.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

“Ενεργοί Άνεργοι”:Καλεσμα σε συντονισμό για την ανεργια.

11/03/2015 | 18:30

Την εποχή της κρίσης και των μνημονίων, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία και ο λαός είναι το ζήτημα της ανεργίας. Παρόλα αυτά, η σημερινή κυβέρνηση, οπως και η προϋγούμενη, δεν έχει κάνει καμία αναφορά στα πραγματικά προβλήματα ανακούφισης των ανέργων(επίδομα ανεργίας, δωρεάν μετακινήσεις κλπ) αλλά και στο βασικό ζήτημα να βρουν σταθερή εργασία με αξιοπρεπή μισθό και δικαιώματα.

Οι μοναδικές δηλώσεις που έχουν γίνει για το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση θα λύσει το πρόβλημμα της ανεργίας μέσα από τα 5μηνα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας(τα οποία θα τα κάνει 8μηνα). Μιλάμε για προγράμματα που δημιούργησε η προηγουμένη Κυβέρνηση και δεν αποτελούν καμία πραγματική λύση. Μιλάμε για νέες θέσεις για 5μήνες με μισθούς πείνας,χωρίς δικαιώματα, καταπατώντας τις συλλογικές συμβάσεις, χωρις να αναγνωρίζεται καμία προϋπηρεσία και ειδικότητα. Στην πραγματικότητα είναι προγράμματα που ανακυκλώνουν την ανεργία και παρέχουν φτηνό εργατικό δυναμικό.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση για εμάς η λύση στην είναι η οργανωσή μας και η συνέχιση του αγώνα μας. Με οργάνωση και πάλη παντού. Να στήσουμε παντού μαζικές ενωτικές επιτροπές ανέργων, και μαζί με τα εργατικά σωματεία και την νεολαία, να σχεδιάσουμε και να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας με τόλμη και αποφασιστικότητα

Εδώ και τώρα απαιτούμε από την νέα Κυβέρνηση να παρθούν τώρα άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων:
Για επιδότηση για όλους τους ανέργους για όσο είναι άνεργοι, χωρίς προυποθέσεις.

Για δωρεάν μετακίνηση στα ΜΜΜ, διαγραφή όλων των προστίμων τους τωρα
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τώρα.
Σταθερή δουλειά με αξιοπρέπεια και δικαιώματα, οχι στα προγραμματα ανακύκλωσης της ανεργίας

Για αυτούς τους λόγους σαν Ενεργοί Άνεγοι σας προσκαλούμε την Τετάρτη11/3 στις 6:30μμ στα γραφεία μας (Σολωμού 13, Εξάρχεια, 4ος όροφος) να συζητήσουμε την συνέχεια της πάλης για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων και της διαγραφής των προστίμων τους και την διοργάνωση παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
11/03/2015
Ώρα:
18:30
Κατηγορία Εκδήλωση: