.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο στις 10:30πμ


Ανακοίνωση της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων

Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά
Οι εργαζόμενοι έχουν δύναμη. Να μη ζήσουμε σα σκλάβοι

133 χρόνια από την αιματοβαμμένη εργατική πρωτομαγιά του Σικάγο και η εργατική τάξη σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκεται αντιμέτωπη με την νέα φάση αντιδραστικής εκστρατείας του κεφαλαίου. Η φτώχεια, ο ολοκληρωτισμός, οι πόλεμοι και ο φασισμός αυξάνονται απειλητικά για τους λαούς.

Στην χώρα μας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διατυμπανίζει ότι τα μνημόνια «τέλειωσαν», ενώ δεν έχει καταργήσει κανένα από αυτά. Αντίθετα, έχει συμφωνήσει σε μόνιμο ευρωμνημόνιο, με πλεονάσματα σύνθλιψης της εργατικής τάξης και σωτηρίας του ευρώ και της ΕΕ, με μισθούς φτώχειας και άγρια περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων. Παρά τις τυμπανοκρουσίες για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ελάχιστες συλλογικές συμβάσεις έχουν υπογραφεί, καθώς παρέμεινε άθικτο το μνημονιακό αντεργατικό πλαίσιο. Η μείωση των μισθών και η χειροτέρευση των ορών εργασίας, οδήγησαν σε ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση χαρίζει στο κεφάλαιο τα πάντα: φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, κρατικές επιδοτήσεις, αναπτυξιακά-επενδυτικά κίνητρα, ενώ ξεπουλάει όλο τον δημόσιο πλούτο με την ένταξή του στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσδένει όλο και περισσότερο την χώρα στο πολεμικό άρμα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ενισχύει την αντιδραστική συμμαχία με Ισραήλ και Αίγυπτο, ενώ έχει αποφασίσει νέο πρόγραμμα γιγάντιων εξοπλισμών και στρατιωτικών εμπλοκών στα Βαλκάνια και την Αν. Μεσόγειο.

Τα αστικά κόμματα, τα ΜΜΕ και το κεφάλαιο θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική και το μόνο που έχουμε να διαλέξουμε είναι τον διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ κλπ στήνουν ένα νέο διπολισμό με ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές. Όλοι τους, μαζί με τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, αποτελούν τους πιο πιστούς υπηρέτες του κεφαλαίου, των μνημονίων, της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού.

Κάτω ο υποταγμένος συνδικαλισμός
Έξω από τα συνδικάτα οι εργοδότες, οι νόθοι και οι δοτοί

Η απροκάλυπτη παρέμβαση των εργοδοτών στα συνδικάτα, η νοθεία και η πρωτοφανής σαπίλα που ήρθαν στην επιφάνεια με αφορμή τα συνέδρια της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ αποκαλύπτουν την εκφυλιστική πορεία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Όλα αυτά δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, αλλά λογικό επακόλουθο της πλήρους συνθηκολόγησης του υποταγμένου συνδικαλισμού με το κεφάλαιο, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις. Είναι αποτέλεσμα της γραμμής του κοινωνικού εταιρισμού και της «κοινωνικής συμμαχίας» όπου η ΓΣΕΕ μας καλούσε να απεργήσουμε για την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και τις φοροελαφρύνσεις των βιομηχάνων.

Μετά από τους εργοδότες και τους μάνατζερ που έγιναν μέλη σωματείων, σειρά πήραν οι δοτές διοικήσεις. Είναι η πρώτη φορά από το 1985, με το διορισμό του Ραυτόπουλου, που η ΓΣΕΕ έχει διορισμένη διοίκηση. Καταγγέλλουμε τον διορισμό διοίκησης στην ΓΣΕΕ και στην ΟΙΥΕ από τα αστικά δικαστήρια στα οποία προσέφυγαν τόσο ο υποταγμένος συνδικαλισμός όσο και το ΠΑΜΕ. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να μην συναινέσουν σε τέτοιες πρακτικές και να μην αναγνωρίσουν καμία εγκάθετη διοίκηση. Καταγγέλλουμε κάθε είδους παρέμβαση της αστικής δικαιοσύνης στα εργατικά συνδικάτα. Μόνο οι εργάτες και οι συνελεύσεις τους μπορούν να αποφασίζουν για το μέλλον τους και όχι το κράτος και οι δικαστές.

Απάντηση στην κρίση και στον εκφυλισμό μπορεί να δώσει μόνο η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και η δημιουργία ενός κέντρου αγώνα, που να οργανώνει πραγματικούς αγώνες, απεργίες και μάχες. Για να ηττηθεί ο «συνδικαλισμός» της ταξικής συνδιαλλαγής, για να μπει τέλος στην ανάμειξη του κράτους και των αφεντικών στα συνδικάτα.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, σωματείο, συλλογικότητα, που θέλει να παλέψει για να ανατραπεί η βάρβαρη επίθεση να μετατρέψει την Πρωτομαγιά σε σταθμό για την ταξική ανασυγκρότηση εργατικού του κινήματος. Να διοργανώσουμε από κοινού την πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο στις 10:30 πμ και την διαδήλωση στη Βουλή.

• Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε, τον κόσμο που μας ανήκει!
• Συνδικάτα και αγώνες στα χέρια των εργαζόμενων.
• Πόλεμο στον πόλεμο του κεφαλαίου, με διεθνιστική πάλη για την ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου-ιμπεριαλισμού-ΕΕ-ΔΝΤ-κυβερνήσεων.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 75.71% ( 14
Συμμετοχές )



29 σχόλια στο “Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο στις 10:30πμ

  1. μεταβατικος

    Ο ολοκληρωτισμός που λέει η ανακοίνωση τι ακριβώς σημαίνει; Φαντάζομαι όχι τα γνωστά της ΕΕ γιατί τέτοιους ολοκληρωτισμούς έχουμε δυστυχώς να δούμε 30 χρόνια.

    Reply
    1. pavel

      τον σύγχρονο “κοινοβουλευτικό” ολοκληρωτισμό εννοεί “μεταβατικέ”, δηλαδή την αστική “δημοκρατία” με τα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες στο “γύψο”. Έλεος ρε σεις…

      Reply
      1. μεταβατικος

        Παβελ είδες ότι δεν έγινα κακοπροαίρετος γιατί ψιλο-κατάλαβα ότι κάποια μεταμοντέρνα μπαρούφα θα ήταν. Λοιπόν, δεν έχω ακούσει ποτέ την έκφραση και στο γοογλε μου βγάζει κάποια αφανή άρθρα του ναρ, οπότε συγνώμη που δε γνωρίζω την αργκό μιας αριστερής δύναμης του 0.2% (δεν το λέω κοροϊδευτικά) και άσε τα «έλεος». Εξάλλου, στην παντιέρα δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει το οτιδήποτε. Ακόμα θυμάμαι τη χορωδία με τις δηλώσεις Κοντονή περί κακιάς και δολοφονικής Σοβιετικής Ένωσης.

        Reply
        1. kokkiniotis

          Αν δεν καταλαβαίνεις την πολιτικά εναργέστατη έκφραση “κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός”, μην το περηφανεύεσαι κιόλας… Αν υποκρίνεσαι ότι δεν την καταλαβαίνεις, για να “μειώσεις” άλλα ρεύματα της κομμουνιστικής αριστεράς, τόσο το χειρότερο. Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να μας υποδείξεις πότε αναδείξαμε στην Παντιέρα παρόμοιες -ή άλλες- δηλώσεις του Κοντονή. Σε αντίθετη περίπτωση, θα θεωρηθείς συκοφάντης, οπότε θα πρέπει να ζητήσεις συγγνώμη.

        2. μεταβατικος

          Ο ορος κοινοβουλευτικος ολοκληρωτισμός αντιπαρέρχεται ποιον ακριβώς όρο; Τον κοινοβουλευτισμό της προηγούμενης εποχής που και καλά ήταν πιο δημοκρατικός και δεν «έβαζε τα λαϊκά δικαιώματα στο γύψο» όταν το απαιτούσε το κεφάλαιο; Οπότε γιατί να είναι εναργής ο όρος αυτός για κάποιον που δεν είχε κανέναν ενδοιασμό για το ότι το κοινοβούλιο γίνεται και μια χαρά αντιδημοκρατικό και αντισυνταυγματικό όταν πρέπει να γίνει, στην εποχή του ιμπεριαλισμού; Επειδή αποφάσισε το ναρ ότι είναι κάποιου είδους τομή του νέου νέου σταδίου;

          Από εκεί και πέρα είναι προφανές για ποιο πράγμα μιλάω. Όταν γινόταν το συνέδριο αντικομμουνισμού στο Ταλίν με τον ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να πατήσει ανάμεσα σε δύο βάρκες για να δικαιολογήσει και στην ΕΕ και στους αριστερούς γιατί δε συμμετέχει και άρχισε τα «ναι μεν καλός ο κομμουνισμός, σφαγέας δε ο Στάλιν/εσσδ».

          https://www.902.gr/eidisi/politiki/138161/ehthroi-i-kryfoi-filoi-toy-antikommoynismoy

          Η παντιέρα και ο χώρος σας δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το σύνδρομο του δαιμόνιου ντετέκτιβ και είπε να ανεβάσει κι αυτή μια λίστα με τους νεκρούς του Στάλιν για να επαναλάβει αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας συγκεκριμένα στο Ριζοσπάστη – σε ένα σχετικά ήπιο άρθρο – κιόλας γιατί ξέρει και ποιο μέτωπο έχει προτεραιότητα κάθε φορά. Δηλαδή, ένα κείμενο χωρίς κάποια θεωρητική ουσία ή αξία, καθώς ούτε αποδείκνυε ότι ήταν άδικες και αδικαιολόγητες οι εκτελέσεις ούτε «ξεσκέπαζε» το ΚΚΕ, καθώς δεν απέκρυψε ούτε αρνήθηκε τίποτα.

          http://pandiera.gr/%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%ba%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%cf%8c%cf%83%cf%87%ce%b1%cf%82/

          Εντάξει, δικαιολογήθηκα τώρα, ο συκοφάντης;

        3. kokkiniotis

          Δυστυχώς για σένα, παραμένεις συκοφάντης και αν δε ζητήσεις συγγνώμη μην ξαναγράψεις σχόλιο εδώ. Τα περί κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, παρά το ότι είναι υποκριτικά για να υπονομεύσεις άλλες πολιτικές απόψεις στο χώρο της κομμουνιστικής αριστεράς, είναι ωστόσο πολιτικό σχόλιο (αν και ειρωνικό). Όμως, δεν μας απάντησες πού ακριβώς η Παντιέρα πρόβαλε τον Κοντονή και τις όποιες απόψεις του; Ντροπή σου να ρίχνεις λάσπη. Να πας να τα γράψεις αυτά σε κανένα σάιτ ή μπλογκ του χώρου σου. Προσπαθείς να “ταυτίσεις” τον Κοντονή και το Σύριζα με έναν επώνυμο συγγραφέα ρίχνοντας λάσπη εκεί που βεβαίως δεν πιάνει. Δες σχετικά εδώ

          Όσο για την Παντιέρα, η άποψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πρόβαλε είναι η εξής: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την απόπειρα εξίσωσης κομμουνισμού – ναζισμού και το “Συνέδριο” στο Ταλίν http://pandiera.gr/%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%83%CF%85%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%AF%CF%83%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA/

          Σε προκαλώ να μας υποδείξεις σε ποιο σημείο λέει αυτά που τσαμπουνάς.

        4. μεταβατικος

          Την αντίδραση σου δεν μπορώ να την καταλάβω εκτός αν δεν δύνασαι να κατανοήσεις το τι ακριβώς λέω. Που δεν το νομίζω, όποτε μάλλον δε θέλεις να καταλάβεις. Πού ακριβώς είπα ότι η παντιέρα προώθησε Κοντονή; Είπα για «χορωδία με τις δηλώσεις Κοντονή», δηλαδή ότι κινούταν στο ίδιο μήκος κύματος και μια χαρά φαίνεται από αυτά που παρέθεσα.

          Συγκεκριμένα τώρα: «Ο κομμουνισμός δεν είναι ίδιος με το φασισμό, αλλά και το σοσιαλιστικό καθεστώς έκανε εγκλήματα», «Απαράδεκτη η ταύτιση του φασισμού με τον κομμουνισμό, αλλά δεν υπερασπιζόμαστε και τον “υπαρκτό” σοσιαλισμό», «Κανείς δεν αμφισβητεί τα εγκλήματα του “σταλινισμού”, όμως αποτέλεσαν παρέκκλιση από τον κομμουνισμό…». Τα παραπάνω είναι μερικά από τα επιχειρήματα που αξιοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ για να απαντήσει στις κατηγορίες για τη μη συμμετοχή στην αντικομμουνιστική φιέστα της εσθονικής προεδρίας της ΕΕ.» λέει το λινκ του 902.

          Το επίμαχο άρθρο: «Η εφημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ δεσμευμένη από την πάση θυσία υπεράσπιση του «υπαρκτού», εξακολουθεί να επιμείνει στην ίδια γραμμή ταύτισης της αριστερής κομμουνιστικής κριτικής στην οικοδόμηση του ιδιότυπου εκμεταλλευτικού και αυταρχικού καθεστώτος αναίρεσης της Οκτωβριανής Επανάστασης»
          «Αν όλα τα παραπάνω (τα στατιστικά των εκκαθαρίσεων εννοεί) δικαιολογούνται ή έστω χαρακτηρίζονται απλά «υπερβολές», τότε δεν έχουμε καμία υπεράσπιση κανενός είδους κομμουνισμού, παρά μόνο συνηγορία υπέρ του αντικομουνισμού.»

          Εκτός από το ότι ούτε θυμάμαι ούτε διάβασα ποιος το είχε γράψει, δε μου πέρασε από το μυαλό κανένα σατανικό σχέδιο διαστρέβλωσης του αρθρογράφου. Βασικά, ο δικός σου τρόπος προσέγγισης είναι τραμπούκικος. Αν θέλεις να μιλήσεις για την ουσία πες μου για σένα πού έγκειται η διαφορά μεταξύ των «το σοσιαλιστικό καθεστώς έκανε εγκλήματα» και «Κανείς δεν αμφισβητεί τα εγκλήματα του “σταλινισμού”, όμως αποτέλεσαν παρέκκλιση από τον κομμουνισμό» με αυτά που καταλήγει το άρθρο της παντιέρας; Αν δεν υπαινίσσεται ότι ήταν εγκλήματα, τότε τι ακριβώς συμπεραίνει; Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει για δικά του συμφέροντα και εσείς για τα δικά σας. Δεν υποστηρίξατε ότι θέλετε να υπερασπιστείτε την ΕΣΣΔ ως αποτέλεσμα της προλεταριακής επανάστασης και δικτατορίας και ούτε φαίνεται κάτι τέτοιο στο άρθρο με το οποίο υποτίθεται απαντάς. Ούτε υποστήριξα εγώ κάτι τέτοιο. Εδώ όμως, είναι η ουσία του ποιος υιοθετεί ένα κομμάτι της επίσημης ιδεολογίας της Αντίδρασης για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση.

          Και τελικά αν νομίζεις ότι είναι αντιμετώπιση οι απειλές για μπανάρισμα απέναντι σε ένα σχόλιο που ούτε καν προσπάθησες να απαντήσεις πολιτικά, αλλά προσπάθησες να παρακάμψεις με δικηγορίστικους όρους για συκοφαντία που δεν έχουν ούτε υπόσταση ούτε νόημα τότε ναι προφανώς δεν αξίζει να ασχοληθώ περαιτέρω.

        5. kokkiniotis

          Εγώ δεν δύναμαι να κατανοήσω τι λες εσύ, όπως γράφεις. Εσύ, δύνασαι να κατανοήσεις τι γράφεις ο ίδιος; Σου παραθέτω το σχόλιό σου:

          Παβελ είδες ότι δεν έγινα κακοπροαίρετος γιατί ψιλο-κατάλαβα ότι κάποια μεταμοντέρνα μπαρούφα θα ήταν. Λοιπόν, δεν έχω ακούσει ποτέ την έκφραση και στο γοογλε μου βγάζει κάποια αφανή άρθρα του ναρ, οπότε συγνώμη που δε γνωρίζω την αργκό μιας αριστερής δύναμης του 0.2% (δεν το λέω κοροϊδευτικά) και άσε τα «έλεος». Εξάλλου, στην παντιέρα δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει το οτιδήποτε. Ακόμα θυμάμαι τη χορωδία με τις δηλώσεις Κοντονή περί κακιάς και δολοφονικής Σοβιετικής Ένωσης.

          Αποτελεί θράσος κατά τη γνώμη μου να μιλάς για τραμπούκους, που όμως σε αφήνουν να λες όλα αυτά. Έχεις να υποδείξεις κάποιο, έστω ένα, σάιτ ή μπλογκ του δικού σου χώρου που θα πέρναγαν τέτοια κακεντρεχή σχόλια; Μιλάς για “απειλές” την ώρα που στο χώρο σου όχι δεν θα εγκρίνονταν, αλλά ούτε θα υπήρχε η δυνατότητα να γραφούν αντίστοιχα σχόλια…
          Απόφευγε πάντως τις συκοφαντίες, και άσε να κρίνουν οι αναγνώστες ποια είναι η δικηγορίστικη αντιμετώπιση.

        6. μεταβατικος

          Δεν έχεις άδικο, αλλά το είχα γράψει ασόβαρα αυτό το σχόλιο, όπως νομίζω γράφονται και άλλα σχόλια εδώ. Τέλος πάντων δικαίωμα σου είναι να κρίνεις τι σε θίγει και τι χαλάει το κλίμα κι εφόσον σε ενοχλεί το σέβομαι και δεν ξαναγράφω σε τόσο ειρωνικό στυλ γιατί εκτός των άλλων όντως δεν κόβεις πολλά σχόλια. Βέβαια, το ότι αποτελεί κάτι για το οποίο μου καταλογίζεις και συκοφαντία είναι τραβηγμένο. Το θέμα είναι ότι από τη μεριά μου εξήγησα τι εννοούσα και το έθεσα το θέμα επί πολιτικού. Από εκεί και πέρα κρίνει ο καθένας τι από τα δύο είναι.

          Εγώ από τη μεριά μου δεν έχω ούτε τη διάθεση ούτε θεωρώ πως βοηθάει να συνεχίσω τη συζήτηση σε αυτή τη βάση που είναι ήδη εκτός του θέματος. Αν είναι να σχολιαστεί κάτι σε αυτά που λέω τουλάχιστον να μην είναι κατηγορίες για συκοφαντία. Ευχαριστώ για την κατανόηση και συγνώμη από πλευράς μου για κάτι που δε χρειαζόταν.

        7. pavel

          Μεταβατικέ, πολύ καλά κάνεις και ρωτάς αν δεν ξέρεις κάτι. Δεν χρειάζεται όμως η ευγενική ειρωνία για την αργκό του 0,2%. Ούτε εκλογικό γκάλοπ κάνουμε εδώ, ούτε την πραγματική δύναμη στο εργατικό και μαζικό κίνημα καταγράφουν οι κοινοβουλευτικές εκλογές του σύγχρονου ολοκληρωτιμσού, ακριβώς γιατί δεν είναι δημοκρατικές, όπως -θα έπρεπε- να γνωρίζεις. Για τα περί ΕΣΣΔ να τα πεις στον Κοντονή, όχ σε μας, αν είπε κάτι τέτοιο. Δεν θέλω να πω τι έχουν πει διάφοροι για το θέμα, πχ οι πρώην εκπρόσωποι τύπου του ΚΚΕ όπως ο Καρτερός… Ας το καλύτερα…

        8. μεταβατικος

          Πού κολλάει ο Καρτερός που έχει φύγει κοντά 30 χρόνια και πιστεύει άλλα πράγματα από το ΚΚΕ, με ένα προπέρσινο άρθρο της παντιέρας;

        9. kokkiniotis

          Για πες μας τι λέει ο Καρτερός και τι αυτό το αόριστο “ένα άρθρο της Παντιέρας” και μη σπεκουλάρεις.

        10. pavel

          Ακριβώς. Που κολλάει ο Κοντονής με τα όσα λέει η pandiera. Και που΄ σαι, δεν έχει φύγει και 30 χρόνια…ο Καρτερός. Μην ξεχνιέσαι…

        11. μεταβατικος

          Εξηγησα τι εννοουσα δεν εχω διαθεση να καταθεσω παλι. Ο Καρτερος το 91 δεν εφυγε; Αλλα, και περσι να εφυγε το θεμα ειναι οτι εχει μια πολυ διαφορετικη αποωη για την ΕΣΣΔ την οποια δεν εχει καμια πολιτικη ουσια να τη χρεωνεις στο ΚΚΕ.

        12. μεταβατικος

          Θέλεις να μου πεις πως δεν ξέρεις ποια είναι η διαφορά του 1991 από το 2019;
          Εξάλλου είναι διαφορετικό να πετάς το όνομα του Καρτερού για να κάνεις εντύπωση παρότι δεν προκύπτει κάτι από ό,τι κι αν είπε ο Καρτερός για την ΕΣΣΔ σε σχέση με το ΚΚΕ. Είναι σαν να λέω ότι η οποιαδήποτε θέση του Πολάκη είναι και θέση του ΝΑΡ γιατί κάποτε ήταν μέλος του.

  2. λαθραναγνώστης

    Καρφιά να ‘χει η ιστορία να καρφώνει και η ατίμωση, έχει γερό στοκ από πασσάλους να προσφέρει……

    Reply
    1. ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

      Τελικά μπορείτε να μας πείτε γιατί συμμετέχετε στην διορισμένη διοίκηση με την συνδικαλιστική μαφία;;

      Reply
      1. λαθραναγνώστης

        ?????….
        Για να μην αφήσουμε τη συνδικαλιστική μαφία να λύνει και να δένει μόνη της.
        Γιατί οι κομμουνιστές πρέπει να δρουν μέσα στα συνδικάτα με συνδυασμένες ταχτικές.
        Γιατί προσπαθούμε για πρακτικά χειροπιαστά αποτελέσματα και όχι για πούλημα επαναστατικής μούρης με λόγια και κεντρισμό στην πράξη.

        Reply
      2. Γιώργος Λυγκουνάκης

        Για τον ίδιο λόγο που κατεβαίνουν και στις εκλογές, μετά το Όχι που έγινε Ναι και την και τυπικά κατάργηση του πολιτεύματος. Όπως και ΌΛΟΙ οι υπόλοιποι. Όπως θα έκανε και όποια άλλη “αριστερή” δύναμη αν είχε τις όποιες δυνάμεις κρατάει ακόμη το ΠΑΜΕ.

        Reply
    2. Ανώνυμος

      Κάτι σας εχουν ρωτήσει λαθραναγνωστη! Γιατί το ΠΑΜΕ (άρα με το οκ του ΚΚΕ), συμμετέχει μαζι με εργοδοτικους συνδικαλιστές στην διορισμένη διοίκηση του ΕΚΑ;

      Reply
      1. λαθραναγνώστης

        Εσύ, τι ρόλο παίζεις? Του προέδρου της έδρας?

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Όχι του θεατή από την εξέδρα, που σου πετά την μπάλα πίσω από την εξέδρα που την εστειλες. Ελα όβερ!! Περιμένω απάντηση: Σας διορίζουν διοίκηση το κρα΄τος παρέα με τους εργοδοτικούς;

  3. Left G700

    ΦΥΤΡΩΝΟΝΤΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΣΠΕΙΡΑΝ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ

    Νομίζω ότι ο φίλος μεταβατικός πρέπει να επιδείξει την απαιτούμενη γενναιοτητα να αναγνωρίσει ότι τα όσα έγραψε ε, δεν περιγράφουν και ακριβώς, για να το θέσω «κομψά», τη στάση της Παντιέρας ως προς το ζήτημα της προβολής τών απόψεων Κοντονή.

    Και νομίζω ακόμα ότι ο φίλος kokkiniotis πρέπει να επιδείξει την απαιτούμενη ευθυκρισία και φρόνηση και να μην επιμείνει στην κατάθεση συγγνώμης εκ μέρους τού μεταβατικού. Μία αναγνώριση λάθους με την αντίστοιχη δήλωση ανάκλησης είναι αρκετή. Είμαι της γνώμης ότι όσο πρέπει να επιμένουμε στην καταγραφή τής αλήθειας, άλλο τόσο δεν πρέπει να δίνουμε την εντύπωση ότι επιδιώκουμε την ταπείνωση εκείνου που δεν την περιέγραψε ακριβώς. Και δεν ξεχνάω ποτέ το Μεγάλο που πάντα επέκρινε την υπερβολική προσήλωση σε «διοικητικές μεθόδους δουλειάς» –όπως, επίσης «κομψά», περιέγραφε εκείνος την αχρείαστη και μάλλον επιζήμια επιβολή…

    Reply
    1. kokkiniotis

      Είναι προφανές ότι μία ανάκληση ή μία αναγνώριση λάθους, ακόμη και ούτε καν αυτές, αλλά ένας αναπροσανατολισμός στην πράξη σε παραγωγικότερο, πολιτικό διάλογο, θα ήταν πράγματι αρκετός. Ορθή -και, βεβαίως, ευπρόσδεκτη- η επισήμανση σε κάθε περίπτωση.

      Reply
  4. Left G700

    ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΕΡΙΤΤΟ

    Δεν είμαι ΠΑΟΚ. Αλλά είμαι ποδοσφαιρόφιλος και, βέβαια, οπαδός κάποιας ομάδας (έτσι πάνε αυτά συνήθως). Βλέποντας, όμως, τη φιέστα στην Τούμπα και ξέροντας παράλληλα ότι ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε πανάξια και δίκαια πρωταθλητής, δεν κρύβω ότι χάρηκα με τη χαρά τής Θεσσαλονίκης και όλης τής Βόρειας Ελλάδας.

    Συγχαρητήρια, λοιπόν, στον ΠΑΟΚ. Του χρόνου, όμως, well… it’s another year… ;-) :-)

    Reply
  5. μεταβατικος

    Βλέποντας το σχόλιο του ΛεφτΓ700 κι εφόσον έγιναν 2 οι κατήγοροι ας δεχτώ ότι το «χορωδία με απόψεις κοντονη» δεν απέδωσε σωστά αυτό που θέλω να πω. Οπότε, το λέω έτσι: η αριστερή κριτική που το άρθρο – του οποίου το λινκ είναι εκεί και δεν ξέρω γιατί μου το ζητάς παρακάτω – κάνει στην ΕΣΣΔ στα σημεία μοιάζει πολύ με τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο Συνέδριο. Να πεις ότι δε συμφωνείς είναι ένα πράγμα. Το να χρεώνεις συκοφαντίες είναι άλλο.

    Reply
    1. Left G700

      Φίλε μεταβατικέ, ασχέτως διαφωνιών, συμφωνιών και in between, από εμένα έχεις όλο το σεβασμό που αξίζουν όσοι είναι αρκετά γενναίοι για να παραδέχονται τα όποια λάθη, αστοχίες, παραλείψεις τους κ.λπ.. Και μην έχεις την παραμικρή αμφιβολία: ωφέλησες το κόμμα που υποστηρίζεις 10 φορές περισότερο από το να ερχόσουν εδώ 10 φορές την ημέρα για να προωθείς τις θέσεις του.

      Τα λέμε

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.