.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Σάλος στο Αρσάκειο από την επιστροφή Λιγνάδη


Πρόκληση η απόφαση Μπαμπινιώτη

Σάλος έχει προκληθεί στο Αρσάκειο μετά την είδηση  ότι επιστρέφει ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου -ο διορισμός του στη θέση αυτή, τον Αύγουστο του 2019, ήταν από τις πρώτες μέριμνες της νέας κυβέρνησης που προέκυψε από τις εκλογές του Ιουλίου της ίδιας χρονιάς- θα αφιερωθεί αυστηρά στα συνήθη διδακτικά του καθήκοντα, που σχετίζονται αποκλειστικά με το Θέατρο, τονίζεται στο Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας, που εκδόθηκε μετά την ΚΥΑ που υπογράφουν η Λίνα Μενδώνη και η Νίκη Κεραμέως.

Η απόφαση αυτή –εσπευσμένη και προεκλογική χαρακτηρίστηκε-, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Για το ίδιο θέμα, μέλη του ΔΣ του ιδρύματος δήλωναν οφ δε ρέκορντ: «Δεν θα κάνει ο Μπαμπινιώτης ό,τι γουστάρει στο ιστορικό Αρσάκειο».

“Αν δε βάλουμε τους επαΐοντες και τους αριστείς να διδάξουν, ποιον θα βάλουμε; Τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ;”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Ανάπτυξης Άδ, Γεωργιάδης στην εκπομπή “Στα Άκρα του Κέντρου” της ΕΡΤ.

Κύκλοι του Υπουργείου Παιδείας πάντως άφηναν να διαρρεύσει πως “έχουσιν γνώσιν οι φύλακες…”. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η σιβυλλική αναφορά παραπέμπει στις κάμερες που τοποθετήθηκαν στις αίθουσες που θα διδάσκει ο Λιγνάδης, μέτρο το οποίο δίχασε την ΕΛΜΕ του Αρσακείου.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 10
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.