.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αριστερές Οργανώσεις ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ: Συγκέντρωση Πέμπτη 10/01


ΜΕΡΚΕΛ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΓΕΝΑΡΗ 6μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΗ – ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΕ

Την εκπρόσωπο του γερμανικού ιμπεριαλισμού, Άνγκελα Μέρκελ, ετοιμάζεται να υποδεχτεί η κυβέρνηση Τσίπρα. Για πρώτη φορά μετά το 2014, και αφού το «Go Back» του Τσίπρα προς τη Μέρκελ το 2014 έχει μετατραπεί σε πλήρη υποταγή του στα συμφέροντα του ντόπιου και Ευρωπαϊκού Κεφαλαίου και των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, η Μέρκελ έρχεται στη χώρα μας, με σκοπό να προωθήσει τα ιδιαίτερα συμφέροντα της γερμανικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου:

  • Να πιέσει ακόμη μια φορά για την υπερψήφιση της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ και την απρόσκοπτη ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
  • Να δηλώσει το «παρών» στις σημαντικές και επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις που παίρνουν μια νέα τροπή μετά και την ανακοίνωση των ΗΠΑ για αποχώρησή τους από τη Συρία και εμπλέκουν άμεσα Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία.
  • Να κλειδώσει τη “μετα”μνημονιακή πολιτική σταθερότητας στην Ελλάδα, μέσα από τη δικαίωση των πολιτικών ΕΕ – Γερμανίας, προβάλλοντας την ΕΕ σαν μοναδικό εγγυητή για τους λαούς απέναντι στην κρίση.

Γι’ αυτό καλούμε σε

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΓΕΝΑΡΗ 6μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΕ

Αριστερές Οργανώσεις και Συλλογικότητες ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ

Στηρίζουν οι παρακάτω Οργανώσεις και Συλλογικότητες:

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ- Ομάδα Κομμουνιστών/Κομμουνιστριών
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΈΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΙΚΤΥΟ
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ»

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 86.25% ( 8
Συμμετοχές )



28 σχόλια στο “Αριστερές Οργανώσεις ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ: Συγκέντρωση Πέμπτη 10/01

  1. Ανώνυμος

    Η θλιβερή πραγματικότητα όταν οι υπογραφές είναι πιο πολλές από τα πανό σε μια κινητοποίηση. Με αυτά που κάνετε θα είναι και πιο πολλές από τον κόσμο που κατεβαίνει.

    και ΔΕΑ και Κόκκινο δίκτυο

    ΈΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ
    ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ» – σε αυτά γελάμε….

    Reply
    1. Νίκος

      Από το να έγραφε ένα γενικόλογο “ομοσπονδίες-συνδικάτα-σύλλογοι-ενώσεις” που γράφουν άλλοι, καλύτερα οι υπογεγραμμένες οργανώσεις κι ας γελάς εσύ ανώνυμε…

      Reply
      1. α

        να θίξει τη φράου Μέρκελ; Για φασαρίες είμαστε τώρα

        Reply
  2. Κώστας

    Εγώ απευθύνω μια απορία στους φίλους του ΚΚΕ.

    Αν η νόμιμη εκλεγμένη καγγελάριος χώρας με την οποία η Ελλάδα έχει διπλωματικές σχέσεις ζητούσε συνάντηση με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, το ΚΚΕ έπρεπε ή όχι να την συναντήσει ?

    Καταλαβαίνετε πως το “όχι, δεν έχουμε τι να πούμε” δεν είναι απάντηση γιατί κανονικά ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ΠΘ έχετε να πείτε κάτι, αλλά πάτε από “θεσμική αντίληψη”. Που ουτε αυτό ισχύει, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην Βουλή, είστε και σεις, ότι έχετε να πείτε το λέτε εκεί. Κανένας θεσμός συνάντησης με τον ΠΘ δεν υπάρχει αλλά πάτε και μάλιστα με τον ΓΓ της ΚΕ να βάζει γραβάτα, ενώ στην ζωή του δεν φοράει. Μην βιαστείτε να το ειρωνευτείτε αυτό, τι έχει το Μαξίμου και αξίζει extra τιμή ?

    Εφόσον λοιπόν η επίσκεψη της Μέρκελ δεν είναι κινηματικός κόμβος, για το ΚΚΕ, και το ΚΚΕ είναι “θεσμικό” και το ΚΚΕ δεν κάνει λαικίστικους εντυπωσιασμούς, η απάντηση πρέπει να είναι ΝΑΙ. Αν η απάντηση είναι ΟΧΙ, αν ο γερμανικός ιμπεριαλισμός σαν ηγεμονικός στην ΟΝΕ και την ΕΕ έχει παίξει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην επιβολή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων τα προηγούμενα χρόνια τότε κακώς το ΚΚΕ δεν αναγνώρισε την επίσκεψη σαν κινηματικό κόμβο.

    Θα εκτιμούσα μια απάντηση

    Κώστας

    Reply
  3. λαθραναγνώστης

    Τι απάντηση περιμένεις αφού απάντησες μόνος σου?

    Reply
    1. Νίκος

      Λαθραναγνώστη, γράψε μας λίγο εδώ αυτό που έγραψες για το σημερινό στην “Κατιούσα” μα πάνω απ’όλα γράψε μας την απάντηση που πήρες από έναν χρήστη. Γράφτα λίγο να δω κάτι…

      Reply
      1. λαθραναγνώστης

        Κατ αρχήν, μπορείς να κάνεις το λινκ.
        Δεύτερο. Συνεχίζω και διατηρώ την άποψή μου. Άλλωστε, η απάντηση που έδωσε αντι για μένα ο Ηλίας ο Τζαμουράνης, με καλύπτει.
        Αυτό που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η “μεγάλη εικόνα”, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού το…”ατίμασε”, παράτησε ορφανό το αριστεροχώρι κι αυτό προσπαθεί να ανακτήσει την χαμένη του τιμή.
        Το να κάτσω τώρα να μπω σε επί της ουσίας συζήτηση, αν η Μέρκελ και γενικότερα η Γερμανία είναι αυτή που φταίει για τα μνημόνια και εκεί πρέπει να εστιάσω, το θεωρώ άσκοπο.

        Reply
        1. Κ.Σ.

          Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τη Μέρκελ και την υποδέχτηκε με θέρμη, απαγόρεψε τις διαδηλώσεις και το ΚΚΕ πήρε το μήνυμα και το έπαιξε “υπεύθυνη δύναμη” που δε χαλάει το κλίμα στα παζάρια.
          Όσοι βγήκαν στο δρόμο έκαναν αυτό που πρέπει πάντα να κάνει η Αριστερά και οι κομμουνιστές. Θα λέγαμε ότι είναι το αυτονόητο, αλλά με τη στάση του ΚΚΕ, δεν είναι.

        2. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Νομίζω απλά ότι το ΚΚΕ δεν έχει πλέον μάχιμο κόσμο να κατεβάσει για σύγκρουση. Και ούτε πρόκειται να τον ξαναβρεί.

          Ό,τι και να πει τώρα η παλιά κλικούλα που μας μάζευε πιτσιρικάδες με το ψαροντούφεκο και μας πέταγε μπροστά για να μοιράζονται αυτοί μεταξύ τους καρεκλίτσες, το παραμύθι έχει τελειώσει.Καμιά ψήφο κανενός απογοητευμένου ΣΥΡΙΖΑίου και ως εκεί είναι.

          Εξαιρώ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ορισμένους που τυχαίνει να γνωρίζω ότι νιώθουν άβολα ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ αυτή η ξεφτίλα και που κατά καιρούς έχουν εκφράσει σκέψεις να εμφανιστούν εδώ ή εκεί ΩΣ ΑΤΟΜΑ.

        3. Νάνσυ

          Όταν είστε μαζί με τους αριστεριστές κάτι μπορεί να κάντε κι εσείς

        4. ένας

          Επειδή όμως οι “αριστεριστές” είναι τρείς κι ο κούκος, ενώ το ΠΑΜΕ δεκάδες η και εκατοντάδες χιλιάδες, είναι πιο λογικό να διαβάσουμε τη φράση σου από το τέλος προς την αρχή, …για να σταθεί στα πόδια της.
          Τα προβλήματα όμως αρχίζουν, όταν οι “αριστεριστές” είτε αυτοσχεδιάζουν (π.χ.:”μέρκελ” χτες) είτε γίνονται κερκόπορτα εισόδου προβοκατόρων στις κινητοποιήσεις.
          Πάντως το ΠΑΜΕ έχει σηκώσει το βάρος πολλαπλασίων αριθμητικά και ποσοτικά σε όγκο κινητοποιήσεων, χωρίς να λογαριάζει τους ευαρίθμους “αριστεριστές”, και συχνά καταφεύγοντας σε μέτρα περιφρούρησης όταν αγριεύει η προβοκάτσια. Τους θέλουμε και τους “αριστεριστές” αλλά για να συμμετέχουν στους αγώνες και όχι για να λύνουν με προβοκάτσιες τα υπαρξιακά τους προβλήματα.

        5. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Δεν είπα για συνδικάτα. Στο συνδικάτο, ΟΚ, κάτι γίνεται.

          Εϊπα ΓΕΝΙΚΩΣ, για μεγάλες πορείες ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ.

        6. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Ακριβώς σε αυτό αναφερόμουν κι εγώ, όταν έλεγα τι δεν γίνεται όπως παλιά.

    2. Κώστας

      Θα έβαζε γραβάτα και θα την συναντούσε λαθραναγνώστη ? Εκεί οδηγεί το σκεπτικό μου που είπες πως απαντάει στην ερώτηση μου, μήπως θες να το ξανασκεφτείς ?

      Κώστας

      Reply
      1. λαθραναγνώστης

        Μην νομίζεις ότι δεν σου απάντησα. Απάντησα, αλλά κόπηκε. Δεν πρόκειται να τα επαναλάβω.

        Reply
  4. Left G700

    Επαναλαμβάνω (προς εμπέδωση) το σχόλιο που άφησα στην ανάρτηση «Ο ΣΥΡΙΖΑ απαγορεύει την κινητοποίηση κατά της Μέρκελ, όλοι στις 6μμ στα Προπύλαια»:

    Ουδείς μωρότερος των ιατρών, αν δεν υπήρχαν τα μέλη τού Πολιτικού Γραφείου τού ΚΚΕ…

    Reply
  5. Left G700

    ΟΥΔΕΙΣ ΜΩΡΟΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΎ ΠΓ ΤΟΎ ΚΚΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ (ΚΑΠΟΙΑ) ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΎ ΚΚΕ…

    Λοιπόν, μαγκίτες και μαγκίτισσες, σχετικά με τη στάση τού ΚΚΕ ως προς την επίσκεψη Μέρκελ, σας έχω πολύ ενδιαφέροντα νέα!

    Έκανα ένα μικρό ψαξιματάκι στα ευθέως και απολύτως ελεγχόμενα από «το Κόμμα» μέσα ενημέρωσης του ΚΚΕ (Ρίζος και 902.gr). Ξέρετε τι –ομολογώ με κάποια έκπληξη– ανακάλυψα; Καθίστε καλά στην καρέκλα σας, φροντίστε να έχετε πρόχειρο δίπλα σας καφέ, αλκοόλ ή υπογλώσσια (ανάλογα με τα γούστα τού καθενός και σε συνδυασμό με την ηλικία του :-) ) και ακούστε:

    Ξέρετε πότε ένας άνθρωπος, ας πούμε ένας οπαδός τού ΚΚΕ, που ως μοναδική πληροφόρηση έχει το Ρίζο θα μάθαινε ότι η Μέρκελ ήρθε στην Ελλάδα σε διήμερη επίσκεψη; Μόλις ανήμερα της άφιξής της, δηλαδή προχθές! Κι αυτό όταν έχει ακουστεί ως λίαν πιθανό ενδεχόμενο πριν κιόλας από τα Χριστούγεννα και έχει γραφτεί ως βέβαιο γεγονός από τις 4 Ιανουαρίου, μετά από σχετική ενημέρωση της Γερμανίδας κυβερνητικής εκπροσώπου. Και ξέρετε πότε θα μάθαινε για την παρουσία της κάποιος που ενημερώνεται μόνο από το 902.gr; Στο τσακ! Την προηγούμενη ημέρα τής επίσκεψής της, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στις 17.29 το απόγευμα, και μάλιστα ως παράπλευρη πληροφόρηση άρθρου για τη Συμφωνία τών Πρεσπών!

    Όπως καταλαβαίνετε, αυτό εξηγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την αποχή τών δυνάμεων του ΚΚΕ από οποιαδήποτε δράση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Μέρκελ. Ανοίγει όμως άλλη, μεγαλύτερη «τρύπα»: για ποιους λόγους η ηγεσία τού ΚΚΕ, δηλαδή τα 13 μέλη τού ΠΓ, υποβάθμισε έως εξαφάνισης την επίσκεψη Μέρκελ, από τη στιγμή που ξέρει πολύ καλά τι εκπροσωπεί, όπως και ήξερε (ό,τι μπορεί να αντιληφθεί και η κουτσή Μαρία, ε, το αντιλαμβάνονται και τα μέλη τού Πολιτικού Γραφείου –συνήθως) ότι ένας από τους κύριους στόχους τού ταξιδιού ήταν η ενίσχυση του κύρους τής κυβέρνησης Τσίπρα –μία «ψήφος εμπιστοσύνης» όπως εύστοχα (αλλά εκ των υστέρων) γράφει ο Ρίζος; Παρ’ όλο το υψηλό IQ που με χαρακτηρίζει εκ γενετής (σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες προσωπικές μετρήσεις), τη διορατικότητα για την οποία είμαι διάσημος (στους κύκλους τής οικογένειάς μου) και τη σοφία που με έκανε να ξεχωρίζω (τουλάχιστον μέσα στους χώρους που ορίζονται από το δωμάτιό μου –για να μη σας βάλω και το πατάρι και θεωρήσετε ότι τα παραφουσκώνω), εγώ αδυνατώ να δώσω απάντηση. Σκέψεις έχω κάνει, αλίμονο. Φευ, καμία δεν με έχει πείσει σε βαθμό βεβαιότητας. Πάσα προσφορά δεκτή –φυσικά, καμία ελπίδα δεν τρέφω ότι θα μάθουμε κάτι από τους ενταύθα παρεπιδημούντες Κουκουέδες· εδώ δεν τους παίρνεις λέξη ούτε για το αγαπημένο φαγητό τού Κουτσούμπα, θα τους πάρουμε για ένα τόσο σημαντικό στρατηγικό ζήτημα; Πάντως, να ξεκαθαρίσω κάτι: μην πεταχτεί κανένας από τους Αντάρσυους ή τους φίλους τους και πει ότι η υποβάθμιση της επίσκεψης ήταν μια preemptive κίνηση για να μπορεί να δικαιολογηθεί η απουσία τών «Λακεδαιμονίων» από τις τελετές «υποδοχής» τής Μέρκελ που είχαμε ετοιμάσει οι υπόλοιποι «Έλληνες». Ένα τέτοιο εξηγητικό σχήμα δεν έχει λογική βάση. Εν πάση περιπτώσει και εν αναμονή κάποιας φαεινής ιδέας που μπορεί να πέσει στο τραπέζι από κάποιον άλλο σχολιαστή, ας το αφήσω ανοιχτό αυτό το ζήτημα κι ας ξεκινήσω να κλείνω σιγά-σιγά το σχόλιο, μεταφερόμενος σε ένα άλλο σχετικό .

    A minori ad majus

    Όπως είναι φυσικό κι επόμενο, αφού το επίσημο ΚΚΕ «έθαψε» την ίδια την επίσκεψη Μέρκελ, δεν ήταν ποτέ δυνατόν να πληροφορήσει τους δυστυχισμένους© που ακόμα εμπιστεύονται για την ενημέρωσή τους μόνο τα όργανα «του Κόμματος» για το τζέρτζελο (δυστυχώς όχι και σύστριγγλο) που συνόδευσε τον ερχομό τής φράου Άνγκελας. Εννοώ τις απαγορεύσεις που θυροκολλήθηκαν στα γραφεία τού ΝΑΡ, της ΛΑΕ και άλλων αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων κατά πάσα βεβαιότητα, αλλά και τις «πλαγιομετωπικές» με τα ΜΑΤ μπροστά στα μάτια τού Γέρου τού Μωριά. Τα ανεπίσημα δημοσιογραφικά όργανα «του Κόμματος» (Κατιούσα και Ημεροδρόμος), που, όσο να ’ναι δεν χαρακτηρίζονται από την ίδια στενότητα αντιλήψεων, φρόντισαν να ενημερώσουν τους αναγνώστες τους για τις αστυνομικές απαγορεύσεις. Επειδή όμως, από την άλλη, φροντίζουν να μην έχουν και τόοοσο φαρδιά σκέψη ώστε να μπορέσει να διεισδύσει ο «ταξικός εχθρός», το έπαιξαν Γερμανοί για τα χημικά και τις γκλομπιές που έπεσαν την Πέμπτη στη Σταδίου και δεν έγραψαν ούτε λέξη (για τους εκπαιδευτικούς, όμως, επειδή εκεί έπαιζε και το ΠΑΜΕ, έχουν ανέβει στα κάγκελα…).

    Έχεις δύναμή σου, Κάπα-Κάπα-Ε, τον Κόκκινό σου Κόσμο που δεν λυγά ποτέ…

    Φυσικά, οι Ηρακλείς τού σφυροδρέπανου (registered trademark) στήριξαν για μια ακόμα φορά με χέρια και με πόδια «το Κόμμα» στη μούγκα του για όσα έγιναν την Πέμπτη. Πάντα με το όπλο «παρά πόδα» για να υπερασπιστούν ακόμα και την πιο κουλή απόφαση/στάση/κίνηση των 13 ανθρώπων οι οποίοι καθοδηγούν «το Κόμμα» νυχθημερόν (με την εξαίρεση των λίγων ωρών που διαρκούν οι Σύνοδοι της Κεντρικής Επιτροπής και των τριών – τεσσάρων ημερών τών Συνεδρίων) και με το μόνιμο άγχος (αυτό που του βγήκε του φίλου μου του ένα, δεν μπόρεσε να το ελέγξει –λινκ) μήπως και πουν καμιά λεξούλα παραπάνω και δώσουν την εντύπωση ότι πιάστηκαν κότσοι και πλήγωσαν την «αρραγή ενότητα του Κόμματος». Το ότι πιάνονται κότσοι και επιτρέπουν σε μια παρεούλα να χύνει κάθε τρεις και λίγο το γάλα από την καρδάρα που με τόσο κόπο, πολλές φορές με τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, γεμίζουν οι ίδιοι ουδόλως τούς απασχολεί…

    Ορισμένοι δε, όπως λαθρανάγνωσα αλλού (ονόματα δεν λέω και υπολήψεις δεν θίγω ;-) ), υπερακόντισαν και μόνο που δεν άνοιξαν σαμπάνιες για τη «ήττα» τών Αντάρσυων από τις Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης:

    Το ΝΑΡ, έκανε ότι μπορούσε για να προστατέψει το “φίδι”, όταν αυτό ήταν ακόμα μέσα στο αυγό του και ήταν αδύναμο. Ας τα βρει λοιπόν τώρα το ΝΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Δεν αισθάνομαι να με αφορούν τα προβλήματα που έχουν μεταξύ τους.

    Κι όταν κάποιος σύντροφός του, που, αν μη τι άλλο, έχει τουλάχιστον εμπεδώσει το ποίημα του Γερμανού πάστορα Martin Niemöller (Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα, Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…) του αντέτεινε:

    Δεν πρόκειται για “ενδοοικογενειακό καβγαδάκι” ΝΑΡ – Σύριζα, αλλά για το ζήτημα της καταστολής των διαδηλώσεων, το οποίο αφορά τον οποιονδήποτε και το βρίσκουμε διαρκώς μπροστά μας σε ολοένα και πιο αυταρχική μορφή. Προφανώς ο ρόλος του ΝΑΡ κι εν γένει της πλειονότητας του εξωκοινοβουλίου στη στήριξη του Σύριζα δεν έχει ξεχαστεί, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα σταθεί κανείς σε μια ατελέσφορη και χαιρέκακη λογική τύπου “καλά να πάθετε”. Καταδίκη του κρατικού αυταρχισμού με αστερίσκους και προϋπόθεση τον “πρότερο έντιμο βίο” δεν νοείται.

    Ο «καλός μας» απάντησε μεσ’ στην καλή χαρά:

    [Α]υτό ακριβώς που προσπαθεί να κάνει το ΝΑΡ και γενικότερα το εξωκοινοβούλιο, είναι, χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής, να ξεχαστεί ο ρόλος του σαν προσάρτημα (αξεσουάρ) στον ΣΥΡΙΖΑ όταν αυτός φιλοτεχνούσε αριστερό προφίλ για να παραπλανήσει τον κόσμο.

    Δεν είναι χαιρεκακία αυτά που έγραψα. Είναι συνειδητή αποστασιοποίηση από ένα χώρο, παντελώς αναξιόπιστο και για τον οποίο μόνο ένας….οιωνός είναι άριστος. Αντι ΚΚΕ, αντισοβιετισμός και σε τελική ανάλυση αντικομμουνισμός! Νομίζω ότι σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις, το “καλά να πάθετε” είναι αυτό ακριβώς που πρέπει να πει κανείς.

    Τον είχε προλάβει όμως κάποιο άλλο ‘‘αστέρι’’, ίσως ακόμα πιο λαμπερό κι από την πύρινη άμαξα με την οποία αναλήφθηκε στους ουρανούς ο Προφήτης Ηλίας ;-) , που έβαλε στη θέση του τον «επιπόλαιο» σύντροφό του:

    Δεν είναι “χαιρεκακία”(!) να μην “τσιμπάμε” στους θεατρινισμούς μεταξύ “ασπόνδων” συνεργατών. Μπροστά στο λαϊκό κίνημα δεν είναι μόνο οι επίσημες δυνάμεις καταστολής, αλλά και οι ανεπίσημες, με τα κοφτερά μαρμαράκια, όταν ….”περιφρουρούμε τη Βουλή”! Ας τα βρούν! Σάμπως και οι τσιπραίοι δεν αλληλοκαταγγέλονταν με το ΠΑΣΟΚ, πριν γίνουν Πασόκ-στη-θέση-του-Πασοκ;

    Αλλωστε, μια συνάντηση με τον Βούτση νομίζω πως μπορεί να άρει τις παρεξηγήσεις, όπως και χτες μεταξύ ΟΚΔΕ και ΕΡΤ.

    Αυτά. Δεν περιγράφω άλλο…

    © Λένιν (η λέξη που χρησιμοποιούσε συχνά –καθόλου ειρωνικά ή υποτιμητικά– για να αναφερθεί στους εξεγερμένους τής Κρονστάνδης· δεν είχε προλάβει, βλέπετε, να διαβάσει Γόντικα και Μεντρέκα στον Προσυνεδριακό τού 19ου…).

    Reply
  6. Υπερασπιστής της Περιόδου της ΕΣΣΔ με ΓΓ τον Στάλιν

    Μνημόνιο από τον ESM στο Δημοψήφισμα. Ο Τσίπρας είχε κάνει την πρόταση στον ESM μία εβδομάδα πριν το Δημοψήφισμα του 2015 με δίλημμα μνημόνιο από ESM ή μνημόνιο από την Κομισιόν ΔΝΤ

    Την Πρόταση μνημόνιο του Τσίπρα την είχαν: 1) ΟικονομικoΠολιτικές Εφημερίδες 2) Μεγάλες Εφημερίδες του Εξωτερικού σε ηλεκτρονική μορφή 3) Ο “Ριζοσπάστης” και στην ηλεκτρονική και στην έντυπη μορφή του

    30|06|2015(Μία εβδομάδα πριν το Δημοψήφισμα)

    https://www.tanea.gr/2015/06/30/politics/benizelos-o-tsipras-ekane-protasi-gia-ypografi-tritoy-mnimonioy/

    http://www.kerdos.gr/2015/6/30/%CF%81%CE%BF%CE%AE-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF-29,1-%CE%B4%CE%B9%CF%83-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E

    Αυτή είναι νέα πρόταση Τσίπρα στους Θεσμούς για διετές πρόγραμμα χρηματοδότησης από τον ESM.
    http://www.thetoc.gr/politiki/article/auti-einai-nea-epistoli-tsipra-stous-daneistes

    Ως υπόθεση εργασίας ας πούμε πως ο Ριζοσπάστης έγραφε ανακρίβειες
    https://www.902.gr/eidisi/politiki/70675/i-epistoli-tsipra-gia-nea-daneiaki-symvasi-mnimonio-dyo-hronon

    Τότε γιατί δεν κάνατε ένα ένα “πρόχειρο ψάξιμο” στο 1), 2); Αλλά φαντάζομαι πως τότε δεν έγινε γιατί χωρίς μνημόνιο ΕΕ γιοκ

    Ο οπορτουνιστικός χώρος μετά το δημοψήφισμα θα κάνει μία δεκαετία να συνέλθει. Και αν.

    Ευχαριστώ για την φιλοξενεία

    Reply
  7. Υπερασπιστής της Περιόδου της Σ.Ε. με ΓΓ τον Στάλιν

    Για τους “εξεγερμένους” της Κροστάνδης και τα συμφέροντα που υπηρετούσαν

    http://myths-of-anarchism.blogspot.com/

    Το blog ανήκει σε Τροτσκιστή το οποίο στηρίζεται σε τηλεγραφήματα, εφημερίδες εκείνης της εποχής εντός και εκτός Σ.Ε. Άρα μη “σταλινικό”(να το γράψω στη γλώσσα σας) blog.

    Μάλλον ο Γιέλσιν της Αντεπανάστασης θα ήταν Μεγάλος Κομμουνιστής για να ανεγερθεί επί Προεδρίας του το άγαλμα του τυχοδιώκτη (μενσεβίκος- μετέπειτα “Λευκός” – μετέπειτα “εξεγερμένος της Κροστάνδης”) αρχηγού της εξέγερσης Πετρουσένκο.

    Για να είναι κάποιος ικανός Οπορτουνιστής πρέπει να έχει δύο γνωρίσματα 1) Ακριβή γνώση της Ιστορίας 2) Ικανό εύστροφο μυαλό που να δίνει έμφαση στις λεπτομέρειες αποσιωπώντας την ουσία για να μπουρδουκλώνουν τα πράγματα σχεδόν αρμονικά χωρίς πολλά “λογικά” και “ιστορικά” κενά. Ούτε το ένα έχουν αρκετοί, ούτε το άλλο. Μάλλον θα είναι σημείο το καιρών η πολιτική κατάντια στο “αριστεροχώρι” (ο τελευταίος ορισμός άλλα Τσίπρα)

    Μία απορία πολύ απλή
    Γιατί οι αναρχικοί έχουν μένος κατά του Στάλιν που για δύο πράγματα δεν έχει ακόμα κατηγορηθεί: 1) Για την υπερθέρμανση του Πλανήτη 2) Για διώξεις αναρχικών;
    Αντίθετα γιατί είναι φιλικοί προς τον Τρότσκι τότε αρχηγού του Κόκκινου Στρατού ο οποίος λέγεται πως επαίρονταν ό,τι πως έσφαζε τους “εξεγερμένους” της Κροστάνδης σαν γαλοπούλες;

    Ευχαριστώ για την Φιλοξενία

    Reply
    1. Left G700

      Φίλε Υπερασπιστή της περιόδου της Σοβιετικής Ένωσης με ΓΓ τον Στάλιν (που μάλλον δεν έχεις ούτε καν τα προσόντα που απαιτούνται για να κολλάς αφίσες ή να πουλάς κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης),

      You talkin’ to me? (λινκ). Έτσι φαίνεται. ΟΚ. Τώρα είναι η σειρά μου να σου μιλήσω εγώ. Έτσι γίνεται στα σχόλια: μία σου και μία μου, όπως στο σκάκι. Άκου, λοιπόν:

      Μπας κι έχεις την εντύπωση ότι πιπιλάω ακόμα το δάχτυλο; Μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει. Διαφορετικά, δεν εξηγείται πώς προσπερνάς αδιάφορος («αδιάφορος» τρόπος τού λέγειν: η καρδούλα σου το ξέρει…) ένα σχόλιο 1.307 λέξεων που ασχολείται (χάρη σάς κάνω) με τη γελοία στάση τής ηγεσίας σας απέναντι στην επίσκεψη Μέρκελ και τα συμπαρομαρτούντα (στήριξη της κυβέρνησης Τσίπρα, στήριξη των σχεδίων τού ευρωατλαντισμού, απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, ΜΑΤ, χημικά, ξύλο κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ.) και βάζεις ζητήματα που είτε δεν τα ακούμπησα εγώ ούτε με το μικρό νυχάκι τού μικρού μου δάχτυλου είτε τα έθιξα μεν, αλλά σε πολύ δεύτερο πλάνο! Ξέρεις πόσο πολυφορεμένη είναι η τακτική «κι εσείς γιατί καταπιέζετε τους μαύρους»; Έχει λιώσει πια! Ακόμα αυτό χρησιμοποιείς*; [Βοηθάω: δώσε λίγα ευρώ να πάρεις ένα βιβλιαράκι με τίτλο «Η τέχνη τού να έχεις πάντα δίκιο» (λινκ) να εμπλουτίσεις λίγο το οπλοστάσιό σου, καημένε!]

      Δεν έχω την παραμικρή αντίρρηση να συζητήσω μαζί σου ό,τι θέλεις. Και για το δημοψήφισμα, και για την Κρονστάνδη, και για την αναρχία, και για τον τροτσκισμό –τα πάντα όλα. Όποτε θέλεις. Αλλά την κακή (και χαζή) συνήθεια να έρχεστε εδώ με αφορμή κάποιο σχόλιο το οποίο τα χώνει επί ενός συγκεκριμένου ζητήματος στην παρεούλα που σας παίρνει στο λαιμό της και να μη μας λέτε λέξη επ’ αυτού, παρά να μας αραδιάζετε ό,τι σάς έρχεται πρόχειρο να την κόψετε! Συνεπώς και επομένως:

      Να μου κάνεις τη χάρη να τοποθετηθείς πρώτα για την απόφαση του κόμματός σου («ο Θεός να μας φυλάει από τέτοιες αποφάσεις» είπε ο Λένιν μόλις την έμαθε!) να θάψει την επίσκεψη Μέρκελ και όλα όσα τη συνόδευσαν! Ύστερα, αφού τελειώσουμε με αυτό το «ζητηματάκι», μπορούμε να συζητήσουμε ό,τι θέλεις! Γκέγκε; Ωραία, χαίρομαι.

      Περιμένω, λοιπόν. Και είμαι όλος αυτιά!

      * Και δεν είναι η πρώτη φορά! Τα ίδια μού έκανες και στην ανάρτηση «Ο πυρήνας της αντίληψης του Μαρξ για τον κομμουνισμό συνεχίζει να βρίσκεται στη σκιά και στη σιωπή». Άλλο σε ρώτησα εγώ (λινκ), άλλα τών αλλών μού απάντησες εσύ (λινκ)!

      Reply
    2. Σ.Τ.

      Η χυδαιότητα δεν είναι προνόμιο σας (αν και διαχρονικά αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό σας) μπορώ και εγώ να γίνω χυδιαός αν το θελησω.

      Το φρούριο της Κροστάνδης ήταν η άμυνα της Πετρούπολης από θαλάσσης . Ήταν σε στρατηγικό σημείο σε ένα νησί στο μέσο την εισόδου στο λιμάνι του επινειου και από εκεί ελέγχονταν η είσοδος των πλοίων.

      Οι ναύτες της Κροστάνδης ήταν περίφημοι λουφε από τη εποχή ήδη του εμφυλίου, ο Λένιν είχε προτείνει να να καταστείλουν τα προνόμια τους όπως απόθεμα τροφίμων κτλ. Απο την γενιά των ναυτών που στάλθηκαν στη πρώτη γραμμή του εμφυλίου δεν είχε μείνει κανείς όταν έγιναν τα γεγονότα της Κροστάνδης.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.