.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ηράκλειο Αττικής: Η Κόκκινη Ρωγμή για την απόλυση της Άννας Α. από τον Βενέτη


ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΒΕΝΕΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ Α.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΝΕΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο

Ηράκλειο, 30 Μαρτίου 2023

Η Κόκκινη Ρωγμή χαιρετίζει την κινητοποίηση δεκάδων αγωνιστών, σωματείων και συλλογικοτήτων, που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 29 Μάρτη έξω από το φούρνο ΒΕΝΕΤΗΣ στο σταθμό ΗΣΑΠ στο Ηράκλειο, ενάντια στην απόλυση της Άννας Α. εξαιτίας της συμμετοχής της στις πανεργατικές απεργίες στις 8 και 16 Μάρτη.

Με ανακοινώσεις από την ντουντούκα, με συνθήματα και μαζικό μοίρασμα της προκήρυξης ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι της περιοχής εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στην εργαζόμενη και τον θυμό τους για την στάση της εργοδοσίας.

Η εργοδοσία στον φούρνο ΒΕΝΕΤΗΣ, την Τετάρτη 22 Μάρτη, απέλυσε την Άννα Α. χωρίς προειδοποίηση και με δικαιολογία την ανάγκη περικοπών προσωπικού λόγω οικονομικής δυσκολίας του καταστήματος. Η εργοδοσία λέει ψέματα. Πριν την απόλυση της Άννας είχε κάνει πρόσληψη προσωπικού και αυτό ετοιμάζει και τώρα. Η απόλυση έγινε επειδή η Άννα Α. συμμετείχε στις πανεργατικές απεργίες στις 8 και στις 16 Μάρτη και ήταν ένα «μήνυμα» προς στους υπόλοιπους εργαζόμενους για το τι θα σημάνει η συμμετοχή τους σε μελλοντικές απεργίες.

Αμέσως μετά την συμμετοχή της στην απεργία στις 8 Μάρτη στοχοποιήθηκε από τον διευθυντή του καταστήματος που προσπάθησε με αρκετούς τρόπους και απειλές να την οδηγήσει σε παραίτηση. Αυτές είναι οι πρακτικές της εργοδοσίας που έχουν πλάτες την κυβέρνηση και το Νόμο Χατζηδάκη. Αυτές οι πρακτικές δεν μας τρομοκρατούν. Αντίθετα μας εξοργίζουν! Αυτό έδειξε η χθεσινή μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης των κατοίκων του Ηρακλείου για τις πρακτικές του φούρνου ΒΕΝΕΤΗΣ!

Να θυμίσουμε στην εργοδοσία του φούρνου ΒΕΝΕΤΗΣ, και σε κάθε εργοδότη, ότι η απεργία είναι κεκτημένο δικαίωμα των εργαζομένων. Σε δεκάδες χώρους τα αφεντικά προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους για την συμμετοχή τους στις απεργίες, είτε με απολύσεις, είτε με βλαπτικές μετακινήσεις και αλλαγές βαρδιών. Οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις στις 8 και 16 Μάρτη και η χθεσινή τοπική συγκέντρωση στο Ηράκλειο έδωσε το μήνυμα ότι δεν θα τα καταφέρουν. Αν αυτοί έχουν τις πλάτες της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι έχουν τα συνδικάτα και την αλληλεγγύη του κόσμου. Η δύναμη μας είναι μεγαλύτερη από τη δική τους.

Η χθεσινή ήταν η πρώτη κινητοποίηση. Μετά την καταγγελία της απόλυσης στην Επιθεώρηση Εργασίας, έχει οριστεί τριμερής στις αρχές του Μάη. Μέχρι τότε, δεν θα σταματήσουν οι κινητοποιήσεις μέχρι την επαναπρόσληψη της Άννας.

Η Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο θα είναι πάντα παρούσα και το ίδιο καλεί και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις της αριστεράς, τους εργαζόμενους και τη νεολαία του Ηρακλείου!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.