.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η νΚΑ για τις φοιτητικές εκλογές


Ισχυρή Attack,
μήνυμα για τους αγώνες
του φοιτητικού κινήματος

Ανακοίνωση της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που συμμετείχαν και φέτος στις φοιτητικές εκλογές. Η συμμετοχή παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα παρά την κάμψη συγκριτικά με το 2023, με την νεολαία στα πανεπιστήμια να μαυρίζει για ακόμα μια χρονιά με την ψήφο της τη ΔΑΠ, η οποία έμεινε δεύτερη δύναμη ως εκφραστής της κυβερνητικής πολιτικής. Παρά τις μεθοδευμένες προσπάθειες της ΝΔ για την συντριβή του μεγαλειώδους φοιτητικού κινήματος των προηγούμενων μηνών, την υπονόμευση και την συκοφαντία ενάντια σε κάθε αγώνα και κάθε συλλογική διεκδίκηση, την επιβολή πειθαρχικών σε φοιτητές και φοιτήτριες και συνολικά τον αυταρχισμό φαίνεται πως η νεολαία δεν πείθεται και καταδικάζει απερίφραστα την πολιτική της τόσο στην εκπαίδευση, όσο και συνολικά για το μαύρο μέλλον που της ετοιμάζουν.

Πρώτη δύναμη αναδεικνύεται για τρίτη χρονιά η ΠΚΣ σημειώνοντας όμως μεγάλη πτώση σε ψήφους και ποσοστά, αποτυπώνοντας την αδυναμία εδώ και δύο χρόνια να ανασυγκροτήσει τους συλλόγους ως πρώτη δύναμη, να οργανώσει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες σε ζωντανούς συλλόγους μετά και το μεγάλο εκπαιδευτικό κίνημα απέναντι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η Attack στη πρώτη της εμφάνιση είναι η μοναδική δύναμη που παρά την πτώση της κάλπης κατάφερε να σημειώσει απόλυτη άνοδο πάνω από 20% σε σχέση με τα ποσοστά που κατέγραψαν πέρσι τα σχήματα του Συντονισμού σχημάτων και αγωνιστ(ρι)ών, σημειώνοντας απόλυτη άνοδο στην πλειοψηφία των συλλόγων που παρεμβαίνει και ποσοστιαία άνοδο σε σχεδόν όλες τις σχολές. Η πιο μαχητική πτέρυγα της σύγκρουσης που έχει ξεκινήσει μέσα στα πανεπιστήμια εκφράστηκε και θα δυναμώσει. Φάνηκε ότι υπάρχει ισχυρό ρεύμα μέσα στις σχολές που συντάσσεται με την αντικαπιταλιστική αριστερά στέλνοντας ένα μήνυμα ότι η νεολαία δεν χωράει στα καλούπια τους. Ενίσχυσε τη λογική του ανυποχώρητου αγώνα, των μαχητικών μορφών στο κίνημα, των αγώνων οργανωμένων μέσα από τις γενικές συνελεύσεις, όπως εκφράστηκε και στο πρόσφατο φοιτητικό κίνημα, ή και στις μεγάλες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις για την Παλαιστίνη, αλλά και δέσμευσης συνέχισης των αγώνων για τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας για μόρφωση, δουλειά, ζωή, ελευθερίες.

Τα αποτελέσματα της Attack ανέδειξαν ότι η αριστερά δεν μπορεί να επικαλείται μια γενικόλογη ενότητα σε πήλινα πόδια, αλλά είναι αναγκαία η ενότητα γύρω από ένα επιθετικό πολιτικό περιεχόμενο και μια φυσιογνωμία που θα είναι φάρος της κοινωνίας που οραματίζεται και έχει ανάγκη η νεολαία. Μια αριστερά που δεν θα ψάχνει λύσεις σε κοινοβουλευτικές προτάσεις αλλά θα τα βάζει συνολικά με το σύστημα που καταπιέζει τη νεολαία, με τις κυβερνήσεις κάθε χρώματος που ακολουθούν πιστά τις επιταγές ΕΕ-ΟΟΣΑ-ΣΕΒ και στοιχίζονται πίσω από την αιματοβαμμένη μηχανή του ΝΑΤΟ.

Η άνοδος της αποχής, μετά από τις δίμηνες καταλήψεις και τις τεράστιες κινητοποιήσεις, οφείλεται σε ένα βαθμό και στο κοινοβουλευτικό κλίμα που διαμόρφωσαν οι κυρίαρχες δυνάμεις και την αντιμετώπιση των φοιτητικών συλλόγων ως παρατηρητές του αρνητικού συσχετισμού.

Είναι κομβικής σημασίας η επόμενη μέρα να βρει τους φοιτητικούς συλλόγους ενισχυμένους, μαθαίνοντας από τις μάχες και τις διαδικασίες που έδωσαν το προηγούμενο διάστημα και με βλέμμα στην ανασυγκρότηση τους. Έτσι θα μπορέσουν να λειτουργούν, να συζητούν και να συντονίζονται με τέτοιο τρόπο που θα αποτελούν όπλο της πληττόμενης πλειοψηφίας των φοιτητών και φοιτητριών. Σε αυτή την κατεύθυνση επιδιώκει να συμβάλλει το θετικό αποτέλεσμα της Attack για την επόμενη μέρα των φοιτητικών συλλόγων και του φοιτητικού κινήματος.

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για την ανάπτυξη ενός μάχιμου πολιτικού φοιτητικού κινήματος που θα ανατρέψει τα κυβερνητικά σχέδια, από κοινού με το εργατικό κίνημα. Για να κερδίσουν οι ανάγκες της νεολαίας.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
23/5/2024

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 57.50% ( 8
Συμμετοχές )



9 σχόλια στο “Η νΚΑ για τις φοιτητικές εκλογές

  1. Ανώνυμος

    “Και βγήκαν ΟΛΟΙ νικητές, …και χάσαν ΟΛΟΙ οι άλλοι”!
    …..
    δε βγάζετε καλύτερα κανέναν πίνακα αποτελεσμάτων, μια και τα κουκιά τώρα θυμηθήκατε;!
    Γιατί στο δρόμο και στο αμφιθέατρο είδαμε τι πιάνει ο καθένας.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Αποτελέσματα συγκεντρωτικά, ανά ίδρυμα, ανά σχολή από το site Της ΠΚΣ

    “Στον πίνακα αποτυπώνονται τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών στους Φοιτητικούς Συλλόγους της χώρας έτσι όπως υπογράφονται από τις εφορευτικές επιτροπές.

    Όσον αφορά τις παρατάξεις, καταγράφονται με σειρά: η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ), η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η ΠΑΣΠ, η ΕΑΑΚ που συγκεντρώνει τα σχήματα που στηρίζονται από το ΜΕΡΑ25-ΛΑΕ, η ATTACK που συγκεντρώνει σχήματα που στηρίζονται από το ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Δίκτυο που αποτελεί την παράταξη της «Νέας Αριστεράς» και τέλος στα «Λοιπά» καταγράφονται διάφορες παρατάξεις ή μεμονωμένοι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις εκλογές.

    Στους συλλόγους Πολιτικών Επιστημών ΔΠΘ, Οικονομικών Επιστημών ΔΠΘ, Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης Σερρών του ΔΙΠΑΕ, Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΟ), Θεολογίας ΕΚΠΑ, Κοινωνικής Θεολογίας ΕΚΠΑ, Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης, δεν μπορεί να αναγνωριστεί το αποτέλεσμα λόγω νοθείας και αλλοίωσης της διαδικασίας – οι εκλογές είναι άκυρες σε αυτούς τους συλλόγους.
    Τέλος, δεν περιλαμβάνονται στον πίνακα, οι σύλλογοι στους οποίους πραγματοποιήθηκαν εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο.”

    Reply
  3. Κώστας

    Ρε βοηθήστε λίγο.

    1)Αριστερή Ενωτική Συνεργασία είναι, για να το πούμε απλά, ΑΡΑΝ+ΑΡΕΝ ? ΄Έτσι καταλαβαίνω, τουλάχιστον

    2)Η Συσπείρωση Αριστερών Σχημάτων τι είναι ?

    Κώστας

    Reply
    1. Ι.Χ

      1.Αριστερή Ενωτική Συνεργασία: υποστρίχθηκε από τις δυνάμεις που ιδρυσαν πρόσφατα την “ΜΕΤΑΒΑΣΗ – Οργάνωση για την κομμουνιστική προοπτική” (Δηλαδή ΑΡΑΝ -Κομμουνιστικό Σχέδιο)
      2. Συσπείρωση Αριστερών Σχηματων: υποστιρίχθηκε από την Αριστερη Συσπείρωση (ΑΡΙΣ)

      Reply
  4. Θανάσης Α. (πάνθηρας *29)

    Η νΚΑ που τα μέλη της ανήκουν στο ΝΑΡ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δηλώντας στο κείμενο τους “… ότι η αριστερά δεν μπορεί να επικαλείται μια γενικόλογη ενότητα σε πήλινα πόδια…”, σαν παλιό μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ (που ανέκαθεν ήταν ένας εκλογικός “μηχανισμός”…) που είναι η ενότητα των βασικών συνιστωσών της (αυτές που έχουν μείνει πλέον ΝΑΡ και ΣΕΚ…) στο εργατικό κίνημα ;;;;; ….στο φοιτητικό ;;;;;…. στην πολιτική κατάσταση ;;;;;;… στην κοινωνική πραγματικότητα ;;;;;….. στο μεταναστευτικό ;;;; …. στην θέση απέναντι στον ρεφορμισμό ;;;;….. για τον σοσιαλισμό ;;;;;;….. μια “ενότητα” (εκλογική….) που κινδυνεύει άμεσα με την επιδίωξη του ΝΑΡ να δημιουργήσει Κόμμα αλλά κυρίως μια “ενότητα” που δεν εμπνέει ούτε τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ…..

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Οι αστοί φοβούνται

    FACEBOOK
    «Βίαιο και σκληρό περιεχόμενο» η είδηση της πρωτιάς της Πανσπουδαστικής!

    https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/365056/viaio-kai-skliro-periehomeno-i-eidisi-tis-protias-tis-panspoydastikis

    “Ο τίτλος που διαβάσατε δεν είναι ένας clickbait τίτλος αλλά ακριβώς η πραγματικότητα! Το Facebook κινητοποιήθηκε για να χαρακτηρίσει ως «βίαιο και σκληρό περιεχόμενο» την είδηση της ιστοσελίδας imerodromos.gr με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών!

    Η ιστοσελίδα έκανε το έγκλημα… να δημοσιεύσει χτες το βράδυ στοιχεία από την ροή των αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών, όπως μεταδόθηκαν από το pksekloges.gr.

    Με την σειρά της η είδηση αναρτήθηκε στο Facebook, το οποίο απεφάνθη για το «βίαιο και σκληρό περιεχόμενο» της ανάρτησης! Συνέπεια; Η ανάρτηση στο Facebook να λογοκρίνεται και να θάβεται από τον αλγόριθμο της πλατφόρμας! Ενώ το Facebook ως ποινή δεν επιτρέπει στους χρήστες του να κοινοποιούν σε άλλους χρήστες της πλατφόρμας την συγκεκριμένη είδηση!

    Κι αν τα αποτελέσματα θάβονται στην ροή, πάλι πρώτη θα ‘ναι η Πανσπουδαστική!

    ΥΓ: Tο γεγονός ότι την κίνηση του Facebook έσπευσαν να πανηγυρίσουν τα «Ellinika Hoaxes» λέει πολλά…”

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.