.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οι φοιτητές ψηφίζουν μαχητικά, ανατρεπτικά, αντικαπιταλιστικά


ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ

Στις 22 Μαΐου διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές σε όλους τους συλλόγους πανελλαδικά. Παραδοσιακά οι φοιτητικές εκλογές είναι μια κρίσιμη πολιτική μάχη, μια μάχη που καθορίζεται όχι μόνο από τα πολιτικά ρεύματα και παρατάξεις που υπάρχουν στις σχολές αλλά και από την γενικότερη κοινωνική κατάσταση και πολιτική αντιπαράθεση. Ειδικότερα τη φετινή χρονιά μετά το δίμηνο πανελλαδικών καταλήψεων, μιας τεράστιας μάχης του φοιτητικού κινήματος απέναντι στα κυβερνητικά σχέδια για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Είναι σημαντικό να μαυριστούν για ακόμη μια χρονιά οι καθεστωτικές παρατάξεις. Η κυβερνητική παράταξη της ΔΑΠ, ο υποστηρικτής της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, οι μεγαλύτεροι οπαδοί του να γίνουν τα πανεπιστήμια τσιφλίκια των επιχειρήσεων, οι οραματιστές πανεπιστημίων για λίγους που τα παιδιά των φτωχών οικογενειών δεν θα μπορούν να σπουδάσουν σε αυτά και πολύ περισσότερο οι φοιτητικοί σύλλογοι θα είναι διακοσμητικά όργανα που δεν θα μπορούν να αντιδράσουν σε τίποτα από τα παραπάνω. Η ΠΑΣΠ και οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας αριστεράς ( Δίκτυο και BLOCO) προσπαθούν να πείσουν ότι είναι αντικυβερνητικές, στηρίζουν όμως μέχρι κεραίας το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο με δήθεν δημοκρατικές πλευρές, ενώ δεν έχουν καμία σχέση με τους συλλόγους και τις γενικές τους συνελεύσεις.

Ζητούμενο είναι η ενίσχυση της αριστεράς που είναι η μόνη που βάζει τις πολιτικές προϋποθέσεις οι μάχες του φοιτητικού κινήματος να είναι πραγματικά νικηφόρες. Το φοιτητικό κίνημα του Γενάρη Φλεβάρη ανέδειξε ακριβώς αυτήν την ανάγκη. Γι’ αυτό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε αυτές τις φοιτητικές εκλογές στηρίζει ολόπλευρα τα σχήματα της ATTACK, τα ψηφοδέλτια τους, σχήματα που έχουν επιλέξει να συνεργαστούν με την ATTACK, καθώς αναγνωρίζουμε ότι είναι οι αγωνιστές που εκπροσωπούν τη φωνή που μιλάει για τις ανάγκες των πιο καταπιεσμένων, που παλεύει κάθε μέρα, σε κάθε πόλη, σε κάθε σχολή για να αλλάξει συνολικά μια ζωή που τσαλακώνεται στα ασφυκτικά πλαίσια του συστήματος!

Μια δύναμη που εκφράζει θαρρετά ότι ο αντίπαλος είναι το κεφάλαιο και οι εκφραστές της πολιτικής του, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις, η συναινετική αντιπολίτευση, που είναι υπεύθυνοι για την συνεχιζόμενη χειροτέρευση των ζώων μας. Η δύναμη που βάζει στο στόχαστρο το πανεπιστήμιο που είναι εύφορο πεδίο για τα κέρδη των λίγων, αλλά ταυτόχρονα παλεύει για ένα πανεπιστήμιο που θα μπορεί να σπουδάσει όποιος θέλει και να μορφωθεί ουσιαστικά και ολόπλευρα παίρνοντας ένα πτυχίο που την επόμενη μέρα θα είναι όπλο για μια δουλειά με αξιοπρέπεια.

Είναι η δύναμη που παλεύει θαρρετά μέσα στο κίνημα για να έχουν τον πρώτο λόγο οι γενικές συνελεύσεις, για μια πραγματική δημοκρατία των από κάτω, για να μπορούν πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι οι φοιτητές ανεξάρτητα αν ανήκουν σε κάποια παράταξη ή όχι να διαμορφώσουν τις αποφάσεις των συλλόγων τους και να παλέψουν μαζί με τους εργαζόμενους για την ανατροπή της επίθεσης που δεχόμαστε.

Είναι η δύναμη που παλεύει για ειρήνη ενάντια στα πολεμικά σχέδια του κεφαλαίου, που μιλάει ενάντια στην καταπίεση που προκύπτει από το φύλο και τη σεξουαλικότητα και το στηρίζει με τη στάση της, που βάζει ζητήματα περιβαλλοντικής καταστροφής ενάντια στην “πράσινη” καπιταλιστική ανάπτυξη, ζητήματα που απασχολούν χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 10.00% ( 2
Συμμετοχές )



2 σχόλια στο “ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οι φοιτητές ψηφίζουν μαχητικά, ανατρεπτικά, αντικαπιταλιστικά

  1. Ανώνυμος

    Ταξίδι -της ΔΑΠ- στο άγνωστο με βάρκα την νοθεία

    https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/365153/taxidi-tis-dap-sto-agnosto-me-varka-tin-notheia

    “Η ΔΑΠ είναι αρκετά «ζαλισμένη» από το «χαστούκι» που της έριξαν χιλιάδες φοιτητές καταδικάζοντας την αντιδραστική πολιτική που υπερασπίζεται η κυβερνητική παράταξη, αναδεικνύοντας την Πανσπουδαστική 1η δύναμη πανελλαδικά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

    «Ζαλισμένη» καθώς ήταν, λοιπόν, χτυπώντας το κεφάλι της στον τοίχο της πραγματικής εικόνας των αποτελεσμάτων, οδηγήθηκε στην αυτογελοιοποίηση. Άρχισε, δηλαδή… «να πίνει αργιλέ και να τα βλέπει όλα μπλε», όπως λέει και ένα γνωστό σύνθημα της συγκεκριμένης παράταξης.

    Θα αναφερθούμε σε πολύ σε πολύ συγκεκριμένα και πολύ αποκαλυπτικά παραδείγματα:

    Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Σπουδάζουν οι αυριανοί μηχανικοί και υπάρχουν συνολικά 9 Φοιτητικοί Σύλλογοι, όσοι και οι σχολές που υπάρχουν στο ίδρυμα. Η ΔΑΠ, όμως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσίευσε, αναγνώρισε μόνο τον Σύλλογο των Πολιτικών Μηχανικών, αφού μόνο σε αυτόν τον Σύλλογο Φοιτητών κατέβασε ψηφοδέλτιο. Με τα τρομερά της μαγικά εξαφάνισε 1852 φοιτητές που ψήφισαν στους υπόλοιπους 8 (!) φοιτητικούς συλλόγους!

    Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Στην ΔΑΠ μάλλον δεν αρέσουν τα νερά του ποταμού Σακουλέβα, αφού δεν εμφανίζει τα αποτελέσματα από 3 Φοιτητικούς Συλλόγους. Δεν ξέρουμε αν είχαν πάει για κεμπάπια, πάντως δεν έχουν κάποιο δικαίωμα να μην υπολογίζουν 362 ψηφίσαντες σε αυτούς τους Συλλόγους.

    Πανεπιστήμιο Κρήτης: Για την ΔΑΠ το Ηράκλειο δεν έχει πανεπιστήμιο! Για την ΔΑΠ 985 ψηφίσαντες στους συλλόγους της πόλης ήταν μάλλον ηθοποιοί!

    Στον Σύλλογο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπως και σε δεκάδες άλλους συλλόγους, στο site της ΔΑΠ είναι αναρτημένα αποτελέσματα που δείχνουν μειωμένες τις ψήφους της ΠΚΣ. Τα μέλη της ΔΑΠ σε αυτόν τον σύλλογο αλλά και στους δεκάδες άλλους έχουν υπογράψει τα πρακτικό των εφορευτικών επιτροπών, που καταγράφουν τα αληθινά αποτελέσματα.

    Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Για τη ΔΑΠ η περιφέρεια Θεσσαλίας δεν έχει στη γεωγραφική της έκταση την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα. Έτσι, τις εκλογές που έγιναν σε 3 Φοιτητικούς Συλλόγους των συγκεκριμένων πόλεων δεν τις καταγράφει. Όμως, δεν έμειναν εκεί. Επειδή στις Σχολές του Βόλου και της Λάρισας τους έπνιξε η οργή των φοιτητών επανέφεραν και έναν σύλλογο ζόμπι! Τον λεγόμενο «Φοιτητικό Σύλλογο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας»! Είναι ο σύλλογος που τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι ποτέ δεν έγιναν οι εκλογές σε χώρο που ισχυριζόταν η ΔΑΠ ότι της έκανε εκεί μόνη της!

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Με βάση τα αποτελέσματα που δημοσίευσε προκύπτει το συμπέρασμα πως η ΔΑΠ στο συγκεκριμένο ίδρυμα ζει τον μύθο της σε κάποιο μπιτσόμπαρο της Μυκόνου. Συγκεκριμένα η ΔΑΠ «διαγράφει» 6 Φοιτητικούς Συλλόγους και 560 ψηφίσαντες επειδή αυτή δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο.

    Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Εδώ πραγματικά η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο εξαφάνισαν την … Καλαμάτα από την Πελοπόννησο και μαζί τα αποτελέσματα από όλες τις σχολές της. Και για να μην μείνει μόνο η Μεσσηνία … μετέωρη γεωγραφικά, άφησαν και τη Σπάρτη και τους 2 Φοιτητικούς Συλλόγους εκτός καταγραφής. Συνολικά, δηλαδή, δεν υπολογίζουν 918 ψηφίσαντες σε αυτές τις δύο πόλεις!

    Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ): Οι ΔΑΠίτες στη συγκεκριμένη σχολή με όπλο τους το φως ανακάλυψαν νέους ορίζοντες κάνοντας βόλτα την κάλπη στο «Μελίνα Μερκούρη». Να εξηγήσουμε τι εννοούμε. Στις εκλογές που έγιναν και συμμετείχαν 6 παρατάξεις μέσα στο κτήριο της ΑΣΟΕΕ η ΔΑΠ δεν συμμετείχε. Αντ’ αυτού εμφάνισε αποτελέσματα εκλογών που έγιναν στο χώρο «Μελίνα Μερκούρη» με το ΠΑΣΟΚ, μια δύναμη που λέγεται «ΦΩΣ» (;) και άλλη μία που λέγεται «Νέοι Ορίζοντες» (;)!

    Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας: Τα λόγια είναι περιττά για τον Σύλλογο της ΔΑΠ που τα ψηφοδέλτια, στις εκλογές που κάνει μόνη της, τα σφραγίζει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και απαγορεύτηκε σε αντιπροσώπους της ΠΚΣ να παρευρεθούν στη διαδικασία της καταμέτρησης. Επίσης, σε σχολή του συγκεκριμένου πανεπιστημίου στις Σέρρες, η ΔΑΠ δεν επέτρεψε στην ΠΚΣ να κατεβάσει ψηφοδέλτιο.

    Από την λίστα της παράνοιας και της ντροπής δεν θα μπορούσε να λείπει και μια ξεχωριστή αναφορά στη ΔΑΠ της Χίου. Εκεί, μαζί με μπραβους, χτυπώντας γυναίκες, όταν μετά την καταμέτρηση συνειδητοποίησε την κατρακύλα της σε ψήφους και την άνοδο της ΠΚΣ, πήρε τις κάλπες, τα πρακτικά των Συλλόγων και άρχισε να τρέχει!

    Για να μην λέμε πολλά. Συνιστούμε στα στελέχη της ΔΑΠ αν ζαλίζονται με τα «χαστούκια» τουλάχιστον να μην οδηγούνται στην αυτογελοιοποίηση. Μην βγάζετε αποτελέσματα πριν κλείσουν οι κάλπες στέλνοντας non paper σε site. Αρκεστείτε στον ρόλο που σας έχει αποδώσει η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών: Να είστε το συνώνυμο της νοθείας, των ιδιωτικών πανεπιστημίων, της βίας, της σεξιστικής συμπεριφοράς, της αισχρότητας και εδώ και τρία χρόνια και του δεύτερου και καταϊδρωμένου.”

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.