.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ο ΣΥΡΙΖΑ απαγορεύει την κινητοποίηση κατά της Μέρκελ, όλοι στις 6μμ στα Προπύλαια


 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομίζει πως μπορεί να απαγορεύσει τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη της Μέρκελ.

Με μια άθλια απόφαση, η ΓΑΔΑ θυροκόλησε την απαγόρευση στα γραφεία του ΝΑΡ στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει το έγγραφο της αστυνομίας και της “δημοκρατικής” κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ “Αποφασίzουμε: Δεν επιτρέπεται για λόγους ασφαλείας και δημόσιας τάξης κάθε δημόσια συνάθροιση και πορεία…” Σας θυμίζει κάτι;

Παρά τις απαγορεύσεις με κοινό τους ψήφισμα 13 αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς (Αναμέτρηση-Ομάδα Κομμουνιστών/Κομμουνιστριών, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αριστερή Ανασύνθεση, Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, Ενωση των Δικαίων, Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού, Κόκκινο Δίκτυο, Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, Λαϊκή Ενότητα, Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Πολιτική Κίνηση για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Σύλλογος «Γ. Κορδάτος») καλούν στη σημερινή συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια, με πορεία προς τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ

Οι οργανωτές της συγκέντρωσης και πορείας κατά της επίσκεψης Μέρκελ τονίζουν ότι η συγκέντρωση και η πορεία θα πραγματοποιηθούν κανονικά σε κάθε περίπτωση!

H Γερμανίδα καγκελάριος, θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 17:30 και στις 18:10 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν μας τρομοκρατούν: Όλοι σήμερα στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια και την πορεία!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )



18 σχόλια στο “Ο ΣΥΡΙΖΑ απαγορεύει την κινητοποίηση κατά της Μέρκελ, όλοι στις 6μμ στα Προπύλαια

    1. Γιάννης Σ.

      Τί δεν καταλαβαίνεις; Αφού τελικά, το μόνο πρόβλημα που προκαλεί η Μέρκελ, είναι το κυκλοφοριακό χάος με τις επισκέψεις της…

      Reply
  1. Αντώνης

    Καταγγέλλει την απαγόρευση και την θυροκόληση η ιστοσελίδα “Κατιούσα” και ο “Ημεροδρόμος” βέβαια, με φωτογραφίες και ρεπορτάζ.
    Το επίσημο ΚΚΕ στη σελίδα του όχι…

    Reply
  2. Left G700

    Ουδείς μωρότερος τών ιατρών, αν δεν υπήρχαν τα μέλη τού Πολιτικού Γραφείου τού ΚΚΕ…

    Reply
  3. ένας

    Αντε, μπαγάσικα, πάλι βάλατε σφήνα ανάμεσα στο κακό Π.Γ. και σε μας τους αγνούς και παρασυρμένους οπαδούς!
    Ρε, δεν τσιμπάμε!
    Κι ο τσύριζας τα ίδια τσαμπουκαλίκια πούλαγε πριν γίνει Κυβέρνηση.
    Για να γίνει Κυβέρνηση.
    Δώκαμαν, δώκαμαν!

    Reply
  4. Κρεοντας απο Κολωνό

    Δυσκολο να καταλάβεις. Η σφήνα ηθελε να μπει ανάμεσα στα συνεταρακια σας απο παλιά(τσιπριζαιους, απο την συγκυβέρνηση σας με Μητσοτακη- πατερα), μήπως και …τσιμπαγατε να βγαζατε καμμιά καταγγελία. Αλλα που; βλεπεις οι παλιες αγάπες δεν ξεχνιούνται.
    Εξάλλου τα έχετε λυμένα αυτά: “τζάμι δεν θα σπάσει…”
    Βρε. “ενα”, πίστευα οτι τα πιάνεις, οπως εξαλου και το πάντα ορών. Π.Γ.

    Κρρεοντας απο Κολωνό.

    Reply
    1. ένας

      Αλλά, ….σαν μαθητευόμενοι μάγοι(!) πάλι την πατήσατε, και η σφήνα …μπήκε σε λάθος θέση;
      Συγκινούμαι!
      Αλλά είναι τόσες οι παληές αγάπες, που μας προδώσανε και τώρα βγαίνουνε κι αυτές να φωνάξουνε με τη σειρά τους …”Γκόου μπακ κυρία Μέρκελ”!
      Τζάμια δεν άκουσα χτες, από κόσμο τρείς κι ο κούκος, και η μία και μοναδική μολότωφ ήτανε λέει κι αυτή μαϊμού για το γυαλί!
      Σκηνοθετικές φτώχειες…. σε μνημονιακούς καιρούς.
      Δε βλέπω το έξω-αριστεροχώρι να παίζει πρώτο ρόλο σε τούτες τις εκλογές, αν και πολύ θα ν’ τώθελα να έμπαινε στη βουλή, ….στα μεγάλα σαλόνια!

      ————————————————-
      Αντώνη, ……σε καταλαβαίνω! Το όνειρο μιας ζωής!
      Αλλά θα σου αφιέρωνα κι εσένα ένα γνωστό τραγουδάκι, λίγο “πειραγμένο”:
      “Κι εμείς διαγραφτήκαμε, αλλά ….δεν τρελλαθήκαμε!
      Το ….”κώμα” δεν το καίμε!”
      Εκανες κι εσύ ένα λάθος στα χρόνια της μεγάλης πασοκοκρατίας. Μην το παίρνεις κατάκαρδα! Πάνε και τόσα χρόνια….

      Reply
      1. San Rocco

        Αγαπητέ ένας, σε κάθε σχολιο που γράφεις, η διαλεκτική κ ο υλισμός, δέχονται και απο ένα χτύπημα…

        Γιατί μισείς τόσο τους άλλους αριστερούς κ κομμουνιστές που σε οδηγεί στο να γράφεις εμφανή ψευδη πια;

        Reply
        1. ένας

          Πόσο σίγουρος είσαι, πως μισώ τους “άλλους κομμουνιστές” περισσότερο από όσο αυτοί μισούν το ΚΚΕ;
          Και μάλλον και ένα σπουδαίο κομμάτι της προσωπικής ιστορίας τους;
          Ε;
          ————————————————————
          Αειντε, η Αγλαϊα το σκέφτηκε καλά αυτά τα τρία χρόνια:
          https://www.tovima.gr/2019/01/11/politics/ypopsifia-me-to-kke-stin-perifereia-v-aigaiou-i-proin-vouleytis-tou-syriza-aglaia-kyritsi
          Eσείς;

        2. Ανώνυμος

          Πως πήγε χθες η πορεία σας ενάντια στην Μέρκελ και την απαγόρευση;

        3. Κ.Σ.

          Ήταν μαχητική και δίνει δύναμη για τη συνέχεια

        4. San Rocco

          Απόλυτα σίγουρος οτι εσύ ένας μισείς. Και οτι εμείς ΔΕΝ μισούμε ούτε εσένα, ούτε το κκε. Απόδειξη;

          Οτι εμείς φίλε ένας, σε αντιδιαστολή με εσένα κ τους υπόλοιπους σαν εσένα, δεν μιλούμε με όρους χαφιεδολογιας, κ φανατισμού. Δεν σας βρίζουμε και δεν σας ειρωνευόμαστε, παρα μόνο οταν έχετε ήδη βρισει, και χλευάζει.

          Απο κει κ πέρα, μαθε αγαπητέ ένας οτι το ΝΑΡ κ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζουν τις αντικαπιταλιστικες δημοτικές κ περιφερειακές κινήσεις στις εκλογές που έρχονται κ όπου σε αυτές τις κινήσεις, συμμετέχουμε με αρκετό ακομα κόσμο είτε ανένταχτο, είτε οργανωμένο! Αν θες, σε καλούμε να συμμετάσχεις και εσύ!

        5. ένας

          Τα κοφτερά μαρμαράκια στη Μ. Βρετανία δεν σε επιβεβαιώνουν. Κράτησα ένα στο γραφείο μου, για ενθύμιο.

        6. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Ωραία γυναίκα η Αγλαϊα Κυρίτση.

        7. Κ.Σ.

          Έχει μικρή σημασία αν μισείς ή όχι. Το θέμα είναι δεν έχει να πεις τίποτε για οτιδήποτε. Το μόνο που κάνεις είναι να κοτσάρεις σχόλια για δείξεις ότι περιφρονείς όσους δεν είναι ΚΚΕ, κάτι που από μόνο του δεν αλλάζει αυτόν τον κόσμο.
          Άσε που αν κριτήριό σου είναι ποιος είναι υπάκουος στην ΚΕ του ΚΚΕ, ότι και αν λέει αυτή, τότε έχεις ζήτημα. Ο συνεπής κομμουνιστής για σένα βολοδέρνει πότε με Σουσλώφ, πότε με Γκορμπατσώφ και πότε με Στάλιν ή πότε με Θεοδωράκη, πότε με Ανδρουλάκη, πότε με Μ. Κωστόπουλο και τώρα με Κουτσούμπα.
          Μπερδεύεις τον Καρλ Μαρξ με τον Γκράουτσο Μαρξ.

  5. Left G700

    ΟΥΔΕΙΣ ΜΩΡΟΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΎ ΠΓ ΤΟΎ ΚΚΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ (ΚΑΠΟΙΑ) ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΎ ΚΚΕ…

    Λοιπόν, μαγκίτες και μαγκίτισσες, σχετικά με τη στάση τού ΚΚΕ ως προς την επίσκεψη Μέρκελ, σας έχω πολύ ενδιαφέροντα νέα!

    Έκανα ένα μικρό ψαξιματάκι στα ευθέως και απολύτως ελεγχόμενα από «το Κόμμα» μέσα ενημέρωσης του ΚΚΕ (Ρίζος και 902.gr). Ξέρετε τι –ομολογώ με κάποια έκπληξη– ανακάλυψα; Καθίστε καλά στην καρέκλα σας, φροντίστε να έχετε πρόχειρο δίπλα σας καφέ, αλκοόλ ή υπογλώσσια (ανάλογα με τα γούστα τού καθενός και σε συνδυασμό με την ηλικία του :-) ) και ακούστε:

    Ξέρετε πότε ένας άνθρωπος, ας πούμε ένας οπαδός τού ΚΚΕ, που ως μοναδική πληροφόρηση έχει το Ρίζο θα μάθαινε ότι η Μέρκελ ήρθε στην Ελλάδα σε διήμερη επίσκεψη; Μόλις ανήμερα της άφιξής της, δηλαδή προχθές! Κι αυτό όταν έχει ακουστεί ως λίαν πιθανό ενδεχόμενο πριν κιόλας από τα Χριστούγεννα και έχει γραφτεί ως βέβαιο γεγονός από τις 4 Ιανουαρίου, μετά από σχετική ενημέρωση της Γερμανίδας κυβερνητικής εκπροσώπου. Και ξέρετε πότε θα μάθαινε για την παρουσία της κάποιος που ενημερώνεται μόνο από το 902.gr; Στο τσακ! Την προηγούμενη ημέρα τής επίσκεψής της, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στις 17.29 το απόγευμα, και μάλιστα ως παράπλευρη πληροφόρηση άρθρου για τη Συμφωνία τών Πρεσπών!

    Όπως καταλαβαίνετε, αυτό εξηγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την αποχή τών δυνάμεων του ΚΚΕ από οποιαδήποτε δράση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Μέρκελ. Ανοίγει όμως άλλη, μεγαλύτερη «τρύπα»: για ποιους λόγους η ηγεσία τού ΚΚΕ, δηλαδή τα 13 μέλη τού ΠΓ, υποβάθμισε έως εξαφάνισης την επίσκεψη Μέρκελ, από τη στιγμή που ξέρει πολύ καλά τι εκπροσωπεί, όπως και ήξερε (ό,τι μπορεί να αντιληφθεί και η κουτσή Μαρία, ε, το αντιλαμβάνονται και τα μέλη τού Πολιτικού Γραφείου –συνήθως) ότι ένας από τους κύριους στόχους τού ταξιδιού ήταν η ενίσχυση του κύρους τής κυβέρνησης Τσίπρα –μία «ψήφος εμπιστοσύνης» όπως εύστοχα (αλλά εκ των υστέρων) γράφει ο Ρίζος; Παρ’ όλο το υψηλό IQ που με χαρακτηρίζει εκ γενετής (σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες προσωπικές μετρήσεις), τη διορατικότητα για την οποία είμαι διάσημος (στους κύκλους τής οικογένειάς μου) και τη σοφία που με έκανε να ξεχωρίζω (τουλάχιστον μέσα στους χώρους που ορίζονται από το δωμάτιό μου –για να μη σας βάλω και το πατάρι και θεωρήσετε ότι τα παραφουσκώνω), εγώ αδυνατώ να δώσω απάντηση. Σκέψεις έχω κάνει, αλίμονο. Φευ, καμία δεν με έχει πείσει σε βαθμό βεβαιότητας. Πάσα προσφορά δεκτή –φυσικά, καμία ελπίδα δεν τρέφω ότι θα μάθουμε κάτι από τους ενταύθα παρεπιδημούντες Κουκουέδες· εδώ δεν τους παίρνεις λέξη ούτε για το αγαπημένο φαγητό τού Κουτσούμπα, θα τους πάρουμε για ένα τόσο σημαντικό στρατηγικό ζήτημα; Πάντως, να ξεκαθαρίσω κάτι: μην πεταχτεί κανένας από τους Αντάρσυους ή τους φίλους τους και πει ότι η υποβάθμιση της επίσκεψης ήταν μια preemptive κίνηση για να μπορεί να δικαιολογηθεί η απουσία τών «Λακεδαιμονίων» από τις τελετές «υποδοχής» τής Μέρκελ που είχαμε ετοιμάσει οι υπόλοιποι «Έλληνες». Ένα τέτοιο εξηγητικό σχήμα δεν έχει λογική βάση. Εν πάση περιπτώσει και εν αναμονή κάποιας φαεινής ιδέας που μπορεί να πέσει στο τραπέζι από κάποιον άλλο σχολιαστή, ας το αφήσω ανοιχτό αυτό το ζήτημα κι ας ξεκινήσω να κλείνω σιγά-σιγά το σχόλιο, μεταφερόμενος σε ένα άλλο σχετικό .

    A minori ad majus

    Όπως είναι φυσικό κι επόμενο, αφού το επίσημο ΚΚΕ «έθαψε» την ίδια την επίσκεψη Μέρκελ, δεν ήταν ποτέ δυνατόν να πληροφορήσει τους δυστυχισμένους© που ακόμα εμπιστεύονται για την ενημέρωσή τους μόνο τα όργανα «του Κόμματος» για το τζέρτζελο (δυστυχώς όχι και σύστριγγλο) που συνόδευσε τον ερχομό τής φράου Άνγκελας. Εννοώ τις απαγορεύσεις που θυροκολλήθηκαν στα γραφεία τού ΝΑΡ, της ΛΑΕ και άλλων αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων κατά πάσα βεβαιότητα, αλλά και τις «πλαγιομετωπικές» με τα ΜΑΤ μπροστά στα μάτια τού Γέρου τού Μωριά. Τα ανεπίσημα δημοσιογραφικά όργανα «του Κόμματος» (Κατιούσα και Ημεροδρόμος), που, όσο να ’ναι δεν χαρακτηρίζονται από την ίδια στενότητα αντιλήψεων, φρόντισαν να ενημερώσουν τους αναγνώστες τους για τις αστυνομικές απαγορεύσεις. Επειδή όμως, από την άλλη, φροντίζουν να μην έχουν και τόοοσο φαρδιά σκέψη ώστε να μπορέσει να διεισδύσει ο «ταξικός εχθρός», το έπαιξαν Γερμανοί για τα χημικά και τις γκλομπιές που έπεσαν την Πέμπτη στη Σταδίου και δεν έγραψαν ούτε λέξη (για τους εκπαιδευτικούς, όμως, επειδή εκεί έπαιζε και το ΠΑΜΕ, έχουν ανέβει στα κάγκελα…).

    Έχεις δύναμή σου, Κάπα-Κάπα-Ε, τον Κόκκινό σου Κόσμο που δεν λυγά ποτέ…

    Φυσικά, οι Ηρακλείς τού σφυροδρέπανου (registered trademark) στήριξαν για μια ακόμα φορά με χέρια και με πόδια «το Κόμμα» στη μούγκα του για όσα έγιναν την Πέμπτη. Πάντα με το όπλο «παρά πόδα» για να υπερασπιστούν ακόμα και την πιο κουλή απόφαση/στάση/κίνηση των 13 ανθρώπων οι οποίοι καθοδηγούν «το Κόμμα» νυχθημερόν (με την εξαίρεση των λίγων ωρών που διαρκούν οι Σύνοδοι της Κεντρικής Επιτροπής και των τριών – τεσσάρων ημερών τών Συνεδρίων) και με το μόνιμο άγχος (αυτό που του βγήκε του φίλου μου του ένα, δεν μπόρεσε να το ελέγξει –λινκ) μήπως και πουν καμιά λεξούλα παραπάνω και δώσουν την εντύπωση ότι πιάστηκαν κότσοι και πλήγωσαν την «αρραγή ενότητα του Κόμματος». Το ότι πιάνονται κότσοι και επιτρέπουν σε μια παρεούλα να χύνει κάθε τρεις και λίγο το γάλα από την καρδάρα που με τόσο κόπο, πολλές φορές με τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, γεμίζουν οι ίδιοι ουδόλως τούς απασχολεί…

    Ορισμένοι δε, όπως λαθρανάγνωσα αλλού (ονόματα δεν λέω και υπολήψεις δεν θίγω ;-) ), υπερακόντισαν και μόνο που δεν άνοιξαν σαμπάνιες για τη «ήττα» τών Αντάρσυων από τις Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης:

    Το ΝΑΡ, έκανε ότι μπορούσε για να προστατέψει το “φίδι”, όταν αυτό ήταν ακόμα μέσα στο αυγό του και ήταν αδύναμο. Ας τα βρει λοιπόν τώρα το ΝΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Δεν αισθάνομαι να με αφορούν τα προβλήματα που έχουν μεταξύ τους.

    Κι όταν κάποιος σύντροφός του, που, αν μη τι άλλο, έχει τουλάχιστον εμπεδώσει το ποίημα του Γερμανού πάστορα Martin Niemöller (Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα, Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…) του αντέτεινε:

    Δεν πρόκειται για “ενδοοικογενειακό καβγαδάκι” ΝΑΡ – Σύριζα, αλλά για το ζήτημα της καταστολής των διαδηλώσεων, το οποίο αφορά τον οποιονδήποτε και το βρίσκουμε διαρκώς μπροστά μας σε ολοένα και πιο αυταρχική μορφή. Προφανώς ο ρόλος του ΝΑΡ κι εν γένει της πλειονότητας του εξωκοινοβουλίου στη στήριξη του Σύριζα δεν έχει ξεχαστεί, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα σταθεί κανείς σε μια ατελέσφορη και χαιρέκακη λογική τύπου “καλά να πάθετε”. Καταδίκη του κρατικού αυταρχισμού με αστερίσκους και προϋπόθεση τον “πρότερο έντιμο βίο” δεν νοείται.

    Ο «καλός μας» απάντησε μεσ’ στην καλή χαρά:

    [Α]υτό ακριβώς που προσπαθεί να κάνει το ΝΑΡ και γενικότερα το εξωκοινοβούλιο, είναι, χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής, να ξεχαστεί ο ρόλος του σαν προσάρτημα (αξεσουάρ) στον ΣΥΡΙΖΑ όταν αυτός φιλοτεχνούσε αριστερό προφίλ για να παραπλανήσει τον κόσμο.

    Δεν είναι χαιρεκακία αυτά που έγραψα. Είναι συνειδητή αποστασιοποίηση από ένα χώρο, παντελώς αναξιόπιστο και για τον οποίο μόνο ένας….οιωνός είναι άριστος. Αντι ΚΚΕ, αντισοβιετισμός και σε τελική ανάλυση αντικομμουνισμός! Νομίζω ότι σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις, το “καλά να πάθετε” είναι αυτό ακριβώς που πρέπει να πει κανείς.

    Τον είχε προλάβει όμως κάποιο άλλο ‘‘αστέρι’’, ίσως ακόμα πιο λαμπερό κι από την πύρινη άμαξα με την οποία αναλήφθηκε στους ουρανούς ο Προφήτης Ηλίας ;-) , που έβαλε στη θέση του τον «επιπόλαιο» σύντροφό του:

    Δεν είναι “χαιρεκακία”(!) να μην “τσιμπάμε” στους θεατρινισμούς μεταξύ “ασπόνδων” συνεργατών. Μπροστά στο λαϊκό κίνημα δεν είναι μόνο οι επίσημες δυνάμεις καταστολής, αλλά και οι ανεπίσημες, με τα κοφτερά μαρμαράκια, όταν ….”περιφρουρούμε τη Βουλή”! Ας τα βρούν! Σάμπως και οι τσιπραίοι δεν αλληλοκαταγγέλονταν με το ΠΑΣΟΚ, πριν γίνουν Πασόκ-στη-θέση-του-Πασοκ;

    Αλλωστε, μια συνάντηση με τον Βούτση νομίζω πως μπορεί να άρει τις παρεξηγήσεις, όπως και χτες μεταξύ ΟΚΔΕ και ΕΡΤ.

    Αυτά. Δεν περιγράφω άλλο…

    © Λένιν (η λέξη που χρησιμοποιούσε συχνά –καθόλου ειρωνικά ή υποτιμητικά– για να αναφερθεί στους εξεγερμένους τής Κρονστάνδης· δεν είχε προλάβει, βλέπετε, να διαβάσει Γόντικα και Μεντρέκα στον Προσυνεδριακό τού 19ου…).

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.