.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ έστησαν συνέδριο παρωδία, το ΠΑΜΕ νομιμοποιεί αυτό το καρναβάλι


Δείτε στο βίντεο την καταγγελία των εκλεγμένων αντιπροσώπων της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας  για το “συνέδριο” παρωδία της ΓΣΕΕ .

 

Ώρα 7.15 π.μ.: Έξω από το ξενοδοχείο στο Καβούρι από νωρίς το πρωί συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι και σωματεία, απέναντι σε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Απαγόρευση εισόδου στο νόθο συνέδριο ακόμα και σε δημοσιογράφους.

Ώρα 9.00 π.μ.: Λίγο πριν τις 9.00 π.μ. συγκροτήθηκε προεδρείο του “συνεδρίου”, εκλεχτήκαν επιτροπές και λίγο αργότερα ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής εφορευτικής επιτροπής. Όλα αυτά με τη συμμετοχή και της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ, το οποίο δεν δίνει καμία μάχη για να μην γίνει το συνέδριο

Ώρα 9.30 π.μ.: Έλεγχος ταυτότητας σε κάθε εισερχόμενο στο ξενοδοχείο και στους αντιπροσώπους από αστυνομικούς στις πόρτες!

Ώρα 9.50 π.μ.: Οι αντιπρόσωποι της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας έκαναν την ακόλουθη δήλωση η οποία διαβάστηκε στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους που βρίσκονται αποκλεισμένοι έξω από το χώρο που διεξάγεται το συνέδριο – Καρναβάλι

“Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από την αγωνιστική ταξική ενότητα ΕΚΑ καταγγέλλουμε το συνέδριο παρωδία που στήνει η γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ στο Καβούρι.

Δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δε θα συναινέσουμε σε ένα νόθο συνέδριο- παρωδία της κυβέρνησης και του κεφαλαίου και θα αποχωρήσουμε από όλες τις διαδικασίες του συνεδρίου.

Καλούμε κάθε αντιπρόσωπο και κάθε αγωνιστική ταξική δύναμη να μην νομιμοποιήσει τη διαδικασία-καρναβάλι συμμετέχοντας σε ψηφοφορίες, αλλά να δώσουμε από κοινού τη μάχη για ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.”

Ώρα 12.00 μ.μ. Στην αίθουσα του “συνεδρίου”, παρουσία μερικών εργατοπατέρων χαιρετίζει η Φώφη Γεννηματά εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ. Στο “συνέδριο” παρεβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης καθώς και εκπρόσωπος της ακροδεξιάς Ελληνικής Λύσης. Από το Κίνημα Αλλαγής παραβρέθηκαν, επίσης, ο γραμματέας του Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης.

Ώρα 13.00 μ.μ. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής εφορευτικής επιτροπής με τη συμμετοχή και της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ.

Ώρα 14.30 μ.μ.: Δήλωση της Σύλβιας Κοιλάκου εκ μέρους των αντιπροσώπων της ΑΤΕ που καταγγέλλει και από το βήμα του “συνεδρίου” την διαδικασία και καλεί κάθε ταξική δύναμη, κάθε ταξικό συνδικαλιστή να αποχωρήσει και να μην νομιμοποιήσει με τη συμμετοχή του σε ψηφοφορίες και διαδικασίες, αυτή την παρωδία

– Ώρα 15.30 μ.μ.: Ο Παναγόπουλος και η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ μέσα σε 5’ λεπτά νομιμοποίησαν όλους τους νόθους και εργοδότες αντιπροσώπους. Το ΠΑΜΕ συμμετέχει κανονικά στο συνέδριο παρωδία. Από αύριο «δεν θα τους αφήσουμε χώρο να σταθούν», λένε…

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του “συνεδρίου” των νόθων και των ΜΑΤ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 65.19% ( 27
Συμμετοχές )



53 σχόλια στο “ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ έστησαν συνέδριο παρωδία, το ΠΑΜΕ νομιμοποιεί αυτό το καρναβάλι

    1. Αντώνης

      Και πώς ακριβώς αντιδρά αγαπητέ μου; Τι τους έφερε όλους αυτούς απ’ έξω αν είχε σκοπό τελικά να μπει και να νομιμοποιήσει το “συνέδριο” με την παρουσία του;

      Reply
    2. San Rocco

      Το βαζω εδώ για να μην χαθεί: Οι ΚΚΕδες σαν τον ΙΑ και τον φφ1917 που σχολιάζουν εδώ μέσα, προσπαθούν επιστρατεύοντας δοξασίες, ματζούνια, μπουρούχες και λοιπα μεταφυσικά και παραισθησιογόνα, να υπερασπιστούν το κόμμα τους το ΚΚΕ, σε σχέση με τα της ΓΣΕΕ. Αποτυχία σκέτη:

      Α. Στην ΓΣΕΕ είναι συνδικαλισμένο μάξιμουμ ένα 8% των εργαζομένων στον ιδιωτικο τομέα (ΜΑΖΊ ΜΕ ΔΕΚΟ φυσικά φτάνουμε στο 8%). Δηλαδή, τουλάχιστον ένα 92% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και τις ΔΕΚΟ είναι ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, άρα και την ΓΣΕΕ.

      Β. Στις συγκεντρώσεις της η ΓΣΕΕ (δηλαδή οι ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ) μαζεύει ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ το πολύ 200 άτομα!!!!

      Τα παραπάνω είναι γνωστά στο ΚΚΕ, όπως και είναι επίσης γνωστα σε ΝΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΜΕΤΑ, αναρχία κλπ. Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ λοιπόν, τα λέει αυτά, όταν είναι να καταγγείλει την κατάντια του εργοδοτικού/κρατικού συνδικαλισμού. Οταν όμως το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ είναι να μπει τελικά στο πλέον ξεφτιλισμένο και κρατικοποιημένο συνέδριο της πλέον κρατικής/εργοδοτικής ΓΣΕΕ, τότε αλλάζει τροπάρι και ανακαλύπτει πως “η γσεε έχει εργάτες, επηρεάζει εργάτες, έχει μηχανισμό κλπ κλπ”, όπως λένε και οι ΚΚΕδες που σχολιάζουν στην ΠΑΝΤΙΕΡΑ κ.κ. ΦΦ19127 και ΙΑ. Που φυσικά όλον τον υπόλοιπο καιρό, αυτά που μας παρουσιάζουν τώρα, δεν υπάρχουν πουθενά!

      Reply
      1. ΦΦ1917

        Αφιερωμένο με πολλή αγάπη στον Σαν Ρόκο και σε πολλούς ακόμα που βγάζουν επαναστατικές κορώνες αλλά από ουσία και πράξη είναι μηδέν εις το πηλίκο.
        Αφιερωμένο και σε αυτούς που όλο αυτό το διάστημα ως κλασσικοί πουθενάδες και αγορητές της λογικής των ίσων αποστάσεων βγαίνουν από πάνω ζητώντας και τα ρέστα.
        Αφιερωμένο επίσης σε εκείνους που θέλουν να τους χαϊδεύουν τα αυτάκια και δεν έχουν μάθει,ούτε θα μάθουν όπως το πάνε να μπαίνουν κόντρα σε αρνητικούς συσχετισμούς με κάθε κόστος.
        Αφιερωμένο σε εκείνους που διαβάζουν την ταξική πάλη αποσπασματικά και με λογικές νηπιαγωγείου δίχως να αντιλαμβάνονται την συνθετότητα της αφήνουν έρμαια τους εργαζόμενους στα δίχτυα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού πετώντας ως συνήθως την ουρίτσα τους στην εύκολη γωνιά τους.
        Αφιερωμένο σε εκείνους που ακόμα και σήμερα πουλάνε την συνταγή τις αριστερής διαχείρισης του καπιταλισμού στα μεταβατικά-αντικαπιταλιστικά προγράμματα τους.
        https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10695771

        Reply
  1. V. I. Lenin

    VI. ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ;

    Οι Γερμανοί «αριστεροί» θεωρούν πως γι’ αυτούς το ζήτημα είναι λυμένο και η απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα είναι κατηγορηματικά αρνητική. Κατά τη γνώμη τους, είναι αρκετό να βγάζει κανείς λόγους και θυμωμένες κραυγές ενάντια στα «αντιδραστικά» και τα «αντεπαναστατικά» για «να αποδείξει» (ο Κ. Χόρνερ το βεβαιώνει αυτό με ιδιαίτερη «σοβαρότητα» και πολύ ανόητα) πως είναι ανώφελο και μάλιστα απαράδεκτο για τους επαναστάτες, τους κομμουνιστές να δουλεύουν στα κίτρινα, σοσιαλσοβινιστικά, συμφιλιωτικά συνδικάτα, στα συνδικάτα του Λεγκίν, στα αντεπαναστατικά συνδικάτα.

    Όσο όμως κι αν έχουν πειστεί οι Γερμανοί «αριστεροί» ότι η τέτοια τακτική έχει επαναστατικό χαρακτήρα, στην πραγματικότητα είναι ριζικά λαθεμένη και δεν περιέχει τίποτε άλλο από κούφιες φράσεις.

    (Δια την αντιγραφήν, Left G700)

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ποιος σου είπε λεφτ να φύγεις από τα πρωτοβάθμια κ δευτεροβάθμια συνδικάτα που υπάγονται ούτως ή άλλως οργανωτικά στην ΓΣΕΕ; Κανείς κ εμείς σε αυτά είμαστε κ αγωνιζομαστε.! Στο νόθο συνέδριο μαφιόζων γιατί συμμετέχεις κ το νομιμοποίησες ως ΠΑΜΕ/ΚΚΕ αυτό είναι το θέμα. Ε;

      Reply
      1. Left G700

        Δεν απαντώ σε Ανώνυμους. (Ιδίως σ’ εκείνους που είναι γνωστοί.)

        Reply
  2. Γιώργος Κ.

    Μάλιστα. Πολύ φασαρία απέξω το ΠΑΜΕ, συμμετοχή σε όλα μέσα. Διαμαρτυρία με μάσκες μαϊμούδων μπροστά στα ΜΑΤ έξω, μαϊμού αντιπαράθεση μέσα στο συνέδριο. Τελικά για τα μάτια του κόσμου έκανε τις καταγγελίες το ΠΑΜΕ. Με την πλήρη συμμετοχή του σε όλες τις διαδικασίες, νομιμοποίησε το νόθο συνέδριο-παρωδία. Έχει ιστορική ευθύνη για αυτή του τη στάση! Κρίμα

    Reply
  3. Κώστας

    Εγώ θα πω μια φράση που συνηθίζει το ΚΚΕ.

    Να βγουν πολιτικά συμπεράσματα. Για το ποιες είναι οι συνδικαλιστικές δυνάμεις,και εν δυνάμει οι πολιτικές, που έχουν να προσφέρουν σε άμεσο χρόνο.

    Μετά τα πολιτικά συμπεράσματα χρειάζονται πρωτοβουλίες. Γνώμη μου είναι πως οι δυνάμεις που στα πλαίσια αμοιβαίων μετατοπίσεων και αυτοκριτικής μπορούν, και πρέπει, να συγκλίνουν αποτυπώνονται ανάγλυφα στο “Συνέδριο” της ΓΣΕΕ

    Κώστας

    Reply
  4. Ι.Α

    η ανταρσυα εχει καιρο τωρα συρθει πισω στην εποχη του αναρχοσυνδικαλισμου ουτε εφεε ουτε γσεε μονο αδεδυ

    οσο η πλειοψηφεια της εργατικης ταξης (ακομη κι αν αφαιρεσουμε νοθους, εργοδοτικους και προσθεσουμε τους αδικα αποκλεισμενους) ψηφιζει ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεις παρα με το ενα ποδι να εισαι μεσα αλλιως οδηγησε στην παραιτηση και την υποταγη

    Reply
    1. Αντώνης Ζ.

      Αυτό βρήκες να πεις Ι.Α. για την συνθηκολόγηση του ΠΑΜΕ; Ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αναρχοσυνδικαλιστική;
      Να είσαι και με τα δυο πόδια μέσα στα συνδικάτα. Η ΓΣΕΕ δεν είναι καν αυτό όμως, είναι μια μαφία-όπως τη χαρακτηρίζατε μέχρι χθες, φαντάζομαι, γιατί τώρα ήσασταν υποψήφιοι και αποδεχθήκατε όλους τους όρους στο συνέδριο των μαφιόζων με την πλήρη συμμετοχή σας…- μια Α.Ε. διανομής ζεστού κρατικού και ΕΕ χρήματος, ένας αστικός θεσμός υποταγής και συνδιαλλαγής. Δεν είναι επιχείρημα αυτό…μέχρι οι εργαζόμενοι να…. κλπ. Αντίθετα! Κρίμα πολύ, δεν ξέρω άλλη τέτοια κολοτούμπα με τόσο πάταγο, εκτός από αυτές του Τσίπρα. Οπορτουνισμός σκέτος!

      Reply
    2. ΑΩ

      Μάλλον με τα δυο πόδια είναι το ΠΑΜΕ. Ακόμα και τον Καραγεωργόπουλο δέχτηκε, όταν στην απόπειρα συνεδρίου της Καλαμάτας έθετε θέμα για τη συμμετοχή του σαν συνδικαλιστή-εργοδότη.
      Είναι φτηνό να ρίχνεις στην εργατική τάξη την ευθύνη του συμβιβασμού του ΠΑΜΕ και της υποταγής στο σχέδιο του Παναγόπουλου για ένα συνέδριο-απάτη.
      Όσο για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στα δέκα χρόνια που υπάρχει δίνει τη μάχη στα πρωτοβάθμια σωματεία. Τα άλλα είναι ότι κατεβάσει η κούτρα σου μεσημεριάτικα. Το ούτε γσεε μόνο αδεδυ ούτε αναρχοσυνδικαλισμός είναι ούτε η στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
      Αυτό που πρέπει να ερμηνεύσεις είναι γιατί το ΠΑΜΕ κατάθεσε πρόταση στην ΑΔΕΔΥ για στάση εργασίας την Πέμπτη που ψηφίζεται το ασφαλιστικό, αλλά την ώρα των αποφάσεων δεν ψήφισε τίποτα. Γιατί; Κουράστηκε από τη μάχη ακύρωσης του συνεδρίου της ΓΣΕΕ ή φταίει η εργατική τάξη;

      Reply
      1. ΦΦ1917

        Εγώ να κάνω μια ερώτηση αφού η ΑΤΕ και το ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ τα έχουν όλα ληγμένα με την ΓΣΕΕ γιατί παρευρέθηκαν στο Καβούρι και κάνανε παρέμβαση εντός του συνεδρίου?
        Να κάνω άλλη μια? Έβγαζε έστω έναν αντιπρόσωπο η ΑΤΕ στη ΓΣΕΕ ναι ή όχι?
        Γιατί έστω ότι κάποιος συμμερίζεται το σκεπτικό σας,η αποχώρηση νοείται μόνο στην περίπτωση που όντως εκλέγεις αντιπρόσωπο.
        Άρα η ΑΤΕ που λογικά δεν έβγαζε αντιπρόσωπο μήπως δρα λιγάκι εκ τους ασφαλούς?
        Στην ΑΔΕΔΥ ας πούμε οι Παρεμβάσεις γιατί δρουν?
        Και μια τελευταία ρητορική ερώτηση προς όλους αυτούς που μιλάνε για συντονισμούς πρωτοβάθμιων σωματείων (που γίνανε από κοινού με τον ξαφνικά…σήμερα εργοδοτικό ΣΥΡΙΖΑ για να μην ξεχνιόμαστε) να μας πούνε που υπάγονται αυτά και τι σχέση έχει γενικά η ΓΣΕΕ με τα σωματεία και αν δικαιολογείται η παρέμβαση σε αυτήν όσο αντιδραστική και αν είναι.

        ΥΓ: ΑΩ ανακάλεσε την χοντράδα με τον Καραγεωργόπουλο,λίγη τσίπα δεν βλάπτει.

        Reply
        1. Αντώνης Ζ.

          Οι ρητορικές σου… ερωτήσεις περιέχουν άγνοια τουλάχιστον…
          Α. Η ΑΤΕ είχε εκλεγμένους αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.
          Β. Η ΑΤΕ έκανε συγκέντρωση απέξω, μαζί με σωματεία και κινήσεις. Με πανό, ντοντούκα και συνθήματα. Οι αντιπρόσωποί της μπήκαν μέσα για να κάνουν δήλωση και να αποχωρήσουν, καταγγέλοντας το συνέδριο-καρναβάλι. Αν και εκλεγμένοι από τα συνδικάτα τους, μπήκαν με τα χίλια ζόρια. Με αστυνομικό έλεγχο και όλο το συνδικαλιστικό της ασφάλειας να ελέγχει.
          Γ. Από το συνέδριο δεν αποχώρησε μόνο η ΑΤΕ. Αποχώρησαν όσοι έχουν έστω και λίγη τσίπα, γιατί αυτό δεν ήταν συνέδριο, έστω γραφεικρατικό, ήταν μια ντροπή, με μπάτσους, εισαγγελέα, μπράβους και σεκιούριτη, απαγόρευση εισόδου καόμα και σε δημοσιογράφους, και κυρίως με όλους τους νόθους αντιπροσώπους και τους εργοδότες παρόντες και πρώτη μούρη. Μια παρωδία που ξεκίνησε με εκλογή εφορευτικής για να στηθεί γρήγορα η κάλπη. Αποχώρησε λοιπόν και ο αντιπρόσωπος από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, αποχώρησαν και οι εκλεγμένοι από την εργατική Ταξική Συσπείρωση του εργατικού κέντρου Πειραιά. Μόνο το ΠΑΜΕ έμεινε και συμμετείχε κανονικά και σε όλα σε αυτή την ξεφτίλα.
          Κατάλαβες ή να γράψω κι άλλα;

        2. ΦΦ1917

          Α.Αγαπητέ Αντώνης Ζ που διακατέχομαι από “άγνοια” απάντησε μου δημόσια αν με βάση τους ψήφους των αντιπροσώπων σας στη ΓΣΕΕ βγάζατε ΕΣΤΩ μια έδρα στο Δ.Σ. (για Γενικό Συμβούλιο και Ελεγκτική επιτροπή δεν το συζητώ καν).
          Απάντησε ευθέως για να δούμε αν η ΑΤΕ και η κάθε ΑΤΕ έδρασε εκ του ασφαλούς μιας και δεν είχε να θυσιάσει απολύτως τίποτα.
          Α επίσης γιατί εκλέγετε στα ΕΚ αφού τα έχετε ήδη γνωστά τα περί ΓΣΕΕ και δεν χρειάζεται κατά τη γνώμη σας η παρέμβαση?

          Β.Πέρα από την τρομερή και “μαζική” συγκέντρωση της ΑΤΕ έξω από το καβούρι αλλά και τις ανακοινώσεις μερικών ημερών,προηγούμενα που ήταν?
          Στην Καλαμάτα,στη Ρόδο γιατί ήταν ΑΦΑΝΤΟΙ?
          Που διακίνησαν το ζήτημα της ΓΣΕΕ όλο αυτό το διάστημα?

          Γ.Αν δεν ήθελες συνέδριο παρωδία λοιπόν και όπως διατυμπανίζεις επιθυμείς ανασυγκρότηση του κινήματος μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ τι στο διάλο έκανες όλο αυτό το διάστημα?
          Θα σου πω εγώ ΤΙΠΟΤΑ δεν έκανες.
          Βγάζεις εύκολες ανακοινώσεις και εκεί που χρειάζεται να συγκρουστείς άφησες την ουρά σου απέξω.
          Μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ αγκαζέ γίνεσαι δυναμικός…
          Όποιος λοιπόν έχει τσίπα όχι μόνο δεν πηδάει από το καράβι στην πρώτη τρικυμία αλλά αντιθέτως παρεμβαίνει στους ήδη αρνητικούς συσχετισμούς για να αποκόψει τις εργατικές συνειδήσεις από τη σαπίλα του εργοδοτικού συνδικαλισμού.
          Όσο λοιπόν τα σωματεία υπάγονται σε αυτή την αντιδραστική συνομοσπονδία οι κομμουνιστές οφείλουν να παρεμβαίνουν και να αποκαλύπτουν αναντίρρητα.
          Καταλαβαίνεις ή μήπως να σε αφήσω στη φούσκα σου?

    3. ΦΦ1917

      Ακριβώς από τη μια ζητά ανασυγκρότηση του κινήματος μαζί το ΚΚΕ στα λόγια αλλά στην πράξη λειτουργεί διασπαστικά και από κοινού με τις ομάδες και τα ελάχιστα σωματεία του αναρχοσυνδικαλιστικού χώρου.
      Θέλει πολύ θράσος να αφήνεις την πλειοψηφία της εργατικής συνείδησης στα νύχια του εργατοπατερισμού και να βγάζεις ανακοινώσεις γεμάτες επαναστατικές κορώνες.
      Το ΠΑΜΕ με το διακριτό του πλαίσιο πολύ σωστά δεν αποσύρει τις δυνάμεις του από τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ γιατί έχει καθήκον να παρεμβαίνει σε κάθε αντιδραστικό θεσμό προς όφελος της εργατικής τάξης αποκαλύπτοντας την σαπίλα του και τραβώντας λαϊκές μάζες με το μέρος του.
      Αυτά τα έχει αναλύσει ωραιότατα ο Λένιν στον Αριστερισμό εδώ και έναν αιώνα αλλά φαίνεται πως η παιδική αρρώστια κατατρώει το μεδούλι του εργατικού κινήματος.

      Reply
      1. Left G700

        Φίλε ΦΦ1917, να μου επιτρέψεις μια παρατήρηση (πρόκειται για σκέψη που εδώ και λίγα χρόνια έχει γίνει πια και εδραιωμένη άποψή μου και, νομίζω, αξίζει λίγο να σταθεί κανείς σ’ αυτήν):

        Ο σύγχρονος αριστερισμός και η αντιμετώπισή του είναι αρκετά πιο ζόρικο ζήτημα από όσο ήταν στην εποχή τού Λένιν. Γιατί αποτελεί μια μείξη του κλασικού αριστερισμού με επιρροές από την αναρχία κ.λπ. με το πνεύμα του σύγχρονου καπιταλισμού, δηλαδή τη μεταμοντέρνα σκέψη που καταργεί κάθε όριο, αμφισβητεί κάθε θεμελιακή αρχή και εξισώνει τα πάντα ρίχνοντάς τα φύρδην μίγδην στο μίξερ χωρίς προτεραιότητες, άρα και χωρίς στρατηγικη και τακτικές. Νομίζω ότι και ο ίδιος ο Λένιν, αν ερχόταν για λίγο στη ζωή, θα τα έβρισκε μπαστούνια. Έτερον εκάτερον: ο αριστερισμός πρέπει να κλειστεί στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας κι αυτό το καθήκον πρέπει να το εκπληρώσουν όσοι καταλαβαίνουν τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει ακόμα, παρά τη σχετική πριθωριοποίησή του.

        Αυτά τα ολίγα.

        Τα λέμε

        Reply
        1. Ragnarok

          Τι να κάνουμε ; Το ΝΑΡ αγωνίζεται κατά του καπιταλισμού και ο left κατά των προσφυγων και των μεταναστών εργαζομένων. Ο καθείς εφ ω εταχθη

    4. Ι.Α

      Τα παχια λόγια των μικροαστων γεματα με υπερεπαναστατικο σιροπι είναι λιγο βαρετα
      Οι εναλλακτικές για το ταξικο εργατικο κινημα που η οργανωση για αυτό είναι εκ των ουκ ανευ είναι 2
      – ή δευτερη γσεε
      – ή κατάληψη της γσεε
      και οι 2 εναλλακτικες εχουν σαν βασικη προυποθεση την αλλαγη των συσχετισμών στα α’βαθμια σωματεια Αυτην τη στιγμη η πλειοψηφεια ψηφιζει τη μαφια και τους συνοδοιπορους της Ο ταξικός πόλος το ΠΑΜΕ στην καλυτερη να εκφραζει ένα 30% το οποίο αντικειμενικα δεν αρκει Η προσπάθεια να οργανωσεις μια απεργια μονο με τις δυναμεις του ΠΑΜΕ είναι τιτανια (18/2)

      Αρα αυτος που δεν κανει περδικλωνεται από τη μικροαστικη του ανυπομονησια αγοραζει χρόνο και κανει ότι μπορει για να αλλάξουν αυτοι οι συσχετισμοί. Οι μικροαστοι του ναρ-ανταρσυα τους κατηγορουν για οππορτουνισμο κωλοτουμπες κλπ γιατι τοσο ξερουν από εργατικο κινημα τοσο λενε

      Αυτό που δεν λενε είναι γιατι και συμμετεχουν στη αδεδυ οεο ? ειναι λιγοτερο μαφιοζοι εκει οι δακοπασκοζεοι ?

      Reply
      1. ΦΦ1917

        Σκέψου ότι τις προάλλες 13/2 έκανε εκδήλωση εκπαιδευτικός σύλλογος που δρα το ΝΑΡ με όλους πλην ΠΑΜΕ με σλόγκαν συζητάμε,οργανωνόμαστε,αγωνιζόμαστε εν όψει ασφαλιστικού.
        Με στελέχη της ΔΑΚΕ,της ΔΗΣΥ και της Πρωτοβουλίας.
        Εκεί προφανώς δεν υπήρχε πρόβλημα με ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ γιατί στην ΑΔΕΔΥ οι Παρεμβάσεις μια χαρά εκλέγουν εκπροσώπους.
        Η εναλλακτική Ι.Α. είναι μια να γίνεται συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων πότε με τον ΣΥΡΙΖΑ και πότε με τους αναρχοσυνδικαλιστές.
        Ποιος την χέζει την πλειοψηφία των εργατών που ψηφίζουν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ,ας φτιάξουμε δικούς συντονισμούς με μερικά σωματεία και ας αφήσουμε τους υπόλοιπους να τα έχουν μπερδεμένα.

        Reply
        1. San Rocco

          φφ1917 γιατί είστε κομματοταλιμπάν μουλάδες γμτ; Γιατί όταν είναι να υπερασπιστείτε το ΚΚΕ, ξεχνάτε υλισμό, διαλεκτική και κοινή λογική;

          Α. Στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, μαζεύουν όχι πάνω από…200 άτομα! Το διαπιστώνετε και εσείς , το διαπιστώνουμε και εμείς. Συνεπώς που είναι οι εργάτες που μας τσαμπουνάτε εσύ, ο ΙΑ και άλλοι ταλιμπάν;

          Β. Το ποσοστό των συνδικαλισμένων εργατών/εργαζομένων στην ΓΣΕΕ είναι περίπου 8%. Μαζί με τις ΔΕΚΟ φυσικά έτσι; Συνεπώς, χεσμένη την έχουν την ΓΣΕΕ οι εργαζόμενοι.

          Ολα αυτά εσείς τα ξεχνάτε όταν είναι να υπερασπιστείτε τις ολέθριες επιλογές του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ. Ο κομματοταλιμπανισμός είναι κακό πράγμα φφ.

        2. Ι.Α

          μιλαμε για τυφλούς
          η γσεε αυτη τη στιγμη συσπειρωνει ομοσπονδιες και εργατικα κεντρα με περιπου 400χιλ μελη οι νοθοι ερχονται απο οργανωσεις περιπου 60-70 χιλ οπου και εκει τους ψηφιζουν εργατες και εργαζομενοι

          οι 400χιλ εχουν κανει το βημα που οι υπολοιποι 1 εκατομμυριο δεν το εχει καν κανει απεχοντας από καθε δραση

          χαριστε εσεις την εργατικη ταξη στο κεφαλαιο και μεινεται με τις δηθεν στατιστικες σας του 8% ετσι ειναι αν ετσι νομιζεται

          οσο για το ποιος ειναι ταλιμπαν εσεις λοιδωρειτε το ΠΑΜΕ και εμεις απλως σας απανταμε

        3. Αντώνης Ζ.

          ΦΦ και ΙΑ ακούστε:
          1. Έχετε πανικοβληθεί και προσπαθείτε να δικαιολογήσετε μια πασιφανής λαθεμένη γραμμή και πράξη, όπως αυτή της συμμετοχής στο συνέδριο-καρναβάλι. Μερικές φορές είναι καλύτερο να σιωπάς για να μην εκτίθεσε κι άλλο…
          2. Η ΑΔΕΔΥ είναι κυβερνητικός-κρατικός συνδικαλισμός. Έκανε όμως συνέδριο κανονικό, χωρίς αφεντικά, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, χωρίς ΜΑΤ και έλεγχο από μπάτσους στην είσοδο. Το ίδιο και το ΕΚΑ, και ομοσπονδίες. Εκεί παρεμβαίνεις, με το ένα πόδι που είπε και ένας δικός σας πιο πάνο. Χωρίς να ξεχνάς στιγμή ότι είναι υποταγμένος-αστικοποιημένος συνδικαλσιμός. Παρεμβαίνεις όχι κυρίως εκεί, αλλά στα πρωτοβάθμια σωματεία. Στους χώρους δουλειάς. Φτιάχνεις άλλο κέντρο από αυτούς. Το συνέδριο-παρωδία του Παναγόπουλου δεν ήταν το ίδιο πράγμα με τα συνέδρια ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ, κλπ. Νομίζω το καταλαβαίνετε. Δεν ήταν συνέδριο, αλλά μια κάλπη στημένη από την αστυνομία και εργοδότες, με νόθους-μαϊμού αντιπροσώπους. Σε αυτό ΔΕΝ συμμετέχεις.
          3. Το κόμμα σας έχει ιστορία (καλή και κακή). Όταν χρειάστηκε, έκανε Ενωτική ΓΣΕΕ διασπόντας την ενιαία ΓΣΕΕ που ήταν κρατική-εργοδοτική. Όταν ξαναχρειάστηκε έκανε τις “115 συνεργαζόμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις” που έφτασαν να γίνουν 600 και… Δεν περίμενε τη ΓΣΕΕ και τους κακούς συσχετισμούς της. Ούτε έλεγε “η εργατική τάξη αυτά βγάζει, τι να κάνουμε…”
          4. Ως εκ των προηγουμένων, μήπως είναι κάτι πιο βαθύ που σας λερώνει;

        4. ΦΦ1917

          Καλά San Rocco πριν κάνεις τέτοιες επισημάνσεις να προσέχεις σε τι αντιφάσεις πέφτεις.
          Το ότι η ΓΣΕΕ δυσκολεύετε να μαζέψει πλέον έστω και μια εκατοστάρα άτομα δεν είναι πρωτόγνωρο νέο.
          Μην ξεχνάς όμως τον κόσμο που πριν μερικά χρόνια ήταν στις καλένδες της και το τι χρειάστηκε να αποσπαστεί από αυτήν για να είναι πλέον τρεις και ο κούκος.Όπως επίσης να μην ξεχνάς ποιες οργανώσεις ήταν κατά πόδας της ΓΣΕΕ τα προηγούμενα χρόνια.
          Το ΠΑΜΕ από την άλλη που είναι αντικειμενικά ο πιο μαζικός πόλος έλξης και συσπείρωσης μαζών σε κάθε κινητοποίηση στη ΓΣΕΕ αντιπροσωπεύει κάτι λιγότερο από το 20% (προφανώς μετά την πόρτα σε αρκετά ΕΚ και την ΟΙΥΕ να συμμετάσχουν) ενώ αντίστοιχα είναι τα νούμερα και στην ΑΔΕΔΥ με ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ να στήνουν νόθο πάρτυ!
          Δεν είναι κριτήριο λοιπόν για την ΓΣΕΕ ούτε το πόσο κόσμο μαζεύει στις συγκεντρώσεις της ούτε αν γενικά και ειδικά ο κόσμος αποστρέφεται τις μαζικές διαδικασίες και έχει μπει στο γύψο,αυτές είναι εύκολες συνδικαλιές για να τις λέτε μεταξύ σας και να πείθεστε για τις επιλογές σας.
          Κριτήριο είναι ο χαρακτήρας και ο προσανατολισμός της.
          Γενικά ακόμα και στα λιγοστά σωματεία που πρωτοστατούν οι δυνάμεις του ΝΑΡ το ποσοστό επί του συνόλου των εργαζομένων που απέχει από τις διαδικασίες είναι η πλειοψηφία.
          Πάρε για παράδειγμα στο ΣΜΤ Αθήνας όπου είστε και πρώτη δύναμη,πόσοι μισθωτοί τεχνικοί γενικά απέχουν έστω από την οργάνωση στο σωματείο?
          Θα σου πω εγώ,η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.
          Είναι αυτός δείκτης λοιπόν ότι το ΣΜΤ και το κάθε ΣΜΤ πάει κατά διαόλου και χρειάζεται κάτι…καινούριο?
          Όχι κατά τη γνώμη μου.
          Γενικά οι εργαζόμενοι έχουν χεσμένες τις μαζικές διαδικασίες και όποτε το κάνουν τρώνε στην πλειοψηφία τους αμάσητη την κάθε εργοδοτική-κυβερνητική παπάτζα,δεν έχουν χεσμένη μόνο την ΓΣΕΕ.
          Άραγε για ποια ανασυγκρότηση του κινήματος μιλάτε όλα αυτά τα χρόνια ΟΕΟ?

          Το ζήτημα είναι πως αυτή τη στιγμή υπάρχει υπαγωγή εργατικών κέντρων,σωματείων και τα σχετικά στη δούλεψη της ΓΣΕΕ και πως μέσα από αυτή παίρνει όλο και μεγαλύτερη υπόσταση το φαινόμενο του εκφυλισμού στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων.
          Οι μηχανισμοί της ΓΣΕΕ λοιπόν ξεπερνάνε κατά πολύ αυτό το 8% και είναι ανάγκη να απαντηθούν με κάθε μέσο,τρόπο και από κάθε πόστο.
          Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα πέρα από κάθε εύκολη κουβέντα που συνηθίζεις να κάνεις.
          Αν λοιπόν το ΠΑΜΕ/ΔΑΣ έκανε την εύκολη επιλογή να αποχωρήσει,πολύ απλά θα άφηνε παραπάνω χώρο στους εργατοπατέρες και τους μηχανισμούς τους να δρουν χαλαροί και ωραίοι δίχως να υπάρχει ουσιαστικό και έμπρακτος αντίλογος!
          Μέχρι λοιπόν να φύγουν οι εργατοπατέρες από τον σβέρκο το ΠΑΜΕ θα παρεμβαίνει παντού και πάντα.
          Σε ένα τέτοιο σώμα δεν μπορεί να εκφραστεί γνήσια ο εργατικός ταξικός συσχετισμός μιας και αυτό κρίνεται στους χώρους δουλειάς, εκεί που τα συνδικάτα παλεύουν για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων.
          Βέβαια τα λέω όταν είναι πασίγνωστο ότι σε Καλαμάτα και Ρόδο ήσασταν άφαντοι!

          Εγώ να ρωτήσω λοιπόν αφού αποχωρείτε εκ του ασφαλούς από την ψηφοφορία της ΓΣΕΕ (όταν πρακτικά δεν έχει νόημα για εσάς αφού δεν εκλέγετε και δεν έχετε εκλέξει μέχρι σήμερα έστω ένα μέλος στο ΔΣ) γιατί στην ΑΔΕΔΥ συμμετέχετε κανονικότατα,όπου μάλιστα εκλέγετε αντιπροσώπους στα όργανα της?
          Είναι μήπως η επιλογή του μικρότερου κακού ή είναι λιγότερο εργοδοτική η ΑΔΕΔΥ?

          Επίσης έστω ότι είχες δίκιο σε όσα έλεγες,η κατάφαση που προκύπτει από την άρνηση σου/σας είναι η δημιουργία μιας νέας ΓΣΕΕ ή ότι φτιάχνουμε τους δικούς μας συντονισμούς και όλα μέλι γάλα αλλά χεστήκαμε για τους εργαζόμενους που τους παίζει μπαλίτσα 100-0 ο Παναγόπουλος και ο Κουτσιούκης?
          Όταν έκανες το συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων ο ΣΥΡΙΖΑ και οι παρατάξεις του τι ρόλο είχαν σε αυτόν?
          Μήπως εσύ ξεχνάς λενινισμό και κοινή λογική τώρα?
          Γιατί νέα ΓΣΕΕ με το υπάρχον νομικό πλαίσιο του αστικού εποικοδομήματος δεν υφίστανται και ούτε πρόκειται να υπάρξει,εκτός αν έχεις αυταπάτες ότι μπορούμε να μεταρυθμίσουμε σε φιλολαϊκό και το αστικό κράτος!

          ΥΓ:Οι ολέθριες επιλογές του ΠΑΜΕ είναι ας πούμε όπως σήμερα όπου καλεί σε συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό την ίδια ώρα που προσωπικά δεν έχω ανακαλύψει κάποιον άλλο χώρο να είναι στο δρόμο σήμερα?

        5. ΦΦ1917

          Προς Αντώνης Ζ επειδή τώρα είδα το σχόλιο σου.
          Αν γινόταν συνέδριο της ΓΣΕΕ χωρίς νόθους ή έστω ρε παιδί μου ότι συγκαλύπτονταν με νομικά τερτίπια θα άλλαζε ο χαρακτήρας της συνομοσπονδίας?
          Φυσικά και όχι.
          Το ίδιο ισχύει και για την ΑΔΕΔΥ,πόσο μάλλον και για το πρόσφατο συνέδριο του ΕΚΑ όπου είχαμε πάλι παρατράγουδα.
          Να μην μιλήσω για τις εκλογές του ΤΕΕ όπου και εκεί έγινε της μουρλής αλλά συμμετείχατε κανονικότατα.

          Για την σωστή επισήμανση περί ενωτικής και μη ΓΣΕΕ την απάντηση θα την βρεις αν εξετάσεις σε τι βαθμό ήταν μαζικό και μαχητικό το κίνημα τότε και σε τι ύφεση είναι σήμερα.
          Επίσης σε όλους εσάς που λέτε πως το ΠΑΜΕ περιμένει δήθεν τη ΓΣΕΕ παρά τους αντιδραστικούς μηχανισμούς της,πείτε μας που είδατε να περιμένει ή να χρειάζεται τη ΓΣΕΕ το ΠΑΜΕ για να ξεσηκώσει τον κόσμο?
          Το είδατε στη ΛΑΡΚΟ,στην COSCO,στις εκατοντάδες κινητοποιήσεις,απεργίες και στάσεις εργασίας των τελευταίων χρόνων?
          Μήπως στην πρόσφατη απεργία για το ασφαλιστικό όπου η ΓΣΕΕ απείχε,είδατε το ΠΑΜΕ να την περιμένει πουθενά?

        6. Ι.Α

          @αντωνη ζ

          Δεν ξερεις η δεν στα εχουν πει καλα
          Και στην αδεδυ ψηφιζουν διευθυντές τμηταρχες κλπ παρόλη την προσπαθεια του ΠΑΜΕ κι εκει να μην γινεται αυτό
          Και η αδεδυ αποκλειει τους εκτακτους κλπ παρολες τις προσπαθειες του ΠΑΜΕ

          Αν βρισκεις ομοιοτητες στις συγκυριες της ενωτικη γσεε και των 116 συνδικατων και το τι πρεπει να γινει σημερα στη γσεε και παρολαυατα βρισκεις διαφορες αναμεσα στη σημερινη γσεε και την αδεδυ η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα η μονη εξηγηση είναι ότι στηη αδεδυ εχεις καποια ψηφαλακια ενω στη γσεε τιποτε

          Η συμβουλη μου σε ναρ/ανταρσυα κλπ είναι αφηστε το ταξικο εργατικο κινημα να κανει αυτό που νομιζει σωστο και μην το υπονομευεται με συκοφαντιες και διαστρεβλωσεις (τυπου μηπως ειναι κατι πιο βαθυ που μας λερωνει)

  5. Ανώνυμος

    Δεν χρειάζεται κανένας εργάτης τις ανεκδιήγητες ψευδολογίες σας περί ΠΑΜΕ για να καταλάβει ποιος είναι στην πρώτη γραμμή και ποιος πραγματικά συγκρούεται.
    Καλή συνέχεια στις ανακοινώσεις,τις κωλοτούμπες και τους καναπέδες σας.

    Reply
    1. pavel

      Ωπα ρε ανώνυμε, είμαστε στους καναπέδες εμείς; Τι λεεες; Και είναι ψευδολογίες ότι νομιμοποιήσατε το συνέδριο; Δεν είναι γεγονός; Να σέβεσαι καλύτερα και να απαντάς στην κριτική που σου κάνουν με επιχειρήματα, όχι με αφορισμούς και υποτιμητικά σχόλια…

      Reply
  6. Φάνης

    Δυο λεπτά ρε παιδιά..Αυτοί δεν είναι που όταν ιδρύθηκε το ΠΑΜΕ μας έλεγαν αριστεριστές; Αυτοί δεν είναι που όταν οργανώναμε ξεχωριστές συγκεντρώσεις από τη ΓΣΕΕ μας έλεγαν πάλι αριστεριστές; Τώρα λένε για οργανωτικό διαχωρισμό από τη ΓΣΕΕ; Αυτοί δεν είναι που μας έλεγαν ότι φτιάχνουμε κόκκινα παρασωματεία;

    Άραγε δεν το καταλαβαίνουν ότι σε αυτή τη φάση ο διαχωρισμός είναι ακριβώς αυτό που θέλει και η ηγεσία-μαφία της ΓΣΕΕ; Και γω δεν είμαι από θέση αρχής ενάντια στο διαχωρισμό αλλά αυτή τη στιγμή σε τι θα εξυπηρετήσει; Απλά θα απελευθερώσει την ηγεσία της ΓΣΕΕ από το βραχνά μας. Άλλωστε και οι πασκίτες αυτά λένε στις ανακοινώσεις τους, να φύγουμε να κάνουμε δεύτερη τριτοβάθμια για να ησυχάσουν. Και χθες αυτό ακριβώς ήθελαν, να μας εξαναγκάσουν σε έξοδο.

    Δεν τελειώσαμε χθες, συνεχίζουμε μέχρι να τους πετάξουμε από το σβέρκο των εργατών.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Όχι δεν είναι αυτοί. Μην μπερδεύεσαι. Αυτοί είναι που έκαναν πρώτοι ξεχωριστές συγκεντρώσεις την πρωτομαγιά και εσείς τους λέγατε αριστεριστές.

      Reply
      1. Φάνης

        μην το παίζετε τώρα ξαφνικά αντι-γσεε, τα θυμόμαστε όλα

        Reply
        1. Ragnarok

          Τι θυμάσαι ρε μεγάλε; Θυμάσαι πως το ΝΑΡ και οι εργατικές δυνάμεις που υιοθετούν τις θέσεις του ήταν η ΠΡΩΤΗ πολιτική δύναμη που εγκαινίασε τις ανεξάρτητες από τον κρατικό/εργοδοτικό συνδικαλισμό απεργιακές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις/διαδηλώσεις, ήδη από το 1996;

          Θυμάσαι μήπως ότι το ΝΑΡ και οι εργατικές δυνάμεις που υιοθετούν τις θέσεις του, ήδη από το 1996 προωθούν τον ανεξάρτητο από κράτος/εργοδοσία συντονισμό σωματείων πανελλαδικά;

  7. Ανώνυμος

    “Ε όχι! Αυτο το νόθο συνέδριο – καρναβάλι ΔΕΝ θα γίνει!”

    Απλώς 66 σύνεδροι θα πάνε να ψηφίσουν…

    Η αλλιώς όπως λέει και το γνωστό ανέκδοτο “εδώ στο δάσος λεμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα”.
    Οπορτουνισμός και υποκρισια

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ο εργοδότης Καραγεωργοπουλος έγινε ξαφνικά εργάτης …οι νόθοι γίναν γνήσιοι….ένα αστυνομοκρατουμενο συνέδριο διαδικασία….Η ΔΑΣ συμμετείχε και νομιμοποίησε παρέα με ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ ΣΥΡΙΖΑ εκφραστές των εργατών και αυτοί που δεν νομιμοποίησαν αριστεριστές κλπ….τέτοιες εξυπνάδες λέτε και κάνετε εκεί στο ΠΑΜΕ και θα σας ξανακοψει την στρόφιγγα ο Παναγόπουλος….και θα σας ξεφτιλισει κι άλλο….περαστικά…

      Reply
    2. Σταύρος

      Μαλισταααα….. φταίει το ΝΑΡ και η ΑΤΕ ΕΚΑ η οποία δεν νομιμοποίησε το αστυνομοκρατουμενο συνέδριο παρωδίας και ντροπής….ενώ αν ενω έλεγε όχι στους νοθους αλλά συμμετείχε στην διαδικασία νομιμοποίησης τους αν ενώ φώναζε όχι στα ΜΑΤ στους ασφαλιτες και στην κυβερνητική παρέμβαση πάλι τους νομιμοποιούσε με την συμμετοχή …..αν ενώ έλεγε έξω οι εργοδότες απ’ τα συνδικάτα τους βάφτιζε εργάτες με την συμμετοχή ….θα τανε όλα μέλι γάλα επειδή ακριβώς αυτό έπραξε η ΔΑΣ…..Δύο επισημάνσεις μόνο: το Καβούρι είναι μόλις τέσσερα πέντε χιλιόμετρα πριν την Βάρκιζα και δίπλα ακριβώς από τα ντολμαδάκια του 89….άρα σας εμπνέει η περιοχή.
      Δεύτερη επισήμανση: αφήστε τους βερμπαλισμους γιατί θα σας πάρουν χαμπάρι ο Παναγόπουλος κι ο Κουτσιουκης και θα σας ξανακλεισουν την στρόφιγγα από τη ΓΣΕΕ….και θα σας ξεφτιλισουν κι άλλο…..

      Reply
  8. Τάκης

    Απορώ με το θράσος και τον αμοραλισμό των απολογητών του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ
    Απορία 1η τι άλλαξε σε σχέση με Καλαμάτα,Ρόδο;δεν είχατε διαβάσει τότε
    Λένιν περί αριστερισμού;.
    Απορία2η Γιατί διαλαλούσατε σε όλους τους τόνους πως δεν θα επιτρέψετε να
    διεξαχθεί το νόθο,παρωδία συνέδριο;επιστρέψατε στον καθωσπρεπισμό;,
    Απορία 3η Πως θα επηρεάζετε τις αποφάσεις των εγκάθετων του συστήματος ,το καταφέρατε μήπως ακόμα και στην ακραία βαρβαρότητα της τελευταίας δεκαετίας; η αναγκαστήκατε να σέρνεστε πίσω από της ντουφεκιές τους .
    Απορία 4η Πόσο ευθύνεται το ΚΚΕ για την απομαζικοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος;.

    Reply
  9. λαθραναγνώστης

    Καλά, δεν σας έφτασε που γελοιοποιηθήκατε βγάζοντας την τελευταία στιγμή, μια προσχηματική ανακοίνωση καταδίκης της συνδικαλιστικής μαφίας, κυριολεκτικά συρόμενοι από τη μύτη… μετά ακόμα και από τον δεξιό πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ και ζητάτε κι άλλη?
    Ούτε στους “δικούς” σας δεν μπορείτε να απευθυνθείτε πια…

    Reply
    1. Αντώνης

      Όπως πάντα χωρίς ίχνος ενημέρωσης ή σκόπιμα ψευδολόγος…
      Και κινητοποιήσεις κάναμε, και στα συνέδρια ανακοινώσεις κάναμε, και στο κτίριο της γΣΕΕ πήγαμε με σωματεία και παρατστάσεις (3 ή 4 φορές από την “κοινωνική συμμαχία” της 30 Μάη), και τη φιέστα της ΓΣΕΕ στο μέγαρο για τα 100 χρόνια της πήγαμε να χαλάσουμε και μας επιτέθηκαν τα ΜΑΤ. Ακόμα και τη Δευτέρα το βράδυ, παραμονή συνεδρίου, συγκέντρωση έξω από τη ΓΣΕΕ είχαμε, σωματεία, σχήματα, συνδικαλιστές. Και την Τρίτη το πρωί στο Καβούρι συγκέντρωση κάναμε.
      Αλλά όλα αυτά ο λαθρο τα είδε ως “μια ανακοίνωση της τελευταίας στιγμής”.
      Συκοφάντης και ψεύτης! Αυτά να τα πεις σε κανένα χαζό παιδί δικό σας…

      Reply
      1. ΦΦ1917

        Στην “κοινωνική συμμαχία” έκανες τρομερή κωλοτούμπα και αποφάσισες μερικές μέρες μετά να στηρίξεις την απεργία διαρκείας των εργαζομένων της COSCO και για αυτό δικαιολογημένα έφαγες την χλεύη των εργατών (όποιος ήταν εκεί ξέρει πολύ καλά τι λέω!).
        Έπαιξες το χαρτί της απεργοσπασίας (αλλά εν τέλει κατεβήκατε στο δρόμο(?)) προφασιζόμενος διάφορες ,κατά τη γνώμη μου, αστειότητες την ίδια στιγμή που παλιότερα είχες αποφασίσει να συμμετάσχεις σε απεργίες με πάνω κάτω το ίδιο αντιδραστικό περιεχόμενο (προφανώς με το δικό σου διακριτό πλαίσιο όπως και το ΠΑΜΕ εν τη προκειμένη).
        Στην Καλαμάτα,στη Ρόδο,στην ΟΙΥΕ απέναντι στους ασφαλίτες και τους μπράβους,σε αρκετά ΕΚ (Αθήνα,Πάτρα,Θεσσαλονίκη,Καβάλα κ.α.) όπου εκδιώχθηκαν εργοδοτικοί μηχανισμοί που ήσουν?
        Στην ΑΔΕΔΥ,σε συγκεκριμένα ΕΚ,στο ΟΕΕ και στο ΤΕΕ που ήσουν για να καταγγείλεις τους νόθους και να αποχωρήσεις από τις διαδικασίες?

        Τόσο καιρό που ήσουν να διακινήσεις στην κοινή γνώμη,στον τύπο,στο δρόμο,σε ΓΣ,σε λαϊκές συνελεύσεις,σε σωματεία και σε σκόρπιους εργαζόμενους τι γίνεται στη ΓΣΕΕ?
        ΠΟΥΘΕΝΑ ήσουν και πάει πολύ να τα γυρνάτε και να παραποιείτε την πραγματικότητα με σπασμωδικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής.
        Εδώ και χρόνια έχεις γυρίσει την πλάτη στον αγώνα για τον απεγκλωβισμό εργατικών συνειδήσεων από τους μηχανισμούς της ΓΣΕΕ όντας μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργός των πρωτοβάθμιων σωματείων.
        Μην πουλάς τρέλες και αναφέρεις κινητοποιήσεις προκάτ που δεν φτάνει η παλάμη για να τις μετρήσουμε.

        Reply
        1. San Rocco

          Ειμασταν στους χώρους δουλειάς, αγωνιζόμενοι πάντα, για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Με διαδικασίες βάσης , με διαρκή προσπάθεια για ενδυνάμωση των συνελεύσεων των σωματείων.

          Εκεί ειμασταν φφ. Κ εκεί είμαστε.

        2. ΑΩ

          Στην ΑΔΕΔΥ ήταν οι Παρεμβάσεις και η αντικαπιταλιστική Αριστερά που πρότειναν στάση εργασίας προκειμένου να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στη διαμαρτυρία ενάντια στο συνέδριο-παρωδία της ΓΣΕΕ.
          Όπως και σε αυτή την περίπτωση, έτσι και σε κάθε σημείο του σχολίου γράφεις απλά ψέματα (δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου).
          Το ερώτημα είναι: αφού το συνέδριο ήταν παρωδία γιατί συμμετείχε το ΠΑΜΕ; Τι άλλαξε από την Καλαμάτα και τη Ρόδο;
          Αυτά περί δεν μπορούμε να αποχωρήσουμε από τη ΓΣΕΕ δεν ακούστηκαν σε Ρόδο και Καλαμάτα, μετά τα σκέφτηκε η ηγεσία του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.
          Πώς η συμμετοχή του πασκίτη Καραγεωργόπουλου από την ΟΙΥΕ θεωρήθηκε αιτία πολέμου σε Καλαμάτα και Ρόδο επειδή καταγγέλθηκε ως συνδικαλιστής-εργοδότης, στο Καβούρι έγινε αποδεκτή; Εκλέχτηκε μάλιστα στη νέα διοίκηση…

          Αφήστε τη λάσπη στην ΑΤΕ και απαντήστε

        3. ΦΦ1917

          Άστο ΑΩ το ποιος λέει ψέματα και το ποιος λέει αλήθειες.
          Η απεργία της Cosco ξεκίνησε στις 30 Μάη όπου αποφασίστηκε να αξιοποιηθεί η προκήρυξη απεργίας από τη ΓΣΕΕ,με τους εργάτες να βάζουν ΔΙΚΟ τους πλαίσιο πάλης με στόχο την υπογραφή ΣΣΕ από την εργοδοσία.
          Οι εργαζόμενοι είχαν δίπλα τους το σωματείο τους και τους κομμουνιστές και πέτυχαν πολλά,την ίδια ώρα όπου κάποιοι ενώ είχαν άλλη στάση αρχικά μετά “κωλοτούμπας” αποφάσισαν να στηρίξουν (και μπράβο τους έστω και κλασσικά αργοπορημένα και σε στρωμένο έδαφος) την ήδη σε εξέλιξη απεργία.

          Στην ΑΔΕΔΥ από την άλλη προτείνεις,προτείνεις,ξαναπροτείνεις και συμμετέχεις και στη ΓΣΕΕ είσαι απών όταν σφίγγουν τα ζωνάρια.
          Στο ΤΕΕ όπου πρότειναν το Bloco ΤΕΕ και το ΑΡΑΓΕΣ απεργία στις 19/3 θες να μας μιλήσεις για το ποιοι μηχανισμοί παίζουν μπάλα και για το πως εκλέγονται σε αυτόν τον “εντάξει στα χαρτιά” θεσμό?
          Επίσης μην έχεις ενστάσεις για το τι ακούστηκε σε Καλαμάτα,Ρόδο και ΟΥΙΕ όταν “έλαμπες” δια της απουσίας σου.
          Το ΠΑΜΕ δεν έχει τσιφλίκι του την εργατική τάξη και καθημερινά παλεύει να ξεμπλέξει την συνείδηση των εργατών από τους μηχανισμούς της ΓΣΕΕ,της ΑΔΕΔΥ,του ΤΕΕ,του ΟΕΕ,των διάφορων αντιδραστικών σωματείων και πολλών ακόμη κάθε ώρα και μέρα με όσες δυνάμεις και δυνατότητες έχει.
          Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για όσους μπερδεύονται και ξαναμπερδεύονται σχετικά με την ΓΣΕΕ.
          https://pamehellas.gr/anakoinosi-tis-ektelestikis-grammateias-toy-pame-gia-to-synedrio-tis-gsee
          .
          ΥΓ-1:Δεν μπορεί να μετράει μόνο νίκες και δεν βαδίζει το δρόμο αυτό μονάχο του. Το εργατικό ταξικό κίνημα ακόμα και στις ήττες μαζεύει φόρα για να μπορέσει να αντεπιτεθεί οργανωμένα και μαζικά.
          Το ΠΑΜΕ δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν αγωνιστές από το χώρο σας που θα δώσει μαζί τις μάχες που έχουμε μπροστά στη βάση των αναγκών και όχι των παρατάξεων.
          ΥΓ-2: Διώξτε τα ρεφορμιστικά σας κατάλοιπα για μεταβατικά προγράμματα και για αριστερές διακυβερνήσεις (σε τι έδαφος και με τι χαρακτήρα) και τα ξαναλέμε για το ποιος οδηγεί στην ενσωμάτωση.
          ΥΓ-3:Αφού τα έχετε λυμένα με την στάση σας στη ΓΣΕΕ για ποιο λόγο έγινε παρέμβαση στο συνέδριο από την ΑΤΕ? Μήπως για να την ακούσει το σάπιο ακροατήριο του 8%?
          Για ποιο λόγο τόσες ανακοινώσεις από ΑΤΕ,ΝΑΡ,Ταξική πορεία που αναμασούν τα ίδια περί ΓΣΕΕ αφού τα έχετε ΟΛΑ λυμένα και δεν αξίζει να αναδεικνύεται η παραπάνω αθλιότητα της ήδη αθλιότητας?
          ΥΓ-4: Β.Ι.Λένιν-Πρέπει οι επαναστάτες να δουλεύουν μέσα στα αντιδραστικά συνδικάτα?

        4. Δ.Κ

          Καλά φίφη …αφού θέλεις ανάλυση:
          1.Το 1996 το κκε αποκάλεσε χουντοσταγονίδια τους εργάτες που συγκρούστηκαν με την αστυνομία για την κατάργηση του Ν.330 του Λάσκαρη.
          2.Το 79 στράφηκε ενάντια στις φοιτητικές καταλήψεις για την κατάργηση του Ν.815.
          3.Το 2006 στράφηκε και πάλι ενάντια στις φοιτητικές καταλήψεις ,ενάντια στον νόμο πλαίσιο Γιαννάκου.
          4.Το 2008 τάχτηκε ανοιχτά υπέρ του αστικού κράτους με το διαβόητο ..στη λαική εξέγερση δεν θα σπάσει κανένα τζάμι.
          5. Τον οχτώβρη του 2011 μαζί με την αστυνομία ενάντια στους διαδηλωτές στο σύνταγμα.
          6.Η ΚΝΕ είδε και πάλι επεισόδια και ενέργειες που δεν έχουν καμιά σχέση με το φοιτητικό κίνημα στις φοιτητικές κινητοποιήσεις που έγιναν ενάντια στην καταστολή μετά που τράβηξε το περίστροφο ο μπάτσος στην ΑΣΟΕ.
          Γι αυτό και εσύ βγάλτην φωτογραφία..η γιάννα σας καθοδηγεί.

        5. ΦΦ1917

          Για την ακρίβεια η ΚΝΕ δεν έκανε ποτέ αυτό που λες ΨΕΥΤΗ.
          Ορίστε και οι ανακοινώσεις για να δεις πόσο εύκολα ξεσκεπάζονται τα ΨΕΜΑΤΑ σου.
          1.https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/216596/kataggellei-tin-aprokliti-epithesi-ton-mat-sti-diadilosi-toy
          2.https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/216799/sygkentrosi-sto-yp-prostasias-toy-politi-enantia-stin-katastoli-kai
          Εντάξει τώρα σπεκουλαδόρε?

          Όσο για την περιβόητη περιφρούρηση της βουλής και τα σχετικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και χίλια μπράβο της) και μια σειρά από συλλογικότητες του α/α και αριστερού χώρου έχουν ανακοινώσεις που διαψεύδουν αυτά που λες.
          Λίγη ντροπή δεν βλάπτει όταν ένας εργάτης δεν γύρισε στο σπίτι του αλλά έπεσε νεκρός στο σύνταγμα.
          Με ποια σωματεία και ποιες δυνάμεις του μόχθου και της εργασίας συγκρούστηκε το ΚΚΕ?
          Αφιερωμένο και το παρακάτω βίντεο σε σένα:
          https://www.youtube.com/watch?v=ON-BoxVZ4-U

          Το 2006-2007 μπορεί να άργησε η ΠΚΣ να μπει στο κλίμα (όπου έχει κάνει και την αυτοκριτική της) αλλά δεν απείχε από τις μαζικές διαδικασίες και κινητοποιήσεις.Αλλά αφού το θες έτσι όποιος είναι ο ηγήτορας του 06-07 είναι κατά κάποιο τρόπο και υπεύθυνος για το ξεφούσκωμα του κινήματος σωστά ε?

          Για την “λαϊκή εξέγερση” όπου η εργατική τάξη έμεινε στο συντριπτικό της ποσοστό απέξω και η καπιταλιστική μηχανή δούλευε ρολόι ειλικρινά τι να πω.
          Τα Δεκεμβριανά και το Πολυτεχνείο τι ήταν δηλαδή τότε?

          Λάθος μου που κάθομαι και απαντάω σε ένα προβοκάτορα σαν του λόγου σου,σε λίγο θα προφασιστείς πως και για το προπατορικό αμάρτημα υπεύθυνο είναι αποκλειστικά το ΚΚΕ ή θα μας πετάξεις καμιά βρωμιά για τα κότερα του Φλωράκη.
          Με τέτοια απολυτότητα,λασπολογία και μπακαλο-πλιατσικολόγημα δεν κάνεις συζήτηση ούτε με πρωτοετή φοιτητή.
          Καλό το παραμύθι σου αλλά δεν έχει δράκο.

        6. Δ.Κ

          Διάβασε ρε φίφη τον Ρ.26/2 και άσε αυτά που ξέρεις.Βάζεις άλλα ντάλλων για ν’αποδείξεις τι:
          Ρε φίφη όσα έγραψα είναι ακριβέστατα Μόλις ο καπιταλισμός τράβηξε ένα μικρό ζόρι το 2008 βγήκατε για να να κάνετε δήλωση νομιμοφροσύνης…ότι στην εξέγερση δεν θα σπάσει κανένα τζάμι.
          Ένα κόμμα της αστικής τάξης.

      2. Δ.Κ

        Καλά αφήστε τον φίφη τώρα πάει για φωτογραφίες με την γιάννα αγγελοπούλου.
        Έλα φίφη χαμογελαστός όπως τον κουτσούμπα…και πάρε μαζί σου και τον παναγόπουλο.
        Άκου φίφη από τότε που ο φλωράκης υπέγραψε τη δήλωση νομιμοφροσύνης πάντα σκυφτοί είσαστε,ένα κόμμα της αστικής εξουσίας.

        Reply
        1. ΦΦ1917

          Μιλάμε για επιχειρηματολογία που τσακίζει κόκαλα δικέ μου,απαντάς σε όλα αναλυτικότατα.
          Να φανταστώ ποιοι ήταν χαμογελαστοί δίπλα στον Τσίπρα στις διερευνητικές του 12?
          Να φανταστώ ότι στην εκδήλωση της 13/2 από σύλλογο εκπαιδευτικών του ΝΑΡ με ομιλητές τον πρώην πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ και μέλος της ΔΑΚΕ και νυν αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ και μέλος της ΔΗΣΥ κάποιοι είχαν σφιγμένα χείλη για να μη χαμογελάνε?
          Να φανταστώ πως όταν το ΝΑΡ μιλάει για ανασυγκρότηση του κινήματος μαζί με τις δυνάμεις του ΚΚΕ,το κρίνει ως κόμμα αστικής εξουσίας?

          Καλό το παραμύθι σας αλλά δεν έχει δράκο.

  10. Πιπης

    Φίφι χαίρομαι που έθεσες το ζήτημα της απεργίας στις 19/03 την οποία ψήφισε και το ΠΑΜΕ στο ΤΕΕ (αλλά μόνο σε αυτό τον άθλιο στο μηχανισμό του ΤΕΕ), ενώ όπου αλλού τέθηκε (πχ στο συνέδριο του ΕΚΑ) την καταψήφισε. Δεν ξέρω τι περιμένει; να κηρύξει καμία απεργία ο Παναγόπουλος;
    Οι εξελίξεις μας επιβεβαίωσαν σε όλα: σε αυτά που χρόνια λέμε αλλά και σε όσα είπαμε σε Καλαμάτα και Ρόδο που ήμασταν εκεί φυσικά. Επιβεβαιωθήκαμε σε όσα είπαμε για την ΓΣΕΕ και για το ΠΑΜΕ.
    Ας αναλογιστούμε λοιπόν γιατί η ηγεσία του ΚΚΕ έβαλε την τζίφρα της σε αυτή την παρωδία; Γιατί άλλα έλεγε και άλλα έκανε; Να βγουν τα αναγκαία συμπεράσματα

    Reply
    1. ΦΦ1917

      Σε παρακαλώ ρε Πίπη δεν μας δείχνεις έστω ένα αδιάσειστο ντοκουμέντο της δυναμικής παρουσίας και του “συγκρουσιακού” ρόλου σας σε Καλαμάτα,Ρόδο και ΟΙΥΕ και στα υπόλοιπα που λες.
      Που μπήκατε ΕΜΠΡΑΚΤΑ εμπόδιο στον εκφυλισμό?
      Συγκρούστηκες πουθενά με τους μπράβους,τους ποινικούς,τους ασφαλίτες και τα λαμόγια?
      Όταν σε διάφορα εργατικά κέντρα όπως πρόσφατα στην Καβάλα φιμώνουν,αποκλείουν τους Παμίτες και βάζουν μέσα στα όργανα εργοδότες που είστε?
      Όχι παιδιά να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη και από λόγια να είχαμε να λέγαμε!
      Όταν το ΠΑΜΕ πάλευε ολομόναχο απέναντι στους μηχανισμούς της σαπίλας εσύ έβλεπες μάχες για τις καρέκλες,αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά μας,οπότε προς τι το σκούξιμο σήμερα?
      Μέχρι και στο Καβούρι με το στανιό ήρθατε ρε παιδιά.

      Εσείς στις υπόλοιπες απεργίες και κινητοποιήσεις που καλούν τα ταξικά συνδικάτα που είστε ρε αδερφέ τόσα χρόνια?
      Και επίσης εγώ ειλικρινά αδυνατώ να μπω στην λογική των προκάτ διαδικασιών και απεργιών που θέτετε μήνες πριν την εφαρμογή τους.
      Είχατε τις προάλλες το τρομερό η ΑΤΕ να στηρίζει στο ΕΚΑ δύο συγκεντρώσεις στις 30/11,εκ των οποίων αυτή στην πλατεία Κοραή από τα πρωτοβάθμια να έχει κανονιστεί ένα τρίμηνο πιο πριν.
      Πόσο μάλλον οι εργαζόμενοι όπου τους προτείνετε επί τούτου και τότε να απεργήσουν ενώ την ίδια στιγμή θεωρείτε λάθος το ΠΑΜΕ όταν προτείνει απεργίες σε συγκεκριμένες ημερομηνίες,όπως η ψήφιση νομοσχεδίων,μέσα σε ένα εύλογο και ζεστό από κινηματικές διαδικασίες χρονικό διάστημα…

      Το τι έκανε και αν έκανε η Πανεπιστημονική στο ΤΕΕ λογικά σας το έχει ξεκαθαρίσει όπως και η ΔΑΣ στο ΕΚΑ,αν ευσταθούν τα όσα λες.
      Ξέρεις από τη μια λέτε ότι είναι κομματικοκεντρικός συνδικαλισμός αυτό που κάνει το ΠΑΜΕ και τώρα είναι…αλλιώς?
      Βρείτε που πατάτε το καλώδιο από το χαλασμένο τηλέφωνο.
      Τέσπα επειδή ειλικρινά έχετε κουράσει με το να κάνετε το άσπρο μαύρο δεν αφήνετε καλύτερα τους εργαζόμενους να κρίνουν το τι και πως?

      Reply
      1. Πιπης

        Φίφη, χαίρομαι που έθεσες το θέμα των απεργιών στην ψήφιση των νομοσχεδίων, Να υπενθυμίσω ότι το ΠΑΜΕ καταψηφισε την πρόταση της ΑΤΕ και των παρεμβάσεων σε ΕΚΑ και ΓΕΕ τόσο κατά την ψήφιση τους αντεργατικού νόμου τον Νοέμβρη, όσο και την πρόταση για απεργία στην ψήφιση του αντιασφαλιστικού προχτές, Οπότε ναι, ας συνυπολογιστεί και αυτό για τα συμπεράσματα

        Reply
        1. ΦΦ1917

          Α οκ άρα το ΠΑΜΕ είναι υπέρ του αντεργατικού νόμου και του ασφαλιστικού.
          To έχετε τερματίσει σοβαρά.
          Την Πέμπτη τι ρόλο βάραγε στο δρόμο τότε?
          Είναι που έχετε δουλέψει πάρα πολλές απεργίες και έχετε δυνάμεις που μπορούνε να τις τρέξουν για να τα λέτε αυτά.

          Με την ίδια λογική όταν η ΑΤΕ καταψηφίζει προτάσεις του ΠΑΜΕ ή πάει αντιπαραθετικά να εξάγουμε το ίδιο συμπέρασμα?
          Σε αντίστοιχες προτάσεις για απεργία γιατί κουνάει μαντήλι ε?
          Όταν συσπειρωνόταν με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ το έκανε επειδή πήγαινε κόντρα στο ρεφορμισμό και την ηττοπάθεια ε?
          Το είπα και πριν το λέω και εδώ:
          Καλό το παραμύθι σας αλλά δεν έχει δράκο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.