κορωνοϊό έχουμε! Κι εδώ δεν παίζουν οι εθνικότητές μας! Δεν είμαστε στην εποχή της οικονομικής κρίσης, όπου ένας “προοδευμένος” λαός, απαξίωσε έναν άλλο ως “τεμπέλικο”! Όχι ότι και τότε δηλαδή δεν πήγε προς εθνικισμό/φασισμό η δουλειά… Και δεν έχω ούτε μένος, ούτε επιμονή. Θέματα μου τίθενται και απαντώ…

        Reply
        1. Left G700

          Κορωνοϊό έχουμε! Κι εδώ δεν παίζουν οι εθνικότητές μας!
          __________________________________________________

          Μπα;;; Κι αν κάποιος πει: Ρε πατριώτες! Δεν μας γονάτισαν οι Γερμανοί στην Κατοχή, όταν μάς έκλεβαν τα τρόφιμα για τις ανάγκες τών “ηρωικών στρατιωτών τής Βέρμαχτ” και μας καίγαν τα χωριά και μας έστηναν στον τοίχο δέκα-δέκα! Θα μας γονατίσει ένας κωλοκορονοϊός;;; Τi γίνεται τότε; Παίζει ή δεν παίζει η εθνικότητά μας; Και παίζει για κακό ή για καλό;;;

          Ξύπνα Βασίλη! Γιάννη!

      2. Κώστας

        Δεν καταλαβαίνω Γιάννη Σ τι εννοείς “δεν παίζουν οι εθνικότητες μας”. Καλά, το “δεν έχουμε οικονομική κρίση” και αν δεν καταλαβαίνω, λογικά πάμε για ΥΦΕΣΑΡΑ, χρεοκοπιάρες, μνημονιάρες και αύξηση των φυγόκεντρων στην ΟΝΕ, είτε από τους ελλειμματικούς, που δεν θα μεταβολίσουν νέα κύματα εσωτερικής υποτίμησης είτε από τους πλεονασματικούς που παίζει και να μην είναι πια πλεονασματικοί για να αναλάβουν το bail-out. Αλλά είναι τρομερά νωρίς για αυτά.

        Αλλά τι εννοείς “δεν παίζουν οι εθνικότητες μας” ? Ο μοναδικός τρόπος που έπαιξαν στην συζήτηση είναι πως είπες πως κάθε αναφορά σε αυτές είναι σίγουρα ρατσιστική. Στο θέμα που συζητάμε παίζουν, σαφώς παίζουν. Γαλλία και Γερμανία αρνήθηκαν κάθε βοήθεια στην Ιταλία πχ, αυτό εγώ το λέω πως παίξανε ρόλο οι εθνικότητες. Η Γερμανία έχει, αν καλά θυμάμαι, 7πλάσιες κλίνες ΜΕΘ, και αυτό κάπως δεν μου φαίνεται α-εθνική παράμετρος. Η Ελλάδα αφήνει συνειδητά τους πρόσφυγες να πεθάνουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και δεν το ακούς και στον δημόσιο διάλογο, κάπως μη α-εθνικό μου φαίνεται. Ένα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βγήκε κατά κόρον από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, που κάθισε στα ίδια θρανία με εμάς, που έκανε τις ίδιες καταλήψεις στο σχολείο και το Πανεπιστήμιο, που οι γονείς μας πλήρωναν φόρους στο ίδιο κράτος δίνουν τον αγώνα για όλη την κοινωνία. Κάπως μη α-εθνικά μου φαίνονται όλα αυτά. Το Σύστημα Υγείας είναι διαλυμένο και λόγω των Μνημονίων που ήταν και έκφραση εθνικών ανισοτήτων.

        Γιάννη Σ, δεν λέω πως έχεις μένος γιατί απαντάς. Έχεις μένος γιατί φαντάστηκες ένα θέμα από μια εντελώς ουδέτερη αναφορά σε ένα σχόλιο της Παγώνας. 48 ώρες μετά συνεχίζεις να αρνείσαι πως εθνικοι καπιταλιστικοί σχηματισμοί είναι αντιμέτωποι με το φαινόμενο με τις προηγούμενες θέσεις τους στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα να παίζουν ρόλο στην ειδική κάθε φορά εμφάνιση του φαινομένου και την διαχείριση του φαινομένου να φέρνει και αγνωστες ανακατατάξεις στην μορφή της ιμπεριαλιστικής αλυσίδας.

        Γιάννη Σ ειλικρινά με τα μυαλά σου δεν ξέρω πως θα πούμε στον λαό πως Γερμανία και Γαλλία δεν βοηθάνε την Ιταλία άρα ποια αλληλεγγύη, ποια ΕΕ, βγάλε συμπεράσματα.

        Κώστας

        Reply
        1. Γιάννης Σ.

          Πάμε για μεγάλη κρίση, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με μια αρρώστια. Αυτό εννοώ. Όσο για την εθνική διάσταση του θέματος, όποιοι τη βλέπουν, πρόβλημά τους. Και τέλος, εγώ μια ερώτηση στην κα Παγώνα έκανα. Ο Λέφτης κι 1-2 Κώστηδες αντέδρασαν…

        2. Κώστας

          Πάντα αντιδράω με το bullying σε ανθρώπους που κάποιες εκφράσεις τους δείχνουν πως δεν είναι οργανωμένοι αριστεροί αλλά σίγουρα δεν είπαν κάτι αντιδραστικό.

          Κώστας

  7. Γιάννης Σ.

    Λέφτη, τότε, στην Κατοχή, ο κόσμος πέρ ό,τι πέρασε, και όποιοι ζουν ακόμα, μπορούν να κάνουν συγκρίσεις με το τώρα, όχι όμως με εθνική διάσταση…

    Reply
    1. Κώστας

      Γιάννη Σ είσαι η χαρά της συστημικής διαχείρισης του κορωνοιού, τα επιτελεία του κράτους και του ιμπεριαλισμού, αν ισχύουν τα πιο εφιαλτικά σενάρια ψηφιακής παρακολούθησης, αν διαβάσουν πως αριστεροί λένε αυτά που λες θα ανοίξουν σαμπάνιες.

      Εξηγούμαι.

      Δεν υπάρχει εν μέρει πολιτικοποίηση μιας κρισης. Αν δεν έχει εθνική διάσταση δεν έχει καμία διάσταση.Δεν έχει καμία διάσταση με την έννοια της εύστοχης για τους κάτω απόδοσης διαστάσεων. Είναι μια αρρώστια κατά της ανθρωποτητας. Αν το κρατος της δώσει εθνική διάσταση δεν θα είναι εθνική αλλά πατριδοκάπηλη, εθνικοενωτική εθνικιστική και ρατσιστική. Από την άλλη οι δικές σου προσπάθειες να δώσεις στην κρίση ταξικό περιεχόμενο θα αποτύχουν γιατί η εργατική τάξη πιστεύει, ορθά, πως η κρίση έχει και εθνική διάσταση.

      Πάμε για ιστορικά παραδείγματα

      Το πανό της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ στο Πολυτεχνειο 73 Γιάννη παραμένει μια γραφική φωτό δείγμα μιας μειοψηφικής εκδήλωσης. Έμεινε στην ιστορία για άλλα πράγματα, για το ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, για τον αντιιμπεριαλιστικό εθνικό ύμνο του Παπαχρήστου, για τις ελληνικές σημαίες της αντιιμπεριαλιστικής ρήξης. Οι ντεφαιτιστικές τροτσκιστικές ομάδες της κατοχής, γιατί δεν ήταν ολες, επίσης. Οι αρνητές κάθε εθνικής διάστασης του 10-15 οδηγήθηκαν είτε στο να γίνουν τα πιο καλά παιδιά του eurogroup, είτε να πουν πως είχαν άδικο είτε να βρουν, οπορτουνίστικα και πανικόβλητα, πολιτικό καταφύγιο στο ΚΚΕ. Σε κάθε περίπτωση η ήττα σφραγίστηκε από τα υπερεπαναστατικά άλλοθι που δίνανε στον σοσιαλφιλελευθερισμό.

      Δεν υπάρχει σοβαρή κρίση στον ιμπεριαλισμό που να μην έχει εθνική διάσταση

      Κώστας

      Reply
      1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

        Κωστα έχεις δίκιο θα μπορουσα να προσθεσω κ αλλα σε αυτη την κατευθυνση αλλα με κάλυψες

        Reply
        1. Γιάννης Σ.

          Κοι Κώστα, Λέφτη, Θεόδωρε, κλπ ναι, από τη στιγμή που είμαστε χωρισμένοι σε έθνη και κράτη, υπάρχει (και) η εθνική διάσταση της κάθε κρίσης. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν είναι και διεθνής… Το bullying πού το είδατε;

    2. Left G700

      Ρε συ, Γιάννη Σ., γιατί επανέρχεσαι πάλι και πάλι; Δεν σου έχω πει ήδη πως “εντάξει, το πιάσαμε το υπονοούμενο”; Αν ήταν στο χέρι σου θα απαγόρευες μέχρι και τα ανέκδοτα που ξεκινάνε κάπως έτσι:

      “Ήταν μια φορά ένας Αμερικανός, ένας Γάλλος κι ένας Έλληνας που ταξίδευαν στο ίδιο αεροπλάνο”!

      Μείνε στον κόσμο σου: εσύ, ο Γιάννης κι ο Σ. Τρεις εισαστε, μια χαρά επανάσταση μπορείτε να κάνετε!

      Reply
    1. Γιάννης Σ.

      Από την πόλη έρχεσαι και στην κορφή κανέλα…

      Reply
    2. Γιάννης Σ.

      Κι εδώ στην Ελλάδα λέφτη, έχουμε τραγουδήσει σε αγώνες, πορείες κλπ ακόμα και στη φάση της απαξίωσής μας ως “τεμπέληδες” Έλληνες, πολλά τραγούδια… Από το “Πότε θα κάνει ξαστεριά”, μέχρι και πολλά ξένα… Το αν εγώ απλά συνοδεύω, έχει να κάνει με το ότι ακόμα και Αγγλικά, δεν ξέρω καλά…

      Reply
  8. Left G700

    Ψιτ, Γιάννη Σ.! Έχει και χειρότερα!

    Εδώ (από το 0:28), Ιταλοί (νέο)φασίστες τραγουδάνε τον Εθνικό Ύμνο τής Ιταλίας κι όχι της Ζιμπάμπουε ή της Λευκορωσίας! Μιλάμε για μεγάλη εθνικιστική κατρακύλα!

    https://www.youtube.com/watch?v=DDRiINXik00

    Reply
    1. Γιάννης Σ.

      Καλά, τώρα ανοιγεις μεγάλη κουβέντα… Και στο Πολυτεχνείο, όταν τους πάτησε το τανκ, τον ελληνικό εθνικό ύμνο τραγούδαγαν… Στη συνέχεια, η μνήμη του αντιχουντικού αγώνα, από αντιφασιστική, έγινε (και) πατριωτική…

      Reply
  9. Τάκης

    Και τα μικρά μου τα μυρμηγκάκια, χειροκροτούνε με ενθουσιασμό εν δυό,εν δυό ,
    με την παρότρυνση της Αντουανέτας, και δεν θυμούνται τον τσιρίδα να κομπάζει, να μην του πάρουν την δόξα οι τροϊκανοί, για το κλείσιμο των νοσοκομειακών μονάδων, και τη απόλυση γιατρών και νοσηλευτών.
    Ουαί υμίν φαρισαίοι υποκριτές.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.