.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Άγγελος Χάγιος στον ΣΚΑΪ: Τι κρύβει η “ξενέρωτη” προεκλογική διαδικασία [Ηχ]


Το βράδυ της Τετάρτης 22 Μαΐου 2024, ο Άγγελος Χάγιος, στέλεχος του κομμουνιστικού κινήματος και του αντιδικτατορικού αγώνα, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Βασίλη Κουφόπουλο για τις επικείμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, στις οποίες είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ -Ανατρεπτική Συνεργασία.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη σύντομη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί.

Στην αρχή της τοποθέτησής του, το στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση χαρακτήρισε υποτονικό το προεκλογικό κλίμα -για ”ξενέρωτη” προεκλογική διαδικασία έκανε λόγο-, αναφερόμενος στους πολιτικούς λόγους που κρατάνε στρεβλή και χαμηλά την αντιπαράθεση ανάμεσα σε πρόσωπα, όπως ο Μητσοτάκης και ο Κασσελάκης, ή σε κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, για δευτερεύοντα ζητήματα.

Ως κύρια αιτία, εντόπισε το γεγονός ότι κανένα κόμμα από αυτά που κυβερνούν ή κυβέρνησαν, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, δεν θέτει το καίριο ζήτημα που προκύπτει σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και είναι σε γνώση τους: Η προετοιμασία ενός νέου Μνημονίου σκληρής λιτότητας και επιβολής, το πρόγραμμα Σταθερότητας το λεγόμενο, το οποίο ζητάει 8-9-10 δισ. τα οποία θα κοπούν από μισθούς, από Υγεία, Παιδεία κλπ.

Το μόνο που δεν μειώνουν, και είναι εις γνώση όλων αυτό, είναι οι πολεμικές δαπάνες με εντολές της Ε.Ε. και συμφωνία όλων των κυβερνήσεων και συναίνεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, για αύξησή τους.

Η Ε.Ε. εισέρχεται σε ένα νέο Πρόγραμμα, Μεσοπρόθεσμο μάλιστα, το οποίο είναι πρόγραμμα προετοιμασίας ολοκληρωτικού πολέμου, όπως λέει ο αρμόδιος για τις Διεθνείς Σχέσεις της Ε.Ε. Αυτό συνδέεται με την περικοπή των κοινωνικών δαπανών, τόσο στα κράτη – μέλη όσο και στην ίδια την Ε.Ε.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι Ένωση φτώχειας, ολοκληρωτισμού και καταπίεσης, και είναι πλέον και Ένωση του πολέμου, καθώς έχει εμπλακεί ενεργά και επικίνδυνα στον πόλεμο της Ουκρανίας και στον πόλεμο του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ, σε βάρος της Παλαιστινιακής αντίστασης”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σ’ αυτό τον πόλεμο είναι ”με τα μπούνια” μέσα και η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, πρόσθεσε, αναφέροντας πως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που διαμόρφωσε τον επιθετικό δολοφονικό άξονα με το Ισραήλ, και το ΠΑΣΟΚ, και τον αναπτύσσει στο έπακρον ο Μητσοτάκης και η ΝΔ, συνολικά το πολιτικό σύστημα.

Μαζί με τον κοινωνικό, ‘ψυχρό’ πόλεμο που καταστρέφει ζωές, καταστρέφει την Φύση, απειλεί τον ίδιο τον κοινωνικό άνθρωπο στον τόπο μας -είδαμε τις απώλειες που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια με τα Μνημόνια-, έχουμε κίνδυνο εμπλοκής σε θερμό πόλεμο με βάση την πολιτική που ακολουθεί τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι επίδοξοι διάδοχοί της.

Αυτός είναι ο λόγος που μιλάμε κατηγορηματικά για ανάγκη εξόδου εδώ και τώρα από την Ε.Ε. Εξόδου με χαρακτηριστικά εργατικής, διεθνιστικής πολιτικής και όχι τύπου BREXIT, αντίστασης των λαών, ανατροπής αυτής της πολιτικής, ανατροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μήνυμά μας συνεπώς είναι: Καταδίκη της Ε.Ε. της φτώχειας και του πολέμου, καταδίκη της κυβέρνησης και της πολιτικής της, καταδίκη ολόκληρου του πολιτικού συστήματος και του όλου κοινοβουλευτικού μπλοκ εξουσίας, χωρίς να συρόμαστε από τα λεγόμενα ”μέτωπα των δημοκρατικών δυνάμεων”, όπως κάνουν άλλες δυνάμεις.

Δίνοντας τέλος το ιδιαίτερο στίγμα της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αναφέρθηκε και στο ερώτημα που πλανάται στις συζητήσεις των απλών ανθρώπων ανά την Ευρώπη, “Πού είναι η Αριστερά;”

Ο κόσμος γνώριζε την Αριστερά να πρωτοστατεί στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Τους αγώνες κατά της γερμανικής κατοχής, στους αγώνες του Δημοκρατικού Στρατού, κατά της δικτατορίας. Ό,τι κερδίσαμε σ’ αυτόν τον τόπο, το κερδίσαμε με σκληρούς αγώνες. Αγώνες που πρωτοστατούσε η Αριστερά, που ακύρωναν νόμους, που επέβαλλαν κατακτήσεις, όπως το οκτάωρο. Που επέβαλλαν δημοκρατικές κατακτήσεις, όπως της μεταπολίτευσης που λυσσομανάνε όλοι να τις καταργήσουν…

Αυτό το στίγμα της Αριστεράς λείπει, και το ρωτάει ο κόσμος με αγωνία, επισήμανε ο ομιλητής, για να προσθέσει ένα σκεπτικό που συνδέει την απουσία μιας τέτοιας ευρωπαϊκής αριστεράς με την άνοδο της ακροδεξιάς που σιγοντάρεται φυσικά και από μεγάλα καπιταλιστικά συγκροτήματα και συμφέροντα.

Στον κόσμο του κινήματος και του αγώνα που διακατέχεται από αυτά τα ερωτήματα και τις αγωνίες, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέτει το ζήτημα μιας νέας απόπειρας συγκρότησης αντικαπιταλιστικής – κομμουνιστικής αριστεράς που θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, στο ύψος των ευθυνών και της Ιστορίας της.

Μιας αριστεράς που θα απορρίψει τις αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ. Θα απορρίψει τους συμβιβασμούς τους απαράδεκτους του ΚΚΕ, όπως τους αποκάλυψε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Άγγελος Χάγιος συνόψισε με λίγες λέξεις το στίγμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ -Ανατρεπτική Συνεργασία.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 88.75% ( 8
Συμμετοχές )



24 σχόλια στο “Άγγελος Χάγιος στον ΣΚΑΪ: Τι κρύβει η “ξενέρωτη” προεκλογική διαδικασία [Ηχ]

  1. Ανώνυμος

    Σήμερα, οι Ουκρανοί παραβίασαν μία πολύ σοβαρή κόκκινη γραμμή των Ρώσων. Χτύπησαν με αμερικάνικο πύραυλο ATACM, ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης στην Αρμαβίρ, 250 χλμ ανατολικά του Μπέλγκοροντ.
    Το ραντάρ δεν έχει σχέση με την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία,έχει όμως σχέση με το δίκτυο έγκαιρης προειδοποίησης πυρηνικής απειλής. Αυτό μας φέρνει πάρα πολύ κοντά στη χρήση “τακτικών” πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία. (τα τακτικά π.ο. φτάνουν μέχρι 50 κιλοτόνους τη στιγμή που η βόμβα της Χιροσίμα ήταν 15 κτ).
    Η κατάσταση είναι πάρα πολύ κρίσιμη!

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ψυχραιμία, και μη χάφτουμε ό,τι σανό μας σερβίρουν οι τάχατες “αντιμαχόμενοι”. Επιθέσεις με ΑTACM έχουν γίνει κι άλλες πρόσφατα.
      Και μεταξύ καπιταλιστών δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές, από τον καιρό που εμφανίστηκε το “Φάντασμα”, πόσο μάλλον και αφ’ ότου κατέβηκε, έστω και για λίγο, στη Γή. Υπάρχουν κίτρινες, πορτοκαλί, μπλε, ροζ κλπ. αλλά όχι κόκκινες. Διαφορές έχουν (αλλιώς δε θα ήταν καπιταλιστές…) αλλά τα μάτια τα δικά τους δε θα τα βγάλουν. Εδώ και πυρηνικές ρίξαν αναμεταξύ τους, επιδεικτικά, αλλά ….πολύ εύκολα τα βρήκαν αμέσως μετά!
      Οι Λαοί πληρώνουν την αφέλεια, την άγνοια και την διστακτικότητά τους.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ακούς τι λες; τι θες να πεις ψυχραιμία; δεν θα βγαλουν τα μάτια τα δικά τους; Τι εννοείς, δεν θα ρίξουν πυρηνικά; έχουν ξαναρίξει. Αν ρίξουν Αλεξανδούπολη η Σούδα, τι θα πάθουν τα μάτια τους;
        Θα κολώσουν οι αμερικάνοι να ρίξουν στη Μόσχα; η θα περιμένουν οι Ρώσοι να τους ρίξουν οι Αμερικάνοι;
        Είσαστε σε παρατεταμένη νιρβάνα, πολύ επικίνδυνοι τύποι.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Δεν είναι τρελλοί να ξεκινήσουν μεταξύ τους πόλεμο αλληλοκαταστροφής τους, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά τα κοινά τους συμφέροντα, που προσδιορίζουν και τα όρια των μεταξύ τους σκυλοφαγωμάτων.
          Αν ρίξουν τακτικά όπλα στη Σούδα η στο Κρασνοντάρ, τα δικά τους μάτια δε θα πάθουν τίποτε, Οι Χανιώτες και οι λοιποί λαοί, εμπλεκόμενοι και μη, θα την πληρώσουν. Και στον Β’ΠΠ ισοπεδώσαν τη Δρέσδη, τη Χιροσίμα, κλπ. αλλά ούτε οι Τύσεν-Κρουπ, ούτε οι ομόλογοί τους Αγγλοι, Αμερικανοί, Γάλλοι, Γιαπωνέζοι κλπ. πάθαν κάτι ανήκεστο. Αλλαξε η ιεραρχία, ασφαλώς, αλλά ξανά στην μάσα/εκμετάλλευση παραμείναν όλοι τους χάρη στον ταξική αλληλεγγύη τους!
          Κι επειδή είναι πεπειραμένοι, σαν απερχόμενη μεν αλλά παλαιά και προς το παρόν ακόμη κυρίαρχη τάξη, ξέρουν ότι δεν πρέπει να τραβάνε το σκοινί μέχρι ν’ αρχίσει το πόπολο από κάτω να αμφιβάλλει για την σταθερότητα της κυριαρχίας τους.
          Γι αυτό κάποια στιγμή θα τα βρούν, μαζί με τις νέες ισορροπίες τους.
          Ξυπνάτε από την μαστούρα της επιλογής αφεντικού.

        2. Ανώνυμος

          “Δεν είναι τρελλοί να ξεκινήσουν μεταξύ τους πόλεμο…”
          Ότι του λαλεί του Λωλοπαντελή!
          “…Οι ανησυχητικές πληροφορίες, πως η Γαλλία έστειλε ήδη τα πρώτα της στρατεύματα στην Ουκρανία, όπως και αυτές που αναφέρουν πως η Ρωσία θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις με τακτικά πυρηνικά όπλα, υπογραμμίζουν την ανεξέλεγκτη τροπή, που λαμβάνει η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία…”
          https://www.902.gr/eidisi/politiki/363662/anakoinosi-gia-tis-exelixeis-ston-imperialistiko-polemo-stin-oykrania

        3. Ανώνυμος

          Το ΚΚΕ φταίει αν ξεκινήσει παγκόσμιος πόλεμος . Μαζί με την κλιματική αλλαγή. Ίσως να φταίει και ο Στάλιν. Μάλλον και ο Στάλιν θα φταίει. Ντιαντόστε

          Πολυ περισσότερο θα φταίει αν ξεκινησει περιορισμένης δράσης σε ένα με λίγες πιθανότητες σενάριο πόλεμος με mini nukes.

          Αν ζητάς ευθυνες από το ΚΚΕ φρόντισε πρωτα και εσύ να συμβάλεις με τον τρόπο σου να γίνει η Εργατική Λαϊκή Εξουσία. Εκτος αν νομίζεις πως μέσα σε παγκόσμια καπιταλιστική κρίση θα επικρατήσει το “Λετς γκιβ πις ε τσανς”

          Τιτανιε το ΚΚΕ ενημέρωνε τον λαό για τις αποστολές οπλικών συστημάτων όταν οι άλλοι σφυριζαν διάφορα.
          Όπως και για τις ασκήσεις “προσομείωσης” Ρώσικης αεροναυτικής άσκησης στην Ν.Α. Μεσόγειο Εσύ που δεν είσαι σε νιρβάνα άργησες να το μάθεις, αν το έμαθες, κοντά δύο χρόνια

          Βαρέθηκα να διαβαζω πανικόβλητα σχόλια σε στυλ γραφιάδων της “Ελευθεροτυπίας”

          Δεν έχουν σώσει τον “δικό τους κώλο” από ένα τετοιο σενάριο.
          Γιατί νομίζεις πως γίνεται η προσπάθεια για επικοισμό του Άρη; Όπως τα είπε στα ίσα ο Elon. Μόνο που θα αργήσει καμία 120αριά χρόνια μέχρι να αποκτήσει ατμόσφαιρα ο Άρης μέσω βακτηρίων

          Αν θα ριξουν ή δεν θα ρίξουν θα γίνει πρώτα από όλα μέσα σε ένα πλαίσιο. Και σε μεταξύ τους συννενόηση. Όπως έγινε με τις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ που χτυπησαν οι Ιρανοί σαν αντιποινα για την δολοφονία υψηλόβαθμου στελέχους του
          Τον λογαριασμό βέβαια τον πληρώνουν στο τέλος πάντα οι λαοί. Τα παράπονα σας στην ΠΑΣΟΚΑΡΑ από τις εποχές του Παπανδρέου που αρχικά παρετεινε τις συμφωνίες για τις βάσεις, και στον δήθεν “αριστερό” Τσίπρα που γέμισε με ακόμα περισσότερες ΝΑΤΟϊκές βάσεις την Ελλάδα

          Ξειμπνα συναιλλινα

        4. Ανώνυμος

          Προσθηκη/Διορθωση: Δεν έχουν σώσει τον “δικό τους κώλο” από ένα τετοιο σενάριο οι Καπιταλιστές
          /
          Όπου σενάριο με λίγες πιθανότητας να πραγματοποιηθεί τα mini nukes

  2. Ανώνυμος

    Ο μόνος τρόπος να μπει φρένο στους τυχοδιωκτισμούς των κεφαλαιοκρατών είναι να αρχίσουν να φοβούνται όλοι μαζί την απειλή της εργατικής τάξης σαν τέτοιας, για την συλλογική τους ύπαρξη. Οπως είχαν χεστεί στην εποχή του “Σιδηρού Παραπετάσματος” και είχαν ελαχιστοποιήσει τα ενδοϊμπεριαλιστικά τους σκυλοφαγώματα. Την Ειρήνη δεν εξασφαλίζει ο αταξικός “Φιλειρηνισμός” αλλά η αναβάθμιση της ταξικής πάλης.
    Και γράφτο καλά στο μυαλουδάκι σου “ανήσυχε”: Δε θα βγάλουν τα μάτια τους!
    Μην έχεις αυταπάτες και φρούδες ελπίδες. Τα δικά σου μάτια θέλουν να βγάλουν.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      O στρατηγός σε αποστρατεία Γιεβγκένι Μπουζίνκι: «Δεν είμαι σίγουρος για το πώς θα αντιδράσει ο πρόεδρος και η ηγεσία του στρατεύματος, αλλά είμαι βέβαιος ότι αν οι επιθέσεις με ATACMS ή [γερμανικούς πυραύλους] Taurus αποδειχτούν πολύ επιβλαβείς για την Ρωσία, τότε υποθέτω ότι θα χτυπήσουμε κατ’ ελάχιστον την βάση επιμελητείας τους στην Πολωνία στο Rzeszów. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να αποφασίσουν οι ΗΠΑ τι θέλουν να κάνουν. Είτε θα πάνε στον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με αμοιβαία καταστροφή, ή θα αφήσουν τους Πολωνούς να πολεμήσουν με τη Ρωσία μόνοι»
      Δεν ξέρω τι βαθμό είχες στο στρατό (αν πήγες), αλλά νομίζω κάτι θα ξέρει παραπάνω ο στρατηγάκος…

      Reply
    2. Μαρκέλα

      Θα έλεγα, ότι η ειρήνη έτσι κι αλλιώς δεν εξασφαλίζεται, αντιθέτως! Όταν οι αντιθέσεις οξυνθούν στον έπακρο βαθμό, ο πόλεμος γίνεται βεβαιότητα. Και είναι λάθος, να πιστεύη κανείς, ότι οι καπιταλιστές δεν έχουν να φοβούνται για την επιβίωσή τους.. Ασφαλής δεν είναι απολύτως κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις, γιατί δημιουργούνται μεγάλες αναταράξεις, που φέρνουν εντελώς απρόβλεπτες καταστάσεις. Και αυτό, το ξέρουν πολύ καλά. “Ουαί τοις ηττημένοις”, που λένε.Θυμηθήτε, τι έπαθε ο Χίτλερ στο Β’ΠΠ κ ο τσάρος στον Α’ΠΠ. Μα τα πάθανε απο τους λαούς, θα πη κανείς. Ε, αυτό ακριβώς. Δεν έχει σημασία, από ποιούς, αλλά ότι σίγουρα τα παθαίνουν. Η ταξική πάλη δεν μπόρεσε ποτέ να αποτρέψη τον πόλεμο. Μπόρεσε όμως να οδηγήση στην ήττα της δυνάμεις της εκμετάλλευσης των λαών που οδηγούν σταδιακά την ανθρωπότητα στον όλεθρο. Γι’ αυτό ο Μάο έχει πει,, “μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση”.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Χα, χα! Η μαοϊκή μικροαστούρα έχει αλλεργία και με τη λέξη κομμουνιστές!
        Οχι, κυρά Μαρκέλα μας, δεν “τα πάθανε από τους λαούς” γενικώς και αορίστως!
        Τα πάθανε από τους Λαούς της ΕΣΣΔ, που καθοδηγήθηκαν από τους κομμουνιστές-μπολσεβίκους!
        Οπως και οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, που τρέξαν το 1971 να τα κάνουν πλακάκια με τον Μαο, μπας και ανακόψουν την επέλαση των ανταρτών Βιετ-Κόνγκ. Η μεγάλη Νίκη του Βιετνάμ επί της ιμπεριαλιστικής συμμορίας Νίξον-Μαο, που οι μαοϊκοί προτιμούν να ξεχνάνε! Μαζί με τους αμερικανούς!
        Ακου λέει “δεν έχει σημασία από ποιούς”, ….επειδή δε μας βολεύει το “από ποιούς”!
        Από τους Κομμουνιστές, και μόνο από αυτούς, μπορούν να το βρουν και όχι από την “αναταραχή” γενικώς και αορίστως.
        Οσο λείπει ο γάτος, οι κομμουνιστές, θα χορεύουν τα ιμπεριαλιστικά ποντίκια και θα συντηρούν την δική τους ελεγχόμενη “αναταραχή”, που πολύ τους βολεύει, κι ας μην αποτελεί καθόλου “θαυμάσια κατάσταση” για τους λαούς, που την πληρώνουν.
        Θα την σταματήσουν μόνο αν το φάντασμα ξανακατέβη στη γη, κι όχι με τις μαοϊκές μικροαστικές αντιδραστικές θολούρες.
        ———————————————
        …και μια, που τώφερε η κουβέντα, να θυμήσω και στον άλλο τριτοδρομικό της παρέας, ότι αν οι αμερικανοί κεφαλαιοκράτες θέλαν πραγματικά να εξοντώσουν τους γιαπωνέζους κεφαλαιοκράτες, θα ρίχναν τις δύο μπόμπες στο Τόκιο.
        Αλλά είναι σαφές γιατί τις έρριξαν και ποιούς ήθελαν να τρομάξουν.
        Αειντε, καταλάβετε επιτέλους την Ιστορία και μην ακούτε την “Καθημερινή” και το BBC…

        Reply
        1. Μαρκέλα

          Για μένα όλοι οι λαοί είναι ισότιμοι κ ισάξιοι κ συμβάλλουν με το κατά δύναμη, ανάλογα με την κατά τόπο ιστορική πραγματικότητα στη συντριβή του ιμπεριαλισμού κ των ολιγαρχιών. Δεν κάνω διάκριση ανάμεσα στους “καλούς” των λαϊκών δημοκρατιών κ τους άλλους. Η νίκη ανήκε στον αγώνα του εργατο-λαϊκού στοιχείου κ του κομμουνιστικού κινήματος σε όλες τις χώρες. Και ο συσχετισμός ισχύος άλλαξε δραματικά υπέρ του λαϊκού παράγοντα κ μετά τον Α’ κ μετά το Β’ ΠΠ. Εξ άλλου η “μεγάλη αναταραχή” είναι ακριβώς “οι όροι κ προϋποθέσεις” που παπαγαλίζουν χωρίς να καταλαβαίνουν κάτι παράγωγα των κομματικών σωλίνων, για τις μεγάλες ανατροπές, Ή όπως λέει η λαϊκή σοφία “στη βράση κολλά το σίδερο.

        2. Μαρκέλα

          Σα να μας λέη ο κύριος, ότι π.χ. ο λαός μας δεν είχε καμιά σχέση με το τσάκισμα του ναζι-φασισμού!

        3. Ανώνυμος

          Εδώ εσύ μας έσβησες από το τσάκισμα του Ναζισμού γκοτζάμ μπολσεβίκους, για τον “λαό μας” σ’ έπιασε ο πόνος….

        4. Χ Παρισης

          Μην τον σβησεις το Μαο,αστον λιγο να νομιζει οτι κατι ητανε κι αυτος ο ερμος… Αλλα κατι θυμαμαι απο εκεινη την εποχη…καποιους ροδαλους κοστουματους κυριους , με πολυτεκη δθαμερθσματα στο κεντρο της Μισχας, με λιμουζινες, με τις κυρατσες τους να κυκλοφορουν με γουνες και να ταξιδευιυν για αναψυχη απο τη σκληρη πολιτικη διυλεια που εκαναν στα εργοστασια κλπ για να πεισουν για τα καλα του ” κομμουνισμου” ( τους) τους εργατες που “ηταν δικιο” – κατα τα διδαγματα των κυριων αυτων- να παιρνουν ενα κιλο ζαχαρη καθε μηνα … Ασε το αλλο ,που πηγε εκεινος ο λεχριτης ο Τσε Γκεβαρα με στρατθωτικη στολη και ξινισε τα μουτρα του απο ζηλεια βεβαια οταν ειδε την ζωη των κυριων ,και μετα γυρισε και πηγε και κατηγορουσε αδικα και ζηταγε κι αλλα Βιετναμ ,σε εποχες μεγαλειωδους Ειρηνικης Συνυπαρξης , οποτε και δικαιως παραπονεθηκε η σιβιετικη κυβερνηση για τα αισχη του στον Φιντελ ,οποτε και τον αναγκασαν να παραιτηθει απο υπουργος και μετα απο λιγο και να φυγει ,και πολυ σωστα,διοτι κατι τετοιοι καταστρεφουν το κομμουνιστικο κινημα με τις μονομανιες τους . Αντι να κανει συλλογη απο λιμουζινες,οπως εκανε ο μεγαλος επαναστατης συντροφος Μπρεζνιεβ και αλλοι ,που φροντισαν και μετα το θανατο τους να περασουν τα εργοστασια στα παιδια,τους γαμπρους και τις γκομενες τους,πηγαινε να ξεσηκωσει ολους τους κουρεληδες να κανουν επαναστασεις και λοιπες αηδιες.

        5. πικαπα

          Μα ακριβως.. δεν ειναι ο λαος, ειναι η ιδεα. Ποια ιδεα; Η κομμουνιστικη. Που ειναι κ η ορθη επιστημονικη. Τι να λεμε τωρα…
          Τα περιγραφω ο φουκαρουλης με σεντονια, αλλα ενας κομμουνιστης της σωστης της επιστημης στα φανερωνει σε 2 γραμμες

        6. Ανώνυμος

          Φουκαρούλη, θυμίζεις λίγο Γεωργαλά επί Χούντας. Κι αυτός ξεσκολισμένος κουμμουνιστής ήτανε και αξιοποιούσε τις “εμπειρίες” του, πάνω-κάτω στα ίδια μοτίβα. Προσπάθησε να σοβαρέψεις την Κριτική σου στον “Σοβιετικό Σχηματισμό”.

        7. Ανώνυμος

          Να κάνω μία παρέμβαση σαν άλλος ένας φίλος του ΚΚΕ

          Οι Μαοϊκοί αν και νομίζουν πως αποτελούν την συνέχεια του Στάλιν στην ουσία ήταν περισσότερο οπορτουνιστές από τον Χρουτσέφ. Ο Μάο έλεγε για τον στάλιν πως ήταν 70% σωστός 30% λάθος [1].

          Λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του Στάλιν στην Κίνα ακολούθησαν
          1) Εκδίωξη των Σοβιετικών Επιστημόνων ειδικών στην αγροτική / βιομηχανική παραγωγή
          Ακολόυθησε
          2) Αναρχία στην παραγωγή με χαρακτηριστικό το “οικιακό ατσάλι”.
          3) Κυνήγι των σπουργιτιών που “κατηγορήθηκαν” για τις μικρές σοδειές αυξάνοντας των αριθμό κουνουπίων και σκουληκιών ελλέιψη των φυσικών εχθρών τους.
          4) Επεισόδια στα ΣινοΣοβιετικά Σύνορα.
          5) Στήριξη του καθεστώς του εθνικιστή Πολ-Ποτ στην Καμπότζη ως “αντίβαρο” στο Βιετνάμ.
          6) Συμφωνίες Ειδικών Οικονομικών Ζωνών με τον Νίξον(ΗΠΑ).

          Ο Ζαχαριάδης κάνει μία αποτίμηση για το Μαοϊκό ρεύμα [2] από την εξορία.

          Η αρχικά αντιΙμπεριαλιστική Επανάσταση στην Κίνα δεν μετατράπηκε σε προλεταριακή. ΤΟ ΚΚ Κίνας δεν ήταν κόμμα αλλά μέτωπο των 4 τάξεων [3] (και της “καλής” αστικής τάξης) που συμβολίζονται από τα 4 μικρά αστέρια της σημαίας στης Κίνας. Το μεγάλο αστέρι συμβολίζει το ΚΚ Κίνας.
          Οι συμβολισμοί προβλήθηκαν μέχρι & στα γνωστά μπαλέτα της Μεγάλης “Πολιτιστικής” “Προλεταριακής””Επανάστασης” [4] ή κατά την γνώμη μου αντίστροφής πορεία προς την σοσιαλδημοκρατία χωρίς πλέον “ιδεολογικά” προσχήματα .

          Βέβαια η αντίστροφη πορεία προπαγανδίστηκε ως “μάχη κατά της γραφειοκρατείας” δηλαδή κατά του ΚΚ Κίνας. Δίνοντας υπερεξουσίες στον ΜΑΟ & στην γυναίκα του που με άλλους 4 έκαναν “δουλειά” στο παρασκήνιο[1] με την αντιΣοβιετική – αντιΚομμουνιστική “θεωρία” ή μάλλον “προφάσεις εν αμαρτίες” των “τριών κόσμων”

          ————————————————————-
          ———— ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ——–
          ————————————————————–

          [1] Κάτω από τις ενότητες ΚΚΕ-μλ & ΜΛ-ΚΚΕ
          https://filolaiko.blogspot.com/2011/05/2.html

          [2] Ο Ζαχαριάδης για το Μαοϊσμό
          https://sfyrodrepano.blogspot.com/2013/08/blog-post_5.html

          [3] Κίνα – Επανάσταση και αντεπανάσταση
          Άναυδος – Ιούνης 2013
          https://sfyrodrepano.blogspot.com/2013/07/blog-post_21.html

          [4] ΕΙΝΑ “L’ estat i la revolució” (Greek subtitles) . Από το 2ο λεπτό και μετά
          https://www.youtube.com/watch?v=vBpeV4BE0fk

        8. πικαπα

          Για το επος του ανωνυμου 14.27.
          Ο φανατισμος εν ειδη αυτοπραγματωσης, οταν συνοδευεται απο χαμηλη ιδεολογικοπολιτικη συγκροτηση, ειναι παγιο κ διαρκες στοιχειο στην ανθρωπινη ιστορια. Με μηδεν επιχειρηματα – καθως τιποτε απο τα οσα αναλυθεντα των ημερων δεν μπορει να αντιπαλεψει- ειναι ετοιμος να καταδικασει σε προσωπικο επεπεδο οποιον σκεφτεται διαφορετικα. Ακομη χειροτερα μαλιστα, εαν δεν μπορει να αντιπαραβαλει παρα κοπυ πιαστε.
          Εαν ανηκει σε κομμα, το εκθετει, εκτος κι αν το κομμα τετοια θελει, οποτε προβλημα του. Του κομματος. Και δικο μας
          Ωστοσο, η πρακτικη αυτη δεν ειναι κατι το πρωτοτυπο, αλλα ειναι ακριβως οτι κανει το ακροκεντρωο συστημα. Με επιτελεστικο λογο, δηλαδη ετσι ειναι επειδη ετσι λεω εγω που εχω τα μεσα κ τη σφραγιδα, καθε ενοχλητικη αποψη ειναι καταδικαστεα, ψεκ, χουντικη κλπ.
          Το προβλημα ειναι ιδιαιτερα κωμικοτραγικο, οταν εμφανιζεται σε κομμουνιστες ταχαμ. Διοτι αν ειναι να γενει μια καλη δουλεια, πολλοι κ χιλιαδες κ εκατομυρια θα σκεφτονται διαφορετικα κ θα λειτουργουν ως συνισταμενη. Αλλιως μαυρη μαυριλα που σε περιμενει

        9. Ανώνυμος

          @29/06/2024 at 14:27

          Το “χοντραίνεις” λίγο. Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί όμως ως προς τις κρίσεις μας. Καταλαβαίνω μπορεί να υπάρχει εκνευρισμός.

          Χαμένος βρίσκεται ο πικαπα σε μία γενικολογία χωρίς για μένα σύνδεση μεταξύ στοιχείων αιτίας αιτιατού αποτελέσματος. Πραγματικά βαριέμαι να διαβάσω τα σχόλια του πικαπα. Σαν άλλος φίλος του ΚΚΕ περιστασιακά μπορει να σχολιάσω κάποια γνώμη του σε κάποιο σχόλιο αλλά ως εκεί.

          Τα γραπτά του δεν έχουν ούτε την ικανότητα να επηρρέασουν κάποιο αριθμό σχολιαστών, ούτε κατά την γνώμη μου διακατέχονται από “περίεργη” πρόθεση, ούτε καν έχουν την “μαρτυρία” του “πρώην” μέλους του ΚΚΕ.
          Αν στο κάτω κάτω αν αποτελει ή δεν αποτελεί απλό μέλος σε κάποια οργάνωση της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ο πρώτος ή ο τελευταίος που γράφει εύκολα αποδομήσημες “παπατζες”;
          Ας πάει ο κ. πικαπα να μιλήσει σε οικοδόμους, μεταλλεργάτες βιομηχανικούς εργάτες, υπαλλήλους κ.α. με όσα γράφει. Να δούμε & τα αποτελέσματα

          ——————————————————————————
          ————– ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ —————————————–
          ——————————————————————————
          Όποιος ενδιαφέρεται για τα “κομμουνιστικά” βιβλία του Γεωργαλά που διδάσκονταν προ 60 ετών στις σχολές της αστυνομίας υπάρχουν ακόμα στο Μοναστηράκι αν & σε άθλια κατάσταση

        10. Ανώνυμος

          Ανώνυμος, 29/06/2024 at 15:14, άν καλά θυμάμαι, μπορείς να προσθέσεις κι αυτό:
          7) Στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Βιετνάμ.
          Τις μαζέψανε καθώς έπεσε παγκόσμιο κράξιμο, μάλλον και κατά συμβουλή του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ

          Ανώνυμος, 29/06/2024 at 18:52, στο χοντρό πετσί, χοντρή βουκέντρα. Προσωπική άποψη.

        11. πικαπα

          Αλι αλι και τρισαλι,
          τι ναναι τουτο το παιδι;
          Τι ναναι ο πικαπα,
          που εχει τετοια μαπα;
          Μιλαει στους εργατες,
          η λεει τον πονο του στις γατες;
          Χωρις διαπιστευτηρια,
          δεν ξερ και τα κριτηρια.

  3. Ανώνυμος

    “περισσότερο οπορτουνιστές από τον Χρουτσέφ”
    Αυτο ειναι αδυνατο. Σα να λεμε πιο γρηγορος απο τη σκια του.

    Γνησιος οπορτουνιστης.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Το “Κυνήγι των σπουργιτιών” ειναι οπορτουνισμος;
    Ειναι πιο κομμουνιστικο να κυνηγαμε μαγισσσες;

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.