.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Δυναμική κινητοποίηση των άνεργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ (φωτο – βίντεο)


Το μεσημέρι της Τετάρτης 20/11 πραγματοποιήθηκε πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των 5500 «ωφελούμενων» νέων 22-29 ετών (πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για νέους άνεργους πτυχιούχους) που δουλεύουν σε υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες, με συμβάσεις χρονικής διάρκειας 12 μηνών. Εκατοντάδες συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας με βασικά αιτήματα την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας καθώς και το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οι εργαζόμενοι έχουν συγκροτήσει Συντονιστικό Αγώνα για να οργανώσουν αποτελεσματικά των αγώνα τους (δείτε εδώ).

Την ίδια ώρα στο Υπουργείο Εργασίας είχαν πανελλαδική κινητοποίηση και οι δασοπυροσβέστες με αίτημα να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι στα προγράμματα του ΟΑΕΔ στις δασικές υπηρεσίες.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να δουν κάποιον από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, όμως δεν πήραν απάντηση και διαδήλωσαν δυναμικά μέχρι το Σύνταγμα.

Κάποια από τα συνθήματα που φώναξαν οι διαδηλωτές

“Είμαστε απαραίτητοι, είμαστε αναγκαίοι. 5500 πτυχιούχοι νέοι”
Έβγα στο παράθυρο Βρούτση για να δεις…
Τρίζει η καρέκλα σου και θα γκρεμιστείς!

Μετά την κινητοποίηση οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συνέλευση και αποφάσισαν νέα κινητοποίηση την Τετάρτη 27/11 (δείτε εδώ).

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ίση αμοιβή για ίση εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Ίσα δικαιώματα για τις εργαζόμενες μητέρες και τις εγκύους. Άμεση ανανέωση-παράταση των συμβάσεων για χρονική διάρκεια ίση με την αρχική προκήρυξη και εκκίνηση διαδικασιών για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου με προοπτική τη μονιμοποίηση, κ.ά.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν στιγμιότυπα από την κινητοποίηση:

 

 

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.