.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Έγκλημα στα Τέμπη: Νέα συγκέντρωση σωματείων, Σάββατο στις 12, σταθμός Λαρίσης


Πρωτοβάθμια σωματεία και εργατικές συλλογικότητες, σε συνέχεια του αγώνα που εκδηλώθηκε με το μαζικότερο κίνημα των τελευταίων χρόνων, καλούν σε συγκέντρωση το Σάββατο 1η Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στον σταθμό Λαρίσης, ενόψει εκκίνησης της γραμμής Αθήνα Θεσσαλονίκη χωρίς ασφάλεια.

Στην συγκέντρωση καλούν εκπαιδευτικά σωματεία, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο Σύλλογος εργαζομένων Δήμητρα κ.α. Στην κινητοποίηση καλεί επίσης η ΑΤΕ-ΕΚΑ και εργατικά σχήματα.

Τα σωματεία καλούν σε αγώνα μεταξύ άλλων για να εθνικοποιηθεί – κρατικοποιηθεί ο σιδηρόδρομος χωρίς αποζημίωση για να φύγει Τώρα η ιταλική HELLENIC TRAIN και να λειτουργήσει Ενιαίος, αποκλειστικά δημόσιος σιδηρόδρομος με τον έλεγχο των εργαζόμενων για να είναι ασφαλής και φτηνός για το λαό κόντρα στο κέρδος. Για αποκλειστικά δημόσια τα βασικά αγαθά, ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, της επιχειρηματικής λειτουργίας και της ανταποδοτικότητας για λειτουργία σε όφελος του λαού στην υγεία, την παιδεία, όλες τις συγκοινωνίες, την ενέργεια, το ρεύμα, το νερό, τον πολιτισμό.

Σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου του Σωματείου Μηχανοδηγών ΟΣΕ, 7 διαβάσεις δεν λειτουργούν και δεν φυλάσσονται ενώ δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο.

Όπως αποδεικνύεται η κυβέρνηση προχωράει προκλητικά στην επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφάλειας.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 70.00% ( 3
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Έγκλημα στα Τέμπη: Νέα συγκέντρωση σωματείων, Σάββατο στις 12, σταθμός Λαρίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.