.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αποτελέσματα εκλογών του 9ου Συνεδρίου της ΟΣΥΑΠΕ


Εκλογές στο 9ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ)

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να περάσουν τα συνδικάτα στα χέρια των εργαζόμενων

Στις 15-17 Μάρτη πραγματοποιήθηκαν εκλογές για το νέο Γενικό Συμβούλιο της ΟΣΥΑΠΕ.

Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» εξασφάλισε για τέταρτη συνεχόμενη φορά (από το 6ο συνέδριο του 2013) την εκπροσώπησή της με μία έδρα στο νέο Γ.Σ.

Η έδρα αυτή θα είναι στην διάθεση του αγώνα ενάντια στη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης , ενάντια στη συναίνεση αλλά και στον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» προτάσσει ως επείγουσα προτεραιότητα την ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος και των συνδικάτων, σε περιεχόμενο, στόχους, μορφές οργάνωσης και αγώνα.

• Με συνδικάτα- μορφές συλλογικής οργάνωσης, με ανεξαρτησία και πολιτική-οικονομική αυτοτέλεια από το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους.

• Με αποφασιστικό και ανυποχώρητο αγώνα και όχι με άσφαιρα πυρά. Με συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, ξεπερνώντας τα εμπόδια που βάζει ο υποταγμένος συνδικαλισμός. Για ταξικές αναμετρήσεις με σχέδιο, συντονισμό και διάρκεια,

• Με αναβαθμισμένους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς στόχους, που αποτελούν προϋπόθεση για να δικαιωθούν οριστικά οι διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε ένα αγωνιστικό ενωτικό κέντρο για τον ανένδοτο αγώνα απελευθέρωσης των εργαζομένων και του λαού από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Με σχέδιο και υπομονή. Με διακηρυκτικό πλαίσιο αναγκών και διεκδικήσεων του σύγχρονου εργαζόμενου που θα σπάει τη «ζητιανιά» και τη διαπραγμάτευση της εξαθλίωσης. Που θα οργανώνει τη δημοκρατία της «ταξικής πάλης» απέναντι στο σύγχρονο αντεργατικό δίκαιο.

Εμπιστευόμενοι τους εαυτούς μας ως δημιουργούς της ιστορίας, να αντιλαμβανόμαστε τα πιο ριζοσπαστικά της σκιρτήματα, να νιώθουμε τμήμα της.

Να μην αντιμετωπίζουμε τους εαυτούς μας ως εκλογικό πελάτη ή αντικείμενο για να «βγάζει συμπεράσματα».

ΥΓ. Για τους αντιπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ το εκλογικό μέτρο ήταν 15 και ενώ η ομοσπονδία στο καταστατικό της αναφέρει την απλή αναλογική, δεν μας έβαλαν στην κλήρωση με την Ε.Α.Κ. (με το ίδιο υπόλοιπο) λόγω του καλπονοθευτικού 1264/82.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 63.33% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.